Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phara versus Dedecker
    Mooi staaltje van journalistiek. Misschien dat Phara haar kandidatuur kan stellen voor Het Laatste Nieuws, het partijblad van "open" VLD. Ze zullen haar graag zien komen, me dunkt!

    Jean Marie Dedecker bij Phara 28/10/2008

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEWAELGATE: The never ending story...
    In het partijblad van de open VLD dat de naam draagt "Het Laatste Nieuws" stond vandaag het zoveelste tendentieuze artikel over de omstreden minister van Binnenlandse zaken Patrick Dewael. Hierin vertelt Dewael "dat hij gestreden heeft voor zijn eer." Ik heb nog nooit in mijn leven zulke zever gelezen. Dewael is ver over the top gegaan en weigert hiervoor zijn politieke verantwoordelijkheid te nemen. De zwakke regering Leterme slikt dat en daarom heeft Dewael geluk. Tegelijktijd betekent dit dat het nog nooit zo slecht gesteld was met de democratie in ons land. Immers, corrupte politici kunnen ongeveer alles doen waar ze zin in hebben, belangenvermenging en vriendjespolitiek geraakt stilaan geïnstitutionaliseerd. 

    Dat Het Laatste Nieuws zulke tendentieuze artikels laat verschijnen is een blaam voor de krant! Daarom kunnen we niet anders besluiten dan dat Het Laatste Nieuws een verlengstuk is van de "open" VLD en zeker geen objectieve berichtgeving brengt. Daarom heb ik beslist in de toekomst voorkeur te geven aan de Gazet van Antwerpen. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlaging overheidsuitgaven

    Itinera: Makkelijk 12 miljard te besparen op overheidspersoneel

    30 oktober 2008

    Door de overheidsambtenaren die de komende tien jaar op pensioen gaan te vervangen door jonge ambtenaren, kan de overheid op een vrij eenvoudige manier 12 miljard euro besparen. Dat geld kan dan weer dienen om de vergrijzingskosten op te vangen. Dat is één van de voorstellen van Jean Hindriks van de onafhankelijke denktank Itinera.Met de studie "Copernicus voorbij: van verwarring naar consensus?", wil Hindriks een draaiboek aanbieden voor een betere overheid. De studie vertrekt vanuit de vaststelling dat België een van de grootste en duurste overheden telt, maar dat de resultaten vaak tegenvallen. Hindriks werkte een reeks van 25 actiepunten uit die de kwaliteit van de overheid kunnen verbeteren. Hij stelt ook enkele zogenaamde "quick wins" voor. Zo gaat 40 procent van de ambtenaren de komende 10 jaar met pensioen. Hindriks stelt voor om die ambtenaren te vervangen door jonge ambtenaren. Omdat die jongeren gemiddeld 60 procent minder kosten, kan de overheid op een relatief eenvoudige manier 12 miljard euro besparen, geld dat ingezet kan worden om de vergrijzing op te vangen. Een andere "quick win" is de afschaffing van de Senaat. (TIP)

    bron: Belga
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doet de overheid met onze zuur verdiende centen?
    Gisteren ontving ik van de belastingen mijn vennootschapsbelasting. Tegen 21 december 08 moet ik 121.000 euro overschrijven naar het ministerie van financiën. Alsof het niets is. Allemaal niets op tegen indien mijn geld goed besteed wordt. Niet dus. Gisterenavond was ik weer getuige van een mooie aflevering van Terzake. En ik moet het toegeven de beide journalisten waren zeer scherp in hun vraagstelling. Slachtoffer van dienst: Een correctioneel veroordeelde met de naam Noël Slangen. Deze brave man werd enkele jaren geleden te Brussel veroordeeld voor een heleboel correctionele inbreuken, zoals schriftvervalsing bij het bekomen bij openbare aanbestedingen. Geen probleem voor de "open" VLD die de brave man beloonde met het directeurschap van de partij. Meer nog, de brave Noël Slangen blijft lucratieve overheidsopdrachten in de wacht slepen. Maar de VLD en Slangen zullen geleerd hebben uit hun fouten, want de brave man werkt nu zonder contract. En niet dat het gaat over enkele honderden euro's. Neen, de brave Slangen werkt zonder contract bij een opdracht van meer dan vijf miljoen euro!!!! Dat dit dossier stinkt als de pest, voelt iedereen aan en ik moet zeggen dat de journalisten van Terzake zelf het woord belangenvermenging in de mond namen. Niet dat Noël Slangen er zenuwachtig van werd. De man is al lang de schaamte voorbij. Als je op dit niveau van de politiek circuleert, ben je zodanig met de macht gecorrumpeerd dat je nog weinig ethische waarden overhoudt.

    Het is opvallend dat de VLD zich niet meer schaamt voor de aanwezigheid van iemand als een Noël Slangen. Men liegt de bevolking vanalles voor en men doet maar op. Komt er een andere politieke partij opzetten, dan wordt deze direct als populistisch of extreem voorgesteld. Ja, onze politici zitten goed in het zadel, me dunkt...
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Correctioneel veroordeelde Slangen ("open" VLD) heeft geen contract

    Contractenruzie over communicatie Oosterweel

    BRUSSEL - 'Het contract met Noël Slangen opzeggen hoeft niet: er is geen contract', zegt Vlaams parlementslid Peumans (N-VA).

    Van onze redacteur



    Wat Vlaams parlementslid Jan Peumans (N-VA) al een hele tijd zegt, is nu bevestigd door de BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel). Gaat u even zitten, want het wordt technisch.

    De BAM voert het Antwerpse masterplan - met onder meer de Oosterweelverbinding - uit. In een brief aan voorzitter Marleen Vanderpoorten (Open VLD) van het Vlaams Parlement geeft de topman van de BAM, Jan Van Rensbergen, letterlijk toe dat er geen contract is tussen Groep C, het communicatiebureau van Slangen, en TV SAM. En TV SAM, dat is dan weer het studieconcern van de BAM. In de brief staat wel dat er een'intentieovereenkomst' was tussen Groep C en TV SAM. Na het binnenhalen van de opdracht moest die omgezet worden in een contract. Dat gebeurde echter nooit.

    'Maar intussen is er wel 5 miljoen euro naar Slangen gegaan voor een communicatieopdracht zonder contract. Het contract opzeggen met Groep C kan dus niet. Maar de samenwerking moet wel stoppen', zegt Peumans. 'Er is ook nooit een openbare aanbesteding geweest. Deze opdracht moet zo snel mogelijk in concurrentie gesteld worden.'

    Volgens de BAM en Noël Slangen zelf is er geen vuiltje aan de lucht. 'Er is een contract tussen de BAM en TV SAM waarin Groep C mee is opgenomen. Bovendien zijn er elke drie maanden nieuwe deelcontracten over de communicatie', klinkt het bij Slangen.

    Peumans wil er niet van horen. 'Poenschepperij van Slangen. De betrokken ministers (Dirk Van Mechelen (Open VLD), Kathleen Van Bremt (SP.A) en Hilde Crevits (CD&V)) mogen het volgende week komen uitleggen.'

    In Terzake haalde Noël Slangen gisteren zwaar uit naar Peumans. Hij zei dat de N-VA'er ingegrepen heeft bij de benoeming van een communicatieambtenaar voor de BAM. Op die manier zou een partijgenoot van Peumans het zitje gekregen hebben. Het spel wordt voortaan vuil gespeeld.



    Peter De Lobel


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anciaux subsidieert broer

    Anciaux subsidieert rusthuis van broer

    Bert Anciaux.blg

    Bert Anciaux.blg

    © DIDIER JOURET

    BRUSSEL - Vlaams minister Anciaux schold een lening kwijt aan het rusthuis van zijn broer.

    van onze redacteur



    Rusthuis De Overbron in Neder-over-Heembeek verkreeg op 20 maart van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) dat een lening van 400.000 euro niet moet terugbetaald worden.

