Inhoud blog
  • win jouw ticket naar Utopia
  • gedachten hebben is geen Na-denken (eenvoudiger geformuleerd)
  • gedachten zijn herinneringen, het is geen denken
  • Een nieuwe voornemen; hoe doe ik dat om de slaagkans zo groot mogelijk te maken?
  • zijn nieuwe voornemens wel nieuw, want de oude werkten niet , dus het moeten NIEUWE zijn !
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    03 236 59 62 neem deel aan een praatgroepje
    gedachten hebben is geen Na-denken
    Gebruik Uw capaciteiten tenvolle !
    Uitdrukken wat JIJ wil zeggen
    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zijn wij vrij ?
    Het is zeer moeilijk vast te stellen welke beslissingen worden genomen in totale vrijheid.
    WENSEN VAN ANDEREN
    Al of niet vrijwillig houd ik steeds rekening met de wensen van anderen.
    En onbewust houd ik zelfs rekening met de wensen van mensen die intussen al van gedacht veranderd zijn ... of zelfs al lang dood zijn ( grootouders, leraars, enz...  ) 

    WENSEN VAN MEZELF
    Alleen al door tegen mezelf te zeggen dat ik toch wil roken ( of wat dan ook ) ... denk ik reeds dat mijn vrijheid beperkt wordt als ik het niet doe.  wat ik NU wil strookt niet altijd met mijn voornemens, beloftes en beslissingen van vroeger ( denk maar aan alcohol, roken en andere verslavingen )

    MORAAL, WETTEN, ETHIEK, CULTUUR, OPVOEDING
    Bovenstaande kwesties beinvloeden allemaal mijn keuzes.
    Deels bewust, maar vooral onbewust denk ik dus niet zelf NU.   Ik heb dat al eens gedacht .. en daarom komen die gedachten zo vlug ... en schijnbaar lossen ze de vraag van WEL of NIET , dit of dàt .... onmiddelijk heb je een antwoord ... jammer genoeg is het geen denken ... we hebben niet nagedacht ... vroegere gedachten dringen zich voortduren op

    Het is noodzakelijk , vooral bij een belangrijke beslissing of ik te weten kom : wordt ik ook beinvloed door een verkeerd denkbeeld  ...  
     
    Zelfs mijn taalgebruik zal mijn beslissing soms negatief beinvloeden : willen, wensen, graag hebben ...  een verstandige keuze maken... formuleren en rekening houden met voornemens vereist het zich herinneren ervan om te handelen in vrijheid.

    Het leven berust niet op verboden .. maar wel op onze wil, om onzelf en onze omgeving goed te maken.

    wilt u ook meegroeien naar meer zelf-bewustzijn ?   

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    12-06-2011 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedoeling van het BLOG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik wil met enkele mensen een denktank oprichten ... samen nadenken over wijsheid in oude beschavingen ... wat Chinezen, Indiers, Maya's, Egypentaren en andere grote beschavingen dachten over de menselijke geestelijke vermogens, over  bewustijn en over de wijsheden die in oude teksten door verkeerde vertalingen en interpretaties hun ECHTE betekenis verloren ... of waarover de huidige maatschappij geen oog voor heeft : bewustzijn, gevoelens en emoties ... ik publiceerde dit al jaren geleden hier .. maar ik gaf geen categorie op .. dus niemand heeft het ooit gelezen zie ik nu.
    gelieve mijn andere blogs ook eens te lezen ... en indien interesse  bel me dan eens op 03 236 59 62   

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    12-06-2011 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    >> Reageer (0)
    11-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de zin van je leven ... een opdracht?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door mijn genetische code kan mijn oorspronkelijk lichaam terug worden opgebouwd … maar dat lichaam, ik bedoel het menselijke vel als omhulsel van skelet en vlees, zelfs mijn organen  … dat ben ik toch niet.    Bijvoorbeeld karakter, nadenken, spreken … daar heeft dat lichaam wel de capaciteit voor maar dat ontwikkel jezelf naar eigen inzichten en zelf-ontwikkelde maatstaven !

    Tijdens de opbouw van dat lichaam leerde ik tal van zaken, waaronder : dat lichaam gebruiken … voor sport bijvoorbeeld.  Of om beter te overleven later : luisteren naar wijzere en meer ervaren mensen.  Ik leerde ook,  door op te letten o.a. in school bijvoorbeeld … dat ik daar kennis bij opdeed die ik later zou kunnen gebruiken.   Ik gebruikte … totaal onbewust … de opslagcapaciteit van mijn hersenen, mijn voortbewegingsleden die ik in een competitiesport wellicht zou kunnen verbeterd hebben, ik beheerste ook mijn omgeving ( met mate ).

