Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    16-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje een relatietje.....
    Normaal gebruik ik mijn blog niet voor politieke of andere gebeurtenissen tenzij ze te frappant zijn.
    Zelf heb ik jaren school gelopen in één van de strengste, katholieke internaten van West Vlaanderen in die tijd. Normen en waarden werden ons dagelijks ingelepeld. Gelukkig hebben de jaren voor realisme gezorgd maar na de egoshow van Roger Vangheluwe ( ik vertik het om hem nog Monseigneur te noemen) moet mij toch het één en ander van het hart!

    Heel toevallig kwamen we donderdagavond om 18u30  bij het interview van Marc Geenen met Vangheluwe terecht. Met groeiend ongeloof hebben we hier het gesprek gevolgd. Daar bestaat maar één woord voor mismakelijk.

    Het is beschamend, onthutsend, ongezien schandalig hoe de voormalige bisschop optrad. Als je ziet welke onzin hij in dat tv-optreden uitkraamt, dan was hij beter in het verborgene gebleven!
    Ik begrijp niet dat hij zo ontspannen over zijn " misstappen" kon vertellen. Hij minimaliseerde het jarenlange misbruik van zijn neef volledig en gaf nu zelfs toe dat het bij  een tweede neef " een beetje gebeurd " was!! ( en dat gedurende twee jaar.. ) Wat bedoelt die man met een beetje?

    Volgens hem was er geen penetratie, dus was het helemaal niet zo erg. En neen er was geen orgasme en hij was nooit helemaal naakt! Het was geen seksualiteit, geen brutale seks!! Ik werd kotsmisselijk toen ik het hoorde en dat uit de mond van zo'n persoon, één van de dragers van de Kerk in ons land!
    Er was wel aanraking meneer Vangheluwe! Wat betekende dat dan voor jou? Voor jou was het  maar een spelletje toen jij " ginder" was  of zij bij jou. Enkel een paar keer per jaar op familiefeesten!! Het werd een gewoonte en er kwam blijkbaar geen verzet van de slachtoffers!
    Heb je ooit gedacht welke een macht je in jouw functie uitoefende op een kind? 


    Iemand die zijn daden zo minimaliseert, er een bagatel van maakt, beseft de impact van zijn woorden niet. Als ik hoor dat hij zelfs sceptisch staat tegen zijn opgelegde psychologische behandeling, dan frons ik de wenkbrauwen! Misschien moet hij dan maar aan de enkelband of ergens in een gesloten instelling?

    Hij mag daar lacherig en nonchalant over doen, maar aan die man is nog jaren werk! Staat hij wel stil bij de gevolgen voor zijn slachtoffers? En dan nog openlijk bekennen - bijna lacherig- dat hij ook een ander neefje heeft misbruikt en dat voor heel Vlaanderen en nog verder! Die man beseft niet dat zijn slachtoffers opnieuw misbruikt worden, deze keer verbaal.
    Op de opmerking dat velen denken dat hij door de verjaring van de feiten er nog goed van afkomt reageert hij:
     " Waarom moet men een onderscheid maken tussen priesters en leken? Het gebeurt veel meer in sportkringen en geneeskundige kringen en daar doet men veel minder onderzoek naar. Waarom moet men voor priesters veel strenger zijn dan voor andere beroepen?"

    Halo, meneer Vangheluwe , door te kiezen voor het priesterschap legde je de belofte van kuisheid af en kreeg je een voorbeeldfuncie in onze maatschappij. Nog nooit van de 10 geboden gehoord? Als kind werden ze er bij ons nochtans ingeramd. Heb jij die fase overgeslagen misschien? En dan maar prediken en iedereen erop attent maken dat ze die 10 geboden moeten naleven. Gescheiden mensen of homoseksuelen worden door de kerk verwezen maar een bisschop die met zijn " gewijde" handen aan onschuldige kinderen zit en daarna met diezelfde geconsacreerde handen het brood tijdens de eucharistieviering uitdeelt....dat kan , dat mag!! Pure normvervaging!

    En dan de arrogantie waarmee hij beweert dat hij nooit zelf de laïcisering zal aanvragen! Quote:
    " Op dit ogenblik vind ik die vraag niet aan de orde. Ik heb zoveel jaren geleden mijn geloften uitgesproken. Ik wil dit blijven doen." Natuurlijk als je daarmee een pensioen van 2800 euro per maand opstrijkt.....

    Die man is weg van de wereld. Hij keert de feiten om en speelt nu zelf het slachtoffer! Als je dan nog eens ziet met welk een arrogantie hij reporters wegstuurt van zijn " verblijfsdomein"....
    Zo'n ego... ! Om van te kotsen!

