Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    04-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn momenten waarop ik me niet meer zo jong voel .....

    Ik heb een paar dagen geleden de suffe leeftijd van 75 gehaald , een leeftijd waarvan ik vroeger vond dat je niet mocht mopperen als je dan dood ging. Het voelt wel even raar aan om de leeftijd te hebben die ik vroeger als Echt Heel Heel oud zag.

    Jaja, ik bereikte de big 7-5! Ik vind dit nogal wat 75 worden.. omdat je de volgende dag wakker wordt en er niks veranderd is, maar tegelijkertijd verandert er heel langzaam zoveel. 75 j en hoewel ik het vooral een mijlpaal vind - ¾ eeuw op deze blauwe knikker is al wat - toch heeft het iets.

    Naar aanleiding van die 75ste verjaardag deel ik een paar momenten waarop ik denk ...nu word ik toch stilaan oud.

    - Als kleine kinderen me aanduiden als ‘je bent toch al oud”

    - Als ik last heb van allerlei pijntjes of een stijf lijf.

    - Die momenten dat ik dames van 40 zie lopen met kleding (of ja, ‘outfitjes’ natuurlijk – of nog erger ‘outjes’ of ‘fitjes’) die hip en modieus is en waar ik echt niet meer in pas!

    - Wanneer ik in de supermarkt aan een voorbijganger moet vragen iets van een hoge plank te halen omdat ik er niet mee bij kan!

    - Altijd in de eindexamenperiode van de kleinkinderen als ik terug denk aan die van mij. Dat het bij mij al meer dan 60 jaar geleden is dat ik examen deed vind ik echt héél ernstig.

    - Als ik de jongeren zie die alleen maar met hun telefoon bezig zijn . Vroeger praatten we nog gewoon met elkaar !

    - Altijd als ik een zin begin met ‘Vroeger…’

    - Als ik met 17- of 18-jarigen praat over hun toekomstplannen en vervolgstudies en me dan realiseer dat ze mijn verhalen waarschijnlijk net zo boeiend en relevant vinden als ik dat vroeger vond bij “oude mensen”…

    - De gedachte dat er om 3 uur ’s nachts nog mensen voor hun plezier in een club staan te dansen…

    - Als mijn ogen soms om 22.00 uur al bijna dicht vallen terwijl ik naar TV kijk.

    - Als ik moet googelen om erachter te komen wat ‘swag’, ‘ewa’ of ‘beire’ is.

    - Als ik langs een cafeetje loop en alleen maar denkt ‘Jezus, wat staat de muziek hier hard’!

    - Als ik bij het zien van een 20-jarige die in november hardloopt in een kort broekje denkt "kind, zou je niet eens wat warmers aantrekken?"

    - Als ik de kinderen hoor praten over hoe druk ze het hebben terwijl ik zelf kan zeggen dat ik “gewoon even lekker rustig aan hebt gedaan”.

    - Als ik tegen de kinderen en kleinkinderen bij het afscheid zeg dat ze voorzichtig moeten zijn en even een berichtje moeten sturen als ze thuis zijn en ze mij met een vage glimlach " jaja" zeggen

    - Als ik kruiswoordpuzzels oplossen vaak een aanlokkelijkere activiteit vind dan naar een festival te gaan bij wijze van spreken dan.

    - Als ik mezelf hoor zeggen “Wat? Kost dat VIJF euro? Daar betaalde ik vroeger 20 frank voor!”

    Ik stop er mee want zo word ik er echt niet jonger van...

    Wanneer voel jij je oud?



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (18)

    05-03-2020
    Goedenavond Natoken

    Hoi Natoken dat mag je wel zeggen en maar regenen regenen en nog eens regen,wel dan heb ik toch veel liever een strenge winter met sneeuw en alles er op en er aan Ik wens je nog een aangenameavond met veel lieve en warme groetjes van mij, *Monique*

    4gqds1qwj.gif

    05-03-2020 om 19:46 geschreven door Monique


    dag Natoken

    Nog een gelukkige verjaardag gewenst,ook al ben ik enkele dagen te laat.smiley-wink.gifHeel juist wat je schrijftsmiley-undecided.gif

    b5s7wh.jpg
    Nog even en het weekend is in aantocht
    Veel groetjes en een aangename avond