    Er is blijkbaar/waarschijnlijk ook een niet-materiële inhoud in mijn lichaam : geest wordt het soms genoemd, ziel enz …   Pin je niet vast op de naamgeving, denk opnieuw aub … en tracht te volgen wat ik tracht vatbaar te maken voor bespreking.

    Ik dacht dat mijn geest diende om mijn lichaam zo lang mogelijk intact te houden en bij afsterving zichzelf gekloond had ( door nakomelingen ) … maar die ontwikkelen zich steeds tot andere nieuwe zelfstandige entiteiten.  

    Door de genetische code kunnen dus de lichamen van mensen ( en dieren natuurlijk ) terug volledig hersteld worden!     Dat wil ik echt in het midden laten . .. voor reïncarnatie, of in de hemel ….  Wat men er ook over beweert,  laat ons daardoor niet afgeleid worden.

    Het zou dus wel eens omgekeerd kunnen zijn : ons lichaam beschermt de hersenen !   Omdat zich daarin een zelfstandige niet-materiele entiteit zou ontwikkelen : een geestelijk wezen met een opdracht.

    Wordt vervolgt ….    wie wil me helpen om hierover te denken en verwoorden 03 236 59 62

     

    Antwerpen 22 december 2009

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    11-06-2011 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    >> Reageer (0)
    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verandering is de sleutel tot bekwaam handelen

    Voornemens uitvoeren, gestelde doelen bereiken, stoppen met roken, willen afvallen en minder eten, allerlei erslavingen, betere communicatie willen met je kinderen en partner … vereisen veranderingen in je persoonlijk gedragingen ten overstaan van jezelf, dus zij zullen slechts zichtbaar zijn voor jezelf in je handelen.

    Het is niet voldoende je iets voor te nemen, opdat het dan zou plaatsvinden.

    Als je iets anders wil : dan moet je dat zelf doen … je kàn je niet veroorloven te wachten tot iemand dat voor jou gaat doen … tenzij je reeds een goed manager bent en alles over kan laten aan anderen.  Maar, dat zou niet opgaan om te vermageren, stoppen met roken, de relatie met je kinderen beter maken enz …

    Dus voor persoonlijke veranderingen moet je zelf de stappen zetten.

    En dat is letterlijk : handelen als een bekwaam persoon.

    Veranderen is in feite een WERKWOORD.   Dus je moet iets DOEN.  Daarom gaat het niet vanzelf, daarom kan een ander je niet helpen.

    Het werkwoord is niet veranderen .. het is IETS veranderen, of in dit geval JEZELF veranderen.  Het woor ander zit er ook in : een ander persoon worden met betrekking tot bepaalde gedragingen

     

    ·         Allereerst begin je met een idee … er moet iets veranderen

    ·         Als je eerlijk bent met jezelf dan weet je … IK moet veranderen … maar dit is slechts de 2e stap : het is denken … en denken is nog steeds UTGESTELD handelen.

    ·         Hoe je het ook aanpakt de 2e stap is waarschijnlijk nog steeds uitgesteld handelen … een plan opmaken … hoe ga ik WAT doen, hoe ga ik het doen en wanneer start ik

    ·         En je hebt het gemerkt : wat doen, hoe doen, wanneer doen : het zijn werkwoorden … je moet eraan WERKEN

    ·         Je uiten is de 3e stap op papier of tegen jezelf praten is al een begin, maar nog steeds geen doen;nog steeds uitgesteld handelen

    ·         En dan komt het ECHTE DOEN :  handelen als bekwaam persoon

    En hier is een belangrijke stap die je zal helpen

    … zoek een bondgenoot, een compagnon, … en doe een gesprek op de mannier zals ik in het vorige artikel heb aangegeven : “een goed gesprek is een weldaad”

    Ik ben geen psycholoog, priester of hulpverlening ... niets van dat alles.  Albert

     

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    21-03-2011 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezondhed & relaties
    >> Reageer (0)
    20-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag en nacht - het dagen van bewustzijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze tekening uit een Egyptisch graf is een "schoolse" bespreking, essay, samenvatting over bewustzijnsverruiming

    De vergelijking tussen dag en nacht kan philospohisch zeer verhelderend zijn.  Egyptenaars waren hierin meesters.  Alhoewel literatuur hierover zeer schaars is, zijn hun "school-voorbeelden" zeer veelzeggend en zelfs sprekend voor zichzelf.

