Clottemans
Gerechtigheid primeert op dwaling
17-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte mars
Zwarte mars voor Els Clottemans in Hasselt
 

 De stad Hasselt heeft de aanvraag goedgekeurd voor "een zwarte mars" voor Els Clottemans. De datum is nog niet bekend. Het schepencollege neemt pas een beslissing over de datum van de optocht na het overleg tussen initiatiefneemster Angélique Ferry en de lokale politie.

Perswoordvoerder Nicolas Dassonville van de Stad Brussel bevestigt dat de eerdere aanvraag om op 21 november een optocht te organiseren in Brussel, "enkele dagen geleden werd ingetrokken."
Met de optocht willen de organisatoren hun ongenoegen uiten over de veroordeling van Clottemans. Op het proces over de parachutemoord kreeg ze 30 jaar cel.

Ingegeven op woensdag 17 november 2010 om 17:56:45, door Lana & Pip


.
  Angélique Ferry is de initiatieneemster van de Zwarte Mars te Hasselt op
16 januari 2011

17-11-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (5)
15-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermassen geen Minister Justitie
Jef Vermassen weigerde ministerpost
 
Jef Vermassen, de bekendste strafpleiter van Vlaanderen, heeft meermaals het aanbod gekregen om minister van Justitie te worden. De advocaat durfde niet instemmen. "Dan krijg je een pak vijanden, word je tegengewerkt en moet je compromissen sluiten. Dan help ik liever vanuit mijn neutrale positie. Zo kan ik justitie ook proberen te veranderen", vertelde hij in het Eén-programma 'Het jaar 2015'.

Vermassen zou zijn benaderd toen Guy Verhofstadt nog de plak zwaaide in de Wetstraat. De advocaat wilde echter geen lid worden van een politieke partij. "Partijstructuur is niks voor mij." Marc Verwilghen (Open Vld) en later Laurette Onkelinx (PS) kregen de portefeuille van Justitie onder het bewind van Verhofstadt.
Ingegeven op vrijdag 12 november 2010 om 12:30:49, door Lana & Pip 
 
 

15-11-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (1)
14-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ouders Younes aangehouden (reactie)
Vanwege Lana en Pip (Eddy):


Ouders Younes verdacht van doodslag


De raadkamer van Doornik heeft vrijdag de aanhouding van de ouders van Younes verlengd. Beiden worden nu verdacht van doodslag. De advocaat van Younes' vader kondigde al aan dat hij in beroep gaat tegen de verlenging. De moeder heeft nog niet beslist of ze in beroep zal gaan.

Dinsdag werden beide ouders nog in verdenking gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen zonder de intentie te doden. Dit is nu aangepast naar de zwaardere kwalificatie doodslag. De ouders blijven alle beschuldigingen ontkennen.
 
De procureur des konings van Doornik, Marie-Claude Martens, bevestigde vrijdag dat de feiten niet langer als 'onopzettelijke doding zonder de intentie te doden' gekwalificeerd worden maar als 'doodslag'. Deze omschrijving is, net als de eerste kwalificatie, voorlopig.

'De dood van Younes was niet accidenteel, maar ik kan of wil hier niet verder op ingaan in dit stadium van het onderzoek', aldus de procureur.

Xavier Magnée, de advocaat van Younes' vader Mohammed Jratlou, gaat in beroep. 'We tekenen maandag beroep aan bij het hof van beroep van Bergen', zei Magnée. 'Ik blijf ervan overtuigd dat het overdreven is de feiten als doodslag te kwalificeren. Hoe kan men denken dat de ouders van een Marokkaanse gezin met twee prachtige zoontjes zich zelfs maar zouden kunnen voorstellen dat ze een van hun kinderen zouden vermoorden?' Dat van doodslag gesproken wordt, wijst volgens de advocaat op 'de zwakheid van de argumenten' van het parket.

Advocaat Xavier Magnée gaf na de zitting van de raadkamer van Doornik wel toe dat er inderdaad bloedsporen van het jongetje waren gevonden in het huis van het gezin Jartlou, maar niet op het trottoir of in de koffer van de auto.

Younes verdween in de nacht van 25 op 26 oktober 2009 uit zijn woning in Le Bizet. Pas op 10 november vonden twee binnenschippers zijn lichaam in het ijskoude water van de Leie.

Het onderzoek naar de dood van Younes kreeg deze week een nieuwe wending. Na een huiszoeking maandag, werden zijn ouders aangehouden. De onderzoeksrechter zou ernstige aanwijzingen hebben dat minstens één van beiden het kind verstikte.

(ingezonden door: lana & pip)

Eddy

14-11-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)
13-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerdere sabotage?
Ingezonden door Eddy (Lana & Pip) :


Werd Van Dorens parachute al eerder (slecht) gesaboteerd?
 
