Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    18-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder waarom leven wij?

    Er zijn van die momenten in het leven dat alles vanzelf gaat.. het leven kabbelt rustig doorheen de dagen.. donkere wolkjes verdwijnen en stilaan krijg je rust in je hoofd.. en denkt.. dit is het goede leven..

    En dan.. als een vulkaanuitbarsting op een doodgewone dag word je geconfronteerd met aanslagen en oorlogen en ecologische rampen die als donkere wolken boven je hoofd hangen zoals die aanslag tijdens een voetbalmatch ts België en Zweden 2 dagen geleden alsof Oekraïne en Gaza nog niet genoeg zijn .

    Tijdens het wachten op nieuws lijkt voor de betrokkenen elke minuut een eeuwigheid.. en ook in je hoofd deel je hun stress en miserie. Waar gaat de wereld naar toe? Zijn we onszelf aan het vernietigen? Alsof ze het ruiken gaan sommige diensten dan ook nog eens vervelend doen.. de brievenbus puilt uit van verplichtingen en rekeningen.. Kranten pakken uit met dramatisch nieuws over elektriciteit.. dieselprijzen.. oorlog , onthoofding, verkrachting ... het ene al erger dan het andere.

    Dan komt spontaan de gedachte: “ Moeder waarom leven wij?” uit de gelijknamige roman van van Lode Zielens 1932 naar boven. Enkel mensen van mijn generatie hebben dat boek misschien ooit gelezen?

    Maar niet getreurd.. ondergetekende is nuchter genoeg om te weten dat die gedachten ook voorbij gaan.. dat het leven verder gaat en dat je jezelf niet moet laten meesleuren in de zee van donkerte en angst.. naar de kant van de onopgewektheid.

    De zon komt piepen.. kijk weer een moment om die duistere dingen wandelen te sturen.. Ik startte een liedje over “ Mooi ’t leven is mooi , zolang er zon muziek en kinderen zijn “ niet dat ik zo’n fan ben van Will Tura maar het is een oppepper! Oei, een paar vogeltjes hier op het terras kijken me smekend aan om daarmee op te houden.. terwijl de kruisspin geamuseerd haar web op de tonen van mijn liedje spint.

    Het leven is mooi.. dat is geweten, maar helaas voelt het niet altijd zo.. Een aangename herfstdag lieve passanten.👋



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    20-10-2023
    . . .

    Als je het nieuws bekijkt op tv dan denk je dat er niks anders meer is dan oorlog voeren, dood en vernieling zaaien en dat het zal uitdraaien, ook voor ons, op een slechte winter, dat we niks meer zullen kunnen aankopen, dat het gedaan zal zijn met de luxe die we nu toch hebben, maar je moet door dat alles heen kijken en maar denken dat we het hier nog zo slecht niet hebben en dat we onze pollekes mogen kussen dat het hier nog over een soort van vrede gaat, een vrede in ons hart dan wel te verstaan en dat voelen, wel daar heb je dan deugd van.  Dat is dan ook ontspanning en volledige overgave aan waar je mee bezig bent, hetzijn in de tuin werken, hetzijn je bloempotten verzorgen en de planten koesteren die erin staan, als je weer mooie gedachten krijgt van een ontluikende bloem . . . denk dan maar dat we het nog zo slecht niet hebben hier !

    Zelf zat ik gisteren met andere gedachten : moeder waarom moet men lijden om er weer wat mooier uit te zien, achteraf dan wel te verstaan.  Ja, vandaag kijk ik ook met andere gedachten naar de wereld, waarom lijden om mooi te zijn, waarom al die kosten doen om je gebit weer terug hersteld te krijgen, kan dat ook niet op een andere manier ?!  Welja, dat kan heel zeker op een andere manier maar op een bepaalde leeftijd ben je niet meer zo flexibel genoeg om u daar nog aan aan te passen en je doet mee met wat anderen doen.  Ach en als achteraf alles dan weer ten goede uitdraait dan denk je : waarom had ik het niet eerder gedaan, maar is het nu echt wel al die pijn en lasten waard . . . ik laat het antwoord hier in het midden, ik ben van mijn tanden verlost die me steeds goede dienst hebben bewezen en moet het nu stellen met iets anders in mijn mond dat ook die werken van mij zal overnemen.  Want deze morgen zo zonder boventanden mijn zacht broodje naar binnen werken, het was een hele klus, geloof me vrij, ik sneed het in wel duizend stukjes, samen met de vloeistof waarin ik het had geweekt en schepte het met een lepel op om het daarna gewoon door te slikken, veel meer kon ik er niet mee doen . . . en het smaakte nog ook.  Als een mens honger heeft dan smaakt alles, ook een gesopt en geprakt broodje . . . waar ik anders echt wel neen zou tegen zeggen !!!  Zo zie je maar !

