Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (559)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    21-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zalige Pasen iedereen!

    Aan iedereen die langskomt een Zalige Pasen met veel eieren en lekker eten en drinken en daarna.... die verdomde weegschaal 

    Het weer toont zich toch op zijn Paasbest zodat de kinderen eitjes zullen kunnen rapen in de tuin. Die tijd is voor ons voorbij. Jaren kwamen de kids van de dochter eitjes rapen ( die van de zoon gingen naar de andere grootouders) en de Paashaas dan maar haar hoofd breken waar ze die overal gelegd had.. Vooral in de tuin was dat een probleem zodat mama Paashaas wijselijk noteerde waar de eitjes verstopt waren!

    Toen we nog in Nigeria woonden, kenden ze daar de Paashaas niet. Dus moest mama Paashaas spelen. Ik heb zo 10 tallen eieren uitgeblazen om ze dan op te vullen met gesmolten chocolade....en ik heb ook veel eieren geschilderd . Dat je die opgevulde eieren daarna naar iemands kop kon gooien, en ze nog niet stuk zouden zijn, hoeft geen uitleg zeker om maar niet te spreken van het feit dat je er niet kon in bijten Maar de Paashaas kwam dan toch bij ons en de kinderen vonden dat heerlijk!!.

    Buiten verstoppen kon niet wegens de hitte dus gebeurde dat binnenin. Ooit heb ik eens weken later nog "zo'n ei" gevonden dat te goed verstopt lag.. vandaar mijn opmerking hierboven.

    Ooit heb ik - toen ik nog kind was - de Paashaas "betrapt" toen die op het nest zat......Het was op Paaszaterdag en ik kwam thuis van school met mijn Paasrapport. Ik ging dat fier als ik was tonen aan mijn grootouders die naast ons woonden en ging dan via de achterkant naar huis en....daar was de Paashaas bezig met de nestjes van mij en mijn zus te vullen. Ik heb mij nog vlug kunnen terugtrekken en gebaarde daarna van " kromme haas"!! : Trouwens ik wist toch al beter maar mijn ouders dachten dat ik nog "onwetend " was .Een zalige tijd!!!!!!

    Voor iedereen nog een tof Paasweekend. Morgen ben ik weg want we hebben reünie met de klasgenoten. Meer daarover een andere keer.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (18)

    24-04-2019
    Gosh ja...

    Gosh ja, denk ik dan...
    Ze worden te groot ompaaseieren te zoeken ? Wij hebben onze kleinkinderen (27 jaar, 25 jaar, 19 jaar en 17 jaar) met serieus aanporren zo ver gekregen dat ze toch weer paaseieren gingen zoekn. Hilariteit nog steeds verzekerd !
    Groetjes en natuurlijk ook vreugdevolle paaswensen van

    Folion

    24-04-2019 om 20:59 geschreven door folion


    23-04-2019
    weer eens genoten

    van je mooie en leuke proza en zo hebben we terug iets bijgeleerd!

    Image and video hosting by TinyPic

    23-04-2019 om 10:59 geschreven door maarten


    ja , dat verstoppen hé , zijn mooie herinneringen ... alles is zo vlug voorbij ...




    ik wens je alle goeds , zon en regen , want dat hebben we ook nodig ( smile )
    en .. niet te hard werken hoor


    Image and video hosting by TinyPic

    23-04-2019 om 09:01 geschreven door ani


    Ik wens al mijn blogvrienden een heerlijke dinsdag toe !!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag dinsdag 23 april.Het normale leven komt stilaan terug op gang.De Paasfeesten zijn stilaan uitgedoofd en de plicht roept.Ik zie de studerende jeugd naar school fietsen en het verkeer is terug drukker want de werkplaats wacht.Ook het zonneke heeft het door en gaat ons voor een poosje verlaten maar vandaag zal ze nog iedereen uitwuiven met haar deugddoende stralen.Het wordt vandaag nog een dikke 23 graden warm.De truien zullen vanaf morgen weer goed van pas komen want het wordt gevoelig frisser.Geen nood want de lente is amper 1 maand in het land.Ik wens iedereen een fijne en een mooie dinsdag toe en dit met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    23-04-2019 om 08:29 geschreven door Jos


    groeten
    Image Hosted by uploader.be
    Image Hosted by uploader.be
    klik op dit plaatje en je kom op mijn nieuw blog die ik veranderd heb altijd welkom

    23-04-2019 om 07:47 geschreven door noella


    Goede morgen Natoken

    Een vriendelijk groet op deze dinsdag ,, Nu is het weer aan de kip om eitjes te brengen . groetjes Ingrid 6ho4hpui..jpg

    23-04-2019 om 07:28 geschreven door Ingrid.


