Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    06-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor diegenen die de moed hebben om dit lang logje te lezen!

    Wij oudjes willen van ons leven genieten. Ook al hebben sommigen van ons intussen al een zekere leeftijd bereikt, dat betekent daarom niet dat 'oud' ook 'out' is. Integendeel zelfs, meer dan ooit eisen senioren (terecht) hun plaats op in de maatschappij en manifesteren ze zich als een groep waar je niet meer kunt naast kijken.

    Ja, we worden gemiddeld steeds ouder! Dat is uiteraard een goede zaak, toch als de gezondheid het niet laat afweten. Niemand wordt graag 'oud' genoemd, al zijn we het strikt genomen misschien wel.. Het is niet omdat je al wat jaren op de teller staan hebt dat je niet meer van het leven kan en mag genieten! Veel hangt af van je ingesteldheid en hoe je met je prioriteiten weet om te gaan . Ik stel ze eens op een rijtje

    Gezondheid. Die is en blijft ons hoogste goed. Uiteraard zijn we geen drie maal zeven meer, maar anderzijds verplicht niemand ons om nog de marathon te lopen als we dat zelf niet willen. Je eigen lichaam kennen en weten waar je grens ligt dat is de boodschap…..nu nog leren ernaar te handelen 

    Relaties. Het is van cruciaal belang dat we relaties met familieleden en vrienden onderhouden. Deze mensen bieden gezelschap, wat op elke leeftijd van onschatbare waarde is. Sociaal contact is essentieel om je goed in je vel te voelen.

    Routine. Vasthouden aan dagelijkse routine is belangrijk al mag het geen sleur worden! Op tijd eten, drinken, rusten en slapen, het zijn maar enkele voorbeelden. Wat natuurlijk niet betekent dat je nooit eens uit de band mag springen en elke dag hetzelfde moet verlopen.

    Respect .We zijn opgegroeid met één grote waarde nl respect en dat blijft hoog in ons vaandel staan. Het gevoel hebben en geven dat iedereen zichzelf kan zijn en als gelijke wordt behandeld ook als je oud bent en niet altijd meer helemaal up to date bent. Gewoon met anderen omgaan op een manier waarvan je ook zou willen hoe andere met jou omgaan.

    Fysieke activiteit .Actief blijven kan moeilijk zijn, maar het is op onze leeftijd belangrijker dan ooit. Of je sport, wandelt of eenvoudige oefeningen doet vanuit je stoel, fysieke activiteit is belangrijk voor het algemeen lichamelijk en geestelijk welzijn.

    Comfort .Er is geen betere plek dan thuis en waar je ook verblijft comfort moet op zekere leeftijd altijd een topprioriteit zijn. Naarmate je meer tijd binnenshuis doorbrengt dan vroeger, wordt fysiek comfort steeds belangrijker.

    And last but not least.. Onafhankelijkheid Misschien hebben we moeite om voor onszelf te zorgen en de alledaagse taken uit te voeren. Dit betekent echter niet dat je alles voor je moeten laten doen. Bezig blijven zelfs als je hulp krijgt, geeft een gevoel van onafhankelijkheid om je eigenwaarde te behouden. Daar heb ik het meest schrik voor dat ik totaal afhankelijk zou zijn van een ander …ik wil /mag er niet aan denken.

    Dus mensen ik gebruik hier als afsluiter de spreuk die we in de humaniora altijd gebruikten om mekaar op te peppen en nu nog op onze jaarlijkse klasreünies : HEF DE KLAUW EN BRUL!!!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (15)

    08-11-2021
    Prachtig mooi gedaan

    <c

    v-Of-UWh-Mx9jl-W-gifaz.gif

    08-11-2021 om 15:11 geschreven door franFrancoiscois


    07-11-2021
    Laat tegenbezoek

    Maar wat een deugddoende en heldere tekst waarvoor dank!

    Maarten-nieuw.gif

    07-11-2021 om 19:21 geschreven door maarten


    Avondgroetjes
    Welkom bij Ella
    Vrienden ,kunnen je zorgen even doen vergeten
    Als je hetzelf even niet meer weet.

    07-11-2021 om 19:05 geschreven door Ella


    Dag Nancy ik heb het allemaal gelezen het was een hele boterham

    4fbd73eebca34dd561f77f72391765bd

    Nederland is een rijk land volgens de regering !! de benzine is al boven de 2 euro . het gas word onbetaalbaar !! de strop word steets strakker aangetrokken , Maak er een vrolijke avond van met warme groetjes voor de cv !!

