NIEUW: Blog reclamevrij maken?

      

   

Archief per maand
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 07-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 10-2006

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Vlaamse actieve senioren.
  Antwerpen-centrum
  Welkom op de webstek van de Vlaamse actieve senioren vzw
  25-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-25 Tentoonstelling Buddha & Mind met gids in het MAS

  Tentoonstelling Buddha & Mind met gids in het MAS.

  Rust. Diep ademhalen. Tot uzelf komen. De zoektocht naar rust en verstilling is actueler dan ooit in ons jachtige bestaan van alledag. De tentoonstelling ‘Buddha & Mind’ in het MAS sluit aan bij de behoefte om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en al te veel stressmomenten.  Een unieke reeks boeddhistische miniatuurschilderingen neemt u mee in het proces van een meditatie. Kom even tot uzelf en kijk naar hoe het met u binnenin gaat. De tentoonstelling is gebaseerd op een topstuk uit de eigen MAS-collectie, de Sarvavid Vairocana Mandala. Dit is een unieke reeks schilderingen van minstens 300 jaar oud in kleur, stuk voor stuk kunstwerkjes. Het is vooral het geheel dat het zo bijzonder waardevol maakt. Nergens anders ter wereld is een gelijkaardige, volledige reeks van 54 schilderingen bewaard.

  Onze gids is Joke Van Havre, U welgekend van de rondleidingen in het Middelheimmuseum.

  Foto's Guido Van Geertsom

  Voor meer foto's klik hier.


  21-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-21 Lust & Leugen – Roomse intriges op speelkaarten

  Lust & Leugen – Roomse intriges op speelkaarten

  Omstreeks 1725 verschijnt in Amsterdam een kaartspel met spotprenten van de paus en de jezuïeten. De onbekende makers stellen de machtswellust en zelfverrijking van de paus en zijn omgeving aan de kaak. Het spel toont bovendien hoe het instituut Kerk de ware beleving van de godsdienst in de weg staat en hoe men godsdienst zou moeten beleven.

  Het ‘Nieuwe Constitutiespel’, zoals het kaartspel heet,  is behoorlijk moralistisch. De paus wordt getoond in situaties waarin ‘boontje om zijn loontje’ komt. Terwijl wij worden uitgenodigd om daar hartelijk om te lachen, confronteren de kaarten ons tegelijkertijd met noties van goed en kwaad, deugd en ondeugd, waarheid en leugen. Maar vooral de eigenschappen hebzucht en machtswellust worden in het spel genadeloos tentoongesteld.

  Het kaartspel komt uit jansenistische hoek, een religieuze en politieke beweging uit de 17de en 18de eeuw die ontstond als reactie op bepaalde ontwikkelingen binnen de Katholieke Kerk. De Jansenisten verzetten zich eveneens tegen het absolute gezag van de vorsten. 

  Het Speelkaartenmuseum waagt het om een tentoonstelling rond dit spel in te richten!

  Foto's Guido Van Geertsom  Voor meer foto's klik hier.


  16-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-16 Bezoek vlasmuseum Kortrijk

  Texture Vlasmuseum Kortrijk

  TEXTURE vertelt over de linnen- en vlasnijverheid. Een verhaal met heel sterke wortels dat getuigt van straf vak- en ondernemerschap, van gedurfde innovatie en wendbaarheid en van zichzelf voortdurend heruitvinden. In drie kamers, ingericht in een authentiek vlasverzendhuis (1912), ontdek je de revolutionaire ontwikkeling die de vlasnijverheid in deze streek teweeg bracht. Langs de Leieboorden groeide een industrie die de wereld veroverde: de vlasbewerking. Nog altijd is ‘Courtrai flax’ een topkwaliteitsproduct dat internationaal gekend en gegeerd is. Ontdek, voel en test hun producten uit in de Wonderkamer , de Leiekamer en de Schatkamer.

  Foto's Els Vanhoof


  Voor meer foto's klik hier.


  10-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-10 Bezoek De Kringwinkel Antwerpen vzw.

  Bezoek De Kringwinkel Antwerpen vzw.

  De vernieuwde "Kringwinkel Antwerpen vzw" is een sociale werkplaats : dit is een kwaliteitsvolle tewerkstelling aangeboden aan medewerkers die 5 j. inactief geweest zijn.

  Al bijna 25 j. zorgen zij ervoor dat bruikbare en waardevolle goederen niet op de afvalberg belanden. Vier herstelateliers staan borg voor de kwaliteit van de goederen die in de kringwinkels verkocht worden. Indien nodig worden toestellen, fietsen en meubels hersteld en krijgen ze een revisielabel met één jaar garantie. Na deze rondleiding krijgen we zeker een beter inzicht over het reilen en zeilen van deze vzw.

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  03-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-03 Nieuwjaarsetentje 'Hof van Aragon'

  Nieuwjaarsetentje ‘Hof van Aragon’ te Lier

  Voor ons jaarlijks etentje hebben wij gekozen om naar Lier te gaan en meer bepaald naar het ‘Hof van Aragon’. Door de meesten van ons wel gekend. Dit jaar kozen wij ook voor de formule ‘ALL-IN’ vanaf de aperitief tot en met de koffie.