Van Dorens parachute al eerder (slecht) gesaboteerd?
vandaag, 15:47

Els Clottemans kent amper drie weken haar straf voor de moord op Els Van Doren en toch komt vrijdag al het tweede boek uit over de parachutemoord. Na het werk van Gust Verwerft ligt morgen dat van vtm-journalist Faroek Özgünes in de rekken. En hij komt met een opvallende conlusie naar voren: "Els Van Doren ontsnapte twee weken voor haar dood al aan een sabotagepoging, maar de speurders konden dat niet aantonen en dus kwam het niet aan bod tijdens het proces".

Özgünes zegt dat Clottemans twee weken voor de dodelijke val van Van Doren enkel de reserveparachute van haar liefdesrivale had gesaboteerd. De jonge lerares uit Ternat zou het hoofdvalscherm wel gemanipuleerd hebben waardoor Van Doren in een twist terechtkwam. Dat wil zeggen dat de draden van het valscherm verstrengeld raakten zodat de parachutiste in een spiraal neerstortte.

Werd Van Dorens parachute al eerder (slecht) gesaboteerd? Van Doren wist zich volgens de journalist, die Dag Allemaal deze week een voorpublicatie van zijn boek gunt, alsnog te redden waardoor Clottemans zich genoodzaakt zag om ook het hoofdvalscherm te saboteren. Dat werd de 38-jarige moeder uit Ranst op 18 november 2006 wel fataal. "De videobeelden van die sprong waren verdwenen - per ongeluk 'uitgewist'. Daarom heb je er tijdens het proces niets over gehoord", legt Özgünes uit in Humo.

Vraagtekens

Toch moeten er grote vraagtekens worden gezet bij deze eerdere (poging tot) aanslag. Tijdens het proces over de parachutemoord is de twist waarmee Els Van Doren voor het fatale ongeval te maken had gekregen, inderdaad ter sprake gekomen. Over sabotage is toen evenwel helemaal niets gezegd. Wat in de Tongerse rechtszaal wel gezegd werd, is dat zo’n twist wel vaker voorkomt. Het lijkt dus erg moeilijk - onmogelijk zelfs - om uit te maken of hier effectief sprake kan zijn geweest van sabotage.

Ingegeven op dinsdag 9 november 2010 om 18:59:54, door Lana & Pip,

13-11-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)
11-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermassen krijgt politiebescherming
VANWEGE EDDY de volgende  reactie :





Jef Vermassen met de dood bedreigd


 
Jef Vermassen met de dood bedreigd vandaag, 00:07 Toppleiter Jef Vermassen en zijn familie zijn rechtstreeks met de dood bedreigd. Dit blijkt uit een mail die hij verstuurd heeft naar de beheerders van de Facebook-groepen 'Anti Jef Vermassen, geen bewijzen, geen schuld' en 'Steun Els Clottemans'. Daarin eist hij dat zijn naam van de pagina's verwijderd wordt omdat "die aanzetten tot haat". Vermassen heeft ook een klacht ingediend. De bedreigingen zijn een reactie op de uitspraak in het proces over de parachutemoord. Op Facebook werden al snel groepen opgericht tegen de advocaat. In dat proces werd Els Clottemans schuldig bevonden aan de moord op Els Van Doren zonder materiële bewijzen.

Vermassen was de advocaat van de familie van het slachtoffer. “Ik stel vast dat zowel in de titel als in een aantal reacties mijn naam wordt vermeld waarbij deze vermeldingen lasterlijk zijn en aanzetten tot haat”, aldus Vermassen in het bericht. En nog: “Ik dien er u op te wijzen dat ik naar aanleiding van dergelijke berichten zelfs rechtstreekse doodsbedreigingen ontving, zowel ten aanzien van mijn persoon als ten aanzien van mijn familie. Het spreekt vanzelf dat ik hiertegen op passende manier reageer.”

Maandagmiddag
 
De advocaat geeft de beheerder tot maandagmiddag de tijd om alle verwijzingen te verwijderen. “Bij gebreke hieraan behoud ik mij alle rechten voor om dit via gerechtelijke weg af te dwingen en strafklacht in te dienen bij de bevoegde politionele of gerechtelijke overheden.” Vermassen bevestigt dat hij het bericht naar de pagina’s heeft gestuurd maar wil verder geen commentaar geven. “Dat maakt het alleen maar erger”, aldus de advocaat van de familie van Els Van Doren. Hij wil zelfs helemaal niet meer in de pers komen in de hoop dat er een einde komt aan de haatcampagne aan zijn adres. Uit het telefonisch gesprek met de advocaat valt dan ook af te leiden dat hij geen andere mogelijkheid meer ziet dan de Facebook-groepen te wijzen op de gevolgen van hun initiatief en hen met juridische elementen wil aanpakken.
Ingegeven op maandag 8 november 2010 om 09:40:48, door Lana & Pip,

11-11-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (1)
10-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november 2010
Op 11 november zagen we in TELEFACTS op VTM een interview met Els Clottemans, van de tijd VOOR het proces.



Opnieuw zijn de reacties gemengd: velen pro, anderen halsstarrig contra

10-11-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (2)
09-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu Younes!
Ouders van Younes aangehouden.

