Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    17-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ani zette mij aan het mijmeren...

    Onlangs op TV lieten ze zien dat die extreme droogte voor grote problemen zorgt bij de aardappelboer. Hij krijgt de aardappelen niet gerooid omdat de grond te droog is en de aardkluiten zich mengen met de aardappelen tijdens het rooien en toen waren ze daar weer die herinneringen...

    Toen ik kind was, kende men dit probleem nog niet. De boeren en thuis aardappelkwekers staken met de riek eigenhandig de aardappelen uit en die werden dan met de hand opgeraapt en gesorteerd! Mijn grootouders hadden twee stukken grond waarop ze op het ene tarwe zaaiden en op het andere aardappelen plantten . Elk jaar werd de oogst gewisseld. Mijn grootvader stond ’s morgens - voor hij ging werken- vroeg op om zo’n 10/12 rijen aardappelen ( zo’n 30 m lang en 5 m breed ) met de riek uit te doen en dat gedurende een kleine week . Omdat het toch vakantie was “ mochten = moesten” we die oprapen en niet zomaar . De grote werden in een mand gegooid , de middelmatige in een andere mand en de kleine en de gestoken aardappelen ( door de riek ) in een emmer . De eerste dagen was dat plezant en kwamen mijn vriendjes helpen want hoe vlugger ik klaar was hoe rapper ik met hen kon gaan spelen maar na een dag of 3 gaven die het op en sakkerde ik van de eerste opgeraapte patat tot de laatste.

    Als de oogst binnen was dan raapten we de paar kleintjes die waren blijven liggen op en toen werd het droge loof op een stapel gelegd en in brand gestoken en daar gooiden we die aardappeltjes in het vuur om ze te bakken, heerlijk was dat.

    De tarwe werd ook met een zeis afgedaan, de vrouwen bonden die in bundels en wij kinderen hielpen dan om die aan te brengen toen ze in driehoekige schoven gestapeld werden om te drogen. Als alles opgezet was dan zochten wij tussen de “stoppels” naar overgebleven aren die nog op het veld lagen en kauwden dan op de graantjes . Het was precies kauwgom.

    Als de aren droog waren dan werd de tarwe gedorst met een vlegen , een zwaar en intens werk waar ik vaak heb staan naar kijken en mij afvroeg hoe het kon dat 4 mannen die ritmisch klopten nooit op mekaar klopten! Als beide oogsten achter de rug waren dan bakte mijn grootmoeder stapels pannenkoeken op haar Leuvense stoof en mocht iedereen die geholpen had pannenkoeken eten… zalig was dat…

    Nu blijft alleen stof achter als de aardappelen gerooid zijn en de tarwe door een machine is verwerkt. Wat een rijkdom aan herinneringen hebben wij kinderen van de buiten toch, dat meeleven met de seizoenen was toch veel intenser dan bij stadskinderen en nu begrijp ik waarom ik nooit in een stad zou kunnen wonen. Ik ben een buitenmens!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (22)

    21-08-2022
    Zonnige zondagsgroetjes voor al mijn blogvrienden !!!
    oie-2081418yxpk-Gvl-M

