Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    05-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.straf

    Christus met erectie levert Brits museum klacht op

    De reeks 'Gone, Yet Still' van kunstenaar Terence Koh.
    Een Brits museum heeft een klacht aan de broek omdat het een Jezusfiguur met erectie tentoon stelt. Het gaat om een werk uit de reeks 'Gone, Yet Still', waarin kunstenaar Terence Koh ook een Mickey Mouse en een E.T. met opgeheven lid toont.

    Verstoring van de zeden
    De 40-jarige Emily Mapfuwa voelt zich danig in het kruis getast door het beeld en spant een rechtszaak aan tegen het Baltic Centre for Contemporary Art in Gateshead. "Het museum zou het er niet op wagen Mohammed in een dergelijke positie te tonen", voert de vrouw aan. Ze dient een klacht in wegens verstoring van de zeden, waarop een maximumstraf van zes maanden cel en 6.200 euro staat.

    Beledigend
    Het Christian Legal Centre ondersteunt de klacht en beweert dat het beeld geen ander doel heeft dan de christenen te beledigen en Jezus in een slecht daglicht te stellen.

    Nauwelijks enkele dagen geleden haalde een gekruisigde kikker in het museum van Bolzano zich de toorn van de christenen op de hals. Dat museum heeft intussen beslist het kunstwerk niet te verwijderen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk in Monaco

    Vandaag was het zover: Het langverwachte huwelijk van Charlene en Prins Albert van Monaco. België kwam over het algemeen goed in the picture, met onze koning en koningin op de eerste rij naast de Franse president. Onze prins Laurent was ook van de partij en maakte natuurlijk weer eens een "slippertje". Ik vond het prachtig dat de Zuidafrikaanse priester een stukje in onze zustertaal afrikaans sprak.

    Het geheel had iets van een glamourgebeuren met al die internationale vedettes en modekings. Monaco is meer een imago dan een prachtig "land". Een doorsnee gemeente in Vlaanderen is veel groter dan dit land. Er zijn amper een paar duizend échte Monegasken en het piepklein gebiedje telt een 40.000 inwoners. Ons Knokke is veel groter dan Monaco. En je ziet dat ook. Monaco is niet gemaakt voor dit soort events. De ruimten en gebouwen moesten allemaal worden aangepast. Het had iets van trouwen in Mini-Europa of Legoland.

    Verschrikkelijk is die eeuwig kleinerende Marlène de Wouters. Ze kan het niet laten uit de hoogte te doen over Jan en alleman. Zelf is ze van lage adel, maar ze doet alsof ze een koningin is. Ook wil ze niet inzien dat we in de 21e eeuw leven en dat prinsen niet langer met adel trouwen, maar met hun geliefde ongeacht rang of stand. (Zelf is ze natuurlijk ouderwets getrouwd met haar saaie jonkman Hervé) Ik zou het écht leuk vinden mochten toekomstige huwelijken niet meer door haar becommentarieerd worden. 

    Ik hoop dat het koppel gelukkig kan worden, al is het leeftijdsverschil toch enorm groot. Prins Albert heeft zijn verleden als playboy tegen en nog deze week verscheen het verhaal van een derde buitenechtelijk kind. Dat kan toch allemaal niet aangenaam zijn voor zo'n jonge bruid. En eerlijk gezegd ik vond haar weinig stralen vandaag. Waren het de zenuwen, is het haar gewone lichaamshouding? Ik hoop echt dat het niet iets anders was. Ik vrees dat ook dit huwelijk niet zal standhouden. Al zou ik het wel anders hopen voor de bruid.
     

    Prins Laurent tegen de vlakte tijdens huwelijk in Monaco

    © reuters
    Ook prins Laurent was samen met echtgenote Claire uitgenodigd op het huwelijk van Albert II en Charlene Wittstock in Monaco. Zijn passage op de rode loper ging echter niet onopgemerkt voorbij. De Belgische excellentie struikelde immers en zag het rode tapijt wel van erg dichtbij. Gelukkig werd de prins snel recht geholpen door een koninklijke wacht maar ondertussen hadden de persfotografen al duchtig op de ontspanknop van hun toestel gedrukt. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod op cafés

    Ik heb mijn bedenkingen bij het rookverbod op cafés. Cafés vervullen een belangrijke sociale functie. Rokers toegang ontzeggen is een vorm van discriminatie. Wat is het nut hiervan? Zogezegd voor de volksgezondheid. Maar blijkbaar is alcohol ook schadelijk voor de gezondheid en zelfs kankerverwekkend. De volgende stap is een "café zonder bier". Ach, men draait door in de Belgische en Europese politiek. Er zijn gewoon teveel politici die zich willen profileren. Iedereen wil wel een wet laten stemmen die zijn naam draagt. Onze maatschappij wordt ondragelijk en onwerkbaar.


    Rookverbod goed nageleefd op eerste dag

     

    Het algemeen rookverbod in de horeca, dat vandaag inging, werd vrij goed nageleefd op deze eerste dag. Dat blijkt uit de eerste controles, aldus een woordvoerder van de FOD Volksgezondheid.

    150 cafés werden gecontroleerd. Het ging om zaken waar het rookverbod eerder niet gold. Een vijftal van de 150 zaken bleek zich niet aan de controles te houden. De resterende cafés waren volledig in orde, of kregen enkele kleinere opmerkingen (zoals het ontbreken van een rookverbodbordje).
     
    "De eerste indrukken waren positief", aldus de woordvoerder. Voor de controleurs is het alvast makkelijker werken nu de uitzonderingen uit het rookverbod zijn gehaald.
     
    Volksgezondheid kreeg opdracht deze zomer 3.000 controles uit te voeren. Volgens de woordvoerder zal dat aantal gehaald kunnen worden.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing voor fiscale vluchtelingen: Cayman eilanden

    Vandaag moest ik naar de vlieghaven in Deurne. Over een afstand van 30 kilometer heb ik anderhalf uur gedaan. Dit land draait vierkant. We betalen ons bont en blauw en belastingen en onze overheid slaagt er niet in goed openbaar vervoer en gewoon vervoer te regelen. Opgeblazen figuren als Descheemaecker krijgen bonussen uitbetaald terwijl de NMBS er niets van bakt. 

    De socialisten en de groenen bepalen de agenda van onze beleidsvoerders. Brussel en Antwerpen liggen bijna de volledige dag plat. Hoe vrij is Antwerpen als iedereen in de file staat? Het is een ramp. En wat kost dat niet aan verlies voor onze economie? Wij hebben recht op een degelijke mobiliteit!
     
    Ondertussen staan onze landsgrenzen wagewijd open voor het crapuul van heel de wereld. Dat hebben we weer eens aan de socialisten te danken. En niemand doet er iets aan. Hebben daarvoor onze voorvaderen gevochten? Een echte schande is het.

    Ons onderwijs was van oudsher ons paradepaardje. Nu krijgt een hond met een hoed op een bachelordiploma. Alsof het een vodje papier is. Afgestudeerde A1's kennen geen talen meer, kunnen met moeite zonder dt fouten schrijven...Wie bepaalt die eindtermen? Het is duidelijk dat kwantiteit al lang primeert op kwaliteit. Hoe gaat onze gezondheidszorg de komende jaren evolueren?

    Een goede democratie beschikt over een goed werkend gerecht. Als er nu iets is wat er zeker in dit land vierkant draait, dan is het toch ons gerecht. Mensen moeten hier gemakkelijk vijf jaar wachten op een vonnis. De rechters schamen er zich al lang niet meer voor. Welke rechtszekerheid hebben wij hier nog? Er zijn bedrijven die failliet gaan omdat hun schuldenaars maar niet betalen. De rechtbanken kijken toe en doen weinig of niets. Een regelrechte schande is het. En dan spreken we nog niet over de deontologie van sommige advocaten. Eergevoel en morele waarden hebben de meesten al lang niet meer. Nutteloze en eindeloze peperdure procedures genieten hun voorkeur.

    Dit land en dit werelddeel zit aan de vooravond van een compleet verval. Als wij niet dringend ingrijpen is het te laat. Zo simpel is het.