    - De nacht is de periode dat we slapen en rusten.  Ons waarnemingsvermogen is beperkt én we trachten zelfs alle geluid en licht uit te bannen.   We doen al het mogelijke om nergens aan te denken.   Als we moe zijn doen we hetzelfde in de dag om een uiltje te knappen.   Sommigen doen het zelfs al werkend, ze sluiten zich af; werken op automatische piloot ... maar zij zijn een gevaar voor hun makkers en zelfs voor zichzelf.  Ze krijgen ongevallen en worden beschuldigd van nalatigheid, slordigheid, onoplettendheid, verminderde allertheid .....
    zij krijgen te horen : gij waart in slaap gevallen zeker ?
    Deze toestand van "verminderd waarnemingsvermogen" is ook zichtbaar bij mensen die erg ziek zijn, in allerlei graden ... tot apathie.

    - een beginnende dag, "als het begint te dagen" worden contouren scherper, alles wordt scherper en duidelijker 
    .......... vandaar de vergelijking met denken ... als je begint na te denken wordt alles klaarder.

    Vandaar de vergelijking van
     - bewustzijn is waken, wakker zijn, allertheid, opletten .... als het opkomen van het licht ... de beginnende dag
    - verminderd bewustzijn .... het donker worden, vervagen van vormen ... rust, slapen

    De kunstenaar  is zeer duidelijk : PHARAO 
    (( de heerser van het land - maar ook van lichaam + geest + sociale en econonomische functies + gevoelens + persoonlijkheden  ))  .... hij wordt afgebeeld als
    - waakzaam ... hij wil niet dat het donker wordt ... tussen de sterren staat de zon, er komt geen nacht .. het blijft dag ... hij blijft waakzaam
    - hij draagt de kroon van 2 koninkrijken : het koninkrijk van de dag én van nacht
    - hij zit niet : hij staat
    - hij bekleedt door zijn uitrusting al zijn uitgevoerde ambten
    - hij krijgt info en verdeelt info ( teksten )

    De overeenstemming dat : als we waakzaamzijn er op alles licht schijnt en daardoor helder en duidelijk ... keuzes zijn mogelijk en handelen kan volgen
    MAAR bij verminderd bewustzijn wordt alles donker, onzichtbaar en verdwijnt en zijn er geen keuzes dan slaap en onvermogen te handelen.

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    20-02-2010 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:filosofie
    >> Reageer (0)
    07-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vraag het aan jezelf en je vind het antwoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wijsgeren vertellen ons dat in een vraag het antwoord al in zit, sommigen stellen : de helft van het antwoord zit al in de vraag !

    Als ik alleen ben, en iets wil weten : bijvoorbeeld … waar heb ik dit of dat gelegd ?  waar heb ik dat neegelegd  … dan praat ik hardop en zeg : wat deed ik toen ik mijn sleutels of GSm neerlegde ? waar stond  ik ?  hoe stond ik ? wat had ik aan ?  wanneer ben ik aangekomen ? van waar kwam ik ? enz …  en dàn weet ik het ineens.

    Ik vroeg dus iets aan mezelf  …  of aan mijn brein ?  …. Ik vind het gemakkelijker om te zeggen ik vroeg het aan mijn compagnon, mijn schaduw, mijn ik … ik wil er namelijk een naam voor verzinnen, want alleen als we dingen juist benoemen kunnen we verder denken.

    Ik beschouw mezelf graag als de kapitein van een schip.  En het schip dat is mijn persoonlijk lijf met alles erop ,  eraan en erin. En waarschijnlijk ben ik niet zelfs niet echt de kapitein.  Persoonlijk denk wel dat ik de gezagsvoerder ben van mijn de entiteit “Albert Van den Bosch”.   Alleen maar baas over mijn eigen lichaam zolang ik bewust ben. Als ik dronken ben, of ziek … of zelfs gewoon slaap dan vaart het schip wel zonder mij, maar wel niet zonder omwegen, zig-zag, soms naar een andere haven … niet naar waar ikzelf het wil. Ook zo met eten … ikzelf wil mijn lichaam graag schoon, maar vreet teveel.   Ik praat ook teveel en schrijf teveel,  onbeholpen, het moet vooruitgaan (zoals nu).

    Ik had het graag mooier en anders en begrijpelijker. Maar de kapitein, Albert “zelf” is niet altijd van dienst.  Als ik mezelf in de hand houd dan heb ik veel discipline.  Maar ik vergeet mijn voornemens, de beloften aan mezelf enz …  Dus ik ben niet altijd kapitein … wel eerste stuurman, soms alleen maar de machinist.   Welke gezagsvoerder houd mijn longen in gang, laat mijn hart pompen.  Ikzelf ??  Misschien wel, maar met die kant van mezelf wil ik toch eens kennis maken.   Kan dat?