    Goedemorgen lieve vrienden.Zondag rustdag maar ook wellicht een dag vol zon.Een blauwe hemel lacht ons toe.Laten we er dan ook een mooie dag van maken.Zopas hoorde ik nog Willy Sommers zingen." Laat de zon in Je hart want ze is toch voor iedereen "Dus geniet ervan want vandaag starten we de laatste zomermaand en zoals ze bij ons in Stasegem "Mijn geboortedorp " op het laatste weekend van augustus ( Stasegem kermis ) zegden toen het zomer of winteruur er nog niet was.Op Stasegem kermis is het om acht uur donker.Nu op het einde van volgende week is dit reeds om negen uur.En bij een zomerse dag voel Je 's avonds reeds de kilte van herfst en winter.Ik wens Jullie een zonnige en een zalige zondag toe en dit met vele lieve en hartelijke zomergroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en straks mogen we terug met heimwee meezingen met Gerard Cox " Tis weer voorbij die mooie zomer ".Fijne zondag en geniet ervan Nancy.Ik heb veel geluk gehad dat ik geen hartfalen gekregen heb op het kerkhof.Kort want het bericht was reeds weg.Dinsdag om 13 uur ben ik gaan winkelen naar de Colruyt.Het was toen 330 graden.Toen ik terug kwam loste ik zoals gewoonlijk alles in bakken en zakken op mijn steekwagentjein de ondergrondse garage.Toen ik aan de lift kwam scheen deze tijdelijk dedect te zijn.Ik heb dan alles in die hitte met de hand 18 trappen hoog in mijn appartement gedragen.Ik was pompaf en kon geen pap meer zeggen.De vermoeidheid ging niet weg en ik ben om een guiten te zijn om 17 uur naar het kerkhof gereden om een nieuwe kaars in de lantaarn te steken en de bloemen een emmer water te geven.Toen ik op de parking stopte werd ik onwel.Ik bleef nog een paar minuutjes zitten en toen ik uitstapte was het bijna net hetzelfe als over 11 jaar toen ik geopereerd werd aan mijn hart.Mijn voeten wilden nauwelijks mee en heb me verder gesukkeld tot aan het kraantje en was reeds 1 keer gestopt en was bblij dat ik terug wat kon ruste aan het kraantje.Ik moest dan nog met die volle emmer water nog 80 meter verder en 2 keer moeten halt houden.Ik heb dan de kaars ververst en de bloemen water gegeven die toch zo mooi stonden te bloeien.Ik ben niet gebleven zoals altijd want ik wilde naar huis.Nog 3 keer moeten stoppen en me vasthouden aan de haag eer ik aan mijn auto was en ik was blij dat ik kon zitten.Ik ben toen heel voorzichtig naar huis gereden en onmiddellijk een online afspraak gemaakt met mijn huisdokter voor een hartfilmpje en om mijn suikerspiegel te meten.De dokter zei me dat dit de enige reden was waarom ik op slappe benen liep en dit door de zware insanning van alles met de yrap in zo een hitte naar boven te doen en ik heel veel geluk gehad heb dat er niets ernstis is gebeurd.Mijn hartfilmpje was perfect en mijn suikerspiegel stond 137 wat zeer goed was.Zo zie Je he Nancy.

    21-08-2022 om 09:25 geschreven door Jos Vande Ghinste


    fijne zondag , geniet er van !

    HD-wallpaper-sunflower-hand-flower-girl-thumbnail.jpg
    zachtjes het mooie aanraken
    en dan terug loslaten
    dat is liefde
    voor de natuur!
    liefs meeuw

    21-08-2022 om 07:01 geschreven door meeuw


    Dag Natoken ,,

    De tijd vliegt gewoon voorbij Natoken ,, net wat U zegt de maand is alweer bijna voorbij .De kinderen mogen alweer bijna eens naar school ,,

    Goede morgen op deze zondag ,, ik kom U dus weer een aangenaam dagje wensen ,, en een vriendelijke groetje van mij liefs Ingrid .
    zondag

    21-08-2022 om 06:56 geschreven door Ingrid


    20-08-2022
    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe.
    oie-2081729-USXYTBZ

    Goedemorgen lieve vrienden.Een heerlijk weekend staat klaar met alles erop en eraan om er iets moois van te maken.Gisterenmiddag kreeg ik heel goed nieuws van de dokter te horen en ik heb alles op mijn startpagina geplaatst en ga het na mijn blogronde terug verwijderen.Het was zeer ernstig en mijn hart kon het op het kerkhof begeven hebben.Gelukkig is alles goed afgelopen en zit ik hier nu na terug na een heel goeie nachtrust aan mijn computer.Het zal vandaag een zonnige zaterdag worden met terug wat hoge stapelwolken na de middag bij een temperatuur van om en bij de 25 graden.Een weertje om de laatste vakantiedagen nog wat kleur te geven.Ik wens Jullie het allerbeste toe in wat Jullie van plan zijn en dat Jullie er echt nog eens mogen van genieten en dit met vele lieve en hartelijke zomergroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en we zijn zaterdag en dus nu tijd voor mijn wekelijkse volledige blogronde.Fijne zaterdag Nancy.Ik heb veel geluk gehad dat er dinsdag niks gebeurd is op het kerkhof.Zo zie Je maar.Die ispanningen van op de middag konden me fataal geweest zijn.

