Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    14-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna in adem -en tijdsnood!!
    De kleinkinderen  ( 2 althans) waren hier vanaf vrijdag na school tot zondagavond zodat het kindergejoel niet uit de lucht was. Gelukkig hadden we prachtig herfstweer en dat leende zich perfect voor de herfstwandeling die we met hen wilden maken.
    De kleinzoon moest als  " huiswerk" allerlei natuurresten die stonden voor de herfst verzamelen. We hebben dus blaadjes  in alle kleurengamma's verzameld samen met eikels, kastanjes, noten, dennenappels.... Hij kon dan op maandag met een volle zak naar school trekken en ...intussen hadden we geprofiteerd  van een gezellige wandeling.
    Een dagelijks fietstochtje mocht ook niet ontbreken, opa met de kleinzoon voor een lange tocht en ik met de kleindochter voor een kortere. Maar als jullie denken dat ze daardoor langer uitslapen..... vergeet het. Rond 7u stonden die twee rakkers elke dag naast mij aan het bed te "staan" en ..ik werd er nog wakker van ook, niet te geloven wat die inwendige antenne opvangt!!!! 
    We hebben ze dan op zondagavond, na een geslaagd weekend, teruggebracht en het was goed dat we  eens echt alles van ons hadden kunnen afzetten..
    Op maandag naar gewoonte mijn turnuurtje hier in het dorp en daarna snel naar het WW( wilde westen voor oningewijden) op bezoek bij ma want we hadden haar een 4tal dagen niet meer gezien vandaar.. Dan beland je weer snel met beide voeten op de grond, maar daar heb ik het al genoeg over gehad!  Alleen nog dit: " Zou ze het einde voelen naderen want ze was voor de eerste keer heel erg emotioneel bij het weggaan"?
    Als ik zie hoe de planning hier de laatste weken mank loopt door die bezoeken aan ma( 2 à 3x per week) die telkens een hele dag in beslag nemen , dan weet ik  stilaan niet meer hoe ik alles weer in zijn normale plooi kan  krijgen. We geraken hier gewoon niet meer in de routine door tekort aan tijd.
    Als ik rondkijk , zie ik overal werk. De tuin schreeuwt om een herfstbeurt en een voorbereiding op de winter; de ramen van het huis " schitteren" van de vingertjes en ander vlekken; overal moet eens grondig gekuist en gestoft worden en niet op zijn " Nigeriaans" ( leg het hopelijk ooit wel eens uit wat ik daarmee bedoel!!) ; Dat is nog zo iets wat blijft liggen. Al weken geleden ben ik begonnen aan onze tijd in Venezuela maar het gaat niet vooruit en de " drive" is er ook niet!
    Overal waar ik rondkijk, zie ik enkel werk en geraak ik stilaan compleet in zak en as omdat niets nog georganiseerd lijkt. Waar is de tijd dat ik 2 of 3 zaken ineens kon??? Zelfs die typische vrouwelijke eigenschap lijk ik kwijt te zijn!. Mijn ventje heeft gouden handen als het erop aankomt maar verwacht niet dat hij in het huishouden " werk" ziet .... daar gaat hij van lopen!!!!
    Ooit komt wel een einde aan de"calvarie" van ma en kunnen we weer ons leven op het juiste spoor krijgen, maar nu is het stilaan hopeloos aan het worden en ..... dat past helemaal niet in mijn woordenschat noch in mijn " kraam".......Dus als jullie in de nabije toekomst een enorme HELP schreeuw horen dan komt het zeker van deze kant!!!
    Morgennamiddag komt de kleinste kleindochter voor een paar uurtjes langs dus kan ik best nog niet te snel vingertjes op de ramen verwijderen.....
    Een mooi excuus om niet te moeten beginnen, het gaat mij echt niet af en dat ben ik helemaal niet!!!!!!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    16-10-2008
    !!!
    Ik herken dat ongelooflijke gejaag. Mijn moeder heeft drie jaar in ziekenhuizen gelegen en in het RVT. Ik werkte voltijds en ging elke dag direct na het werk naar haar toe, kwam thuis, moest middag maken, haar was doen en strijken en mijn eigen huishouden met alles erop en eraan.Ik was op den duur totaal op en ben toen na 10 jaar terug beginnen roken! (waar ik ondertussen weer vanaf ben hoor) Heb zes broers en één zus en die laatste "kwam voor zichzelf op" en stak geen vinger uit. Dan weet je het wel. En van schoonzussen kun je toch niet verlangen dat die de was en de strijk doen. Het was gewoon een verschrikkelijke tijd en dat gevoel van opgejaagdheid was er bij dag en nacht. Stuur je een dikke knuf. Michelly

    16-10-2008 om 00:05 geschreven door Michelly


    15-10-2008
    Nou nou
    Och ooit was ik ook zo... gedreven... alles moest perfect zijn... maar ik heb allang ingezien dat het echt niet zo hoeft... als ik in the mood ben vlieg ik aan het werk en dan gaat het me af ook... zie ik het niet zitten dan laat ik de boel de boel... mannen zien dat toch niet en de kleinkinderen ook niet... dus wacht rustig af tot je goesting terug komt... je moeder komt nu op de eerste plaats... moed en sterkte nog maar eens... kus van mij.

