Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (558)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    18-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betuttelen of niet betuttelen?

    Vandaag bij de oogarts geweest om de ogen van mijn slaapgenoot te checken omdat hij wat problemen heeft. Ik vraag me soms af of het komt omdat een mens ouder wordt dat men weer in de verkleinvorm tegen ons begint te praten?

    Vandaag was het van : " zet u op het stoeltje en kijk eens naar het blauw lichtje". Het was gelukkig nog niet van "leg je kinnetje maar op het plaatje dan kijk in in je oogje  Gelukkig let mijn slaapgenoot niet op zo'n details maar biebie wel.

    Die betuttelende, vaak neerbuigende manier waarop oudere mensen vaak worden aangesproken in bejaardentehuizen of ziekenhuizen is niet allen beledigend, zo meldt de Sunday Times, het is zelfs slecht voor hun fysieke en psychische gezondheid.

    En, hoe voelen wij ons vandaag? ” of “Hebben we ons bord helemaal leeggegeten”. Het zijn zinnen die verplegers of verzorgers heel vaak in de mond nemen en ongetwijfeld met de beste bedoelingen. Maar oudere mensen aanspreken alsof het kleuters zijn, vaak ook heel luid en met-de-na-druk-op-el-ke-let-ter-greep, mag dan tot doel hebben om beter te communiceren, in feite veroorzaakt het bij veel “slachtofers” depressies omdat die daardoor de indruk krijgen dat ze incompetent of niet meer helemaal bij hun verstand zijn.

    Daarenboven, zo blijkt uit onderzoek aan de Amerikaase universiteit van Kansas, worden oudere patiënten die kampen met dementie, door die manier van aanspreken vaak rebels, en willen ze hun medicatie niet meer nemen, hoe nodig die ook is.

    Ook mensen die nog in goede geestelijke gezondheid verkeren, krijgen problemen wanneer ze voortdurend worden benaderd als een klein kind. Een woordvoerder van een Britse organisatie van bejaarden wijst erop dat “als je je hele leven een gerespecteerd lid bent geweest van de gemeenschap en je, na in een home of ziekenhuis te zijn beland, als een snotneus wordt behandeld alleen omdat je grijs haar en rimpels hebt, kan dat het zelfbeeld en het zelfrespect van die mensen zwaar ondermijnen.

    Hopelijk mag ik nog lang wegblijven uit die rusthuizen want ik word zeker ook rebels als ze me teveel betuttelen!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (21)

    20-04-2019
    Gezellig Paasfeest

    Pasen

    20-04-2019 om 12:51 geschreven door Robert Wilfried


    Lieve groetjes

    .

    20-04-2019 om 12:12 geschreven door Erwin


    . . .

    Betuttelen, neen, dat moeten ze nu echt niet gaan doen, ik vind dat ook misplaatst, zelfs bij oudere mensen in een rusthuis.  Al doen lieve woorden wel veel bij oudere mensen, dat heb ik ondervonden toen mijn vader in het rusthuis was, die was daar heel gevoelig voor en dat is wel normaal.  Ze leven daar en moeten ermee verder doen en liever iemand die wat meegaand is dan iemand die tegen werkt, dat is ook normaal.  Als mijn vader neen zei dan bedoelde hij ook NEEN en hij dulde geen tegenspraak, ook al zat hij fout.  Soms konden wij hem dan ook aan het verstand brengen dat hij beter mee deed met wat ze hem vroegen want anders zouden ze hem later ook niet meer komen halen om ergens naartoe te gaan of wat te eten zoals een ijsje.  Als hij zijn kop koffie na het eten maar kreeg, daar zag hij naar uit, hij was het zo gewoon dat hij dat vrij snel door had wanneer die niet voor hem werd neergezet !  Maar een pintje luste hij wel, daar keek hij naar uit en wie zou hem dat niet willen geven ?!  

    Het doet me aan veel terugdenken nu met dat betuttelen, dat hebben wij met vader nooit gedaan, daar moest hij ook niet van hebben, bij hem was het ja of neen en iets middenin bestond dus niet.  Rechtdoor zee en zo heb ik ze nog het liefste van alles.

    Nog een fijne paaszaterdag en geniet van het mooie weer dat ons nu te beurt valt !