    22-04-2019
    Fijne Paasmaandag lieve vriendin
    40soj3.png

    22-04-2019 om 11:53 geschreven door Ella


    Goedemorgen

    RNZ1coDT.jpg
    Wens u nog een fijne tweede paasdag
    gr.Dirk

    22-04-2019 om 09:27 geschreven door Dirk


    Goedemorgen lieve mensen.Moge het voor iedereen een zonnige tweede Paasdag worden !!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag maandag 22 april.We blijven nog een even in de Paassfeer.Héél veel mensen hebben vandaag nog een dag verlof en kunnen terug genieten van een zomerse dag in deze mooie lente.Banken en supermarkten houden de deuren gesloten,maar toch zijn we blij dat de warme bakkers en de slagers reeds vroeg aan het werk zijn om ons op onze wenken te bedienen.Voor al wie vandaag moet werken een dikke duim zonder zeker ook onze zorgverleners aan huis en in de ziekenhuizen en zorgcentra niet te vergeten.Laten we vandaag en morgen nog even genieten van het uitzonderlijke mooie weer dat de Hemel ons GRATIS schenkt.Ook kunnen we onmogelijk de terreur op Scri Lanka het vroegere Ceylon niet verdoezelen en meeleven met de families van de 290 dodelijke slachtoffers.En noem het geen ver van mijn bed show want morgen kan het in onze omgeving gebeuren.Ik wens Jullie een mooie en een zonovergoten tweede Paasdag toe en dit met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    22-04-2019 om 08:23 geschreven door Jos


    fijne paasmaandag
    Image Hosted by uploader.be
    Image Hosted by uploader.be
    klik op dit plaatje en je kom op mijn nieuw blog die ik veranderd heb altijd welkom

    22-04-2019 om 07:44 geschreven door noella


    fijne maandag en een goede start van de nieuwe week
    maandagplaatje134.gif

    We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
    zelfs vaak in verre oorden.
    Maar we vinden hem meestal dichtbij,
    in een paar bemoedigende woorden.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    22-04-2019 om 02:49 geschreven door Patty_en_freddy


    21-04-2019
    . . .

    Over dat betrappen, wel daar kan ik van meespreken, maar bij mij was het de sint die ik betrapt had.  Zo ging ik steeds overal in huis op zoek naar wat nieuws dat er te rapen viel.  Ik sliep alleen op een kamer en had een vrij hoog bed, een afdankerktje van mijn ouders of grootouders.  Achter dat bed stond redelijk dichtbij een muur en daarop was een schap gehangen met een paar leggers, met wat dozen erop waarin bepaalde stukken werden bewaard in de winter of in de zomer.  Opeens stond daar een nieuwe doos tussen en omdat ik steeds opmerkzaam ben voor wat veranderingen ging ik kijken, er lag een grote pop in met mooie krullen en een hoedje op haar hoofd of een kapje, zo juist weet ik het niet meer.  En raad eens wat ik kreeg van de sint, ja, ee pop natuurlijk, al viel toen mijn frank nog niet zo snel.  Later is dat pas doorgedrongen maar ik weet het nog als was het gisteren . . . is toch al zo'n lange tijd geleden maar dit blijft je bij.

    Mijn ouders dachten nog dat ik daar dus niet aan geraakte maar je probeert allerlei dingen uit en neuzen in zulke zaken was mijn specialiteit, of ze daar ooit achter zijn gekomen weet ik niet maar later deed ik dat nog steeds toen ik toch al een 16 jaren of zo was, dan ging ik sneukelen in de spullen van mijn broer of bij de ouders op de kamer.  Daar moest ik toch meestal het stof gaan af doen omdat ik 'zo secuur werkte', zoals nu nog altijd . . . !

    Een fijne paasdag voor jullie en tot een volgend keer.