De ouders van de 4-jarige Younes zijn aangehouden op verdenking van slagen en verwondingen zonder het inzicht te doden.
Zij ontkennen alles.
Bloedsporen op Younes en op de slaapkamer van de ouders wijzen naar de vader.

Nu zijn wij benieuwd :

1. Of het nu een mode aan het worden is te ontkennen, dan wel of de onderzoekers dan altijd zo weinig inspiratie hebben bij het vinden van de dader.

2.Wie Jef Vermassen als advocaat zou kunnen hebben: de aanklager of de beklaagden.




Vermoedelijke doodsoorzaak: gestikt in eigen bloed

De moeder werd ondertussen vrijgelaten
Er is een gerechtelijke wedersamenstelling gepland.

09-11-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (4)
05-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer tunnelvisie?
Weer eens tunnelvisie?

Het drama in Rotselaar doet opnieuw de vraag rijzen:

Waarom gaat men er automatisch van uit dat het de oudere zus is die haar 11-jarig zusje levensgevaarlijk verwondde?
Voorzichtigheid is een schone gave...
Dat kind kan getraumatiseerd zijn als het niet het geval is

Actualisatie: op 10 november bekent het meisje van 16.
Nu nog afwachten aan welke kant Vermassen staat?

05-11-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (2)
03-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T-Shirt Justice For All
Het is er ! Het T-shirt!

Gerechtigheid voor iedereen?





verkrijgbaar op www.clint.be

U kan altijd die website proberen: 9,99 euro stuk

03-11-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (2)
02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actiegroepen voor Els C
Actiegroepen voor EC


Uittreksel uit berichtgeving van De Standaard, heden 2 november 2010:

Die stroom van steunbetuigingen vertaalt zich op Facebook in concrete cijfers. De groep ‘Steun Els Clottemans' heeft al ruim 10.000 aanhangers. De groep ‘Anti Jef Vermassen, geen bewijzen -> geen schuld' doet nog beter, met meer dan 17.000 leden. In beide gevallen zit er geen enkele organisatie achter de oproep. Individuele Facebookgebruikers hebben hun persoonlijke frustraties geuit en vonden een vruchtbare bodem.

Al dreigt de internetsteun wat uit de hand te lopen. Tussen de twee groepen ontstaan steeds meer wrijvingen. Zo wil de ene groep in Brussel de stille optocht ‘Vecht voor recht' organiseren, maar de andere groep zou haar daarvoor geen steun geven. Op een giftige mail komt een even cassante reactie, en zo gaan de poppen aan het dansen. De beide groepen hebben nochtans hetzelfde doel: voorkomen dat nog meer mensen ‘zomaar, zonder bewijzen' voor de dertig jaar de cel ingaan.


Ondertussen heeft Jef Vermassen klacht neergelegd tegen deze Facebookgroepen, m.n. tegen de personen die hem belasteren

02-11-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (1)
30-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schadeloosstelling
De familie De Wilde/Van Der Elst krijgt uiteindelijk 115 000 euro schadevergoeding toegewezen van de 200 000 die ze hadden geëist.

Hoe men dergelijk bedrag berekent, is een raadsel.
Evenzeer hoe EC dat zal betalen !

Stel dat zijn 1400 euro per maand verdient, en daarvan 500 euro per maand aflost, vervolgens dat een lening normaal in de praktijk uiteindelijk het dubbel kost in werkelijk betaalde euro's, dan zal zij 230 000 euro moeten aflossen, 460 maand lang, of gedurende 38 jaar en 4 maand .

Er is een mogelijkheid dat ze een beroep kan doen op het 'fonds voor slachtoffers van geweldmisdaden'

30-10-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (1)
29-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanwijzingen voor schuld?
Hier volgt een dikke boterham van R.Puttemans, iemand die blijkbaar de zaak serieus bestudeerd heeft.

Ernstige aanwijzingen, akkoord.

Geen zuiver onomstootbare bewijzen.

Ik hoop dat al deze aanwijzingen in dit geval voldoende waren om een eerlijk proces te verzekeren



Reacties op bericht (1)


