NIEUW: Blog reclamevrij maken?

      

   

Archief per maand
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 07-2015
 • 05-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 10-2006

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Vlaamse actieve senioren.
  Antwerpen-centrum
  Welkom op de webstek van de Vlaamse actieve senioren vzw
  25-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-25 Tentoonstelling Buddha & Mind met gids in het MAS

  Tentoonstelling Buddha & Mind met gids in het MAS.

  Rust. Diep ademhalen. Tot uzelf komen. De zoektocht naar rust en verstilling is actueler dan ooit in ons jachtige bestaan van alledag. De tentoonstelling ‘Buddha & Mind’ in het MAS sluit aan bij de behoefte om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en al te veel stressmomenten.  Een unieke reeks boeddhistische miniatuurschilderingen neemt u mee in het proces van een meditatie. Kom even tot uzelf en kijk naar hoe het met u binnenin gaat. De tentoonstelling is gebaseerd op een topstuk uit de eigen MAS-collectie, de Sarvavid Vairocana Mandala. Dit is een unieke reeks schilderingen van minstens 300 jaar oud in kleur, stuk voor stuk kunstwerkjes. Het is vooral het geheel dat het zo bijzonder waardevol maakt. Nergens anders ter wereld is een gelijkaardige, volledige reeks van 54 schilderingen bewaard.

  Onze gids is Joke Van Havre, U welgekend van de rondleidingen in het Middelheimmuseum.

  Foto's Guido Van Geertsom

  Voor meer foto's klik hier.


  21-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-21 Lust & Leugen – Roomse intriges op speelkaarten

  Lust & Leugen – Roomse intriges op speelkaarten

  Omstreeks 1725 verschijnt in Amsterdam een kaartspel met spotprenten van de paus en de jezuïeten. De onbekende makers stellen de machtswellust en zelfverrijking van de paus en zijn omgeving aan de kaak. Het spel toont bovendien hoe het instituut Kerk de ware beleving van de godsdienst in de weg staat en hoe men godsdienst zou moeten beleven.

  Het ‘Nieuwe Constitutiespel’, zoals het kaartspel heet,  is behoorlijk moralistisch. De paus wordt getoond in situaties waarin ‘boontje om zijn loontje’ komt. Terwijl wij worden uitgenodigd om daar hartelijk om te lachen, confronteren de kaarten ons tegelijkertijd met noties van goed en kwaad, deugd en ondeugd, waarheid en leugen. Maar vooral de eigenschappen hebzucht en machtswellust worden in het spel genadeloos tentoongesteld.

  Het kaartspel komt uit jansenistische hoek, een religieuze en politieke beweging uit de 17de en 18de eeuw die ontstond als reactie op bepaalde ontwikkelingen binnen de Katholieke Kerk. De Jansenisten verzetten zich eveneens tegen het absolute gezag van de vorsten. 

  Het Speelkaartenmuseum waagt het om een tentoonstelling rond dit spel in te richten!

  Foto's Guido Van Geertsom  Voor meer foto's klik hier.


  16-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-16 Bezoek vlasmuseum Kortrijk

  Texture Vlasmuseum Kortrijk

  TEXTURE vertelt over de linnen- en vlasnijverheid. Een verhaal met heel sterke wortels dat getuigt van straf vak- en ondernemerschap, van gedurfde innovatie en wendbaarheid en van zichzelf voortdurend heruitvinden. In drie kamers, ingericht in een authentiek vlasverzendhuis (1912), ontdek je de revolutionaire ontwikkeling die de vlasnijverheid in deze streek teweeg bracht. Langs de Leieboorden groeide een industrie die de wereld veroverde: de vlasbewerking. Nog altijd is ‘Courtrai flax’ een topkwaliteitsproduct dat internationaal gekend en gegeerd is. Ontdek, voel en test hun producten uit in de Wonderkamer , de Leiekamer en de Schatkamer.

  Foto's Els Vanhoof


  Voor meer foto's klik hier.


  10-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-10 Bezoek De Kringwinkel Antwerpen vzw.

  Bezoek De Kringwinkel Antwerpen vzw.

  De vernieuwde "Kringwinkel Antwerpen vzw" is een sociale werkplaats : dit is een kwaliteitsvolle tewerkstelling aangeboden aan medewerkers die 5 j. inactief geweest zijn.

  Al bijna 25 j. zorgen zij ervoor dat bruikbare en waardevolle goederen niet op de afvalberg belanden. Vier herstelateliers staan borg voor de kwaliteit van de goederen die in de kringwinkels verkocht worden. Indien nodig worden toestellen, fietsen en meubels hersteld en krijgen ze een revisielabel met één jaar garantie. Na deze rondleiding krijgen we zeker een beter inzicht over het reilen en zeilen van deze vzw.

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  03-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-03 Nieuwjaarsetentje 'Hof van Aragon'

  Nieuwjaarsetentje ‘Hof van Aragon’ te Lier

  Voor ons jaarlijks etentje hebben wij gekozen om naar Lier te gaan en meer bepaald naar het ‘Hof van Aragon’. Door de meesten van ons wel gekend. Dit jaar kozen wij ook voor de formule ‘ALL-IN’ vanaf de aperitief tot en met de koffie.

  Foto's Eddy Huibers

  Voor meer foto's klik hier.


  31-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-31 Praatwandeling Lier

  Praatwandeling Lier, meer dan lekkere Lierse vlaaikens !

