Inhoud blog
  • 18. Gezelschap
  • 17. El Castillo de San Fernando in Figueres
  • 16. Peralada
  • 15. Tortosa
  • 14. El jardin del princep in Tortosa.
  • 13. Oropesa del mar
  • 12. Real Monasterio deSanta Maria de la Valldigna
  • 11. Een rondje Mar Menor.
  • 10. De likeur 43 van Cartagena.
  • 8. Orihuela: het museum van de Heilige Week
  • 7. Mula
  • 9.El castillo de San Juan de Los Tereros.
  • 6. Fort Bravo in actie
  • 5. Fort Bravo, Tabernas, Almeria
  • 4. El Grao de Castillón (2)
  • 3. El Grao de Castellón (1)
  • 2. Castellón de la Plana
  • 1. Caldes de Malavella
  • 46. Mataró
  • 45. Deltebre
  • 44. De Semana Santa: Paaszondag
  • 43. De Semana Santa (2)
  • 42. De Semana Santa (2)
  • 41. La Comunidad Valenciana
  • 40. Alicante (oude stad)
  • 39. De haven van Alicante
  • 38. El Campello
  • 37. El Faro de Albir
  • 36.Benidorm
  • 35. Cartagena (3)
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Aayke's blog
    Een blog enkel voor de 50-plusser!
    10-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13. De zoutmeren aan de rand van Torrevieja
    We verblijven een weekje in San Miguel de Salinas. Dit dorp, in de achterban van Torrevieja, heeft een wondermooie blik op een aantal natuurlijke zoutmeren met zoutheuvels als horizon. Tot op de dag van vandaag is Torrevieja 1ste op de Europese ranglijst, en 2de op de lijst van s´werelds zoutproducenten. Het zout wordt over een groot deel van de wereld geëxporteerd, meer dan 750.000 ton per jaar, ook naar België, maar vooral de Scandinavische landen zijn stevige afnemers.















    10-02-2013 om 00:00 geschreven door aayke


    01-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12. Orihuela Medievel
    Net zoals met de vorige editie van de Middeleeuwse markt (zie 5-2-12), is ook dit jaar de stad weer omgetoverd tot één en al spektakel. Eettentjes, ambiance en verkleedpartijen. We trekken onze katholieke sandalen aan en gaan de strijd aan met de Moren. Het thema dit jaar is “Moros y Cristianos”, oftewel “de Moslims tegen de Christenen”. Middeleeuwse kostuums, oude gebruiken en speeltuigen, lekkere braadworsten en varkentjes op de gril, je komt het allemaal tegen. En wij genieten van dit alles met een temperatuurke van om en bij de 30 graden !!!
    Thank God for Sandals !!!


















    01-02-2013 om 00:00 geschreven door aayke


    29-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11. Een parel in de groentetuin van Murcia

    Vandaag lukt het ons om een blik te werken in de tuinen van het “Palaceta de Seda” te Santa Cruz, een paleisje op slechts 2km van onze huidige verblijfplaats in de Provincie Murcia.

    Een Heer uit Murcia maakte van het oorspronkelijk oude torenhuis uit de 17de eeuw een paleis. Later werd het een zijdefabriek dat actief was tot 1965. Nu is het gebouw na langdurig verval sedert 2004 prachtig gerenoveerd en is het een plaats waar kunst, cultuur en gastronomie elkaar ontmoeten (een menuutje van 76 euro??). Meer dan 100 werken in brons, hout, klei en gips vinden hier een thuis. Het is zonder twijfel de beste verzameling van hedendaagse sculptuur in en rond Murcia die vandaag beschikbaar is. De verzameling bronzen beelden zijn van Antonio Campillo, een gerenomeerd kunstenaar van Murcia die in 2005 op 84 jarige leeftijd overleed. Hij was vooral geobsedeerd door de rondingen van de vrouw.  Kijk even mee, terwijl wij op het terras genieten van een koffie.

















    29-01-2013 om 00:00 geschreven door aayke


    26-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10.2 Cartagena

    Op 18 januari 2012 schreef ik reeds over de geschiedenis van deze oude havenstad en haar kostbare erfenissen. Ondertussen werd er ijverig gewerkt aan een poging tot het opknappen van de stad. Enkele mooie beelden bevestigen sterk haar belangrijk militair verleden.
    En kijk, mijn favoriete, naakte vent zit nog steeds in de haven !!!


















