Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    23-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google en zo

    Deze morgen las ik in de krant de uitdrukking.. “ het spel zit op de wagen”.

    Bij spel gaat mijn eerste gedachte naar spelen in de zin van gezelschapsspelletjes spelen of buiten spelen…. Maar om dan die link met een wagen te leggen dat was niet evident.

    Hoewel het nog redelijk vroeg in de ochtend was, zette ik mijn bovenkamer aan het werk maar die vertikte om mee te werken, blijkbaar was ze nog niet klaar wakker want het licht verscheen niet in de duisternis. Wie is dan de reddende engel in zo’n geval?

    Natuurlijk MR Google en daar vond ik : “Oorspronkelijk een Zuid-Nederlandse uitdrukking die verwijst naar de toneelstukken die in de zestiende eeuw en later op wagens werden uitgevoerd. Toen de kleine Brabander op een ongelukkig moment lek reed en Arntz hem niet snel genoeg kon depanneren, was het spel op de wagen.”

    Spel als in toneelspel … natuurlijk dat ik daar niet aan dacht! En zeg nu niet dat jullie allemaal direct wel daaraan dachten….Zeg aub neen en make my day 

    Voilà dat was even afstandsles  om mee te zijn met de tijd of is dat ook al passé?



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (21)

    26-09-2021
    hallo ---



    foto van mijn zondagse wandeling , met de groeten

    "

    26-09-2021 om 15:53 geschreven door ani


    . . .

    Ik vind dit in ieder geval leerzaam om te lezen, eender wat anderen daarvan denken.  Een beetje verder kijken dan je neus lang is kan geen kwaad, in dit geval dus wat meer uitleg over een gezegde, daar is niks mis mee!  Ik lees dit zelfs graag, ook al zit ik op dit moment met andere zorgen, maar geen nood, ook ik wordt wel verder geholpen.  Alleen werd er vandaag opgeroepen om Leuven heel zeker met de wagen te mijden, nog meer dan andere dagen, immers nu krijgen we ook de uitlopers van dit WK nog te verwerken en dat kan resulteren in veel volk op de baan, mensen die zich van God of gebod niks aan trekken en hun zien doen : lees lopen waar ze eigenlijk niet thuis horen, rijden zoals ze willen, en ocharme die fietsers die steeds maar in de verkeerde richting rijden, ook gisteren al !  Anderen zijn dan eerder rustig en laten je op het zebrapad zoder veel oponthoud, gewoon over steken, fietsers daarentegen die rijden maar door, zeker wanneer ze bergaf rijden en dan kan je zorgen dat je zelf uit de weg bent !  Ze doen veel voor de fietsers maar ze zouden ze eerst best allemaal laten opnieuw lessen volgen over de verkeersregels, in Leuven wordt dat echt wel overtreden, die regels dan wel te verstaan.  Ook gisteren weer een ongeval gezien, net op diezelfde plaats waar een paar Oostenrijkse renners werden opgeschept door een autobus, nu was hij of zij opgeschept door een personenwagen, ook politie en dan val je natuurlijk op wanneer je zelf over de ring rijdt, wij werden noodgedwongen linksrijders op de dubbele rijbaan !  Wat je nu aan overtredingen te zien krijgt heeft geen grenzen meer, al is het soms echt wel moeilijk om je heel goed aan de verkeersregels te houden . . . omdat anderen dat niet doen !

    Na deze WK-drukte kan Leuven zijn wonden likken hier en daar maar ik geloof wel dat ze er heel wat reclame mee hebben gemaakt voor de streek, voor het land voor alles wat er omheen hangt en waar ze zijn doorgereden.  Het waren meestal mooie beelden die we te zien kregen, al heb ik ook alles niet gezien maar zo tussendoor wel wat als ik tijd had.  Nog een fijne wielerzondag en tot een volgende keer !

    26-09-2021 om 11:59 geschreven door Chris


    Dag Nancy hier staat de zon al te branden , zolang het duurt ?