  Foto's Eddy Huibers

  Voor meer foto's klik hier.


  31-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-31 Praatwandeling Lier

  Praatwandeling Lier, meer dan lekkere Lierse vlaaikens !

  Lier heeft veel meer te bieden dan lekkere vlaaikes, prachtige kant van bijzondere makelij, en een eigen bier onder de naam Caves. Een sstadswandeling in Lier zal je daarvan overtuigen. Tijdens je tocht langs de Lierse bezienswaardigheden stel je ook vast dat de winkelstraten nog behoorlijk wat middenstanders tellen, met andere woorden dat het shoppingsaanbod niet zo uniform is al op tal van andere plaatsen. Het tweede deel van het traject loopt langs de groene stadsrand, die in dit seizoen er kaaltjes bijligt, misschien in de sneeuw? Wij hebben alvast ‘winters weer’ besteld en raden wel aan wat warmere en regenkledij te voorzien. We wandelen ongeveer 4,5 km!

  Foto's Els Vanhoof en Guido Van Geertsom

  Voor meer foto's klik hier.


  27-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-27 Filharmonie Open Repetitie in de nieuwe Elisabeth zaal

  Filharmonie Open Repetitie in de nieuwe Elisabeth zaal

  Enkele keren per jaar gooit de Filharmonie de deuren van het Filharmonisch Huis open voor een unieke blik achter de schermen van het orkest. Kom langs en maak een repetitie van het orkest mee van op de eerste rij nu in de vernieuwde Koningin Elisabehtzaal.

  De dirigent is Karl-Heinz Steffens met muziek voor strijkers, slagwerk en celesta van Bartok en de 3de symfonie in d (versie 1889) van Bruckner.

  Foto's Els Vanhoof  Voor meer foto's klik hier.


  26-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-26 De mooiste nationale parken van de USA tot Canada

  Digitale reportage: De mooiste nationale parken van de USA tot Canada

  Het resultaat van verschillende reizen naar het westen van de Verenigde Staten en naar het westen van Canada.  Een selectie van de mooiste nationale parken en natuurgebieden en hieruit een selectie van de mooiste beelden…  Vertrekkende vanuit de gok- en glitterstad Las Vegas ontdekken we de betoverende rotswereld van de Bryce Canyon, de uitgestrekte rotsfjorden van het Lake Powell, het wondermooie lichtspel in de Antelope Canyon, de grootsheid van de Grand Canyon, het western landschap van Monument Valley, de ruïnes van de Anasazi-Indianen in het Mesa Verde NP, de duizelingwekkende ravijnen van het Canyonlands NP en de imposante rotsbogen van het Arches NP.  Vervolgens het bevreemdende Badlands NP, het verrassende Grand Teton NP en het onvergelijkbare Yellowstone NP.  In Canada ontdekken we het zeer mooie Banff NP met o.a. het bekoorlijke Lake Louise en tenslotte het schitterende Jasper NP.  Tussendoor nemen we u ook mee naar een 3-daagse evocatie van het pioniersleven 100 jaar geleden, een spectaculaire Cowboy-rodeo en vertellen wij het tragische verhaal van de Indianen met o.a. een aangrijpende Powwow, d.i. een authentiek Indianenfeest, een wanhopige poging om hun cultuur te bewaren…

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  19-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-19 Bezoek leesclub

  Leesclub – Thema “Korte Verhalen”

  Een nieuw jaar, een nieuw begin. Met fierheid en trots stel ik vast dat het tweede jaar van onze leesclub ingaat, dank zij de plus minus 20 trouwe leden, en de 5 voorlezers ! Al de vorige leesclubs waren een succes, dank zij jullie!

  Vandaag lezen we een drietal volledige korte verhalen en, zoals we het gewoon zijn, spreken we er over en/of luisteren we naar wat de anderen er over willen vertellen…

  Ik herhaal mijn oproep actief mee te werken aan de leesclub en ons suggesties in te sturen, mee te delen, aan te wijzen, … zodat we elke maand met een nieuw thema kunnen komen, vol aangename lectuur! Er kunnen nog altijd lezers en toehoorders bij!

  Foto's Eddy Huibers

  Voor meer foto's klik hier.


  09-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-09 Verloren maandag

  Verloren maandag

  Verloren maandag of Verzworen maandag valt dit jaar op 9 januari. Het is een Vlaamse traditie op de maandag na Driekoningen worstenbroden en/of appelbollen te eten.
  Wij Vlaamse actieve senioren, afdeling Antwerpen-Centrum doen hier natuurlijk aan mee.

  Foto's Guido Van Geertsom


  Voor meer foto's klik hier.


  05-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-05 Ledenvergadering

  Jaarlijkse Algemene Statutaire vergadering 2017

  Foto's van  Guido Van Geertsom  Voor meer foto's klik hier.


