Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    18-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het duurt en het duurt...

    Gisterenmorgen ben ik opgestaan met de nieuwe single van Bart Peters “ Genstertje”.

    Na “Konijneneten” en “Brood voor morgenvroeg” gooide hij het eens over een andere boeg! Ja met corona zoekt hij zijn inspiratie blijkbaar dichtbij…

    Dit gezegd zijnde … ook een inspiratieloos gezegde…. moet ik bekennen dat mijn inspiratie ook op een laag pitje staat. Die verdomde lockdown blijft maar duren en ons leven verzuren. Kan je geloven dat ik vandaag - bij gebrek aan betere contacten – tegen mijn spiegelbeeld zei :” Keep smiling” ! Ik bespaar jullie de grijns van mijn gesprekspartner… ik herkende er warempel mezelf in!

    Die lockdown begint nu toch wel heel lang te duren. Straks zitten we al een jaar in isolement en dat betekent voor ons senioren een jaar verloren en door de beperkte bewaardatum die we nog hebben, begint dat zwaar te wegen en ik ben niet alleen met dat gevoel. Je kan dat stilaan zien aan de mensen, Waar blijft die glimlach, dat opgewekte gevoel, dat uitkijken naar contact…..

    Versoepelingen, daar wordt veel over gepraat maar dan met mondjesmaat toegestaan. Als je al eens op afstand met iemand een paar minuutjes praat dan hoor je vaak dat velen een rugzak hebben die eruitziet als een modieuze handtas, maar loodzwaar weegt en dat ziet niemand .

    Blijf in beweging.

    Ga recreatief wandelen of fietsen in de buitenlucht.

    Hou contact met vrienden en familie, liefst visueel via Skype of zo.

    Structureer je dag.

    Richt je op positieve dingen en kansen die deze gedwongen periode thuis met zich meebrengt.

    Ik weet niet of ik moet lachen of huilen wanneer ik die tips lees.

    Het weggevallen van contacten maakt dat mensen zich eenzaam voelen. Familie is voor velen belangrijk, maar er is vandaag een contactverbod met die familie tenzij je de regels overtreedt!

    Misschien krijg je na wat “ gezaag” de opmerking dat je toch veel vrienden heb en niet moet klagen. Zelf zie ik dat niet zo. Ik heb veel kennissen, maar echte vrienden zijn er maar weinig. Dat leert corona ook!

    Wat wringt is dat gedwongen zijn tot binnenblijven en het echte leven dat ondertussen aan je voorbijgaat.

    Dit dipje gaat wel over, ik pak mezelf dan eens goed vast ( en sinds corona lijkt het alsof ik meer pak heb!!!) en zeg dat alles goed komt. Desnoods pen ik het hier neer en ga ik weer verder. De enige die echt nadeel ondervindt van mijn dipje is mijn lieve slaapgenoot die ik dan maar lastig val met allerhande jobjes kwestie van wat leven in de brouwerij te brengen !



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    19-02-2021
    ik was vergeten

    ik was vergeten te zeggen , dat vrienden heel " raar " zijn , ook hier , kennissen oké , maar echte vriienden , die van mij zijn er niet meer , dat krijg je  zeker als je ouder bent ---- je blijft over en moet ook verder en jonge mensen -- -- hebben het niet zo op  oude --- tja !

    19-02-2021 om 12:52 geschreven door ani


    nog even volhouden



    ik twijfel wel aan het weerbericht ---hier is het zeer koud en bewolkt ! hopelijk is het morgen juist ?
    en nog even volhouden en wat zal dat een HEERLIJK moment zijn als we weer een knuffel krijgen --- al krijg jij er zeker elke dag ( smile ) ik vertsa je wel ! ik mis het al een heel jaar ---


    center> border=0alt=

    19-02-2021 om 12:45 geschreven door ani


    . . .

    Het blijft inderdaad maar verder duren en hoe lang nog, iedereen is het binnen zitten beu al hoeft dat niet altijd, wij zijn vaak op pad geweest en hadden het ook druk hier bij ons binnen met de verhuis en allerlei zaken te regelen.  Ook nu nog zit niet alles waar het thuis hoort, staan er nog bakjes op een kast te wachten op een plek maar ik vind ze echt niet, een doos met apothekerij zou ik wel kunnen gebruken, misschien een kastje kopen om alles in op te bergen, ik weet het nog niet hoe we dat gaan doen.  Dan ook nog een plek om mijn vele lege kapstokken op te hangen,ik hing die vroeger aan en kapstok die aan de muur werd vast gemaakt maar die konden we niet meenemen.  Niet omdat hij hier niet past maar omdat die vijzen na zovele jaren goede dienst begonnen zot te draaien en dan werkt het ook niet meer naar behoren.  Je moet die aan een stevige muur kunnen vast zetten en deze binnenmuren aan de slaapkamer zijn maar 10 cm dik, dus niks om een stevige plug erin te steken en er een dikkere vijs in te schroeven !  Dan maar wijselijk laten hangen, we zien wel wat anderen er mee uitvoeren.