28-10-2010

onschuldig?
Ok, Els Clottemans zal het dan niet geweest zijn. Maar: Waarom liegt ze pertinent over het feit dat ze de Weg naar Zwartberg niet herkende. De weg waar ze eerder anderen wel voor gewaarschuwd had dat er vluchtheuvels liggen. De weg ook waar ze meermaals frieten is gaan eten bij een frituur. Waarom liegt ze over het vinden van de pilot chute? Je kan toch niet geloven dat ze vanuit de auto in een boom plots zon klein doekje ziet hangen? 22 meter hoog. Wat zeggen de brandweermannen (zij moesten de pilot chute uit de boom halen, nvdr) over hetgeen Clottemans hen de dag van de vondst verteld had: Els Clottemans zei ons dat ze aan het rondrijden was geweest om te zoeken. Terwijl Clottemans tegen de speurders altijd het verhaal volgehouden heeft dat ze "toevallig" die pilot chute gevonden heeft. Waarom vindt ze die pilot chute gek genoeg ineens nadat ze net een telefoongesprek tussen Marcel Somers en Jan De Wilde heeft afgeluisterd waarin Somers zegt: Als de pilot chute gevonden wordt, dan hebt gij een probleem. Waarom zeggen heel wat paraclubleden dat ze op zondagnamiddag (dag na de feiten) niet meer op de club was. Terwijl de gsm-gegevens duidelijk maken dat ze pas tegen de avond naar huis reed. Is ze in die uren gaan zoeken? Waarom zegt het kasticket van het cafetaria van de paraclub dat ze rond twee uur afgerekend heeft? Na dat uur heeft niemand haar meer opgemerkt. Toeval? Waarom zakt ze na een paar woorden al in elkaar als omgeroepen wordt dat de parachutes van Els Van Doren niet zijn opengegaan. Terwijl anderen pas minuten later tot het besef komen wat de ernst van de zaak is? Waarom liegt ze over haar type sprong? Het apparaat in de parachutezak zegt dat ze nooit een chute assis aangenomen heeft (maar atmonauti), terwijl zij erbij blijft dat het wel zo geweest is. Waarom liegt ze over haar gemiste exit uit het vliegtuig? Terwijl ze die volgens de piloot niet gemist heeft? Waarom doet ze heel gek de ochtend na de vermoedelijke sabotage. Ze is moe, had wat gedronken. Maar toch is ze om acht uur al in de douche geweest. En wat ze nooit eerder gedaan heeft: ze rent de slaapkamer van Somers en Van Doren binnen en springt daar heel opgewonden -adrenaline van de sabotage? - op het bed. Een dag later gaat ze in Eindhoven in de bosjes liggen wachten, totdat Els Van Doren vertrokken is. Dan belt ze aan bij Somers, kleedt ze zich in de hal al half uit, en heeft ze harde seks met Somers. Ze bijt agressief in zijn lip. Haar prooi eindelijk beet? Nog een hele tijd later, wanneer Marcel meer en meer begint te vermoeden dat het Clottemans geweest zou kunnen zijn, dringt ze zich nog op voor seks. Die wil niet, en ze masturbeert bovenop Marcel, die doet alsof hij slaapt. Waarom maakt ze ruzie met de onderzoekers? En lacht ze hen smalend uit tijdens de videoverhoren? Waarom zegt ze als ze de gevangenis terug ingaat, enkele weken geleden, tegen de verzamelde pers: Ik heb mij goed voorbereid. Met alle sympathie maar als ik iets niet gedaan heb, dan zeg ik zoiets niet. Uit de mond van een dader klinkt zoiets veel logischer dan uit de mond van een onschuldige. Waarom schildert ze Karol en Jan De Wilde af als daders, als je zelf in een lastig parket zit en weet hoe zwaar zon beschuldiging kan wegen? Waarom bestempelt ze Els Van Doren als zelfmoordenares en zegt ze dat die haar moeder in het verleden ook al zelfmoord gepleegd heeft. Terwijl de moeder van Els Van Doren een hersenbloeding heeft gehad en zo gestorven is. Waarom schrijft ze op een gegeven ogenblik in haar gevoelsdagboek: Heel boos op bepaalde mensen. Zo erg dat ik ze uit mijn leven wil. Waarom weigert ze de confrontatie met de leugendetector? Jan De Wilde en Marcel Somers willen meteen aan het toestel en komen er ook geloofwaardig uit. Iedereen in de club krijgt de vraag om aan het toestel te gaan hangen, en zegt meteen te willen. Maar alleen Els Clottemans weigert, na heel veel gepalaver. Waarom liegt ze tot drie keer tegen haar moeder over de relatie met Marcel Somers? Toegeven over die relatie zou natuurlijk betekenen dat de moeder zeker kon zijn dat haar dochter de dader was. Waarom liegt ze over de anonieme brief tot drie keer toe tegen Marcel Somers? Pas na haar zelfmoordpoging (in de afscheidsbrief) geeft ze toe. Dan is het voor Marcel ook zeker dat Clottemans geweest is. De anonieme brief en telefoontjes. Els Clottemans heeft daar een extreme voorzichtigheid toegepast: handschoenen, kraantjeswater om brief dicht te kleven, Ze rijdt naar Antwerpen om de brief te posten, ze rijdt naar Mechelen om te telefoneren, De moord is met een gelijkaardig raffinement gepleegd. Zijn de twee te matchen? Waarom neemt ze haar psychiatrisch rapport weg uit het dossier? Per ongeluk, zoals zij zegt? Of weldoordacht? Stel per ongeluk: waarom maakt ze er eerst dan aantekeningen op en geeft ze het pas later terug? Geef je zon stuk niet meteen terug als je het vindt? Waarom zegt ze tijdens een onderzoek tegen de speurders: Eén ding weet ik, ik ben nergens gaan zoeken. Vreemd, want de vraag was helemaal niet gesteld of ze de pilot chute was gaan zoeken. Waarom zegt ze tegen Marcel Somers: Het moest gebeuren? Inderdaad, de reserveparachute van Els moest re-packed worden, zoals dat heet. En wel op 21 november, drie dagen na de moord. Dan was de sabotage uitgekomen. Die uitspraak het moest gebeuren is typisch voor een dader, toch? Waarom laat ze net die ene foto van Els (toch haar aller-allerbeste vriendin) én minnaar Marcel aan een krant bezorgen? Die specifieke opdracht geeft ze aan haar broer Koen. Terwijl ze ook andere fotos had kunnen bezorgen, van een Els Van Doren in parachute-outfit, enz? Waarom maakt ze tijdens een gesprek bij Jan De Wilde thuis, enkele dagen na het toen nog ongeval, haar allerbeste vriendin zwart, door te zeggen dat het toch maar een jaloerse vrouw was. Waarom gaat ze het dode lichaam van Els Van Doren nog groeten, als allerlaatste zelfs? Terwijl de familie haar uitdrukkelijk gevraagd heeft om niet naar de begrafenis te komen? Waarom onthult ze tijdens een interview vanuit de gevangenis met Telefacts dat zoontje Vincent (13 jaar toen) tijdens een politieverhoor gezegd zou hebben dat zijn papa een andere relatie had (en dus eventueel een motief voor moord). De realiteit is enigszins anders. Papa Jan De Wilde had het begrip overspel aan de jonge Vincent uitgelegd als mama die haar hoofd op de schouder van iemand anders gelegd had. Jan De Wilde heeft een half jaar na de feiten (niet eerder, zo wijst onder meer telefonie-onderzoek uit) een nieuwe relatie. Vincent heeft dat aan de speurders ook uitgelegd als papa legt zijn hoofd op de schouder van een andere vrouw. Maar dat was dus NA de feiten! Clottemans heeft misbruik gemaakt van de uitspraak