    26-01-2013 om 00:00 geschreven door aayke


    25-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10.1 Cartagena

    Cartagena is gelegen aan de Middellandse zee in het zuiden van Spanje waar een warme golfstroom zorgt voor een zeer aangenaam klimaat! De stad kreeg van mij vorig jaar reeds een uitgebreid verslag, maar het race circuit was nog niet aan de beurt.  

    Circuito de Cartagena is een zeer uitdagend en technisch circuit voor motoren met maar liefst 18 bochten en een hoogteverschil van 9%. Het asfalt is van zeer goede kwaliteit met een uitstekende grip. Niet voor niets gebruiken veel raceteams uit het WK Superbike, IDM en ONK, Circuito de Cartagena als testcircuit. En er is geen geluidslimiet!!!

    Het circuit is gelegen aan de rand van Cartagena, op maar 8km afstand van de gezellige oude binnenstad en haven.













    25-01-2013 om 00:00 geschreven door aayke


    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9.4 Blijven plakken in Málaga

    Waarom wij zolang bleven plakken in Málaga had te maken met het aanmeren van de MSC Divina, het op één na grootste cruiseschip ter wereld, met aan boord onze allerbeste vrienden en levensgenieters. We starten de erg koude en winderige dag met een romantisch ritje door de stad in een paardenkoets. Later strijken we neer op een terrasje op de Plaza de la Merced, het uitgaanscentrum van de stad. En niet zomaar een terrasje. We zitten naast het geboortehuis van Picasso, bij de Calle de Bruselas, een café, jaren geleden geopend door Dirk Dewitte, een rasechte Vlaming. En zijn verhalen mogen we aanhoren!

    We slenteren verder door de stad, vergeten af en toe onze mannen door de vele interessante winkeltjes, en belanden weer op de promenade van de haven. Onze tijd in Málaga, het paradijs, zit erop. De Divina gaat weer de volle zee op en wij rijden naar andere oorden.

















    16-01-2013 om 00:00 geschreven door aayke


    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9.3 Blijven plakken in Málaga
    De kathedraal van Málaga staat bekend als "la manquita," de kleine een-armige vrouw. Dit verwijst naar het feit dat de tweede toren nooit is voltooid. De werkzaamheden werden beëindigd door koninklijk bevel toen de toren half gebouwd was. Het geld, dat bedoeld was voor de bouw van de tweede toren, werd gebruikt voor de slachtoffers van een zware aardbeving. De bouw van de kathedraal duurde meer dan twee eeuwen - van de tweede helft van de 16e eeuw tot het derde deel van de 18e eeuw - wat de interessante combinatie van stijlen verklaart. Een Gotische stijl in het laagste gedeelte, tijdens de Renaissance één van de tempeldeuren en een barokstijl in de decoratie van de voorgevel. Het priesterkoor uit de 17e eeuw is buitengewoon, 40 van de 58 houten figuren zijn gekerfd door de beroemde beeldhouwer Pedro de Mena. De magnifieke orgels, die gebouwd zijn door Julian de la Orden in 1871, worden zeer gewaardeerd door muzikale experts vanwege de uitstekende bouwtechniek en de fenomenale muzikale kwaliteit.















    15-01-2013 om 00:00 geschreven door aayke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9.2 Blijven plakken in Málaga

    We  nemen de tijd om door het centrum te slenteren en de sfeer te proeven van dit oude Mediterraanse havengebied. De aandacht van de stad wordt gericht op "Calle Larios," van waaruit een doolhof van kleine straatjes begint en waar ouderwetse winkeltjes afwisselen met moderne bars en waar fraaie pleinen opduiken op elke hoek van de straat

    In het levendige centrum bevinden zich meerdere historische monumenten die vragen om aandacht, één van de oudste is het Romeinse amphitheater uit 200 jaar na Christus. Gek genoeg, werd het toevallig ontdekt in de tweede helft van vorige eeuw tijdens opgravingswerken. Achter het amphitheater, op een kleine heuvel, ontdek je het Moorse paleis bekend als "La Alcazaba". De originele Arabische vesting was over Romeinse ruïnes heen gebouwd in de eerste helft van de 9e eeuw om de stad te beschermen voor moordlustige piraten. Nu resten enkel nog de kale muren die over de stad pronken.