    En voor wie het niet meer ziet zitten, hier misschien een alternatief:

    De Kaaiman Eilanden

    1. Geografie, taal, hoofdstad, e.d.
    In de Caraïbische zee, ongeveer halverwege tussen Jamaica en de straat van Yucatan komen drie toppen van een onderzeese bergketen boven de waterspiegel uit. Ontdekt door Columbus, die de eilandengroep 'las Tortugas' noemde, maar omgedoopt tot de Kaaiman Eilanden door sir Francis Drake. We onderscheiden 'Grand Cayman', 'Cayman Brac' en 'Little Cayman' in een warm en vochtig subtropisch klimaat, getemperd door passaatwinden. Door de afwezigheid van rivieren, is het zeewater rond de eilanden ongewoon helder, en de bloeiende koraalriffen hebben er zowat de meest populaire bestemming ter wereld van gemaakt voor sportduikers. Zowel Grand Cayman, waar de hoofdstad Georgetown ligt, als Cayman Brac hebben een internationale luchthaven. Het Amerikaanse vasteland ligt op ongeveer een uur vliegen, en verschillende grote luchtvaartmaatschappijen doen Europese bestemmingen aan. Inwijkelingen van overal ter wereld maken deel uit van de bevolking, en deze is voor het grootste deel gevestigd op Grand Cayman. De drie eilanden samen tellen minder dan 50.000 inwoners, en daarvan heeft ongeveer twee derden de nationaliteit an de Caymans. De continentale tongval waarmee het Engels wordt gesproken verraadt het koloniale verleden, en ook immigratie uit Jamaica heeft een kleurrijke stempel gedrukt op de officiële taal.

    2. Overheid & politieke situatie
    De Kaaiman eilanden kwamen onder Engelse heerschappij in 1655, maar aan het einde van de 18e eeuw leed een Britse handelsvloot er schipbreuk, en na hun heldhaftige redding, stelde koning George III het gebied vrij van belastingen. Toen Jamaica in 1962 de onafhankelijkheid verwierf, verkozen de Kaaiman Eilanden een Britse kroonkolonie te blijven. Ze consolideerden die status in de grondwet van 1972, en er zijn om de vier jaar vrije verkiezingen. In 2005 werden die gewonnen door een voorstander van onafhankelijkheid. Deze evolutie weerspiegelt een geleidelijke machtsverschuiving van de Britse gouverneur naar locale verkozenen, maar de politieke situatie is stabieler dan ooit. De eilanden kennen een hoge levensstandaard, en het bruto nationaal product is met circa 35.000 US $ per capita één van de hoogste ter wereld. De Cayman dollar is 1,2198 US dollar waard, en zonder valutacontrole is er vrij verkeer van kapitaal voor de meer dan 1 miljoen, meestal gegoede, toeristen die de eilanden per jaar aandoen.

    De Kaaiman eilanden huisvesten het grootste offshore bankwezen ter wereld. De meer dan 350 banken beheren er minstens 1000 miljard dollar. Trusts zouden een waarde van meer dan 500 miljard dollar vertegenwoordigen, en na de oprichting van de aandelen beurs in juli 1997, nam de vestiging van fondsen op de Kaaiman eilanden eveneens overhand toe. Na Bermuda is het ook het grootste centrum voor verzekeringen, met ongeveer 700 maatschappijen en voor 20 miljard dollar aan tegoeden. In totaal zijn meer dan 65.000 bedrijven gevestigd op de Kaaiman Eilanden. Daarvan zijn ongeveer twee derden in buitenlandse handen.

    De verhouding met de Europese Unie is over het algemeen uitstekend, maar lichtjes gespannen waar het belastingontwijking betreft, vooral sinds de Britse regering in 2004 een richtlijn oplegde aangaande de controle op spaargelden. Dit heeft zich electoraal vertaald in een grotere vraag naar onafhankelijkheid. Na het toerisme vormt de financiële dienstverlening immers de belangrijkste pijler van de economie.

    3. Belastingregime

    3.1. Voor residenten
    De Kaaiman-overheid haalt haar inkomsten komen uit invoerheffingen, de jaarlijkse registratiepremie voor bedrijven, en zegeltaksen. Kasbons en aandelen van fondsen zijn daar in de meeste gevallen van vrijgesteld. De beschrijfkosten van onroerende goederen is voorlopig teruggebracht van 7,5 naar 5 % na de economische terugval van 2001, en ook invoerrechten werden verlaagd. Andere belastingen zijn er niet.

    Bezoekers aan de eilanden moeten in het bezit zijn van een retourticket. Inwoners van de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk hebben verder genoeg aan een geldig identiteitsbewijs. Andere nationaliteiten hebben een paspoort nodig, en in sommige gevallen een visum. Buitenlanders die langer dan de toegelaten zes maanden wensen te verblijven, kunnen een werkvergunning aanvragen. Deze worden niet altijd toegekend, en vervallen meestal na 2 of 3 jaar. Naturalisatie is hoofdzakelijk voorbehouden voor inwoners van Angelsaksische landen.

    3.2. Voor niet-resident spaarders
    Kapitaal, noch winsten of intresten worden belast op de Kaaiman Eilanden. Het financieel verkeer is volledig vrij, en offshore activiteiten worden aangemoedigd van overheidswege. Buitenlanders en autochtonen worden gelijk behandeld wat betreft investeringen op de eilanden zelf, maar het zijn de offshore activiteiten die de basis vormen van de financiële sector. De accomodaties en de dienstverlening voldoen aan de hoogste normen, maar zijn niet goedkoop. Rechtszekerheid is echter gegarandeerd, en de eilanden hebben een jarenlange reputatie van betrouwbaarheid hoog te houden. Het zakelijk klimaat is uitstekend, en de supervisie over de banken blijft beperkt tot het bestrijden van criminele witwaspraktijken en grootschalige belastingontduiking. Een Europese richtlijn, bedoeld om de fiscale controle te verscherpen, werd gedurende 2003 aangevochten, maar trad toch in werking in juli 2005. Hoe actief de richtlijn echter zal nageleefd worden valt nog af te wachten.

    3.3. Voor vennootschappen
    Voor vennootschappen geldt een jaarlijkse registratiepremie, en een zegeltaks van 1% op wettelijke documenten, die transacties of waardebepalingen registreren. Kasbons en aandelen van fondsen worden daar in principe niet onder gerekend. Grote transfers van gelden zonder documentatie worden met in achtname van vertrouwelijkheid gecontroleerd. Het aantal bedrijven op de Kaaiman Eilanden neemt nog steeds toe, maar de laatste jaren is de aangroei aan het verminderen. Mogelijk heeft dit te maken met de verhoogde controle. Omdat het oprichten van een bedrijf meestal minder dan een dag in beslag neemt, zijn 'kant -en - klaar - bedrijven' minder gebruikelijk dan in andere belastingparadijzen.

    4. Belangrijkse vennootschapsvormen en kenmerken ervan
    De bedrijfswetgeving dateert van 1961, met aanpassingen in 1990 en 1995, en is gebaseerd op het Engels recht.

    Ordinary Resident Company
    Bedrijven die activiteiten op de eilanden zelf uitvoeren, vallen onder het regime van de 'rdinary resident company'. Een vergunning is noodzakelijk, alsook een jaarlijks in te schrijven lijst van aandeelhouders. Alleen ingeschreven aandelen zijn geldig.

    OFFSHORE-BUSINESS<br> In de offshore komen bijna uitsluitend vennootschappen met aandelen voor. De vennootschappen moeten een kantoor hebben op de Eilanden, maar slechts één aandeelhouder dient ingeschreven te zijn in het nationale bedrijfsregister. Voor bepaalde bedrijfsvormen zijn ook geen vereisten wat betreft minimum kapitaal of controle van de boeken. Een jaarverslag is evenmin verplicht . Er wordt echter druk uitgeoefend vanuit het buitenland om die normen te verstrengen.