28-10-2010 om 06:22 geschreven door rudi puttemans


Hieronder staat al minstens één reactie...

29-10-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (6)
28-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rol van advocaat



28-10-2010
rol van een advocaat

Een advocaat vertolkt niet zijn mening maar deze van de beschuldigde. Als een beschuldigde zegt onschuldig te zijn zal de advocaat ook dit standpunt in de rechtbank verdedigen en verwoorden. Als men een beetje tussen de lijntjes doorkijkt en hoort is het wel duidelijk dat meester Van Aelst persoonlijk helemaal niet overtuigd is van de onschuld van EC, integendeel. Trouwens, de kans is groot dat EC levenslang had gekregen mocht het geen volksjury geweest zijn maar beroepsrechters. Meester Van Aelst heeft bij het beëindigen van het proces openbaar aan de voorzitter van het proces laten weten dat het een fair en sereen proces geweest is. Dat EC in cassatie wil gaan is natuurlijk wettelijk haar volste recht maar maakt natuurlijk geen schijn van kans. Met EC moet men in feite diep medelijden hebben, niet omdat zij als onschuldige zou veroordeeld zijn, maar omdat zij nooit met zichzelf in het reine zal kunnen komen zolang zij halstarrig haar posities blijft houden. De kans is groot dat zij erzelf zal uitstappen als haar cassatieverzoek zal geweigerd worden.
En nochtans is dat spijtig omdat zij op 35j al vrij kan zijn indien zij berouwvol is en zich goed gedraagt in de gevangenis. Met 35j is men immers nog niet oud en heeft men nog een leven voor zich; dat is de boodschap die de jury ook heeft willen geven door haar geen levenslang te geven. Het is echter twijfelachtig of deze zieke persoonlijkheid het ook zo wil zien

28-10-2010 om 06:44 geschreven door rudi puttemans

Dag Rudi,

Dank voor je waardevolle bijdrage.

Zoals je op het blog gelezen hebt, ben ik niet overtuigd van de
onschuld/schuld van Clottemans.
Ik neem aan dat de beschuldigde de waarheid toevertrouwt aan de advocaat,  zelfs als de stelling die men
verdedigt op de rechtbank niet de zelfde is.
Daarom hecht ik ook waarde aan de uitspraak van Meester Van Der Straeten, die duidelijk de onschuld van EC verwoordde.

Wat Meester Van Aelst betreft, daar volg ik u 100 %.

Blijft de vraag om vrijspraak bij EC en de vraag om 20 jaar bij LS. Door de
verdediging. Zij gingen dus beide van een ander standpunt uit.
Hieruit kan men afleiden dat de verdediging van EC geloofde in haar onschuld.

28-10-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (1)
26-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Brusselse broertje: Leopold Storme
In Brussel is het verdict gevallen in de Marollenmoord.

 

Leopold Storme werd schuldig bevonden aan drievoudige moord.

We stellen vast dat de veroordeling van EC nu inderdaad een precedent geworden is, zoals gevreesd.
Men verwees naar het proces van EC om nu ook LS te kunnen veroordelen.

Bij LS was er wel enig materieel bewijs, maar geen motief
Het Openbaar Ministerie eiste nu 30 jaar gevangenisstraf.
Het werd 26 jaar.

