NIEUW: Blog reclamevrij maken?

      

   

Archief per maand
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 07-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 12-2013
 • 12-2006
 • 10-2006

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Vlaamse actieve senioren.
  Antwerpen-centrum
  Welkom op de webstek van de Vlaamse actieve senioren vzw
  25-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-25 Tentoonstelling Buddha & Mind met gids in het MAS

  Tentoonstelling Buddha & Mind met gids in het MAS.

  Rust. Diep ademhalen. Tot uzelf komen. De zoektocht naar rust en verstilling is actueler dan ooit in ons jachtige bestaan van alledag. De tentoonstelling ‘Buddha & Mind’ in het MAS sluit aan bij de behoefte om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en al te veel stressmomenten.  Een unieke reeks boeddhistische miniatuurschilderingen neemt u mee in het proces van een meditatie. Kom even tot uzelf en kijk naar hoe het met u binnenin gaat. De tentoonstelling is gebaseerd op een topstuk uit de eigen MAS-collectie, de Sarvavid Vairocana Mandala. Dit is een unieke reeks schilderingen van minstens 300 jaar oud in kleur, stuk voor stuk kunstwerkjes. Het is vooral het geheel dat het zo bijzonder waardevol maakt. Nergens anders ter wereld is een gelijkaardige, volledige reeks van 54 schilderingen bewaard.

  Onze gids is Joke Van Havre, U welgekend van de rondleidingen in het Middelheimmuseum.

  Foto's Guido Van Geertsom

  Voor meer foto's klik hier.


  21-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-21 Lust & Leugen – Roomse intriges op speelkaarten

  Lust & Leugen – Roomse intriges op speelkaarten

  Omstreeks 1725 verschijnt in Amsterdam een kaartspel met spotprenten van de paus en de jezuïeten. De onbekende makers stellen de machtswellust en zelfverrijking van de paus en zijn omgeving aan de kaak. Het spel toont bovendien hoe het instituut Kerk de ware beleving van de godsdienst in de weg staat en hoe men godsdienst zou moeten beleven.

  Het ‘Nieuwe Constitutiespel’, zoals het kaartspel heet,  is behoorlijk moralistisch. De paus wordt getoond in situaties waarin ‘boontje om zijn loontje’ komt. Terwijl wij worden uitgenodigd om daar hartelijk om te lachen, confronteren de kaarten ons tegelijkertijd met noties van goed en kwaad, deugd en ondeugd, waarheid en leugen. Maar vooral de eigenschappen hebzucht en machtswellust worden in het spel genadeloos tentoongesteld.

  Het kaartspel komt uit jansenistische hoek, een religieuze en politieke beweging uit de 17de en 18de eeuw die ontstond als reactie op bepaalde ontwikkelingen binnen de Katholieke Kerk. De Jansenisten verzetten zich eveneens tegen het absolute gezag van de vorsten. 

  Het Speelkaartenmuseum waagt het om een tentoonstelling rond dit spel in te richten!

  Foto's Guido Van Geertsom  Voor meer foto's klik hier.


  16-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-16 Bezoek vlasmuseum Kortrijk

  Texture Vlasmuseum Kortrijk

  TEXTURE vertelt over de linnen- en vlasnijverheid. Een verhaal met heel sterke wortels dat getuigt van straf vak- en ondernemerschap, van gedurfde innovatie en wendbaarheid en van zichzelf voortdurend heruitvinden. In drie kamers, ingericht in een authentiek vlasverzendhuis (1912), ontdek je de revolutionaire ontwikkeling die de vlasnijverheid in deze streek teweeg bracht. Langs de Leieboorden groeide een industrie die de wereld veroverde: de vlasbewerking. Nog altijd is ‘Courtrai flax’ een topkwaliteitsproduct dat internationaal gekend en gegeerd is. Ontdek, voel en test hun producten uit in de Wonderkamer , de Leiekamer en de Schatkamer.

  Foto's Els Vanhoof


  Voor meer foto's klik hier.


  10-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-10 Bezoek De Kringwinkel Antwerpen vzw.

  Bezoek De Kringwinkel Antwerpen vzw.

  De vernieuwde "Kringwinkel Antwerpen vzw" is een sociale werkplaats : dit is een kwaliteitsvolle tewerkstelling aangeboden aan medewerkers die 5 j. inactief geweest zijn.

  Al bijna 25 j. zorgen zij ervoor dat bruikbare en waardevolle goederen niet op de afvalberg belanden. Vier herstelateliers staan borg voor de kwaliteit van de goederen die in de kringwinkels verkocht worden. Indien nodig worden toestellen, fietsen en meubels hersteld en krijgen ze een revisielabel met één jaar garantie. Na deze rondleiding krijgen we zeker een beter inzicht over het reilen en zeilen van deze vzw.