    Één van de meest belangrijke gebouwen van de stad is het paleis van de graaf van Bellavista uit de 16e eeuw. Hier is nu het Picasso Museum, Málaga was zijn geboortestad. Hij bracht er zijn eerste dertien levensjaren door, maar vanwege Franco en zijn regime heeft hij er later nooit meer een voet gezet.















    15-01-2013 om 00:00 geschreven door aayke


    13-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9.1 Blijven plakken in Malaga

    De vijfde grootste stad van Spanje, hoofdstad van de Costa del Sol, heeft een bepaalde charme, waardoor iedereen ze gezien moet hebben. De Spaanse dichter en Nobelprijswinnaar Vicente Aleixandre noemde de stad een paradijs en de Spanjaarden dragen bij aan het verstevigen van dit beeld.

     

    Málaga was jarenlang enkel een luchthaven voor de vakantiegangers naar de Costa del Sol en een onaantrekkelijke havenstad met een slechte reputatie. Tot de dag dat de schoondochter van Pablo Picasso haar privé collectie schilderijen kado gaf en de stad wakker schoot.

    Deze moderne stad heeft zich snel ontwikkeld in de afgelopen 20 jaar met behoud van haar oorspronkelijk karakter. Één van de grootste veranderingen was het ontginnen van land vóór het paleis en het stadshuis, die eerst aan het water lagen. Tegenwoordig bevindt zich daar een botanische tuin, bekend als "El Parque." Een stille oase midden in de hectische metropolis. De tuin is één van de grootste tropische enclaves in Europa met meer dan 160 verschillende soorten bomen en planten. En net voor de tuin bevind zich het nieuwe en uiterst moderne “El puerto de Málaga”, die er voor zorgt dat Málaga erg geliefd is door de cruiseschepen.









    13-01-2013 om 00:00 geschreven door aayke


    08-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8. Mojacar

    Dit prachtige witte bergdorp in Moorse stijl is een toeristische trekpleister wegens de unieke kronkelende wandelstraatjes en haar ligging tegen de flank van een berg. We gaan op pad samen met onze vrienden uit Zolder en genieten van de mooie vergezichten.



















    08-01-2013 om 00:00 geschreven door aayke


    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7. Huis te koop

    De Spaanse banken kampen met acute financiële problemen als gevolg van slechte vastgoedleningen uit het verleden. Banken gaven voor het uitbreken van de kredietcrisis in 2008 gemakkelijk krediet tegen lage rentes aan de bouwsector. Na het instorten van de huizenmarkt kwamen de banken in de problemen: veel bedrijven konden hun betalingsverplichtingen aan de banken niet meer nakomen.

    Het is schrijnend om te zien wat er hier aan de hand is. Volledig nieuwe woonwijken staan voor 80% leeg en te koop! Ganse infrastructuur ligt te wachten op nieuwbouw die er niet komt! Nooit gezien!!!

    Een volledig, spiksplinternieuw complex van 146 appartementen staat te koop door de bank voor 5 miljoen euro, dit is inclusief een prachtig golfterrein, welliswaar door 2 jaar verwaarlozing niet meer te gebruiken. De huisjes zijn kant en klaar en het domein wordt dag en nacht bewaakt tegen afbraak en vandalisme.

    Na het opstellen van een herstructureringsplan voor de Spaanse banken heeft Spanje in december 2012 een lening van € 39,5 miljard aan Europa gevraagd, die gebruikt zal worden voor kapitaalsteun aan deze banken. De steun voor de banken wordt verdeeld over 4 genationaliseerde Spaanse banken. Ook wordt een deel van de lening gebruikt om een ‘bad bank’ op te zetten. Dit is een financiële organisatie waarin slechte leningen van banken worden ondergebracht. In ruil voor de steun moeten de banken reorganisaties doorvoeren, zodat ze in de toekomst weer zonder staatssteun kunnen voortbestaan. Wordt vervolgd !?!?!?

