    Ordinary Non-Resident Company
    De autoriteiten leveren een certificaat af aan bedrijven die kunnen aantonen dat ze geen handel drijven op de eilanden zelf. Dit ontslaat het bedrijf van verplichtingen zoals een vergunning, en het voorleggen van alle aandeelhouders. 'Ordinary Non-Resident Companies' hebben normaal een minimum kapitaal van 42.000 CI $ (Kaaiman Dollar) en dienen een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering te houden. Ze kunnen echter bij aanvraag omgevormd worden tot 'Exempt Companies', waarvoor soepeler regels gelden.

    Exempt Company
    Voor een 'Exempt Company' valt de jaarlijkse registratiepremie is iets duurder uit, maar deze bedrijfsvorm krijgt de voorkeur van investeringsfondsen vanwege de volgende voordelen. Minimum kapitaal noch jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zijn vereist, aandelen aan toonder zijn toegelaten, en een certificaat van toekomstige belastingvrijstelling kan aangeschaft worden. De registratiepremie bedraagt 410 CI $ voor kapitalen tot 42.000 CI $, en 660 CI $ daarboven. Voor kapitalen vanaf een half miljoen CI $ schommelt de registratiepremie rond de 0,1 % van het totaal.

    Limited Duration Exempt Company
    Deze bedrijfsvorm is dezelfde als de voorgaande, maar de looptijd blijft beperkt tot maximum 30 jaar. Bovendien worden er criteria vooropgesteld die automatisch leiden tot opheffing van de vennootschap. Er zijn altijd minstens twee partners, en de registratiepremies bedragen 200 CI $ meer.

    Foreign Company
    Het gaat om bedrijven die in het buitenland gevestigd zijn, maar met een filiaal in de Kaaiman Eilanden. Bij registratie betalen ze 850 CI $, gevolgd door een jaarlijkse premie van 500 CI $.In een volgend stadium kan de maatschappij ervoor opteren haar vestiging in de Kaaiman Eilanden als hoofdzetel te laten registreren zonder extra kosten.

    Limited Partnership
    Eén of meer partners zijn onbeperkt aansprakelijk. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer. De aansprakelijkheid van de andere partners beperkt zich tot hun aandeel in het bedrijf. Alle partners moeten ingeschreven zijn in een openbaar register.

    Exempted Limited Partnership
    Niet alle partners moeten ingeschreven worden. Deze vennootschapsvorm kan een certificaat verwerven voor toekomstige belastingvrijstelling, maar kan geen zaken doen met inwoners van de Kaaiman Eilanden.

    Trusts
    Trusts moeten niet geregistreerd worden, maar als ze er voor opteren om dit toch te doen, kunnen ze een vrijstelling van toekomstige belasting verkrijgen. Deze garantie geldt voor 50 jaar. Privé-personen moeten geen vergunning hebben voor een Trust. Bedrijven die een Trust in beheer hebben daarentegen wel.

    5. trust regime
    De trustwetgeving op de Kaaiman Eilanden gaat terug op de Engelse 'Trustee Act' van 1925 maar is er sindsdien op een aantal cruciale punten van afgeweken. Zo kan een Kaaiman Trust voor zelfs 150 jaar worden opgericht, en is het beter beveiligd tegen schuldeisers, alsook tegen uitspraken van buitenlandse instanties. Bedrijven die aan Trustbeheer doen moeten een vestiging op de eilanden hebben, en een waarde van minstens 400.000 US $ vertegenwoordigen. Er is ook een jaarlijkse controle van de boeken. Beperkte trustvergunningen worden ook afgeleverd aan bedrijven met een minimumwaarde van 20.000 US $. In dat geval moeten alle begunstigden bij de aanvang geregistreerd worden.

    6. Financiele sector

    Bankwetgeving
    De Kaaiman Eilanden geven drie types van bankvergunningen uit. Klasse A - Banken : kunnen onbeperkt bankieren, zowel op de eilanden als offshore. Ze handelen meestal op internationale markten en beurzen. Klasse B - Banken zonder beperkingen : moeten een minimum van 400.000 US $ eigen vermogen bezitten. Ze opereren alleen offshore, maar het aantal van hun klanten is onbeperkt Klasse B - Banken beperkt : Dit zijn ook offshore banken, maar met een minimum kapitaal van slechts 20.000 US $ zijn ze onderhevig aan aanzienlijke administratieve controle, en hun cliënteel is beperkt tot een vaste lijst.

    Alle Kaaiman banken dienen de Conventie van Bazel na te leven. Deze regels voor internationaal bankieren worden ook vereist door de G8. Daarenboven werden een aantal controles op klanten bij wet verscherpt in 2000. Niet alle bankiers reageerden hierop even enthousiast. Het bankgeheim blijft volledig gehandhaafd op de Kaaiman Eilanden, en wordt alleen opgeschort in geval van ernstige misdrijven. De autoriteiten weigeren medewerking met het buitenland in fiscale dossiers, en zelfs in het kader van samenwerkingsverdragen blijft de uitwisseling van informatie beperkt tot een strikt minimum.

    Investeringsfondsen
    In de Kaaiman Eilanden zijn Fondsen niet beperkt in hun investeringsbeleid. Er zijn allerlei soorten fondsen (Commodity Funds, Currency Funds, Equity Funds, Venture Capital Funds, etc. etc.). Hun boekhouding wordt jaarlijks gecontroleerd. Sinds begin 2003 is voor handel in kasbons een vergunning vereist. De beheerder van een Mutual Fund moet in het bezit zijn van een vergunning, competent handelen, en minstens een waarde van 400.000 CI $ vertegenwoordigen.

    Om beursgenoteerd te worden, moet tenminste 25 % van het Fonds in openbare handen zijn. Een Fonds kan de vorm aannemen van 'exempt company', 'limited duration exempt company', 'ordinary non-resident company', 'exempted trust', en 'exempted limited partnership'.

    7. E-commerce
    Naast de groeiende markt in digitale producten, zoals muziek, videobeelden, en software, wordt het internet steeds meer een plaats waar ook traditionele goederen verhandeld worden. Bedrijven richten zich vooral op het nieuwe medium voor marketing en verkoop. Gezien de economische voordelen, ligt het voor de hand dat deze trend zich zal doorzetten, en dat in een volgend stadium dienstverlening en distributie zullen volgen. Belastingparadijzen vormen natuurlijk een ideale thuisbasis. Omgekeerd kan de offshore industrie online snel en efficiënt zaken doen met haar klanten in fiscaal minder vriendelijke oorden.

    Op de Kaaiman Eilanden is offshore bedrijvigheid via het internet in volle ontwikkeling. In juni 2002 overhandigde de beroepsvereniging van Kaaiman bankiers daaromtrent een rapport van specialisten aan de regering. In dezelfde maand werd na lang beraad een beleidsorgaan in het leven geroepen, dat het hele proces in goede banen moet leiden : the Cayman Islands Information and Communications Technology Authority (ICTA) . Er werd ook jaren gewerkt aan een breedomvattende nieuwe wetgeving, die het initiatief omkadert. Bij de introductie ervan in 2002 juichte de verantwoordelijke minister de uniformiteit van het systeem toe.

    In mei 2005 kwam tevens een breedband telefoonverbinding over het internet tot stand met uitgebreide mogelijkheden. Nauwelijks twee maanden later riep een gespecialiseerd Londens tijdschrift verbonden aan de 'Financial Times' de Kaaiman Eilanden uit tot het land met de beste infrastructuur voor internet en telecommunicatie in de Caraïben. Ze werden tevens de op één na beste bevonden voor het aantrekken van buitenlandse investeringen, alsook voor hooggeschoold personeel, en vervoer.

    8. Dubbelbelastingverdragen
    De Kaaiman Eilanden nemen deel aan de bijeenkomsten van de Caraïbische Economische Gemeenschap, zonder lidmaatschap te ambiëren.

    Aangezien de Kaaiman Eilanden geen enkele vorm van inkomstenbelastingen kennen, zijn er ook geen dubbelbelastingverdragen afgesloten. Er is wel een juridisch samenwerkingsakkoord met de Verenigde Staten, en op 1 januari 2004 werd ook een fiscale overeenkomst van kracht, waarbij de Verenigde Staten onder bepaalde voorwaarden inzage kunnen krijgen in de dossiers van mogelijke fraudeurs. De termen van de overeenkomst beperken de informatieverstrekking tot gevallen van manifeste belastingontduiking. Er moet grond zijn tot redelijke verdenking, en het onderzoek moet aan precieze voorwaarden voldoen.