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  03-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-03 Nieuwjaarsetentje 'Hof van Aragon'

  Nieuwjaarsetentje ‘Hof van Aragon’ te Lier

  Voor ons jaarlijks etentje hebben wij gekozen om naar Lier te gaan en meer bepaald naar het ‘Hof van Aragon’. Door de meesten van ons wel gekend. Dit jaar kozen wij ook voor de formule ‘ALL-IN’ vanaf de aperitief tot en met de koffie.

  Foto's Eddy Huibers

  Voor meer foto's klik hier.


  31-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-31 Praatwandeling Lier

  Praatwandeling Lier, meer dan lekkere Lierse vlaaikens !

  Lier heeft veel meer te bieden dan lekkere vlaaikes, prachtige kant van bijzondere makelij, en een eigen bier onder de naam Caves. Een sstadswandeling in Lier zal je daarvan overtuigen. Tijdens je tocht langs de Lierse bezienswaardigheden stel je ook vast dat de winkelstraten nog behoorlijk wat middenstanders tellen, met andere woorden dat het shoppingsaanbod niet zo uniform is al op tal van andere plaatsen. Het tweede deel van het traject loopt langs de groene stadsrand, die in dit seizoen er kaaltjes bijligt, misschien in de sneeuw? Wij hebben alvast ‘winters weer’ besteld en raden wel aan wat warmere en regenkledij te voorzien. We wandelen ongeveer 4,5 km!

  Foto's Els Vanhoof en Guido Van Geertsom

  Voor meer foto's klik hier.


  27-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-27 Filharmonie Open Repetitie in de nieuwe Elisabeth zaal

  Filharmonie Open Repetitie in de nieuwe Elisabeth zaal

  Enkele keren per jaar gooit de Filharmonie de deuren van het Filharmonisch Huis open voor een unieke blik achter de schermen van het orkest. Kom langs en maak een repetitie van het orkest mee van op de eerste rij nu in de vernieuwde Koningin Elisabehtzaal.

  De dirigent is Karl-Heinz Steffens met muziek voor strijkers, slagwerk en celesta van Bartok en de 3de symfonie in d (versie 1889) van Bruckner.

  Foto's Els Vanhoof  Voor meer foto's klik hier.


  26-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-26 De mooiste nationale parken van de USA tot Canada

  Digitale reportage: De mooiste nationale parken van de USA tot Canada

  Het resultaat van verschillende reizen naar het westen van de Verenigde Staten en naar het westen van Canada.  Een selectie van de mooiste nationale parken en natuurgebieden en hieruit een selectie van de mooiste beelden…  Vertrekkende vanuit de gok- en glitterstad Las Vegas ontdekken we de betoverende rotswereld van de Bryce Canyon, de uitgestrekte rotsfjorden van het Lake Powell, het wondermooie lichtspel in de Antelope Canyon, de grootsheid van de Grand Canyon, het western landschap van Monument Valley, de ruïnes van de Anasazi-Indianen in het Mesa Verde NP, de duizelingwekkende ravijnen van het Canyonlands NP en de imposante rotsbogen van het Arches NP.  Vervolgens het bevreemdende Badlands NP, het verrassende Grand Teton NP en het onvergelijkbare Yellowstone NP.  In Canada ontdekken we het zeer mooie Banff NP met o.a. het bekoorlijke Lake Louise en tenslotte het schitterende Jasper NP.  Tussendoor nemen we u ook mee naar een 3-daagse evocatie van het pioniersleven 100 jaar geleden, een spectaculaire Cowboy-rodeo en vertellen wij het tragische verhaal van de Indianen met o.a. een aangrijpende Powwow, d.i. een authentiek Indianenfeest, een wanhopige poging om hun cultuur te bewaren…

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  19-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-19 Bezoek leesclub

  Leesclub – Thema “Korte Verhalen”

  Een nieuw jaar, een nieuw begin. Met fierheid en trots stel ik vast dat het tweede jaar van onze leesclub ingaat, dank zij de plus minus 20 trouwe leden, en de 5 voorlezers ! Al de vorige leesclubs waren een succes, dank zij jullie!

  Vandaag lezen we een drietal volledige korte verhalen en, zoals we het gewoon zijn, spreken we er over en/of luisteren we naar wat de anderen er over willen vertellen…

  Ik herhaal mijn oproep actief mee te werken aan de leesclub en ons suggesties in te sturen, mee te delen, aan te wijzen, … zodat we elke maand met een nieuw thema kunnen komen, vol aangename lectuur! Er kunnen nog altijd lezers en toehoorders bij!

  Foto's Eddy Huibers

  Voor meer foto's klik hier.


  09-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-09 Verloren maandag

  Verloren maandag

  Verloren maandag of Verzworen maandag valt dit jaar op 9 januari. Het is een Vlaamse traditie op de maandag na Driekoningen worstenbroden en/of appelbollen te eten.
  Wij Vlaamse actieve senioren, afdeling Antwerpen-Centrum doen hier natuurlijk aan mee.

  Foto's Guido Van Geertsom


  Voor meer foto's klik hier.


