Inhoud blog
  • Resultaat zelf gemaakte zuurkool
  • Kreeft Stroganoff
  • Een lekkere stoofschotel
  • Voorstel voor 1 dag
  • Tips om uw gewicht te beheersen (deel 2)
    Laatste commentaren
  • een lekker gerechtje (valerieke)
        op Kreeft Stroganoff
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • Eens uittesten (Carla)
        op Zelf zuurkool maken
  • Wat is gueuze? (Bocuse)
        op Mijn alom geliefd stoofvlees
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    BOCUSE SONCK
    met tips, trucs en ervaringen
    Indien u vragen heeft of suggesties kunt u die altijd mailen.
    17-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om uw gewicht te beheersen (deel 2)
    Na de lijst met wat mag en hoeveel mag, nu nog enkele tips om uw gewicht te beheersen

    Eet- en leefgewoonten

    - vermijd winkelen met een lege maag (anders koop je meer dan nodig is)
    - eet regelmatig kleine maaltijden (vermijd grote volumes)
    - sla nooit een maaltijd over
    - neem een kleiner bord om uit te eten
    - kauw uw eten beter (effectievere vertering, u eet minder)
    - eet langzaam
    - leg geregeld je bestek neer tijdens een maaltijd
    - eet geen restjes van anderen
    - ga zitten als je eet
    - ingeval zin in zoet / knabbelen: tanden poetsen
    - drink een glas water of neem een kom soep in plaats van iets te knabbelen
    - noteer wat je gegeten hebt
    - sport (regelmatige lichaamsbeweging onderdrukt de eetlust)

    Eten & drinken

    - drink minimum 2 liter water per dag
    - eet veel verse soep (op basis van ontvette bouillon en groenten)
    - eet een eiwitrijk ontbijt en maak het de grootste maaltijd van de dag
    - vermijd grote porties vlees en pasta
    - mijd kant-en-klare maaltijden
    - mijd gefrituurde gerechten
    - mijd voedingsmiddelen op basis van witte suiker of witte bloem
    - pas op met vetrijke sausen
    - breng gerechten op smaak met kruiden
    - mijd snoep in huis (ook de kinderen hebben hierbij baat)
    - vermijd niet alle vetten: visvetten en plantaardige oliën zijn essentieel
    - eet veel natuurlijke vezelrijke voedingsmiddelen (vooral rauwe groenten)
    - leer variëren, eet niet altijd hetzelfde

    Bereidingstips

    - visbereidingen in aluminiumfolie
    - bereidingen in de microgolfoven (groenten, aardappelen, vis)
    - vis / groenten stomen
    - grillen (warmtebron boven het gerecht), gratineren met een weinig magere kaas
    - roosteren (warmtebron onder het gerecht)
    - roerbakken (vlees/vis en groenten in wok met beperkte hoeveelheid olie)
    - vis / ei pocheren
    - warme saus op basis van groenten (vb. Provençaalse saus) of ontvette bouillon
    - koude saus op basis van yoghurt met kruiden (of op basis van mosterd, pickles, ketchup)

    SUCCES



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Sites die ik opbouw / bijwerk
  • PZ Druivenstreek
  • Stamcafé De Kroeg
  • Schrijnwerker te Overijse

  • Archief per week
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!