  Lier heeft veel meer te bieden dan lekkere vlaaikes, prachtige kant van bijzondere makelij, en een eigen bier onder de naam Caves. Een sstadswandeling in Lier zal je daarvan overtuigen. Tijdens je tocht langs de Lierse bezienswaardigheden stel je ook vast dat de winkelstraten nog behoorlijk wat middenstanders tellen, met andere woorden dat het shoppingsaanbod niet zo uniform is al op tal van andere plaatsen. Het tweede deel van het traject loopt langs de groene stadsrand, die in dit seizoen er kaaltjes bijligt, misschien in de sneeuw? Wij hebben alvast ‘winters weer’ besteld en raden wel aan wat warmere en regenkledij te voorzien. We wandelen ongeveer 4,5 km!

  Foto's Els Vanhoof en Guido Van Geertsom

  Voor meer foto's klik hier.


  27-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-27 Filharmonie Open Repetitie in de nieuwe Elisabeth zaal

  Filharmonie Open Repetitie in de nieuwe Elisabeth zaal

  Enkele keren per jaar gooit de Filharmonie de deuren van het Filharmonisch Huis open voor een unieke blik achter de schermen van het orkest. Kom langs en maak een repetitie van het orkest mee van op de eerste rij nu in de vernieuwde Koningin Elisabehtzaal.

  De dirigent is Karl-Heinz Steffens met muziek voor strijkers, slagwerk en celesta van Bartok en de 3de symfonie in d (versie 1889) van Bruckner.

  Foto's Els Vanhoof  Voor meer foto's klik hier.


  26-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-26 De mooiste nationale parken van de USA tot Canada

  Digitale reportage: De mooiste nationale parken van de USA tot Canada

  Het resultaat van verschillende reizen naar het westen van de Verenigde Staten en naar het westen van Canada.  Een selectie van de mooiste nationale parken en natuurgebieden en hieruit een selectie van de mooiste beelden…  Vertrekkende vanuit de gok- en glitterstad Las Vegas ontdekken we de betoverende rotswereld van de Bryce Canyon, de uitgestrekte rotsfjorden van het Lake Powell, het wondermooie lichtspel in de Antelope Canyon, de grootsheid van de Grand Canyon, het western landschap van Monument Valley, de ruïnes van de Anasazi-Indianen in het Mesa Verde NP, de duizelingwekkende ravijnen van het Canyonlands NP en de imposante rotsbogen van het Arches NP.  Vervolgens het bevreemdende Badlands NP, het verrassende Grand Teton NP en het onvergelijkbare Yellowstone NP.  In Canada ontdekken we het zeer mooie Banff NP met o.a. het bekoorlijke Lake Louise en tenslotte het schitterende Jasper NP.  Tussendoor nemen we u ook mee naar een 3-daagse evocatie van het pioniersleven 100 jaar geleden, een spectaculaire Cowboy-rodeo en vertellen wij het tragische verhaal van de Indianen met o.a. een aangrijpende Powwow, d.i. een authentiek Indianenfeest, een wanhopige poging om hun cultuur te bewaren…

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  19-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-19 Bezoek leesclub

  Leesclub – Thema “Korte Verhalen”

  Een nieuw jaar, een nieuw begin. Met fierheid en trots stel ik vast dat het tweede jaar van onze leesclub ingaat, dank zij de plus minus 20 trouwe leden, en de 5 voorlezers ! Al de vorige leesclubs waren een succes, dank zij jullie!

  Vandaag lezen we een drietal volledige korte verhalen en, zoals we het gewoon zijn, spreken we er over en/of luisteren we naar wat de anderen er over willen vertellen…

  Ik herhaal mijn oproep actief mee te werken aan de leesclub en ons suggesties in te sturen, mee te delen, aan te wijzen, … zodat we elke maand met een nieuw thema kunnen komen, vol aangename lectuur! Er kunnen nog altijd lezers en toehoorders bij!

  Foto's Eddy Huibers

  Voor meer foto's klik hier.


  09-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-09 Verloren maandag

  Verloren maandag

  Verloren maandag of Verzworen maandag valt dit jaar op 9 januari. Het is een Vlaamse traditie op de maandag na Driekoningen worstenbroden en/of appelbollen te eten.
  Wij Vlaamse actieve senioren, afdeling Antwerpen-Centrum doen hier natuurlijk aan mee.

  Foto's Guido Van Geertsom


  Voor meer foto's klik hier.


  05-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-05 Ledenvergadering

  Jaarlijkse Algemene Statutaire vergadering 2017

  Foto's van  Guido Van Geertsom  Voor meer foto's klik hier.


  30-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-30 Rik Wouters & het huiselijk utopia – MoMu Antwerpen

  Rik Wouters & het huiselijk utopia – MoMu Antwerpen

  De thematiek van het huiselijk geluk bij de schilder Rik Wouters, de intieme sfeer van geborgenheid tussen hem en zijn vrouw Nel, vormt het uitgangspunt voor deze tentoonstelling : de utopische zoektocht naar de essentie van ‘het goede leven’:

  Verschillende Belgische modeontwerpers — o.a. Dirk Van Saene, Bruno Pieters, Christian Wijnants, Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Veronique Branquinho, Martin Margiela, Jan-Jan Van Essche, Anne Kurris — geven op hun eigen manier vorm aan deze gedachten.