  05-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-05 Ledenvergadering

  Jaarlijkse Algemene Statutaire vergadering 2017

  Foto's van  Guido Van Geertsom  Voor meer foto's klik hier.


  30-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-30 Rik Wouters & het huiselijk utopia – MoMu Antwerpen

  Rik Wouters & het huiselijk utopia – MoMu Antwerpen

  De thematiek van het huiselijk geluk bij de schilder Rik Wouters, de intieme sfeer van geborgenheid tussen hem en zijn vrouw Nel, vormt het uitgangspunt voor deze tentoonstelling : de utopische zoektocht naar de essentie van ‘het goede leven’:

  Verschillende Belgische modeontwerpers — o.a. Dirk Van Saene, Bruno Pieters, Christian Wijnants, Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Veronique Branquinho, Martin Margiela, Jan-Jan Van Essche, Anne Kurris — geven op hun eigen manier vorm aan deze gedachten.

  De expo brengt werk van Rik Wouters uit de KMSKA-collectie samen met werk van hedendaagse kunstenaars en modeontwerpers.

  Foto's Lisa Vanhoof  Voor meer foto's klik hier.


  28-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-28 'China light' ZOO

  'China light' ZOO

  Vanaf 3 december tot 15 januari toveren Chinese kunstenaars ZOO Antwerpen opnieuw om tot het sprookjesachtige China Light ZOO. Ze trakteren de ZOO op een volledig nieuwe versie van dit lichtfeest, want behalve de enorme draak van 2014 nemen ze verder hun allernieuwste creaties mee. Beleef een onvergetelijke avond tussen honderden reusachtige lichtobjecten in de vorm van kleurrijke dieren en bloemen die verspreid staan in de ZOO. Een betoverend lichtspektakel.

  Foto's Gerda Deryck


  Voor meer foto's klik hier.


  21-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-21 Kerstreceptie

  Kerstreceptie

  Kerstmis is het feest van de vrede en gezelligheid. Dit jaar wordt ons kerstfeest opgeluisterd door het kwartet “Entr’Acte” met op het programma o.a.Stauss, Léhar, Stolz en natuurlijk ook kerstmuziek..

  Tijdens de pauze is er een hapje en een drankje voorzien. Het tweede deel van de middag speelt het ensemble achtergrondmuziek en kunnen we rustig verder praten en luisteren.

  Foto's Silva De Ryck


  Voor meer foto's klik hier.


  17-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-17 Praatwandeling Mechelen in Kerstsfeer en ‘in den doenker’ !

  Praatwandeling Mechelen in Kerstsfeer en ‘in den doenker’ ! 

  Sfeervolle kerst- en eindejaarstocht door de verlichte historische binnenstad en het Begijnhof in kerstsfeer. Levende kerststal vanaf 18h00 op het binnenplein van Brouwerij Het Anker. Bezoek van de kerstman m.m.v Brouwerij Het Anker..

  Wij hebben alvast ‘winters weer’ besteld en raden wel aan wat warmere en regen-kledij te voorzien. We wandelen eerst 850 meter van het station Mechelen naar de startplaats in de Thomas More Campus op de Zandpoortvest waar we eventueel al iets kunnen drinken. We wandelen dan een kleine 5 km door de feestelijke stad. Na de wandeling is iedereen vrij om terug te keren naar huis of te blijven en eventueel de winkelstraten te bezoeken… of met een drankje en/of een snack wat na te babbelen in één van de vele etablissementen in de omgeving. Zoals hierboven vermeld is er animatie op het binnenplein van Het Anker.

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  16-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-16 Tabletcafé

  Tabletcafé – vragenuurtje met een begeleider

  Vandaag gaan we specifiek één onderwerp aanboren : foto’s nemen met een tablet, hoe bekom je de beste en mooiste foto, het verwerken, opslaan en doorsturen van foto’s en alles wat er nog meer komt bij kijken. We gaan dit o.a. buiten in de praktijk uittesten.

  Maar we gaan zeker verder waar we vorige maand gestopt zijn. Ondertussen zijn er misschien onbeantwoorde vragen bijgekomen waar er zeker ook tijd voor genomen wordt.

  Foto's Gerda De Ryck

  Voor meer foto's klik hier.


  03-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intro

  Wij zijn een vrijwilligersorganisatie, pluralistisch, niet-partijpolitiek gebonden en Vlaamsbewust. De afdeling Antwerpen-Centrum biedt ruimte voor : cultuur, sport, gezelligheid en educatie.