    Als dit interview nu geweest was om oprechte spijt te betuigen, om te tonen dat hij beseft dat hij fout was en dat zijn geweten hem parten speelt en dat hij er zelf ook erg mee inzit, dan hadden we dit vreemde interview op de één of andere manier nog kunnen plaatsen. Maar niets van dit alles. Geen rode kaken van schaamte maar eerder van de Franse zon!! Hij heeft er een vertoning van gemaakt, een ego-show!
    En zeggen dat er nog honderden mensen zijn die hem steunen  als we zijn woorden mogen geloven. Er loopt daar in zijn verblijfsplaats zelfs een pipo rond die hem durft " een heilige" te noemen omdat hij bekend heeft!!
    Zolang de kerk met zo'n gevallen opgestapeld zit, wordt het nog heel moeilijk om geloofwaardig over te komen!

    Als er nu nog geen krachtig antwoord komt vanuit Rome dan is dit de zoveelste kaakslag voor de Kerk. Die vertoning was een lachen met iedereen, in de eerste plaats met de slachtoffers. Maar het is ook choquerend voor de Kerk, de gelovigen die nog blijven standhouden, zijn collega priesters, met het parlement, de maatschappij, met iedereen! Dat is de schande ver voorbij en de enige die nog vat kan hebben op die man is Rome.
    Dat Vangheluwe juist die periode voor Pasen, een hoogtepunt in de kerk, aangrijpt om nu naar buiten te komen is laf en des te cynischer.
    De bal ligt nu in het kamp van de kerk en hopelijk doen ze daar dringend iets aan!
    Dit moest mij even van het hart!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    17-04-2011
    Zal ik je eens wat zeggen???
    Ik word witheet van deze uitspraken en van die vent! Dat is niet alleen een aanfluiting van het priesterambt maar van elk fatsoenlijk wezen. En wat moet dit verschrikkelijk zijn, voor diegenen, die het wel nog doen zoals het hoort en zich het vuur uit hun sloffen lopen voor hun gelovigen. En die zijn er ook. Ik ben gewoon anti-kerk, maar wat waar is mag ook gezegd worden. Het instituut kerk heeft totaal niets met geloven of godsdienst te maken. Dat is tenminste mijn visie en ik ga verder volledig akkoord met hetgeen je schrijft.
    Warme groet.
    Michelly

    17-04-2011 om 20:16 geschreven door Michelly


    16-04-2011
    de man in kwestie beseft het niet goed of speelt nog steeds toneel ? maar dat de MEDIA eens in eigen boezem kijkt !!! dit intervieuw had niet mogen uitgezonden worden om de maatschappij nog meer op stang te jagen, maar ja...als men daar mee wil scoren ? w

    Amor Fati wenst je een aangenaam weekend toe!
     

    Laat je gevoel spreken dan vormen de woorden de juiste zinnen

     

    Vriendschap geeft ogen aan afstanden een stem aan de stilte



    resizedlabradorlucky.jpg

    16-04-2011 om 22:13 geschreven door Amor Fati


    Toch eerlijk?
    Ik denk dat Van Gesluwe toch eerlijk is, dat hij zijn leugens zo dikwijls heeft herhaald voor zichzelf en voor anderen, dat hij ze gelooft. Hij is dus echt overtuigd dat het allemaal zo erg niet is. Dit is geen mop, het kan echt. Men noemt dit autohypnose en het kan terug-gehypnotiseerd worden. Alleen vrees ik dat die negatie even lang zal duren als de voortdurende bevestiging. En dat interview was alleen maar bevestiging, dus in de verkeerde richting. (Verkeerde kant van de hypnoseweegschaal.)
    Wat mij tegen de borst stuit is dat er nu zoveel mensen branden in de katholieke hel voor veeeeeel minder, en daarvoor bestaat geen tweede kans!!