  De expo brengt werk van Rik Wouters uit de KMSKA-collectie samen met werk van hedendaagse kunstenaars en modeontwerpers.

  Foto's Lisa Vanhoof  Voor meer foto's klik hier.


  28-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-28 'China light' ZOO

  'China light' ZOO

  Vanaf 3 december tot 15 januari toveren Chinese kunstenaars ZOO Antwerpen opnieuw om tot het sprookjesachtige China Light ZOO. Ze trakteren de ZOO op een volledig nieuwe versie van dit lichtfeest, want behalve de enorme draak van 2014 nemen ze verder hun allernieuwste creaties mee. Beleef een onvergetelijke avond tussen honderden reusachtige lichtobjecten in de vorm van kleurrijke dieren en bloemen die verspreid staan in de ZOO. Een betoverend lichtspektakel.

  Foto's Gerda Deryck


  Voor meer foto's klik hier.


  21-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-21 Kerstreceptie

  Kerstreceptie

  Kerstmis is het feest van de vrede en gezelligheid. Dit jaar wordt ons kerstfeest opgeluisterd door het kwartet “Entr’Acte” met op het programma o.a.Stauss, Léhar, Stolz en natuurlijk ook kerstmuziek..

  Tijdens de pauze is er een hapje en een drankje voorzien. Het tweede deel van de middag speelt het ensemble achtergrondmuziek en kunnen we rustig verder praten en luisteren.

  Foto's Silva De Ryck


  Voor meer foto's klik hier.


  17-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-17 Praatwandeling Mechelen in Kerstsfeer en ‘in den doenker’ !

  Praatwandeling Mechelen in Kerstsfeer en ‘in den doenker’ ! 

  Sfeervolle kerst- en eindejaarstocht door de verlichte historische binnenstad en het Begijnhof in kerstsfeer. Levende kerststal vanaf 18h00 op het binnenplein van Brouwerij Het Anker. Bezoek van de kerstman m.m.v Brouwerij Het Anker..

  Wij hebben alvast ‘winters weer’ besteld en raden wel aan wat warmere en regen-kledij te voorzien. We wandelen eerst 850 meter van het station Mechelen naar de startplaats in de Thomas More Campus op de Zandpoortvest waar we eventueel al iets kunnen drinken. We wandelen dan een kleine 5 km door de feestelijke stad. Na de wandeling is iedereen vrij om terug te keren naar huis of te blijven en eventueel de winkelstraten te bezoeken… of met een drankje en/of een snack wat na te babbelen in één van de vele etablissementen in de omgeving. Zoals hierboven vermeld is er animatie op het binnenplein van Het Anker.

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  16-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-16 Tabletcafé

  Tabletcafé – vragenuurtje met een begeleider

  Vandaag gaan we specifiek één onderwerp aanboren : foto’s nemen met een tablet, hoe bekom je de beste en mooiste foto, het verwerken, opslaan en doorsturen van foto’s en alles wat er nog meer komt bij kijken. We gaan dit o.a. buiten in de praktijk uittesten.

  Maar we gaan zeker verder waar we vorige maand gestopt zijn. Ondertussen zijn er misschien onbeantwoorde vragen bijgekomen waar er zeker ook tijd voor genomen wordt.

  Foto's Gerda De Ryck

  Voor meer foto's klik hier.


  03-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intro

  Wij zijn een vrijwilligersorganisatie, pluralistisch, niet-partijpolitiek gebonden en Vlaamsbewust. De afdeling Antwerpen-Centrum biedt ruimte voor : cultuur, sport, gezelligheid en educatie.

  Voor meer detail over dagactiviteit, klik op gewenste datum hieronder

  PROGRAMMA JUNI 2018 PROGRAMMA MEI 2018

   Vrijdag 1 juni 2018 (I – B = € 12,00)

  Ik zal 20 jaar oud zijn in 2030 – tentoonstelling Luik

   Zondag 3 juni 2018 (I – B = € 12,00 )

  Film en muziek herenigd – Antwerp Symphony Orchestra

   Dinsdag 5 juni 2018 (I – B = € 5,00)

  Bezoek Karrenmuseum te Essen

   Woensdag 6 juni 2018 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

   Donderdag 7 juni 2018 (I – B = € 15,00)

  Roep om Rechtvaardigheid – tentoonstelling Mechelen

   Vrijdag 8 juni 2018 (NI – NB = gratis)

  Ledenvergadering

   Zondag 10 juni 2018 (I – B = € 22,50)

  Coppélia – Bolshoi ballet – Kinepolis

   Dinsdag 12 juni 2018 (I – B = € 2,00)

  Fietstocht Wijnegem – Massenhoven – Ranst – Wommelgem

   Donderdag 14 juni 2018 (I – B = € 10,75)

  Seniors at the movies – The Leisure Seeker – Kinepolis

   Zaterdag 16 juni 2018 (I – B = € 3,00)

  Bomen aan het woord in Antwerpen Noord

   Zondag 17 juni 2018 (I – B = € 13,50)

  Film – Kunst in de Cinema – het Louvre – Kinepolis

   Maandag 18 juni 2018 (I – B = € 2,00)

  Leesclub – Omtrent Emancipatie

   Dinsdag 19 juni 2018 (I – B = € 2,00 )

  Praatwandeling Lier

   Woensdag 20 en donderdag 21 juni 2018 (I – NB = gratis)