    0060a5042c5ce9aa06eb7fc507f918ad

    Een mooi en zonnige zondag gewenst met groetjes van jullie noorderburen ,,

    26-09-2021 om 10:21 geschreven door Tinie en Ans


    Zonnige zondagsgroetjes voor al mijn blogvrienden !!!
    oie-2675925-FK7n6nt-L
    afbeeldngen

    Goedemorgen lieve vrienden.Met nu reeds 15 graden op de thermometer belooft het terug een warme 26 september te worden.Hopelijk krijgen we nog veel zon en blijft het droog want er zit minder weer aan te komen.Deze late mooie nazomer heeft ons verwend en daar zijn we ook dankbaar en gelukkig voor.Wellicht mogen we toch nog meezingen met Gerard Cox "Tis weer voorbij die mooie zomer" een prachtsong die bij iedereen wel veel herinneringen zal oproepen in ieders goede en kwade dagen.Vandaag is het zondag,niet meer zoals voorheen maar wel een rustdag gebleven.Ik heb heimwee naar het klokkengeluid die uit de torens van onze kerken galmden.De mensen die er mooi gekleed uitzagen voor de dag des Herens en het gezellig praatje na iedere mis want bij ons in Stasegem waren er 4 missen waarvan de laatste de Hoogmis was en daarna trok men naar hun stamcafé om de dorstige kelen te laven en een kaartje te leggen of een partijtje biljart te spelen en vandaag is het terug zondag,sporadisch hoor Je nog klokkengeluid,doch de rek is eruit en de mensen lopen nu de kerken voorbij.Doch dit is de enige plaats waar Je rust kunt vinden.Doch dit alles komt terug maar we zullen dit wellicht niet meer meemaken want de geschiedenis herhaalt zich.Vandaag is het wielerhoogdag in ons landje.In Leuven wordt het wereldkamioenschap voor heren gereden en hopelijk mag na jaren terug een landgenoot op het hoogste schavotje staan en ik weet dat sommige renners gisteren een kerk bezocht hebben om kracht en steun te vinden voor hun wedstrijd.Hoe vaak zie je zelfs dat spelers van een voetbalploeg een kruisteken maken voor de wedstrijd en ook de hemel danken als ze gescoord hebben.Een groot voorbeeld is Romulu Lukaku die diep Christelijk en Katholiek gelovig is.Het geloof is iets wat in iedere mens geworteld zit want voor mij bestaat een atheist niet.Ik wens Jullie allen bij het hier nu verschijnen van het zonneke een hele mooie en een rustige zondag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en probeer ook eens de handen te vouwen en eens naar de hemel te staren want dit alles krijgen we GRATIS.Fijne zondag Nancy.Hopelijk wint Van Aert of Evenepoel.

    26-09-2021 om 09:50 geschreven door Jos


    Dag Natoken

    Hopelijk gaat alles wat beter met U he ,, bedankt voor het lieve bezoekje hoor .

    Zondag rustdag ,, dus zou ik zeggen geniet van de mooie momenten in het leven , volgende week een stuk frisser Pfff de herfst komt in het land . vriendelijke groetjes Ingrid .
    zondag-1

    26-09-2021 om 08:09 geschreven door Ingrid


    geniet van een mooie zondag !

    1656e20139ec8c657a203298edd0a124.jpg
    laatste bloemen in herfst   ?
    laat ons onthouden
    hoeveel ze ons
    hebben bekoord  ...
    liefs meeuw

    26-09-2021 om 07:05 geschreven door meeuw


    fijne zondag
    Dn-Mh-2l-W0-AA55-A0.jpg

    26-09-2021 om 05:37 geschreven door kinrooiwebradio


    fijne zondag
    animaatjes-zondag-49621.jpg
    Wij komen een fijne zondag
    en veel blogplezier wensen
    Veel liefs van Freddy en Patty