Opmerkelijk:
de verdediging van LS vroeg GEEN vrijspraak, zoals bij EC, wat er kan op wijzen dat ze niet gelooft in de onschuld van LS.




Dit wordt hier vermeld omdat er een aantal punten van overeenkomst zijn tussen beide processen.

Begin november beslist Leopold Storme in Cassatie te gaan

Ik herhaal dat dit blog niet de bedoeling heeft EC of LS vrij te pleiten, wel onze twijfel uit te drukken over dit soort rechtspraak

26-10-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (5)
25-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els gaat in Cassatieberoep
Nele meldt wat we op 25/10 vernamen:


25-10-2010
Els gaat in beroep!
Hoop dat de ware schuldige gevonden wordt,en men een degelijk onderzoek doet!! Ronald Jansens moest eerst nog twee moorden plegen,vooraleer ze de moordenaar van Yanick Van Uitsel vonden! Er moeten degelijke bewijzen gevonden worden,niet makkelijk na vier verloren jaren!!05_roos.gif

25-10-2010 om 13:45 geschreven door nele

Eerst afwachten of Cassatie aanvaard wordt.

Dat kan alleen als er procedurefouten gebeurd zijn. Het Hof van Cassatie kan alleen het vonnis van Assisen verbreken. Het oordeelt niet over de schuldvraag.
Daarvoor moet dan uiteindelijk het proces overgedaan worden. Zonder Vermassen tegen Els, hopen we.

25-10-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wederwoord van R. Puttemans / emoties

(Reactie op gestarte polemiek van 24/10/2010 )
de maatschappij beschermt zich
In dit geval is er gewoonweg geen "materieel" bewijs mogelijk;nogmaals, moet er dan een film zijn waarop EC de parachute saboteert? Zeer eigenaardig dat EC pertinent geweigerd heeft een leugendectorstest te ondergaan terwijl de 2 andere toenmalige verdachten hiermee geen enkel probleem hadden en het resultaat achteraf negatief bleek voor hen. Zeer eigenaardig dat EC de dag nadat zij de bewering hoorde van de "minnaar" dat indien de pilotechute zou gevonden worden de echtgenoot hierdoor in zware problemen zou komen, zij onmiddellijk op zoek is gegaan naar deze pilotechute ( met de bedoeling deze nadien op een of andere manier aan de echtgenoot proberen te linken, desnoods in zijn garage te verstoppen). Gelukkig hing deze in een hoge boom waar zij niet bij kon. In de VS werd zij, 4 maanden vóor de feiten in België, afgewezen door een man. Zij heeft daar die man bijna vankant gemaakt door met een auto onder een vliegtuig door te rijden; dit gebeurde wel in het kader van een wild parachutefeestje. De volgende dag moest zij naar Belgie en vermits het "ongeluk" zonder gevolg was voor die man heeft men het blauwblauw gelaten. Zij kreeg wel de boodschap vanwege die para"vrienden" om zich nooit meer in de VS bij hun te laten blikken, men had daar echt genoeg van EC. EC is bijzonder geslepen en hardnekkig, denk bijvoorbeeld aan de anonieme brief die zij met handschoenen behandeld heeft en zelfs de postzegel onder de waterkraan nat gemaakt heeft om toch maar geen enkel spoor na te laten. EC heeft zich op een ongelooflijke schandelijke wijze gedragen door te insinueren dat de kinderen het zouden kunnen gedaan hebben. Waar moeten wij naartoe dat als een gehaaide misdadigers maar hardnekkig en lang genoeg hun misdaad blijven ontkennen, terwijl alle omstandigheden op hun schuld wijzen, zomaar vrijuit kunnen gaan? Gelukkig is er nog een echte rechtspraak en worden dergelijke zaken niet aan de cafétogen of in blogs beslecht.

24-10-2010 om 19:53 geschreven door rudi puttemans

Antwoord van Frankie:

Beste,

De bedoeling van dit blog is niet de schuld of onschuld van EC aan te tonen
, wel om de manier waarop haar schuldigverklaring tot stand gekomen is, aan de kaak te stellen.

De leugendetector is net zoals profiling geen middel tot bewijsvoering (in de VS wel), dus doet het er niet toe of die test uitgevoerd is.

Dank voor de andere preciseringen ( VS... )

Als EC haar onschuld staande hield, en zag dat zij het risico liep toch veroordeeld te worden, sloeg zij tilt, en heeft zij inderdaad personen genoemd, wat een fout was in een emotioneel moment. Heeft Meester Van Aelst grif toegegeven.

Ten slotte: de beslissing valt vanzelfsprekend niet aan cafétogen en nog minder in dit blog. Maar dit blog is wel de gelegenheid om sereen andere mensen te ontmoeten met hun (meestal de zelfde) visie.

Men verwijt EC dus dat zij in een emotioneel moment de kinderen van De Wilde als mogellijke daders heeft aangeduid.
Het is dan wel contradictorisch dat Jef Vermassen beweert dat EC emotieloos is, en tegelijkertijd aan borderline lijdt, een ziekte die herkenbaar is door overdreven emoties.
Als gepensioneerd onderwijzer weet ik dat je niet in het onderwijs gaat als je emotieloos bent.