    15-10-2008 om 22:40 geschreven door Myette


    *
    Ook een beetje een poetsmaniakske zeker! LaughingLieve groetjes

    15-10-2008 om 16:20 geschreven door huismusje


    ..
    En nu komt de herfst vakantie er weer aan. Het zullen drukke dagen worden, maar zoals gezegd, we willen ze niet missen. Met broer van Lea op palliatieve zelfde zorg. Elke dag kan de laatste zijn. Gisteren had hij een zalving gevraagd, zijn vrouw en kinderen en de kinderen van zijn vorig huwelijk en Lea en de oudste broer. Rond het bed in en cirkel, handen geven, allen bidden en kruisjes maken op zijn voorhoofd en handen, zielig! Maar je doet het voor hem. Vandaag weer telefoon om snel te komen, en bij aankomst was het weer wat beter. Daar ligt geen mens meer maar een levend lijk, verward met nu en dan een bewust moment. Mensen toch, zo wil ik niet sterven.
    En dan onze kleindochter Axelle die telkens vraagt hoe het er mee gaat en zegt " hij zal toch niet sterven op mijn verjaardag aub niet." Ze verjaard op 25 October, een Zaterdag, waar dat kind aan denkt!!!

    15-10-2008 om 15:43 geschreven door Ludovikus


    14-10-2008
    ..
    Natoken - de tijd die je nu nog bij je mama doorbrengt daar moet je van genieten! 
    Die kuis en de was en de plas lopen heus niet weg hoor, die wachten heel geduldig tot je weer tijd hebt.
    Ik ben zo ongelooflijk blij dat ik net niet meer werkte toen mijn moeder in het ziekenhuis lag en ik heel veel tijd bij haar heb kunnen doorbrengen.
    Ik nam gewoon een boekje mee en zat naast haar te lezen want ze was naar het einde toe te moe om te spreken maar ze was toch ongelooflijk blij dat haar kinderen om beurt bij haar waren en zij nooit alleen was.
    Zo te zien zijn we nu allebei even kleinkinderloos, maar het zal niet lang duren denk ik want nu heeft hun mama het overgekregen en ventje en ikzelf voelen ons ook niet zo opperbest - kwaai beestjes hoor!

    Heel dikke  knuffel,

    14-10-2008 om 22:24 geschreven door bojako


    ...
    Doe zoals ik, zak gewoon door je enkel heen en dan hoef nergens aan te beginnen. Kun de rommel lekker de rommel laten.

    14-10-2008 om 19:47 geschreven door thea


    een dag heeft maar 24 uren ................

    Perfectionistisch nietwaar Natoken, is in de eerste plaats streng voor zichzelf. Een perfectionist blijft maar schaven en slijpen. Omdat het niet snel goed genoeg is, voert men een constant gevecht met de tijd.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    De remedie ??? zoek een begrenzer. Een tijdsklok of een weekplannetje helpen je bij het begrenzen van de tijd die je aan een werkje besteedt.

    en men moet ook eens nee kunnen zeggen.... een vlekje op het raam van de kinderen zal je heus alle zicht niet ontnemen....
    Het is niet makkelijk maar ook dit moet men leren.

    14-10-2008 om 16:24 geschreven door Amor Fati


    Uw eigen ik

    Dag Natoken,
    uw eigen ik komt wel weer terug hoor, nu is het wel een hectisch leven, hoef je niet voor te schamen dat je huishouden niet is als je wil.
    Inderdaad uit ondervinding weet ik zelf dat ik ook geen werk zag in het huishouden, zoals de meeste mannen. Nu is het wel even anders.
    Je kan hem aanwijzingen geven, op een fatsoendelijke manier gebracht, zal hij wel zijn best doen. Hij beseft ook wel dat je pijn lijdt, en wil je maar al te graag helpen, zeker weten.
    Nu de tuin is moeilijker, je kan daar niet mee wachten tot het sneeuwt, spijtig dat het wat ver is,
    of ik stond daar om bij te springen.
    Zo Natoken, erg veel help heb je niet aan mij,
    maar ik begrijp de situatie.
    Knuffels en de groeten aan uw man, Robert

    14-10-2008 om 12:29 geschreven door peeters robert


    Ik wens jullie een aangename dinsdag toe,
    Dikke knufjes en zoentjes   2djb8z7.jpg border=

    14-10-2008 om 09:25 geschreven door mieke









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!