  Voor meer detail over dagactiviteit, klik op gewenste datum hieronder

  PROGRAMMA FEBRUARI 2018 PROGRAMMA JANUARI 2018

   Vrijdag 2 februari 2018 (I – B = € 12.00)

  • Geleid Bezoek: Ecce Homo – Zie de mens

   Zondag 4 februari 2018  (I – B = € 12,00)

  • Aperitiefconcert: Elixir d’Anvers & Liesbeth Devos – CC Merksem

   Maandag 5 februari 2018 (I – B = € 16,00)

  • Tosca – opera van Giacomo Puccini – Kinepolis

   Dinsdag 6 februari 2018 (I – B = € 6,00)

  • Film: The Square - Tragikomedie – CC De Kern

   Woensdag 7 februari 2018 (NI – NB = gratis)

  • Ledenvergadering

   Donderdag 8 februari 2018 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 9 februari  2018 (I – B = € 44,00)

  • Nieuwjaarsetentje, ‘Hof van Aragon’

   Zondag 11 februari 2018 (I – B = € 2,00)

  • Stapwandeling: Pannenkoekentocht

   Maandag 12 februari 2018 (I – B = € 2,00)

  • Leesclub: Nieuwe Boeken

   Dinsdag 13 februari 2018 (I – B = € 8,00)

  • In de ban van de tijd:  Sint Pietersabdij te Gent ( met audio)

   Woensdag 14 februari 2018 (I – B = € 8,00)

  • China, het gele gevaar – Stefaan Blommaert - TPC

   Vrijdag 16 februari 2018 (I – B = € 7,00)

  • Stedelijk Museum Lier, Breugelland XL (met gids)

   Maandag 19 februari  2018 (I – B = € 5.00)

  • Geleid Bezoek: Nationaal Museum van Douane en Accijnzen

   Dinsdag 20 februari 2018 (I – B = € 2,00)

  • Praatwandeling: op de Linkeroever

   Donderdag 22 februari 2018 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 23 februari 2018 (I – B = € 10,00)

  • Taurus Quartet strijkkwartet - Middagconcert –  Amuz

   Zondag 25 februari 2018 (I – B = € 15,00)

  • Purcell’s time – Begijnhofkerk - met receptie

   Woensdag 28 februari 2018  (I – B = € 9,00)

  • Rondleiding Opera Gent met gids

   Maandag 5 maart 2018 (I – B = € 12,00)

  • La Bohème – opera van Giacomo Puccini – Kinepolis

   Dinsdag 17 april 2018 (I – B = € 13,00)

  • Extra aandacht - Ledenfeest 50 jaar Vlaamse Actieve Senioren

   Donderdag 4 januari 2018 (I – B = € 2,00)

  • Een wandelconcert in de Sint-Laurentiuskerk

   Zaterdag 06 januari 2018 (I – B = € 2,00)

  • Stapwandeling Herentals

   Maandag 8 januari 2018 (I – NB = gratis)

  • Jaarlijkse algemene statutaire vergadering

   Dinsdag 09 januari 2018 (I – B = € 2,00)

  • Leesclub Anders Zijn (2)

   Donderdag 11 januari 2018 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 12 januari 2018 (NI – NB = gratis)

  •   Ledenvergadering

   Zondag 14 januari 2018 (I – B = € = 13,50)

  • Kunst in de cinema: David Hockney

   Maandag 15 januari 2018 (I – B = € 5,00)

  • Myanmar, land van gouden stoepa’s en tradities – E.Hauttekeete

   Dinsdag 16 januari 2018 (I – B = € 6,00)

  • Drummen op aarde – Dirk Draulans - TPC

   Donderdag 18 januari 2018 (I – B = € 33,00)

  • Busreis: Izegem schoenentour en bezoek kasteelbrouwerij.

   Vrijdag 19 januari 2018 (I – B = € 10,00)

  • Middagconcert – Amuz

   Zondag 21 januari 2018 (I – B = € 16,00)

  • Romeo and Juliet , ballet met muziek van Prokofiev - Kinepolis

   Maandag 22 januari 2018 (I – B = € 4,00)

  • Rij vaardig ! – Veilig verkeer Vlaanderen – workshop - TPC

   Dinsdag 23 januari  2018 (I – B = € 9,00)

  • Verwenbaden – badenhuis Veldstraat

   Woensdag 24 januari 2018 (I – B = € 5,00)

  • Tweede VL@S kwis

   Donderdag 25 januari 2018 (I – B = € 6,00)

  • Bezoek aan het Meduceum in Turnhout

   Vrijdag 26 januari 2018 (I – B = € 2,00)

  • Muziekclub

   Zaterdag 27 januari  2018 (I – B = € 2,00)

  • Praatwandeling  Kasteel Selsaeten Ranst

   Dinsdag  30 januari 2018 (I –B = € 5,00)

  • Film: Allemaal Familie, romantische komedie, CC Merksem


  01-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privacy

  Personen die wensen dat hun foto/afbeelding NIET op deze blog mag getoond worden, kunnen dit per mail melden door HIER een bericht te versturen.

  Bescherming van de privacy

   


  01-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma JANUARI 2018

  Programma JANUARI 2018

  Donderdag 4 januari 2018 (I – B = € 2,00)

  Wandelconcert in de Sint-Laurentiuskerk

  Het Wandelconcert Il Contagio Armonioso met Ruth Van Killegem (blokfluit) Wannes Cuvelier (barokfagot) en Toshiyuki Shibata (traverso)

  Een glansrijk nieuwjaarsconcert in het bijzondere decor van de Sint-Laurentiuskerk. Het opwindende samenspel van drie uitmuntende muzikanten, de fonkelende parelstukken uit het barok repertoire…het voorspoedige 2018 gegarandeerd!