    07-01-2013 om 00:00 geschreven door aayke


    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6. San Juan de los Terreros

    Wanneer je vanuit het noorden de Spaanse kust afzakt, is San Juan de los Terreros het eerste kustplaatsje dat je tegenkomt in Andalucia. ‘La puerta de Andalucia’, staat er dan ook trots op de borden geschreven. Het gebied kenmerkt zich door de nog steeds authentieke Spaanse sfeer, die deels nog intact is gebleven. De mensen nemen tijd voor elkaar en genieten van het leven aan de kust. Een sfeer die goed tot uitdrukking komt in de namen van de stranden van San Juan de los Terreros: Costa Tranquila (de kalme kust), Playa Serena (Het stille strand), La Calica de Tía Antonia (Het baaitje van tante Antonia), de namen van de stranden doen de levensstijl van de Andalucia eer aan. Tevens is Terreros een plaatsje gebleven, verscholen van het massatoerisme! Wanneer je aankomt rijden zie je direct het kasteel, de trots van San Juan de los Terreros. Vanaf het in de 17eeeuw gebouwde kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de Middellandse zee, San Juan en de rustieke kustlijn. Gewoon prachtig!!!



















    05-01-2013 om 00:00 geschreven door aayke


    24-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5. Paparajotes

    En nu we het toch over citroenen hebben, kan ik je met een plaatselijk, heerlijk gerecht laten kennismaken. Samen met al onze “camper” vrienden werden we uitgenodigd om reeds in de vroege morgen (12h) te komen proeven van deze lokale specialiteit. Onze gastheer en gastvrouw, Trini en Juan-Andres, doen hun best met bijpassende muts! Mooie blaadjes worden geplukt aan de citroen bomen, gewassen en gehuld in een deegje verrijkt met citroenschil en sap. Daarna gebakken in olijfolie, gesopt in suiker met kaneel, en smullen maar. Vergis je niet …. het blad wordt niet opgegeten!!! Daarbij drinken we de zoete, maar lekkere Moscatel.



















    24-12-2012 om 00:00 geschreven door aayke


    20-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4. De citroenpluk van wel héél dichtbij

    Ondertussen zijn we gearriveerd in Alquerias, een klein dorp in de provincie Murcia. Hoofdzaak hier, nu, is al de bedrijvigheid rond citroenen.

    We worden ineens tijdens onze siësta opgeschrikt door een stel mannen en een kleine vrachtwagen. Ze vallen letterlijk binnen op het kleine domeintje waar we staan, vliegen als parkieten in de boompjes en zijn op een citroenknip weer verdwenen! Wel is de vrachtwagen dan geladen met ongeveer 5.000 kg aan citroenen, puur voor export. De prijs op de veiling is 35 cent per kilo!!!! Niet te geloven als je ziet wat er allemaal komt bij kijken!

















    20-12-2012 om 00:00 geschreven door aayke


    16-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3. Bruisende cava

    Prettige bubbels uit Spanje, daar kunnen wij nooit aan voorbij. Maar in plaats van te stoppen bij Freixenet (zoals vorig jaar) kiezen we ditmaal voor een drietal kleinere cava huizen. Proeven is natuurlijk ons moto, en daarbovenop mag je bij deze wijnboeren blijven overnachten, aangenaam tussen de velden. We kozen voor een bezoek aan Cava Guilera, Cava Eduald Massana en Cava Canals y Casanova. Een persoonlijke kennismaking met de heer of vrouw des huizes levert weer veel kennis en fijne verhalen op.

    Reeds in 1872 werd de eerste fles cava geproduceerd door José Raventós, hoofd van Codorniu, in deze regio Penédes dichtbij Barcelona, zo zeggen talrijke wijnboeken. Maar hier leren we dat de eerste cava op naam staat van de Heer van Subirats, en dit al vanaf 1829. Eigenlijk maakt het ons niet uit van welke “Heer” de cava komt, zolang ie maar “heer-lijk” is!

















    16-12-2012 om 00:00 geschreven door aayke


    13-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2. Het klooster van Montserrat

    Ten oosten van de berg Montserrat ligt het klooster van Montserrat, een Benedictijnse abdij in Catalonië. Montserrat is al eeuwenlang beroemd om twee dingen: in de eerste plaats als bedevaartsplaats en in de tweede plaats om haar spectaculaire ligging.

