Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    27-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brievenbus

    De zin om buiten bezig te zijn, staat nog op een laag pitje en binnen ligt de lentekuis ook nog in comateuse toestand dus h,eb ik tijd zat om van mijn geliefde bezigheid te genieten…zin / onzin schrijven!
    Ja dat schrijven, vroeger ontving deze kwebbelmie graag brieven van die echte, persoonlijke papieren exemplaren met mooie postzegels erop met warme gedachten en beheerste krullenletters en met lieve woordjes en fijne wensen daar, kan ik nog steeds van genieten… Trouwens al die uren “ schoonschrift” in de lagere school.. dat moeten we toch onderhouden hé!
    Maar, hoe kan je in deze moderne tijd de post elegant in ontvangst nemen? Voor de duidelijkheid: ik heb het niet over acties als het werpen van smachtende blikken, het dramatisch zuchten of het expressief rollen met de ogen. Néé, ik heb het over het object waarin men de brieven deponeert.
    Bij onze dagelijkse wandeling keur ik hier en daar brievenbussen en daarover wil ik het nu even hebben.
    Ooit - toen er nog ridders en freules leefden- was er een tijd dat men op romantische wijze de post kon ontvangen door de installatie van een duiventil en niet alleen voor love letters!!

    Later opteerden de meesten voor een zakelijkere oplossing: namelijk een postgat (tevens tochtgat) in de voordeur. Maar als je het allemaal net iets creatiever wil aanpakken, dan moet je – als het terug mag/kan- eens een autoritje maken langs de “Vlaamsche” wegen. Inspiratie te over! Bij nadere analyse kan ik zelfs de geschiedenis van de brievenbus feilloos reconstrueren. Bij deze een historische schets, ter lering en vermaak!
    We beginnen onze tijdreis in de jaren ’40. Oorlogstijd, weet u wel. Creatief met minder. En dus werden melkbussen omgevormd tot brievenbussen al dan niet met een vrolijk likje verf! Recyclage op z’n best en nog steeds vatbaar voor navolging!
    In de jaren ‘50 leefde de economie weer op. Blijkbaar waren in die dagen de zogenaamde “smurfenhuisjes” bijzonder trendy. Het waren een soort kabouterwoninkjes, voorzien van echte raampjes en dakpannetjes. Vaak droegen zij het Eftelingachtig opschrift “BRIEVEN” (handig, zo wisten passerende kabouters meteen dat deze gerieflijke optrekjes niet voor hen beschikbaar waren. Sommige misverstanden kan je maar beter voorkomen!)
    Een andere variant uit die zelfde tijd is de prehistorisch uitziende plastieken boomstam. Iets later, waarschijnlijk in de jaren ’60, deed een vrolijker type brievenbus haar intrede nl een wijnvat waarop een luidkeels grinnikend cherubijntje had plaatsgenomen al dan niet met druivenrank en schaterlach. Smaakvol, althans voor wie graag als levensgenieter of wijnbaron te kijk wilde staan. (De bierbuik en bakkebaarden van de eigenaar denken we er ook spontaan bij, geen idéé hoe dat komt!)

    De jaren ’80 zorgden voor metaalconstructies, al dan niet in fletse kleuren. En de jaren ’90 stonden dan weer garant voor sobere natuurstenen zuilen. Niet echt iets om over naar huis te schrijven dus, laat staan om er een column aan te wijden.

    Opeens kwam er een gloednieuw type brievenbus overgewaaid van over de grote oceaan en bood zich aan. Het was eigenlijk een heruitvinding van de ouwe melkbus, deze keer in vlekkeloos glanzend aluminium, met vrolijk wapperend wimpeltje. Het ding in kwestie riep nog net niet “jiiiiihaaaaa!”, maar we zijn er echt niet ver van verwijderd.
    De dag van vandaag zijn het vooral stenen of aluminium brievenbussen die de opritten sieren .

    Droom jij echter nog stiekem van zo’n smurfenhuisje uit de fifties, houd dan maar het groot vuil in de gaten misschien vind je daar nog wel zo’n unicum !