    26-09-2021 om 01:56 geschreven door Patty en Freddy


    25-09-2021
    Een weekend bezoek

    step0003 WELKOM HERFSTâºâº Vandaag is in Nederland de corona instructies ingegaan. Hoewel er enkelen hiermee niet eens zijn.. CITAAT.De helft van de fouten die we in het leven maken zijn een gevolg van het feit dat we voelen wanneer we zouden moeten denken en denken wanneer we zouden moeten voelen. â»â» Ben je opzoek naar blog vrienden/contacten. Ervaart u eenzaamheid, moeilijkheden, pijn en verdriet, Wilt u rust en vrede in uw leven. In deze moeilijke tijd is het zeer nodig. Waar hoop je op en waar zet je je zekerheid voor naar de toekomst. De vaccin zal je geen eeuwig leven geven. Vaccin is voor stabiliteit. Met respect voor een ieder die zich wel niet hebben laten vaccineren. De teksten, gedichten en getuigenissen geven troost, bemoediging en kracht. Dit is het geestelijke voeding voor iedereen persoonlijk. Het weer is meest bewolkt in Noord-Holland. 19 graden. Geniet van de laatste heerlijke dagen. De temperaturen zullen gaan dalen en de nachten worden steeds langer. Een gezegende, liefdevolle en genadige weekend. Geniet ervan. Lieve groet Patricia.

    25-09-2021 om 14:31 geschreven door Patricia


    Mooi dat jij dat opgezocht hebt!

    Best-regenboog-Maarten.jpg

    25-09-2021 om 10:58 geschreven door maarten


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe.
    oie-258117-Py-Zd3-V8-U

    Goedemorgen lieve vrienden.Wat is het hier nog stil.Tis net of iedereen nog onder de warme wol aan het bekomen is van een lange werkweek.Ikzelf ben pas om 7u35 ontwaakt wat voor mij heel uitzonderlijk is.Buiten is het aan de frisse kant maar het wordt vandaag wellicht nog een flinke zonnige nazomerdag met reeds een maagdelijke blauwe hemel en een zonneke dat ook stilaan wakker aan het worden is.Het weekend ziet er veelbelovend uit en een 23 graden op een 25 september is een ware luxe.Dus geniet er nog even van want de weerkaarten voor de volgende week zien er allesbehalve prettig uit.Vandaag en morgen heerst er wielergekte in ons landje want het is koers,vandaag het wereldkampioenschap op de weg in Leuven voor de dames en morgen voor de heren.Hopelijk mag er eens na jaren terug een Belg op het hoogste schavotje staan.Maar alles moet nog gereden worden en de prijzen worden uitgedeeld aan de meet.Ik wens Jullie nog eens een super zaterdag en wellicht een luxe weekend toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Een heel zonnige zaterdag Nancy en dat de beste mag winnen,doch liefst een Belg.

    25-09-2021 om 10:12 geschreven door Jos


    24-09-2021
    groeten op zaterdag
    242382241-10225341139338287-5535814158225871174-n.jpg

    24-09-2021 om 22:34 geschreven door kinrooiwebradio


    Goedenavond lieve Nancy je hebt jouw fantasie weer eens de vrije loop gegeven,zo blijf je jong van geest xxx
    d1wzpn66oyrh.gifknuffies.gif
    rose-engeltje-kerstmuziek-klik-op-hrt-engeltje.gif

    24-09-2021 om 20:45 geschreven door Lenie


    Groetjes van Jeannine en Sylvain

    24-09-2021 om 18:47 geschreven door Sylvain


    Een lieve groet van Swakke

    <c

    8af358db79a9b9fe29828885feb9c107.gif

    24-09-2021 om 12:27 geschreven door franFrancoiscois


    hier is er ruzie , als het spel op de wagen zit ! hahaha

    7598ca2cccfff20fe133b6844c5af4fa.jpg

    24-09-2021 om 11:16 geschreven door ani


    Goede morgen lieve vrienden.Het is vrijdag vandaag.We naderen het weekend !!!!!
    oie-24737527-K8km29h