    Toen de overeenkomst in November 2002 werd afgesloten had een hoge Amerikaanse belastingsambtenaar onomwonden verklaard dat de Kaaiman Eilanden een broeinest waren voor belastingontduiking, maar dat er een stap in de goede richting was gezet. De uitspraak kwam anderhalf jaar nadat de Kaaiman Eilanden dankzij verbeterde maatregelen tegen witwaspraktijken, waren geschrapt van een internationale zwarte lijst.

    Amendementen zijn ondertussen toegevoegd aan bank- en trustwetten om twijfelachtige transacties aan banden te leggen, maar tenzij afkomstig van de Verenigde staten, reageren de Kaaiman autoriteiten zelden of nooit op verzoeken om fiscale informatie.

    Met het Verenigd Koninkrijk bestaat er wel een gerechtelijk verdrag, maar een wet van 1999 tegen belastingontduiking is grotendeels dode letter gebleven. Sancties waren immers slechts mogelijk als er ook in de Kaaiman Eilanden een inbreuk was gepleegd, en belastingontduiking is er als juridisch concept logischerwijs onbestaande.

    De EU besloot daarom uit hoofde van het Verenigd Koninkrijk een richtlijn te doen aannemen waarbij de Europese lidstaten toegang zouden krijgen tot bepaalde fiscaal relevante informatie. De Kaaiman Eilanden hebben zich hiertegen met hand en tand verzet gedurende 2003, maar de Britse minister van financiën maakte duidelijk dat de maatregel hoe dan ook zou worden opgelegd, waarna het Kaaimans parlement deze schoorvoetend aannam. Er wordt nu in versneld tempo gewerkt aan een mogelijk belastingverdrag.

    9. Bijzonder interessant voor:
    De meeste belangrijke financiële instellingen verzorgen een aanwezigheid op de Kaaiman Eilanden. Deze concentratie van hooggeschoold personeel verzekert niet alleen een indrukwekkend aanbod van gespecialiseerde diensten, maar ook interessante vernieuwingen op het gebied van financiële dienstverlening. Beleggers kunnen daarbij rekenen op een betrouwbaar juridisch systeem, dat gebaseerd is op het Engels recht.

    De Kaaiman Eilanden nemen hun reputatie, met name bij de Europese gemeenschap, ernstig. Ze letten dan ook op de naleving van hun internationale verbintenissen. Het bankgeheim echter wordt beschouwd als één van de fundamenten voor het economisch succes, en blijft bijzonder goed beschermd. Hoge boetes en gevangenisstraffen worden opgelegd bij schending ervan.

    Kaaiman trusts zijn uitstekend beschermd tegen uitspraken van buitenlandse autoriteiten, en bieden dus een hoge graad van financiële bescherming voor iemand die betrokken is bij een belangen conflict, of er in de toekomst één voorziet.

    Investeerders met ondernemingszin die een eigen fonds wensen op te richten zullen aangenaam verrast zijn door de grote vrijheid die ze genieten op de Kaaiman Eilanden. Exempt Companies bijvoorbeeld mogen aandelen aan toonder uitgeven, en het aantal richtlijnen waaraan beleggingsfondsen onderhevig zijn, is erg beperkt.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindeloos gezever over Monaco

    Mensen die er al geweest zijn kunnen het weten. Monaco is één van de meest overschatte plaatsen van de wereld. Het is een rotsig klein ministaatje waar weinig te beleven valt. De enige reden waarom het zulke grote kapitalen aantrekt is haar fiscaal regime. Zonder dat zou er geen kat over spreken. Veel is er niet te zien. Een zoo langs de zijkant van het prinselijk paleis dat niet veel groter is dan een doorsnee tuin in Vlaanderen, de botanische tuin en twee baaien met enkele mooie jachten. Och ja, ik vergeet de casino van Monte Carlo.

    In de buurt is het Zuid-Franse Cannes veel eleganter. Ook onze badplaats Knokke is veel mooier en mondainer. In Knokke zijn massa's mooie winkels die Monaco niet heeft. Het heeft een aantal sterrenrestaurants waar je in Monaco hopeloos naar op zoek kunt gaan en Knokke is minstens vier keer groter.

    Het huwelijk van "playboy" prins Albert met de Zuidafrikaanse Charlene is gedoemd om te mislukken. Al zijn escapades hebben zijn imago geen goed gedaan. Ik kan mij inbeelden dat Charlene het niet bij hem zal uithouden



    Charlene wilde prins Albert vorige week verlaten
     

    Volgens verschillende Franse media stond Charlene Wittstock vorige week op het punt prins Albert van Monaco te verlaten. De twee trouwen het komende weekend.

    © photo news
    © photo news
     
    'L'Express' stelt dat Wittstock vorige week danig verveeld zat met onthullingen over het privéleven van Albert dat ze een enkel vliegticket Zuid-Afrika had geboekt.

    Twee onechte kinderen
    Wat ze precies aan de weet was gekomen, is niet duidelijk. Het liefdesleven van Albert is altijd al chaotisch geweest. Zo heeft hij twee onechte kinderen.

    Onderschept op luchthaven
    Op de luchthaven van Nice zou Charlene onderschept zijn door de politie, die lange tijd op haar moest inpraten totdat ze bereid was terug naar Monaco mee te gaan. Volgens 'L'Express' zou een krant in het bezit zijn van "een verhaal dat het prinsdom eens te meer in een slecht daglicht kan stellen".

    Duitse vrouw
    Het hele gerucht zou op Twitter ontstaan zijn, vorige zaterdag. Charly Boudet, journaliste bij France3, schreef op haar pagina: "Scoop (maar heb geen tijd om het te checken): Albert van Monaco zou bij een vrouw een kind hebben verwekt. Charlene werd gisteren van de luchthaven geplukt". En later: "De vrouw waarover sprake, zou een Duitse zijn, volgens een lek bij de politie van Monaco".

    De vragen die nu door Monaco gonst, is of Albert misschien een derde liefdeskind heeft, en wanneer hij dat zou hebben verwekt en met wie. Vrijdag trouwen prins Albert en de Zuid-Afrikaanse voormalige zwemkampioene voor de wet, zaterdag voor de kerk. Toch?
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichte straf voor stelende bankdirecteur

    Stelende bankdirecteur verbrast 500.000 euro van klanten: slechts vier jaar cel

     
    Ex-bankdirecteur Willy V. (46) uit Dendermonde is vanochtend door de Dendermondse strafrechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van amper vier jaar en een boete van 2.750 euro. Hij is voor tien jaar ontzet uit zijn burgerrechten. V. sjoemelde met huurwaarborgen en dupeerde ettelijke klanten zo voor minstens 500.000 euro.
     
    De fraudezaak kwam in oktober 2008 aan het licht toen bankdirecteur Willy V. van de Recordbank in de Dendermondse deelgemeente Appels zichzelf ging aangeven bij de politie. Uit het onderzoek bleek dat de man sinds 1999 zo'n 500 klanten oplichtte. Willy V. stortte de huurwaarborgen die hij ontving van het Dendermonds immokantoor D.-D. nooit op een aparte rekening van Recordbank, maar stak het geld allemaal in eigen zak. Volgens sommige advocaten is de zaakvoerster van dit kantoor op zijn minst zeer onzorgvuldig tewerk gegaan. Maar liefst 9 jaar lang kon de bankdirecteur zijn gang gaan, zonder dat er door haar vragen werden gesteld... 

    Cocaïne, uitgaan en prostituees
    In totaal ging het om minstens 500.000 euro. De man gaf tijdens verhoren zelfs toe dat het de centen allemaal verbraste aan cocaïne, uitgaan en prostituees. "En ik zal de gedupeerden ook niet terug kunnen betalen, want zo'n bedrag kan je met werken alleen nooit terugverdienen", zei hij tijdens zijn proces tegen de rechter.
     
