Inhoud blog
  • 18. Gezelschap
  • 17. El Castillo de San Fernando in Figueres
  • 16. Peralada
  • 15. Tortosa
  • 14. El jardin del princep in Tortosa.
  • 13. Oropesa del mar
  • 12. Real Monasterio deSanta Maria de la Valldigna
  • 11. Een rondje Mar Menor.
  • 10. De likeur 43 van Cartagena.
  • 8. Orihuela: het museum van de Heilige Week
  • 7. Mula
  • 9.El castillo de San Juan de Los Tereros.
  • 6. Fort Bravo in actie
  • 5. Fort Bravo, Tabernas, Almeria
  • 4. El Grao de Castillón (2)
  • 3. El Grao de Castellón (1)
  • 2. Castellón de la Plana
  • 1. Caldes de Malavella
  • 46. Mataró
  • 45. Deltebre
  • 44. De Semana Santa: Paaszondag
  • 43. De Semana Santa (2)
  • 42. De Semana Santa (2)
  • 41. La Comunidad Valenciana
  • 40. Alicante (oude stad)
  • 39. De haven van Alicante
  • 38. El Campello
  • 37. El Faro de Albir
  • 36.Benidorm
  • 35. Cartagena (3)
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Aayke's blog
    Een blog enkel voor de 50-plusser!
    10-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.36. Hoog bezoek
    We zijn alweer enkele dagen terug in Alquerias, het dorpje waar we ons thuis voelen. En de koude van thuis (die domme min-temperaturen daar) laat zich ook hier voelen. Het wordt niet warmer dan zo’n 15 graden en ’s nachts gaan we richting vriespunt. Maar we gaan evengoed op pad, want de zon blijft schijnen. Onze vrienden uit Zolder komen op bezoek en we beleven samen een paar gezellige dagen.













    10-02-2012 om 00:00 geschreven door aayke


    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.34. Mercado Medieval

    Een Middeleeuwse markt met een legende. Eén keer per jaar pakt Orihuela uit met een echte, originele Middeleeuwse markt, de grootste in Spanje. Ambachtelijke producten worden dan aan de man gebracht in een gepaste Middeleeuwse sfeer: Middeleeuwse kleding, dans, muziek en spektakel. Met de handgeduwde paardenmolens en schommels. Hespen, ribbekes en speenvarkens op de grill. Kamelen, ganzen en roofvogels met hun “aangeklede” begeleiders.
    We bezochten deze stad reeds eerder voor zijn gezellige uitstraling en historische architectuur. Met deze historische achtergrond werd het oud gedeelte van Orihuela dit weekend bezet door allerlei gezellige kraampjes en eettentjes. Smullen en genieten!



















    05-02-2012 om 18:18 geschreven door aayke


    02-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.33. Almeria

    Almeria (vertaald uit het Arabisch = spiegel van de zee) was ooit een heel belangrijke Islamitische haven. Het 10de eeuwse fort boven op de heuvel, het grootste fort ooit gebouwd door de Arabieren in Spanje, domineert de stad nog steeds. Ook de kathedraal was oorspronkelijk gebouwd als fort, vandaar haar robuuste uiterlijke vorm, haar vier massieve torens en haar kleine vensters. De “Rambla de Belén” verdeeld de stad in “nieuw” en “oud” en eindigt aan de oude scheepslader in de haven. De dag wordt afgesloten met een prachtige zonsondergang om 18.30h.



















    02-02-2012 om 16:20 geschreven door aayke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.32. Costa Tropical

    We verlaten Motril en volgen de Costa Tropical tot Almerimar. Een landschap van plastiek over groenten en fruit is zo typisch aan deze mooie stranden en promenades die leiden tot het kunstmatig (voor toeristen) opgezet stadje Almerimar. Een grote en prachtige jachthaven siert het centrum.















    02-02-2012 om 15:50 geschreven door aayke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31. De bananenplant

    De banaan is een van de oudste geteelde gewassen in de wereld. In geschriften is de banaan al in de zesde eeuw voor Christus te vinden en er zijn aanwijzingen dat de banaan al 4000 jaar voor Christus geteeld werd. De commerciële bananenproductie begon in de 19de eeuw. We zien hier nu verschillende bananenplanten in bloei, niet alledaags, en apart. Een rondvraag leert ons dat de plant na de bloei afsterft. En waarom zijn de bananen krom? Heel simpel: door de zwaartekracht gaat de tros bananen naar beneden hangen en de vruchten willen naar boven blijven groeien.















