Ingrediënten: 1 vel filodeeg 25 gr geklaarde boter (boter smelten, gesmolten boter op een warme plaats laten staan zodat de onreinheden (wei)kunnen bezinken. Het schuim verwijderen. Met behulp van een pollepel het botervet van de onreinheden scheiden.) 150 gr spruitjes 10 gr boter 1 sjalotje genipperd 10 gr licht gerookt spek,fijn gesneden 2 knoflooktenen 50 ml room zout,peper,nootmuskaat
Voorbereiding: Oven verwarmen op 200C
Bereidingswijze: Maak de spruitjes schoon en blancheer ze in ruim water met zout beetgaar. Snijd de spruitjes in plakjes en fruit deze samen met het sjalotje,spek en de knoflook lichtjes aan. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Besmeer het filodeeg met geklaarde boter en vouw dubbel. Leg in het midden de spruitenmassa en rol het geheel nu strak op en besmeer de strudel ook van buiten met geklaarde boter. Bak ze in een oven van 200C gedurende 10 min.
Eentje van mijn dochter: 't is groen en het rijdt paard ......................... een spruiter!
Reacties op bericht (2)
13-01-2009
Spruiten
Ja, het is verbazingwekkend welke kindertijd trauma's er op spruiten plakken. Bij mij net hetzelfde hoor! Mijn moeder was een krak in spruiten omtoveren tot platte stinkende bolletjes die van je vork vielen als je er in prikte. Gelukkig ben ik er overheen want er zijn honderden manieren om echt lekkere spruitjes te maken en ze zijn echte gezondheidsbommetjes!
13-01-2009, 10:39 geschreven door Anyk
11-01-2009
Avondgroetjes uit de stille Kempen.
Na mijn snotneustijd ben ik spruitjes grààg gaan eten !