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : om 12h15 op de hoek Markgravelei en Van Schoonbekestraat
  • Te bereiken: tram 2, 6 tot halte Markgravelei (2de halte na Harmonie) of bus 30 (richting Zuid) tot halte Van Schoonbekestraat en terug met bus 34.
  • Waar: Sint-Laurentiuskerk, Markgravelei 93, 2018 Antwerpen
  • Start: 12h30 en einde rond 13h15
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017

  ° Het inschrijvingsgeld is onze vrijwillige bijdrage voor de studenten

  Zaterdag 6 januari 2018 (I – B = € 2,00)

  Stapwandeling Herentals

  Voor onze eerste stapwandeling van 2018 kozen wij het mooie landschap ten oosten van Herentals. We wandelen langs knooppunten minimaal 10km in een bosrijk gebied tussen Nete en kanaal. We stoppen  een- of tweemaal en eindigen in Herentals zelf. Best ‘eigen eten’ meebrengen.

  Praktisch :

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak: lokettenzaal Centraal station Antwerpen om 09h35
  • Te bereiken : perron 14 trein richting Turnhout van 09h52 (Berchem 09h56) tot Herentals aankomst om 10h30 
  • Startplaats: NMBS Station Herentals
  • Start 10h35
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 25 personen

  Maandag 8 januari 2018 (I – NB = gratis)

  Jaarlijkse algemene statutaire vergadering

  Uitnodiging voor onze jaarlijkse algemene statutaire vergadering voor al onze leden en bijleden.

  Programma:

  • Welkom door de voorzitter
  • Evaluatie werkjaar 2017.
  • Financieel verslag door de penningmeester
  • Bevestiging mandaat van het bestuur.
  • Voorstelling leden van de Raad
  • Ter herinnering ‘Wie zijn wij’
  • Medewerkers voor de organisatie van activiteiten van harte welkom
  • Vragen door de leden. (om deze in goede banen te leiden, graag vooraf melden bij de voorzitter)
  • Nu is het tijd voor een hapje en een drankje.

  Wij hopen op een grote belangstelling, het is uiteindelijk Uw vereniging

  Praktisch:

  • Organisatie: Bestuur - Eddy Huibers tel. 03/230 73 69.- 0472/ 37 09 10
  • Afspraak : in de Liberty vanaf 13h45.
  • Te bereiken: met tram 2, 6 of bus 22, 180, 181, 183 of 500 halte Olympiade
  • Waar : Jan Van Rijswijcklaan 288, 2018 Antwerpen
  • Start: 14h00
  • Inschrijven voor 20 december 2017

  Dinsdag 09 januari 2018 (I – B = € 2,00)

  Leesclub Anders zijn (2)

  We lezen korte stukken uit boeken, publicaties, interviews, forums en gedichten.

  Het is de tweede maal dat het thema ‘ANDERS ZIJN’ aan bod komt en we trachten samen over dit boeiend thema te lezen en te praten… We volgen de actualiteit op de voet.

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, zaal Crea om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017
  • Max. aantal deelnemers : 25 personen 

  Donderdag 11 januari 2018 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba-canaste – boggelen – rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Praktisch:

  • Organisatie:  Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak : Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00

  Vrijdag 12 januari 2018 (NI – NB = gratis)

  Ledenvergadering

  Alle leden zijn welkom op onze maandelijkse ledenvergadering. Dit biedt u de beste kansen om op de hoogte te blijven van onze werking en van het wel en wee van uw afdeling.

  Even een terugblik op de activiteiten van december 2017 en januari 2018. Bespreking van de activiteiten van februari 2018 met vooruitblik naar maart 2018, nieuws vanuit Vl@s Nationaal en de Provincie, Vlaamse Ouderenraad en Seniorenraad van het district Antwerpen.

  Praktisch:               

  • Organisatie: Bestuur
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty  om 13h45
  • Te bereiken : tram 2, 6, bus 22,180,181,183, 500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt

  Zondag 14 januari 2018 (I – B = € 13,50)

  Kunst in de cinema – David Hockney at The Royal Academy of Arts

  David Hoyney wordt beschouwd als Groot-Brittannië populairste kunstenaar en is een wereldsensatie op vlak van tentoonstellingen die in Londen, New York, Parijs en de rest van de wereld miljoenen bezoekers trekken. Deze onthullende film bevat intieme en gedetailleerde gesprekken met Hockey en richt zich op twee bijzonder succesvolle tentoonstellingen die in 2012 en 2016 werden gehouden in de Londense Royal Academy of Art.