  Bezoek Europees Parlement - Brussel

   Vrijdag 22 juni 2018 (I – B = € 2,00)

  Muziekclub: Coffeeklatchjazz

   Dinsdag 26 juni 2018 (I – B = € 4,00)

  Minigolf Rivierenhof

   Woensdag 27 juni 2018 (I – B = € 8,00)

  Hugo Claus – Achter vele maskers – het Letterenhuis

   Donderdag 28 juni 2018 (I – B = € 2,00)

  Stapwandeling Knooppuntentocht ‘Het Zennegat’ (herneming)

   Donderdag 28 juni 2018 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

   Zaterdag 30 juni 2018 belangrijke bijlage (I – B = zie tekst)

  Boottocht Brussel – Antwerpen – Maaltijd aan boord

   Woensdag 2 mei 2018 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

   Donderdag 3 mei 2018 (I – B = € 7,00)

  Noord- en Zuidpool, de toekomst van deze natuurgebieden? - Costa

   Vrijdag 4 mei of maandag 21 mei 2018 (I – B = € 4,00)

  Literaire wandeling Linker Oever

   Zondag 6 mei 2018 (I – B = € 2,00)

  Stapwandeling in Zandhoven

   Zondag 6 mei 2018 (I – B = € 15,00)

  Bach versus Telemann – Begijnhofkerk - met receptie

   Maandag 7 mei 2018 (I – B = € 16,00)

  Cendrillon – Jules Massenet – opera - Kinepolis

   Dinsdag 8 mei 2018 (NI – NB = gratis) - Ledenvergadering

   Vrijdag 11 mei 2018 (I – B = € 10,00)

  Middagconcert - Amuz

   Zaterdag 12 mei 2018 (I – B = € 7,00)

  Inkijk in het Havenhuis (derde rondleiding met gids)

   Maandag 14 mei 2018 (I – B = € 2,00)

  Leesclub – Omtrent Hugo Claus

   Dinsdag 15 mei 2018 (I – NB = gratis)

  Kleinkunstnamiddag met Elly & Rikkert en Ed Kooyman

   Woensdag 16 mei 2018 (I – B = € 2,00)

  Fietstocht Antwerpen Centrum - Linkeroever

   Donderdag 17 mei 2018 (I – B = € 10,75)

  Seniors at the movies: The Greatest Showman - Kinepolis

   Zondag 20 mei 2018 (I – B = € 13,50)

  Kunst in de Cinema: Hitler's Hidden Treasure - Kinepolis

   Maandag 21 mei 2018 (I – B = € 4,00) wandeling zie vrijdag 4 mei 2018

   Van maandag 21 tot en met 25 mei 2018 (volzet)

  Vijfdaagse reis naar Berlijn

   Dinsdag 22 mei 2018 (I – B = € 2,00)

  Petanque bij de Distelvinken Merksem

   Donderdag 24 mei 2018 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

   Zaterdag 26 mei 2018 (I – B = € 2,00)

  Praatwandeling De Oude Landen Ekeren

   Zondag 27 mei 2018 (I – B = € 10,00)

  Barbara Dex tot de tweede macht – De Roma

   Dinsdag 29 mei 2018 (I – B = € 35,00 of € 41,00)

  Provinciale wandeldag te Leuven

   Woensdag 30 mei 2018 (I – B = € 5,00)

  Museum Vleeshuis – Woensdagklanken – In het spoor v/d Duarte’s

   Donderdag 31 mei 2018 (I – B = € 2,00)

  Muziekclub


  01-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privacy

  Personen die wensen dat hun foto/afbeelding NIET op deze blog mag getoond worden, kunnen dit per mail melden door HIER een bericht te versturen.

  Bescherming van de privacy

   


  01-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma MEI 2018

  Programma MEI 2018

  Woensdag 2 mei 2018 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba-canaste – boggelen – rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom

  Praktisch:

  • Organisatie: Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45

  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45

  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen

  • Te bereiken: tram 24, 12 en 11 (vanaf Astridplein)

  • Start: 14h00

  Donderdag 3 mei 2018 (I – B = € 7,00)

  Noord- en Zuidpool, de toekomst van deze natuurgebieden - Costa

  De Noordpool is aan het smelten! Dit is een zeer verontrustende ontwikkeling, de aarde warmt op. Dit betekent niet alleen een aanzienlijke stijging van het waterpeil, maar ook het onherroepelijke einde van de dieren die er leven.

  Op de Zuidpool is de situatie iets beter, omdat de ondergrond niet uit ijs bestaat zoals op de Noordpool, maar uit land. Dit land is diep bevroren en zal er langer over doen om op te warmen.