En als klap op de vuurpijl:  emoties mogen niet de reden zijn om een jury te overtuigen: de ergste donderpreek van de 19de-20ste eeuw was een futloos 'discoertje' naast de overgeëmotioneerde blaf-tsunami van Jef Vermassen.

Ten slotte uw argument van de ontbrekende film van het doorsnijden van de riemen.
Ja, dom van EC dat ze dat niet gefilmd heeft, 't ware gemakkelijker geweest. Maar er zijn tientallen andere vormen van materieel bewijs, en in 4 jaar heeft men die niet gevonden.

F


25-10-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (1)
24-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kritiek
Deze morgen ontving ik volgende reactie:


24-10-2010
De maatschappij beschermt zich
De jury heeft zeer nauwgezet alle informatie verzamelt en verwerkt en heeft het juiste oordeel geveld. Een schuldige die gevaarlijk is kan men niet zomaar op de maatschappij loslaten. Haar eerste poging is mislukt in de VS , 4 maanden later heeft zij toegeslaan met de parachutemoord; wanneer de volgende?
Moet er dan echt een film zijn van een politieagent die het doorsnijden van de parachute in beeld brengt? Hebben de kinderen en familie dan geen recht op recht en verwerking van hun leed?

24-10-2010 om 07:18 geschreven door rudi puttemans

Antwoord van Frankie:

Waarde Heer Puttemans,

Of de jury alle informatie verzameld heeft, kan moeilijk kloppen. Dat is de taak van de politiedienst die het onderzoek geleid heeft.

Meester Van Aelst verweet hun een tunnelvisie. Hij bedoelt daarmee dat hun onderzoek en meer dan 110 uren verhoor er zuiver op gericht waren Els Clottemans te doen bekennen. Om het kwartier werd ze gewekt om zelfmoord te vermijden.

Andere pistes (de z.g. onwetende echtgenoot, Somers,  ook zelfmoord?... ) werden minder of niet energiek onderzocht. Volgens advocaat Van Aelst.

Dat de jury het juiste oordeel geveld heeft, is uw persoonlijke mening. Ik respecteer deze. U bent niet de enige.
Er zijn er wel méér die het niet met u eens zijn.

Toch hoop ik voor justitie en voor Els dat u gelijk hebt en dat ze het inderdaad gedaan heeft, want dan heeft ze de straf die ze verdient.

Maar zolang er geen onomstotelijk bewijs is dat ze het gedaan heeft, heeft ze recht op twijfel. Het is aan Justitie om de schuld te bewijzen, niet aan de beklaagde om haar onschuld te bewijzen.

Zolang die schuld niet 100% vast staat, is er twijfel en geen schuldige

Dit blog gaat over absolute gerechtigheid, met het geval Els Clottemans als AANLEIDING, het hoeft hier dus niet uitsluitend over haar alleen te gaan.
Ik ontving trouwens een mail van Eddy, die i.v.m. een ander proces even veel redenen heeft om ook de juistheid van vonnissen aan te klagen.

Wat EC in de VS uitgespookt heeft, is me onbekend. Graag wat meer info?

Ten slotte, STEL dat EC het niet gedaan heeft (zoals haar advocate in het tv-programma REYERS LAAT aangegeven heeft! ), dan is er ook de familie van EC (we zagen moeder en broer), die er dan moet mee leven dat EC onschuldig opgesloten zit!


24-10-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (5)
23-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de reacties komen binnen
Eerste reactie, vanwege mijn vriend EDDY ( blogs ' Lana'&'pip' uit de Klinge')
waarin hij zijn persoonlijke emotie legt

23-10-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (6)
10-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10/10/2010

1 Er zijn slechts drie potentiële verdachten -

Els Clottemans, Jan De Wilde en Marcel Somers - die zowel de kennis, de tijd als de gelegenheid hadden om de parachute van Els Van Doren te saboteren. Els Clottemans is daarvan de enige met een motief. Jan De Wilde wist niets af van de buitenechtelijke relatie en Marcel Somers was smoorverliefd op Els Van Doren.

2 Het motief van Clottemans is jaloezie. Zij was verliefd op Marcel Somers, maar kwam altijd op de tweede plaats wanneer Els Van Doren in de buurt was. Els Clottemans kon zich niet langer verzoenen met de status van reservelief. Het beste bewijs zijn de anonieme brief en telefoontjes die ze pleegde om Els Van Doren onder druk te zetten.

3 De speurders hebben tevergeefs gezocht naar andere potentiële verdachten. Hun conclusie: het is praktisch gezien onmogelijk dat een van de clubleden of een onbekende in de paraclub van Zwartberg onopgemerkt met een parachute knoeit.