    Verder begint hier toch alles weer wat in zijn plooi te vallen al zou ik vandaag nog een ferme mail met allemaal klachten moeten doorsturen maar ik ben er nog niet aan begonnen, er is zoveel dat ik nog moet doen dat ik soms er ook wel even het noorden bij verlies maar je zou voor minder.  De kinderen hebben heel veel geholpen, zelfs was gisteren onze kleinzoon hier, die heeft ook geholpen om een Ikea-rek in mekaar te steken, samen met zijn moeder, onder jongste dochter.  Die waren dat gaan oppikken en zouden ons ermee helpen.  Wij zijn geen specialisten in zulke dingen, dus laten we dat maar aan hen over !

    Nog een fijn weekend wens ik jullie toe en geniet er maar van, zeker als het mooi weer is !

    19-02-2021 om 10:28 geschreven door Chris


    Goede morgen lieve vrienden.Het is vrijdag vandaag.We naderen het weekend !!!!!
    oie-1481915b-IHh-GY4-P
    photo sharing

    Goedemorgen lieve vrienden.Vrijdag de eindspurt naar het eerste prille lenteweekend van 2021 dat er al zo vroeg aankomt net als de ooievaars en inderdaad ze hadden het bij het rechte eind.Heel vroeg in het voorjaar te mogen en kunnen genieten is nu wel een luxe geschenk van Hierboven.Hopelijk kan ik van mijn terras genieten en de hoognodige vitamine D opslaan.Ik wens Jullie een fijne vrijdag en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en blijf heel voorzichtig en gezond.Fijne vrijdag Nancy.Ik durf wedden dat Je morgen Je tuingerief zult uithalen om wat orde te brengen in Je mooie tuin.En messchien 's avonds een barbecuetje

    19-02-2021 om 10:25 geschreven door Jos


    lieve groetjes

    Het is niet gemakkelijk in deze tijd, ik zondig soms wel eens tegen corona.

    bleu-on-bleu-Annie
    Geniet van de mooie dagen die er aankomen dit weekend.

    19-02-2021 om 10:06 geschreven door annie


    Wens u nog een fijn weekend

    hoed.jpg

    Als je zomaar iemand tegen komt
    Soms komt iemand op je levenspad
    die voetstappen achterlaat in je hart
    zonder te goed beseffen, dat het voor jou is
    en dat het zoveel te betekenen zou
    tekst Franken

     

    19-02-2021 om 09:38 geschreven door Dirk


    Een goede morgen groetjes Jeannine en Sylvain
    cooltext377083405934855

    19-02-2021 om 09:16 geschreven door sylbart1950


    het is vrijdag
    Image Hosted by uploader.be

    19-02-2021 om 08:00 geschreven door noella


    18-02-2021
    Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!!
    oie-1873012-VQilpsqh

    Goedemorgen lieve vrienden.Vandaag donderdag 18 februari vieren we het feest van de Heilige Bernadette Soubirous,het eenvoudige herdersmeisje aan wie Onze Lieve Vrouw van Lourdes verscheen in 1879 en twee maand erna overleed. Bernadette in april.Zij is de patroonheilige van de herders.Van toen af is Lourdes een der grootste bedevaartsoorden ter wereld geworden.Ikzelf ben er een tiental keer geweest niet met een bedevaart,doch op verlof waarvan ikzelf het grootste gedeelte op de Heilige domein verbleef en waarvan ik veschillende aandoenlijke plechtigheden heg meegemaakt.Het begon met een belofte en bijna ieder jaar werd ik er als het ware naar toegedreven.Toch zou ik er nog eens willen terug gaan en messchien na mijn knieoperatie, waar nog geen schot in zit, en me dan messchien weer beter mobiel zal voelen.We naderen nu vlug het weekend dat elke weerman nu nog beter afschildert dan eerst voorspeld.Afwachten en dan genieten want na het weekend zou het nog een gunstig vervolg kennen.Al wat we gratis van Hierboven krijgen,kunnen ze ons niet meer afnemen en vandaag krijgen we terug een dag met een maximum van 11 à 12 graden niet meer te vergelijken met wat we vorige week te verteren kregen.Ik wens Jullie een aangename donderdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en blijf uiterst waakzaam want de cijfers blijven nu terug iets minder dalen,doch er is 1 besmetting meer in vergelijking met gisteren.Volgens Steven Van Gucht zou er niet mogen versoepelt worden voor Pasen.Dus nog 39 dagen tanden bijten.Fijne donderdag Nancy.Het weekend zal weer gevaarlijk zijn voor de besmettingen.Mensen gaan weer massaal naar zee gaan en de barbsques zullen boven komen.Hopelijk is er geen wind en kan ik van mijn terras genieten met mijn geknipt kopje.Dit doet zo een deugd.

    18-02-2021 om 10:42 geschreven door Jos


    Een goede morgen groetjes Jeannine en Sylvain
    cooltext376917096020231

    18-02-2021 om 09:22 geschreven door sylbart1950


    maak er een mooie dag van
    Image Hosted by uploader.be

    18-02-2021 om 07:50 geschreven door noella


    een fijne donderdag
    animaatjes-donderdag-67193.jpg

    We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
    zelfs vaak in verre oorden.
    Maar we vinden hem meestal dichtbij,
    in een paar bemoedigende woorden.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    18-02-2021 om 01:49 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!