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (17)

    29-03-2020
    Wens u nog een fijne dag

    71m27x91t6bz.jpg

    Zo nu zitten we al weer twee weken binnen
    We proberen het beste maar van te maken
    Wens iedereen een goede gezondheid.
    gr.Dirk

    29-03-2020 om 10:14 geschreven door Dirk


    Zonnige zondagsgroetjes !!!!
    8grhg0tkr.gif

    . Goedemorgen lieve vrienden.Het tweede coronaweekend heeft het winteruur terug moeten delen met het zomeruur.Ja wat later gaan slapen vanacht en zo zitten we reeds met een uur vertraging in bloggenland met zo wat kleine oogjes nog van de slaap.Toen ik deze morgen ontwaakte lag er alles nat bij en nu schijnt er een heerlijk zonneke,doch het zal wel veel frisser geworden zijn en dit voor enkele dagen,doch elke dag de zon erbij en de dubbele cijfers halen we voorlopig niet meer.Vanuit mijn isolement wens ik Jullie een fijne,doch toch een gezellige zondag toe en dit met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en ik denk dat Ik jullie gisteren reeds een zonnige zondag gewenst heb.Ja,dat kan gebeuren want mijn weekend ligt hier over kop zonder mijn " Pagadderkes " die in normale tijden gisteren moesten voetballen.Fijne zondag Nancy.Hoe ist met uw bille.

    29-03-2020 om 09:42 geschreven door JVG


    fijne zondag
    animaatjes-zondag-49621.jpg

    Wij komen een fijne zondag
    en veel blogplezier wensen
    Veel liefs van Freddy en Patty

    29-03-2020 om 04:19 geschreven door patty_en_freddy


    28-03-2020
    wil een beetje kleur geven aan je dag !

    ondanks alles wens ik jullie een fijn weekend    ...  geniet van wat zon ,  maak er het beste van
    en kleur je dag mooi    !

    liefs meeuw

    dfbpt3huq.gif

    28-03-2020 om 16:21 geschreven door meeuw


    Zonnige zondagsgroetjes !!!!
    892vod.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.Met een stralende zon is ons tweede lockdown weekend van start gegaan.Sporadisch hoor en zie ik een auto voorbijrijden en dit is met 2 weken verlengd omdat het NODIG is voor ons aller WELZIJN.En wij komen er nog goed van af want als Je vlug naar de winkel in Spanje gaat wordt Je tegengehouden en moeten ze hun kasticket tonen aan de politie anders krijgen ze een boete van 235 euro onmiddellijk te betalen.Daar moeten ze echt in hun kot blijven.Ook niet gaan wandelen of een eindje lopen is er verboden.Dus als we ons strikt aan de regels houden blijven we in een light lockdown en daar mogen we er gelukkig mee zijn als is het reeds alniettemin héél zwaar want velen zullen psychiatrische hulp nodig hebben.Ik ,als alleenstaande heb het ook zwaar te verduren als risicopatient aan luchtwegen en hart.Het is onnoemelijk hoe ik in de namiddag afzie tussen mijn 4 muren en ik heb nog het geluk dat ik bij dit mooie weer op mijn terras kan zitten en gisteren één van mijn pagadderkes gezien heb van op mijn terras.Hij was samen met zijn pa en zijn jongere broertje een fietstochtje aan het maken.Ik was enorm blij eens een kwartier vanop enkele meters te kunnen spreken.Maar vanaf morgen als het kouder zal worden,is die pret ook weeral voorbij en zal het wellicht een langer middagdutje worden en dan wat tv kijken of terug op de peecee tokkelen.Wat zitten kaarten en naar documentaires kijken van vreemde volksstammen want dit zit er nog steeds ingeankerd door mijn 2 Braziliereizen waar ik met de indianen in contact gekomen ben.Ik wens Jullie een heel fijne en een met zonovergoten zaterdag toe en dit met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en hou het allen gezond !!! Fijne zaterdag Nancy.Alles goed bij Jullie.Take care !!!.