    Samengevat stel ik mij de vraag SLAAP ik dan soms :.  Heb ik niet geluisterd, was ik er niet bij … natuurlijk wel … maar ik heb het niet geregistreerd.   Ik wil dus kontrole, ik wil de crew van mijn schip leren kennen.

    Ik vertelde in een vorig blog reeds over de hoeden van de Egyptische faraos.   Nu begrijp ik ineens … ik kan het beter uitleggen :  al die hoeden zijn symbolische PETTEN van gezagsdragers.   Farao met zijn 2 rijken-hoed beheerst lichaam en geest.  En verder heeft elke hiërarchie een andere kepie : Albert als grootvader kan een alpinopots dragen, als echtgenoot een bolhoed, als vader een hoge hoed ... als verzorger bij ziekte van vrouw of kind doe ik een rede kruis kostuum aan, en als ik ga ping pongen een korte broek.  Met wat fantasie kan een kunstenaar zó met een eenvoudige outfit mensen afbeelden in hun hoedanigheid … een generaal of muzikant die hebben attributen en dat is gemakkelijk … en iemand die weent of bedroefd dat gaat nog … maar een getalenteerd spreker dat wordt al moeilijker … een goede vriend, het geliefkoosde kind, enz …

     

    Kunnen wij ons lichaam beter leren kennen : natuurlijk … maar onze geest, weten we daar wel IETS vanaf ?  ik bedoel WAAROM heb ik iets verteld dat ik beter had verzwegen, waarom drink ik teveel, eet ik teveel ? …. Ja, ja, ja, ja, ik weet het wel : ga naar de psychiater … en weet die het dan ... NEE, ook dan moet ik het vinden en vooral doen !

    Ik wil het allemaal met een vingerknip oplossen … en ook voor anderen .. een eenvoudige weg naar een betere maatschappij …

    daarover wil ik het eens met U hebben … want als je dit helemaal hebt gelezen dan zitten wij op dezelfde golflengte en is het mogelijk verder te geraken in deze moeilijke materie

    bel 03 236 59 62 en dan spreken we eens af voor een goed gesprek;

    Bedoeling is om dit in een groepje te doen …  omdat ik heb ondervonden dat dat prachtig werkt .

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    07-01-2010 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    Tags:bewustzijn ikzelf jezelf dezelfde
    >> Reageer (0)
    10-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bewust zijn = beter waarnemingsvermogen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat ik erover gelezen heb is wat wijze mensen erover verteld hebben : als je de moeite doet om "bewust te zijn" van de ganse omgeving EN van jezelf, dan merk je meer op (alsof je een waarnemingsorgaan meer zou hebben, dat is dan zognaamd ALS een derde oog zou hebben (((het had evengoed een derde oor kunnen zijn !u )
    Dan kan je helderder denken en redeneren EN luisteren en is bijgevolg je beoordelingsvermogen beter ... je hebt gewoon meer informatie dàn.  Voeg daar dan nog empathie en sympathie bij, wat intuitie, mensenkennis en wijsheid.   Als je dan nog ad rem bent en spiritueel én in goede vorm dan VOEL je jezelf ook goed en ben je subjectief om juiste beslissingen te nemen !
    Het derde oog is niets anders dan een esoterische naam voor een beter, geschikter, juister opmerkingsvermogen.
    Beelden van indische wijzen met een derde oog .... verwijzen op die manier gewoon naar een hogere staat van bewustzijn.
    Blauw haar of vreemdsoortige hoeden ( waarvan nooit het bestaan is aangetoond) verwijzen evenzo naar specifieke hoedanigheden van de geest.
    Je mag het niet te ver gaan zoeken want dan kom je op verzonnen verhalen, vermeende geschiedenis en op dingen die niet kunnen waargenomen worden.

    10-12-2009 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:filosofie
    >> Reageer (0)
    20-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het campagnonschap met mijn lichaam

    Het campagnonschap met mijn lichaam

    Ik heb maar een korte tijd beschikbaar om het doel van “mijn” leven te ontraffelen.  Zeker nu ik al 64 ben.   Ontegensprekelijk is de tijd die ik eraan besteed letterlijk ….  slechts enkele tijdsfragmenten.  

    Tijd en ruimte veranderen en op zeker ogenblik zal mijn huid …  het schip dat mijn materie vervoert, dit schip zal zeker vergaan.   Het campagnonschap met mijn lichaam … materie en energie,  zullen dan afstand nemen van elkaar.   .  De voor  ons “meetbare materie” valt uiteen  en wordt weer gemeenschapplijk, beschikbaar voor recyclage.  

