Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    01-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo iedereen

    ’t Was vijf na zes deze morgen toen ik wakker werd .Klaarwakker was ik en buiten was het nog schemerdonker want de paar sterren die ik gisterenavond nog zag, waren verdwenen. Waarschijnlijk waren de sterrenplukkers deze nacht aan het werk geweest . Eigenaardig hoe een mens steeds wakker wordt met vragen in zijn kop . Eén van de vragen die ik mij stelde toen ik deze morgen naar de wekker keek stelde , was “Zou ik opstaan of niet”?

    Ik had de kans om nog een uur of twee te blijven liggen of zelfs langer maar na een kwartier was mijn besluit genomen. Eénmaal wakker kan ik niet lang blijven liggen ook niet als het fris en donker is. Dan begin ik te draaien en te keren en over van alles en nog wat na te denken en ik wil mijn halfbedde niet wakker maken! Mijn benen gingen over de rand van het bed en de rest van mijn lichaam trok zich recht. Daar zat ik nu op de warme bedrand met mijn voeten op een kille vloer. Stil, om mijn slaapgenoot niet wakker te maken, ging ik naar de badkamer waar ik wat knipperend voor de spiegel stond omdat mijn ogen nog gevoelig waren voor het licht.

    Ja, daar stond ik dan zo vroeg.. Mijn handen legde ik steunend op de lavabo en mijn ogen richtten zich op mezelf . Ik zag mijn spiegelbeeld dat een dagelijkse foto uit mijn leven zou kunnen zijn met steeds dezelfde titel : “Ikke een dag later”. Mijn rechtstaande, verwarde haren gaven mij wel een moderne look maar dat was ook alles. 

    Een paar rimpels golfden op mijn voorhoofd en rond mijn mond, ze hebben mijn jeugdige jaren weggeëbd terwijl de vloed ze nooit heeft teruggebracht. En hoe lager ik mijn ogen liet zakken hoe groter het verval. Tussen mijn borsten en mijn pyjama was er zelfs een klein Michelin bandje aan het groeien ter vervanging van de buikspieren die er ooit lagen. De opslagplaats van het goede leven noem ik dat.

    Van de badkamer ging het naar de keuken waar ik even het gordijn opentrok . De vroeger morgen zag er maar regenachtig uit . Gisterenmorgen lag onze gazon nog onder een dun laagje vorst en stonden de fruit - en andere bomen stokstijf van het verschot bij die eerste vorst met onder hun stammen de laatste blaadjes . Lang hebben de takken ze gedragen maar stilaan laten ze die los.Vanmorgen is het weer een gewone decemberdag , koud, bewolkt en wat “ gemiezer” . Straks als het wat klaarder is, dan komen er duiven op de gazon op zoek naar hun ontbijt.

    Lang bleef ik niet kijken want het was nog te vroeg om de gordijnen open te schuiven. Ik zette een kopje thee en ging naar mijn computer, het muziekje van Windows verwelkomde mij en ik liep even mijn mailbox door. 10 Mailtjes en 1 in de junk mail box. Daar was ik snel klaar mee! Ik ging daar maar naar de schrijfpagina van Word om een paar letters aan elkaar te zetten voor mijn FB en blog! Ik kreeg plots een inval .. waarom zou ik mijn schrijfsel niet met :” Hallo iedereen” beginnen dan heb ik in één keer iedereen een goeie dag gezegd! Dan nog iets vinden waarover ik kon schrijven.

    Soms borrelt er iets in mij en ben ik snel vertrokken, soms stap ik de wijde wereld in via een virtuele deur, soms schrijf ik zaken van mij af of meng ik realiteit met een portie fantasie. Soms redt een plaatje mijn inspiratieloosheid. Soms zijn de teksten veelzeggend voor mezelf en soms is het een verstrengeling van mijn hersenkronkels waar ik zelf moeite heb om ze te ontwarren. Ja, woorden zijn vaak zoveel meer dan gewoon wat leesvoer. Ik begon er vandaag alvast mijn dag mee en zette ze hier neer om jullie toch een leuke en gezellige dag te wensen.

    Veel beterschap of een spoedig herstel aan ieder die het nodig heeft en aan al deze die in deze herfstige Coronaperiode in een dipje verzeild raken. Ik wens ieder van jullie alvast steun en warmte van de mensen die jullie dierbaar zijn!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    02-12-2020
    lieve groetjes
    iq5vg4p2.png
    Graag kom ik eens naar je blogje kijken, om te zien wat er voor nieuws opstaat. Ik heb ook rimpeltjes en een Michelin bandje hoor, dat is de charme van onze ouderdom.

    02-12-2020 om 14:07 geschreven door annie


    Goedemiddag

    i6us5s.gif

    Het is alweer woensdag dat word zagen
    we zitten alweer in de laatste maand van dit jaar
    het is donker weer deze dagen
    blijf vooral gezond het blijft oppassen.
    gr.Dirk