    28-03-2020 om 10:31 geschreven door JVG


    Aangenaam weekend lieveke....
    tsfe89g75agsz.png

    Hopelijk is alles o.k. met jou, draag zeker goed zorg voor
    jezelf. Nu we veel "in ons kot" moeten blijven, hebben
    we gelukkig nog ons pc'tje om te genieten van onze zo
    schitterende blogwereld. En door elkander een bezoekje te brengen,
    geven we veel steun en vriendschap aan mekaar, die iedereen
    goed kan gebruiken nu. Een bloemetje heb ik mee voor jou,
    om je wat op te beuren. Wees AUB alert en zeker voorzichtig,
    we moeten er het beste van zien te maken.
    Dikke warme steunknuffels van je blogvriendinnetje Rebecca. xxxxx

    sjrqrncu4jjj5.png

    Hou je goed en blijf gezond !!!!

    Schitterende uitleg over "de brievenbus" lieve Nancy. Spijtig genoeg heb ik
    nooit zo'n Smurfen brievenbus gezien, is van voor mijn tijd denk ik, in '59
    ben ik geboren, dus tja....smiley-undecided.gif
    Maar Smurfen of niet, zoals altijd heb ik gezellig genoten van jouw
    prachtig verhaal, waarvoor veel dank lieverd. smiley-laughing.gif
    Ook wens ik jou nog een spoedig herstel met je brandwonde,
    hopelijk heb je er al veel minder pijn aan Nancy. smiley-kiss.gif

    28-03-2020 om 08:15 geschreven door Rebecca


    Dag Natoken

    Bedankt voor het vriendelijke bezoekje ,, nu even iets fleurig van mij wees voorzichtig in deze rare tijden he .

    Speciaal een bloemetje voor U , bloemen zijn de schoonheid van de natuur ,een bloempje geven is meer dan woorden samen ,, zo heeft een mens een goed gevoel,, samen met deze mooie bloem . liefs Ingrid.
    2ec94r.jpg

    28-03-2020 om 06:37 geschreven door Ingrid.


    weekend groetjes
    animaatjes-weekend-94250.jpg
    Het geluk is als de zon,
     je mag er niet met open ogen naar kijken.
    Samen met onze  schatjes
    komen wij een fijn weekend wensen.
    Veel liefs van Freddy en Patty .

    28-03-2020 om 02:09 geschreven door patty_en_freddy


    27-03-2020
    Goedenavond lieve Natoken...knuffies voor jou xxx

     

    40ncr9ouwk31.gif

    27-03-2020 om 18:59 geschreven door Lenie


    Fijne avond maatje
    Welkom bij Ella
    Kijk eens om je heen,
    overal is wel iets leuks te zien.

    27-03-2020 om 17:21 geschreven door Ella


    . . .

    Toen we nog niet zo lang getrouwd waren en pas hadden gebouwd, toen hadden we een stenen huisje als brievenbus, heel eenvoudig, dat stond op een even robuuste voet met dan nog een zware blok beton eronder gegoten zodat het niet snel weg zou lopen of worden meegenomen, net zoals je wil.  Immers een brievenbus moest steeds op de scheiding staan van de eigendom, weet je nog wel, ofwel in de voordeur zoals je eerder al vermelde maar dat was bij ons niet mogelijk dus hadden we dat vooraan.  Later kozen we voor een metalen, inox, en dat was een eenvoudige "doos" eigenlijk met bovenaan een gleuf erin en op een metalen poot, ook verzwaard met een blok beton.  En dat was het voor ons dan wel, veel meer fantasie hadden we niet nodig om de post in te ontvangen, en ook nu kijk ik nog uit naar een handgeschreven brief moet ik zeggen en de eerste die hier binnen komt zal ik in lijsten want dat wordt de dag van vandaag niet meer gedaan . . . en ik schreef toch zo graag.

    Ik heb wel jaren een nauw contact via brieven gehouden met een dame die meer dan 90 jaren is geworden en die een mooi geschrift had.  In het jaar dat ze is overleden dan lukte het haar niet meer zo goed maar we hielden echt wel nauw contact, we konden in de brieven onze zorgen aan mekaar kwijt en zelfs van uit Spanje schreven we over en weer, gewoon zonder grenzen was dat en heeft zovele jaren geduurd dat ik zelf niet meer weet hoe lang, maar we hielden echt wel contact !  Ik stuurde tussendoor al eens een foto mee op, achterop het papier dat ik later dan zelf geprint had op de computer.  En zij tekende soms al eens wat naast een bepaald onderwerp, waarmee we vaak hebben gelachen en dat deed ons nog veel goed ook.  Dat waren tijden, vrienden voor altijd zijn we geweest, tot ze dan is overleden.  Met de dochter heb ik een goede band en ook zij woont nu in Spanje met haar echtgenoot, ik laat dat nooit verwateren, schrijf ook tussendoor eens een kaartje naar haar en zij stuurt dan telkens wat terug met wat uitleg.