  Praktisch :

  • Organisatie : Silva de Ryck, GSM 0497/32 75 63
  • Afspraak : Inkom Kinepolis om 14h30
  • Te bereiken : tram 6 halte Groenendaallaan (Kinepolis)
  • Waar : Kinepolis, Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen
  • Start : 14h45
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017

  Maandag 15 januari 2018 (I – B = € 5,00)

  Myanmar, land van gouden stoepa’s en tradities  - Etienne Hauttekeete

  Overal onder de Birmaanse zon schitteren elegante tempels en stoepa’s, “pagoden” als gouden torens tussen weelderige nuances van tropisch groen. Bagan, wieg van de Birmaanse beschaving met een oppervlakte van meer dan 100 vierkante kilometer, één van de grootste wereldwonderen, is een magisch oord, even mysterieus en indrukwekkend als het oude Angkor, maar minder somber.

  Maar ook de vroegere cultuurcentra en hoofdsteden Ava, Amarapura, Sagaing en Mandalay  vormen een vreemd mengsel van landelijke eenvoud en grootse architectuur.

  In het decor van groen en goud leeft de meerderheid van de bevolking een zeer bescheiden bestaan, in een economisch systeem dat door decennia dictatuur van de buitenwereld losgekoppeld en volslagen achterop geraakte. Tot en met vandaag blijven nog altijd grote gebieden ontoegankelijk door gewapende conflicten. In de Rakhine-Staat, woeden al jaren bloedige twisten tussen de islamitische Rohingya en de boeddhistische bevolking, waarbij beide partijen het geweld  niet schuwen zoals we dagelijks in het nieuws te horen krijgen. Hoewel er stilaan een nieuwe wind door de weinig doorgrondelijke rangen van de militaire junta lijkt te waaien en het regime al een beetje meer openheid lijkt te vertonen, zijn begrippen als democratie en vrijheid nog altijd niet van toepassing.

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak: Dienstencentrum Liberty, feestzaal om 13h45
  • Te bereiken: met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar: Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start: 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017

  Dinsdag 16 januari 2018 (I – B = € 6,00)

  Drummen op aarde – Dirk Draulans - TPC

  We zijn met 7 miljard mensen op aarde en aardig op weg naar 9 of zelfs 10 miljard. Bioloog en journalist Dirk Draulans schetst aan de hand van de evolutieprincipes van Charles Darwin hoe het zo ver is kunnen komen. Hij schetst ook de nefaste invloed van onze aanwezigheid op het andere leven op aarde. In het kielzog van Charles Darwin reisde hij de wereld rond, waarbij hij voortdurend geconfronteerd werd met de zware ecologische voetafdruk van de mens. De overgang naar een duurzame maatschappij zal niet gemakkelijk zijn. ‘Drummen Op Aarde’ is een ontnuchterend verhaal over minder kinderen krijgen, weerstand tegen verandering en de moeizame strijd voor een aanvaardbaar omgaan met de hulpbronnen van de aarde die we nodig hebben.

  Praktisch :

  • Organisatie: AAS in samenwerking met VL@S - Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak: Inkom TPC (Theologisch en Pastoraal Centrum) om 13h45
  • Te bereiken: bus 21 tot halte Wilrijk Beukenlaan, TPC is gelegen op de hoek van de Groenenborgerlaan en de Beukenlaan. Er is ook een ruime parking
  • Waar : TPC, Groenenborgerlaan 149, 2020 Antwerpen   
  • Start : 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017

  Donderdag 18 januari 2018 (I – B = € 33,00)

  Busreis: Izegem schoenentour  en bezoek kasteelbrouwerij.

  Voormiddag: “Brouwerij Van Honsebrouck “Het bierkasteel”, een unicum op zich want de laatste honderd jaar werd er in ons land geen enkele brouwerij van die omvang gebouwd. In de belevingsruimte kan u letterlijk en figuurlijk proeven van het brouwersvocht. Een fles lekker bier wordt nog als geschenk meegegeven.

  Gelegenheid tot middagmaal, niet in de prijs begrepen.

  Namiddag: Izegem staat sinds jaar en dag bekend als de Belgische schoenenstad bij uitstek.

  In Eperon d’Or wordt het verhaal geschetst van deze roemrijke nijverheid. Je ontdekt topstukken zoals de laarzen van Koning Willem I of het betoverende handwerk uit de Eperon d’Or lijn. Aan de hand van een productielijn kan je zien hoe schoenen gemaakt werden in 1950. De grote variatie in gebruikt leer is ook aan de orde.

  Praktisch :

  • Organisatie: Liliane Verbert 03/322 62 12 – GSM 047/78 96 76
  • Afspraak: Borsbeeksebrug om 07h50
  • Te bereiken: tram 4 – 9 – 11, of diverse bussen halte Berchem station,
  • Vertrek stipt om 08h10, dit vroege uur omdat ook Verhoeven rekening houdt  met de ochtendspits.
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017
  • Max aantal deelnemers 45 personen

  Vrijdag 19 januari (I – B = € 10,00)

  Middagconcert – Amuz

  Olivier Doise (hobo) en Michèle Gurdal (piano) brengen werken van R. Schumann, M. Ravel enF. Poulenc.