  Dos en Berthie Winkel waren er en vertellen ons hun verhaal

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82

  • Afspraak: om 13h30 in het Cultureel Ontmoetingscentrum Sint Andries (Costa)

  • Te bereiken: bus 22, 180,181,183 tot halte Tropisch instituut, of te voet vanaf de Groenplaats

  • Waar: Costa, Sint Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen

  • Start: 14h00

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018 

  Vrijdag 4 mei of maandag 21 mei 2018 (I – B = € 4.00)

  Literaire wandeling Linker Oever

  Unieke literaire wandeling geleid door Ady Laforce en Remi D’hamers op de Linker Oever. Remi en Ady brengen op speelse manier teksten en geven uitleg over de straatnamen op de LO : Blancefloer, Gloriant, Van Eeden,… maar ook verrassingen zoals Willem Gyssels,…, muzikaal ondersteund door saxofonist Marcelo Moncada. We vertrekken en komen terug aan op hetzelfde punt. We vergeten zeker het ‘natje’ niet…

  Praktisch :

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74

  • Afspraak: Antwerpen, Frederik Van Eedenplein, om 13h45

  • Te bereiken: premetrolijnen en bussen die de Linker Oever aandoen

  • Waar: Frederik Van Eedenplein, uitgang premetro

  • Start: 14h00

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018 met vermelding van vrijdag 4 mei, of maandag 21 mei, of blanco indien beide data kunnen voor u

  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen per groep

  Zondag 6 mei 2018 (I – B = € 2,00)

  Stapwandeling in Zandhoven

  Het wandelparcours slingert langs Montensbos Massenhoven, via de Anti-tankgracht en het Fort van Oelegem (beschermd als monument) en verder langs bos- en veldwegen door landelijk Zandhoven. Het tempo wordt door de deelnemers aangegeven en de gesprekken blijven ‘geheim’… we stappen minimaal 12km.

  Praktisch :

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74

  • Afspraak: Berchem Station inkomhal, 09h30

  • Te bereiken: bus 420 van 09h46 - busperron 11 - tot Ranst , halte Driehoekstraat op 572m van de start. Aankomst 10h36.

  • Waar: Harmonie St. Amelberga, Schriekweg 6, Ranst

  • Start: 11h00

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018

  • Maximum aantal deelnemers : 25 

  Zondag 6 mei 2018 (I – B = € 15,00)

  Bach versus Telemann - Begijnhofkerk - met receptie

  RedHerring baroque ensemble brengt werken voor klavecimbel, blokfluit, strijkers en bcNa afloop van het concert wordt u gratis een hapje en een drankje aangeboden. 

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82

  • Afspraak: Inkom St. Catharinakerk in het begijnhof om 14h45

  • Te bereiken: vanaf de F.Rooseveltplaats, Korte Winkelstraat en Ossemarkt

  • Waar: Begijnhof, Rodestraat 39, 2000 Antwerpen

  • Start: 15h00

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018

  Maandag 7 mei 2018 (I – B = € 16,00)

  Cendrillon – Jules Massenet - opera - Kinepolis 

  Massenets weelderige interpretatie van het Assepoester-verhaal komt naar de Met, en DiDonato schittert in de titelrol. Ze komt samen op het podium te staan met mezzosopraan Alice Coote, die de broekenrol van de prins zingt. Kathleen Kim speelt de rol van de toverfee en Stephanie Blythe is de heerszuchtige Madame de la Haltière. Bertrand de Billy dirigeert Laurent Pelly’s fantasierijke en sprookjesachtige productie.

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82

  • Afspraak: Inkom Kinepolis om 13h30

  • Te bereiken: tram 6 tot halte Antwerpen Metropolis

  • Waar: Kinepolis, Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen

  • Start: 13h45

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018

  Dinsdag 8 mei 2018 (NI – NB = gratis) 

  Ledenvergadering

  Alle leden zijn welkom op onze maandelijkse ledenvergadering. Dit biedt u de beste kansen om op de hoogte te blijven van onze werking en van het wel en wee van uw afdeling.

  Even een terugblik op de activiteiten van april. Bespreking de activiteiten van mei 2018 met vooruitblik naar juni en juli. Nieuws vanuit Vl@s nationaal en de provincie, Vlaamse Ouderenraad en Seniorenraad van het district Antwerpen. 

  Praktisch:

  • Organisatie: Bestuur

  • Afspraak: Dienstencentrum Liberty om 13h45

  • Te bereiken: tram 2, 6, bus 22,180,181,183, 500 halte Olympiade

  • Waar: Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen

  • Start: 14h00 stipt

  Vrijdag 11 mei 2018 (I – B = € 10,00)

  Middagconcert – Amuz

  Jozef De Beenhouwer (piano) brengt werken van Robert Schumann.
  Hij kreeg zijn eerste pianolessen op vijfjarige leeftijd van zijn grootvader. Reeds als kind bouwde hij een grote repertoirekennis op, met een bijzondere voorliefde voor de muziek van Robert Schumann. Als solist, zowel in recitals als met orkest, heeft hij opgetreden in een groot aantal concertzalen en heeft hij radio- en tv-opnamen gemaakt in vele Europese landen en ver daarbuiten. Gedurende tien jaar (1986–1996) was hij officieel begeleider in de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool en zang.

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82

  • Afspraak: inkom Amuz om 11h40

  • Te bereiken: o.a. via de Groenplaats

  • Waar: Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen

  • Start: 12h00 stipt, einde is voorzien rond 13h00

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018

  Zaterdag 12 mei 2018 (I – B = 7,00)

   Inkijk in het Havenhuis (derde rondleiding met gids)

   Zaha Hadid Architects leverde met het Havenhuis een architecturaal meesterwerk af, op maat van  een wereldhaven als Antwerpen. Het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Antwerpen is zonder twijfel een van de blikvangers van de Antwerpse skyline. Maar ook binnenin is het gebouw adembenemend dankzij een fascinerend lijnenspel dat er zich op elke verdieping voltrekt, en duizelingwekkende vergezichten.