    02-02-2012 om 13:13 geschreven door aayke


    29-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30. Plasticultura
    Wanneer je de kuststreek van de provincies Granada en Almeria doorkruist, dan valt de hoeveelheid folieteelt op. Een fenomeen dat tussen Motril en Almeria stad een zeeachtig hoogtepunt bereikt. Deze agrarische techniek heet “plasticultura” en is een ultieme poging om elke druppel vocht uit deze woestijnachtige gronden te persen voor een betere oogst. Het proces is allerminst biologisch, maar het levert wel een hoop jobs op.









    29-01-2012 om 20:19 geschreven door aayke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29. Terrasjes
    Natuurlijk horen de dagelijkse terrasjes ook bij onze uitstapjes. En wat komt er dan zoal op tafel? We zitten nu volop in de streek waar traditiegetrouw een drankje nog steeds samen gaat met een (gratis aangeboden) tapa.
    Een plakje gedroogde ham, boven op een glas gelegd, zou het begin van de gewoonte van de “tapa” (letterlijk “deksel”) zijn geweest. Menig tapa kan op zich een ware tractatie zijn.














    29-01-2012 om 19:51 geschreven door aayke


    26-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28. Langs de kust
    We fietsen van Motril naar Salobreña langs de kust, deels door de rietvelden en deels langs een groot golfcomplex . Het is een super mooie dag. Het kasteel glanst in al haar glorie op de top en de terrasjes aan het strand zitten overvol. Mooi stadje, dit Salobreña.

















    26-01-2012 om 21:22 geschreven door aayke


    24-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27. Paparazzi
    1. Sssssjjjjjuuuuusssstt, niet verder vertellen!!!!! We dachten dat de kust veilig was, maar werden toch nog gespot door paparazzi ………..




    24-01-2012 om 22:34 geschreven door aayke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26. Naar de markt
    Het is marktdag in de stad en we fietsen er even langs. Pfff, wel serieus bergop hoor. De markt van Motril stelt op zich niet veel voor, een markt zoals ieder ander. Toch enkele fotokes! We dwalen af naar het stadscentrum (veel gezelliger) en dan weer naar beneden om te verdwijnen tussen de rietvelden en in de haven. In totaal hebben we 27 km op de teller en zijn we enkele terrasjes rijker als we in de late namiddag weer thuis komen. Ons volledig totaal met de fiets staat nu op 547 km, zouden we toch die 1000 kunnen halen? Hmmmm











    24-01-2012 om 20:43 geschreven door aayke


    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25. Rust in Motril
    We verlaten San Juan de los Terreros en trekken verder door Andalusia, de regio met de warmste wintertemperaturen op het vasteland. De legende zegt dat de Griekse God Hercules, Europa van Afrika scheidde bij de Straat van Gibraltar en alzo de Middellandse Zee schiep. Hercules, zoon van Zeus, werd hierdoor een speciaal symbool en zijn afbeelding zie je heden op de wit met groene vlag van Andalucia.
    We gaan terug naar Motril, camping Playa Granada, aan de zee en vlakbij de villa van onze Koningin Fabiola. Helaas, ze is er even niet !








    23-01-2012 om 22:28 geschreven door aayke


    21-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24. San Juan de los Terreros
    We bijven de kustlijn van de provincie Murcia volgen. Via Puerto de Mazaron en Aguilas, een voormalige Romeinse vissershaven, komen we aan de provinciegrens met Andalusia. En dan net dat eerste kleine, leuke dorpje over de grens, San Juan de los Terreros, daar moeten we zijn. We vinden al snel een heel mooi plekje aan zee met een prachtig uitzicht. En kijk eens hoe de huizen met de rotsen verweven zijn! Even een “rustpauze op een bankje op de eerste rij” inlassen! En dan op bezoek bij onze vrienden afkomstig uit Zolder. 11 Jaar wonen ze reeds in Spanje, en je kan het zo zien, dit is een gezonde beslissing geweest. Jef en Thea, wij waren content te zien dat jullie beiden weer in een uitstekende gezondheid verkeren, houden zo !!!!









    21-01-2012 om 20:58 geschreven door aayke


    18-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23. Cartagena
    De kuststrook van de Provincie Murcia, de Costa Calida, biedt niet alleen zon en strand hoor. De stad Cartagena, een drieduizend jaar oude havenstad, heeft een rijk verleden. We gaan op pad en beginnen bij de haven die door admiraal Nelson werd bestempeld als één van de veiligste  van de Middellandse Zee. De zeemuur, gebouwd in opdracht van de Spaanse Koning Carles III, loopt langs de haven en biedt beschutting aan het oude stadscentrum. Aan het einde van de muur staat het originele prototype te kijk van de onderzeeboot van de Cartageense uitvinder Isaac Peral, die te water werd gelaten in Cadiz in 1888.




