Bedrijfsbezoek “Belgisch saffraan” - Morkhoven
Benieuwd naar hoe saffraan gekweekt wordt, hoe saffraan gebruikt kan worden en hoe u echte saffraan kan herkennen?
Aan de hand van beelden en uitleg wordt verteld hoe saffraan geteeld wordt, wat de kenmerken van saffraan zijn en hoe u kwaliteit saffraan kan herkennen. Ze weiden uit naar het culinair gebruik en geven ons tips en weetjes mee.
Bij het veldbezoek vertelt Marc uitgebreid over wat er boven- en ondergronds gebeurt, zodat iedereen een duidelijk beeld krijgt wat saffraan kweken inhoudt.
Nadien is het tijd voor saffraan proevertjes: 1 taster van onze alcoholische dranken, 1 hartig en 1 zoet huisgemaakt saffraan hapje.
- De activiteit gaat door in een ruime en open evenemententent naast de saffraan velden. Het weiland kan nat zijn, voorzie geschikt schoeisel en kledij.
- Er is mogelijkheid om in de tent alles zittend te volgen. De vouwstoeltjes zijn licht en kunnen eventueel meegenomen worden naar het veld.
Foto's Ingrid Lannoy
Voor meer foto's klik hier.
|