    21-04-2019 om 10:26 geschreven door Chris


    Pasen

    Even een Paaswandelingetje maken om misschien hier of daar een vergeten eitje mee te pikken... ik denk soms met weemoed terug op die tijd toen de kinderen nog kindjes waren en enthousiast eitjes gingen zoeken in de tuin... voorbij die tijd en die komt nooit meer terug... wij doen niet meer aan feestdagen... of toch... misschien zal ik straks eens gekookte eitjes bij de boterham geven... geniet van je tuin en het weer.

    21-04-2019 om 09:22 geschreven door Myette


    Zalige Hoogdag van Pasen.

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag zondag 21 april.Vandaag is het PAASZONDAG.We herdenken vandaag de verrijzenis van Jezus die uit de doden is opgestaan.IK WENS AL MIJN BLOGVRIENDEN EEN ZALIG HOOGFEEST VAN PASEN TOE.Vandaag wordt het een zeer warm Paasfeest zoals we er nog maar weinigen hebben gekend.De temperaturen stijgen vandaag terug dik boven de 25 graden met niks anders dan zon.Hoe heerlijk.Ik loop terug in t-shirt en korte broek.De vakantiestemming zit er reeds in al moet ik nog een kleine 2 maand wachten.Geniet van dit uitzonderlijke Paasweekend want morgen breien we er nog een vervolg aan,daarna wordt het ietske minder doch het blijft zomeren in deze mooie lente.Wat is de natuur reeds veranderd.Alles wordt groen en de bloesems van onze fruitbomen kleuren de natuur,terwijl de vogeltjes hun liedjes net als in een wedstrijd om ter mooist zingen.Lente en zomer maken vele mensen blij en beter van gezondheid.Hopelijk mogen we terug proeven van een zeer warme zomer zoals die God ons vorig jaar schonk.Geniet er allen van en maak andere mensen blij,want er zijn zoveel mooie dingen om samen van het leven een feest te maken.ZALIG PASEN en dit met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    21-04-2019 om 08:53 geschreven door Jos


    dat was genieten vroeger Nancy ...

     

    ik wens jou een heel mooi en vrolijk Paasfeest   !

    liefs meeuw

    Image and video hosting by TinyPic

    21-04-2019 om 08:45 geschreven door meeuw


    fijne paasdagen
    Image Hosted by uploader.be
    Image Hosted by uploader.be
    klik op dit plaatje en je kom op mijn nieuw blog die ik veranderd heb altijd welkom

    21-04-2019 om 07:45 geschreven door noella


    Fijne paasdagen Natoken

    Fijne paaszondag ,, geniet van de eitjes dat U gevonden hebt . vriendelijke groetjes Ingrid . En geniet ervan he 3uau7ivee8..jpg

    21-04-2019 om 07:38 geschreven door Ingrid.


    Vrolijk Paasfeest.
    paasplaatje187.gif


    Druk, druk zegt de paashaas
    ik moet vandaag nog duizend eitjes kleuren
    De kip zegt : "wat moet ik dan zeggen,
    ik moet ze eerst nog allemaal leggen.
    Lieve paasgroetjes van Freddy en Patty

    21-04-2019 om 03:54 geschreven door Patty_en_freddy









    Laatste commentaren
  • Relax mal wieder (Bernward DF6JL)
        op Vaderdag
  • hello Nancy (Klaproosje1)
        op Vaderdag
  • Dag Nancy een hele mooie foto , ik zou ook nog zoveel aan mijn vader en moeder en broers en een zuster willen vragen maar ik ben nog de eenigste die er nog van over is , dat is wel eens ongemakelijk ! (Tiny & Ans)
        op Vaderdag
  • Vaderdag !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Vaderdag
  • Hihihihi wat is het toppunt van te gaan stemmen Natoken ,, (Ingrid.)
        op Toppunt
  • En zo zijnn er nog Natoken, maar goed ...! (eddy meuris)
        op Toppunt
  • Hallo lieve Nancy fijn weekend gewenst xxx (Lenie)
        op Toppunt
  • Toppunt (Maarten)
        op Toppunt
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe. (Jos Vande Ghinste)
        op Toppunt
  • . . . (Chris)
        op Toppunt
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!