    V. had een lichte straf gevraagd. "Het is nu eenmaal gebeurd, ik kan de klok niet terugdraaien en probeer nu een zo normaal mogelijk leven te leiden", zei hij.
    Een groot deel van de gedupeerde klanten zijn ondertussen vergoed door Recordbank zelf. De anderen stelden zich tijdens het proces burgerlijke partij.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Di 50

    Zo zou Lady Di er op haar 50 uitzien volgens Newsweek

    Foto: Newsweek op Facebook.

    Newsweek stelt zich deze week voor hoe Lady Di's leven, en de prinses zélf, er vandaag zouden uitzien, als Diana nog zou leven. In dat geval zou ze vijdag 50 worden. In werkelijkheid overleed ze in 1997 in een autocrash na een wilde achtervolging door paparazzi in Parijs.

    Newsweek geeft op de cover een verouderingsfoto van Lady Di weer, waarop de prinses aan de zijde van haar schoondochter Kate Middleton wandelt. Haar gezicht zou jong en strak gebleven zijn dankzij botox en haar bezoekjes aan de gym zouden voor stevige armen gezorgd hebben.

    Binnen in het blad beeldt Newsweek zich in hoe bijvoorbeeld de Facebookpagina van Diana er zou uitzien. Ze zou er vriendjes zijn met J.K. Rowling en Carole Middleton en een affaire hebben met een Pakistaanse generaal. Ze zou minstens twee keer hertrouwd zijn intussen. Haar Prinses Diana-stichting zou haar erg invloedrijk gemaakt hebben. Op Twitter zou ze zo'n tien miljoen volgers tellen.

    Haar smaak wat mannen betreft zou geëvolueerd zijn van playboys naar elegante moslims in uniform of een grijze Franse bankier, voorbestemd voor het Elysée. Ze zou de Middletons verdedigen tegen de paleissnobs en Carole Middleton zou haar beste vriendin zijn.

    Hier kan u het artikel van Newsweek lezen, met nog een andere verouderingsfoto van Lady Di, die u ook op Facebook vindt. Let ook op haar mobieltje... 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UFO's eindelijk geland

    Naderen ze? UFO's gefilmd boven BBC-gebouw in Londen

    Daar zijn de UFO's weer! Een nieuwe video toont beelden van wat een moederschip annex vloot zou kunnen zijn, die tussen de wolken boven een BBC-gebouw in Londen zweven. Als deze niet erg verlegen aliens tv-aandacht zochten, krijgen ze toch zeker internet-exposure...

    Een voorbijganger filmde het bizarre spektakel en, zo zien we in het filmpje, hij was blijkbaar niet alleen om het vast te leggen. Plaats van opname is de hoek van Bolsover Street en Clipstone Street in West-Londen. De camera zoekt de hogere regionen op en vindt, boven het Yalding House van de BBC, drie supersnelle witte stippen in driehoeksformatie, gevolgd door twee andere gelijkaardige witte vlekjes.

    Dan komt er een groter, meer helder en zich trager voortbewegend schijfvormig object op de proppen. Het cirkelt even rond en zoeft weg. Iemand van de omstanders neemt meteen het woord UFO in de mond.

    Firma gespecialiseerd in visual effects aan het werk?
    De Daily Mail blijft op zijn site sceptisch: "We willen niet suggereren dat dit een hoax is, maar dat gebied in Londen telt wel een aantal productiehuizen die zowel de expertise als de faciliteiten hebben om met een geloofwaardige video voor de pinnen te komen." Ze voegen eraan toe dat er eerder al eens een gelijkaardige video gepost werd door alymc01, die werd geschoten vanuit een kantoor van The Mill, een bedrijf dat visuele effecten creëert voor de filmwereld.

    De omschrijving op YouTube bij het filmpje zegt dan weer: "Als het toch zo makkelijk gephotoshopt zou zijn, doe het dan zelf eens en laat het ons allemaal zien".

    De 31-jarige alymc01 postte de video als eerste op YouTube, maar EllasVirgo, die zichzelf op de filmpjessite voorstelt als een landbouwer uit Australië met een computerachtergrond, nam hem over en verspreidde hem voor een breder publiek. Virgo's YouTube staat vol met video's over de ruimte, asteroïden en UFO-toestanden. Volgens de Daily Mail zou de bewuste video op 3, 10 of 17 juni geschoten zijn.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama weigert Filip en Mathilde


    Ik herinner het mij alsof het gisteren was, de voorstelling van Mathilde als toekomstige echtgenote van prins Filip. Ze was een mooie stijlvolle verschijning. Haar Nederlands was zoals weliswaar ondermaats, maar er zat  een  potentieel in. Er zou een nieuwe frisse wind gaan waaien in het Belgische koningshuis.

    Zoveel jaar later blijkt dit alles een ijdele hoop geweest. Mathilde heeft het houterige saaie van haar echtgenoot overgenomen. Er zit bovendien iets tragisch in het koppel: De troon die er maar niet komt. Waar anderen stilaan beginnen denken aan hun pensioen, moet voor Filip het "beste" nog komen. Filip is daarenboven absoluut niet geliefd in de Vlaamse pers. Er is zijn grijs imago, zijn Franstaligheid en vooral zijn "Tsjevenmentaliteit". Prins Filip zou perfect kunnen doorgaan voor de zoon van wijlen Koning Boudewijn en zijn devote echtgenote de Spaanse Fabiola. Nergens ter wereld zijn de clerus en de adel zo in elkaar verstrengeld als in België. Deze positie heeft iets middeleeuws, iets van ver uit de tijd toen onze maatschappij nog drie standen kenden: De adel, de clerus en het plebs. De Koning die zijn macht gekregen heeft van God...Alles speelt zich ver af boven de hoofden van de mensen. Het water was zelden zo diep tussen een Koningshuis en haar bevolking.
     
    En men weet duidelijk niet meer van welk hout pijlen te maken. De Prinselijke missies van Prins Filip dienen om zijn imago op te poetsen, maar het lukt niet écht. In een recent verleden bekloegen de deelnemers van zulke missies zich over zijn speechen, zijn stijl en zijn gespeelde interesse. En nu de Obama's die hem zelfs niet willen zien, terwijl ze wel graag in contact komen met de Britse William en Kate en de Hollandse kroonprins Alexander en zijn Maxima. In tegenstelling tot Filip en Mathilde zijn deze andere prinsen wel mensen van deze wereld. Zij nemen een normale houding aan, zijn natuurlijk oprecht en niet houterig gespeeld. Bovendien zit Filip opgezadeld met de internationale perceptie dat ons land aan de vooravond staat van een ontbinding. Wat is het nut voor een wereldleider om een kroonprins te ontmoeten van een land dat morgen misschien niet meer bestaat? Het is  natuurlijk allemaal tragisch voor de man en zijn entourage...





    Filip en Mathilde te min voor Obama

     
     
    Prins Filip en prinses Mathilde zijn er deze week niet in geslaagd de Amerikaanse president Barack Obama te spreken te krijgen. Het paar bezocht afgelopen dagen New York, waar zich op dat moment ook Obama bevond.

    Maar ondanks diplomatieke inspanningen van de Belgen weigerde de Amerikaanse protocollaire dienst een ontmoeting met de president te regelen. Een kroonprins bevindt zich op het niveau van een vicepresident. Meer dan een gesprekje met Joe Biden zat er voor Filip en Mathilde dan ook niet in.

    Volgens De Morgen was de gang van zaken extra pijnlijk voor het Belgische paar omdat prins Willem-Alexander en prinses Máxima in 2009 wel een onderonsje met Obama wisten te versieren.
     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interessant...

    Baas legt werkneemster over de knie en geeft pakje slaag

    Een Britse salesmanager verschijnt voor de rechter op beschuldiging van het pesten van een werkneemster. Angelina Ashby (41) verklaarde voor de rechtbank in Sheffield dat haar ex-baas, Pete Smith, een vrouwelijke collega achternazat op kantoor, en haar vervolgens over de knie legde en een pak voor de billen gaf.