    Traumadour

    16-04-2011 om 19:16 geschreven door traumadour


    Kom nog even teug Natoken
    Toch nog even vermelden dat, wij mochten dus geen half woord Vlaams spreken of we mochten niet naar huis. Maar onze cathechismus dat was het belangrijkste want dat kregen we wel degelijk in het Nederlands en daar mochten vragen gesteld worden in het Nederlands. Wiskunde dat je het in het frans niet  altijd begreep dat was niks. Enfin als ik daar eindelijk uit het gevang kon want een andere benaming heb ik daar niet voor , had ik genoeg gebeden vond ik voor de rest van mijn leven.
    Grtjes Fjak@

    16-04-2011 om 11:35 geschreven door Fjak@


    Fjak@
    Wat een geluk dat ik vanaf mijn internaat jaren besefte dat al dat kerkgedoe niet voor mij was. Ja ook een zeer streng en christelijk internaat en dan nog in het frans of je mocht in het weekend niet naar huis zelfs niet met een half nederlands woord dat vanuit Vilvoorde.
    Neen de nonnen vielen mij niet lastig maar daar heb ik geleerd wat Lesbisch was  de nonnen met elkaar. Nu opgelet ik heb niets tegen homo's en lesbiennes integendeel vind ik het goed dat ze er voor uitkomen wat ook een moeilijke stap zal zijn op jeudige en elke leeftijd.
    Maar deze miskop waarover het gaat het stoort me zelfs dat onze krant meer dan 6 blz. daaraan wijdt en dan nog twee pagina's aan een ontdoping.Vorige zondag won Jahan Van Summeren voor mij de mooiste koers van het jaar Paris - Roubaix geen foto of enig schrijfsel op de voorpagina gezien. Waarom nu over sport wel ik bedoel een krant kan je grootmaken (wat ze nu nog doen met deze miskop) of negeren wat ze met deze sportman gedaan hebben. Krant HLN.
    Oef dat moest mij van het hart, nu wens ik Natoken en haar familie een zomers weeken toe , met zijn allen nu ervan profiteren dan kunnen ze ons dat niet meer afpakken.
    Dikke knuffel van Fjak@

    16-04-2011 om 10:38 geschreven door Fjak@


    helemaal ernaast
    vergeten te goei te plakken !

    Om de weekend te starten

    kom ik er aan met

    ,Image and video hosting by TinyPic

    Voor jou

    geniet ervan

    lieve groetjes en knuffie van ons voor jou

    16-04-2011 om 09:20 geschreven door Jeske


    Awel ze... ik spreek zoals Ani
    En als ze nu aan de top hun neus laten bloeden ....wordt mijn gevoel nog meer waarheid een sekte ...waarom houden ze elkaar anders zo hun hoofd boven water
    ik ga er over stoppen !...want tis niet goed voor den tikker !!!<BR><BR><center> <BR><BR> Om de weekend te starten<BR><BR> kom ik er aan met <BR><BR>,<a href="http://blog.seniorennet.be/tuindenhorst/"http://nl.tinypic.com" target="_blank"><img src="http://i38.tinypic.com/9uym9i.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a><BR><BR>Voor jou<BR><BR>geniet ervan<BR><BR> lieve groetjes en knuffie van ons voor jou

    16-04-2011 om 09:19 geschreven door Jeske


    je kent mijn mening over......?
    eerlijk ? ik durf mijn mening niet te geven , ze zouden denken dat het is omdat IK niet godsdienstig ben , maar ....hij is een sm..... vul maar in , in 't westvlams ! of is : HYPOCRIET een algemene propere omschrijving voor de vele zulke " heilige " mannen ?? !! want .. 't gaat nu over hem , maar in de voorbije maanden en jaren zijn er HEEL VEEL gevallen bekend geworden , en héél soms is er eentje gestraft geweest , schande , !!

    16-04-2011 om 08:15 geschreven door ani


    ...

    Ook ik heb vannacht dat programma gezien en me ontzettend geërgerd aan dat heerschap. Om misselijk van te worden!

    Je zou zo'n man toch wat!!! Haren rijzen ten berge bij hoe die man zichzelf schoon zit te praten.

    16-04-2011 om 05:19 geschreven door thea


    *
    Misselijkmakend! En dat is al wat ik er over te zeggen heb.

    16-04-2011 om 03:11 geschreven door Huismusje/Petra


    Wat een lef heeft die man,ik zou mij schamen en me wegstoppen.

    Voel me nog niet top ,nog een weekendje rust.

    Wens u allen een mooi en fantastisch weekend

    en mogen de weergoden ons welgezind zijn.

    Tot maandag lieve groetjes.

    Image Hosted by ImageShack.us
    .

    16-04-2011 om 00:58 geschreven door bompa harry









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy wat erg hier bij ons was het alleen wat regen en een beetje onweer maar niets erg (Roosje)
        op En dan noemen ze dan zomer!!
  • Zomer? (Maarten)
        op En dan noemen ze dan zomer!!
  • Ja Nancy, het weer kan veel onheil aanrichten in de tuin. Ik kan er ook over meespreken. (eddy meuris)
        op En dan noemen ze dan zomer!!
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op En dan noemen ze dan zomer!!
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!