Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    12-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd van toen, herinneringen...

    Bij Ani las ik over gewoontes uit onze kindertijd en zie deze warme zomer roept ook verre herinneringen op.

    Ik heb het hier ook al wel eens gezegd dat die buurtgezelligheid van vroeger er niet meer is hoewel wij niet mogen klagen. De mensen zaten in de zomer ’s avonds meestal buiten gezellig te keuvelen met de buren bij een pint of zo tot het bijna donker was. Wij kinderen mochten dan langer opblijven in de vakantie en dat was genieten. We speelden dan wat of deden alsof terwijl we met rode oortjes luisterden naar wat er allemaal verteld werd. Als het te “ aangebrand “ werd dan vlogen we naar bed maar dan mochten de rolluiken nog wat omhoog blijven zodat we nog wat konden lezen of stiekem verder mee luisteren naar de verhalen over koppeltjes in de tarwe verder in de straat of andere spannende verhalen die normaal niet voor onze oortjes bestemd waren!!   Onze pa riep dan na een tijdje naar boven dat het tijd was om te slapen en dan moesten de rolluiken naar beneden en gehoorzaam als wij waren, deden we dat ook!

    Een andere zomerse herinnering ..

    We hadden thuis niets tekort maar als je een extra zakcentje wilde dan gingen ze er thuis van uit dat je er ook iets voor deed . Zo ging ik helpen bij de boeren in de buurt om bonen te trekken aan 1frank/kg. Ik heb dagen gehad dat ik ts de 100/150 fr verdiende ( =evenveel kg bonen!!) en dat mocht ik dan houden. Zo bleven we ook van de straat weg en blijkbaar was ik een goede plukster want soms kwamen de boeren aan ons ma vragen of ik de volgende dag wilde terugkomen omdat ze extra plukkers nodig hadden. Ik deed dat meestal met een paar vriendinnetjes en het was nog plezant ook want dan zongen we liedjes van die tijd en snel deden de oudere vrouwen mee...Het was geen kinderarbeid want ik ” moest” dat niet doen. Noem het de studentenjob van die tijd op “ den buiten” al begon ik er op een vroegere leeftijd aan!! Ik heb er wel geleerd mijn handen uit te steken als ik iets wilde hoewel ik het soms ook beu was na een uur of 4 maar meestal had ik iets op het oog met dat geld zoals een uurwerk kopen of een fotoapparaat en dus beet ik door!

    Jaja, de tijd van toen, herinneringen… !



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (16)

    14-08-2022
    Lieve groetjes
    Welkom bij Ella
    Het leven is niet altijd even gemakkelijk
    Maar het blijft de moeite waard
    Een lieve groet Meintje

    14-08-2022 om 17:51 geschreven door Ella


    Zonnige zondagsgroetjes voor al mijn blogvrienden !!!
    oie-148776l3-WWkv-O

    Goedemorgen lieve vrienden.Vandaag is de hittegolf op zijn hoogtepunt en het zal snikkend heet worden in het binnenland met temperaturen die wel eens boven de 35 graden kunnen gaan.Aan de kust is het iets frisser maar ook snikheet.Morgen-dinsdag en woensdag blijft het nog zeer warm maar onstabieler.Wie geluk heeft kan een douchke krijgen,terwijl we donderdag nog steeds 25 graden op de thermometer krijgen.Ik wens Jullie een mooie en een heel warme zondag toe en dit met vele lieve hoogzomergroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en vandaag zal het terug een korte blogronde worden en vergeet niet veel water te drinken.Fijne zondag Nancy.Vandaag zal het echt puffen worden want het is de warmste dag van geze hittegolf die nog tot donderdag duurt en dan zien we wel of we eens buiten tussen de regenfruppels mogen lopen en hopelijk is onze zomer daarmee niet gedaan.Ook spelers zullen zwetren want er moeten nog enkele wedstijden gespeeld worden.We kunnen ons daar nog meer aan opwarmen.Gisteren is mijn ploeg uitgeschakeld voor de beker en onterecht.We moesten naar eerste nationaler Visé og Wezet in het NL.Op 1 minuut voor het einde wonnen we nog met 1-2 en toe lapte de scheids die wellicht van de warmte gepakt was er nog 10 minuten bij waar het normaal een paar minuten moest zijn.In de 100 ste minuut wered het 2-2.Dus strafschoppen.Visé gaat onterecht door met 6-5.Altijd gekloot in de Walen.