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82

  • Afspraak: aan de voorpoot van het Havenhuis

  • Te bereiken: Met tram 7 tot halte MAS of tram 6 tot halte Metropolis en dan nog een ruime km wandelen

  • Waar: op het Zaha Hadidplein om 11h45

  • Start: 12h00

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018

  • Maximum aantal deelnemers: 20 personen

  • De personen die ingeschreven waren voor één van de voorgaande rondleidingen in november 2017 en op de wachtlijst staan krijgen voorrang (graag heel snel je inschrijving herbevestigen).

  • Opmerking: een goede fysieke conditie is vereist, omwille van het veelvuldig gebruik van trappen

  Maandag 14 mei 2018 (I – B = € 2,00)

   Leesclub – Omtrent Hugo Claus

   Voorafgaand aan ons bezoek aan de tentoonstelling ‘Hugo Claus, achter vele maskers’ in het Letterenhuis, lezen wij uit het werk van deze schrijver. Hij is één van onze beroemdste literatoren en zijn oeuvre is indrukwekkend. Breng gerust één van zijn romans of dichtbundels mee om eruit voor te lezen….

  Praktisch :

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74

  • Afspraak: Dienstencentrum Liberty, Polyvalente zaal om 13h45

  • Te bereiken: met tram 2, 6, bus 22,180,181,183, 500 halte Olympiade

  • Waar: Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen

  • Start: 14h00 stipt

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018

  • Maximum aantal deelnemers : 25 personen  

  Dinsdag 15 mei 2017 (I – NB = gratis)

  Kleinkunstnamiddag met Elly & Rikkert en Ed Kooyman

  Het district Antwerpen organiseert een gratis namiddagconcert voor senioren in de Arenbergschouwburg : Geniet van twee pioniers uit de vorige eeuw : “Elly & Rikkert” uit het hoge Noorden van Nederland en uit Antwerpen “Ed Kooyman”.
  Het district Antwerpen biedt u ook gratis koffie en koekjes aan.

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82

  • Afspraak: Inkom Arenbergschouwburg om 13h45

  • Te bereiken: o.a. met tram 4, 7 tot halte Mechelseplein

  • Waar: Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen

  • Start: 14h00 stipt

  • Verplicht inschrijven voor 15 april 2018 !!!

  • Max. aantal deelnemers: 25 personen

  • Personen die in district Antwerpen wonen kunnen zelf een gratis kaart afhalen in elk dienstencentrum van district Antwerpen vanaf maandag 16/04/2018.

  Woensdag 16 mei 2018 (I – B = € 2,00)

  Fietstocht Antwerpen Centrum - Linkeroever

  We hernemen onze afgelastte fietstocht van maart, met start vanuit het Kasteel Rvierenhof.
  De totale afstand bedraagt 48,9 km.
  De route kan eventueel ingekort worden als we aan knp/49 de waterbus nemen tot in Antwerpen het Steen, vaartijd 17 min., prijs 2,50 euro. Dit kunnen we ter plaatse beslissen.
  Onderweg krijgt u de gelegenheid om even te rusten, een verfrissing te nemen of voor een sanitaire stop. We fietsen tegen een gemiddelde snelheid van 15 km/uur.

  Praktisch :

  • Organisatie: Guido Van Geertsom – GSM 0473 52 42 40

  • Afspraak: Kasteel Rivierenhof om 10h15

  • Waar: Hotel/Kasteel Rivierenhof aan de vijver

  • Start: 10h30

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018

  • Maximum aantal deelnemers: 20 personen

  Donderdag 17 mei 2018 (I –B = € 10,75)

   Seniors at the movies: The Greatest Showman - Kinepolis

   The Greatest Showman is een muzikaal spektakel over het ontstaan van de showbusiness en het gevoel van verwondering dat ontstaat als dromen werkelijkheid worden.
  De film is geïnspireerd door de ambitie en fantasie van P.D. Barnum. Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter een betoverend spektakel dat wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht.

  Na de film: koffie / thee en gebak in de foyer

  Praktisch :

  • Organisatie: Silva De Ryck, GSM 0497/32 75 63

  • Afspraak: Inkom Kinepolis om 14h15

  • Te bereiken: tram 6 tot halte Antwerpen Metropolis

  • Waar: Kinepolis, Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen

  • Start: 14h45

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018 

  Zondag 20 mei 2018 (I –B = 13,50)

  Kunst in de Cinema: Hitler's Hidden Treasure - Kinepolis

  Er zijn twee manieren waarop het Nazisme de hand wilde leggen op kunst: ze wilden elk spoor van de zogenaamde “Entartete Kunst” (gedegenereerde kunst) vernietigen en ze plunderden systematisch klassieke en moderne kunstwerken. De film is een verbazingwekkende reis doorheen vijf tentoonstellingen die een ongelooflijk aantal meesterwerken tonen van onder andere Botticelli, Klee, Matisse, Monet, Chagall, Renoir en Gauguin. Elke tentoonstelling gaat gepaard met een aantal indrukwekkende menselijke en artistieke verhalen.