    20-04-2019 om 09:56 geschreven door Chris


    Stille Zaterdag.Ik wens Jullie allen een prachtig Paasweekend toe !!!!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag zaterdag 20 april.We herdenken vandaag dat de gekruisigde Jezus begraven ligt in een rots in afwachting tot zijn zeer nabije verrijzenis.Vandaag wordt in alle kerken het water gewijd.Een teken van nieuw leven en we denken ook aan al onze lieve kinderen die het geluk hebben paaseieren te mogen rapen want de klokken zijn terug uit Rome.Voor hen is het een feest.Jammer voor de zovele lieve kinderen die dit geluk niet kunnen delen.Gisterenavond speelden we een avondtornooi op FC.Mandel United te Izegem.Onze " Ratten " hebben het prima gedaan en enkel de elite ploeg van eersteklasser KV.Kortrijk kon ons van de toornooiwinst houden.Maar het was bijna middernacht toen alles afgelopen was.Ik heb een héle goeie nachtrust gehad en toch ben ik moe en gekraakt van de zovele kilometers die ik afgebeuld heb van het ene terrein naar het andere.Maar ik voel me gelukkig want wat ik nog NOOIT gedaan heb in mijn leven deed ik gisteren in een volle kleedkamer.Ik heb gezongen zonder één druppel alcohol en iedereen stond er verstomd van hoe ik " The last time " van de Rolling Stones zong.Nu ben ik laat alles gaat nu traag en ik moet een grote inspanning doen om in bloggenland te geraken.Ik zou nog veel kunnen schrijven,ik ben voor het ogenblik een vat vol gevoelens.Kortom ik weet geen blijf met mezelf van geluk en heimwee naar al die mooie tijden van vroeger.Kom,het wordt vandaag terug een zomerdag in de lente en ik wens Jullie het allerbeste Paasweekend ooit toe en dit met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jullie vriend Jos.Pas morgen breng ik mijn paasgroetje brengen.

    20-04-2019 om 09:41 geschreven door Jos


    hahaha

    en ja die verkleinvorm , daar doe ik soms aan mee ,dat is -- geloof ik -- een typisch West Vlaams verschijnsel ,  maar als ze me " madamtje " noemen , dan krijg ik het !

    en ja , met ouder worden moet je al eens meer naar oogarts , en andere dokters , een beetje normaal ?? alles verslijt immers , net als schoenen ! 

    geniet van wat kan  , want alles gaat steeds vlugger voorbij ... veel liefs

    Image and video hosting by TinyPic

    20-04-2019 om 08:38 geschreven door ani


    Goede morgen Natoken

    Pasen is een een gezellig feest , met eitjes vinden om het meest . Want ieder mensje groot of klein , zal zijn mandje vullen met eitjes groot of klein . Fijne paasdagen kom ik U wensen met vriendelijke groetjes Ingrid . mndiiqvgu.jpg

    20-04-2019 om 08:05 geschreven door Ingrid.


    paasweekend
    Image Hosted by uploader.be
    Image Hosted by uploader.be
    klik op dit plaatje en je kom op mijn nieuw blog die ik veranderd heb altijd welkom

    20-04-2019 om 07:47 geschreven door noella


    dag Natoken

     

    ik wens jullie een vrolijk maar vooral een gelukkig Paasfeest   !

    liefs meeuw

    Image and video hosting by TinyPic

    20-04-2019 om 07:25 geschreven door meeuw


    weekend groetjes.
    2irvf2o.jpg

    Het geluk is als de zon,
     je mag er niet met open ogen naar kijken.
    Samen met onze vijf schatjes
    komen wij een fijn weekend wensen.
    Veel liefs van Freddy en Patty en
    een dikke knuffel van onze kapoentjes.

    20-04-2019 om 07:14 geschreven door Patty_en_freddy


    19-04-2019
    Goeie avond Natoken

    Wens jullie vrolijke  paasdagen.

    Lieve groetjes,Monique

    d251yjlbpsf.jpg

    19-04-2019 om 21:13 geschreven door Monique


    Fijne Paasdagen lieve Natoken xxx

    9m22zqjsdcf6.gif

    19-04-2019 om 19:06 geschreven door Lenie


    Lieve groetjes

    .

