Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    02-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet jij het al?
    Toen ik een paar dagen geleden met mijn auto ging boodschappen, verschoot ik me bijna een bult toen een affiche tegen mijn voorruit vloog. Ja er stond een stevige wind en .. ik had het moeten weten, de verkiezingen zijn in aantocht.
    Ik vind dat altijd wreed vervelend want meestal komen de verkiezingen op momenten waar ik weinig inspiratie heb en dat is geen pluspunt.
    Ik dacht ik moet iets schrijven over de verkiezingen, maar ik moet wel wat oppassen met mijn schrijfsels. En neen ik ga dat niet doen op de borden van de verkiezingen want het is strafbaar en ik ga daar ook niet de foto van mijn plechtige communie tussen plakken…. ik houd het gewoon bij een krabbel hier.
    Allé, op 9 juni mogen we weer ons potlood scherpen en onze gom in onze tas steken om ons daar een ogenblik te gaan bezinnen tussen drie houten wanden en een gordijn. Ah neen, dat was zo in de ”goede oude tijd” nu stemmen we digitaal dat zou sneller gaan en minder fouten geven zegt men!
    Gaan stemmen is toch iets speciaals, het is een dag waar de mensen elkaar nog eens ontmoeten ofwel met de glimlach ofwel bloedserieus en als je dan vraagt voor wie ze gestemd hebben dan zeggen ze meestal voor de goeie. Raar maar waar, weinigen lopen te koop met hun keuze en ik vraag me af waarom… iedereen heeft toch recht op een eigen visie?
    Ja, als iedereen voor de goeie stemt, dan moet er toch maar één partij zijn, want ze stemmen blijkbaar allemaal voor die goeie.
    Maar nee, er moet een beetje ambiance bij zijn en daarom maken ze meer dan één lijst hé. 't Is ook best om de spanning er een beetje in te houden, want als je de uitslag op voorhand weet is het plezier er ook af..
    Ik moet wel zeggen dat het stilaan niet meer simpel is om door het bos de bomen te vinden en het komt er vooral op aan om dat allemaal aan de gewone mens uitgelegd te krijgen.
    Het is splitsen, kartelvormen en kleuren mengen. Om nog maar te zwijgen over het programma van de partijen.
    Laatst hoorde ik dat het programma van een partij niet links of niet rechts was, maar rechtdoor. Genderneutraal zou men op een ander gebied zeggen!😃
    Ze zeggen dat als je zo een beetje met politiek bezig bent, je dan ook beter hun taal verstaat, of beter gezegd de taal van de partij.
    Maar als je van politiek gene choco gegeten hebt, dan is dat een ander paar mouwen ..Opgelet, ze doen allemaal wreed hun best, om het ons rond de verkiezingen duidelijk te maken hé. Je kan zelfs op verschillende sites de verkiezingstest doen . Dat zou een mens wijzer maken… Ik denk eerder nog meer twijfelen.
    Er zijn ook debatten en vraagronden met verschillende ministers of lijsttrekkers op TV. Pas op, ik vind het wel goed dat de mening eens gevraagd wordt van de gewone burger hij is tenslotte diegene die moet gaan kiezen hé.
    De kiezers zijn in feite zoals de politiekers hé, je hebt daar verschillende soorten tussen.
    Allé, neem nu deze die tegen hun goesting gaan stemmen, die kiezers zijn meestal op twee minuten uit dat hokje. Juist de tijd om eens aan hun neus te wrijven en weer naar buiten te stappen.
    Dan heb je nog de kiezer die zelf op de lijst staat en die is ook maar één minuut binnen, want meestal weet hij voor wie hij zal stemmen.
    Je hebt ook de kiezer die voor een partij of voor een programma gekomen is en met die hebben ze ook niet teveel werk.
    Maar dan heb je van die Charels, die 5j de tijd gehad hebben om na te denken maar die het de dag zelf vergeten zijn voor wie ze moeten stemmen en dat kan wat langer duren. Och, het is zoals met alles, we kunnen er beter eens om lachen hé.
    Vroeger kwamen partijmedewerkers nog eens aan uw deur en kreeg je een sleutelhanger of een potlood met de naam van de kandidaat of de partij op om u te herinneren voor wie je moest stemmen.
    Vandaag plakken ze hun foto of hun naam op een bord en bezoedelen ze de straten en muren en wijken met hun tronie. Ja ja, 't is niet simpel om de dag van vandaag de kiezer voor een partij te winnen.
    Volgens mij kan dat door zaken naar voor te brengen die de kiezer aanbelangen en deze te verwoorden in volkstaal. En daarna goed LUISTEREN naar die brave burger die op zondag 9 juni zijn voorkeuren zal doorgeven.
    Voor de kiezer is het niet de plaats van de politieker die telt, maar wel de plaats die de kiezer zelf krijgt in zijn land, Europa , regio.
    Voor iedereen goed doen is maar een droom maar als ze nu eens leren om met de “goeien” samen te werken ipv mekaar uit te schelden of te kibbelen dan zouden we al een heel stuk verder staan.
    Nog 1 week en de potloden zijn geslepen en de computers afgestemd. Ik hoop dat iedereen gaat stemmen , sportief blijft en de echte “goeien” naar boven komen!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (23)