     Het materiaal van mijn  lichaam wordt ontbonden  ….  Maar niet noodzakelijk alles tegelijk.   De bindende krachten, de energie die voor mij beschikbaar was : wilskracht, denken, het coordinatievermogen, levenskracht, vreugde … kwam niet uit de atomen, kwam ook niet uit de bindkracht … het zijn niet noodzakelijk de componenten van energie of van materie.

     Volgens mij is er naast het meetbaar fysisch verval … de aanwezigheid van de grootste eigenschap van het heelal.  Namelijk juist het coördinerende deel, waar we niks van weten.   Onmeetbare wetten van aantrekkingskracht, magnetisme, afstoting, … wetenschappers zeggen dat zij dat wel kunnen meten … maar dat is een leugen … zij meten ervan alleen het resultaat !

    Het verschil tussen leven en dood is nog steeds een mysterie.  Ons lichaam blijkt na de dood alleen maar gebruikt en leeg.  Mijn bedenkingen en emoties laten geen sporen na. Op het moment van “nieuw denken” ( geen bedenksels van anderen die we herhalen, niet iets dat we al eens gedacht hebben ) … op het moment dus van echt DENKEN = nadenken en nieuwe conclusies BEDENKEN … dan zijn we één ogenblik “samen” met onze dierbaarste eigen ik.

    Deze staat van zijn … één zijn met je binnenste, met je echte helper, met je ongrijpbare compagnon … dat is de staat waar we naartoe evolueren … de lange weg, het nauwe pad

    Wil jij jezelf en mij helpen om de weg er naartoe uit te stippelen … gewoon een praatgroepje hierover … geen reeds bestaande godsdienst bij betrekken, niks ideologie … gewoon onszelf zijn

    Vanaf nu eindig ik met een citaat : ( vrij vertaald )
    HORATIO :  Niet alles van mij zal dood zijn.  De dood zet wel mijn hart stil, beneemt me de adem maar het zijn alleen maar fragmenten van mij die HIER verdwijnen.  Het mooiste deel blijft ongemoeid. 

    Bijlagen:
    Hoe maak ik een gesprek anders... én beter   

    20-09-2009 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:filosofie
    Tags:materie,aantrekkingskracht,aarde,dood,leven,levenskracht,nauwe pad
    >> Reageer (0)
    01-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts 5 zintuigen ... er zijn er meer ...
    slechts 5 zintuigen ?
    Verheug me met Uw aanwezigheid op een volgende bijeenkomst. 
    Maak een afspraak : 03 236 59 62
    ... vrijblijvend ... geen kosten ... geen doctrines .... geen vereniging

    Horen, zien, ruiken, voelen en proeven  ..... en wat dan met denken, aanvoelen en vemoeden,  intuitief denken dat iets anders is ... is dat alleen maar konkluderen ...
    Onze hersenen noem ik ons HOOFDZINTUIG.  Geheugen maakt gebruik van vroegere zintuiglijke waarnemingen, opnames.   

    ANDER VOELEN DAN TASTBAAR  : met onze zenuwuiteinden aan handen, voeten en overal waar de huid kontakt maakt met de omgeving voelen we de tastbare buitenwereld.   Maar ook de niet-tastbare wereld op afstand voelen we : allerhande, vibraties, empathie, sympathie, beweging in het lichaam, en erbuiten : aantrekkingskracht,  emoties .... ons geleverd door weer een ander zintuig?  Een intern zintuig dat andere trillingen dan geluid opvangt

    AANVOELEN : stemmingen voelen we aan : liefde, vriendschap, vijandschap, gevaar, intuitie enz ... Dit zouden we nog kunnen  bestempelen als denken en gevolgtrekkingen

    ANDERE DIMENSIES VOELEN : Er zijn ook andere waarnemingen,  buiten-zintuiglijk maar daarover wil ik het niet hebben want dat is teveel voer voor de sceptici

    ANDERS AANVOELEN : aanwezigheid voelen van kunstenaarschap ... emotionele interne trillingen = meetrillingen met andere levensvormen en schoonheid ( ook van de natuur bijvoorbeeld ) 

    GOEDVOELEN :  aanwezigheid van een abstrakt één voelen met ontastbare dingen : ons goed voelen met een situatie, tevredenheid, fierheid, welwillendheid, goedhartigheid die we meestal willen delen met andere intelligenties

    Deze bewustheid van de echte eigen identiteit, het voelen van een diepere aanwezigheid IN ONS ZELF.  Dat wil  ik onderzoeken in mijzelf.   Dit werk kan ik niet alleen af want ik wijk voortdurend af  van vroegere voornemens.  Erbij blijven, niet laten afleiden .. hulp van je eigen ik denken zou moeten volstaan ... maar alleen kan ik het niet .....  alleszins ik vind het te moeilijk alleen en zoek andere zoekers om hierover te kommuniceren.