    20-08-2022 om 10:30 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Dag Natoken ,,

    Klagen doen boeren atijd of te droog of te nat ,, altijd wel wat ,, tegenwoodig is alles ook gemakkelijker dan vroeger Natoken ,, maar als ze grote winsten maken horen we ze niet he ,, ja vroeger was het echt arbeid ,, tegewoordig zitten ze op hun grote machine en maaien alles zowat mee .

    Hallooooooooooooo kes daar is het weekend alweer ,, maak er zeker een aangename zaterdag van zondag volgt vanzelf ,, geniet ervan en hou U goed liefs Ingrid .
    zaterdag

    20-08-2022 om 08:06 geschreven door Ingrid


    Goedemorgen lieve Nancy ik heb met genoegen jouw verhaal gelezen,fijn weekend gewenst...knuffies xxx
    ROZENMEISJE-WEEKEND.gif

    20-08-2022 om 08:05 geschreven door Lenie


    19-08-2022
    Dag Nancy

    unnamed-1-540-x-516

    Vandaag was het een prachtige dag voor in de tuin te werken ( geen zon ) ! en voor morgen wens ik je een mooi weekend

    19-08-2022 om 20:01 geschreven door Tiny en Ans


    Lieve groetjes
    Welkom bij Ella
    Het leven is niet altijd even gemakkelijk
    Maar het blijft de moeite waard
    Een lieve groet Meintje

    19-08-2022 om 18:40 geschreven door Ella


    Goedemorgen

    macro-foto.jpg

    Het is alweer bijna weekend
    Gelukkig een beetje normaal weer nu.
    Wel wat regen, maar geen grootte buien hier.
    Afwachten wat het weekend weer brengen zal
    gr.Dirk

    19-08-2022 om 10:42 geschreven door Dirk


    Goede morgen lieve vrienden.Het is vrijdag vandaag.We naderen het weekend !!!!!
    oie-1975813m-Xh0w8m-A

    Goedemorgen lieve vrienden.Ik weet niet of er echt veel van bloggen zal in huis komen daar ik me zeer onrustig voel.Al wat ik deze morgen reeds gedaan heb loopt mank of lukt me niet,zelfs bij het begin van mijn tekst heb ik reeds 3 x moeten corrigeren.Letters vergeten en juist naast de juiste letter typen.Een beetje te nerveus zekers,wellicht zal het beter zijn als ik de uitslag ken deze middag van mijn hartfilmpje.Dit duurt 5 minuutjes en is heel onschuldig.Hier is het reeds 19 graden en terug plakkerig en de zon is nog niet te zien.Wellicht krijgen we hier en daar een huitje over ons heen maar dit is nog steeds hard nodig want voor de rest van deze maand zou het droog blijven en zal er ingegrepen worden in het waterverbruik.Ik wens Jullie een fijne vrijdag en iedereen zal wel uitkijken naar het nakende weekend dat normaal heel zonnig zou worden.Vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne vrijdag Nancy.Ik zou beter mijn bedde bij de dokter zetten.Hopelijk komt deze middag de rust terug bij mij.

    19-08-2022 om 09:53 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Hoi

    Vooruitgang is niet altijd beter... de mensen waren vroeger niet veel gewend en dus veel taaier... nu worden we om de oren geslagen met allerlei kleuren... geel... oranje... rood... en maar bang zitten zijn... tot nog eens mateke!

    19-08-2022 om 09:47 geschreven door Myette34


    bijna weekend
    animaatjes-vrijdag-26916.gif

    Begin de dag met een dansje,
    begin de dag met een lach
    want wie vrolijk kijkt in de morgen
    die lacht de hele dag.
    Dikke knuffels van ons allemaal

    19-08-2022 om 03:01 geschreven door Patty en Freddy


    18-08-2022
    haha

    na de regen van eergisteren nacht en gisteren , is het niet stoffig meer , maar k wou dat je mijn voorkant van het huis zag = slijk ! al op gedroogd , maar --- lastig , kan het zelf niet , wachten op mijn trots dan --- de poetsparel was net geweest --zucht --- en zo leven we van het ene uiterste naar het ander , gisteren in gent bij mijn trots 70 l per uur !