    07-06-2024
    Weekend groetjes

    Lettrer-A.jpg
    Goedemorgen wij gaan weer naar het weekend toe.
    Het best een mooie week geweest, met regelmatig zon.
    Mooi fiets weer geweest, heb deze week nog 42 km gefietst.
    Wij wensen iedereen nog een heel mooi weekend toe.
    gr.Dirk.

    07-06-2024 om 09:58 geschreven door 't Vosken


    Fijn weekend Natoken,,
    7-6-2024
    Fijne vrijdag gewenst ,, en weer op naar het weekend toe ;aangename dag gewenst laat het u goed gaan ,, vriendelijk groetje Ingrid .

    07-06-2024 om 07:21 geschreven door Ingrid.


    06-06-2024
    Lieve groetjes
    Fairytale-Annie
    Joepie het was een zonnige dag vandaag.

    06-06-2024 om 19:55 geschreven door annie


    Dag Nancy het zonnetje schijnt geniet er maar van

    Welkom bij powerpoint Roosje

    Wees een zonnestraaltje,

    voor elk die je ontmoet.

    Dan geef je andere vreugde,

    en heb je het zelf goed.

    wens jullie een fijne dag

    Lieve groetjes Roosje

    06-06-2024 om 13:13 geschreven door Roosje


    Stemmen

    Een heel mooie en interessante bedenking! Mocht ik kunnnen, dan stemde ik op jou!

    Maarten-nieuw.gif

    06-06-2024 om 11:17 geschreven door Maarten


    Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!!
    oie-681051-FKRs-Wlly

    Goedemorgen beste vrienden.Vandaag vieren of gedenken we D-Day.Vrede is een heel mooi woord maar is vandaag heel ver weg.Het is vandaag reeds donderdag en keek ik vroeger uit naar mijn voetbalweekend.Lachende gezichten,vreugde met een overwinning en troost in een nederlaag.Er werden hechte banden gesmeed.Ik weet nog toen KRC.Harelbeke ophield te bestaan en fusioneerde met Ingelmunster ben ik mijn ploeg trouw gebleven en toen heb ik 3 jaar bijna elke dag naar Ingelmunster gereden voor de trainingen,de was die in Harelbeke werd gedaan voor alle ploegen wekelijks meegesleurd naar Ingelmunster dat toen met de fusie Sporting.West.Harelbeke noemde.De zaterdag was ik er ook paraat als begeleider van een hele sterke ploeg waar ik nog met velen contact heb.Ik had de sleutels van het stadion in Ingelmunster en kon overal binnen.Nu is het verlangen nog meer ver weg daar onze voetbalcompetitie stil ligt en er in het weekend geen wedstrijden meer zijn.Ik verlang naar het begin van de nieuwe competitie 2024 - 2025 en hopelijk spelen we het nieuwe seizoen aan de top en moeten we niet meer strijden tot de laatste wedstrijd om ons te redden.Enkele goeie spelers werden reeds aangetrokken,onder andere de zoon van Marc Degryse.Iedereen kan terug gratis naar de wedstrijden komen zien met een gratis abonnement.We speelden vorig seizoen voor 750 tot 1000 toeschouwers waarbij de kantine op volle toeren draaide.Vandaag krijgen we ongeveer hetzelfde weer van gisteren doch met iets meer zon en het blijft heel waarschijnlijk droog.Ik wens Jullie een mooie en een zonnige donderdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne donderdag Nancy.We krijgen vandaag wellicht een lentedag en Ja de heimwee van vroeger weld bij terug op.Groetjes.