    Als we de stad in fietsen stuiten we op het Romeins Theater ( eerste eeuw voor Christus) dat beschouwd wordt als het belangrijkste van Spanje. Dit theater werd ontdekt in 1987 en op dit moment is men nog volop bezig met opgravingen in verschillende delen van de stad.




    Er wordt vooral reclame gemaakt door de dienst toerisme voor het theater en enkele mooi opgeknapte gebouwen in Art Nouveau, maar wij zien vooral verkommering, verwaarlozing en verkrotting. Met véél, heel véél geld wordt Cartagena een juweeltje van een stad !









    18-01-2012 om 22:58 geschreven door aayke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22. La Union
    We maken een excursie naar La Union ( de naam doet me denken aan één of andere vakbond ???), een plaatsje dat ligt verscholen in het mijngebergte Sierra Minerva, waar Romeinen tonnen en tonnen ijzer en andere mineralen dolven om te vervoeren naar alle uithoeken van het rijk. In de negentiende eeuw maakte de zilverkoorts La Union tot een nieuw Californië, de verblijfplaats voor de “nieuwe rijken”. Als symbool van vervlogen tijden is La Sierra de la Union nog slechts een herinnering in de vorm van doorkliefde bergen en afgegraven kloven aan de voormalige mijnbouwindustrie. Heel even denk ik aan Zolder ….







    18-01-2012 om 22:10 geschreven door aayke


    17-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21. Mar Menor
    We toeren langs de oevers van de Mar Menor ( ofwel kleine zee) van Santiago de la Ribera via Los Alcazares tot voorbij de haven van Cabo de Palos. De Mar Menor is het grootste natuurbad ter wereld en afgescheiden van de Middellandse Zee door een smalle landtong van 22 km lang, La Manga del Mar Menor, een strandparadijs tussen twee zeeën. Enerzijds zijn er de warme, kalme wateren van de Mar Menor en anderzijds het water van de Middellandse Zee. La Manga is volgebouwd met hotels en vakantiehuisjes (doet een beetje denken aan Miami). De bebouwing belast de landtong zodanig dat deze langzaam maar zeker verder verzakt maar dat zal de toerist worst wezen!




    In Cabo de Palos logeren we vanavond onder de vuurtoren. Idyllisch !!! Het vissersdorpje Cabo de Palos is op een klif gebouwd. Op de uiterste punt van de klif ligt een vuurtoren uit de 19e eeuw. Deze historische toren geeft niet alleen een panoramisch uitzicht op zee maar ook op adembenemende kliffen en rotsen met stenen trappetjes die toegang geven tot de vele kleine strandjes en baaitjes met kristalhelder water.


    17-01-2012 om 21:41 geschreven door aayke


    09-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20. Geslapen
    Neen hoor, we zijn echt niet in slaap gevallen. Wel hebben we het enkele dagen rustiger aan gedaan maar vandaag wil ik jullie weer even verrassen met enkele mooie beelden.
    Murcia is een stad waar wij niet gauw genoeg van krijgen, dus we gaan weer op pad met de fiets en maken een grote bocht rond de binnenstad. Eerst aan de beurt is de mooie Arena voor het stierenvechten, en ja, hier mag er nog gevochten worden met de stoere stieren. Een traditie die nog intact is.


    Onze volgende halte is de Universiteit van Murcia ondergebracht in een wonderschoon 16de eeuws klooster.




    Onderweg passeren we een thermometer die niet liegt en een waterspuwende sardien in de Rio Segura van 13 ton, 30 meter lang en 4 meter breed .




    Toevallig ontdekken we het museum van Wetenschap en Water, ondergebracht in de oude ondergrondse waterreservoirs, die dateren uit 1920, van de stad. We gaan even binnen. Interessant, Technopolis in het klein.






    Een eindje verder zien we de overblijfselen van de enige blootgelegde resten van de oude Arabische muur die ooit de stad omgaf.
    Nu houden we het hier voor bekeken, voorlopig althans. We gaan onze spulletjes opruimen en verhuizen, waar naartoe blijft nog een raadsel voor jullie, maar over enkele dagen meer nieuws.