    Dat rusthuis is een van de pionnen van Bert Anciaux om de Vlaamse aanwezigheid in de rusthuissector in Brussel te versterken. De Vlaamse overheid nam in maart 1999 verschillende initiatieven om meer Vlaamse rusthuizen in Brussel te realiseren. Dat zijn rusthuizen die worden gecontroleerd door de Vlaamse overheid. Ze respecteren de taalwetten wel en bieden doorgaans een betere kwaliteit dan de tweetalige rusthuizen en degene die gecontroleerd worden door de Franse gemeenschap.

    Aan de vzw De Overbron werd in 1999 een terugvorderbare investeringssubsidie toegekend van 6miljoen Belgische frank. De vzw beloofde om van die som vanaf 2001 jaarlijks een miljoen terug te storten. Dat was een subsidie bovenop de meer dan 7 miljoen die De Overbron eerder al gekregen had van het Vlaams Investeringsfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA).

    In 2003 opende De Overbron zijn deuren. Er zijn nu 44 bewoners. Een aantal dat veel lager ligt dan in de meeste Vlaamse rusthuizen.

    Begin dit jaar besliste de VGC 'na overleg op het kabinet-Anciaux' dat een deel van het geleende bedrag niet meer zou teruggevorderd worden.

    Volgens Jan Anciaux, broer van de minister en voorzitter van de raad van bestuur van De Overbron, staat het kwijtgescholden geld op een spaarrekening om het Vlaamse rusthuis in de toekomst uit te breiden naar 59 bedden. Met de kwijtgescholden lening zullen twee buurhuizen worden aangekocht.

    Erg kies lijkt dat niet te zijn: een minister die een lening kwijtscheldt aan een rusthuis dat uitgebaat wordt door zijn broer en waarvan hijzelf, volgens Het Staatsblad, ook nog beheerder zou zijn.

    Dat laatste is niet alleen onkies maar zelfs in strijd met de 'onverenigbaarheden' die gelden voor Vlaamse ministers: daarin staat dat ze 'tijdens de duur van hun opdracht stoppen met de uitoefening van welke andere functie of welk ander mandaat ook waardoor belangenvermenging zou kunnen ontstaan'.

    Bert Anciaux is volgens Het Staatsblad nog altijd (onbezoldigd) beheerder van het rusthuis, maar hijzelf zegt dat hij begin 2007 ontslag heeft genomen. 'Dit is een project waar wij jaren voor geknokt hebben. Veel Vlaamse Brusselaars zijn ons daar dankbaar voor. Niemand van ons heeft daar een euro aan verdiend. Wel integendeel. Wij hebben daar als vrijwilligers veel geld en energie in gestoken. De kwijtschelding was trouwens niet mijn beslissing maar die van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.'

    'Ik kan niet ontkennen dat mijn broer dit project met hart en ziel steunt. Maar zodra hij minister geworden is, heeft hij ontslag genomen als beheerder', zegt Jan Anciaux.

    Bizar is dat het kwijtgescholden bedrag eigenlijk hoger ligt dan in de tijd werd toebedeeld. 400.000euro (omgerekend: ongeveer 16 miljoen Belgische frank) is veel meer dan de 6miljoen Belgische frank terugvorderbare subsidies.



    Joost Loncin

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELASTINGSDRUK

    België in top-zes meest belaste landen

    rr

    BRUSSEL - België zit in de top-zes van de meest belaste landen. Het toptarief in de personenbelasting is een van de hoogste ter wereld. Bovendien beland je in geen enkel ander land zo snel in de hoogste schijf.

    Dat blijkt uit een studie van consultancykantoor KPMG naar personenbelastingtarieven in 87 landen, met gegevens voor de periode 2003-2008.

    Denemarken heeft het hoogste toptarief in de personenbelasting ter wereld. In Denemarken geldt een maximaal tarief van 59 procent. België staat, na Zweden en Nederland, op een vierde plaats met een maximaal federaal personenbelastingtarief van 50 procent. Ons land deelt die plaats met Oostenrijk en Japan.

    Maatregelen

    KPMG herinnert eraan dat België in 2001 de hoogste aanslagtarieven van 55 en 52 procent schrapte, samen met andere maatregelen om de personenbelasting te verlagen.

    Uit de studie blijkt echter dat ook de andere Europese landen de voorbije jaren initiatieven namen om hun fiscaal concurrentievermogen te verbeteren, waardoor België in de hoogste regionen van de ranking blijft staan als een van de zes landen (op het totaal van 87) met een toptarief van 50 procent of meer (zonder rekening te houden met de gemeentelijke opcentiemen).

    Belastingschijf

    Daarnaast wordt het Belgische belastingsysteem gekenmerkt door een gebrek aan progressie in de belastingtarieven. Zo is de hoogste belastingschijf al toepasbaar vanaf 32.860 euro, de laagste drempel van alle West-Europese landen.

    Door deze combinatie van een hoog toptarief en een zeer lage (vlakke) progressie behoort België tot de top van de meest belaste landen. Want als ook de socialezekerheidsbijdragen in rekening worden gebracht, staat België op een derde plaats in de ranking op basis van het effectief belastingtarief op een inkomen van 100.000 Amerikaanse dollar (42,1 procent) en op de tweede plaats voor een inkomen van 300.000 dollar (53,79 procent).

    De hoge ranking kan op lange termijn een negatieve impact hebben op de investeringen in ons land, besluit KPMG.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boek "ZWART OP WIT" van Jurgen Verstrepen

    Vorige week vrijdag kocht ik het boek zwart op wit van Jurgen Verstrepen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik zo geen grote fan ben van de man. Soms kom je zo van die mensen tegen waartegen je aan aangeboren aversie hebt en dat is zeker het geval bij Jurgen Verstrepen. Toen hij zijn programma nog presenteerde vond ik hem over the top, teveel sensatiezucht eigenlijk. Hetzelfde fenoneem bij de degoutante Paul Jambers, iemand die een belediging is voor de journalistiek, me dunkt. Hoe kan je anders iemand noemen die zijn geld verdient met verdriet van de mensen, met het uitlachen van sociale en psychisch gestoorde mensen? Jambers verdient hiervoor een blaam! Nu, met Jurgen Verstrepen was het enigszins anders. Hij zocht ook de sensantie, maar was toch net iets intellectueler, iets voorzichtiger en dat ervaar je ook als je zijn boek leest.

    Ik had één grote déjà vu toen ik zijn autobiografisch verhaal las over zijn intrede in de politiek. De politieke partijen die zich als gore hoeren voor je gooien in de hoop Uw stemmen te krijgen. Men leest er hoe de valsaard Bart Somers hem probeerde op te vrijen en zijn vriendje, de correctioneel veroordeelde Noël Slangen, ook op pad stuurde. Het valse, gemene, het ondergrondse druipte van Somers af. Ook CD&V trachtte Verstrepen te strikken, maar uiteindelijk kiest hij voor het Vlaams Belang. Tot ieders verbazing blijft hij vrij lief voor Filip De Winter, die inderdaad meer een marketingman is dan een fascist zoals de linkse media hem graag afschilderen. Ik heb ook het geluk gehad met Filip De Winter te kunnen gaan eten en ik moet zeggen dat die man helemaal niet beantwoordt aan wat de linksen ervan maken. Ik ken De Winter overigens al langer, van toen ik nog werkte in Zeebrugge in hetzelfde kantoor overigens waar Frank Van Hecke zijn carrière begon. Verstrepen schijft in zijn boek dat hij zich enorm stoorde aan de Duitse strijdliederen die dikwijls worden gezongen en ik kan U vertellen dat het net dat was, dat mij ooit heeft tegengehouden om toe te treden tot het Vlaams Belang. Ik vind het zielig, kinderachtig en misplaatst dat men meer dan 60 jaar na de Tweede Wereldoorlog zich moet bezighouden met Duitse strijdliederen. Overigens, wat heeft iemand als Hitler Europa niet aangedaan? Laten we er aub over zwijgen!