  30-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-30 Rik Wouters & het huiselijk utopia – MoMu Antwerpen

  Rik Wouters & het huiselijk utopia – MoMu Antwerpen

  De thematiek van het huiselijk geluk bij de schilder Rik Wouters, de intieme sfeer van geborgenheid tussen hem en zijn vrouw Nel, vormt het uitgangspunt voor deze tentoonstelling : de utopische zoektocht naar de essentie van ‘het goede leven’:

  Verschillende Belgische modeontwerpers — o.a. Dirk Van Saene, Bruno Pieters, Christian Wijnants, Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Veronique Branquinho, Martin Margiela, Jan-Jan Van Essche, Anne Kurris — geven op hun eigen manier vorm aan deze gedachten.

  De expo brengt werk van Rik Wouters uit de KMSKA-collectie samen met werk van hedendaagse kunstenaars en modeontwerpers.

  Foto's Lisa Vanhoof  Voor meer foto's klik hier.


  28-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-28 'China light' ZOO

  'China light' ZOO

  Vanaf 3 december tot 15 januari toveren Chinese kunstenaars ZOO Antwerpen opnieuw om tot het sprookjesachtige China Light ZOO. Ze trakteren de ZOO op een volledig nieuwe versie van dit lichtfeest, want behalve de enorme draak van 2014 nemen ze verder hun allernieuwste creaties mee. Beleef een onvergetelijke avond tussen honderden reusachtige lichtobjecten in de vorm van kleurrijke dieren en bloemen die verspreid staan in de ZOO. Een betoverend lichtspektakel.

  Foto's Gerda Deryck


  Voor meer foto's klik hier.


  21-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-21 Kerstreceptie

  Kerstreceptie

  Kerstmis is het feest van de vrede en gezelligheid. Dit jaar wordt ons kerstfeest opgeluisterd door het kwartet “Entr’Acte” met op het programma o.a.Stauss, Léhar, Stolz en natuurlijk ook kerstmuziek..

  Tijdens de pauze is er een hapje en een drankje voorzien. Het tweede deel van de middag speelt het ensemble achtergrondmuziek en kunnen we rustig verder praten en luisteren.

  Foto's Silva De Ryck


  Voor meer foto's klik hier.


  17-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-17 Praatwandeling Mechelen in Kerstsfeer en ‘in den doenker’ !

  Praatwandeling Mechelen in Kerstsfeer en ‘in den doenker’ ! 

  Sfeervolle kerst- en eindejaarstocht door de verlichte historische binnenstad en het Begijnhof in kerstsfeer. Levende kerststal vanaf 18h00 op het binnenplein van Brouwerij Het Anker. Bezoek van de kerstman m.m.v Brouwerij Het Anker..

  Wij hebben alvast ‘winters weer’ besteld en raden wel aan wat warmere en regen-kledij te voorzien. We wandelen eerst 850 meter van het station Mechelen naar de startplaats in de Thomas More Campus op de Zandpoortvest waar we eventueel al iets kunnen drinken. We wandelen dan een kleine 5 km door de feestelijke stad. Na de wandeling is iedereen vrij om terug te keren naar huis of te blijven en eventueel de winkelstraten te bezoeken… of met een drankje en/of een snack wat na te babbelen in één van de vele etablissementen in de omgeving. Zoals hierboven vermeld is er animatie op het binnenplein van Het Anker.

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  16-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-16 Tabletcafé

  Tabletcafé – vragenuurtje met een begeleider

  Vandaag gaan we specifiek één onderwerp aanboren : foto’s nemen met een tablet, hoe bekom je de beste en mooiste foto, het verwerken, opslaan en doorsturen van foto’s en alles wat er nog meer komt bij kijken. We gaan dit o.a. buiten in de praktijk uittesten.

  Maar we gaan zeker verder waar we vorige maand gestopt zijn. Ondertussen zijn er misschien onbeantwoorde vragen bijgekomen waar er zeker ook tijd voor genomen wordt.

  Foto's Gerda De Ryck

  Voor meer foto's klik hier.


  03-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intro

  Wij zijn een vrijwilligersorganisatie, pluralistisch, niet-partijpolitiek gebonden en Vlaamsbewust. De afdeling Antwerpen-Centrum biedt ruimte voor : cultuur, sport, gezelligheid en educatie.

  Voor meer detail over dagactiviteit, klik op gewenste datum hieronder

  PROGRAMMA APRIL 2018 PROGRAMMA MAART 2018

   Dinsdag 3 april 2018 (I – B = 2,00)

   • Leesclub – Dialecten

   Woensdag 4 april 2018 (I – B = 12,00)

   • Tentoonstelling: Pompeii, The Immortal City

   Donderdag 5 april 2018 (I – B = 2,00)

   • Een wandelconcert in de Sint-Laurentiuskerk

   Vrijdag 6 april 2018 (NI – NB = gratis)

   • Gezelschapsspellen

   Zondag 8 april 2018 (I – B = 2,00)

   • Stapwandeling in Broechem

   Maandag 9 april 2018 (NI – NB = gratis)

   • Ledenvergadering

   Dinsdag 10 april 2018 (I – B = 2,00)