    09-01-2012 om 10:25 geschreven door aayke


    05-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19. Rendez-vous in Murcia
    Een supergezellige dag vandaag in Murcia, de provinviehoofdstad. Prachtig weer, goed gevulde terrasjes, zeer aangenaam gezelschap en lekkere tapaz op de Plaza de las Flores, één van de meest levendige plekjes van de stad. We hebben het meer dan eens gezegd : wat hebben we het toch goed







    05-01-2012 om 10:38 geschreven door aayke


    04-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18. Via Cruz

    Op onze terugweg van Santa Cruz naar Alquerias treffen we langs de route een oude kruisweg. Hij brengt ons bij de oude kapel van Santa Cruz, La Ermita de Santa Cruz de la Ribera y Canalizo. Deze kapel bevat nog goed bewaarde muurschilderingen uit de 17de eeuw. Een jongeman is zo vriendelijk even de sleutel te halen en ons binnen te laten.











    04-01-2012 om 22:10 geschreven door aayke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17. Palacete Rural La Seda

    Een kort fietstochtje brengt ons in het naburig dorpje (2 km) Santa Cruz. Een Heer uit Murcia maakte van het oorspronkelijk oude torenhuis uit de 17de eeuw een paleis. Later werd het een zijdefabriek dat actief was tot 1965. Nu is het gebouw na langdurig verval sedert 2004 prachtig gerenoveerd en is het een plaats waar kunst, cultuur en gastronomie elkaar ontmoeten. Meer dan 100 werken in brons, hout, klei en gips vinden hier een thuis samen met een sublieme collectie van 17de eeuwse Vlaamse kunst. Het is zonder twijfel de beste verzameling van hedendaagse sculptuur in en rond Murcia die vandaag beschikbaar is. Een parel in deze groentetuin !







    04-01-2012 om 21:58 geschreven door aayke


    01-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16. Het nieuwe jaar inzetten

    Naar traditie zal “La Ermita de la Señora de la Huerta” op oudejaarsavond de plaats zijn waar het nieuwe jaar verwelkomd wordt. We worden allen uitgenodigd door Trini en Juan-Andres van het Camperpark Huerta de Murcia, waar we nu toch al een tijdje vertoeven, om mee te gaan. Het feest begint om 00.00h op oudejaarsnacht met het klokkenluiden. Op elke klokslag van de twaalf dient men een druif te eten om alzo geluk te verwerven voor alle twaalf maanden van het jaar. So, let’s go and try !!!











    1 Januari 2012. Vandaag feest onder de “camperisten”. Het begon vanmorgen (tistezegge om 11) met een echte petanque wedstrijd Frankrijk - België: eindresultaat 1 -1 en veel lol. Na een aperitief volgde er een super-mega-gezellige BBQ in een temperatuurke van jawel 25 graden in de schaduw (en zweten dat Roger deed daar aan dat vuur, amai ). Het leek wel midden zomer, en kijk uit, het wordt steeds beter …..







    01-01-2012 om 21:13 geschreven door aayke




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog! Zoals je kan zien ben ik een fan van reizen met alle mogelijke middelen!!!

    Aayke's gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009

    Foto

    Het Alhambra in Granada
    Foto

    Kathedraal van Jaen
    Foto

    Uitzicht vanaf het dak van de Kathedraal van Jaen
    Foto

    Puert de Jaen in Baeza
    Foto

    Palacio de Jabalquinto in Baeza
    Foto

    Zicht op La Mezquita vanaf de Romeinse brug
    Foto

    La Mezquita
    Foto

    De tuin en het Alcazar van Cordoba
    Foto

    Foto

    Foto

    Het mooie provinciehuis van Cordoba
    Foto

    Wandelen door de joodse wijk in Cordoba
    Foto

    Plaza Corredera te Cordoba
    Foto

    Romeinse Tempel te Cordoba
    Foto

    Jachthaven Puerto de Gelves
    Foto

    Foto

    Foto

    Gezellige boel daar in die jachthaven!
    Foto

    Sevilla hotel expo 29
    Foto

    Sevilla Indisch archief
    Foto

    In de schatkamer van de kathedraal van Sevilla
    Foto

    zicht vanuit de top van La Giralda
    Foto

    Hey beroemde retabel in de kathedraal van Sevilla
    Foto

    Foto

    La Giralda Sevilla
    Foto

    Torre d'Oro
    Foto

    Foto

    Plaza de Espana
    Foto

    Foto

    Foto

    Kathedraal van Jerez

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!