Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    27-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sweet memories

    Op Fb zag ik een foto van een lessenaar zoals we die vroeger kenden in de lagere school met zo’n inktpot in het midden en een deksel dat je kon oplichten om dan je schriften en zo in de lessenaarsbak te leggen…en als in een film kwamen al die herinneringen van vroeger op school weer boven..

    Achteraf gezien hebben we toch een hele weg afgelegd.. van die harde houten bankjes die aan zo’n lessenaar vasthingen tot de inktpot in het bankje en de pen die vastgemaakt was aan een houten houdertje om er dan voorzichtig mee in je schrift te schrijven met of zonder vlekken .Ken jij ook de griffel en de lei waar je rekenoefeningen op maakte om ze dan met een nat sponsje weer af te vegen om de volgende erop te zetten…en die zware boekentassen die aan een haakje aan het schoolbankje hingen om te voorkomen dat je er om te haverklap tegen liep als je vooraan moest komen?

    Wat waren we trots op dat houten bakje met een schuifdeksel waar je pennen en potloden en een gom in staken. Als ik nu de pennenzakken van de jeugd zie... wat een verschil!

    Ik heb altijd op een nonnenschool gezeten zowel in de lagere school als in het middelbaar en eerlijk.. we kregen meestal heel bekwame leerkrachten die de passie van het lesgeven hadden maar hun methodes waren niet altijd "comme il faut!" De lat waarmee ze op je vingers tikten of de bordveger die door de klas vloog .. ze verscherpten wel je reflexen!!

    Herinner je je nog de "reverences" waarmee je ’s morgens de nonnetjes of juffen begroette voor je de klas inkwam? Ik zie dat onze jonge mensen niet meer doen!! Maar wat me het meest bijgebleven is en nu nog niet verteerd lijkt, is die lange rode tong die ze om je nek hingen en waar je op de speelplaats moest mee rondlopen omdat je blijkbaar een keer teveel gepraat had in de klas!! Je kent dat niet? Dan was je een braaf kind, helaas heb ik een paar keer de "eer" gehad om zo'n ding te "showen" en ik voel nu nog altijd dat beetje frustratie die ik dan voelde alleen .. toen zegde je niets !!

    En over de Goede Week zou ik ook nog vellen kunnen neerschrijven van wat ons toen allemaal opgelegd werd…Hoe oud of jong je ook was .. er werd gebeden en naar kerkdiensten gegaan waar je uren na elkaar op een harde rieten stoel op je knieën moest zitten en bedwelmd geraakte van wierook en zweet van de massa in de kerk om niet te spreken over de kruisgang , er kwam maar geen einde aan. Heeft me dat nu een betere christen gemaakt? Soms zegt men overdaad schaadt en nadat ik op 20 j de nonnen verliet , had ik eerder een dégout gekregen van al die rituelen dan een overtuiging dat het de juiste levenswijze was.. We wijzen met de vingen naar de Islamjongeren die geïndoctrineerd zijn.. maar waren wij dat ook niet in de jaren 50/60?

    Maar ik wil hier niet verder op in gaan , zoals ik al zei ,ieder zijn leven en mening . Ik sta nu gewoon even stil bij mijn schooljaren ts 1948 en 1965 ......wij zijn curiosa aan het worden met onze herinneringen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (15)

    28-02-2020
    Goede morgen lieve vrienden.Het is vrijdag vandaag.We naderen het weekend !!!!!
    ae7udlabxbz.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.Het is vrijdag,een dag waar velen naar uitkijken,want het is de laatste werkdag,net als in de koers gaan we naar de finish wat we het weekend noemen,waar mensen zich kunnen uitleven,samenkomen voor een activiteit,een uitstapje,samen er een pintje op drinken.Ik wacht het weekend wel heel zenuwachtig af en het lukt me niet de kalmte in mij te krijgen want er hangt bij mij die onzekerheid.Ik wil met mijn " Pagadderkes" en mijn vrienden zondag in Waregem zijn.Nee geen 2 wedstrijden na elkaar moeten missen.Ik verlang er echt naar en ben die hevige pijnen kotsbeu.Als ik naar buiten kijk zie ik een lachend zonneke,doch lang zal het niet duren want er is veel zwangere bewolking op komst en gejaagd door de wind zal alles weer nat en winderig worden.Maar de lente is in aantocht en laat me eens een pronostiekje wagen en inzetten op 11 maart om de eerste prille tekenen van de lente te verwelkomen.Ik wens Jullie allen een fijne vrijdag en geniet van alles wat Jullie doen en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne vrijdag daar in Spanje Nancy.Het begint reeds te korten zekers.