   • Petanque bij de Distelvinken Merksem

   Woensdag 11 april 2018 (I – B = 2,00)

   • Fietstocht Brasschaat - Oudbroek

   Donderdag 12 april 2018 (I – B = 3,00)

   • Cinema Zuid – The Lady from Shanghai

   Vrijdag 13 april 2018 (I B = 18,00)

   • Spanisch Still Life – Bozar – met gids

   Dinsdag 17 april 2018 (volzet)

   • Ledenfeest 50 jaar Vlaamse Actieve Senioren

   Woensdag 18 april 2018 (NI – NB = gratis)

   • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 20 april 2018 (I – B = 10,00)

   • Middagconcert – Amuz

   Zaterdag 21 april 2018 (I – B = 6,00 inclusief 
   waterbus)

   • Waterbus + Praatwandeling kasteel Wissekerke Bazel

   Maandag 23 april 2018 (I – B = 16,00)

   • Luisa Miller – Guiseppe Verdi - Kinepolis

   Dinsdag 24 april 2018 (I – B = 9,00)

   • Verwenbaden – badenhuis Veldstraat

   Woensdag 25 of donderdag 26 april 2018 (I – B 
   = 
  4,00)

   • 1ste kennismaking met het barokjaar 2018 (gids Leo
     Vereecken. Anders kijken in de Sint Pauluskerk)

   Donderdag 26 april 2018 (I – B = 7,00)

   • Tsaar Poetin – Komt er een nieuwe koude oorlog? - Costa

   Vrijdag 27 april 2018 (I – B = 2,00)

   • Muziekclub

   Zondag 29 april 2018 (I – B = 13,50)

   • Kunst in de cinema – Caravaggio, The Shape Of Darkness

   Donderdag 1 maart 2018 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 2 maart 2018 (I – B = € 9,00)

  • Bezoek aan tapijtweverij De Wit  in Mechelen

   Zaterdag 3 maart 2018 (I – B = € 2,00)

  • Stapwandeling Knooppuntentocht ‘het Zennegat’

   Maandag 5 maart 2018 (I – B = € 12,00)

   La Bohème – opera van Giacomo Puccini - Kinepolis

   Dinsdag 6 maart 2018 (I – B = € 2,00)

  • Leesclub – Verhalen

   Donderdag 8 maart 2018 (NI – NB = gratis)

  •  Ledenvergadering

   Zondag 11 maart 2018 (I – B = € 14,50)

  • Kunst in de cinema: Cézanne, portraits of a life –Kinepolis

   Maandag 12 maart 2018 (I-B = € 4,00)

  • Veilig op een veilige fiets! – workshop - TPC

   Dinsdag 13 maart 2018 (I – B = € 2,00)

  • Street Art Wandeling Berchem.

   Donderdag 15 maart 2018 (I – B = € 5,00)

  • Lezing over de conservatie, restauratie en behandeling van kunstwerken door erkende ambachtsvrouwen

   Vrijdag 16 maart 2018 (I – B = € 10,00)

  • Middagconcert - Amuz

   Zondag 18 maart 2018 (I – B = uitzonderlijk € 10,00)

  • Ella Fitzgerald – Quintessence Bigband en Ibernice McBean

   Maandag 19 maart  2018 (I – B = € 16,00)

  • Semiramide – opera van Giacchino Rossini – Kinepolis

   Dinsdag 20 maart  2018 (I – B = € 9,00)

  • Verwenbaden – badenhuis Veldstraat

   Donderdag 22 maart 2018 (I – B = € 2,00)

  • Praatwandeling Fort II - Wommelgem

   Zaterdag 24 maart  2018 (I – B = € 8,00)

  • Islam, religie van oorlog of vrede? - Maarten Boudry - TPC

   Zondag 25 maart 2018 (I – B = € 8,00)

  • Het Spelleke van Semini speelt: ‘Spel in d’Hel’

   Dinsdag 27 maart 2018 (I – B = € 2,00)

  • Fietstocht Rivierenhof - Linkeroever

   Woensdag 28 maart 2018 (I – B = € 6,00)

  • Bezoek aan Volkssterrenwacht Urania te Hove

   Donderdag 29 maart 2018 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 30 maart 2018 (I – B = € 4,00)

  • Muziekclub - Koffieclashjazz met versnaperingen


  01-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privacy

  Personen die wensen dat hun foto/afbeelding NIET op deze blog mag getoond worden, kunnen dit per mail melden door HIER een bericht te versturen.

  Bescherming van de privacy

   


  01-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma MAART 2018

  Programma MAART 2018

  Donderdag 1 maart 2018 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba – canaste, boggelen, rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Praktisch:

  • Organisatie: Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00

  Vrijdag 2 maart 2018 (I – B = € 9,00)

  Bezoek aan tapijtweverij De Wit in Mechelen

  De Koninklijke Manufactuur De Wit bezit één van de meest prestigieuze privécollecties van wandtapijten ter wereld.  Zij is gevestigd in een uniek historisch kader : de 15de -eeuwse refugie van de abdij van Tongerlo in Mechelen.  Wij zullen dit bezoek brengen samen met een gespecialiseerde gids en zullen ook de mogelijkheid hebben om het atelier te bezichtigen.