    En die intriges. Ik wist al langer dat het Vlaams Blok op het gebied van intriges niet moet onder doen voor gelijk welke andere partij. Men heeft -zoals geweten- drie kampen: Het kamp Frank Van Hecke, het kamp De Winter en het kamp Annemans. Wie dacht dat het Vlaams Belang een partij is van zuiveren en idealisten is er aan voor de moeite. Neen, men maakt er intern elkaar af. Echt zielig. Pas op, de SPA is niet beter hoor. Ooit stond de chauffeur van Norbert De Batselier aan de Dender gereed om erin te springen. In mijn appartement zag ik het allemaal gebeuren. De brave man, met een simpel uiterlijk en niet al te snugger, had enorm veel stemmen gehaald bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn socialistische broeders konden dat niet verkroppen en maakten hem gewoon af. Ik had eigenlijk met hem te doen.
    Hetzelfde verhaal met een Temsamani etc. Maar geen enkele partij is zo slecht als de VLD. In de VLD heb je niet twee dimensies -het uiterlijke en het innerlijke vertoon-, maar meerdere dimensies. Zo is er de logeman De Gucht die nog een extra verborgen agenda heeft. De man mist gewoon elk greintje ethiek en vernietigt morgen zijn beste vrienden van vandaag. Niet voor niets, heeft hij de titel van "Keizer Karel De Gucht."

    Waarom een Jurgen Verstrepen uiteindelijk de overstap heeft gemaakt naar Lijst Dedecker blijft mij een raadsel. Ergens is het logisch dat hij in het rechter kamp blijft, maar het zo veel logischer zijn, mocht hij de politiek vaarwel zeggen. Een ezel stoot zich immers geen twee keer aan dezelfde steen. Hoe gaat overigens zijn volgende boek heten: "Nog zwarter op Wit?"

    Voor mij gaat het hier toch ook over de broodwinning van Jurgen Verstrepen. Hij spreekt overigens in zijn boek vrij veel over geld...En ja, dat zal zeker een rol gespeeld hebben bij zijn overstap. Ik was op de vorige nieuwjaarsreceptie van de Lijst Dedecker in Gent. Ik zag hoe Dedecker omringd werd door Dedecker-boys, als een Peter Reekmans, hoe derderangs mensen zich allemaal verdrongen om bij de nieuwe grote leider te komen. Eén valse noot misschien: De staande ovatie voor Boudewijn Boeckaert, het intellect van de LDD. De man staat geestelijk zo boven het gepeupel van de partij, dat zelfs Jean-Marie Dedecker in zijn schaduw terecht komt. Maar voor de rest, één grote bende met dezelfde trekken als bij de VLD-ers: ellebogenwerk, intriges en dergelijke.

    Het is zeer triestig gesteld met onze politieke leiders. Het is een noodzakelijk kwaad, maar aangezien het een kwaad is, is het misschien toch beter het kwaad zoveel mogelijk te beperken. Ik bedoel daarmee: Men zou het aantal politici in België beter wat uitdunnen, het aantal parlementariërs en ministers halveren en het zou er al een stuk beter uitzien.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOED INITIATIEF VAN MINISTER

    Wanneer er eens een goed initiatief wordt genomen, mag dat ook vermeld worden. Daarom deze bijdrage over over Vlaams Minister van Welzijn Steven Vanackere. De voorbije dertig jaar zijn het aantal traditionele gezinnen gedaald en hebben we veel nieuw samengestelde gezinnen gekregen. De hyper-liberalen vinden dat dit geen enkel probleem mag vormen en promoten bijna deze nieuwe vorm van samenleven. Waar men meestal weinig aandacht aan besteedt, zijn de kinderen. Zij worden emotioneel heen en weer geslagen en krijgen soms op relatieve korte tijd meerdere papa's en mama's achter elkaar. Het is geen slecht idee om aan deze zwakkeren meer aandacht te besteden.


    "Wanneer ouders beslissen in twee huizen te gaan wonen: www.tweehuizen.be

    Maandag 20 oktober stelde Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Steven Vanackere op een studiedag over apart wonende ouders en hun kinderen in Gent, de nieuwe website www.tweehuizen.be voor.  

    In 1960 huwden er in ons land 65.220 koppels. In dat zelfde jaar traden 4.589 koppels uit de echt.In 2006 werden in België 44.813 huwelijken voltrokken en 29.189 ontbonden, waarvan 14.213 in Vlaanderen. Bij 2 op de 3 echtscheidingen zijn kinderen betrokken. Jaarlijks maken in ons land 35.000 minderjarige kinderen een wettelijke scheiding van hun ouders mee. Meer dan 250.000 kinderen tussen 0 en 17 jaar in Vlaanderen werden ooit geconfronteerd met een scheiding van hun ouders (wettelijke scheiding, scheiding van ongehuwd samenwonenden, feitelijke scheiding). Dit zijn meer dan statistieken. Dit is een belangrijke maatschappelijke problematiek die onnoemelijk veel leed veroorzaakt. Een scheiding heeft niet alleen op het leven van ouders een grote impact, ook kinderen ondergaan de gezinswijziging en de vaak ingrijpende veranderingen die deze in hun leven teweeg brengt. 

    Kinderen zijn direct betrokken bij een scheiding, maar ze krijgen niet altijd antwoorden op hun vragen naar het waarom en naar hoe het nu verder moet. Zij willen vragen kunnen stellen, hun gevoelens kunnen uiten. Zij willen ‘van tel’ zijn. Zij willen niet klem en ontredderd geraken in het conflict tussen hun ouders. Uit belevingsonderzoek is naar voor gekomen dat hoe constructiever ouders hun conflicten oplossen, des te positiever dit is voor de ontwikkeling van de kinderen. En het blijkt dat 4 op de 5 ouders bij een scheiding zelf het ouderschap regelen.  

    Vanuit deze wetenschap ondersteunde minister Vanackere de ontwikkeling van concrete hulpmiddelen om zoveel als mogelijk tot een positieve ouderschapsregeling te komen. 

    Het VCOK (Vormingscentrum Opvoeding & Kinderopvang) kreeg een subsidie van 262.000 euro om concrete methodes te ontwikkelen om kinderen op een kwalitatieve manier te betrekken bij beslissingen in het scheidingsproces. Dit resulteerde in een folder en website voor kinderen, jongeren en ouders (www.tweehuizen.be), folders over bemiddeling, informatieve filmpjes, een werkboek en een verblijfskalender.  

    De website www.tweehuizen.be bestaat uit 3 aparte luiken voor kinderen, jongeren en ouders, speciaal ontwikkeld om elke doelgroep laagdrempelige informatie op maat te bezorgen over alle aspecten van het uit elkaar gaan. De website heeft een frisse vormgeving en is uitermate gebruiksvriendelijk. Ouders, hulp- en dienstverleners en scheidingsprofessionals vinden er ook informatie over familiezaken: bemiddeling, geldzaken, hoe een echtscheiding te regelen en ongehuwd ouderschap.  

    Het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk ontving een subsidie van 100.000€ om een methodiek te ontwikkelen waarin tegelijk aan scheidende ouders en kinderen hulp geboden wordt. Deze groepsgerichte benadering zal geïntroduceerd worden in de praktijk van de centra voor algemeen welzijnswerk. 

    Om kinderen te betrekken bij de verblijfsregeling en hen te helpen om aan de veranderingen te wennen, werd de vis-à-vis verblijfskalender ontwikkeld. Bij de kalender zitten stickertjes in de vorm van een blauw of oranje visje. Het is de bedoeling dat kinderen een kleur kiezen voor mama en papa en met een stickertje op elke dag van de maand aanduiden of ze die dag bij mama of bij papa verblijven. De kalender is enkel te verkrijgen als pakket van twee kalenders, zodat zowel bij mama als bij papa dezelfde kalender hangt.Meer informatie: www.tweehuizen.beIk tel mee! Werkboek voor ouderschapsbemiddelaars kan men bestellen via www.vcok.be De vis-à-vis verblijfskalender voor kinderen kan men bestellen via www.vis-a-vis.be"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPA in moeilijkheden!

    "'Een rode Jean-Marie Dedecker bestaat niet'

    'Een rode Jean-Marie Dedecker bestaat niet. Dat is zoiets als een paarse Louis'. Dat heeft sp.a-voorzitster Caroline Gennez zaterdag gezegd op het tweedaagse congres van haar partij aan de VUB in Brussel. Volgens Gennez moeten de Vlaamse socialisten de populistische recepten van LDD niet overnemen, ook al doet de sp.a het niet zo goed in de peilingen.

