*
Ingrediënten voor 2 personen
200 gr geraste belegen kaas 200 gr geraspte Gruyère of Emmentaler 350 ml droge witte wijn 1 teen knoflook 1 tl maïzena + 1 el water
2 grote harde ronde broodjes Stukjes komkommer Cherry Tomaatjes Reepjes paprika Mini worteltjes
Zo maak je het
Wrijf je fonduepan (of steelpan) in met de knoflook.
Schenk de wijn in de pan en breng het aan de kook.
Voeg nu beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Blijf roeren met een pollepel totdat alle kaas gesmolten is.
Maak een papje van de maïzena en een el water. Meng dit met een garde door de kaasfondue. Goed roeren want anders krijg je klontjes. De kaasfondue is klaar als hij wat dikker is geworden.
Snij het kapje van de broodjes en hol ze uit. Dit gooi je uiteraard niet weg, die stukjes kun je heel goed in de kaas dippen.
Giet de kaasfondue in de broodjes. Serveer de broodjes met wat stukjes komkommer, paprika, wortel en cherrytomaatjes.
Garneer eventueel met een plukje peterselie.
EET SMAKELIJK!
Mijn dochter is vandaag jarig dus kom morgen weer op de blogjes.
|