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak: inkom Amuz om 11h40
  • Te bereiken: o.a. via de Groenplaats
  • Waar: Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
  • Start: 12h00 stipt, einde is voorzien rond 13h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017

  Zondag 21 januari 2018 (I – B = € 16,00)

  Romeo and Juliet, ballet met muziek van Prokofiev – Kinepolis

  In Verona worden Romeo en Julia tot over hun oren verliefd op elkaar, terwijl hun rivaliserende families, de Montagues en de Capulets, in een bittere strijd zijn verwikkeld die eindigt in een hartverscheurende tragedie…

  De talentvolle Alexeï Ratmansky vertelt het drama van de tortelduifjes in Verona en laat de passie herleven op een manier dat alleen Ratmansky dat kan.

  Praktisch:

  • Organisatie : Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak: Inkom Kinepolis om 15h30
  • Te bereiken: tram 6 tot halte Antwerpen Groenendaallaan (Kinepolis)
  • Waar: Kinepolis, Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen
  • Start: 15h45
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017

  Maandag 22 januari 2018 (I – B = € 4,00)

  Rij vaardig ! – Veilig verkeer Vlaanderen - workshop - TPC

  Een interactieve opleiding van twee uur waarin u leert hoe u op elke leeftijd een ‘veilige ’autobestuurder kan blijven. Autorijden is niet meer wat het geweest is en het zal nooit meer worden wat het was. Het verkeer evolueert permanent en razend snel: regels, auto’s en risico’s veranderen. Het is dus belangrijk dat ook chauffeurs blijven veranderen. Rij vaardig geeft deelnemers handige tips over rijstijl en risico’s om een betere chauffeur te worden. De ideale workshop voor de wat oudere chauffeur en voor iedereen die zich zeker wil voelen achter het stuur. De workshop bespreekt wat noodzakelijk is om u als ‘veilige’ autobestuurder in het verkeer te verplaatsen en hoe leeftijd de rijvaardigheid kan beïnvloeden. Daarnaast komen volgende thema’s ook zeker aan bod:

  • gericht waarnemen
  • de factor snelheid
  • moeilijkere manoeuvres uitvoeren

   Praktisch :

  • Organisatie: AAS in samenwerking met VL@S - Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak: Inkom TPC (Theologisch en Pastoraal Centrum) om 13h45
  • Te bereiken:  bus 21 tot halte Wilrijk Beukenlaan, TPC is gelegen op de hoek van de Groenenborgerlaan en de Beukenlaan. Er is ook een ruime parking
  • Waar: TPC, Groenenborgerlaan 149, 2020 Antwerpen   
  • Start: 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017

  Dinsdag 23 januari 2018 (I – B = € 9,00)

  Verwenbaden – badenhuis Veldstraat

  In het badenhuis vindt u een jacuzzi, twee kruidenbaden en een stoomruimte in drie delen. Het aanwezige vuurbad heeft een watertemperatuur van rond de 40°C, warmer dan de lichaamstemperatuur en dus zeer ontspannend. Wordt het u te warm, dan kan u zo het dompelbad in om af te koelen! Het kleine, ondiepere zwembad van circa 10 bij 3 meter heeft een heerlijke watertemperatuur. Daarna kan u op zeer luie stoelen relaxen.

  Het badenhuis beschikt over eigen kleedkamers en toiletten. In het badenhuis draagt men steeds aangepaste bad kledij. Mee te brengen : slippers, handdoek en 2 euro voor de locker.

  Praktisch :

  • Organisatie : Dienstencentrum De Meersenier - Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : aan de inkom van het badenhuis om 09h30
  • Te bereiken : o.a. tram 12 tot halte Stuivenberg of tram 2,3,5,6 tot halte Handel
  • Waar : aan de inkomhal : Alfons Engelsstraat (achter de hoek van het zwembad Veldstraat, Antwerpen)
  • Start : 09h45
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017

  Woensdag 24 januari 2018 (I – B = € 5,00)

  Tweede VL@S Kwis

  Welke ploeg wordt  ‘KWISKAMPIOEN VAN VL@S ANTWERPEN’ ?

  Naar een idee van de heer Karl M. Verstraeten, organiseren we onze tweede VL@S Kwis. Je schrijft je individueel in maar het is een ploegenkwis. Je mag op voorhand afspreken met wie je een ploeg wilt vormen;  het aantal leden per ploeg is beperkt tot 3.

  Het wordt eerder een leuke kwis dan een kenniskwis en meedoen is dus de boodschap. Elke deelnemer verdient een prijs!

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, 03.321.53.42 GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, feestzaal om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017

  Donderdag 25 januari 2018 (I – B = € 6,00)

  Bezoek aan het Meduceum in Turnhout

  Het Medisch Educatief Museum is opgericht ter nagedachtenis van Dr. Paul Jansen. Samen met zijn team heeft hij net geen 100 nieuwe medicijnen uitgevonden die over de ganse wereld miljoenen mensenlevens redden. Zijn realisaties worden op een interactieve manier voorgesteld.