    Ze benadrukte dat de sp.a haar profiel moet aanscherpen en tegen 2011 de leidende partij worden aan de linkerkant van het politieke spectrum.

    Na de laatste peiling, die de sp.a nog geen 15 procent geeft, kreeg Gennez de voorbije dagen kritiek te verwerken van binnen en buiten de partij. De Vlaamse socialisten zouden geen profiel hebben en te twijfelend optreden. Binnen de partij pleit sp.a Rood voor een linksere koers. De jongerenafdeling Animo spoort Gennez aan tot een directere en hardere koers.

    'Traditionele partijen in het slop'

    Gennez gaf zaterdag op de eerste dag van het sp.a-congres op de VUB-campus in Etterbeek toe dat 'we niet moeten doen alsof alles goed gaat'. De peiling geeft volgens haar echter aan dat alle traditionele partijen in het slop zitten en er in Vlaanderen alleen nog maar kleine partijtjes zijn. Dat is dan weer grotendeels het resultaat van het communautaire opbod tijdens de verkiezingscampagne en 15 maanden onbestuur, meent ze.

    'Dat is een ideale voedingsbodem voor populisme. Dan zijn het de luidste roepers met een rechtse onderbuik die scoren. Het zou geen goed idee zijn om die recepten over te nemen. Een rode Dedecker bestaat niet. Dat is iets zoals een paarse Louis (Tobback, nvdr)', dixit Gennez, die eraan toevoegde van partijen zoals LDD geen oplossing moeten verwacht worden.

    Tegen 2011 er weer staan

    Volgens Gennez is het profiel van haar partij door 20 jaar besturen vervaagd. Daarom wil ze samen met ondervoorzitter Dirk Van der Maelen in de diepte werken en er tegen 2011 weer staan. Dan moet de sp.a weer de leidende kracht aan de linkerkant zijn, luidde het tijdens een debat met haar Nederlandse evenknie, de voorzitster van de PvdA.

    Kritisch zijn is goed, maar kan ook een zwakte zijn, stelde Gennez. Ze vindt dat de socialisten de straat op moeten om hun standpunten bekend te maken, moeten debatteren - het congres zaterdag diende aan te geven dat dat gebeurt -, mensen dienen te zoeken die bezielen en een bevlogen verhaal vertellen. Dat alles dient nadien in een programma worden gegoten. En indien het programma niet voldoende kan worden gerealiseerd in een regering, moet de partij dan maar in de oppositie, klonk het.

    Compromis onder Paars II

    'Onder paars II was het compromis verheven tot ons partijstandpunt. We hebben ons bijvoorbeeld onnodige miserie op de hals gehaald met het Generatiepact. Daar zaten veel maatregelen in, maar het heeft als een neoliberaal pact op ons afgestraald'.

    Gennez beklemtoonde dat de Vlaamse socialisten enkel in een regering mogen stappen indien ze voor trendbreuken kunnen zorgen. Dat is in de Vlaamse regering wel het geval, meent ze, verwijzend naar de hervorming inzake onderwijs en het mobiliteitsbeleid. 'We moeten voor concepten zorgen die het land in de toekomst in de juiste plooi leggen'.

    Verwijzing naar Stevaert en Vande Lanotte

    De sp.a-voorzitster zei tot slot nog dat samenwerking, openheid en verbreding van de partij goed zijn, maar dat daar niet alleen de nadruk mag op liggen. 'Anders lijkt het alsof we zelf geen vertrouwen hebben of geen wervende boodschap hebben', een verwijzing naar het beleid dat haar voorgangers Steve Stevaert en Johan Vande Lanotte voerden.

    Zondagvoormiddag gaat het sp.a-congres voort. Zaterdag debatteerden een 1.100-tal mensen een hele dag in panels en werkgroepen over allerlei thema’s zoals justitie en veiligheid, gezondheid, media (met de topman van De Persgroep Christian Van Thillo), de financiële crisis, Europa, milieu, mobiliteit, enzovoort. Dat gebeurde met een hele resem mensen van buiten de partij.

    Voor het eerst sinds lang was ook gewezen voorzitter en Europees Commissaris Karel Van Miert weer aanwezig op een congres van de Vlaamse socialisten. Hij was uitgenodigd om mee het debat over Europa te voeren.

    sdg"

    Het kan niet anders dan dat de SPA in het slop zit. Het was net de populistische Steve Stevaert die de partij in het verleden een ongeziene score bezorgde. Stevaert moest zijn zitje ruilen voor het postje van provinciegouverneur en wat voor hem natuurlijk nog belangrijker was, was het postje van baas van OMOB-ETHIAS. Ethias zou staan voor Ethiek, maar als je de politiek een beetje kent, kan je snel vaststellen dat die naam zeer ironisch gekozen is. Naar het schijnt verdient zo'n postje meer dan 500.000 euro per jaar of hoe een populistisch socialistisch voorman niet beter is dan een doorsnee kapitalist.

    Sommige analisten beweren dat het goed is dat er geen échte socialisten meer zijn. Volgens hen zijn de salonsocialisten de redding van het kapitalisme. Laten we eerlijk zijn. Voor wat staat de "S" nog in SPA. Socialistisch? Laat mij niet lachen. Het Belgisch socialisme heeft in de verste verte niets meer te maken met het socialisme van de voormalige oostbloklanden. Het is niet voor niets dan zich een radicale vleugel heeft afgesplitst met een figuur als Jef Sleeckx.  Om verlijkbare redenen doet de SP in Nederland het zeer goed tegenover de PVDA, het broertje van de Belgische SPA. De SP in Nederland is dan ook een partij die nog echt links kan worden genoemd.
    De SPA is eigenlijk een mossel noch vis partij. Ze is zeker niet socialistisch. Ze is een links-liberale partij met een sociaal sausje.

    Door het verdwijnen van Stevaert is ze haar populisme kwijtgespeeld en een figuur als Caroline Gennez ziet niet in dat juist het populisme de partij ten goede zou komen. Het intellectuele van Frank Vandenbroecke spreekt de modale SPA-kiezer al evenmin aan. Nochtans is Vandenbroecke geen domoor. Het is volgens mij één van de meest waardevolle figuren binnen de SPA. Het lijkt erop dat Vandenbroecke een beetje op zijkant is geschoven. Ook de zeer linkse kandidaat-voorzitter De Bruyn (dacht ik?) werd ook op een antipathieke manier opzij geschoven door Gennez. De voorzitster maakt haar duidelijk niet sympathiek in haar eigen partij en ze straalt dat ook uit.

    Naast de populistische Stevaert was er ook de populaire Freya Vandenbossche. Een zeer aantrekkelijke jongedame die spijtig genoeg ook veel van haar pluimen heeft verloren. Ik weet wel, de privé van iemand is zijn privé. Maar als je kiest voor het leven van een politicus moet je niet verschieten dat je in the picture komt. Nu over Freya wordt er wat afgeroddeld. Zo zou ze een kind hebben van iedere man. Is dit waar? Eigenlijk interesseert het mij niet, maar de roddeltantes in onze maatschappij beleven veel plezier aan dit soort verhalen. Ook de verliefde pose op de bank naast Verhofstadt heeft ook geen goed gedaan aan hun beider imago. Zo gaat het verhaal dat Verhofstadt een affaire met haar had toen zijn wagen overkop ging aan de Gentse watersportbaan. Hij zou toen op weg zijn geweest naar Freya. Waar of niet, het geeft aan welke roddels een politicus van zijn voetstuk halen. Dan ging Freya de vastgoedsector hervormen. Misschien geen slecht idee, ware het niet dat er alweer een roddel de kop opstak dat ze net een huis had gekocht via een makelaar te Gent, maar dat ze ervoor zorgde dat er geen commissie werd betaald aan de "brave man". Alleszins geen goed voorbeeld en zeker geen goed aanvangspunt om een objectief neutraal beleid te voeren. Dan de begroting. Op een bepaald ogenblik zat er één miljard naast. Het was een publiek geheim dat ze voor alles en nog wat naar Johan Vandelanotte moest bellen. Ook Vandelanotte -een intelligent professor-  is een beetje langs de kant geschoven. Aan Freya Vandenbossche hebben de roddelaars een vette kluif. Dan was er de hele heisa rond haar diploma dat ze al dan niet "gekregen" had. Dan was er het verhaal dat ze aan de heroine verslaafd was. Laatste oneervolle vermelding was het vergeten briefje bij de persconferentie waarin ze aan Vandelanotte schreef dat het fractieleiderschap in de Kamer niet aankon. Wellicht het roemloos einde van de Gentse schone...

