Omdat het bijna nieuwjaar is geefik je vandaag een feestelijk recept. Het wordt koud opgediend als voorgerecht of als hoofdschotel met een gemengde salade en een goed glas wijn.
Ingrediƫnten: Wildzwijnshaas (= everzwijn haasje) stoofpeertje rodewijn water spruitjes mais (blikje) kaneelstokje vanilliestokje suiker citroen,sinaasappel gelatine blaadjes ?24 takjes kervel
Bereiding: Peertje in een passende pan doen, de pan tot de helft vullen met rode wijn, de rest aan vullen met water, hierbij de gespleten vanilliestokje, kaneelstokje de suiker en de schillen van de citroen en sinaasappel doen. Dit alles aan de kookbrengen en gaar stoven. (kookvocht bewaren!!!) wildzwijnshaas in medallions snijden (?2cm) en peperen/zouten en aanbakken. Uit de pan halen en koud zetten. spruitjes gaarkoken en koud zetten. Gelatine blaadjes in koudwater doen. Het kookvocht door een natte passeerdoek halen en de uitgekneppen gelantine bij het kookvocht voegen. Even roeren tot de gelantine is opgelost en het kookvocht laten geleren. Ondertussen de koude wildzwijnmedallions op een rooster leggen, spruitjes en stoofpeertje in partjes snijden, mais en kervel klaar leggen. Als de gelei begint te geleren, de rode wijn gelei voorzichtig over de koude medallions gieten en snel afgarneren met een partje peer, spruit, mais en de kervel.