    05-03-2020 om 19:22 geschreven door ria


    even proberen of het nu gaat
    Image Hosted by uploader.be

    05-03-2020 om 18:53 geschreven door noella


    MOOI GESCHREVEN GENIET VAN DEZE MOOIE AVOND
    bzr5yv8avwq.png
    230sf5xnbt1e.jpg

    05-03-2020 om 18:39 geschreven door Sylvain


    Gefeliciteerd met 75 jaar

    07db53izsnk.jpg
    Verstuur dit berichtje met de postduif
    Dirk

    05-03-2020 om 13:26 geschreven door Dirk


    Regen - regen en nog eens regen.Het steekt verdorie tegen !!!
    2krmxsgs.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.Als ik door mijn slaapkamer venster keek en het weerbericht hoorde van Geert Naessens was het allemaal regen en nog eens regen.Dus we moeten niet veel droogs vandaag verwachten en onze paraplu bij de hand houden.Gisterenavond hebben mijn kleine " Helden " de achtste finale voor de beker van Belgie gewonnen met 6-3 tegen een zeer sterk V.V.Cercle Beernem.Onze kleine " Ratjes " zitten nu in de kwartfinale voor de beker van Belgie.Gisteren schreef ik verkeerd dat we volgende woensdag de terugwedstrijd moesten spelen in Beernem.Maar ik had het mis voor en we speelden in één wedstrijd voor de rechtstreekse uitschakeling.Volgende week spelen we wel tegen het grote SV.Zulte Waregem voor de kwartfinale voor de " Beker van het Nieuwsblad " en deze wedstrijd wordt heen en terug gespeeld.Tijdens de tweede helft gisteren goot het water,zodat we als waterkiekens de droge warme kleedkamers konden opzoeken.Wat ben ik gelukkig bij zo een sterke jonge ploeg op mijn leeftijd er nog bij te horen en er enorm door gerespecteerd word.Zalig.Ja het wordt vandaag een natte bedoening en de markt vandaag zal ook wel geen voltreffer worden.Niettemin wens ik Jullie een warm nestje in de huiskring ver van de regen en het coronavirus dat de Chinezen de wereld hebben ingespoten om de economie te ontwrichten,maar eer dit gebeurde hadden ze reeds een vaccin ervoor op voorhand om het later te bestrijden.Wat een rotte wereld.Vele lieve en hartelijke ja regengroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne donderdag Nancy.Geniet van Je Spaanse zonneke.

    05-03-2020 om 09:23 geschreven door JVG


    fijne donderdag
    en8wip.jpg

    05-03-2020 om 08:46 geschreven door kinrooi webradio


    Dag Natoken
    Oeps het is alweer tijd om elkaar een groetje te komen brengen de dagen vliegen voorbij , Daarom wens ik U een fijne donderdag met alles erop en eraan ,, maar dat moet U zelf doen he ,,, groetje Ingrid.
    kzmzdh.png

    05-03-2020 om 08:18 geschreven door Ingrid


    Een fijne donderdag.
    donderdagplaatje169.gif

    We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
    zelfs vaak in verre oorden.
    Maar we vinden hem meestal dichtbij,
    in een paar bemoedigende woorden.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    05-03-2020 om 02:53 geschreven door patty_en_freddy


    04-03-2020
    Leeftijd zijn maar kalenderdagen zolang je maar jong van geest blijft lieve Natoken xxx

     

    3mt9a1i7n00ht.gif

    04-03-2020 om 21:45 geschreven door Lenie


    Goedenavond Natoken

    Hey Natoken ik ben ook van dat jaar45 en word dus ook 75 dit jaar,alleen ik heb nog even...het is in November Ach ja het gaat zo vlug voorbij,toen we jong waren dachten we daar niet aan maar nu we oud zijn wel hé omdat, dit niet meer mee wil en dat is zo stijf als wat,we worden er hele dagen aan herinnerd,en dan mag je nog niet te veel ziek zijn ook,maar ons oud voelen doen we zeker nog niet hé Ik wens je nog een mooie midweek met veel lieve en warme groetjes van mij, *Monique*

    2bpghs6ne2b.....gif

    04-03-2020 om 18:01 geschreven door Monique


    . . .