    Neen, het gaat niet goed met de SPA en of dat Gennez het tij gaat keren is maar de vraag. Je hebt zo van die mensen die hun smoeltje niet mee hebben en ik vermoed dat dit ook zo bij Gennez het geval is. Pas op, sommigen vinden haar zelfs aantrekkelijk. Maar ik ken er veel meer die haar gewoonweg afstotelijk vinden. Een kritiek die ik eigenlijk nooit over een Stevaert of Vandelanotte heb gehoord. Vele mensen vergelijken haar uitstraling met die van Mia Devits, dat gebetene, dat getrokkene. En een uitstraling van iemand is zeer belangrijk in de politiek. Immers, Freya Vandenbossche is er enkel en alleen maar geraakt door haar uitstraling. Als natuurlijk de inhoud ontbreekt, val je snel in ongenade...Nu, Gennez mist de uitstraling van Vandenbossche, ze is te intelligent om zo populistisch als Stevaert over te komen. Ze is niet populair en ze maakt zich niet populair, zelfs niet bij haar eigen partij. 

    Tja, als je dat allemaal optelt en dan heb je aan de overzijde een nieuwe populist als Jean-Marie Dedecker, die je niet kan verguizen als het Vlaams Belang, ja dan liggen Uw kaarten als partij natuurlijk uiterst slecht. Nochtans, speelt de economische malaise volledig in de kaart van de SPA. Het moet uiterst frustrerend zijn voor een Gennez om in de huidige economische context niet het minste vooruitgang te boeken. Maar ze heeft het vooral aan zichzelf te danken. Jean-Marie Dedecker frontaal aanvallen is wellicht ook geen goede optie. Immers, op den duur wordt de SPA een soort van calimeropartij die op elke andere partij vanalles aan te merken heeft, terwijl ze er zelf uitziet als het lelijke eendje van de ganse klas. En wie is er daar nu in geïnteresseerd? Ik vermoed dan ook dat Gennez het niet lang meer zal trekken als voorzitter...


     





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALMACI spiekte in de Rechten.
    Vandaag was het weer zover: De begroting werd in de Kamer bediscussieerd. Toen ik thuiskwam zette ik canvas plus op en ziedaar het intellect der intellecten, GROEN kamerlid Almaci was net bezig met in te hakken op de regering. Dat er vanalles fout loopt in de regering is ondertussen een vaststaand feit, maar of ALMACI de juiste persoon is om dit aan de kaak te stellen is een ander paar mouwen.

    Waar ze bij GROEN Almaci hebben opgevist blijft mij een raadsel. Deze ex-studente Rechten aan de Universiteit van Gent stond er in het studentenmilieu bekend als een parasiet die er trachtte te komen door alles af te schrijven, maar zelf verwezenlijkte ze NIETS. Ze buisde dan ook roemloos en studeerde maatschappelijke assistente.  Groot was onze verbazing dat GROEN deze ondermaatse figuur de glansrol van haar leven bezorgt. Waar heeft ze het bij Godsnaam verdiend? "Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen," lezen we in de Bijbel. Ik vermoed dat ALMACI deze niet heeft gelezen. Ze is zeker zelf niet heiliger dan de Paus, maar pretendeert de waarheid in pacht te hebben. 

    Ik vermoed dat men bij GROEN kampt met een chronisch gebrek aan goede kandidaten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilfried Martens trouwt met Miet Smet
    Ik dacht eerst, waar zit de grap in dit artikel. Het is toch niet één april zeker?
    Een mens kan zich soms vergissen in zijn leven. Wie dacht dat er na 1999 een definitieve breuk was gekomen tussen Wilfried Martens en zijn ex-vriendin Miet Smet zit goed fout. Immers, in 1999 moest Martens het lijsttrekkerschap voor de Europese verkiezingen afstaan aan zijn ex-vriendin Miet Smet. Martens sprak zelf in zijn memoires over een "professionele moord". De officiële uitleg van de partij was dat men koos voor meer vrouwen in de politiek, gewoonweg belachelijk -als argument in deze discussie. Politieke analisten zagen er een afrekening in vanwege de Van Rompuy Brothers omwille van de echtscheiding van Martens en zijn vaderschap op latere leeftijd, hetgeen in strijd is met de katholieke moraal. Anderen, waaronder ikzelf, zag er een afrekening in tussen de twee oud-geliefden. Mijn ervaring leert mij dat koppels die uit elkaar gaan soms heel gemeen kunnen uithalen en in dit geval dacht ik -verkeerdelijk zoals vandaag blijkt- dat Miet Smet haar ex-minnaar een loer wou draaien. Hoe dan ook, 1999 betekende een keerpunt in de carrière van de oud-premier.

    Ik denk niet dat we echt fier moeten zijn op hetgeen Martens op politiek vlak heeft verwezenlijkt. Ik vind hem in het rijtje van de staatsmannen geen echt groot licht. Hoeveel keer heeft hij zijn regering niet moeten herschikken? OK, de Walen zullen er ook voor wat tussen gezeten hebben, maar dat werpt toch geen mooi licht op iemands politieke carrière. Maar wat mij eigenlijk nog het meest stoort is het economisch kostenplaatje van zoveel jaar Martens: Wist U dat de staatsschuld onder Martens op 10 jaar tijd verviervoudigde! Van een 2000 miljard oude BEF naar 8000 miljard! Het is ook niet zo moeilijk om iedereen tevreden te houden als je massaal geld kan uitdelen. Moest Leterme nu zo met geld kunnen gooien, dan had hij wellicht al lang een akkoord op zak. Martens was ook een figuur die de popularisering van de politiek voorstaat. Tot in de jaren 1960 waren de regeringsleiders staatsmannen, professoren, hooggeschoolden. Deze heren zagen het ministerschap als een eretitel. Ze waren fier dat ze het land konden dienen. Het was een bekroning op een reeds goedgevulde carrière. De verdienste kwam op de tweede plaats. Vanaf de jaren 1970 werd de politiek meer en meer een manier om geld en aanzien te verwerven. Mislukte advocaten zoals een Karel De Gucht -zoon van de champetter van Denderbelle-, vakbondsafgevaardigden e.d. allen wouden het ook wel eens voor het zeggen hebben en wat meer is, ze zagen hun kans schoon om zichzelf te verrijken op kosten van de belastingbetaler. Sinds de jaren 1970 zijn er functies gecreëerd om achterover te vallen. Daar waar het land tot in de jaren zestig geleid werd door pakweg 300 politici zijn het er nu minstens het dubbel. En het land is nog nooit zo slecht geleid. Wilfried Martens heeft actief meegeholpen aan de zogenaamde wafelijzerpolitiek. Iedere frank die naar Vlaanderen stroomde moest gecompenseerd worden in Wallonië en omgekeerd. Het resultaat zijn peperdure overheidsopdrachten waarvan niemand het nut inziet, zoals een peperdure scheepslift voor één boot per dag. Ook de vergoedingen gingen stelselmatig naar omhoog en inderdaad de wijze heren in Brussel hebben zichzelf rijkelijk bediend.

    Ondertussen verminderde de macht van ons staatshoofd onder Albert II aanzienlijk en België lijkt dus meer en meer op een stuurloos schip met vele kapiteinen die het onderling over alles oneens zijn. Corrupte kapiteinen kunnen in een dergelijke chaos gerust aanblijven en hoeven zich dus niet veel zorgen te maken. Maar de passagiers moeten diep in hun zak tasten om deze bende kapiteinen te kunnen betalen en dat voor een tocht waarvan niemand de bestemming kent...

