Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    21-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mentale verwarring ?

    Echt een goed advies vooral voor 60-plussers, maar het geldt voor iedereen. Door: Arnaldo Liechtenstein, arts


    Het kan nooit geen kwaad, fake of niet.
    Telkens wanneer ik klinische geneeskunde geef aan studenten in het vierde jaar geneeskunde, stel ik de volgende vraag: Wat zijn de oorzaken van mentale verwarring bij ouderen?

    Sommige bieden: "Tumoren in het hoofd". Ik antwoord: Nee!

    Anderen suggereren: "vroege symptomen van de ziekte van Alzheimer". Ik antwoord nee!

    Met elke afwijzing van hun antwoorden drogen hun antwoorden op en ze hebben nog meer open mond als ik de drie meest voorkomende oorzaken opsom:

    - ongecontroleerde diabetes

    - urineweginfectie

    - uitdroging.

    Het klinkt misschien als een grap, maar dat is het niet. Mensen ouder dan 60 jaar hebben over het algemeen geen dorst meer en stoppen bijgevolg met het drinken van vloeistoffen. Als er niemand in de buurt is om hen eraan te herinneren vloeistoffen te drinken, drogen ze snel uit.

    Uitdroging is ernstig en treft het hele lichaam. Het kan abrupte mentale verwarring, een verlaging van de bloeddruk, verhoogde hartkloppingen, angina pectoris (pijn op de borst), coma en zelfs de dood veroorzaken. Deze gewoonte om te vergeten vloeistoffen te drinken begint op 60-jarige leeftijd, wanneer we iets meer dan 50% van het water dat we zouden moeten hebben in ons lichaam hebben. Mensen ouder dan 60 hebben een lagere waterreserve. Dit maakt deel uit van het natuurlijke verouderingsproces.

    Maar er zijn meer complicaties. Hoewel ze uitgedroogd zijn, hebben ze geen zin om water te drinken, omdat hun interne balansmechanismen niet zo goed werken.

    *Conclusie:*

    Mensen ouder dan 60 jaar drogen gemakkelijk uit, niet alleen omdat ze een kleinere watervoorziening hebben, maar ook omdat ze het gebrek aan water in het lichaam niet voelen. Hoewel 60-plussers er misschien gezond uitzien, kunnen reacties en chemische functies hun hele lichaam beschadigen. Dus hier zijn twee waarschuwingen:

    1) Maak er een gewoonte van om vloeistoffen te drinken . Vloeistoffen omvatten water, sappen, thee, kokoswater, melk, soepen en waterrijk fruit, zoals watermeloen, meloen, perziken en ananas; sinaasappel en mandarijn werken ook. Het belangrijkste is dat u elke twee uur wat vloeistof moet drinken.

    2) Waarschuwing voor gezinsleden: bied constant vloeistoffen aan aan mensen ouder dan 60 jaar. Houd ze tegelijkertijd in de gaten. Als u zich realiseert dat ze vloeistoffen afwijzen en van de ene op de andere dag geïrriteerd zijn, buiten adem zijn of een gebrek aan aandacht vertonen, zijn dit vrijwel zeker terugkerende symptomen van uitdroging.

    Geïnspireerd om nu meer water te drinken ?



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    23-06-2021
    geniet van je dag !

    meaning-of-color-in-tantra-yogaxxx.jpg
    ik weiger mij oud te voelen
    al zie ik
    sporen in de spiegel
    hou mijn hart
    jeugdig jong   !
    liefs meeuw

    23-06-2021 om 15:00 geschreven door meeuw


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe
    oie-23815518a-N30f-L9

    Goedemorgen lieve vrienden.Het ziet er deze morgen toch iets vriendelijker uit.Wel nog steeds geen blauwe hemel en geen zon,doch die zou zich vandaag toch wel willen tonen en met een 17 graden,wel nog veel te weinig zit er wel een klein terraskansje in.Hopelijk blijft het droog en worden mijn woorden waarheid.Zo hoorde ik het toch op het weerbericht op radio2 om 20 na zes.Ik wens Jullie het zonneke heel hartelijk toe want iedereen zal er wel naar verlangen na die 2 rotte regendagen waar we hier in Harelbeke niet de minste zonnestraal hebben gezien en toen ik in de namiddag naar de vleeshalle reed was het hier maar amper 14,5 graden.Terug met wat hoop wens ik Jullie een fijne midweek toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en tot vrijdag want morgen kom ik NIET op blogbezoek want ik moet morgen voor de middag in het ziekenhuis zijn en wat tijd hebben om me wat tot rust te laten komen doch vergeet aub mijn gastenboek niet,waarvoor hartelijk dank.Fijne midweek Nancy.Na maanden mijn moed bijeen geraapt te hebben is het morgen nu zover.Men komt me om 10u30 ophalen om naar het ziekenhuis te gaan.Eerst ga ik nog gans de toer van mijn appartement en aan de muren vertellen wat er me te wachten staat en een operatie nu heel dichtbij is.Ik doe me volledig slapen.