    20-10-2023 om 10:18 geschreven door Chris


    Goede morgen lieve vrienden.Het is vrijdag vandaag.We naderen het weekend !!!!!
    oie-207258-Ip-Z62f93

    Goedemorgen lieve blogvrienden.It's singing in the rain maar wel niet koud want hier is het 15 graden.Velen zullen reeds uitkijken naar het weekend dat zienderogen aan het naderen is.Twee dagen om te rusten,te ontspannen of om te feesten.Morgen zal het een onregelmatige blogdag worden want om 9 uur moet ik bij de dokter zijn voor mijn covid vaccinatie en ik zal er wel niet alleen zijn en zondag stijgt terug de spanning want mijn favoriete voetbalploeg moet op verplaatsing naar Eendracht Aalst die eerste staan in de klassering.Dus zal het een hele moeilijke klus worden.Verder wens ik Jullie een fijne vrijdag en volgens de weerprofeten zal het deze namiddag droog worden en opklaren.Geniet van Jullie vrijdag en het aankomende weekend en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne vrijdag Nancy.vanuit een nat Harelbeke.Deze namiddag zou het droog worden met hopelijk de zon erbij.Gisteren heb ik een uurke op mijn terras kunnen zitten na 16 uur.Geniet van Je vrijdag en het weekend.

    20-10-2023 om 08:36 geschreven door Jos Vande Ghinste


    19-10-2023
    ja , je hebt helemaal gelijk !

    en het boek van Lode Zielens heb ik ook nog , en vroeger meermaals gelezen !! en het liedje van Tura , zegt ook veel , ik vind wat hij zong over HOOP , het mooiste ! en -- ik wil je gerust stellen , ik al weer helemaal mee met de nieuwe techniek ---hahahaha , deze oude mop krijgen ze niet zo gauw eronder ! leifs

    19-10-2023 om 17:14 geschreven door ani


    hey Nancy

    om op je vraag terug te komen (staat die bij jullie)...ja dus, is de stam van onze kerselaar...mooi he...

    en ja hoe je het hier beschrijft...in wat voor wereld leven wij...het wordt alleen maar erger en erger...ik heb het er knap lastig mee (en ik denk met mij heel veel anderen)...het enige wat we kunnen doen is om van elke dag DE BESTE dag te maken...er zijn voor iedereen, zodat je 's avonds met een goed gemoed kunt afsluiten en zeggen...he he..dit was een toffe dag...

    dikke virtuele knuffel en je een fijne dag komen wensen...

    een-lieve-groet.jpg

    Groei, geniet en geef.
    Lach, laat gaan, relax en leef,
    Straal met je aanwezigheid
    en blijf vooral jezelf
    Altijd!

    19-10-2023 om 12:17 geschreven door Cecile


    Wens u nog een hele fijne donderdag

    Vis-water.jpg

    Goedemorgen het blijft nog steeds mooi weer?
    De dagen beginnen alweer wat korter te worden
    Dan komt er ook weer wat om wat, meer tijd om te knutselen.
    Ga het beste weer van zien te maken deze dagen.
    gr. Dirk

    19-10-2023 om 11:14 geschreven door Dirk


    Dag Natoken

    "Moeder waarom leven wij" dat heb jij heel mooi geschreven Natoke. "Zijn we ons zelf aan het vernietigen?" Staat zo beschreven,al heel lang! En zo te zien zouden we het nog moeten geloven ook. Dank je wel voor de bezoekjes aan mijn blog. Wens jou een aangename donderdag. Hartelijke groetjes van Monique.

    N3P3aAQ.gif

    19-10-2023 om 10:03 geschreven door Monique


    Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!!
    oie-198302-LTVNXMw3

    Goedemorgen lieve blogvrienden.Vandaag zou het de beste dag van deze week worden.Voor het ogenblik is het hier reeds 14 graden en licht bewolkt.Gisteren was het voor mij geen terrasweer want de zon kon niet genoeg door een lichte hoge mist schijnen.Hopelijk vandaag wel.Ik wens Jullie een fijne donderdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne en een gezellige donderdag Nancy.Ja de wereld is bij mijn weten nog nooit zo onrustig en beangstigend geweest en komen de tirannen naar boven.We zullen overspoeld worden door de chinezen want de chinese auto verkoopt meer dan Tesla en weten dat Tesla de bestverkopende auto in Vlaanderen is.Straks betalen we met een andere munt want de euro zal het niet overleven.We zitten in woelige wateren en tijden en wij....wij dobberen mee.Geniet van Je donderdag.Hier begint de zon goed te schijnen.

    19-10-2023 om 09:42 geschreven door Jos Vande Ghinste


    18-10-2023
    Gezellige woensdag

    flowr017 We komen even een bloemetje brengen. Even wat lagere temperaturen maar we hebben wel dit jaar meer dan gemiddelde zon uren gehad. Nog een fijne week. Groetjes van Jan en Elena pps

    18-10-2023 om 18:10 geschreven door Jan en Elena


    Heel mooi verwoord!

    Jammer hoe één man ons landje op zijn kop zet!

    En dan heb ik het nog niet over de onschuldige slachtoffers en hun families!

    Maarten-nieuw.gif

    18-10-2023 om 10:42 geschreven door Martin









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!