    19-04-2019 om 15:37 geschreven door Erwin


    Een Superfijn Paasweekend gewenst

    Image and video hosting by TinyPic

    19-04-2019 om 13:10 geschreven door Bernward


    Betuttelend

    Ik ken het al heel vele jaren, en ondertussen is er een nieuwe generaties verpleegkundigen, en toch wordt dit taaltje gebruikt ook al zijn de patiënten of bewoners zelf veel verstandiger.

    blk3a6.png

    19-04-2019 om 10:52 geschreven door maarten


    Goedemorgen

    CsXNZ46m.jpg

    Spreuk
    Blije vogels hoor je musiceren
    daar kunnen grote mensen nog van leren
    weten zij dat hun verlosser leeft
    iemand die alles in het oneindig weeft

    Door Xander

    19-04-2019 om 09:23 geschreven door Dirk


    weekend komt dichterbij
    Image Hosted by uploader.be
    Image Hosted by uploader.be
    klik op dit plaatje en je kom op mijn nieuw blog die ik veranderd heb altijd welkom

    19-04-2019 om 07:45 geschreven door noella


    fijne dag !

    Goede Vrijdag  ,   een stille aanloop naar een kleurrijk Pasen   !

    liefs meeuw

    Image and video hosting by TinyPic

    19-04-2019 om 07:35 geschreven door meeuw


    Goede vrijdag Natoken

    Ja ja Natoken geniet maar lekker van het weertje heerlijk he . En ja probeer daar zolang mogelijk uit te blijven uit die rusthuizen . Goede vrijdag ,, kom ik U wensen ,, Pasen staat nu echt wel voor de deur . Vriendelijke groetjes van Ingrid. hx655dr2mw8.r.jpg

    19-04-2019 om 07:30 geschreven door Ingrid.


    Een stille groet op GOEDE VRIJDAG !!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag vrijdag 19 april.Het is vandaag " GOEDE VRIJDAG ".We herdenken vandaag de kruisdood van Jezus.Daarom ga ik deze namiddag om 15 uur het kruisgebed bidden bij de laatste rustplaats van mijn ouders,wat we vroeger samen deden in de kerk van Stasegem ( Harelbeke ) mijn geboortedorp.Wat kregen we gisteren een prachtige lentedag en vandaag mogen we er terug van genieten,terwijl de temperatuur zal oplopen in de Kempen tot 22 graden en voor de rest van het Paasweekend tot 25 graden en meer.Deze avond heb ik met mijn U17 een outdoortornooi op het mooie kunstgrasveld van FC.Mandel United - Izegem - Ingelmunster.En dit voor de laatste keer als fusieploeg want Ingelmunster herbegint voor de zoveelste keer terug in vierde provinciale.Wat een zootje daar,ze weten daar echt niet wat ze willen en hoelang zal het terug duren.Met een warme " Stille groet " kom ik Jullie een zonnige " GOEDE VRIJDAG " toewensen en dit met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    19-04-2019 om 06:57 geschreven door Jos


    Goedemorgen natoken.
    mlpus7w3cd5sq.png

    19-04-2019 om 06:16 geschreven door Ella


    bijna weekend
    94.gif


    Wij hebben geen hartje van zilver
    of een hartje van goud.
    Maar wel een hartje dat van
    onze blogvrienden houdt.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    19-04-2019 om 03:14 geschreven door Patty_en_freddy









    Laatste commentaren
  • een zondaagse groet Natoken (mariska)
        op Dat was genieten
  • TV (Myette34)
        op Dat was genieten
  • Fijne zondag lieve vrienden.Geniet er van. (Jos Vande Ghinste)
        op Dat was genieten
  • Dag Natoken ,, hopelijk komt die zon eens snel he ,, (Ingrid.)
        op Dat was genieten
  • hey Nancy (Klaproosje1)
        op Dat was genieten
  • Al 'n paar keer tot bij Willem thuis geweest. Mijn vriend kent hem persoonlijk. (eddy meuris)
        op Dat was genieten
  • Hallo lieve Natoken fijn weekend gewenst xxx (Lenie)
        op Dat was genieten
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe. (Jos Vande Ghinste)
        op Dat was genieten
  • Goeie morgen lieve Nancy... (Rebecca)
        op Dat was genieten
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Dat was genieten
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!