  Praktisch :

  • Organisatie: Sylviane Slegers  03/322 51 12 of 0474/35 73 45
  • Afspraak: voor start van 11h00 : Inkomhal Antwerpen Centraal om 9h50 of Berchem om 10h00
  • Te bereiken : : trein richting Brussel Zuid van 10h08 (Berchem 10h13) tot Nekkerspoel aankomst 10h28 en dan nog een km wandelen.
  • Afspraak : voor start van 15h30 : Inkomhal Antwerpen Centraal om 14h25 of Berchem om 14h30
  • Te bereiken : : trein richting Brussel Zuid van 14h38 (Berchem 14h43) tot Nekkerspoel aankomst 14h58 en dan nog een km wandelen.
  • Waar: Kanunnik De Deckerstraat 19, Mechelen
  • Start: 11h00 of 15h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018 met vermelding van het gekozen uur
  • Maximum aantal deelnemers : 2 x 20 personen

  Zaterdag 3 maart 2018 (I – B = € 2,00)

  Stapwandeling Knooppuntentocht ‘het Zennegat’

  Omdat onze eerste knooppuntentocht begin dit jaar zo goed meeviel, organiseren we met plezier deze 11 km tocht, die ons leidt langs de Zenne, het Kanaal, de Dijle en het Zennegat. We stappen van ons vertrekpunt in Heffen (kerk) naar Leest, over Battel om terug te komen op ons vertrekpunt! Het is zaterdag en we vinden zeker een paar herbergen open… best wat eetvoorraad meebrengen. (knooppunten 76-74-82-63-273-274-65-66-64-129-131-130-132-88-87-86-85-188-264-84-75-142-143)

  Praktisch :

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak: lokettenzaal Centraal Station  Antwerpen om 09h20
  • Te bereiken: trein richting Hasselt perron 21 van 09h36 (09h41 Berchem) tot Mechelen, aankomst om 9h54 dan bus 287 perron 17 van 10h05 tot Heffen
  • Waar: Sint Amandusstraat 9, Heffen, aan de kerk
  • Start: 10h20
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018
  • Maximum aantal deelnemers : 25 personen

  Maandag 5 maart 2018 (I – B = € 12,00)

  La Bohème – opera van Giacomo Puccini - Kinepolis

  La Bohème is een vurig, tijdloos en onuitwisbaar verhaal van liefde tussen jonge kunstenaars in Parijs. Op het eerste gezicht is La Bohème de onherroepelijke afschildering van het lief en leed van liefde en verlies. Bij nader inzien openbaart de opera de diepe emotionele waarde van triviale zaken – een hoed, een oude overjas, een ontmoeting met een buur – die deel uitmaken van ons alledaagse leven.

  Praktisch :

  • Organisatie : VL@S Provinciaal i.s.m. het Vlaams Neutraal Ziekenfonds, Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Inkom Kinepolis om 13h30
  • Te bereiken : tram 6 tot halte Antwerpen Metropolis
  • Waar : Kinepolis, Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen   
  • Start : 13h45
  • Inschrijvingen zijn afgesloten

  Dinsdag 6 maart 2018 (I – B = € 2,00)

  Leesclub - Verhalen

  We zetten onze reeks verder met ‘nieuwe’, ‘oude’, ‘verrassende’ en ‘spannende’ verhalen…Mogelijk komen er boeiende gesprekken los en vertelt iemand een bijkomend verhaal en is de basis gelegd voor het thema van één van de volgende clubs: ‘zelfgeschreven verhalen’…?

  Praktisch :

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak: Dienstencentrum Liberty, Polyvalente zaal  om 13h45
  • Te bereiken: met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar: Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start: 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018
  • Maximum aantal deelnemers : 25 personen 

  Donderdag 8 maart 2018 (NI – NB = gratis)

  Ledenvergadering

  Alle leden zijn welkom op onze maandelijkse ledenvergadering. Dit biedt u de beste kansen om op de hoogte te blijven van onze werking en van het wel en wee van uw afdeling.

  Even een terugblik op de activiteiten van februari. Bespreking van de activiteiten van maart en april 2018 met vooruitblik naar mei en juni 2018. Nieuws vanuit Vl@s nationaal en de provincie, de Vlaamse Ouderenraad en de Seniorenraad van het district Antwerpen.

  Praktisch:

  • Organisatie: Bestuur
  • Afspraak: Dienstencentrum Liberty om 13h45
  • Te bereiken: tram 2, 6, bus 22,180,181,183, 500 halte Olympiade
  • Waar: Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start: 14h00 stipt

  Zondag 11 maart 2018 (I – B = € 14,50)

  Kunst in de cinema – Cézanne, portraits of a life

  Eén van de meest besproken tentoonstellingen (Parijs, Londen en Washington) van het jaar. Iemand kan niet van de kunst uit de 20ste eeuw houden zonder af te weten van het belang en de genialiteit van Paul Cézanne. Kijkers reizen verder dan de tentoonstelling en bezoeken de plaatsen waar de kunstenaar woonde en werkte. De film werpt licht op een kunstenaar die mogelijk het minst bekend is van alle impressionisten – tot nu.