    animaatjes-ani-1279213-1.gif

    18-08-2022 om 10:56 geschreven door ani


    Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!!
    oie-1872652-YB1tfq-OC

    Goedemorgen lieve vrienden.Deze nacht heb ik terug een goeie nacht gehad en ik ben in de mist wakker geworden.Volgens ik deze morgen in het weerpraatje van Geert Naessens hoorde zal de mist vlug verdwijnen en krijgen we terug een mooie donderdag met temperaturen van om en bij de 25 graden.Hier heeft het deze nacht terug een beetje geregend wat ik hoor aan de afvoerbuis die ik wat hoorde druppen.Morgen is er meer kans op wat regen maar het weekend zal terug zonnig worden.Maandag terug kans op regen en vanaf volgende week dinsdag mogen we ons terug aan een nieuwe hittegolf verwachten met temperaturen van boven de 30 graden.Vandaag zal het terug gene vetten worden voor mij in bloggenland,doch geen plakbeurt zoals gisteren.Ik heb me gans de dag zeer kalm gehouden en vandaag zal ik ondervinden of ik me sterker voel want om 9u30 heb ik een afspraak bij mijn kapper in Stasegem en dan kijk ik online om een afspraak te maken bij de dokter voor een hartfilmpje want ik ben er niet gerust in daar ik verschillende tekens ondervond van 11 jaar geleden.Als ik zuurstof genoeg heb ben ik dan terug op mijn gemak.Dus het zal een bloggen worden met veel intervals waarbij ik Jullie een fijne en een zonnige Belgische zomerdag toewens en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne donderdag Nancy.Hier zit ik nu met een fris kopke want ik ben juist terug van de kapper.Ik ga straks kijken of ik een afspraak kan maken met mijn huisdokter voor een electrocardiogram want ik voel me niet op mijn gemak.Geniet van deze mooie donderdag.

    18-08-2022 om 10:10 geschreven door Jos Vande Ghinste


    fijne donderdag Natoken

    Mijn vader die huurde een stukje grond van de baron van s'gravenwezel in de tijd,die deed niks liever dan zijn eigen groenten kweken,die had geen zittend gat, de hof was niet genoeg dus dan maar een lapje grond erbij, na het oogsten kwam hij met de kruiwagen naar huis

    Ik hou het op een tuin met bloemen en een stukje gras

    Er is maar één vraag wat ons vandaag bezighoud, wat eten we vandaag 299582269-613877600106550-3807529658602710368-n

    Geniet van je dagje met alles wat je van plan bent, ook al krijgen we een verfrissende bui op ons,zolang het maar eerlijk verdeeld word over ons klein belgenland, sommige kregen druppels ,andere de volle lading

    groetjes en een knuffel x

    18-08-2022 om 10:10 geschreven door rita


    een fijne donderdag
    animaatjes-donderdag-67193.jpg

    We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
    zelfs vaak in verre oorden.
    Maar we vinden hem meestal dichtbij,
    in een paar bemoedigende woorden.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    18-08-2022 om 03:21 geschreven door Patty en Freddy


    17-08-2022
    . . .

    Die buitenmens blijft altijd in je zitten, ook ik voel dat dan al kon ik het in Kessel-Lo wel vrij goed vinden omdat je daar binnen een beperkte afstand toch nog alletwee eigenlijk had.  Wij waren van een eigen woonhuis naar een appartement vertrokken maar ik was blij dat ook de stad waar ik had gestudeerd en waar ik lang had gewerkt, nog nabij was, ik kende er vrijwel alles in het centrum, de rest was voor mezelf niet interessant.  En wil je wat weten : ik zou nooit naar de stad getrokken hebben wanneer er bepaalde dingen waren georganiseerd, ik ging veel liever naar de plaatselijke feesten zoals naar kermissen en dergelijke, naar rommelmarkten en andere die buiten de stad waren gelegen !  Ik ben er ook nooit naartoe gegaan omdat de echtgenoot dat niet zag zitten maar omdat ik ook niet zo graag in die drukte rond loop, ik was liever in de mooie natuur van het provinciedomein en omgeving te vinden, ook al eens naar de abdij in Vlierbeek (Kessel-Lo) en gewoon nog eens de kermisdrukte van Holsbeek mee maken, het was heerlijk om dat te doen tot in de late uurtjes en gewoon te voet weer naar huis te trekken.  We woonden toen immers op de grens van Kessel-lo/Holsbeek/ Wilsele en ik nam alles mee wat ik graag had van één van die dorpen, tegelijk ook het gemak van naar Leuven te rijden met de stadsbus en ja, waarom niet ?!