    07-11-2021 om 17:57 geschreven door Tinie en Ans


    Fijne zondag lieve vrienden.Geniet er van.
    oie-773227-KFZGERw6

    Goedemorgen lieve vrienden.Het weekend is zijn kantelmoment reeds voorbij en de zondag,de rustdag en de dag des Heren begint te ontwaken.Het is minder koud dan gisteren en we hebben nu reeds bijna de maximum temperatuur voor vandaag bereikt en we blijven vandaag en de ganse volgende week overdag in de dubbele cijfers.Morgen zal het hier een drukke dag worden want mijn poetsvrouw komt na maanden terug en om 11u30 komt de mevrouw van de medische pedicure en ook de technieker voor mijn printer zou morgen langs komen.Hopelijk kan ik na morgen terug in de wijde wereld stappen wat dringend nodig is voor mij geopereerde linkerknie want zoals men zegt,rust roest en ook voor mijn eigen gezondheid want ik mis veel beweging.Hopelijk blijft het droog en krijgen we niet teveel water over ons heen hier in het Westen en aan de kust.Ik wens Jullie dus een gezellige rustige zondag toe en liefst met wat zon erbij en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en blijf gezond.Fijne zondag Nancy.Morgen op de pijnbank.Hopelijk keert het nu eens.

    07-11-2021 om 09:58 geschreven door Jos


    goeiemorgen

    images-1 "

    07-11-2021 om 09:32 geschreven door ani


    fijne zondag
    3fa8cde7231c66afaf19582b34f8f7a5.jpg

    07-11-2021 om 08:34 geschreven door kinrooiwebradio


    fijne zondag
    animaatjes-zondag-49621.jpg
    Wij komen een fijne zondag
    en veel blogplezier wensen
    Veel liefs van Freddy en Patty

    07-11-2021 om 03:59 geschreven door Patty en Freddy


    06-11-2021
    @ Ani

    Ik weet hoe jij over alles denkt dat naar extreem ruikt maar jij weet ook dat wat ik schrijf  niet politiek gebonden is! Toen wij zo'n 55 j terug "hef de klauw en brul riepen" had dat alles te maken met ons internaatsleven. Mijn klas vormde een heel hecht blok tegen de strenge regels van toen en we trokken altijd aan hetzelfde zeil wat er ook gebeurde. Liever gans de klas gestraft dan een paar die moesten opdraaien omdat bv niemand de echte schuldige wilde aanduiden! Wij gaven niet af en trokken onze plan zo goed als mogelijk! Dat wil ik nu ook in mijn " relaas" zeggen.. doorgaan en niet opgeven!

    En waarom zou ik boos zijn... iedereen mag toch zijn/haar  mening zeggen...Ben je het daar dan oneens mee dan kan je dat altijd rechttrekken ..

    Neen Ani ik ken jou al een beetje en weet dat voor jou gevoelig ligt of niet dit kwamzomaar in mij op omdat we toen ook onze plan moesten trekken want mochten maar om de 4à6 weken naar huis...dat bond ons erg aan mekaar; allé onze klas nog! Dat we na 55 jaar nog steeds elk jaar samenkomen is daar toch het mooiste bewijs van!

    Blijf jij maar gewoon jezelf dat respecteer ik ten volle en absuluut geen rancune maatje!!

    Dikke knuffel

    06-11-2021 om 20:31 geschreven door Natoken


    hallo

    ik ben het helemaal met je eens , op alle punten ! alleen die klauw     ,          en dat brullen niet !

    ieder zijn mening he --- en dat komt door mijn verleden , al dat brul en klauw gedoe  --- heeft mijn familie uitgeroeid -- vandaar
    ik weet dat jij er geen bijbedoeling mee hebt ---
    ik ook niet , maar --- ik ben  recht voor de raap --- en zal nu ook niet meer veranderen smiley-laughing.gif
      hoop niet dat je nu boos bent ?
      een warme knuffel van mij voor jouw !
    en --- in ons dorp gaan de corona cijfers ENORM omhoog , en de doden ook !
    nu ga ik nergens meer voorlopig ---

    06-11-2021 om 16:23 geschreven door ani


    . . .

    Ik lees altijd alles uit tot op het laatste, ik ben zo ingesteld en zou zelden of nooit wat over bepaalde dingen heen lezen, ik lees vrij snel en mijn verstand werkt uiteindelijk zo het beste en ik laat dat dan ook doen zoals ik gewend ben, alles uitlezen tot het laatste, daarom zeiden ze thuis ook altijd dat ik een echte boekenwurm was.  Alles wat ik in mijn handen kreeg heb ik gelezen, van sport tot oude boeken van vroeger met nog de oude spelling erin, boeken die thuis op zolder lagen en zelf veel boeken gekocht ook en daarna weer verkocht voor een appel en een ei, ook verzamelingen verkocht die ik in onze eigen woning had opgeslagen achter in een kast.  Immers wat doe je daar nog mee wanneer je naar een appartement verhuist !?  Daar was toen geen plaats meer voor en dan werd alles weg gedaan, gegeven, verkocht, alles wat maar geld kon opbrengen, al was het maar voor een paar kleine boeken, ook die gingen van de hand en boekjes die je wel eens wil kopen wanneer je naar een streek trekt waar je weinig vanaf weet, al die info die je daarin vindt is ondertussen wel verouderd maar zo kan je ook zien hoe het er toen aan toe ging !