    14-08-2022 om 09:29 geschreven door Jos Vande Ghinste


    fijne zondag
    animaatjes-zondag-49621.jpg
    Wij komen een fijne zondag
    en veel blogplezier wensen
    Veel liefs van Freddy en Patty

    14-08-2022 om 02:17 geschreven door Patty en Freddy


    13-08-2022
    Mooie herinneringen Natoken
    Welkom bij Mariska
    Welkom bij Mariska

    Hou het koeltjes en draag zorg voor elkaar

    Zwoele groetjes Mariska

    13-08-2022 om 13:35 geschreven door Mariska


    Dag Natoken,fijn weekend gewenst...knuffies xxx
    Zomerse-groetje-hou-het-koel.gif

    13-08-2022 om 12:13 geschreven door Lenie


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe.
    oie-138350-Z3-In-N8cj

    Goedemorgen lieve vrienden.Het weekend is stilaan aan het opwarmen en hier is het reeds 20 graden.Vanaf maandag zou het minder warm worden met hier en daar onweer en de weermannen weten het ook nier meer,eerst zou het donderdag terug opwarmen en een kwartier later schrijven ze dat de temperaturen naar 22 graden zouden zakken.Wait and see.Vandaag doe ik normaal een volledige blogronde alhoewel ik er niet veel zin in heb.Maar belofte maakt schuld.Ik wens Jullie een zeer warme zaterdag en weekend toe want nu zitten we volop in de hittegolf en dit met vele lieve en hartelijke hete zomergroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en vergeet niet veel water te drinken tegen uitdroging.Fijne zaterdag Nancy.De wereld is vergeven van moordenaars.Nu aanslag op Rushfie.Hoe kan er vrede in de wereld komen,zelfs niet in een gezin 2 broers steken vader neer.Gelukkig is er voetbal dit weekend.

    13-08-2022 om 09:50 geschreven door Jos Vande Ghinste


    . . .

    Wanneer ik hier op sennet een reactie zet dan krijg ik steeds mijn geschreven bericht terug te zien met telkens de vraag om de controle uit te voeren en als je dat doet dan staat alles er ook twee keren op, had het eerder niet in de smiezen maar bij Ani heb ik het voor het eerst gezien, ook bij Karine en ook hier was dit zo, het gaat alleen weg wanneer je naar een andere site over gaat, dan is het weg maar blijft steeds dat driehoekje met uitroepteken staan en flikkert ! Niet normaal te noemen volgens mij, ik wil het zo maar even meedelen !

    13-08-2022 om 09:12 geschreven door Chris


    . . .

    Onze jeugd weer wat herbeleven in je woorden doet toch goed, het was bijna wel overal zo, ook ik bleef zo lang mogelijk ravotten buiten met de jongens uit de buurt want er waren weinig meisjes voorhanden dus blijven rond crossen en verstoppertje spelen tot je bijna niet meer kon zien waar je zelf liep en er overal vleermuizen rond je oren vlogen, niet echt een goed idee maar we deden het toch maar.  En in onze serre durfde ik niet meer naar binnen gaan omwille van de vele dikke zwarte spinnen die er tussen de wijndruiven en de tomaten hingen, het was bangelijk en ook nu zou ik er nog bang van zijn.  In de loop van de dag zag je die dikke spinnen zich verstoppen in de kieren die er waren in het houten gebinte van de serre, later werd dat vervangen natuurlijk toen alles "gerestaureerd" werd en het glas ook werd vervangen en dergelijke dingen meer.  Ik heb er mooie herinneringen aan, iets wat niet iedereen kon verder vertellen, ik was echt een kwajongen in die tijd en had ook liever een short of een korte broek aan om samen met mijn broer en andere buurjongens mee te doen, al deed ik niet mee met hun wilde spelletjes als ik wat ouder werd, ik was dan ook de oudste van de hoop . . . en moest beter weten volgens mijn ouders, gewoon omdat ik ouder was . . . maar was dat niet om andere redenen dat ze mij dat niet zo graag zagen doen ?!  Ach, iedereen heeft er meestal ook wel van genoten om zulke dingen te doen en dan dat laat slapen gaan, ja, dat was ook gewoon zo, het werd overal zo gedaan en dan zeker in de grote vakantie, die avonden op een stoel zitten en praten met buren, het deed iedereen en alles goed, en de kinderen genoten van de vrijheid !  Fijn lang weekend, geniet ervan en hopelijk valt het wat mee op maandag !

    13-08-2022 om 09:06 geschreven door Chris


    fijn weekend



    Met de groeten van
    Mia en Wilfried.

    13-08-2022 om 08:18 geschreven door wilfried


    12-08-2022
    Dag Nancy de tijd van vroeger komt niet meer terug , nu weten ze nog niet eens wie en hoe de buren heten

    bd8dc37475b43eae1c9956685bafc7d5

    Voor morgen een warm weekend en hou het koel !