    Pete Smith wordt samen met nog een paar andere collega's van de firma Cathelco aangeklaagd voor pestgedrag. Zo zou hij, duidelijk zichtbaar voor Ashby die achter hem zat, uitgebreid op het internet naar seksspeeltjes zoals opblaaspoppen hebben zitten gluren. Smith moedigde volgens Ashby zijn personeel ook aan "om naar zijn genitaliën te grijpen". Ashby beweert dat ze aan de antidepressiva moest tijdens haar periode bij Cathelco, door de "niet aflatende stroom van mishandeling".

    Smith vindt de beschuldigingen "verschrikkelijk" en ontkent in alle toonaarden. Volgens hem was Ashby een buitenbeentje op de werkvloer en werkte ze niet goed samen met haar collega's. "Ze werkte liever op zichzelf. Een erg ongewoon karakter voor mij om mee om te gaan. Maar ze kreeg dezelfde kansen als alle anderen en werd goed opgeleid." Cathelco ontkent ook de aantijgingen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw wordt wakker op eigen begrafenis

    Vrouw sterft nadat ze wakker wordt op eigen begrafenis

    Doodverklaard worden na een hartaanval, toch nog leven en uiteindelijk... alsnog het loodje leggen op je eigen begrafenis. Dit droevige én absurde scenario overkwam de 49-jarige Russin Fagilyu Mukhametzyanov.

    De vrouw met de aartsmoeilijke naam kwam opnieuw bij haar positieven toen familieleden rond haar open kist aan het bidden waren. Toen ze besefte dat ze haar wilden begraven, zette ze het op een schreeuwen. Meteen werd ze teruggebracht naar het ziekenhuis dat de fatale inschattingsfout gemaakt had.

    "Twaalf minuten geleefd"

    "Haar ogen trilden, waarop we ons allemaal terug naar het hospitaal haastten", aldus de verslagen echtgenoot Fagili. "Ze heeft nog maar twaalf minuten geleefd en dan stierf ze. Voorgoed."

    Fagili wil het bewuste ziekenhuis in Kazan nu voor de rechtbank slepen. "Ik ben heel kwaad en wil antwoorden. Ze dachten alleen maar dat ze dood was, ze had dus gered kunnen worden." Een woordvoerder van het hospitaal kon alleen maar meedelen dat "het onderzoek bezig is".
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders is een aansteller

    Rechter spreekt Wilders vrij

    © reuters

    HLN update   De rechtbank in Amsterdam heeft de Nederlandse politicus Geert Wilders vandaag vrijgesproken van aanzetten tot haat en tot discriminatie en van groepsbelediging. Volgens de rechtbank heeft de leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) zijn uitspraken vrijwel allemaal gericht op de religie islam en niet op moslims.

    © epa
    © reuters
    Wilders moest zich onder meer verantwoorden voor interviews en toespraken waarin hij de islam als een fascistische ideologie bestempelde en de koran 'Mein Kampf' voor de moslims noemde. Ook de anti-islamfilm 'Fitna' werd door de klagers als een belediging bestempeld.
     
    De rechtbank nam ook in overweging dat Wilders zijn uitspraken in de context van het maatschappelijk debat had gedaan.
     
    Maatschappelijk debat
    Sommige uitlatingen vallen volgens de rechtbank wellicht wel onder de noemer "aanzetten tot discriminatie". De voorzitter las als voorbeeld voor: "De grenzen gaan nog diezelfde dag dicht voor alle niet-westerse allochtonen". Toch is Wilders ook op dit punt vrijgesproken, in verband met het maatschappelijk debat.
     
    Op de grens van het toelaatbare
    Een andere uitspraak bestempelen de rechters als "grof en denigrerend". Een uitgesproken opruiend karakter heeft "er is een strijd gaande en we moeten ons verdedigen", aldus de rechters. Wilders zat hierbij niet tegen, maar op de grens van het toelaatbare. Maar omdat hij elders in dezelfde uitlating zegt dat hij niets tegen moslims, maar slechts tegen de islam heeft, zet hij niet aan tot haat of tot discriminatie, luidt het nog.
     
    De vrijspraak is geen verrassing aangezien zowel het Openbaar Ministerie als de verdediging de vrijspraak had gevraagd.

    Overwinning voor vrijheid van meningsuiting
    "Dit is niet zozeer een overwinning voor mijzelf, maar een overwinning voor de vrijheid van meningsuiting", zo reageerde Geert Wilders in het Amsterdamse gerechtsgebouw op zijn vrijspraak. "Je mag islamkritiek hebben, mij is de mond niet gesnoerd", zei de PVV-voorman.
     
    "Er valt een enorme last van me af", aldus Wilders, die het strafproces met zichtbare tegenzin heeft ondergaan. "Zo'n proces kost heel veel energie, geld. Ik kan me nu weer helemaal op de politiek gaan richten." Wilders noemde de vrijspraak "het enige juiste vonnis".
    Wilders toonde zich verheugd over het feit dat met deze uitspraak islamkritiek in Nederland mogelijk is gebleken. "Die kritiek is nodig", vindt hij.
     
    Grof en denigrerend bedoeld
    Dat de rechtbank een aantal van zijn uitlatingen heeft gekwalificeerd als grof en denigrerend, deert Wilders niet. "Het was soms ook de bedoeling om grof en denigrerend te zijn. Dat moet kunnen. Je moet in het politiek debat kunnen zeggen wat je wil."
     
    Hoewel Wilders altijd heeft gezegd dat hij rekende op een vrijspraak, heeft de mogelijkheid van een veroordeling wel in zijn achterhoofd gespeeld. Dat zou hebben geleid tot een proces in hoger beroep. Wilders is opgelucht dat dat er niet meer in zit. "Zo'n hoger beroep had jaren kunnen duren."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yann Arthus Bertrand is een groene rakker


    Ik kan genieten van prachtige natuurdocumentaires, van prachtige beelden, overtuigende vergezichten. Op dat gebied is de serie "Home" op de VRT een mooie reeks. Wat mij stoort is de belerende manier waarop alles wordt gebracht. Steeds de kijfvinger in de lucht, steeds de donderwolken in aantocht.

    Ik geef toe het menselijk dier springt zeer onzorgvuldig om met de natuurlijke rijkdom. De oorzaak hiervan ligt bij de excessieve bevolkingsexplosie. Als je de statistieken erop nakijkt, kan je zien hoe de bevolking sinds Christus steeds gestaag toenam tot aan de Industriële Revolutie in de 19e eeuw. Op minder dan twee eeuwen tijd is de wereldbevolking met een factor vijf vermenigvuldigd. En dat is onhoudbaar.

    Maar in plaats van indivuele casestudies aan te halen, zou het beter zijn de werkelijke oorzaak met de vinger te wijzen: de overbevolking. Yann Arthus Bertrand gaat te ver en laat zich emotioneel meeslepen. Neem nu de manier waarop Dubai in beeld wordt gebracht; Als een dode stad, een stad "uit het verleden" in plaats de toekomst. Dat is natuurlijk zever. Het menselijk dier kan niet anders dan woestijnen innemen om aan de bevolkingsexplosie een antwoord te bieden. Door de bevolkingsdruk kunnen wij niet anders dan wolkenkrabbers bouwen. Ook hier in Vlaanderen kunnen we niet anders dan in de provinciehoofdsteden hoogbouwen neer te zetten. We kunnen toch niet de laatste stukjes natuur innemen met goedkope residentële wijken. Er is stilaan genoeg groen ingenomen.

    Wat zou Yann Arthus Bertrand doen als hij regeringsleider was in een sterk groeiend land? Ik vermoed dat hij het ook niet zou weten. Het is maar al te gemakkelijk op alles en nog wat te kappen zonder zelf een goed alternatief te hebben.



    "Dubaï ? Ca ne sert à rien !!" (Yann Arthus-Bertrand)

    dubai___.jpg

    Yann Arthus-Bertrand, photographe et journaliste, était à 13h dans les GG à l'occasion de la sortie mondiale de "Home" ce vendredi 5 juin.