    06-06-2024 om 09:49 geschreven door Jos Vande Ghinste


    graag heel veel zon vandaag !

    istockphoto-499004868-612x612.jpg
    de zon is geen overbodige luxe
    's avonds
    kunnen we nagenieten in haar heerlijke stralen   ...
    liefs meeuw

    06-06-2024 om 08:25 geschreven door meeuw


    05-06-2024
    Goeie middag lieve Nancy....
    oie-22225433l-Vi-OXOE.png

    Hier ben ik weer eens om jou een leuke
    midweek te wensen. Bedankt voor de
    bezoekjes en doe hetgeen je graag doet.
    Vriendelijke groetjes van Rebecca en

    1.gif

    Jawadde zeg, is me dat een gazet die je geschreven hebt lieve Nancy.
    Moesten ze die verkiezingen niet verplichten, velen zouden niet gaan.
    Zet je nu je T.V. open, alweer over die stomme verkiezingen.
    Maar daar heb je gelijk in Nancy, het is zo'n dag dat je eindelijk
    eens je buren terug ziet en het is nog Vaderdag ook erbij.
    Veel stemplezier wens ik jou, samen met je ventje en
    draag zeker goed zorg voor elkander lieve Nancy. xxxx

    05-06-2024 om 11:51 geschreven door Rebecca


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe
    oie-583127-J151-Ox7

    Goedemorgen beste vrienden.We zijn weerom bijna in de helft van deze werkweek.De zon schijnt reeds hoog aan de hemel en ik denk dat we vandaag een aangename dag zullen krijgen,enkel de temperaturen blijven met 17 graden wat ondermaats.Na de lichte ochtendregen blijft het terug voor de ganse dag droog.Ik wens Jullie een mooie en een zonnige woensdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne midweek Nancy.Na een ochtend regentje schijnt hier nu reeds de ganse voormiddag het zonneke.Heerlijk hier op mijn computer.En deze namiddag zal het wellicht goed zijn op mijn terras als ik al mijn boodschappen gedaan zijn.Om 10u.30 rij ik naar het kippenkraam in Dtasegem aan de kerk.Mijn bestelling is reeds telefonisch doorgegeven.Dus ik zal niet moeten wachten.En deze namiddag probeer ik naar de Colruyt te gaan want de nieuwe folder is vandaag van kracht.Ik wens Je een fijne en een zonnige midweek toe.Groetjes.

    05-06-2024 om 10:29 geschreven door Jos Vande Ghinste


    kiezen

    ik kom uit de tijd dat er maar 3 partijen waren , ---
    ik zou er hele verhalen kunnen over doen , want toen was het hier in t dorp HARD tegen HARD , maar met ouder worden laat ik het aan me voorbij gaan --- en veel plakaten staan er niet meer = gelukkig ! t schijnt nu allemaal op de media te zijn --- één ding wens ik dat BELGIE EEN BLIJFT !! voila !

    05-06-2024 om 10:00 geschreven door ani


    Midweek bezoekje

    Aalst-een-stad-met-allure Groetjes van Jan en Elena pps en bedankt voor je bezoekje op mijn nieuwe blog