4 Els Clottemans gedroeg zich verdacht tijdens de fatale vlucht. Ze beweert dat ze haar afsprong miste en daardoor niet tot bij de andere formatiespringers geraakte. Ze maakte ook een bizarre bocht tijdens haar vrije val om zich van de anderen te verwijderen en vervroegd haar valscherm te trekken. Zo kon ze vanuit een hoger gelegen positie de afgeknipte pilot chute volgen. 5 Marcel Somers maakte Els Clottemans duidelijk dat Jan De Wilde de hoofdverdachte zou worden indien de pilot chute niet bij het lichaam van Els Van Doren aangetroffen werd. Dat zou een keihard bewijs van sabotage zijn. Somers ging er op dat moment ten onrechte van uit dat Jan De Wilde op de hoogte was van het overspel en dus een motief had. Een paar uur later vond Els Clottemans de gesaboteerde pilot chute als bij wonder terug in een boom.

6 Els Clottemans liegt te pas en te onpas. Over haar gemiste exit bij de fatale sprong, over haar houding tijdens die sprong, over een frituur die ze al dan niet kende... Wie onschuldig is, hoeft niet te liegen, wie liegt, heeft iets te verbergen. 7 Het bizarre incident in Amerika: tijdens een wilde fuif raasde Clottemans met een open aanhangwagen onder een vliegtuigvleugel, waardoor een van de inzittenden voor zijn leven moest springen. Een bewijs dat ze tot alles in staat is. 8 Els Clottemans gedraagt zich als een koele en cynische vrouw. Een narcistische psychopate, zeggen de psychiaters. De manier waarop ze vader en dochter De Wilde verdacht maakt, is ronduit smerig. En de manier waarop ze tijdens de videoverhoren met de voeten rammelt van de ondervragers is hemeltergend. Uit niets blijkt dat de vrouw onmenselijk behandeld zou zijn, zoals de verdediging beweert. 9 Er zijn geen harde bewijzen - geen wapen, geen dna, geen vingerafdrukken, geen ooggetuigen, geen bekentenissen - tegen Els Clottemans. Maar een assisenhof heeft geen materiële bewijzen nodig: veel beschuldigden die niet bekennen worden veroordeeld op basis van aanwijzingen en getuigenverklaringen. En die zijn verpletterend tegen Els Clottemans. 10 Els Clottemans woorden en daden zullen gewikt en gewogen worden door de ijzersterke openbare aanklager Patrick Boyen. En door advocaaat Jef Vermassen. Een meester-tacticus. Een crack in het verklaren van het onverklaarbare. Een virtuoos in het bespelen van emoties. Hij zal in zijn pleidooi ongetwijfeld nog nieuwe, nog sterkere aanwijzingen aanvoeren. Elementen waarover de verdediging tijdens het afgelopen proces niet gerept heeft. Om tactische redenen of omdat ze erover heen keek. En waarmee Vermassen nu iedereen zal verrassen. Zoals altijd.

10-10-2010 om 00:00 geschreven door Frankie  


>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • Meer nieuws over Els
  • Eindelijk
  • Op weg naar de vrijheid (vrt)
  • Volgens HLN
  • Nog steeds niet vrij! (Nieuwsblad)
  • Volgens De Morgen : nog niet vrij
  • Bekent Els?
  • Antwoord: Ze MOET bekennen?
  • Aanvraag
  • GVA: Drie uren vrij
  • Breaking
  • Uit de gevangenis
  • Nieuwsblad: Interview
  • Tien jaar later
  • Verdict van correspondent
  • Wesphael vrij
  • Humo-augustus 2014
  • Verantwoording
  • Film in Japan
  • Japanse fillm
  • In Time Magazine
  • Haar open brief van 5 september2012
  • Vic Van Aelst vader
  • Haar advocaat aan het woord
  • Op Tv, net niet
    Archief per week
  • 13/06-19/06 2022
  • 04/10-10/10 2021
  • 19/10-25/10 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 22/10-28/10 2018
  • 19/06-25/06 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 11/08-17/08 2014
  • 23/09-29/09 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Een goeie zondag
  • Goedemiddag
  • Een goeie zondag
  • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK
  • lieve groetjes voor iedereen

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Hoofdpunten blog frankie
  • Intermezzo
  • Hoeken
  • Afscheid
  • Dank voor je bezoekjes!
  • Groetjes van Frankie

    Hoofdpunten blog zondag
  • Durex
  • Stop discussie!
  • Nieuwe verkeersborden
  • Genderneutraal
  • Uitgangspunt
  • Vrijheid is zoek
  • Blijf toch thuis
  • Qatar 2022
  • Nostalgie
  • Normaal
  • Leve de windenergie!
  • Vierde prik
  • Wapenleveringen
  • No war
  • zozo
  • Hoe banaal!
  • Vrede
  • Met de trein
  • Export
  • Oh my God!
  • Leve de oorlog
  • Zand
  • Verwondering
  • Coronaincompetentie
  • Rijd elektrisch!

    Hoofdpunten blog ahazozo
  • En nu.... Afslanken!
  • Makkelijk
  • Parkeren
  • Slecht weer
  • Gestoord !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!