    Het is als bij het waarnemen van het onbeschrijfbare : proeven van wijn ... een parfum snuiven ... opgaan in muziek, in een goed boek jezelf verliezen ... of juist de AHA-ervaringen ... onmoglijke met woorden juist uit te drukken

    Dan vallen als het ware de andere zintuigen uit en ervaar je alleen dat ene ... je overstijgt je identiteit, je gemaaktheid ... je bent in een andere dimensie als het ware ... één met je eigen, met je onzichtbare en ontastbare gevoelenswereld op één vlak slechts ... gelijklopend, paralel

    Het is dan alsof je kontakt maakt met je diepere ik in een wereld die totaal anders aanvoelt !    Een ervaringswereld zonder vorm, tijd en ruimte ... binnen in jezelf, één met een wereld waarin kontakt mogelijk is met jezelf ... moeilijk te vatten.  Door bewuste herschepping en herinnering  .... hoe deed ik het  vorige keer  zó kan je erin doordringen en steeds meer te weten komen.  Stap per stap, een kromme weg, steeds nauwer, steeds hoger doordringend in je zelf.

    Na 50 jaar studie in ALLe richtingen ben ik nu 64.  Ik ken veel, maar weet niks ... Nergens is een school te vinden waar ik verder kan leren ... ik heb ze allemaal doorlopen ... ik zou het graag met gelijkgestemden hierover hebben ... want oudere scholen hebben bestaan ... Perzische, Egyptische, Indische  én ze hebben sporen nagelaten .... fragmentarische kennis die we kunnen herscheppen.  Door studie en samenwerking terug herscheppen.    Nu via internet is alles mogelijk.  Alle kennis is terug voorhanden.   Maar moeilijk op te sporen.  

    In de oeroude kunst is zeer veel verborgen kennis.   Niks verborgen kennis, niets is verborgen voor wie zoekt.  Alleen voor wie niet zoekt zijn er geheimen.

    Ook hedendaagse kunstenaars doen dit.  Ook zij leggen accenten en kennis in hun werken.  Maar dan moet je met hen dààrover spreken !

    Het ongrijpbare, niet met woorden te beschrijven wordt  in vormen gegoten.   Andere mensen, gelijkgestemden,  kunnen uitdiepen en door erover  filosoferen blootleggen.

    Het hoeft niet juist te zijn.  Alle wegen leiden naar die éne weg, zelfvorming.  Wie zoekt ook ?

    Verheug me met Uw aanwezigheid op een volgende bijeenkomst.  Maak een afspraak : 03 236 59 62 ... vrijblijvend ... geen kosten ... geen doctrines .... geen vereniging

    Bijlagen:
    Hoe maak ik een gesprek anders... én beter   

    01-09-2009 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:filosofie
    >> Reageer (0)
    10-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Momenten van niet-zijn
    Naar het schijnt is agressie ingebakken in elke persoon.  Het zou nodig zijn om te overleven en het is blijkbaar een instinct.   Ik vind het moeilijk om hierover na te denken, te redeneren over mijn  handelingen in het recente verleden, onder invloeden van stress, tegenslag of opwinding ... veroorzaakt door soortgelijke daden van de partner bijvoorbeeld.  Waarom reageer ik verbaal  agressief  ?    Diep in mij bedenk ik toch dat ik welwillend ben.  De fysieke strijd heeft de goed opgevoede homo sapiens naar het brein verplaatst.  De echte strijd vindt plaats geestelijk ... "innerlijk".  Maar ons denken is te snel opdat onze hersenen ( of welke functies dan ook )  werkelijk zou kunnen volgen.  Ik ben er van overtuigd dat elke daad die we stellen een bewuste keuze is.     Soms gebaseerd op intuitie ( versneld denken ?? )   
    Erger zou het zijn als we ons er niet van bewust waren ... want dan zijn er dus perioden van niet-bewustzijn.  Dit betekend dat het hoog tijd is om dit te onderzoeken bij mijzelf.   Ik wil dit doen met enkele andere "zoekende mensen".   Ik denk dat er grote perioden van niet-zijn in ons leven plaatsvinden én dat wil ik niet.  Want dat zou niet-leven betekenen.   Het zou toch kunnen :  Daarom hebben we waarschijnlijk ook dikwijls iets niet gezien of gehoord ... daarom maken we fouten en gebeuren er ook ongelukken.   Het is gewoon een kwestie van wakker zijn ... voortdurend ... wie zei dat ook weer ?   Liefst zou ik dit en andere dergelijke onderwerpen bespreken met enkele andere intelligenties.  Want mijn ntelligentie alleen is blijkbaar niet genoeg om echte vorderingen te maken.  Ik probeer dit al minstens 50 jaar te ontrafelen maar kom niet echt verder.   Deelnemen aan zo'n praatgroepje kan, mijn telefoonnummer is 03 236 59 62

