Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    14-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donkere dagen voor kerst: waarom altijd in deze tijd van het jaar?

    De periode vlak voor de kerst is de meest donkere periode van het hele jaar. De ochtend begint laat, de avond vroeg en zelfs midden op de dag is het vaak nog schemerachtig. In de volksmond wordt er vaak gesproken over de ‘donkere dagen voor kerst’. Dan vraag ik me af hoe het kan dat exact nu de meest duistere periode van het jaar plaatsvindt? Leve google!

    Het is allemaal te koppelen aan de stand van de zon ten opzichte van de aarde. Om dit te kunnen begrijpen is een stukje astronomie vereist. De aarde staat niet geheel ‘recht’ in relatie tot de zon. In werkelijkheid vertoont de aardas een afwijking van 23,5° met haar baan om de zon. Gedurende de omloop van de aarde blijft de scheefstand in dezelfde richting hetzelfde. Als gevolg hiervan helt gedurende het ene half jaar het noordelijk halfrond meer richting de zon, waardoor dit deel langduriger beschenen wordt. Het andere half jaar helt het zuidelijk halfrond sterker richting de zon en wordt deze helft meer beschenen. Dit alles heeft effect op de hoeveelheid zonlicht en temperatuur.

    In onze winter staat het noordelijk halfrond het verst van de zon afgebogen waardoor de hoeveelheid zonneschijn hier minder is. De dagen zijn kort: ’s morgens wordt het laat licht en ’s avonds vroeg donker. Ook is de hellingshoek van de zon ten opzichte van het aardoppervlak klein, waardoor er sprake is van een lage concentratie zonne-energie per vierkante meter. Al deze factoren leiden ertoe dat het oppervlak van het noordelijk halfrond maar in zeer geringe mate wordt opgewarmd. De temperaturen zijn daarom laag.

    In de zomer zijn de rollen omgedraaid. Dan staat het noordelijk halfrond het meest naar de zon toe gebogen. Het ontvangt veel licht, de dagen zijn lang en de hellingshoek van de zon is groter (de zonnestralen vallen ‘rechter’ op de aarde). Daardoor kan het aardoppervlak veel sterker verhit worden en zijn de temperaturen op het noordelijk halfrond hoog. Maar er is nog iets. Voor onze beleving van het weer buiten is het niet zozeer de totale daglengte die ertoe doet, maar vooral hoe vaak de zon achter het wolkendek vandaan komt en dus zichtbaar is. De weerinstituten KMI en KNMI meten daarom maandelijks de zonuren: het aantal uren waarop de zon als zodanig te zien is. Over een periode van 30 jaar worden deze cijfers per maand verwerkt tot gemiddelden. Het zal je niet verbazen dat december als somberste maand uit de bus komt: gemiddeld over de Benelux noteren we slechts 45 zonuren in de decembermaand, het laagste van alle maanden.

    Voilà dat hebben we ook weer geleerd!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (17)

    16-12-2018
    Dag Natoken

    We mogen het derde kaarsje aansteken van de advends, Mogen liefde en trouw U nooit verlaten , hou dat goed vast en schrijf het in U hart . Vriendelijk groetjes liefs Ingrid. wsz4igqfu927q..jpg

    16-12-2018 om 09:15 geschreven door Ingrid


    Derde zondag van de Advent.Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zondag toe !!!!!

