Ik was een beetje aan het rondsnuffelen op internet en botste op: in het zuur opgelegde spruiten. Natuurlijk komt zo een idee enkel van een Amerikaan (alhoewel duitsers ook zot zijn van opgelegde dingen)
Dit vinden zij:
3
pints of great tasting, Pickled Dill Brussels Sprouts. Kids of all ages
like our Brussels sprouts because they're delicious. If you enjoy dill
pickles, you'll love these. If you don't like Brussels sprouts, you
just haven't tried ours.
made and jarred in Lancaster PA
Pennsylvania Dutch Food at its best
crispy & crunchy a great taste right out of the jar!
Vandaag heb ik opnieuw een vegetarische stamppot voor u. Door de combinatie van spruiten en bonen zou ik het wel niet eten voor u ergens verwacht wordt.
Ingrediƫnten: 1 kilo spruitjes 750 gram aardappelen 1 ui, gesnipperd 50 gram boter 1/2 liter blik witte bonen in tomatensaus 100 gram geraspte belegen kaas peper en zout naar smaak 2 eetlepels gehakte of 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum) of 2 eetlepels pesto nootmuskaat optioneel 100 gram ongezouten cashewnoten
Bereidingswijze: Schil de aardappel en kook deze samen met de schoongemaakte spruiten in 15-20 minuten gaar. Fruit de ui in de boter. Giet aardappelen en spruitjes af en vang het kookvocht op. Voeg de witte bonen en ui erbij en stamp alles fijn. Schep de geraspte kaas, de kruiden en eventueel wat kookvocht erdoor er warm alles goed op.