    28-02-2020 om 11:08 geschreven door JVG


    Goedemorgen

    x62gwu6itm.jpg
    Wens u nog een heel mooi weekend
    Dirk

    28-02-2020 om 10:33 geschreven door Dirk


    fijne vrijdag
    l6j0em.jpg

    28-02-2020 om 09:27 geschreven door kinrooi webradio


    weekend komt dichterbij
    Image Hosted by uploader.be

    28-02-2020 om 07:56 geschreven door noella


    een lieve groet en knuffelke van mij ...

    denk niet altijd in grijs en zwart     ...    maar dompel je onder in fleurige kleuren   !

    liefs meeuw

    801osg7g.jpg

    28-02-2020 om 07:25 geschreven door meeuw


    Goedemorgen Natoken
    Welkom bij Ella
    Warme mensen ,zetten niemand
    in de kou.

    28-02-2020 om 06:02 geschreven door Ella


    bijna weekend
    vrijdag001.gif

    Begin de dag met een dansje,
    begin de dag met een lach
    want wie vrolijk kijkt in de morgen
    die lacht de hele dag.
    Dikke knuffels van ons allemaal

    28-02-2020 om 02:44 geschreven door patfty_en_freddy


    27-02-2020
    hahaha

    zoals je ondertussen wel weet ben ik NOOIT bij nonnen geweest op school , al ging ik vanaf mijn 2de tot mijn 21 naar school  en blij toe , want later  eind de jaren 50 moest ik wel met nonnen werken , en dat viel HARD tegen !veel van mijn kennissen gingen wel naar nonnen scholen en zijn er niet over te spreken al zijn ze nu 80 tigers hahaha

    mo8ez5xk977am.jpg

    27-02-2020 om 11:40 geschreven door ani


    Ook al was mijn vader geen pilarenbijter

    0at81mb3li.jpg

    en hij zo lang hij kon naar de wekelijkse misviering, is hij kwaad te krijgen als je spreekt over die pastoors van toen en al de rest! Misschien niet het moment juist dit te schrijven bij het begin van de vasten!

    27-02-2020 om 10:51 geschreven door Maarten


    Donderdaggroetjes.Maak er iets moois van !!!
    o8t078sa0.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.Het eerste wat ik deed na een goeie nachtrust was door mijn raam kijken of er geen smeerlapperij uit de lucht gevallen was en toen ik het weerbericht hoorde van Geert Naessens voelde ik me een stuk beter toen ik hoorde dat het hier bij ons niet zou sneeuwen.Doch het weekend wordt terug stormachtig met veel regen op zaterdag en zondag nog heviger wind maar geleidelijk droger en het wordt dan 13 graden warm.Dan zouden we stillekes naar de lente moeten gaan want dan is het reeds 1 maart en volgens ik op mijn blogs van vroeger kan lezen,is de lente veelal begonnen op de eerste dagen van maart.Dus het kan nu maar beteren.Iedereen heeft zon en warmte nodig.Ik wens Jullie een fijne donderdag en dus nog even doorbijten want de lente kan in een paar dagen haar intrek nemen en dit met vele lieve groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en nu mijn kopjes(2) soep en dit leuke plaatje kan Jullie wellicht Jullie donderdag nog wat meer opfleuren.Fijne donderdag Nancy.

    27-02-2020 om 08:32 geschreven door JVG


    een aangename dag
    Image Hosted by uploader.be

    27-02-2020 om 07:56 geschreven door noella


    een lieve groet ...

    winterkwaaltjes of niet ,  ik laat mij niet klissen     ...    kijk uit naar het zonnetje en heel veel bloemen   !

    liefs meeuw

    0qfmzh.jpg

    27-02-2020 om 06:38 geschreven door meeuw


    Dag Natoken

    De tijd was toen beter even kort gezegt Natoken ,, en het diererijk boeit mij gewoon daarom schrijf ik er over bedankt voor U aandacht he .

    Met dit weertje breng ik U weer een warme groetje ,, een fijne donderdag voor vandaag met een vriendelijk groetjes erbij liefs Ingrid.
    5q4wlbohpa.jpg

    27-02-2020 om 06:35 geschreven door Ingrid.


    Een fijne donderdag.
    animaatjes-donderdag-67193.jpg

    We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
    zelfs vaak in verre oorden.
    Maar we vinden hem meestal dichtbij,
    in een paar bemoedigende woorden.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    27-02-2020 om 03:31 geschreven door patfty_en_freddy


    fijne donderdag
    0i9xi75th2ms.jpg

    27-02-2020 om 01:05 geschreven door kinrooi webradio









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!