    Bijlagen:
    Hoe maak ik een gesprek anders... én beter/   

    10-06-2009 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:filosofie
    >> Reageer (0)
    04-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echt bewustzijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Echt bewust “zijn” , het besef dat je iets beleeft dat niet meer terug komt … een moment van bezinning … wordt gewoonlijk zodanig geassocieerd met de oorzakelijke  omstandigheden dat het daarmee verwisseld wordt.  Er wordt gedacht dat gelukkig zijn iets te maken heeft met geld hebben, of een goede partner, of een goed werk of genieten van een kunstwerk.

    In werkelijkheid is het een gemoedstoestand die we NIET controleren … we willen dat het moment langer duurt maar we verliezen het na zeer KORTE tijd.  We weten niet hoe we het moeten vasthouden …  we WETEN dat het zàl weggaan én niet blijft duren.

    Op dat ogenblik hebben we  “tegenwoordigheid van geest” en beseffen dat we zouden moeten zoeken HOE verder te gaan.  Deze eigenschap van "bewust zijn" werd in de oude kulturen uitgebeeld als "het derde oog”.  Er zijn enkele beelden van Boedha waar hij wijst naar zijn voorhoofd, naar een plek tussen de ogen, iets hoger … eerder wat ik nu verder zou schrijven zou zó vaag zijn, het zou tekort schieten ….

    Het is zó moeilijk hierover te schrijven omdat woorden vinden het weer langdradiger maakt  … het geestelijke besef van iets begrijpen maar absoluut in een waterval van woorden te verzeilen is zeer frustrerend …
     
    Het derde oog is dus een hogere graad van bewustzijn.  Ook wel uitgebeeld door het hoofd van een beeld met blauwe haren te verven ... speciale hoofdeksels verwezen naar emoties, gedragsuitingen, enz ...

    Wie communiceren hierover interessant vindt en wil toetreden tot een praatgroepje hierover belt even naar 03 236 59 62

    Bijlagen:
    boedha - het derde oog.jpg (25.7 KB)   
    Hoe maak ik een gesprek anders... én beter   

    04-06-2009 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    Tags:boedha,bewustzijn,derde oog,geestesoog,geestelijk,albert
    >> Reageer (0)
    25-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is je compagnon, wie zijn je compagnons ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aangezien ik geen betere naam kon verzinnen voor  "de stem van het geweten"  benoem ik ze als je compagnon, je levensgezel ... steeds aanwezig ... steeds beantwoorder van de vragen die je jezelf stelt.

    We kunnen er wel degelijk op vertrouwen  ...   het is je beste en steeds nabije vriend(in) ...

    Mensen praten tegen zichzelf op onbewaakte ogenblikken ... maar ook in gezelschap doe je dit ... maar dan noem je het redeneren.
     
    Deze Uzelf, jezelf, mijzelf ... is zo betrouwbaar omdat "alles" hem bekend is, zelfs de .... allegeheimste ziele-roerselen ... in sommige beschavingen werd hij als  "je scaduwbeeld"  beschreven, altijd bij je ... niet van af te raken

    In oude culturen zoals de Egyptische vinden we afbeeldingen van mensen met dierenkoppen
    .... beelden van mensen, vooral farao of met een enorme hoed op .. steeds verschillende hoeden !  ... dit zijn volgens mij afbeeldingen van je gemoeds-ingesteldheden ... soms personen met dierenkoppen   ... die op hun beurt betrekking hebben op de karakter-eigenschappen die aan dat respectievelijke  dier worden teogeschreven.  Vanzelfsprekend hangt de betekenis natuurlijk  nauw samen met de andere inscrities op de taferelen.   Het is vooral de Egyptische kunst  in graftobes ... kleine beeldjes en grote kunstvoorwerpen .... versierde doodskisten, frescos, papyrusrollen ... die is allom bekend  én erkend door wetenschappers als uitingen van geloof en esoterie ... het egyptische dodenboek wordt erkend als esotorie ... als men het (verkeerdelijk ! ) als religie beschouwd dan is dat toch weer goed, omdat van religie geweten is dat het in scholen werd onderwezen.