  Praktisch :

  • Organisatie: Silva De Ryck, GSM 0497/32 75 63
  • Afspraak: Inkom Kinepolis om 14h30
  • Te bereiken: tram 6 halte Groenendaallaan (Kinepolis)
  • Waar: Kinepolis, Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen
  • Start: 14h45
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018

  Maandag 12 maart 2018 (I – B = € 4,00)

  Veilig op een veilige fiets ! - workshop - TPC

  Fietsen is een ontspannende activiteit en bovendien is het nog gezond ook. Steeds meer oudere mensen blijven langer actief fietsen eventueel met de ondersteuning van een elektrische fiets.

  Maar als fietser ben je extra kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het belangrijk dat  :

  -       Je een goede bescherming hebt en goed zichtbaar bent

  -       Je fiets volledig in orde is

  -       Je voldoende op de hoogte bent van de werking van een elektrische fiets

  -       Je goed op de hoogte bent van de wegcode

  -       Je voldoende verzekerd bent

  Dit en nog veel meer informatie en tips worden gegeven gedurende deze lezing

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Inkom TPC (Theologisch en Pastoraal Centrum) om 13h45
  • Te bereiken :  bus 21 tot halte Wilrijk Beukenlaan, TPC is gelegen op de hoek van de Groenenborgerlaan en de Beukenlaan. Er is ook een ruime parking
  • Waar : TPC, Groenenborgerlaan 149, 2020 Antwerpen   
  • Start : 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018

  Dinsdag 13 maart 2018 (I – B = € 2,00)

  Street Art Wandeling Berchem

  Sinds 2014 worden elk jaar maar liefst 120 kunstenaars uitgenodigd om  muren in Berchem op te fleuren. Geniet van deze ‘meeting of Styles’: muurschilderingen in de meest knappe en gevarieerde stijlen. We willen een vijftal km ‘kunstkijkend wandelen’ wat mogelijk is voor velen onder ons! Uiteraard eindigen we in een taverne om na te praten…

  Praktisch :

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak: aan de inkomhal Berchem station, 13h45
  • Te bereiken: alle trams en bussen die Berchem station aandoen
  • Waar: Burgemeester Edgar Ryckaertsplein 1, 2600 Berchem, inkom station
  • Start: 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018
  • Maximum aantal deelnemers: 30 personen

  Donderdag 15 maart 2018 (I – B = € 5,00)

  Lezing over de restauratie en behandeling van kunstwerken

  Daniëlle Depoortere en Emma Van Briel, beiden erkende ambachtsvrouwen in de conservatie en restauratie van schilderijen, oude en moderne kunst, beelden en papier, en leden van ICOM

  (internationale museumvereniging) geven een uiteenzetting over  het onderzoek en de behandelingen van kunstvoorwerpen. Daardoor kan men een andere kijk krijgen op kunst en leert men bepaalde problemen zelf detecteren. Dit is nuttig om de kunstwerken in uw collectie beter te beheren, te conserveren, te bewaren en te behouden in de toekomst.

  U zal ook meer te weten komen over kunstaankoop en waarop er moet gelet worden.
  U krijgt de gelegenheid om  zelf een kunstvoorwerp mee te brengen voor bespreking betreffende de conditie en zichtbare problematiek op uw kunstwerk.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, feestzaal om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00
  • Inschrijven voor 20 februari 2018

  Gedeeltelijk gesubsidieerd door district Antwerpen

  Vrijdag 16 maart 2018 (I – B = € 10,00)

  Middagconcert – Amuz

  In samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam brengen Annebeth Webb (viool), Vilém Kijonka (altviool) en Joris van den Berg (cello) werken van Ludwig van Beethoven en Ernö Dohnànyi

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : inkom Amuz om 11h40
  • Te bereiken : o.a. via de Groenplaats
  • Waar : Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
  • Start : 12h00 stipt, einde is voorzien rond 13h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018

  Zondag 18 maart 2018 (I – B = uitzonderlijk € 10,00)

  Ella Fitzgerald – Quintessence Bigband en Ibernice McBean – De Roma

  Jazzzangeres Ella Fitzgerald zou in april 2017 honderd jaar geworden zijn. En dat viert de Quintessence BigBand met Ibernice McBean in een stijlvolle hoofdrol. De Nederlandse zangeres met Surinaamse roots heeft haar strepen verdiend: ze is vocal coach bij The Voice van Vlaanderen, gastprofessor aan het conservatorium van Gent en zangeres in de show Motown Supremacy. Met haar enthousiaste flair fleurt ze elk podium op.

