Ik ben Anne
Ik ben een vrouw en woon in Chania, Kreta (Griekenland) en mijn beroep is gids.
Ik ben geboren op 09/11/1960 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, lezen en wandelen.
Voor "Amaltheia", een vereniging actief rond duurzaam toerisme op Kreta, geef ik als vrijwilligster kookworkshops.
amaltheia
Kreta anders Ontdek Kreta eens totaal anders ... met de bus, per fiets, of gewoon te voet. Geniet samen met de locale bevolking van een goed glas wijn, ontdek Kreta culinair tijdens kookworkshops, wandel en dans de sterren van de hemel. Kortom, ontdek het authentieke Kreta en geniet ervan. Auteur van de blog is Anne. Zij werkt tijdens de zomermaanden als (natuur-)gids op het eiland. Zij is tevens vrijwillig lesgever en gids voor "Amaltheia", een vereniging actief rond duurzaam toerisme. Haar persoonlijke visie op leven, werken en koken op Kreta kan je lezen in "De keuken van Amaltheia" via http://creta-amaltheia.blogspot.com
01-09-2006
Langs de wijngaard
September is een ideale maand om de wijngaarden van Kreta te bezoeken. Niet te heet, warme kleuren in het landschap en heel wat minder drukte op de wegen. Een Nederlands echtpaar dat in Chersonissos verblijft, contacteerde ons om een variant van onze wijntrip "Langs de wijngaard" in het Oosten te organiseren. Alhoewel onze thuisbasis West-Kreta is, zijn we gelukkig voldoende vertrouwd met de andere kant van het eiland! Het wordt dus een prive-excursie in het hart van de Kretenzische "Bordeaux". We starten met een geleid bezoek aan de wijnunie van Peza, een van de meest bekende en gereputeerde wijndorpen. Hier krijgen we heel wat informatie over de locale wijnproductie, de meest voorkomende druivensoorten etc., maar ook over de locale productie van olijfolie. Onze gasten kunnen 3 wijnen van Peza proeven, met aangepaste mezedes. Dit zijn typische Griekse voorgerechten, zo'n beetje te vergelijken met de tapas. Nadien maken we een wandeling door het schitterend gerestaureerde dorp Archanes, dat Europees in de prijzen viel voor z'n restauratiewerken. Door het dorp loopt bovendien een stukje van het Europese wandelpad E4. Na de middag worden we verwacht in de hypermoderne winery van Boutari. Hier krijgen we een rondleiding in de productiehallen en de wijnkelders. We worden bovendien vergast op een videovoorstelling over het maken van wijnen, en optimale degustatiemethodes. Ter afronding krijgen onze gasten de mogelijkheid om verschillende wijnen te degusteren. In de winery van Boutari krijgen zij ook een maaltijd aangeboden. Het geheel (inclusief de transfert naar en van Chersonissos, de verschillende degustaties, de maaltijd, de vakkundige uitleg door een van onze gidsen, en de huurwagen) kost 69,00 per persoon ... traditiegetrouw wordt een deel van de winst besteed aan locale milieuprojecten.