    Goedemorgen lieve vrienden.De dagen razen onverminderd verder en daar is terug de vrijdag.Voor vele mensen een opluchting want een nieuw weekend staat te popelen om in die dans te springen.Het wordt een extra sportief weekend vol koers en voetbal maar wat ons nazomertje ons nog zal brengen,daar heb ik echt het raden naar.Ik zie een licht bewolkte hemel,doch gisteren was het zonneke reeds op de afspraak.Ik vermoed dat we nu vlug het herfstweer zullen beginnen voelen en nog even proberen te genieten van deze laatste warmere dagen want na het weekend zou het wel heel anders kunnen zijn want over een week beginnen we aan de octobermaand.Met mijn voetenprobleem zal ik nog even op mijn tanden moeten bijten want ik zie dat mijn huisdokter vandaag in het rood genoteerd staat en dus niet werkt.Morgen voormiddag wel,doch vanaf de middag is er wachtdienst en zijn er geen huisbezoeken in de namiddag.De pijn is draaglijker en maandag maak ik een afspraak eerst met de dokter voor een voorschrift om dan naar een podoloog te gaan die ook medische pedicure doet.Ik wens Jullie een mooie en hopelijk een zonnige dag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne vrijdag Nancy.We moeten elke dag aanvaarden met of zonder pijn.

    24-09-2021 om 08:59 geschreven door Jos


    Dag Natoken

    Ik denk dat een spel in vele dingen kan zitten Natoken ;; maar we breken ons hoofd daar niet voor he

    Een fijn vrijdag op naar het weekend toe,, dat kom ik U wensen vandaag groetjes Ingrid .
    vrijdag-1

    24-09-2021 om 08:20 geschreven door Ingrid


    bijna weekend
    animaatjes-vrijdag-26916.gif

    Begin de dag met een dansje,
    begin de dag met een lach
    want wie vrolijk kijkt in de morgen
    die lacht de hele dag.
    Dikke knuffels van ons allemaal

    24-09-2021 om 02:17 geschreven door Patty en Freddy


    23-09-2021
    vriendelijke groeten
    award.gif

    23-09-2021 om 22:39 geschreven door kinrooiwebradio


    Zonnige groetjes op deze heerlijke donderdag aan al mijn blogvrienden.
    oie-2375649-G0-T2ia8-B

    Goedemorgen lieve vrienden.Alle ingredienten zijn vandaag aanwezig om terug een stralende donderdag te worden.Hier is het zonneke reeds uit de veren en lacht ons stralend toe.Gisteren heb ik van het mooie weer niet kunnen genieten daar ik gans de dag op mijn blote voeten voorzichtig moest stappen om het minimum van pijn te hebben.En zo zit ik terug barvoets aan mijn PC te tokkelen tot na deze middag want dan moet ik terug naar de medische pedicure waar de pijnbank me wacht.Hopelijk word ik geholpen.Eens het donderdag is kijken we reeds verlangend uit naar het weekend.Geen actieve voetbalweekends meer en dit knaagt wel,doch zaterdag en zondag is er wereldkampioenschap wielrennen wat me nu meer en meer interesseert door Van Aert - Remco Evenpoel die me in de koers bekoren als toppers en er komen er nog enkele nieuwe talenten bij.Ik wens Jullie een hele aangename en een zonnige donderdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Krijg juist bericht dat ik beter naar de dokter zou gaan,want dat ze er niet veel kan aandoen aangezien ze niet mag verdoven.Nu sta ik daar weer.Pfff.....Ik zal de dokter morgenvroeg bellen want het is vandaag zijn dag dat hij zijn patienten in het ziekenhuis bezoekt maar bij die pedicure zien ze me NOOIT meer.Een heel aangename en een zonnige donderdag nancy.Na mijne knie zijn het nu mijn tenen.Dus weeral naar de dokter.

    23-09-2021 om 10:37 geschreven door Jos









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!