    12-08-2022 om 19:46 geschreven door Tiny en Ans


    ja , die bonen heb ik ook gedaan smile !

    al bij al was ONZE tijd MOOI ! en je zal maandag kunnen genieten van de BBQ ! zeker weten

    "

    12-08-2022 om 12:02 geschreven door ani


    De tijd van toen

    Ook ik moest helpen met boontjes trekken of bij nonkel tabak naaien. We kregen er niets voor, blij dat we van straat waren zeker.

    Maarten-nieuw.gif

    12-08-2022 om 11:59 geschreven door maarten


    fijn weekend Natoken

    Dit kan ik me ook herineren bij ons moemoe, daar werd zelf de keukentafel naar buiten gesleurd om een kaartje te leggen en zelf de boerejongens werd uit de kelder gehaald voor een borrel, ons moemoe maakte dit zelf,brandwijn suiker, krieken van uit eigen  tuin en dit alles in sterliseerpotten en wachten tot  gebruik.

    Ons moe en va die gingn naar de vaart zwemmen, waar ons va bijna verdronken was, met zijn grote teut dat hij onder een varend schip tot aan de overkant kon zwemmen.maar het schip vaarde trager dan hij dacht, gelukkig is het nog goed gekomen

    Nu zie je dat niet meer, we kennen amper onze naaste buur

    fijne-dag

    Het word weer een lang en heet weekend, moederkesdag word in het antwerpse op 15 augustus gevierd,geniet van je weekend met alles wat je van plan bent, zoek de koelte op,waar gaan we dat vinden???ik doe nog een toertje door bloggenland, dan gaat de pc toe, zelfs de pc is loom vandaag.Ik hoop dat de regen en onweers bui ook nog even wacht tot dinsdag of ik moet nog iets anders uit mijn mouw gaan schudden, hier staat ook een BBQ gepland

    groetjes en een fijne dag lieverd xx

    12-08-2022 om 10:46 geschreven door rita


    Zonnige groetjes op deze heerlijke vrijdag aan al mijn blogvrienden.
    oie-1275617-YDw-BID6-W

    Goedemorgen lieve vrienden.Gisteren was ik er niet omdat ik om 9u55 een afspraak had in AZ Groeninge bij dokter Jan Van Der Bauwhede en de beeldvorming daar het reeds 1 jaar geleden was dat ik een halve linkerknie gekregen had.De dokter was uiterst tevreden en ik moet me bij leven en welzijn pas over 2 jaar terug aanmelden wegens mijn reeds hoge leeftijd.Dus wat dat betreft is alles prima en na terug een heel goeie nachtrust zijn we terug in een hete vrijdag beland.Ikzelf heb geen last van de warmte en ik kijk reeds uit naar het weekend want dan is er terug voetbal in een verzengende hitte.De eerste 3 dagen van volgende week zijn iets koeler met een maximum van 25 graden en als we geluk hebben een onweersbui en daarna vanaf donderdag beginnen de temperaturen terug te stijgen.Dit is nu eens een zomer die nog niemand heeft meegemaakt en sommige weermodellen zien het warme weer aanhouden tot midden october net zoals in 1976.Ik wens Jullie terug een gezellig plaatske in de schaduw met een fris drankje en barbecues worden sterk afgeraden voor brandgevaar.Voor heel veel mensen is het te warm en ik begrijp dit doch ik zeg het nogmaals dat ik er niet de minste last van heb.Geniet zoveel het kan op deze hete zomervrijdag en dit met vele lieve en hartelijke hoogzomergroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en het beter nieuws kom terug uit de coronahoek daar alle cijfers terug sterk zijn gedaald.Handjes geven in het ziekenhuis is nog uit den boze doch bij mijn huisdokter kreeg ik terug een handdruk.Fijne vrijdag Nancy en we krijgen terug veel voetbal te zien,dat zal ons zoet houden.

    12-08-2022 om 10:29 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Goedemorgen

    Meisje.jpg
    Goedemorgen blog vrienden
    Even weer tijd voor wat blog bezoekjes
    Het zijn weer zeer warmen dagen deze week
    Als het kan uit de zon blijven, en op tijd water drinken
    Wens iedereen een mooi weekend
    gr.Dirk

    12-08-2022 om 09:33 geschreven door Dirk


    bijna weekend
    animaatjes-vrijdag-26916.gif

    Begin de dag met een dansje,
    begin de dag met een lach
    want wie vrolijk kijkt in de morgen
    die lacht de hele dag.
    Dikke knuffels van ons allemaal

    12-08-2022 om 02:12 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!