    23-06-2021 om 10:47 geschreven door Jos


    Wens u nog een fijne dag

    logo.jpg

    Wij zitten al weer midden in de week
    Heel ander weer deze week koel
    terrasjes zijn open, je mag weer binnen voor een hapje
    we gaan weer proberen, het beste van te maken vandaag
    gr.Dirk

    23-06-2021 om 09:53 geschreven door Dirk


    22-06-2021
    lieve groetjes

    Ik ben zeker niet uitgedroogd hoor.

    blossom-Annie
    Ik spring hier eens even binnen, en doe je graag mijn groetjes

    22-06-2021 om 17:58 geschreven door annie


    kom nog eens kijken ! morgen heb ik visite !

    1e29f7a3481165b3d87e56f1c8933a6a-1

    22-06-2021 om 16:25 geschreven door ani


    Drinken

    Ja het is zo dat je minder dorst voelt als je ouder bent... ik heb een karaf gekookt water (wel afgekoeld smiley-smile.gif) naast mijn computer staan en dwing mezelf elke keer een volle beker uit te drinken... om het binnen te krijgen doe ik er een scheut muntsiroop bij en dan gaat het vlotter... tegen H zeur ik altijd maar dat hij moet drinken maar die man is zo koppig als 2 ezels samen... denk dat ik de trechter methode eens zal moeten gebruiken.

    22-06-2021 om 13:39 geschreven door Myette34


    DINSDAGGROETJES !!! De regen zullen we er moeten bijnemen !!!!
    oie-22754163d-JJ5y-Cj

    Goedemorgen lieve vrienden.Het regenliedje is vandaag bijlange nog niet uitgezongen bij een dagtemperatuur met nauwelijks 16 graden en dit op een 22 juni.Ik zou zeggen dat het begin van deze zomer reeds gebuisd is en voor de rest van deze rozenmaand zit er geen zomer meer in het vat.Toch staat mijn schuifraam open maar niet meer zo wijd als enkele dagen geleden.Ik heb nog het geluk dat mijn living zuidwaarts gericht is en ik geen enkele spat regen op mijn grote ruit en mijn terras krijg.Toch wens ik Jullie een fijne en een gezellige dinsdag toe en dit met vele lieve en hartelijke regengroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne dinsdag Nancy.Hup nu naar de achtste finale.

    22-06-2021 om 10:24 geschreven door Jos


    21-06-2021
    Goedemiddag

    fietstochje.jpg

    We starten weer met een nieuwe week
    Het is regenachtig vandaag
    Vandaag is ook alweer de langste dag.
    Ook mijn blog is jarig 10 jaar

    Gr.Dirk

    21-06-2021 om 12:32 geschreven door Dirk


    Water drinken

    dank voor dit advies, het valt mijn ouders ook op hoe weinig ze uit zichzelf drinken!

    MAARTEN.gif

    21-06-2021 om 11:35 geschreven door maarten


    3de poging vandaag

    niets wil weer lukken , ik krijg er het maagzuur van ! of " menne buk van vul " t is de last probeersel dak doen we ! jaw we moetn vele drinkn , speciaal watre , en dat doekikke wel ! en anders ? olles in ordre ? ne piepre van verre !

    <aimages-3

    21-06-2021 om 11:31 geschreven door ani


    Goedemorgen lieve vrienden.Hopelijk mag het voor iedereen een mooie en gezonde nieuwe week worden !!!!!
    oie-2175329-HWAj8-EQr

    Goedemorgen lieve vrienden.Vandaag is onze zomer maar natjes ons landje binnengekomen en doet er morgen nog een plenske bij want het worden 2 volle rotte veregende dagen.De tijd vliegt zo snel voorbij zodat vanaf vandaag de dagen terug beginnen te korten.Het zonneke zien zou op zichzelf een mirakel zijn.Niettemin wens ik Jullie een goede en vooral een gezonde start van deze nieuwe week toe.Gelukkig is het niet koud en staat mij groot schuifraam helemaal open.Het is druk op de weg want velen leveren hun fiets in voor hun wagen door de regen.Niettemin door de heel natte voorspellingen wens ik Jullie een gezellige maandag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en als toemaatje ga ik heel waarschijnlijk zaterdag in de vooravond naar de afscheidsbarbecue van mijn " Pagadderkes " en dit zal voor mij een enorm blij weerzien zijn.Fijne en gezellige maandag Nancy.Donderdag is het mijn D)day.

    21-06-2021 om 10:50 geschreven door Jos


    natoken

    eindelijk even tijd voor een zomerbezoekje sunflower-1942825-640.jpg

    21-06-2021 om 09:03 geschreven door redpoppy









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!