    Het gebergte waarop het klooster is gebouwd, is 1238 meter hoog en het klooster zelf ligt op circa 800 meter. De flanken van het gebergte rijzen steil omhoog uit de vlakte en vormt een vreemd gekarteld silhouet.

    De naam Montserrat betekent letterlijk 'gezaagde berg' (mont = berg en serrar = zagen). Als je dichterbij komt doen de contouren inderdaad denken aan het getande blad van een zaag. Eeuwenlang worden er mensen aangetrokken door het benedictijner klooster met zijn Zwarte Madonna.

    De precieze geschiedenis weet niemand. Wel verteld een legende het verhaal dat er grote lichtflitsen uit hemel op de berg kwamen. De paters zagen dit en zijn de berg gaan beklimmen. Hier vonden ze een grot waar het schilderij van de Heilige Maagd Maria verscheen. Toen zij het schilderij wilden verplaatsen bleek het te zwaar te zijn en de monniken beseften daardoor dat de heilige maagd Maria op de top wilde blijven. Hier zijn ze toen kapelletjes en kerkjes gaan bouwen ter ere van de maagd Maria.

    In een kapel achter het altaar is het beeld van La Moreneta, oftewel, de zwarte Madonna, te vinden. Het beeld dateert uit de 12e eeuw, is het symbool van leven en vruchtbaarheid en trekt jaarlijks 1 miljoen bezoekers. Voor de Catalanen moet bij iedere belangrijke gebeurtenis het Heiligdom betrokken worden, rechtstreeks of onrechtstreeks. Er is een volksgezegde dat zegt : "Wie met de bruid niet op Montserrat is geweest, had maar een half huwelijksfeest.

    In Monistrol de Montserrat nemen we de finicular, deze gaat door de bergen heen omhoog met een geweldig mooi uitzicht.







    13-12-2012 om 00:00 geschreven door aayke


    12-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1. Besalú en Girona

    Het heeft enkele dagen goed gesneeuwd wanneer wij op zaterdagmorgen het vrieskoude België verlaten om warmere oorden te gaan opzoeken. In Luxemburg ligt er zo een 20cm van dat witte goedje maar naarmate we Dijon naderen verdwijnt de nattigheid en komt het zonnetje tevoorschijn. En dat is nu juist de bedoeling !

    Mijn verhaal zal dit jaar starten in Besalú, een middeleeuws stadje met een 12de eeuw versterkte brug. Het stadje is zo klein dat je makkelijk elk hoekje en straatje in een paar uur kan doorlopen. Op het binnenpleintje is het vandaag markt, stelt niet veel voor, en volk is er ook niet. Toch blijft het een stadje dat eigenlijk op ieder lijstje van de reiziger zou moeten staan, de oude Joodse wijk gaf aan de stad de benaming “Catalaans Jeruzalem”. In de verte zie je de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën. Er wordt hier opvallend veel Frans gesproken!





     


    Girona:
    De oude stad aan de noordoever van de rivier de “Onyar” wordt gedomineerd door zijn kerken. Op het hoogste punt, waar ooit een tempel van Jupiter stond, steekt de kathedraal

    hoog boven de wirwar van huizen en doolhofachtige straatjes en steile steegjes uit.

    De huidige dom is het resultaat van vele eeuwen bouwen in de meest uiteenlopende stijlen.

    Toen men het schip van de oorspronkelijke kathedraal in de 14de eeuw  wou vernieuwen kwam men op het idee de twee rijen steunpilaren weg te laten en de ruimte in één boogoverspanning te vatten. In de toenmalige tijd was dit een gewaagde onderneming en de bisschop en zijn kapittel aarzelden en vergaderden vijftig jaar lang over de vraag of ze deze stoutmoedige plannen wel zouden goedkeuren.

    De kloostergang is een prachtig voorbeeld van de Catalaans Romaanse stijl. Ze dateert uit de

    12de eeuw.













    Zelfs op de kerstmarkt van Girona is er geen kat op straat, crisis???