  De show Here’s to Ella volgt de carrière van Lady Ella: van haar debuut op 17-jarige leeftijd in het Apollo-theater tot haar laatste publieke optreden in 1993.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : inkom De Roma om 14h30
  • Te bereiken : o.a. tram 10, 24, bus 31, 410 tot halte Borgerhout De Roma
  • Waar : Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
  • Start : 15h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018

  Maandag 19 maart 2018 (I – B = € 16,00)

  Semiramide – opera van Giacchino Rossini - Kinepolis

  Dit meesterwerk van verbijsterend vocaal vuurwerk verschijnt uitzonderlijk in de Met met Maurizio Benini op het podium. De uit sterren samengestelde belcantocast bevat Angela Meade, die de titelrol van de moordzuchtige koningin van Babel vertolkt en zich klaarmaakt voor adembenemende duetten met Arsace, een broekenrol die wordt gezongen door Elizabeth DeShong.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Inkom Kinepolis om 13h30
  • Te bereiken : tram 6 tot halte Antwerpen Metropolis
  • Waar : Kinepolis, Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen   
  • Start : 13h45
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018

  Dinsdag 20 maart 2018 (I – B = € 9,00)

  Verwenbaden – badenhuis Veldstraat

  In het badenhuis vindt u een jacuzzi, twee kruidenbaden en een stoomruimte in drie delen. Het aanwezige vuurbad heeft een watertemperatuur van rond de 40°C, warmer dan de lichaamstemperatuur en dus zeer ontspannend. Wordt het u te warm, dan kan u zo het dompelbad in om af te koelen! Het kleine, ondiepere zwembad van circa 10 bij 3 meter heeft een heerlijke watertemperatuur. Daarna kan u op zeer luie stoelen relaxen.

  Het badenhuis beschikt over eigen kleedkamers en toiletten. In het badenhuis draagt men steeds aangepaste badkledij. Mee te brengen : slippers, handdoek en 2 euro voor de locker.

  Praktisch :

  • Organisatie : Dienstencentrum De Meersenier - Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : aan de inkom van het badenhuis om 09h30
  • Te bereiken : o.a. tram 12 tot halte Stuivenberg of tram 2,3,5,6 tot halte Handel
  • Waar : aan de inkomhal : Alfons Engelsstraat (achter de hoek van het zwembad Veldstraat, Antwerpen)
  • Start : 09h45
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018

  Donderdag 22 maart 2018 (I – B = € 2,00)

  Praatwandeling Fort II – Wommelgem

  Fort 2 in Wommelgem is een absolute publiekstrekker. Het is een onderdeel van de Brialmontgordel. Het werd gebouwd in 1860-1864, in baksteen met details in natuursteen. Deze praatwandeling kan iedereen aan! We wandelen op goed begaanbare paden alhoewel we ons midden in de natuur bevinden, met veel water en groen. Dus een ‘must’! We eindigen in  taverne Byblos, mogelijk op het terras, niet ver van de haltes van het openbaar vervoer.

  Praktisch :

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak: Silsburg, eindpunt tram 9 & 24 om 13h45
  • Te bereiken : tram 9, 24  en bussen 420,421,422 en 423;
  • Waar : Fort II straat, Wommelgem
  • Start: 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018

  Zaterdag 24 maart 2018 (I – B = € 8,00)

  Islam, religie van oorlog of vrede? - Maarten Boudry - TPC

  Is de islam een gewelddadige religie? Of is de boodschap van elke religie, inbegrepen de islam, uiteindelijk één van vrede en verdraagzaamheid?

  Deze lezing houdt het midden tussen alarmisme en struisvogelpolitiek. De monotheïstische religies bevatten allemaal aanknopingspunten voor geweld en onverdraagzaamheid, maar de islam wellicht nog in sterkere mate. Maar geen enkele religie is onveranderlijk.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Inkom TPC (Theologisch en Pastoraal Centrum) om 13h45
  • Te bereiken :  bus 21 tot halte Wilrijk Beukenlaan, TPC is gelegen op de hoek van de Groenenborgerlaan en de Beukenlaan. Er is ook een ruime parking
  • Waar : TPC, Groenenborgerlaan 149, 2020 Antwerpen   
  • Start : 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018

  Zondag 25 maart 2018 (I – B = € 8,00)

  Het Spelleke van Semini speelt: ‘Spel in d’Hel’

  "Het Spelleke van Semini" is een poppentheater dat al sinds 2002 poesjenellentheater brengt in de aloude traditie van het Antwerpse stangpoppentheater. SEMINI is de naam die de Antwerpenaars gaven aan een bas-reliëf, vermoedelijk uit de tweede eeuw, ingemetseld boven de enige nog bestaande poort van de oude burcht: ‘Het Steen'. Het volksgeloof zag in het beeldje een vruchtbaarheidssymbool. Vrouwen gingen er een kindje afsmeken.

  Wat gebeurt er als de Neus in de hel terecht komt en zich niet wil schikken in zijn eeuwige straf? Hij grijpt de kans om zich voor te doen als Lucifer, de koning van de hel. Het gevolg laat niet lang op zich wachten en binnen de kortste keren gaan de poppen aan het dansen.