    Ik ben overigens eens benieuwd wat de CD&V morgen gaat beslissen op haar congres. CD&V bevindt zich momenteel in een positie waarin ze alleen maar kan verliezen. Immers, de huidige situatie is een mossel noch vis situatie. CD&V zonder NVA verliest volgens een recente opiniepeiling 40% van haar aanhang. Maar het kwaad is geschied en de klok is niet zonder gezichtsverlies terug te draaien. Ondertussen zijn de eerste harde woorden gevallen tussen de voormalige kartelpartners. Open VLD zou normaal gezien enorm in de handen lachen indien deze partij zelf geen probleem zou hebben met Patrick Dewael. Wie wordt hier beter van? SPA? Misschien. Groen? Misschien ook. Vlaams Belang? Waarschijnlijk en Lijst Dedecker: Zeker en vast! Voor Dedecker mogen het morgen terug verkiezingen zijn. Die verdubbelt gemakkelijk zijn stemmingsaantal. Dat weten open VLD en CD&V natuurlijk ook wel. Hun marketeers zullen nieuwe verkiezingen ten alle prijze vermijden. En wat krijgen vermoedelijk? Een ordinaire marionnetenregering waar de Walen aan de touwtjes trekken. Maar zoiets is ook niet lang uit de houden. Dus: Iedereen voelt aan dat er in 2009 superverkiezingen komen.

    Alle gekheid op een stokje, ik wens de heer Wilfried Martens en zijn nieuwe echtgenote hoe dan ook veel huwelijksgeluk. Want ieder mens heeft recht om gelukkig te zijn. En geluk is misschien wel het belangrijkste in iemands zijn leven.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."DEWAEL WINT VELDSLAG"

    Dat blokletterde Het Laatste Nieuw vandaag. In het super tendentieuze artikel van de bevriende journalist konden we lezen dat al wat Jean-Marie Dedecker beweert larie en apenkool is. "Leugenachtig" stond er zelfs in een vette kop.

    Is Het Laatste Nieuwe de "Pravda" van de "open" VLD misschien? Dankzij de dikke boek van de moniteur met daarin de bestuursfuncties van de vetbetaalde heren politci komen we natuurlijk meer te weten.

    Open VLD zit gewoon in de raad van bestuur van Het Laatste Nieuws. Meester-cumuleerder Herman Decroo heeft er alvast een zitje in. En dat is natuurlijk het topje van de ijsberg. De grote bazen van de grootste gazet van Vlaanderen kunnen hun sympathie voor de liberalen weinig verloochenen en uiteindelijk krijg je dan van die gekleurde artikels die elke realiteitszin missen. De bevriende journalist mag zich minstens op een uitgebreid diner verwachten met de brave excellentie Dewael...

    Of de bevolking dat allemaal zal slikken is natuurlijk een ander paar mouwen. Gelukkig voor Jan Modaal vindt men meer objectieve berichtgeving in De Gazet van Antwerpen en De Standaard. Ook de VRT was eergisteren niet al te mals voor brave Patrick in Terzake.

    Als Patrick Dewael dit schandaal overleeft en zijn postje mag behouden dan heeft de Belgische democratie haar dieptepunt bereikt. Want zeg eens eerlijk, wat moet een excellentie nog uitspoken om zijn ontslag aan te bieden? Het ligt er vinderdik op dat het hier gaat over de zuiverste vorm van machtsmisbruik door de hoogst geplaatste personen van dit land. Wij betalen dit soort van ministers hun luxe, hun comfort, hun riant leven. Zij zijn aan ons verantwoording verschuldigd. Als dan alles in het honderd loopt, dienen zij hun verantwoordelijkheid te nemen. Hebben ze geen persoonlijke verantwoordelijkheid, dan is er op zijn minst de politieke verantwoordelijkheid! Daarmee uit, basta!

    Wordt hopelijk vervolgd...




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEWAELGATE V: Klacht Raad van State

    Quoquusquetandem?


    "BRUSSEL - Leden van de politievakbond NSPV stapten naar de Raad van State tegen de promotie van een gewezen adviseur op het kabinet-Dewael.

    Er loopt een procedure tegen de bevordering tot hoofdcommissaris van Chris Vanderlinden (51), de gewezen adviseur van de Cel Begroting en Personeel op het kabinet van minister Patrick Dewael van Binnenlandse Zaken (Open VLD). Dat is vrijdag uitgelekt. Zoals bekend hield Chris Vanderlinden de eer vorige woensdag al aan zichzelf door ontslag te nemen als adviseur op het kabinet-Dewael. De vakbond NSPV bevestigde vrijdag dat enkele individuele leden tegen zijn promotie naar de Raad van State stapten.

    Chris Vanderlinden werd via een koninklijk besluit van 5 augustus 2006 bevorderd tot hoofdcommissaris. Dat gebeurde met terugwerkende kracht tot 1 april 2004. Daardoor ontving Vanderlinden 25.000 euro netto aan achterstallige inkomsten én een nieuwe topwedde.

    Volgens collega's was zijn bevordering echter 'niet katholiek.' 'Het kan statutair niet. En het kb dat speciaal op zijn maat werd geschreven, verscheen nooit in het Staatsblad', volgens de vakbond. Pas in november 2006 werd zijn bevordering bekendgemaakt in een personeelsbulletin. De Raad van State verklaarde zich al onbevoegd. Er loopt intussen wel een nieuw geding bij het Grondwettelijk Hof tegen de bevordering van Vanderlinden.

    Het NSPV wijst Dewael met de vinger. 'Nu kan de minister niet langer zeggen dat hij misleid werd. Hij maakte zelf dat koninklijk besluit!' (bjm)



    Blz. 8 Vuur aan de schenen van Dewael en Leterme.



    (bjm)"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEWAELGATE IV

    BRUSSEL - Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael heeft vrijdag in de Kamer herhaald dat hij geen reden ziet om ontslag te nemen. Hij werd in de commissie Binnenlandse Zaken andermaal zwaar aangepakt door de oppositie. Die vroeg de minister dat hij de eer aan zichzelf zou laten.

    Tijdens het debat kwamen heel wat elementen terug die vorige week reeds ter sprake kwamen bij de interpellaties in de commissie. De minister kondigde dan ook aan dat hij veel zou herhalen wat hij vorige week reeds gezegd had.

    Voor Patrick Dewael betekent politieke verantwoordelijkheid 'dat, vanaf het ogenblik dat men kennis neemt van feiten die niet kunnen en die zelfs gaan tot mogelijk strabare feiten men daar tegen optreedt. Een politieke verantwoordelijke neemt maatregelen. Wat ik in de voorbije dagen gedaan heb en zal blijven doen'.

    Daarnaast kwam ook de mail ter sprake van (gewezen) adjunct-kabinetschef Paul Van Tigchelt van 16 februari aan inspecteur-generaal Guido Van Wymersch over de benoeming van Christa Debeck, die vrijdag in de krant stond.

    Die mail bewijst volgens de minister dat hij niet op de hoogte was van de constructie die opgezet werd om zijn partijgenote te benoemen bij de Algemene Inspectie (AIG). De oppositie volgde de minister niet in zijn redenering.

    avb


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEWAELGATE DEEL III

    "BRUSSEL - Interview PATRICK DEWAEL WEERT ZICH ALS DUIVEL IN WIJWATERVAT 'Met de hand op het hart: ik wist van niks.' De minister van Binnenlandse Zaken zegt het met volle overtuiging. 'De architect van heel deze constructie is de betrokkene zelf', zegt hij. Met andere woorden: zijn voormalige medewerkster Christa Debeck zou iedereen zover hebben gekregen haar benoeming te regelen.

    Van onze redacteur



    Patrick Dewael dreigt te struikelen over de benoeming van Christa Debeck, Open VLD-politica en voormalig medewerkster van de minister. Voor haar hebben kabinetsmedewerkers en de top van de Algemene Inspectie een functie uitgevonden, en haar benoemd op basis van een vervalste examenuitslag. Dat heeft het Comité P blootgelegd.