    12-12-2012 om 00:00 geschreven door aayke


    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.47. Freixenet

    Ondertussen hebben jullie wel begrepen dat er een einde is gekomen aan ons “wegzijn” en ook, dat wij grote fan zijn van bubbels. Natuurlijk gaan we Spanje niet verlaten zonder eerst onze inkopen te doen bij Freixenet in Sant Sadurni d’Anoia.  

     








    Maar eer we zover zijn nemen we afscheid van onze vrienden in dit warme winterland. We hebben er van genoten, van het weer, van het gezelschap, van alles wat er te beleven valt en van onze fietstochten. We haalden de 1000 km met de fiets met verve, zonder pijn aan het achterwerk en met veel leuke terrasjes. Met de motorhome werden het 5.156 km, zonder problemen, ons oud beestje is ons goed gezind, we houden hem nog een tijdje. Drie maanden zijn snel, zeer snel voorbij en we kijken reeds uit naar december. Aan al de fans van mijn blog: dank je wel dat jullie er ook bij waren en kijk uit naar onze volgende verhalen !!! Groetjes en een warme knuffel … vanuit Zolder.







    09-03-2012 om 17:41 geschreven door aayke


    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.46. Trinquet

    Er staat een raar gebouw hier vlak in de buurt. Natuurlijk zijn we nieuwsgierig en gaan een kijkje nemen. Het lijkt wel een sporthal. In deze grote hal van 11 meter bij 60 meter vind een balsport plaats die wij helemaal niet kennen, TRINQUET. Een klein lederen balletje word met grote snelheid heen en weer “geklopt” met de blote hand. Een tenniswedstrijd zonder raket? Een combinatie van squash met tennis zonder raket? Gevaarlijk? Jazeker, zelfs voor de toeschouwers, die af en toe doelwit kunnen zijn op de tribune.













    03-03-2012 om 22:46 geschreven door aayke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.45. Beni-York
    Benidorm geniet vooral de reputatie als overwinteringoord voor gepensioneerden, maar heeft ook de status als het “New York van de Middellandse Zee” dank zij de indrukwekkende skyline gevuld met wolkenkrabbers tot 200 meter hoog. Toen het toerisme een boost kreeg in Spanje na de jaren vijftig van de vorige eeuw ging de bouw in Benidorm vooral de hoogte in en richtte Benidorm zich op het massatoerisme. Qua uitzicht minder aantrekkelijk, maar wel een efficiënt gebruik van de grond. We stappen in de glazen buitenlift van Grand Hotel Bali, niet alleen het hoogste HOTEL van Spanje, maar van gans Europa met z’n 43 verdiepingen en een hoogte van 187 meter, en nemen een paar kiekjes. Maar de concurrentie loert om de hoek, een bouwstop werd duidelijk niet doorgevoerd.

















    03-03-2012 om 21:27 geschreven door aayke




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog! Zoals je kan zien ben ik een fan van reizen met alle mogelijke middelen!!!

    Aayke's gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009

    Foto

    Het Alhambra in Granada
    Foto

    Kathedraal van Jaen
    Foto

    Uitzicht vanaf het dak van de Kathedraal van Jaen
    Foto

    Puert de Jaen in Baeza
    Foto

    Palacio de Jabalquinto in Baeza
    Foto

    Zicht op La Mezquita vanaf de Romeinse brug
    Foto

    La Mezquita
    Foto

    De tuin en het Alcazar van Cordoba
    Foto

    Foto

    Foto

    Het mooie provinciehuis van Cordoba
    Foto

    Wandelen door de joodse wijk in Cordoba
    Foto

    Plaza Corredera te Cordoba
    Foto

    Romeinse Tempel te Cordoba
    Foto

    Jachthaven Puerto de Gelves
    Foto

    Foto

    Foto

    Gezellige boel daar in die jachthaven!
    Foto

    Sevilla hotel expo 29
    Foto

    Sevilla Indisch archief
    Foto

    In de schatkamer van de kathedraal van Sevilla
    Foto

    zicht vanuit de top van La Giralda
    Foto

    Hey beroemde retabel in de kathedraal van Sevilla
    Foto

    Foto

    La Giralda Sevilla
    Foto

    Torre d'Oro
    Foto

    Foto

    Plaza de Espana
    Foto

    Foto

    Foto

    Kathedraal van Jerez

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!