    Interrogé sur Dubaï, le Las Vegas du Proche-Orient, YAB a souhaité condamner le développement nocif de ces villes champignons :

    "Dubaï, c'est la fin du monde ! Tout est artificiel ! De toute façon, ça disparaîtra avec la fin de l'ère du pétrole !!"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interessant

    Beste medicijn tegen kanker? Het huwelijk

    Patiënten met darmkanker kunnen hun kansen verhogen om deze ziekte te overwinnen door te trouwen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

    Amerikaanse onderzoekers onthulden dat getrouwden patiënten 14 procent minder kans lopen om te sterven. Het voordeel van een partner hebben is even groot voor mannen als vrouwen. Getrouwde patiënten met de ziekte hebben meer kans om in de vroege fase van de ziekte een diagnose te krijgen, ze kozen ook voor een meer agressieve behandeling. Het is de onderzoekers nog niet duidelijk hoe het huwelijk je kan helpen, maar ze denken dat partners als belangrijker verzorger en steunpilaar dienen, dit helpt bij het om te gaan met de ziekte.

    Verpleegster
    Professor Sven Wilson: "Een partner helpt je problemen te identificeren en zo kun je je sneller laten behandelen. Je kunt een geliefde als een informele verpleegster of verzorger zien." Er is echter wel een foutje in het onderzoek, er werd niet gekeken naar het feit of getrouwde mensen al op voorhand gezonder waren dan vrijgezellen. De cijfers tonen namelijk aan dat gezonde mensen meer kans hebben om te trouwen en gehuwd te blijven.

    Algemene gezondheid

    Al heel wat studies toonden de gezondheidsvoordelen aan van een (gelukkig) huwelijk. Getrouwde mensen kampen met minder gezondheidsproblemen als rugpijn, hoofdpijn en ernstige psychologische aandoeningen dan iemand die eeuwig single blijft. Dit kan komen doordat deze mensen minder vaak roken, hevig drinken en lichamelijk actiever zijn. Het enige gebied waar ze slechter op scoren is gewicht, getrouwde mensen zijn vaak dikker.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Man in lingerie mag op vliegtuig

     

     
    De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij U.S. Airways wordt beschuldigd van hypocrisie. Een man die vrouwenlingerie droeg mocht zonder problemen het vliegtuig op terwijl een sportman enkele dagen later werd gearresteerd na een discussie over zijn broek.

    Op 9 juni nam een man een vlucht naar Phoenix, hij droeg enkel blauwe vrouwenlingerie, nylonkousen en hoge hakken. Een vrouwelijke passagier nam een foto van de onbekende man. Ondanks klachten van medereizigers werd de man niet van het vliegtuig gezet.

    Zes dagen later werd football-speler Deshon Marman van de universiteit van New Mexico gearesteerd omdat hij 'baggy pants' droeg, een brede broek die onder de heupen wordt gedragen. Hij weigerde zijn broek op te trekken.

    US Airways verdedigt de beslissing om de man in lingerie te laten vliegen. 'We hebben geen kledingscode, maar als mensen hun intieme lichaamsdelen tonen is dat ongepast. Als ze dat niet doen, mogen ze het vliegtuig op. Volgens de luchtvaartmaatschappij werd Marman gevraagd zijn broek op te trekken omdat hij 'een lichaamsdeel' toonde.

    De advocaat van Marman spreekt dat tegen. Beelden van beveiligingscamera's tonen aan dat er geen 'vlees' te zien was. Hij beschuldigd US Airways van racisme omdat Marman van Afrikaanse origine is.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echt vies

    Gluurder verbergt zich in beertank van draagbaar toilet

    Een fanatieke gluurder heeft er niet beter op gevonden dan zich te verbergen in de septische tank van een draagbaar toilet. Daar wachtte hij geduldig - tussen de drollen en de urine - tot een dame haar opwachting maakte. Dat schrijft The Sun.

    Het toilet stond opgesteld in Boulder, Colorado, tijdens een yoga-workshop. De onverlaat werd betrapt door een vrouw die iets zag bewegen toen ze het deksel van de toiletpot optilde. Vol ongeloof vroeg de dame een voorbijganger of hij ook even een kijkje wilde nemen in het draagbare toilet. Die man verklaarde achteraf aan de politie dat hij een kerel met een zeiltje op zijn hoofd in de septische tank had zien zitten.

    Op de vlucht
    De deur van het toilet werd van buitenaf gesloten, maar toch slaagde de voyeur erin te ontkomen. Bedekt onder de uitwerpselen koos hij het hazenpad. Veiligheidsagenten zetten tevergeefs de achtervolging in. De man droeg enkel een, vermoedelijk, grijze joggingbroek.

    De politie zoekt naar een twintiger, mager gebouwd en met kort donker haar. Volgens getuigen had hij schrammen op zijn rug en benen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lelijke mensen

    Vierhonderd moedigen breken wereldrecord naaktzwemmen

     
     
    Vierhonderd mannen en vrouwen hebben in Wales het wereldrecord naaktzwemmen scherper gesteld. Met glans verbrijzelden ze het vorige record van 250 blootzwemmers. De deelnemers kwamen uit alle delen van het Verenigd Koninkrijk.

    Voorwaarde om erkend te worden als wereldrecord, was dat de moedigen tien minuten lang tot hun middel in het water moesten vertoeven. Geen klein bier bij deze eerder frisse temperaturen voor de tijd van het jaar. Maar als een blote rots in de branding doorstonden de skinny dippers de beproeving.
    © photo news
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed idee

    Denemarken wil veroordeelde buitenlanders uitwijzen

    De Deense minister van Integratie Sören Pind. © afp
    De Deense regering streeft naar uitwijzing van alle tot vrijheidsstraffen veroordeelde buitenlanders, ongeacht de ernst van hun vergrijp. Minister van Integratie Sören Pind bevestigde tegenover de krant 'Information' dat een daartoe strekkende wetswijziging de Deense rechtbanken moet aanzetten tot een meer agressieve uitwijzingspolitiek. Volgens de Deense krant zullen de bevoegde rechtbanken bij alle veroordelingen van buitenlanders tot vrijheidsstraffen automatisch de uitwijzing uitspreken.
     
    Uitzonderingen
    Tot nu toe is het zo dat het openbaar ministerie dit moet verzoeken en is uitwijzing enkel in ernstige gevallen mogelijk. In de toekomst zullen uitzonderingen enkel kunnen indien een uitwijzing met zekerheid zal ingaan tegen de internationale verplichtingen van Denemarken, zoals dreigende foltering of de doodstraf in het land van herkomst van de buitenlanders.
     
    Parlement
    Het voorstel is reeds voorlegd aan de Folketing, het Deense parlement. Dat behandelt de wetswijziging vrijdag in derde lezing. Vanuit de oppositie willen de sociaaldemocraten en de Volkssocalisten ook voor stemmen. De centrumrechtse regering heeft zich de voorbije jaren geprofileerd met een steeds meer aanscherpen van de wetgeving op buitenlanders. (dpa/lpb)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man is zot

    Man heeft seks met drie honden en een paard

    In Ohio is een man gearresteerd omdat hij seks had met zijn hond. De man wordt er tevens van verdacht zich ook te hebben vergrepen aan nog twee andere honden en vermoedlijk ook aan een paard.

    Peter Bower.
    Peter Bower.
    De politie kwam Peter Bower uit Mansfield op het spoor via foto's op een 'gespecialiseerde' website. Bij een huiszoeking nam de politie de computer en de driejarige herdershond van Bower in beslag. Op de computer vonden de speurders het geschreven relaas van 's mans seksuele relaties met die hond die hij recent uit een asiel had geadopteerd. Bower maakt ook melding van zijn 'avonturen' met twee andere honden en met een paard.

    Opblaasbaar schaap

    De politie legde ook beslag op een boek over bestialiteit en op een opblaasbaar schaap. Uit het onderzoek bleek ook dat Bower via advertenties zijn diensten aanbood als dierenoppas en af en toe klusjes ging opknappen in een naburig hondenasiel.