    De Egyptische hoofddeksels, ook wel KRONEN genoemd zijn NOOIT terug gevonden in een graf wat er wel kan op wijzen dat ze eerder VIRTUEEL waren.  
    Deze kennis én de overdracht ervan doorheen de eeuwen in scholen is zéér het bestuderen waard ... fragmenten slechts zijn er overgebleven ... wie wil mij vergezellen op een virtuele zoektocht om hierover te praten, nadenken, communiceren ...  filosoferen ?

    Neem kontakt met me op als dit je ook jou interesseert

    reageer op dit blog, of tel. 03 236 59 62 voor kontaktname

    Bijlagen:
    farao02.gif (23.1 KB)   
    Hoe maak ik een gesprek anders... én beter   

    25-05-2009 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    >> Reageer (0)
    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compagnon
    Om duidelijk te communiceren moeten we een naamgeving gebruiken die de communiceerders, spreker en toehoorder(s) beiden op dezelfde manier begrijpen.  Een term die zeer onduidelijk is in de psychologie is JEZELF

    Het wordt overal anders genoemd en benoemd : het IK, het zelf, ikzelf, mezelf, het ICH, mijn eigen ik, mijnheid, zijnheid, mijn persoon, mijn persoonlijkheid en ga zelf maar even verder ...

    Het is een feit dat al deze eigenheden onder één noemer kunnen gevangen worden, zowel die van mij en die van jou : het zijn onze persoonlijke besluiten van vroeger, onze herinneringen, parate kennis, ons brein ... gedachten ... ons denken gezien als aparte beschouwer

    Deze aparte beschouwer is een echte helper, een compagnon voor het hele leven,
     
    Het denken hierover en vooral : samen hierover communiceren zal ons helpen klaarder te zien in onze besluitvorming.

    Wil je aan zo'n gesprek deelnemen meld je dan aan voor een eerste kontakt en  email aan albert.van.den.bosch@skynet.be

    Bijlagen:
    Hoe maak ik een gesprek anders... én beter   

    18-05-2009 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:filosofie
    >> Reageer (0)
    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevoelens en Emoties
    gevoelens , emoties , liefde, empathie,  schoonheid, vedriet ...  zijn moeilijk onder woorden te brengen ... één gebaar zegt soms meer dan duizend woorden

    Kunstenaars kunnen soms zeer mooi uitbeelden wat zich in een situatie afspeelt ... denk maar aan cartoons 
      
    Ook in oude culturen vind je zulke uitbeeldingen in geschriften,  gedichten, gezegden, liederen,  grafschriften, spreekwoorden, citaten, wijsheden, uitspraken van belangrijke denkers ... beelden, teksten op steen & papyrus & perkament, uitgehouwen verhalen in muren, frescos, schilderingen, mozaieken ... zelfs overleveringen, fabels, liederen, epos en vooral kunstvoorwerpen

    Daarover praten om kennis te maken met het oude denken over voelen en aanvoelen, intuitie en wijsheid, de persoonlijkheid en karakter, de wilskracht ...  belangrijke uitspraken van door iedereen erkende wijze mensen ( en dat zijn er niet zoveel ) vooral uit Indische en arabische kulturen zullen ons boeien en vormen.
     
    Het belangrijkste eruithalen, vergelijken   .... hier in een kleine groep  gericht over communiceren.   Wil je deelnemen aan zulke samenkomst dan kan je me mailen of  telefoneren tussen 9 en 10 op 03 236 59 62 voor een kennismakingsgeprek.

    12-05-2009 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 11/08-17/08 2014
  • 18/11-24/11 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 10/09-16/09 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 21/11-27/11 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 15/02-21/02 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Over mijzelf
    Ik ben Albert Van den Bosch
    Ik ben een man en woon in Borgerhout (Belgie) en mijn beroep is antiquaar.
    Ik ben geboren op 09/10/1945 en ben nu dus 78 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Lezen - fietsen - musea bezoek.

    44 jaar gelukkig gehuwd

    2 dochters + 2 kleinzonen JAN en MANU

    schaken : alleen Blitz 3 à 5 minuten per spel

    grote belangstelling voor geschiedenis

    verzamel LIEBIG prenten chromos

    mijn tel.03 236 59 62

    Startpagina !

    Over mijzelf
    Ik ben Van den Bosch Albert, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Albert3.
    Ik ben een man en woon in borgerhout (belgie) en mijn beroep is antiquaar.
    Ik ben geboren op 09/10/1945 en ben nu dus 78 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: filosofie esoterie bewustzijn - betere wereld - gesprek - schaken - Eleu.
    gehuwd - mijn vrouw is mijn beste vriendin - 2 dochters van 40 - kleinzonen : 11 en 21 jaar

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!