    05-06-2024 om 08:58 geschreven door Jan en Elena


    04-06-2024
    Dag Nancy eindelijk hadden we vandaag eens een mooie dag

    Welkom bij powerpoint Roosje

    Kleine pleziertjes van vandaag

    worden morgen misschien grote vreugde

    Wens jullie een fijne avond

    Lieve groetjes Roosje

    04-06-2024 om 20:18 geschreven door Roosje


    Zegen op deze dinsdag middag

    dins Vandaag nemen we afscheid van de maand mei met al zijn gebeurtenissen. We verwelkomen de zomermaand juni. Wat zal het gaan worden?Het is vandaag 19 graden grotensdeeld bewolkt in Noord-Holland. Voor alle zieken, mensen in verdriet en zorgen.Gods troost, kracht, bemoediging en liefde toegewenst. Iedereen heeft God/Schepper nodig. Gaat u op vakantie met welke vervoer dan ook. Heb leuke dagen en kom veilig weer terug hoor. Bij voorbaat dank voor je bezoek en leuke plaatje en lieve krabbel. Ben je nieuw, zoekt u blog contact voor een bemoedigende krabbel. Mag u zich vrijmoedig aansluiten hoor. Met Gods Liefde en genade. Is vrijwillig. Patricia zomer-smiley-bewegende-animatie-0008 De onderwerpen zijn getuigenissen voor de lezers als hulp. Herkent u het bij uzelf of misschien anderen b.v. in familie vrienden collega's of in uw omgeving. Het door te geven. De onderwerpen lezen als het u aanspreekt.

    04-06-2024 om 12:20 geschreven door Patricia


    DINSDAGGROETJES !!! Maak er een gezellige dag van lieve blogvrienden.
    oie-481833d-It-RTn-NK

    Goedemorgen beste vrienden.Vandaag is het,het feest van de onschuldige kinderen.Velen zijn vermoord in die zinloze oorlogen in Ukraine en Palestina.Vandaag krijgen we de derde droge dag op rij met bewolking in de voormiddag en zon in de namiddag en de temperatuur zou rond de 20 graden schommelen.Het ziet er toch reeds een beetje beter en warmer uit en de lente mag toch nog een sprintje trekken wil ze niet hoeft te blozen eer de zomer begint.Mijn appartement is terug kraak proper en de torenhoge strijk zit terug opgeborgen in de kasten.Ik wens Jullie een droge en een zonnige dinsdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne dinsdag Nancy.Zondag op vaderkesdag is het zover.Kiezen voor de beste.Ik stemde steeds voor de beste en dat zal nu niet anders zijn.Hier schijnt de zon en ik hoop dat het voor de ganse dag zo zou kunnen blijven en het is hier nu 18 graden.

    04-06-2024 om 10:26 geschreven door Jos Vande Ghinste


    een lieve groet voor jou vandaag !

    4c3628d80c65bc80fdf956797968d990.jpg
    in alle vroegte kom ik naar jou toe gevlogen
    om je een fijne en leuke dag te wensen
    samen maken we er iets moois van   !
    liefs meeuw

    04-06-2024 om 08:51 geschreven door meeuw


    Dag Natoken ,,

    Ik vraag me ooit af waarom moeten en zijn we verplicht van te kiezen ze doen toch wat ze willen ,, ze zitten nu hun plaatsen al te plannen en we hebben nog niet eens gestemt allemaal een grote klucht Natoken ,, Maarja zondag gaan we dan maar een kleuren he ,,

    4-6-2024
    Goede morgen en een aangename dinsdag gewenst ,, laat het u goed gaan en geniet van wat u ziet vandaag ,, groetjes Ingrid .

    04-06-2024 om 07:31 geschreven door Ingrid.


    03-06-2024
    Goeden avond

    grijs.jpg
    We zijn weer gestart met een nieuwe week
    Eindelijk twee dagen zonder regen hier begin Juni.
    Wij wensen iedereen nog een mooie week.
    gr. Dirk

    03-06-2024 om 17:47 geschreven door 't Vosken


    Dag Nancy het lijkt wel een boek wat je hebt geschreven

    0b7e2c8a20c787e17bf64a5cb93564fd

    Nog een gezellige avond en we krijgen zomers weer

    03-06-2024 om 17:45 geschreven door Tiny & Ans


    Lieve groetjes

    Kiezen als het niet verplicht was ging ik niet, het is toch ene poppenkast.