    Geen fraai beeld, en Dewael ontkent niet dat Debeck op die manier is benoemd. 'Alleen was ik daarvan niet op de hoogte. Ik heb alleen maar het eindresultaat gezien. Ik heb haar benoeming onder mijn neus geschoven gekregen, en ondertekend, net zoals ik dagelijks met tientallen dossiers doe. Maar voordien wist ik van niets.'

    Uit de e-mail aan Guido Van Wymersch blijkt dat uw rechterhand, Paul Van Tigchelt, daarover instructies heeft gegeven. Vreemd dat u daarvan niet wist.

    'Als Van Tigchelt toen had geweten wat we nu weten, dan had hij me daarover ingelicht. Hij wist namelijk niets van het vervalste examen. Verder vond hij het op dat moment niet nodig me in te lichten, omdat hij niets onwettigs deed. Dat was ook niet zo, maar achteraf bekeken heeft hij een inschattingsfout gemaakt, zegt hij zelf, en dus trekt hij zijn conclusies. Hij had de informatie zien passeren, ik niet.'

    Zijn rol was toch groter dan 'zien passeren'? Uit de mail blijkt dat hij de instructies gaf.

    'Dat is niet bewezen. Hij was erin betrokken, maar het is allemaal subtiel.'

    Er moet toch iemand als eerste op het idee zijn gekomen om Debeck op die manier te benoemen?

    'De architect van de constructie is de betrokkene zelf. Dat bleek ook uit de rapporten van het Comité P: mevrouw Debeck heeft misbruik gemaakt van haar kabinetspositie om zelf voordelen te bekomen.'

    U vindt niet dat deze zaak een reden is om ontslag te nemen als minister van Binnenlandse Zaken?

    'Om te beginnen heeft niemand van mijn kabinet zich aan onwettige zaken bezondigd. Tegen wie loopt een strafonderzoek voor schriftvervalsing? Niet tegen mijn kabinetsmedewerkers, maar wel tegen Luc Closset.'

    Is volgens u Closset, de topman van de Algemene Inspectie, de grote schuldige?

    'Ofwel stond Closset niet achter de benoeming, en dan had hij een onderhoud met mij moeten aanvragen. Ofwel stond hij er wel achter. Ik stel alleen maar vast dat mijnheer Closset bij mij nooit een onderhoud heeft aangevraagd.'

    Maar ook uw medewerkers waren minstens op de hoogte. Moet u dan niet uw politieke verantwoordelijkheid nemen?

    'Kijk, we hebben het hier over de benoeming van één vrouw. Mocht mevrouw Debeck een terroriste zijn geweest die vrij ons land was binnengekomen, dan zou ik ontslag hebben genomen (Dewael verwijst naar Walid Khaled, waarvoor Mark Eyskens onder vuur lag als minister van Buitenlandse Zaken, red.). Er wordt ook verwezen naar het ontslag van Louis Tobback na de dood van Semira Adamu. Maar we hebben het wel over een dode, en Tobback had daar zelf moeite mee. En het ontslag van Johan Vande Lanotte en Stefaan De Clerck na de ontsnapping van Marc Dutroux. Maar op dat moment was Dutroux staatsvijand nummer één in België. Dat is toch allemaal van een heel andere orde dan de benoeming van één vrouw.'

    Er is nu gebleken dat Paul Van Tigchelt, jarenlang uw rechterhand, informatie heeft achtergehouden. Hij heeft uw vertrouwen beschaamd. Wat doet dat met u als mens?

    'Dat is emotioneel natuurlijk heel erg. Ik neem akte van zijn beslissing. Maar ik begrijp hem wel. Hij was ervan overtuigd dat wat hij deed, niet onwettig was, en dat hij me niet moest inlichten.'

    'Over de opportuniteit daarvan kunnen vragen worden gesteld, maar niet over de wettigheid. Geen enkele van mijn medewerkers heeft meegewerkt aan een illegale constructie.'



    Pieter Lesaffer"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEWAELGATE: Christa Debeck

    Hoe laag kan een excellentie vallen? Met Patrick Dewael bereikt onze democratie een absoluut dieptepunt. Deze man zit tot over zijn oren in de problemen en denkt er niet aan om op te stappen. Ondertussen moeten zijn naaste medewerkers hun ontslag indienen om zijn vel te redden. (Deze zullen wel gerecupereerd worden als de storm is gaan luwen.)
    Met een degelijke regering en regeringsleider zou zoiets niet pakken, maar we zitten spijtig genoeg met een knoeiboel op het hoogste niveau. Voor Dewael komt dit nu goed uit. Hij kan zich bijna alles veroorloven en niemand die hem tot ontslag kan dwingen.
    Ik hoop dat onze samenleving toch over een minimum aan veerkracht bezit om ordinaire foefelaars aan de kant te kunnen zetten. Wordt zeker vervolgd... 



    "SP.A, Vlaams Belang, LDD, Groen!, N-VA, allemaal eisen ze het ontslag van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open VLD). Aanleiding zijn de uitspraken van de geschorste inspecteur-generaal Luc Closset. Volgens hem gaf het kabinet-Dewael per mail de opdracht om op een onwettige manier iemand van het kabinet te benoemen bij zijn dienst. Ofwel wist Dewael daarvan, en is hij verantwoordelijk. Ofwel pleegden zijn medewerkers achter zijn rug schriftvervalsing, en komt hij ook in het nauw. Als reactie op Clossets uitspraken stapte Dewaels adjunct-kabinetschef Paul Van Tichelt al op, maar dat volstaat niet voor de oppositie. Open VLD blijft achter zijn minister staan.

    In een mededeling stelde Closset gisteren glashelder dat de diensten van de Algemene Inspectie nauwgezet de instructies hebben gevolgd die ze via mail hadden ontvangen van drie leden van het kabinet. Closset heeft die mails.

    Dewael kon niet anders dan zijn adjunct-kabinetschef en rechterhand Paul Van Tichelt en adviseur Chris Vanderlingen laten gaan, in de hoop zo zelf te kunnen aanblijven en de schuld door te schuiven naar medewerkers.

    'Als Dewael, zoals hij beweert, niet op de hoogte is van het doen en laten van zijn eigen adjunct-kabinetschef , één van zijn meest naaste medewerkers, waar is een minister dan wel van op de hoogte? Het is duidelijk dat Patrick Dewael in dit dossier de volledige politieke verantwoordelijkheid draagt. Zijn ontslag is de enige logische conclusie', zegt Flor Van Noppen van N-VA.

    'Onhoudbaar'

    'De positie van Dewael wordt onhoudbaar, indien het klopt dat kabinetsmedewerkers van de minister aan het opzetten van een onwettige constructie zouden hebben meegewerkt of daartoe de opdracht zouden hebben gegeven', zegt SP.A-fractieleider Peter Vanvelthoven.

    'Dewael heeft tijdens de vorige vergadering van de commissie Binnenlandse Zaken ontkend dat iemand van zijn kabinet instructies aan Closset zou hebben gegeven tot het opzetten van de onwettige constructie om Christa Debeck, een Open VLD-madataris en kabinetsmedewerker te benoemen.'

    'Het is volstrekt onmogelijk om nog aan te blijven als minister, als zijn woordvoerder en rechterhand dingen onwettelijk daden stelt ten behoeve van een kabinetsmedewerker. Dat Dewael hiervan niet op de hoogte is, is niet vol te houden. Anders is hij een minister die nooit op zijn kabinet komt', zegt Flip De Man, Vlaams Belang-kamerlid.

    'Graaicultuur'

    De oppositie vraagt nu collectief dat Dewael gaat. Allemaal willen ze morgen Dewael in de Kamer ondervragen, en eisen ze de mails van het kabinet over in te kijken. 'De positie van minister Dewael is onhoudbaar na de uitspraken van Closset', zegt LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker, die het ontslag van minister Dewael eist. 'Minister Dewael is verantwoordelijk voor de benoemingscarrousel en graaicultuur die bij de top van de politie is ontstaan.'