  Daarnaast toont het museum een indrukwekkende collectie van oude medische en verpleegkundige  toestellen.

  Praktisch :

  • Organisatie: Frieda en Werner Dierickx, GSM 0499/22 53 73
  • Afspraak: Fr. Rooseveltplaats perron 11 om 12h15
  • Te bereiken: bus 417, vertrek om 12h30 tot halte Station Turnhout perron 6, aankomst om 13h32, dan nog +/- 700 m te voet.
  • Waar: Meduceum Kasteelplein 20,  2300 Turnhout. Ingang C van het Sint Victorinstituut
  • Start: 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 25 personen per gids

  Vrijdag 26 januari 2018 (I – B = € 2,00)

  Muziekclub

  Deze namiddag gaan wij ons verdiepen in ??? laat je verrassen.

  Praktisch :

  • Organisatie : Sylviane Slegers & Vieneke Verstraeten  03/322.51.12 of 0474/35.73.45

  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7-8 - 2000 Antwerpen
  • Te bereiken : tram 24 en 11 (vanaf Astridplein)
  • Start  : vanaf 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017

  Zaterdag 27 januari  2018 (I – B = € 2,00)

  Praatwandeling  Kasteel Selsaeten Ranst

  We beginnen onze praatwandelingen in 2018 rond het kasteel en omgeving. Voor velen gaat het om een onbekend kasteel en dus interessant.  Na 5 km eindigen we uiteraard in een etablissement voor een gezellige nababbel.                     

   Praktisch :

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak: buiten aan de inkomhal station Berchem om13h15
  • Te bereiken: trams en bussen die Berchem station aandoen
  • bus 421 perron 11 om 13h29, aankomst in Wommelgem halte Vremdesteenweg 14h03
  • Waar : hoek Selsaetenstraat en Kempenlaan aan de bushalte
  • Start: 14h10
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017

  Dinsdag  30 januari 2018 (I –B = € 5,00)

  Film: Allemaal  Familie  — Romantische komedie – CC Merksem

  Ter gelegenheid van een huwelijksverjaardag vertrekt de voltallige familie De Jaegher op weekend. Voor Bob en Greta is dit het moment om hun plannen aan te kondigen. Deze slaan in als een bom. En dat is niet het enige… wat een gezellige familiebijeenkomst moest worden, draait helemaal anders uit. Bob en Greta De Jaegher zijn veertig jaar gelukkig getrouwd en kunnen terugkijken op een rijk gevuld leven. Cast: Nathalie Meskens, Steve Gerts, Bill Barberis, Inge Paulussen,Gilda de Bal, Bob De Moor

  Praktisch :

  • Organisatie: Silva de Ryck, GSM 0497/32 75 63
  • Te bereiken : bus 640 tot halteDe Vlaschaartstraat, Merksem dan nog 445m stappen.
  • of tram 2 en 3,of bus 600,601,610,621,629, 658, 670, 778 tot halte 'Burgemeester Nolf' op zo’n 500 meter van het cultuurcentrum.
  • Waar : Concertzaal, Nieuwdreef 135, 2170 Merksem om 13h45
  • Start: 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 december 2017 

  14-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-09-14 Bestuurslid gezocht

  .
  Foto

  gezocht


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Inhoud blog
 • 2018-01-08 Jaarlijkse algemene statutaire vergadering
 • 2017-12-30 Praatwandeling - In't stad
 • 2017-12-22 Kerstwandeling Sint Andries
 • 2017-12-19 Kerstreceptie
 • 2017-12-16 Bezoek aan het Antwerps Bunker museum
 • 2017-12-09 Mooie kerst gewenst door onze leden
 • 2017-12-01Van aderlating tot dialyse
 • 2017-11-20 De Bonanzas – The Wonder Years
 • 2017-11-14 Van stripmuur tot begijnen en terug
 • 2017-11-11 Inkijk in het Havenhuis
 • 2017-11-02 Film: –All-in A Night’s Work – Cinema Zuid
 • 2017-10-20 Museum De Reede
 • 2017-10-16 De tweede editie van de European Open – Senior Day
 • 2017-10-11 Ledenvergadering
 • 2017-10-06 Valpreventie – Evenwicht – Oefeningen met H. Spiessens, kinesist
 • 2017-09-27 Praatwandeling Schilde
 • 2017-09-13 Ledenvergadering
 • 2017-09-12 Daguitstap Raversyde Oostende
 • 2017-09-04 Stationsproject Mechelen in beweging – Werf van de eeuw
 • 2017-09-03 De Roma – Glenn Miller Orchestra
 • 2017-08-25 Bezoek aan de mijnsite van Beringen
 • 2017-08-22 Loopgravenpad in het Mastenbos
 • 2017-08-22 Astronomische klok Smolders
 • 2017-08-18 The Crystal Ship – Wandeling in Oostende
 • 2017-08-17 Fietstocht Boom – Rumst - Mechelen


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!