    In wat je hierboven ook zegt is onafhankelijkheid, ja, ik heb dat nu ondervonden als geen ander maar zelf kan ik nog veel meer dan de meeste van onze leeftijd, tenminste, zo ervaar ik het dan.  De sociaal assistente die hier in de week was die stond er versteld van dat ik nog zo goed mee kon met alles en nog wat van die dingen zoals computer, tablet en dergelijke, hoe ik alles toch vrij goed geregeld heb gekregen hier ook bij ons in dit nieuwe appartement.  Daar kreeg ik tussendoor wel eens een tip hoe en wat ik daarvoor moest doen maar ik heb het zelf toch maar gedaan allemaal en het is me nog gelukt ook, zelfs nog met nieuwe dingen begonnen ook zoals zelf de belastingen invullen online en dergelijke.  Ik heb niet voor niks in de administratie gewerkt bij een groot bedrijf en daar steek je dan ook wel heel wat van op, als je dat dan wat onderhoudt dan blijft je dat bij voor lange tijd.  Dat heb ik toen ook gedaan toen ik thuis was van het werk, ik was nog niet met pensioen gegaan maar werd wel betaald om thuis te blijven !  Ja, ik had vroeger altijd gezegd : wanneer je me nog iets bij geven om thuis te blijven, dan doe ik dat, wat ik dus ook heb uitgevoerd !  Dat was in 2000  maar dat was een kanteljaar voor mij, een jaar van een autoongeluk, thuis blijven van het werk, en halftijds geld krijgen van de staat en de rest betaald worden van je werkgever om niet meer te moeten komen werken !  Want zo zat die uitstapregeling in mekaar, ja, toen heb ik veel geleerd en heb ik me vrijgevochten op een manier die me tot nu toe nog altijd goed bevalt, het was te nemen of te laten, zo wou ik het doen en zo heb ik het ook gedaan !  Dat was mijn manier van onafhankelijk te worden van anderen, gelukkig maar !

    En nu is dit ook een lang epistel geworden maar ja, dat moet ook wel eens zo tussendoor !  Wanneer ik aan het schrijven ben dan weet ik niet van ophouden, mijn woorden vloeien dan zo uit mijn handen op het scherm van de computer !!!  Nog een fijn weekend Nancy en geniet er maar van, ook van de relatieve rust tussendoor !

    06-11-2021 om 11:25 geschreven door Chris


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe.
    oie-675549-Ay4-Ls-Uf-Y

    Goedemorgen lieve vrienden.Stilaan komt het weekend uit de donkere nacht.Zoals steeds op zaterdag is het nog kalm en rustig en nog weinig beweging op straat.Na een goede nachtrust tot 5 uur en dan terug geplaagd door hevige kuitkrampen raap ik de moed bijeen om er toch een mooie dag van te maken.De hemel oogt grijs en zwaarbewolkt en het is hier maar friskes met zijn 4 graden en hopelijk houden we het droog en krijgen we een dikke zonnestraal te zien.Zopas lees ik dat de besmettingen iets minder vlug stijgen maar dit is stilte voor de storm vooraleer de vakantiegangers terug in het land zijn.Bijna niemand houdt zich nog aan de regels en leeft alsof er geen virus is.Niemand denkt nog aan het ziekenhuispersoneel terwijl ze maanden geleden er nog voor in hun handen klapten en van overal steun kwam,ook is men dat vergeten.Hopelijk komt er een tweede Pinksteren om hun geesten te verlichten.Toch wens ik iedereen een mooie en een gezellige zaterdag en natuurlijk een prettig weekend toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.De rollen zijn weer omgekeerd want het is nu niet de schuld van corona maar de schuld van de mensheid zelf.Leven als God in Frankrijk is nu uit den boze.Fijne zaterdag Nancy.

    06-11-2021 om 09:54 geschreven door Jos


    heb je tekst gelezen Nancy , laten we onafhankelijk blijven en voor onze mening opkomen ... we zijn nog niet uitgeteld hoor !

    2416169-6-articleinline-i-Stock-520542114-1.jpg
    weekend
    denk even niet
    aan tijd en onrust
    maak het gerust
    gezellig in je huis  !
    liefs meeuw

    06-11-2021 om 08:40 geschreven door meeuw


    zaterdag groeten
    1ca5fc5e1697546fa3cd7e839b43e75e.jpg

    06-11-2021 om 08:14 geschreven door kinrooiwebradio


    Dag Natoken

    Ja dit alles goed voor de ouderen ,, maar ook de jongeren ,, gezondheid heel belangrijk ,, relaties moeten we onderhouden ,, respect moet er altijd zijn van 2 kanten ,, en fysieke activiteit mag niet ontbreken ,, de rest moeten we voor zorgen en niet teveel klagen ,, komt goed Natoken .

    Fijn weekend gewenst ,, even genieten van alles om ons heen , maak er een fijne zaterdag van vriendelijke groetjes Ingrid .
    zaterdag

    06-11-2021 om 07:56 geschreven door Ingrid









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!