    Lichte straf
    Het ziet er intussen naar uit dat de onverlaat er met een lichte straf van af zal komen. In de staat Ohio bestaat er geen wetgeving die bestialiteit verbiedt.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Analyse problemen Vlaams Belang

    Het is mij wat bij het Vlaams Belang. Het drama met Morel en Vanhecke. Nu de Belfortgroep. Er komt geen einde aan de ellende. Het zag er nochtans ooit zo goed uit voor de extreem-rechtse partij. Nog niet zo lang geleden was het Vlaams Belang de tweede grootste partij van Vlaanderen. Het progressieve Cordon Sanitaire leek op de partij geen vat te hebben.

    En toen kwam Bart De Wever en De Slimste Mens. Op enkele weken tijd veroverde de NVA-kopman het Vlaamse publiek. Zwaargewicht De Wever heeft iets sympathiek over zich en blijkt daarenboven zeer intelligent. En wat aardig meegenomen is. Het NVA bundelt de beste programmapunten van alle rechtse partijen. Het komt op voor een restrictief migratiebeleid, heeft het economisch programma van de liberalen en is Vlaamsgezind. Een ideaal alternatief voor het Vlaams Belang was geboren. En ook de liberalen en christendemocraten betaalden de rekening. 

    In de politiek is er één belangrijke wetmatigheid: Partijen die het electoraal niet goed doen raken gefrustreerd. Dat is zo op lokaal vlak, maar dat is ook zo op federaal vlak. Op den duur zit iedereen op zijn neus te kijken en dan komen er de irritaties. Ook ex-verkozenen zijn kampioen in ruziemaken. Binnen de VLD heeft men de voorbije jaren onophoudelijk problemen gehad met gefrustreerde afdelingen en leden. En behoorde men niet tot hetb "juiste" kamp -dat betekent De Gucht, Verhofstadt of Decroo- dan kon je het schudden. Dat is nu niet anders bij het Vlaams Belang. Het is duidelijk dat de Antwerpse afdeling met Filip De Winter op kop momenteel aan de touwtjes trekken. Criticasters verwijten De Winter een té rechtse koers. Maar eigenlijk gaat het vooral over een opeenstapeling van frustraties. Indien de partij momenteel electoraal goed scoorde, zou er geen vuiltje aan de lucht zijn. Of zouden de problemen alleszins niet worden uitgesmeerd in de media. Immers, partijen die het goed doen, kunnen alle leden wel hier of daar een cadeau doen. Maar nu heeft het Vlaams Belang die luxe niet meer. 

    De vraag is: Welk alternatief heeft het Vlaams Belang? De sympathieke Frank Van Hecke stopt ermee. De Winter heeft natuurlijk een andere stijl. Stel nu dat Filip De Winter van het toneel zou verdwijnen en dat de partij een gematigde koers zou volgen. Denkt men nu werkelijk dat de partij terug hoge toppen zal scheren? Zouden kiezers vallen voor een "NVA bis"? Een copie is nooit zo goed als het origineel. Bovendien heeft het Vlaams Belang een strategisch nadeel: Het Cordon Sanitair. Kiezers zullen liever opteren voor het NVA dat wél mag deelnemen aan de macht, dan voor een partij waar de stem toch gedeeltelijk een verloren stem is. 
    Het Vlaams Belang kan zich niet anders dan rechts positioneren van het NVA. Het kan niet anders dan op het migrantenstanpunt blijven hameren. 

    Als men dan toch écht iets anders wil, dan zou het beter een kartel vormen met partijen à la LDD. Of het kan deelnemen aan een droomkartel met het NVA. Maar dat is momenteel totaal onmogelijk. Indien het NVA buitenspel wordt gezet, zou dat op middellange termijn wel een optie kunnen zijn, maar momenteel is zo'n scenario onmogelijk. 

    En de partij kan zich natuurlijk ontbinden, zoals bij de Volksunie is gebeurd. Sommige leden kozen toen voor VLD, anderen voor CD&V, een paar voor SPA en een enkeling voor GROEN! Als de ruzies blijven voortduren zal ook het Vlaams Belang gedoemd zijn om zich op te doeken. Maar zover zijn we nu nog niet.
     




    Partijbestuur Vlaams Belang geeft Belfortploeg tot eind juni tijd zich te ontbinden

    Francis Van den Eynde (links) en leden van de Belfortploeg. © belga

    HLN update   Het partijbestuur van het Vlaams Belang heeft zich vanmiddag met een tweederdemeerderheid achter het advies geschaard dat de Belfortgroep zichzelf tegen eind juni moet ontbinden. Zoniet worden de Gentse dissidenten uit de parij gezet.

    Francis Van den Eynde beklemtoonde dat de Belfortploeg de partij niet vrijwillig zal verlaten. Hij toonde zich verbaasd dat toch nog een derde van de partijraad het advies niet onderschreef.
     
    De partijraad steunde het advies van de commissie Verzoening en Tucht uiteindelijk met 61 stemmen voor, 23 tegen en 6 blanco of ongeldige stemmen. Het advies hield in dat de dissidente Gentse gemeenteraadsleden hun Belfortploeg tegen eind juni moeten opdoeken, hun website sluiten en hun kritiek voortaan enkel intern uiten.
     
    Moeilijk en pijnlijk
    Van den Eynde erkende slechts op een tiental stemmen gerekend te hebben. Senaatsfractieleider Jurgen Ceder vond de uitslag "een tegenvallend resultaat voor het partijbestuur". Het hoge aantal tegenstemmen bewijst volgens partijvoorzitter Bruno Valkeniers dat de beslissing pijnlijk en moeilijk was. Intern debat is binnen het Vlaams Belang perfect mogelijk, maar geen enkele partij kan het zich veroorloven om in de pers concurrentie tegen zichzelf te voeren.
     
    De partijraad nam de beslissing in aanwezigheid van vier van de vijf Gentse dissidente gemeenteraadsleden, waaronder naast Van den Eynde ook fractieleidster in de gemeenteraad, Kristina Colen. De discussie duurde langer dan verwacht en pas na 13.30 uur raakte de uitslag bekend. Een aantal parlementsleden en Johan Vanslambrouck, de gewezen voorzitter van de Ijzerwake, namen de verdediging op van de Belfortploeg.
     
    "Antwerpse machtsgreep"
    Na afloop stelde Van den Eynde namens de Belfortploeg dat "onze vermoedens en angsten van in verband met de totale machtsgreep van de 'Antwerpse gemeenteraadsfractie' op de partij in Oost-Vlaanderen" bevestigd werden. De Belfortploeg is diep teleurgesteld in de partij.
     
    "Het Vlaams Belang is niet langer de non-conformistische Vlaams nationale volkspartij van weleer maar heeft meer weg van een electorale club die slechts de belangen van de partijtop en een kleine groep daarrond als doel heeft", luidde het nog.
     
    Tendensrecht
    Van den Eynde wees er ook nog op dat er al jaren tendensrecht bestaat binnen het Vlaams Belang. Hij verwees naar de publicatie "Peper en Zout" van Kamerlid Alexandra Colen, de verklaringen van Filip Dewinter - die zaterdag niet aanwezig was wegens een bezoek aan Italië - dat hij in tegenstelling tot de partijlijn voorstander is van de doodstraf en de groep Antwerpenaren die de verdediging op zich nemen van aartsbisschop Leonard. Met een strop om zijn hals kondigde het voormalige Gents Kamerlid aan dat "wij de partij niet vrijwillig zullen verlaten".
     
    Plooien of opstappen
    Valkeniers nam zaterdag nog geen beslissing. "Ik hoop dat de Belfortploeg zal nadenken", antwoordde hij op vragen over de verklaringen van Francis Van den Eynde. Indien de Gentse dissidenten zich tegen het einde van de maand niet plooien naar de beslissing van de partijraad, zetten ze zichzelf uit de partij, zei Valkeniers nog. Hiervoor is geen nieuwe partijraad nodig. De beslissing kan door de voorzitter genomen worden.
     
    Voor Chris Janssens, de voorzitter van de adviescommissie, heeft de partijraad met de stemming een oproep gedaan om de interne twisten defintitief af te sluiten en voortaan eendrachtig te werk te gaan.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!