    qe3c6y3.gif We zijn vandaag zondag 16 december.Het is vandaag de derde zondag van de Advent en we mogen dan ook het derde kaarsje aansteken op onze Adventskrans.Terug een stapje dichter naar het Hoogfeest van Kerstmis toe.Hier staan mijn Kerstbeeldjes met wat versiering op een tafeltje.s'Avonds steek ik dan de t-lichtjes aan en soms zit ik nostalgisch te denken aan die mooie Kersttijd van vroeger met zijn Stille Nacht en Susa Nina.Gelukkig heb ik nog deze mooie liederen op LP die de tijd van vroeger terug mijn huiskamer opluisteren terwijl ik gezellig zit te genieten in mijn warme zetel.Kerstmis de mooiste tijd van het jaar.Op Kerstavond van 2011 is de doodstrijd van mijn lief Moederke begonnen en heb er bijna gans de Kerstweek aan haar ziekbed gezeten.Ja Moeder heeft nog de Kerstweek mogen meemaken in volle doodstrijd en heeft ons dan op 2 januari 2012 verlaten met gestrekte en gevouwen handen naar Haar Onzelievevrouwebeeld en is zo als een Heilig mens ons Vader gaan vergezellen.Een mooie maar een zéér harde week.Ik wens Jullie een fijne en een gezellige derde zondag van de Advent toe met vele lieve en hartelijke kerstgroetjes vanwege Jos en ik las van 31 december tot en met 3 januari een blogstop in om samen alleen bij mijn Moederke te zijn ,die ik nog steeds héél hard mis en elke dag ga bezoeken bij Haar laatste rustplaats.

    16-12-2018 om 08:13 geschreven door Jos Vande Ghinste


    fijne zondag
    hcbtus.png

    16-12-2018 om 08:06 geschreven door kinrooi webradio


    fijne zondag
    Image Hosted by uploader.be

    16-12-2018 om 07:55 geschreven door noella


    15-12-2018
    Wens u nog een fijne dag

    FX5VpnRi.gif

    Een vriend
    goede vrienden kunt je niet missen
    in deze donkere dagen die zijn er voor je
    daarom wens ik alle blog vrienden
    een heel fijn weekend

    Dirk

    15-12-2018 om 09:50 geschreven door Dirk


    Dag Natoken

    Ook vandaag zijn we weer van de partij om een een fijne dag te wensen . Een hele fijne zaterdag kom ik U wensen , maak er een gezellig weekend van , met vriendelijke groetjes liefs Ingrid. hbgi1z2vu1gb..jpg

    15-12-2018 om 09:06 geschreven door Ingrid


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe.

    0gz3nlo03s2y2.jpg We zijn vandaag zaterdag 15 december.We zijn nagenoeg in de helft van deze wintermaand en laat dit nu ook gevoelen want het is erg koud buiten want de temperaturen halen nauwelijks het vriespunt.Deze avond stijgen de temperaturen en wordt het nat,dus het zal oppassen geblazen worden als Jullie de baan op gaan of moeten.Morgen gaan we terug naar de dubbele cijfers.Nog 10 dagen scheiden ons nog van het Kerstfeest want morgen zijn we reeds de derde zondag van de Advent.Kersttijd "The most beautiful and wonderful time of the year".Ik wens Jullie allen een mooie en een gezellige zaterdag en een prettig weekend toe dat van koud naar warmer zal evolueren.Geniet er allen van met vele lieve en hartelijke kerstgroetjes vanwege Jos.Gezellig weekend Nancy.

    15-12-2018 om 08:07 geschreven door Jos Vande Ghinste


    fijne zaterdag
    009sw5e.jpg

    15-12-2018 om 07:59 geschreven door kinrooi webradio


    mooie zaterdag
    Image Hosted by uploader.be

    15-12-2018 om 07:56 geschreven door noella


    14-12-2018
    . . .

    Ervan genieten wanneer de zon schijnt zou ik zo zeggen, dat moet een mens doen, al deed ik dat gisteren ook niet en toen scheen ze ook.  Alleen waren we toen met andere dingen bezig, zelf was ik pas terug van de stad en moest alles nog keurig onder de kerstboom kunnen leggen en zetten, veel is het niet, kleine dingen allemaal, voornamelijk cadeaubons en dat is nog practisch ook !  Geen gesleur met pakjes op de bus en zoverder, niet handig als je nu met die studenten die de bussen volzetten, geen plaats meer laten voor andere mensen.  Er zijn er wel die vriendelijk recht staan voor oudere mensen maar er zijn er ook andere bij.  Zo heb ik gisteren de eerste bus laten vertrekken, gewoon omdat die te vol zat en ik had geen zin om daar met mijn zakjes te gaan tussen staan.  Ook de tweede was zo goed als volzet maar daar waren toch al een aantal uitgestapt en dan konden wij er dus wel bij, al was het hangen en wringen om een plekje te vinden, ik had er pas eentje toen we een stuk verder waren gereden. 

