Naast het promoten van duurzaam toerisme heeft Amaltheia ook tot doel om de locale producten en keuken te promoten. Dit gebeurt onder meer door middel van kookworkshops "Kretenzisch en mediterraans koken". Er wordt gekookt in de keuken van een traditionele dorpswoning. De deelnemers aan de workshop staan mee aan de kookpot, en krijgen zo de kans om kennis te maken met het beste locale recepten. Nadien wordt er samen gegeten en genoten van een goed glas locale wijn.
Op het programma staat het bereiden van een 5 tal "mezedes" of voorgerechten (tsatsiki, auberginepuree, gemarineerde pepertjes, etc), een hoofdgerecht (meestal een stoofschotel in de oven) en het nagerecht. Op verzoek kan er enkel met vis of vegetarisch gekookt worden. Tijdens de workshops leren de deelnemers ook om met kruiden geparfumeerde olijfolie te maken.
Deelname kost 25,00 euro per persoon, inclusief flesje olijfolie, aperitief, maaltijd met wijn, koffie en borreltje toe.
De workshops gaan door in het dorpje Nerohori in de streek tussen Chania en Rethymnon. Reserveren voor de (Nederlandstalige) workshops kan via het nummer 0030/6946 87 15 67.
|