    02-12-2020 om 12:26 geschreven door Dirk


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe
    poo5fg.jpg

    Goedemorgen lieve vrienden.Een zeer pijnlijke kramp achter mijn linkerknie heeft met deze morgen om 6u45 uit mijn diepe slaap gerukt en natuurlijk terug een kwartier te laat om mijn hartmedicijnen in te nemen.Ik heb nu wel veel pijn als ik ga maar dit lost zich wel op gedurende de dag.Maar buiten mijn linkerknie die mijn grootste zorgenkind is, is er ook wat beter nieuws.Ik heb het erop gewaagd van gisterenavond naar de dokter te gaan om mijn griepprik.Mijn bloeddruk kon niet beter 13 op 8 en ik heb een hartfilmpje (cardiogram) laten nemen en die is nog niets veranderd sedert mijn hartoperatie 10 jaar geleden.Maar wat me opviel was dat mijn huisdokter er vermoeid en zenuwachtig uitzag maar de veiligheid was wel top,slechts 4 patienten in de wachtkamer en ik had het geluk dat er niemand was wellicht door het late uur,geen magazines en de overige stoelen perfect afgedekt zodat Je er geen plaats kunt opnemen.Toen ik wegging zag ik hem mijn stoel ontsmetten en met een spuit zijn kabinet desinfecteren.Ik heb respect voor die mensen en hoe er hun gezondheid door afziet.Voor mijn knie kan ik nog steeds niet naar het ziekenhuis want het is nog te vroeg.Ik wens Jullie een fijne woensdag en over het weer zal ik het maar weinig meer hebben want veel goeds zit er niet meer in dat vat en nu mijn deugddoende kopje soep en dit met vele lieve groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en wees verstandig en blijf gezond want de cijfers blijven nog steeds de goede kant uitgaan en samen kunnen we dit verschrikkelijke monster aan.Fijne midweek Nancy.Nu moet er nog eens bloed genomen worden want het was van in maart dat ik nog een dokter gezien had.Fijne midweek Nancy.

    02-12-2020 om 10:37 geschreven door JVG


    tja



    wanneer ik dit las , dan dacht ik potverdikke , je hebt alleen dat kleine greepje rond je middel , dus je bent nog tiptop !
    ik durf niet meer in de spiegel te kijken ..TEVEEL VERVAL ! en ..troost dan mezelf met ... ik ben er TOCH nog ..
    ik kijk liever naar mijn tuin ! hahaha


    6ks5pir9.gif

    02-12-2020 om 10:25 geschreven door ani


    een fijne dag voor jou vandaag !

    fr6fq49oe1c.jpg
    wacht niet langer
    veel heb je niet nodig
    om het toch gezellig te maken
    bij jou  !
    liefs meeuw

    02-12-2020 om 09:01 geschreven door meeuw


    midweekse groeten
    Image Hosted by uploader.be

    02-12-2020 om 07:56 geschreven door noella


    01-12-2020
    Tja

    Die bedgeheimen had ik al gelezen op fb... ik heb weer mast met reacties doorsturen hier... weet niet wat er loos is.

    01-12-2020 om 15:35 geschreven door Myette34


    Fijne dag Natoken
    Welkom bij Ella
    Een fijne dag kom ik jullie wensen.
    Lieve groetjes van Ella

    01-12-2020 om 13:05 geschreven door Ella


    DINSDAGGROETJES !!! De regen zullen we er moeten bijnemen !!!!
    3uxn2gxgoe.jpg

    Goedemorgen lieve vrienden.We ruilen vandaag november voor de donkere maand december.Op 1 december vieren smeden en landbouwers Sint Elooi,hun Patroonheilige.December de maand van Sinterklaas en het Hoogfeest van Kerstmis, bijna als vroeger.Zonder cafes en restaurants maar in familiekring.Ook geen vuurwerk want Jezus heeft dat niet nodig.Zo eenvoudig mogelijk.En daar ben ik blij om,doch ik mis wel de middernachtmis van toen.De kerstliedjes van vroeger.Stille Nacht en Susa Nina.Vandaag wordt het een veregende dag, best maar voor de heropening van de winkels dat zal wel de wachtende rijen wat uitdunnen want terug zijn de besmettingen en de ziekenhuisopnames afgenomen.Dus we moeten blijven doorzetten al is het Kerstmis en oudejaarsavond om dat beestje klein te krijgen en een derde golf te vermijden en een stukje van ons normale leven te kunnen terugkrijgen.Fijne dinsdag allemaal en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne dinsdag Nancy.We moeten niet ronde pot draaien en eens tellen als we gezond 100 mogen worden.Wat schiet er nog over en dat is het maximum en denk dan eens hoe oud Je kinderen zijn en vergelijk met de overschot.Niet te doen wat gaat de tijd toch vlug.Soms durf ik in de spiegel niet kijken.Geniet toch maar van Je dinsdag Nancy.

    01-12-2020 om 10:18 geschreven door JVG


    nieuwe maand is begonnnen en laatste maand van het jaar
    Image Hosted by uploader.be

    01-12-2020 om 07:52 geschreven door noella


    kijk zoveel niet meer in de spiegel als vroeger mateke ...

    pg46nhva0t.jpg
    winter loert om de hoek
    blijf gemotiveerd
    geniet toch van de mooie momenten
    die er zeker zullen komen  !
    liefs meeuw

    01-12-2020 om 07:41 geschreven door meeuw


    Goede morgen Natoken

    Zo U was vroeg vandaag ,, haahaha ja dan hebt U zich eens goed bestuudeerd voor de spiegel deze morgen ,, dat is allemaal niet zo erg als we maar gezond zijn he ,, en ja eigenlijk ziouden we wel dit jaar een winterslaapje mogen doen en dan weer ontwaken in het voorjaar zonder dat virus dat zou een topper zijn toch hiahaiahi

    We leven ,, staan , zitten allemaal letterlijk in onze bubbel ,, we zullen er nog even moeten in leven ; Maar we hebben elkaar op deze manier ,, dus elke dag opnieuw kom ik U een fijn dagje wensen lieve groetjes Ingrid .
    d0mc0xtyt.png

    01-12-2020 om 06:45 geschreven door Ingrid









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!