    Dat was het over post en brievenbussen . . .  nog een fijne dag.

    27-03-2020 om 11:03 geschreven door Chris


    Met aandacht gelezen!

    wj3jsmwf8.jpg

    27-03-2020 om 11:01 geschreven door Maarten


    Zonnige groetjes op deze heerlijke vrijdag aan al mijn blogvrienden.
    2k2owt3quxw3r.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.Het wordt terug een heerlijke zonnige dag en we zullen er moeten van genieten want vanaf zondag wordt het gevoelig kouder maar wel meestal droog en de dubbele cijfers halen we dan voorlopig niet meer.Vandaag ben ik wel een beetje laat maar alles zal wel op zijn pootjes terecht komen.eerst moest ik nog de wasmachine in stelling brengen en ook mijn kopje soep stond nog op het programma.Nu maar de startknop indrukken en bloggenland binnenrijden.Ik wens Jullie een mooie en een zonnige vrijdag toe en blijf in Jullie kot en blijf gezond want dat probeer ik hier ook zo goed mogelijk te doen,al wordt het met de dag lastiger daar ik vrijgezel ben en tegen de muren moet praten.Gelukkig heb ik nu nog mijn pc en deze namiddag mijn terras.Maak er allen het beste van en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne en een zonnige vrijdag Nancy.Ik kom haast zot.Wat onzichtbaar monster zit ons op de hielen.

    27-03-2020 om 10:58 geschreven door JVG


    Wens u nog een fijne lentedag

    9jpu0b1jad.jpg

    Corona-lied
    Ik wil je zien en met je delen
    Al je angsten en verdriet
    Ik wil je helpen door de leegte
    Nu je ècht niemand meer ziet

    Ik heb je altijd zo bewonderd
    Hoe je nog loopt, hoe je nog staat
    Hoe je altijd hebt gevochten
    Ook nu dat eigenlijk niet meer gaat

    Ik hoor je zachte tranen
    Ik voel je verdriet
    Weet dat we aan je denken
    En dat iemand jou wél ziet

    Een klein lichtje in het donker
    Een mooie brief, zon klein gebaar
    We kunnen allemaal niet zonder
    Dus doe dit voor elkaar
    Mariam Jonker

    27-03-2020 om 10:10 geschreven door Dirk


    ja ik heb er ook vele gezien in mijn tijd , bij ons thuis hadden we er geen de facteur kwam binnen !

    en in zuid Africa staat tot op heden ergens --ik weet niet meer waar -- een POSTBOOM , daar hang je de brief in de takken en hij komt terecht , heb het zelf uitgeprobeerd ! en voor vandaag voor jou deze post

    een klein gebaar in deze moeilijke tijden !

    ej97w8f1un7y.jpg

    27-03-2020 om 10:10 geschreven door ani


    Dag Natoken

    Ja tegenwoordig gaat er ook veel via mail Natoken maar we hebben nog wel allemaal een brievenbus dat zal dan voor de rekeningen zijn zeker hihihi

    We zitten even in een moeilijke tijd ,, laat de moed niet zakken we zijn er gewoon voor elkaar ,heb vertrouwen in een goede afloop,, en hopelijk is dat er snel ,, fijne vrijdag op weg naar het weekend toe liefs Ingrid.
    xqq5fpf3t.gif

    27-03-2020 om 08:25 geschreven door Ingrid.


    bijna weekend
    animaatjes-vrijdag-67353.gif

    Begin de dag met een dansje,
    begin de dag met een lach
    want wie vrolijk kijkt in de morgen
    die lacht de hele dag.
    Dikke knuffels van ons allemaal

    27-03-2020 om 02:46 geschreven door patty_en_freddy









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!