    Het is net die buitenmens die heeft gekozen voor de gemeente waar we nu wonen, tussen het groen en alles er omheen, geen stad, geen lintbebouwing, ja hier niet voorbij wel wat maar dat is dan ook het centrum, als je een stap er buiten zet heb je groen en verderop een stad als Aarschot. Groetjes.

    17-08-2022 om 10:44 geschreven door Chris


    wel ik ook niet

    in een stad wonen dan , niets voor mij ,zei ik altijd al , net als ik NOG STEEDS verkondig , geen rusthuis voor mij !
    en ik klamp me aan dat gedacht vast ! hahha
    je BBQ ? zal een ? worden zeker liefs

    animaatjes-ani-1279213-1.gif

    17-08-2022 om 10:43 geschreven door ani


    geniet van de mooie momenten !

    istockphoto-473367127-640x640.jpg
    we hebben er om gevraagd
    en gekregen
    heerlijk zomerse regenbui
    dat onweer nemen we er ook maar bij   !
    liefs meeuw

    17-08-2022 om 10:35 geschreven door meeuw


    Eindelijk regen!

    Zo herkenbaar voor mensen op de buiten, ook vader heeft vele jaren op zijn lan d gewerkt en haalde er meerdere prijzen voor!

    Maarten-nieuw.gif

    17-08-2022 om 10:24 geschreven door maarten


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe
    oie-178269-XPvcyz-X1

    Goedemorgen lieve vrienden.Ik ben laat en het zal vandaag een trage bedoening worden want ik ben deze nacht pas om 5 uur in slaap gevallen en moest om 7u30 uit de veren voor mijn hartmedicatie.Ik voel me verre van goed en dit doet me denken 11 jaar geleden toen ik geen voet meer kon verzetten en ik toen aan mijn hart geopereerd werd.Het begon gisterennamiddag toen ik halt hield aan het kerkhof om een nieuwe kaars in de lantaarn te steken en een emmer water aan de toch zo mooi bloeiende bloenen te geven.Ik wer onwel in mijn auto en ben toch uitgestapt en ik voelde dat mijn benen niet meewilden.Op het gemakske ben ik tot bij de kraan gesukkeld en ik was blij even te kunnen stoppen.Dan ben ik tot bij de laatste rustplaats van mijn ouders geraakt,de nieuwe kaars kunnen plaatden en de bloemen water te geven.Ik kon onmogelijk blijven want ik wilde naar huis.Ik ben dan nog 2 keer wat stilgestaan en dan ben ik met moeite tot aan mijn auto geraakt en ik was blij dat ik kon zitten.Ik kreeg plots een erg hongergevoel en heb me dan een lasagne in de microgolfoven gestoken en dan nog een paar uur op mijn terras gezet terwijl het begon te regenen en te bliksemen.Na een halfuur waren de straten weer droog.Ik ben om 11 naar bed gegaan en zag dat het terug aan het regenen en bliksemen was en dan wakker gelegen tot 5 uur.Nu is het de ganse morgen terug aan het regenen en mijn groot schuifraam staat wagewijd open,doch het is broeierig bij 20 graden,alles plakt aan mij en op mijn bureau is alles nat van het zweet.Ik ga proberen mijn korte blogronde te doen maar dan eens op een plakkerswijze want ik heb hier alles geschreven om dit te rechtvaardigen.Ik wens Jullie een fijne midweek en dit zoals altijd met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    17-08-2022 om 09:31 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Midweeksegroetjes.
    animaatjes-woensdag-19335.gif

    Vriendschap kun je niet kopen maar zorg
     dat je het verdient. Als iemand hulp komt
    zoeken toon je dan een ware vriend.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    17-08-2022 om 01:35 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!