Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    10-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst zeg je?

    Ha die herfst!

    Natoken is tuk op seizoenswisselingen! Een nieuw jaargetijde begroet ze steevast op uitbundige wijze, al dan niet met een jubelkreet. Meteen is ze druk doende snode plannen te smeden, aangepast aan de nieuwe context zoals bijvoorbeeld de menukeuze, de beplanting, de garderobe en de “algehele festiviteitenopluistering”! Ja, variatie en flexibiliteit brengen het beste in de mens naar boven, of toch in elk geval in haar.

    Maar dit jaar is een uitzondering. Terwijl de bomen beslissen om zich te tooien met felle kleuren (doorgaans Natokens favoriete look) haalde ze mismoedig de schouders op. En ook de kastanjes die haar pad kruisten, liep ze hoofdschuddend voorbij. Andere jaren daarentegen is ze vaak niet in te tomen en propt ze haar zakken vol met die glanzende pracht (niet dat je er ook iets mee kunt doen, maar ze vindt het gewoon te mooi om te laten liggen!). Neen, de afgelopen dagen waren er geen vreugdedansjes of pretoogjes te bespeuren, noch leidde het nieuwe jaargetijde tot tomeloze inspiratie want met de muze was het ook geen weelde!

    Nu staat ze in twijfel, zal ze zich  wentelen in zelfmedelijden, sjokt ze zich door het leven, mismoedig met gebogen rug en een slepende tred (ochottekes, ocharmekes!). Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is dat gevoel van niet goed weten wat te voelen te wijten aan een gebrek aan zomer. O ja, september was prima maar de augustus een flop en daarom... Je moet immers wél een seizoen kunnen afsluiten, voor je een nieuwkomer kan verwelkomen. Het is namelijk de contrastwerking die het hem doet! Wat de zomer betreft wil dat zeggen dat je genoeg warmte moet hebben gehad om weer te snakken naar frisse briesjes en haardvuren. En laat daar nu net het schoentje wringen…

    Maar, Natoken heeft in wezen beslist een opgeruimd karakter. Ze weet wel van wanten en dus haalde ze prompt een kop thee te voorschijn om haar gemoedsstemming op te vrolijken. Deze keer koos ze  voor kaneelthee en dat is zeker niet toevallig, want ze verbindt deze drank mentaal onmiddellijk met herfstige sferen, mist en eekhoorntjes, bambi'tjes en andere herfstpret.

    En jawel zie de lucht klaarde op! Ze heeft zelfs een flinke herfstwandeling gemaakt samen met haar schat en kijk eens aan, daar kwam het terug. Hop, de vlam ging in de eerste kaars! Niet lang daarna volgde de pompoensoep en dan nam ze wol en haaknaald ter hand om knus en vol ijver koudebestendige accessoires te vervaardigen. Ja, geuren en smaak zijn misschien nog wel de meest krachtige gids voor ons geheugen. Zij voeren ons gemakkelijker dan teksten, foto’s of geluiden terug in de tijd.

    Dus ruik vooral goed rond, proef het seizoen en dan komt de rest vanzelf! Natoken heeft het ondervonden!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (17)

    12-10-2014
    Goedemorgen Natoken.Even rust geen spanning om het voetbal Natoken.Gisteren kletsnat en vandaag hopelijk het zonneke !!!!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag zondag 12 october.Hier schijnt volop het zonneke doch of die zaligheid de ganse dag zal duren is een ander paar mouwen.Gisteren wonnen onze beide ploegen de U13A1 en U13A2 hun wedstrijden tegen naaste buur Zwevegem Sport met duidelijke 4-0 en 4-2 cijfers.Hopelijk doet het ons eerste elftal deze namiddag even goed op bezoek bij leider Standaard Wetteren met als trainer Henk Houwaart die ons destijds naar de eerste klasse loodste.Ik wens Jullie een mooie en hopelijk een zonnige zondag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    12-10-2014 om 09:12 geschreven door Jos Vande Ghinste


    herfst

    Hola, je mist de spaanse zon. Hier heerlijk,en wel eekhoorntjes gezien,en een hagedisje. Geen kastanjes. geniet van de herfst. Majo

    12-10-2014 om 08:47 geschreven door joke


    goeiemorgen Natoken

    ditmaal wil ik jou verrassen met een heerlijk chocolaatje   !

    liefs meeuw

    <achocolates photo:  701.jpg

    12-10-2014 om 07:38 geschreven door meeuw


    11-10-2014
    Met dit onverwachte weer
    maartensleutel.gif

    toch ook even de wandelschoenen aangetrokken. We moeten straks lang genoeg binnen zitten.

    11-10-2014 om 18:45 geschreven door Maarten


    ..

    Voor veel mensen is de natuur nu op zijn mooist, hoewel de lente er ook best mag zijn. De belofte van een mooie zomer bijvoorbeeld. Maar belofte maakt schuld, en als ik er eens over nadenk, heb ik nog veel zomer tegoed. Maar dan liefst eens aan een stuk zonder onderbreking. Kus.

    11-10-2014 om 16:31 geschreven door Ludovikus


    Groeten van Fjak@

    Dag Natoken, zie jullie haag is juist op tijd winter klaar gemaakt.En van de voetbal heb je kunnen extra genieten he. Vandaag is het andere koek ,met Pucky gaan wandelen en mijn vest is wel waterdicht en er vielen maar een paar lekjes . Dus wij weg, heeft dat gegoten en ik had juist maar men vest dat waterdicht is maar men jeansbroek ,kousen stevige wandelschoenen kloddernat. Meneer de Pucky vond het plezant want hij wou nog niet direct naar huis en ja nat is nat , dus ons toerke wat groter gemaakt ,Pucky is speels maar ik ben moe dat ik zo in mijn bed zou gaan. Maar ik hou me toch nog wat op want anders slaap ik tot morgen vroeg.Nu de weg was voor ons alleen dat is ook een voordeel .