  Praktisch :

  • Organisatie: Eddy Huibers tel. 03/230 73 69 - GSM 0472/370 910
  • Afspraak: Antwerpen Grote Markt, voor het stadhuis om 14h40
  • Te bereiken : o.a. tram 4, 7, 9, 11
  • Waar: Café Den Bengel 3de verdiep (geen lift), Grote Markt 5, 2000 Antwerpen
  • Start: 15h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018
  • Maximum aantal deelnemers: 40 personen

  Dinsdag 27 maart 2018 (I – B = € 2,00)

  Fietstocht Rivierenhof - Linkeroever

  Onze eerste fietstocht start vanuit het Kasteel Rvierenhof. De totale afstand bedraagt 48,9 km.

  De route kan eventueel ingekort worden als we aan knp.49 de waterbus nemen tot in Antwerpen-het Steen, vaartijd 17 min., prijs € 2,50. We kunnen ter plaatse beslissen.

  Onderweg krijgt u de gelegenheid om even te rusten, een verfrissing te nemen of voor een sanitaire stop. We fietsen tegen een gemiddelde snelheid van 15 km/uur.

  Praktisch :

  • Organisatie: Guido Van Geertsom – GSM 0473/52 42 40
  • Afspraak: Kasteel Rivierenhof om 10h15
  • Waar: Kasteel Rivierenhof aan de vijver
  • Start: 10h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

  Woensdag 28 maart 2018 (I – B = € 6,00)

  Bezoek aan Volkssterrenwacht Urania te Hove

  Kijk jij soms ook met verwondering naar de sterrenhemel ?Waarom zou je dat eens niet combineren met een bezoek aan een sterrenwacht zoals URANIA in Hove ?Onder de deskundige leiding van een gids krijgen we een perfect zicht op ons zonnestelsel met de hemellichamen Jupiter, Venus, Mercurius . . . op het 12 meter lange schaalmodel.

  Praktisch :

  • Organisatie: Guido Van Geertsom – GSM 0473/52 42 40
  • Afspraak: Volkssterrenwacht Urania om 14u15.
  • Te bereiken : o.a. bus 91, 92, perron 22, bushalte Berchem station tot halte Eikenstraat Kontich en dan nog 230m wandelen.
  • Met de wagen: wegbeschrijving http://www.urania.be/urania/overons/wegbeschrijving
  • Parkeren kan op de parking: inrit in de Albrecht Rodenbachstraat.
  • Waar : Jozef Mattheessensstraat 60 te Hove
  • Start: 14h30 - Einde bezoek: 17h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018
  • Maximum aantal deelnemers: 24 personen

  Donderdag 29 maart 2018 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba-canaste – boggelen – rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Praktisch:

  • Organisatie: Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00

  Vrijdag 30 maart 2018 (I – B = € 4,00)

  Muziekclub - Koffieclashjazznamiddag met versnaperingen

  Deze namiddag gooien wij het over een andere boeg en brengen wij jullie een “koffieclashjazznamiddag” met versnaperingen. We zullen kunnen luisteren en daarbij misschien stilletjes babbelen.

  Praktisch :

  • Organisatie: Sylviane Slegers & Vieneke Verstraeten 03/322.51.12 of 0474/35.73.45
  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Te bereiken: tram 24 en 11 (vanaf Astridplein)
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7-8 Antwerpen
  • Start: 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 februari 2018

  14-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-09-14 Bestuurslid gezocht

  .
  Foto

  gezocht

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Inhoud blog
 • 2018-03-02 Bezoek aan tapijtweverij De Wit in Mechelen
 • 2018-02-20 Praatwandeling op Linkeroever
 • 2018-02-19 Nationaal Museum van Douane en Accijnzen
 • 2018-01-27 Praatwandeling Kasteel Selsaeten Ranst
 • 2018-01-25 Bezoek Meduceum in Turnhout
 • 2018-01-24 Tweede VL@S Kwis
 • 2018-01-18 usreis: Izegem schoenentour en bezoek kasteelbrouwerij.
 • 2018-01-08 Jaarlijkse algemene statutaire vergadering
 • 2017-12-30 Praatwandeling - In't stad
 • 2017-12-22 Kerstwandeling Sint Andries
 • 2017-12-19 Kerstreceptie
 • 2017-12-16 Bezoek aan het Antwerps Bunker museum
 • 2017-12-09 Mooie kerst gewenst door onze leden
 • 2017-12-01Van aderlating tot dialyse
 • 2017-11-20 De Bonanzas – The Wonder Years
 • 2017-11-14 Van stripmuur tot begijnen en terug
 • 2017-11-11 Inkijk in het Havenhuis
 • 2017-11-02 Film: –All-in A Night’s Work – Cinema Zuid
 • 2017-10-20 Museum De Reede
 • 2017-10-16 De tweede editie van de European Open – Senior Day
 • 2017-10-11 Ledenvergadering
 • 2017-10-06 Valpreventie – Evenwicht – Oefeningen met H. Spiessens, kinesist
 • 2017-09-27 Praatwandeling Schilde
 • 2017-09-13 Ledenvergadering
 • 2017-09-12 Daguitstap Raversyde Oostende


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!