    Het ontslag van de naaste kabinetsleden van minister Dewael gaat ook voor Dedecker niet ver genoeg. 'Ze zijn niet meer dan zondebokken in een poging om het vel van Dewael te redden. Het moet nu toch wel duidelijk zijn dat hij zijn politieke verantwoordelijkheid neemt en ontslag neemt. Beweren dat hij misleid werd, houdt dan ook geen steek.'

    'Rechtstreeks verantwoordelijk'

    Ook Groen! eist opnieuw het ontslag van Dewael (Open VLD). 'De minister kan nu niet langer zijn politieke verantwoordelijkheid ontkennen en moet ook ontslag nemen. Wat op zijn kabinet gebeurt, is zijn rechtstreekse verantwoordelijkheid', zegt Groen! -kamerlid Stefaan Van Hecke.

    Het is ondertussen nog niet zeker dat minister Dewael vrijdag in de kamercommissie Binnenlandse Zaken uitleg komt geven over het ontslag van de 2 kabinetsmedewerkers. 'In de loop van de dag verwachten we hierover meer duidelijkheid', zegt woordvoerster Tine Jacobs. In de huidige omstandigheden zou het politiek ongezien zijn dat de Open VLD-vicepremier zich niet vertoont in de Kamer.

    Steun

    Open VLD blijft ondertussen zijn minister voluit steunen. 'Dewael neemt zijn verantwoordelijkheid door de mensen, die zaken hebben gedaan die niet kunnen, op een gepaste manier te sanctioneren. Op zich gaat het ook niet om strafbare feiten of schriftvervalsing, dat mogen we niet vergeten. Wij blijven absoluut achter onze vice-premier staan', zegt partijwoordvoerder Tom Ongena vanmiddag.

    wov


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humor uit de oude doos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoe groot is Jean-Marie Dedecker volgens het Nieuwsblad?
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELGISCHE WATERGATE: DEWAEL !

    Iedereen herinnert zich wel het Watergateschandaal, waardoor de Amerikaanse president Nixon moest aftreden. Eerst moesten medewerkers opstappen en uiteindelijk werd het zo heet onder de voeten van de Amerikaanse president dat hij zelf moest opstappen.

    In België hebben sinds kort een "mini-watergate". Voorlopig zijn het enkel de medewerkers van Dewael, maar je zal zien dat het brandje tot aan de minister verderloopt. Zo zijn er de uitspraken voor Sylvie Ricour die onomwonden stelt dat het de minister zélf was die haar bevordering tewerkstelde. Voorlopig tracht de minister zijn vel te redden door een aantal cabinetards de laan uit de sturen. Misschien dat we hen binnenkort wel terugvinden in een topfunctie bij een semi-overheidsbedrijf of op een ander cabinet. Want in de politiek is niets wat het lijkt. 



    Koppen rollen op kabinet-Dewael

    Paul Van Tigchelt. mhb

    Paul Van Tigchelt. mhb

    © Marc Herremans - Corelio

     

    BRUSSEL - Twee kabinetsmedewerkers van minister Dewael zijn opgestapt in de nasleep van de politie-affaires. Een van hen is zijn adjunct- kabinetschef. De geschorste topman van de Algemene Inspectie, Luc Closset, had gezegd dat hij steeds de instructies van het kabinet had gevolgd. Fernand Koekelberg, het hoofd van de federale politie, heeft zijn personeelsleden intussen een brief geschreven.

    Twee medewerkers van het kabinet van de minister van Binnenlandse Zaken, Patrick Dewael (Open VLD), zijn opgestapt. Dat heeft de minister gisteravond bevestigd. Een van hen is Paul Van Tigchelt, de adjunct-kabinetschef en woordvoerder van de minister. Zijn naam wordt eenmaal genoemd in het rapport van het Comité P. Hij heeft de omstreden stage van adviseur Christa Debeck beoordeeld.

    De andere vertrekker is adviseur Chris Vanderlinden. Die zou Luc Closset, chef van de Algemene Inspectie van de politie, hebben benaderd om een 'constructie' op te zetten voor de benoeming van Debeck.

    Over de twee ontslagen luidde het op het kabinet dat ze het gevolg waren van intern onderzoek naar aanleiding van de rapporten van het Comité P over de betwiste benoemingen bij de top van de federale politie. De minister benadrukte dat 'de betrokkenen geen fraude of andere strafbare feiten hebben gepleegd'. 'Wel zijn ze tot de conclusie gekomen dat ze de minister niet steeds oordeelkundig hebben geadviseerd', aldus een mededeling.

    Het kabinet was eerder op de dag onder vuur genomen door Luc Closset. Nadat Dewael had bekendgemaakt dat de chef vande Algemene Inspectie geschorst was zolang het tuchtonderzoek tegen hem loopt, ging die in de tegenaanval.

    'De diensten van de Algemene Inspectie hebben, wat betreft de aanwerving van mevrouw Debeck, nauwgezet de instructies gevolgd die ze via mail hadden ontvangen van drie leden van het kabinet', liet Closset weten in een persmededeling.

    Dewael en zijn collega van Justitie, Jo Vandeurzen (CD&V), hadden dinsdagavond beslist Closset te schorsen. Tegen Closset loopt een gerechtelijk onderzoek wegens schriftvervalsing. Hij zou eind 2006 samen met zijn toenmalige adjunct Guido Van Wymersch de examenresultaten van Debeck voor een functie binnen de Algemene Inspectie hebben vervalst.

    Debeck was op dat moment adviseur van Dewael, en het verdict van de examencommissie was 'ongeschikt', maar Closset en Van Wymersch zouden dat hebben veranderd in 'geschikt'. Volgens het Comité P, dat deze benoeming in de nasleep van de affaire-Koekelberg heeft onderzocht, zijn er aanwijzingen dat de twee schriftvervalsing hebben gepleegd.

    Het Comité P suggereerde in het rapport dat mensen van het kabinet geholpen hebben een constructie voor Debeck op te zetten. Dat had Closset toegegeven, maar Van Wymersch, intussen korpschef in Brussel-Elsene, herinnerde het zich niet meer.

    In de affaire rond Debeck - die ook politica voor Open VLD is - houdt Dewael vol dat hij door zijn kabinet om de tuin is geleid. Als er drie medewerkers daarover e-mails hebben verstuurd, wordt het moeilijker dat te blijven volhouden.

    De topman van de Algemene Inspectie houdt in zijn mededeling zijn onschuld staande. 'Ik zal alle acties ondernemen voor het behoud van mijn eer en reputatie', kondigt Closset aan. Zijn advocaat is Marc Uyttendaele, die ook Fernand Koekelberg, de commissaris-generaal van de federale politie, verdedigt.

    Dewael en Vandeurzen hebben zowel tegen Closset als tegen Van Wymersch een tuchtonderzoek aangekondigd. Ook Debeck en Koekelberg mogen dat verwachten. Koekelberg heeft intussen zijn personeel een opmerkelijke brief geschreven (citaten hiernaast). In de interne nieuwsbrief 'Info Nieuws' riep hij de 40.000 agenten op zich niet te laten 'afleiden van hun opdrachten'. Hij beseft dat de zaken 'die breed in de media zijn uitgesmeerd, onrust en vragen kunnen opwekken'. (pl, me, bjm, dhh)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affaire Moerman

    Schriftvervalsing in affaire-Moerman

    Het strafdossier dat het Brusselse parket vorige week opende over de affaire-Moerman, is gebaseerd op aanwijzingen van valsheid in geschrifte. Dat meldt De Tijd dinsdag. Dat bevestigen goedingelichte bronnen. Het dossier is voorlopig enkel gericht tegen de Open VLD'er Guy Serraes.

    Serraes zou schuilgaan achter het consultancybedrijf Public Business Services (PBS), dat in januari 2005 onrechtmatig een overheidsopdracht zou hebben gekregen van het kabinet van toenmalig Vlaams viceministerpresident Fientje Moerman (Open VLD). Serraes was nauw betrokken bij zowel de toekenning als de uitvoering van het PBS-contract. Het gerecht vermoedt dat daarbij schriftvervalsing is gepleegd. (belga/dm)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!