    Nog een fijne dag verder. 

    14-12-2018 om 11:56 geschreven door Chris


    voilà

    dat heb ik ooit ook allemaal geweten , maar nu is het weer opgefrist zé , die gaatjes  in mijn brain hebben af en toe een opfrissertje nodig ( smile ) hoe gaat het daar ? <BR> hier koud maar mooie winterdagen !<bR> en volgende week beginnen mijn feestdagen , met mijn kroost ! (joepie zou ik vroeger hebben gezegd n, nu = gewoon hééééél blij  !!<bR> laat eens weten hoe het gelopen is ? <BR> en proficiat dat je het oploste bij Myette , ga zo eens proberen bij anderen  . veel liefs

    14-12-2018 om 10:42 geschreven door ani


    Groetjes op vrijdag met het weekend in het verschiet !!!!!

    cwydezbxz.jpg We zijn vandaag vrijdag 14 december.Het weekend lonkt, maar buiten zal het zeker bibberen worden,ik zie aangevroren autos en de straat lijkt er glad bij te liggen.Dus het zal oppassen geblazen worden,als Je deze ochtend de baan op moet,doch ook wel een beetje voor deze ganse dag want het kwik stijgt nauwelijks boven het vriespunt.Vanaf zondag wordt het gevoelig warmer maar ook natter.Vandaag doe ik het effen op mijn dooie gemakje want er staat normaal niks speciaals op mijn programma.Ondertussen is mijn goede pc.hersteld en kan ik weer mijn vrienden ontmoeten in mijn knusse appartement waar geen thermostaat aanslaat en het is hier 21 graden en gisterennamiddag 24 graden ZONDER centrale verwarming want ik krijg de warmte van mijn onder - boven en zijburen en als de zon schijnt op mijn groot schuifraam mag ik zelfs mijn trui aflaten.Daar mijn bed me ook niet losliet deze morgen is het nu ondertussen al over 9 uur geworden en wordt het de hoogste tijd om Jullie een fijne en een gezellige vrijdag toe te wensen met vele lieve en hartelijke kerstwensen,want het mooie Kerstfeest is onderweg en zeer nabij.Donkere marteldagen.

    14-12-2018 om 09:30 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Goeie morgen Natoken

    Wens je een fijne vrijdag.

    Lieve groetjes,Monique

    unb00m.gif

    14-12-2018 om 09:26 geschreven door Monique


    Goede morgen Natoken

    Zo nu heb ik ook weer iets bijgeleeld Natoken mooi uitleg hoor , Bedankt voor U late bezoekje dat geeft niks beter laat al nooit zeg ik altijd bedankt Natoken . Ik kom eens kijken hoe het met U gaat . Doe ook vandaag wat U gelukkig maakt, ik begin alvast met U een lieve groet te komen geven op deze vrijdag . geniet van deze dag liefs ingrid. 0c25b0gry0sy7.jpg

    14-12-2018 om 08:40 geschreven door Ingrid


    bijna weekend
    Image Hosted by uploader.be

    14-12-2018 om 07:53 geschreven door noella


    fijne vrijdag
    70f8b0.jpg

    14-12-2018 om 06:15 geschreven door kinrooi webradio


    bijna weekend
    vrijdagplaatje070.gif


    Wij hebben geen hartje van zilver
    of een hartje van goud.
    Maar wel een hartje dat van
    onze blogvrienden houdt.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
    en een dikke knuffel van onze rakkertjes

    14-12-2018 om 01:54 geschreven door Patty_en_freddy









    Laatste commentaren
  • Zomer? (Maarten)
        op En dan noemen ze dan zomer!!
  • Ja Nancy, het weer kan veel onheil aanrichten in de tuin. Ik kan er ook over meespreken. (eddy meuris)
        op En dan noemen ze dan zomer!!
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op En dan noemen ze dan zomer!!
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!