    Ikzelf voel me oud wanneer ik de dag na het poetsen van allerlei dingen en toestanden, opsta en overal de spieren voel die ik anders niet zou voelen.  Of als ik was heb opgevouwen en weg gelegd, gestreken en alles heb opgeruimd, dan voel ik me ook oud geworden omdat niet alles meer meewil zoals ik eht zou willen en dat ik dan ook vaak 's avonds rond 22u reeds zit met de ogen toen zo tussendoor, niet altijd maar ik voel dan wel dat ik moe ben !  Zeker nu, de lente is ook een periode dat ik dit erger aanvoel dan in de zomer of na een vakantie, als je met een boel was en strijk zit en er niet door geraakt zoals je zou willen.

    Aan mijn ogen voel ik het ook : ik zat hier deze voormiddag in de zetel te naaien aan iets donkerblauw, met fijne steekjes en dat lukt me ook minder en minder zonder dat mijn ogen pijn doen.  Deze namiddag moet ik daar nog wat verder aan doen maar daarna leg ik de pees eraf, het is genoeg geweest, ik ga ook wel eens wat anders doen.

    Nog een fijne dag en geniet maar van de zon die we hier weer maar eens moeten ontberen.

    04-03-2020 om 13:43 geschreven door Chris


    tja

    oud zijn  .... dat is alleen uiterlijk --denk ik ---

    in mijn hart en gedachten ben ik nog jong , maar Ja ... de rest niet he  hahaha

    maar jong denken doet goed he , geniet van je laatste weken in je winterverblijf  ! t is je gegund  !!



    4j1x28dyyck1t.png

    04-03-2020 om 09:40 geschreven door ani


    fijne woensdag
    8n5ixmiwnpsjy.jpg

    04-03-2020 om 08:29 geschreven door kinrooi webradio


    ja dit jaar komt ook 65 voor mijn deur , maar denk er nog niet aan ...

    hier is mijn plekje waar je mij kan vinden als ik even alleen wil zijn      ...

    liefs meeuw

    7328lfo.fit-760w.jpg

    04-03-2020 om 07:37 geschreven door meeuw


    Dag 75 jarige Natoken

    Ja Natoken ,, de jaen gaan heel snel voorbij he ,, maar als we onze tijd nuttig gebruiken elk op zijn eigen manier mogen we niet ontevreden zijn denk ik dan . En ja het is al erg lang geleden dat we de zon eens volop zien schijnen ,, het maakt zeker alles wat vrolijker he ,, maar we gaan de goeie kant op hoor ;

    Het is weer woensdag midden in de week alweer , ik ben hier even met wat mooie tulpen voor U vandaag . Geniet van de dag met een vriendelijke groet van mij erbij liefs Ingrid.
    gbq1zwysuu..jpg

    04-03-2020 om 06:43 geschreven door Ingrid.


    Goeie morgen lieve vriendin....
    1bagnvu6.png

    Een prachtige midweek wens ik jou en enorm veel dank
    voor de bezoekjes en fijne reactie's aan mijn blogje,
    zoiets heeft me veel deugd gedaan. Een dikke knuffel van
    Rebecca, je blogvriendinnetje en met plezier wandel ik

    gooqcdsisx.gif

    Tja lieve Nancy, ik ben er pas 60, maar vele dingen zijn toch identiek als de jouwe bij mij.
    Niet dat ik mezelf "oud voel", integendeel zelfs, maar alles gaat toch zo snel tegenwoordig.
    Op 12/04 is het Pasen en voilà zie, nu zijn de eitjes daar al (????).smiley-undecided.gif
    Ik zit mij nou echt af te vragen of dit ook zo was 40 of 50 jaar geleden, maar ik (denk) het niet.
    Toen ik er 16 was en ik zag iemand van 50 jaar, was dat al een "oud madammeke", hihi....
    Zolang je je vanbinnen "jong voelt" lieve Nancy, blijf je jong, maar natuurlijk heeft
    daar ook een goeie gezondheid mee te maken, die ik jou nog JAREN wens.
    Alles begint wel wat te "kraken" en zo, zoals je onlangs schreef, maar dit hoort erbij.smiley-wink.gif
    En ook ik ben blij jou te kennen als "virtuele vriendin" Nancy, "blogvriendschap"
    kan toch heel mooi zijn vind ik, en elk heeft zijn eigen wijze om een blogje te maken.smiley-kiss.gif

    04-03-2020 om 06:34 geschreven door Rebecca


    Midweeksegroetjes.
    woensdagplaatje206.jpg

    Vriendschap kun je niet kopen maar zorg
     dat je het verdient. Als iemand hulp komt
    zoeken toon je dan een ware vriend.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    04-03-2020 om 02:15 geschreven door patty_en_freddy









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!