  Praktisch :

  • Organisatie: Silva De Ryck, GSM 0497/32 75 63

  • Afspraak: Inkom Kinepolis om 14h30

  • Te bereiken: tram 6 tot halte Antwerpen Metropolis

  • Waar: Kinepolis, Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen

  • Start: 14h45

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018

  Maandag 21 mei 2018 (I – B = € 4.00)

   Literaire wandeling Linker Oever (info zie vrijdag 4 mei 2018)

  Van maandag 21 tot en met 25 mei 2018 (volzet)

   Vijfdaagse reis naar Berlijn

    Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82

  • Afspraak: groot plein voor de PIVA om 5h45

  • Waar: Desguinlei 244, 2018 Antwerpen, autocar Verhoeven

  • Vertrek: 6h00 stipt

  • Facultatief: de bezoeken volgens het programma, nog niet gekend maar op de bus te betalen

  Dinsdag 22 mei 2018 (I – B = € 2,00)

  Petanque bij de Distelvinken Merksem

  Mogelijkheid om een partijtje petanque te spelen op de velden van de Distelvinken in Merksem. Iedereen is welkom. Bij voorkeur eigen petanqueballen meebrengen, voor de anderen zullen er petanqueballen voorzien worden. De terreinen liggen buiten, weliswaar overdekt. Sanitair is toegankelijk. Voor een verfrissing eigen drank voorzien.

  Praktisch :

  • Organisatie: Guido Van Geertsom, GSM 0473 / 52 42 40

  • Afspraak: om 13h15 Oortbroek 4, 2170 Antwerpen, genaamd Distelhoek.

  • Te bereiken: o.a. bus 640 (Brasschaat, Wuustwezel, Brecht) en bus 642 (Brasschaat, Miksebaan, Maria ter Heide). Afstappen Lambrechthoekenlaan, stopplaats Vlaschaardstraat, straat oversteken, naar rechts en door Korenstraat wandelen. Park Distelhoek is dan zichtbaar.

  • Met de eigen wagen of fiets is ook mogelijk.

  • Start: 13h30

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018

  • Maximum aantal deelnemers: 20 personen

  Donderdag 24 mei 2018 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba-canaste – boggelen – rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom

  Praktisch:

  • Organisatie: Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45

  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45

  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen

  • Te bereiken: tram 24, 12 en 11 (vanaf Astridplein)

  • Start: 14h00

  Zaterdag 26 mei 2018 (I – B = € 2.00)

  Praatwandeling De Oude Landen Ekeren

  Unieke natuur vlakbij de stad! ‘De Oude landen’ bestaan uit de mooi kronkelende Oudelandse Beek, grimmig gevormde rietkragen, bloemrijke graslanden en wilgenbosjes. Het is wellicht één van de mooiste stedelijke natuurgebieden van Vlaanderen!. Mogelijk zijn de gallowayrunderen op de afspraak… We vertrekken en komen aan op hetzelfde punt. We vergeten zeker het ‘natje’ niet…

  Praktisch :

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74

  • Afspraak: Antwerpen, F Rooseveltplaats, perron 22 om 13h30

  • Te bereiken: bus 720 om 13h50 richting Putte – aankomst 14h10

  • Waar: Markt Ekeren

  • Start: 14h15

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018
    

  Zondag 27 mei 2018 (I – B = € 10,00)

  Barbara Dex tot de tweede macht – De Roma

  Barbara bezingt de liefde voor haar vader. Met hem heeft ze zoveel gedeeld, gelachen, gehuild, gediscussieerd en gemusiceerd. Op persoonlijke wijze blaast ze nieuw leven in de liedjes van haar vader. Dat het een intimistische muziekvoorstelling wordt die naar de keel grijpt, staat vast. Een muzikaal cadeau voor Marc, haar held, haar vader, haar clown

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82

  • Afspraak: inkom De Roma om 14h30

  • Te bereiken: o.a. tram 10, 24, bus 31, 410 tot halte Borgerhout De Roma

  • Waar: Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

  • Start: 15h00

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018

  Dinsdag 29 mei 2018 (I – B = € 35,00 of € 41,00)

  Provinciale wandeldag te Leuven

  Dag programma:

  08h57 Vertrek trein in Antwerpen Centraal (groepstrein !!!)

  10h02 Aankomst trein in Leuven

  10h20 Ontvangst met koffie en koffiekoek

  11h00 Themawandeling ‘Op stap met de begijn’ met gidsen in begijnjestenue

  12h45 Lunch Menu 1 Gevogeltebrochette, provenciaalse of champignonroom saus en frietjes
  Menu 2 Gambrinusrib (varkensfilet) met seizoengroenten en kroketjes saus op basis van kalfsfond, bier, spekjes, zilveruitjes, champignons.

  14h15 Groep 1: Bezoek aan het stadhuis
            
  Groep 2: Sint-Pieterskerk met toegang tot schatkamer

  15h00 Wisselen van de groepen en tweede bezoek

  16h00 Terug verzamelen in Salons Georges. Einde wandeldag

  16h58 Vertrek groepstrein in Leuven

  18h03 Aankomst trein in Antwerpen Centraal

  Praktisch :

  • Organisatie: Provincie - Eddy Huibers tel. 03/230 73 69 – Gsm 0472/370 910

  • Afspraak: Inkomhal Centraal Station Antwerpen om 08h40 of Berchem om 08h45

  • Te bereiken: Groepstrein met reservatie richting Leuven van 08h57 (Spr 6), Berchem 09h03

           Aankomst te Leuven om 10h02.

  • Vervolgens 1,2 km stappen ong.15 min.

  • Waar: Salon Georges, Hogeschoolplein 15 Leuven

  • Start: 10h20

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018 met opgave van keuze menu

  • In de prijs is alles inbegrepen (trein, koffie bij ontvangst, gidsen, lunch behalve de drank)

  Opgelet, dus zelf GEEN treinticket kopen !!!