    Dikke kus en nog een fijn weekend ,Fjak@ en nog altijd een doorweekte Pucky met zijn dikke vacht, dus een vochtig pootje dan maar.

    11-10-2014 om 14:50 geschreven door Fjak@


    Dag blogmaatje
    animaatjes-zaterdag-14813.jpg
    Hartelijke groetjes Rita

    11-10-2014 om 08:05 geschreven door Beverse Weetjes


    Goedemorgen Natoken.Knap van onze Rode Duivels.Zing - dans- spring want het is WEEKEND !!!!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag zaterdag 11 oktober.Het tweede weekend van deze maand is uit zijn startblokken geschoten.Voor mij terug mijn voetbalweekend want straks spelen onze U13A1 en onze U13A2 een derby tegen onze naaste buur Zwevegem Sport.Hopelijk blijft het droog en krijgen we toch nog een beetje van het mooie nazomerweer van de vorige 2 dagen.Ik wens Jullie een fijne en een aangename dag en een héél prettig weekend toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    11-10-2014 om 07:54 geschreven door Jos Vande Ghinste


    fijne zaterdag Natoken !

    wie zegt dat herfst niet mooi kan zijn    ?

    liefs meeuw

    <aherfst photo: lekkere knabbel 492454057_5_JtWc.jpg

    11-10-2014 om 07:30 geschreven door meeuw


    10-10-2014
    herfst

    Tof Natoken gelijk jij dat beschrijft.

    Ben ook pas terug van een heerlijke cruise naar Bari, Corfu, Santorini, Athene, Olymia en Dubrovnik.

    Ik zie het weer helemaal zitten en geniet weer met volle teugen met mijn vriend van heerlijke reizen, we zijn echte globetrotters.

    Iedere minuut genieten we van ons nieuwe leven, samen kunnen we het verlies door ziekte van onze partners nu aan, lotgenoten maar je ziet zeg nooit nooit he.

    Christiane

    10-10-2014 om 22:02 geschreven door CHRISTIANE


    Groeten van Fjak@

    Je een bent en blijft een bezige bij, even ee dipje , de natuur in en je batterijen zijn weer opgeladen. Nu je gaat wandelen , zwemmen fietsen dus dat alleen is goed voor het optimisme.

    Veel mensen die nog wel kunnen bewegen maar wat te lui zijn om eens een wandeling te doen ze weten niet wat ze missen, zelfs een kleine wandeling doet de mens goed.

    Natoken ik wens je nog vele wandelingen met je schat, en ja kastanjes heb ik ook nog niet gezien,maar ik heb wel men dubbele flukken (peren) gegeten dat maakt veel goed.

    Groetjes van Fjak@ en pootje van Pucky want die zit te wachten op zijn wandeling.

    10-10-2014 om 14:28 geschreven door Fjak@


    Daar zijn we weer.;-)

    Je beschrijft dat perfect maar je verliest tenminste je humor niet en dat is een van de belangrijkste dingen in het leven.

    Ik moet soms diep graven om hem nog te vinden maar uiteindelik komt het gewoonlijk goed. Veel alternatief is er dan ook niet hé.

    Fijne herfstdag!

    Michelly

    10-10-2014 om 12:28 geschreven door Michelly


    zo ken ik je !

    je niet laten doen door een " zwakke " zomer !de herfst heeft zoveel te bieden : het ritselen van de bladeren onder je voeten is er maar één van !

     je moet weten : zolang je je voeten kan opheffen , kan je genieten ( en ik kon dat vier maanden niet , dus ... )smiley-wink.gif

    hou je optimisime maar vast hoor Natoken , dat is hetgeen we nodig hebben , ook in minder mooie dagen !

    een warme groet uit de polder !

    10-10-2014 om 10:47 geschreven door ani


    Goedemorgen Natoken.Daar het vandaag vrijdag is en het weekend nadert heb ik voor Jullie allen een heerlijke wafel meegebracht !!!!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag vrijdag 10 oktober.Daar het vandaag vrijdag is en het weekend niet veraf meer is heb ik voor Jullie allen een heerlijke virtuele wafel meegebracht en hopelijk krijgen we vandaag net als gisteren het zonneke te zien wat hier reeds het geval is en daarom wens ik Jullie een fijne - gezellige en hopelijk een zonnige dag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos

    10-10-2014 om 09:13 geschreven door Jos Vande Ghinste


    dag blogmateke ...

    alweer vrijdag
    maak er een mooie dag van   !

    liefs meeuw

    <aherfst photo: een heerlijke herfst 27.gif

    10-10-2014 om 07:47 geschreven door meeuw


    Een heel fijn weeken wens ik je toe

    Image and video hosting by TinyPic

    Het was gisteren een heerlijk dagje mateke..ik heb ook genoten van die zonnestraaltjes.. laat ze maar komen ... ik ben uitgerust tot en met hoor ...het ergste is dat ik er stijf van wordt

    'Iedereen wil wel met je mee in de limo.
    Maar wat je nodig hebt
    is iemand die de bus met je neemt,
    als de limo kapot is.'  
    Ik wens je een tof dagje toe
    en laat nen dikke
    retiese knuf hier achter
    Jeske
     

    10-10-2014 om 06:38 geschreven door Jeske


    bijna weekend
    1eqln6.jpg


    ik kan niet rijmen
    ik kan niet dichten
    ik kan aleen maar
    mijn vriendschap naar jou toe richten.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
     en een dikke knuffel van onze vier kapoentjes.

    10-10-2014 om 02:01 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!