    Spring-Promise-Annie
    Het weekend is weer voorbij, en maandag namiddag is het Line Dans voor mij

    03-06-2024 om 11:19 geschreven door annie


    Maandaggroetjes en een goede start van deze nieuwe week !!!
    oie-381116-F5j-Y2-Te3

    Goedemorgen beste vrienden.We starten hoopvol de eerste nieuwe volle week van juni.Hopelijk is het verlof van het zonneke in Spanje ten einde en vindt ze haar weg terug naar onze contreien.Wat het weer vandaag zal brengen weet ik niet want hier is het niet te doen.Eerst de verpleging en nu de poetsvrouw die hier al meer dan 20 vertellingen gedaan heeft want het is anderhalve maand dat ze hier nog was door mijn ziekenhuisbezoek en tweede Pinksteren.Zo weet ik terug alle laatste nieuws.Dat het droog zal blijven vandaag heb ik in een vluchtje gelezen op Facebook.Ik hoor toch van de mensen die ik tegen kom in de lift dat er beter weer op komst is.Laat het maar zeer warm worden in juli en augustus want dan zit waarschijnlijk op verlof aan zee.Ik wens Jullie een goede maar wel een gezonde nieuwe week toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne maandag Nancy.Ik stem altijd voor dezelfde partij,die was ook van mijn ouders.Moeten we dan later nog eens stemmen voor de gemeente ???.Ik weet het niet want ik volg die programmas niet op Tv.Ik wens Je een goie gezonde nieuwe week toe.

    03-06-2024 om 09:43 geschreven door Jos Vande Ghinste


    . . .

    Ik denk dat iedereen al met een idee in zijn hoofd zit wanneer je het stemhokje binnen stapt, bij mij is dat meestal de partij waar ik altijd voor stem en die nu ook weer mijn stem zal krijgen, zonder ze hier te vernoemen maar de mens is een gewoontedier en tenzij er wat is voorgevallen in de voorbije jaren, zal dat stemgedrag steeds wel rond hetzelfde zitten vermoed ik zo.  Ieder maakt zijn keuze weer en daarmee is het gezegd, soms zitten we hier of daar op te foeteren als er wat nieuwe wetten of gewoontes naar boven komen maar veel meer doet een mens er meestal niet aan, tenzij men zelf is opgekomen en dan wel even de plak zwaait maar wat ze dan verwezenlijken gaat later op in het grote geheel en je ziet uiteindelijk niet veel veranderen, of toch nooit dat gebeuren wat er eerst werd beloofd !  Waarom dan nog gaan kiezen eigenlijk als ze er boven ons hoofd toch telkens mee doen wat ze zelf willen ?!  Laten ze dit niet beter vrij gebeuren zonder die kiesplicht ?
    Groetjes en nog een fijne zondag, de volgende zondag zal weer gans anders verlopen !!!

    03-06-2024 om 09:29 geschreven door Chris


    02-06-2024
    Dag Nancy het zegt me niets dat stemmen moet er mijn vakantie alweer voor onderbreken

    Welkom bij powerpoint Roosje

    Wees een zonnestraaltje,

    voor elk die je ontmoet.

    Dan geef je andere vreugde,

    en heb je het zelf goed.

    wens jullie een fijne dag

    Lieve groetjes Roosje

    02-06-2024 om 21:12 geschreven door Roosje


    hey Nancy

    das nen dikke boterham met choco dat we hier voorgeschoteld krijgen over de verkiezingen...je beschrijft het allemaal heel goed...

    pff. je mag geen radio of tv aanzetten of het is van datte...heel wat programma's zijn over de komende verkiezingen, zeker nu de 16jarigen voor het eerst mee mogen stemmen voor het Europees Parlement.

    wij krijgen momenteel zoveel op ons bord dat je niet meer weet voor wie je zou moeten stemmen...zoals je zegt...voor de goeie...maar zijn ze dat niet allemaal als je hen bezig hoort?...om dan nog eens erg te verschieten als je de stemtest doet, want dan kom je bij een partij terecht waar je normaal helemaal niet zou voor stemmen!

    enfin, we zullen het wel zien wat het geeft volgende zondag...ik zal alvast mijn potlood scherpen...

    lieve groet en fijne zondag 

    een-lieve-groet.jpg

    Groei, geniet en geef.
    Lach, laat gaan, relax en leef,
    Straal met je aanwezigheid
    en blijf vooral jezelf
    Altijd!

    02-06-2024 om 11:49 geschreven door Klaproosje1









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!