  • Betaal 35 euro als u geen gebruik wenst te maken van de trein

  Woensdag 30 mei 2018 (I – B = € 5,00)

  Het Vleeshuis – Woensdagklanken – in het spoor van de Duarte’s

  De fantastische reis van de 17de eeuwse edelman Francis Tregian op bezoek bij de Duarte’s. Deze Engelse edelman (1574-1619) is waarschijnlijk de auteur van het 'Fitzwilliam Virginal Book', een grote verzameling muziekstukken uit de late 16-de eeuw en vroege 17-de eeuw.

  Aline Hopchet richtte ensemble Cannamella op in 2004. De naam Cannamella - oud-Italiaans voor zoethoutje, maar ook een klein rieten fluitje - geeft een mooie omschrijving van het ensemble met als basis blokfluiten en dubbelrietblad-instrumenten. Cannamella bespeelt het minder bekende repertoire uit de 16de, 17de en vroege 18de eeuw en werkt daarvoor projectmatig met een bezetting variërend van 2 tot 7 personen.

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82

  • Afspraak: aan de ingang van het Vleeshuis om 13h45

  • Waar: Vleeshouwersstraat 38-40, 2000 Antwerpen

  • Deuren 14h00, start: 14h30

  • Duur: ongeveer 02h15 uur

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018

  Vrijdag 31 mei 2018 (I – B = € 2,00)

  Muziekclub: Kennismaking met Amerikaanse componisten

  We steken de grote plas over en gaan een muzikale reis maken door de klassieke muziek van Amerikaanse – bekende en minder bekende – toondichters. Er zullen misschien aangename ontdekkingen zijn..

  Praktisch :

  • Organisatie: Sylviane Slegers & Vieneke Verstraeten 03/322.51.12 of 0474/35.73.45

  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45

  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7-8 - 2000 Antwerpen

  • Te bereiken: tram 24, 12 en 11 (vanaf Astridplein)

  • Start: vanaf 14h00

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018

  Zondag 3 juni 1018 (I – B = € 12,00)

  Film en muziek herenigd - Antwerp Symphony Orchestra

  We worden ontvangen met overheerlijke boterkoeken ons gratis aangeboden door het orkest en zo kunnen we reeds op een gezellige manier vooruitblikken naar het concert

  Op deze zondagochtend staat het prachtige concerto-rapsodie in d voor cello en orkest van Katsjatoerjan op het programma. Daarnaast zal ook Stravinski’s ballet “De vuurvogel” gespeeld worden, begeleid door filmbeelden van regisseur Lukas van Woerkum.

  Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82

  • Afspraak: inkom Koningin Elisabethzaal om 9h55

  • Waar: Astridplein 26, 2000 Antwerpen

  • Start: ontvangst om 10h00, het concert start om 11h00

  • Einde is voorzien om 12h15

  • Inschrijven en betalen voor 20 april 2018

  • Iedereen is welkom (ook de kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden)

  Zaterdag 30 juni 2018 (I – B = € 25 enkel voor de boottocht en gids)

  Boottocht Brussel – Antwerpen

  Dag programma:

  08h50 Afspraak: Inkomhal Centraal station Antwerpen, Berchem station om 08h55

  09h58: Aankomst: Brussel-Centraal

  10h15: Afspraak met gids.

  10h25: Gegidste wandeling doorheen het centrum van Brussel naar de Akenkaai.

  11h55: Inschepen


  14-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-09-14 Bestuurslid gezocht

  .
  Foto

  gezocht

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Inhoud blog
 • 2018-05-16 Fietstocht Antwerpen centrum - Linkeroever
 • 2018-05-06 Stapwandeling in Zandhoven
 • 2018-05-04 Literaire wandeling Linker Oever
 • 2018-04-25 1ste kennismaking met het barokjaar 2018 (gids Leo Vereecken. Anders kijken in de Sint Pauluskerk)
 • 2018-04-21 Waterbus + Praatwandeling kasteel Wissekerke Bazel
 • 2018-04-04 Tentoonstelling: Pompeii, the Immortal City
 • 2018-03-13 Street Art Wandeling Berchem
 • 2018-03-12 Veilig op een veilige fiets! – workshop - TPC
 • 2018-03-02 Bezoek aan tapijtweverij De Wit in Mechelen
 • 2018-02-20 Praatwandeling op Linkeroever
 • 2018-02-19 Nationaal Museum van Douane en Accijnzen
 • 2018-01-27 Praatwandeling Kasteel Selsaeten Ranst
 • 2018-01-25 Bezoek Meduceum in Turnhout
 • 2018-01-24 Tweede VL@S Kwis
 • 2018-01-18 usreis: Izegem schoenentour en bezoek kasteelbrouwerij.
 • 2018-01-08 Jaarlijkse algemene statutaire vergadering
 • 2017-12-30 Praatwandeling - In't stad
 • 2017-12-22 Kerstwandeling Sint Andries
 • 2017-12-19 Kerstreceptie
 • 2017-12-16 Bezoek aan het Antwerps Bunker museum
 • 2017-12-09 Mooie kerst gewenst door onze leden
 • 2017-12-01Van aderlating tot dialyse
 • 2017-11-20 De Bonanzas – The Wonder Years
 • 2017-11-14 Van stripmuur tot begijnen en terug
 • 2017-11-11 Inkijk in het Havenhuis


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!