In magazine PUUR van deze maand kwam ik vandaag dit recept tegen. Ik heb het wel nog niet uitgeprobeerd.
Ingrediƫnten: 8 grote aardappelen 2 aardperen melk boter 1 laurierblad 300 g spruitjes 400 g spek peper, zout, nootmuskaat
Voor de uiensaus: 2 dikke uien, in ringen gesneden 1 eetlepel boter 2 teentjes knoflook, gehalveerd 1 eetlepel suiker 1 steranijs enkele jeneverbessen 5 cl azijn 3 dl groentenbouillon
Bereiding: Stoof de ui met de look, steranijs en jeneverbessen gaar in de boter. Strooi er de suiker over en laat karameliseren. Blus met de azijn en de groentenbouillon en laat op een zacht vuurtje inkoken tot alle vocht verdampt is. Schil de aardappelen en aardperen en snij ze in even grote stukken. Kook ze gaar in de melk met een laurierblaadje. Giet af en hou de kookmelk even apart. Kook ondertussen ook de spruitjes gaar en hak ze grof. Stamp de aardappelen en aardperen fijn met een beetje kookmelk en wat boter. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep er de spruitjes onder. Serveer met de uiensaus en krokant gebakken spek.