Foto
Inhoud blog
  • Postzegelkwis april 2020
  • Vrouwtje op pensioen
  • Carnaval en sport
  • Leuke dingen
  • Een kort berichtje
  • Op reis met Paul
  • Eerste van het jaar 2020
  • Drank en spijzen
  • Wat een geweldige week!!!
  • Sportieve week
    Zoeken in blog

    Verhaaltjes van een ...
    ... actieve gepensioneerde
    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbrandingsoven te Lier
    http://www.lier.be/Wonen_leven_ondernemen/Wonen_leefomgeving/Milieu/Milieubeleid/Openbaar_onderzoek_milieuvergunningen_–_lopende_aanvragen/Bekendmaking_milieuvergunningsaanvraag_Klasse_1_nr_2012_61

    In onze stad, aan de Schollebeekstraat, zou er in de toekomst een verbrandingsoven voor biomassa komen. De milieu-aanvraag loopt en gisteren was er in het cultuurcafé een info-vergadering voor de omwonenden en via, via voor de geïnteresseerden. Alleen de bewoners in een straal van 100m werden door de stad verwittigd. Terwijl er door vele aanwezigen geopperd werd dat dit de ganse stad aanbelangt. Ons stadscentrum ligt op amper 1km van de installatie.
    Ik ben er zelf, wij wonen amper 300m in vogelvlucht van de crime-scene, naar toe geweest en de belangstelling was redelijk groot. 
    Na een uitleg over de werking en toestanden was er tijd tot vraagstelling. Die gingen van overbodig, niet to-the-point tot algemene en gedetailleerde vragen. De huidige schepen speelde zijn rol als moderator uitstekend, buiten mijn eigen verwachtingen moet ik zeggen. Hij was absoluut niet beschaamd, om als burger, toe te geven dat hij dit ook niet in zijn achtertuin
    wenste. De delegatie (nieuwe schepenen) van de NVA daarentegen dierven zich niet uitspreken over de zaak omdat zij het dossier niet kenden. En dit verwacht je toch niet van geletterde mensen die binnen 3 weken de zaken hier in onze stad moeten regelen. Voor mezelf een teleurstelling omdat ik net van hen het tegenovergestelde had verwacht. Maar dat is een zuiver persoonlijke opmerking.
    Iemand vroeg of er gecommuniceerd zou worden over de nota die het stadbestuur aan de bestendige deputatie, die de uiteindelijke beslissing moeten nemen, zou bezorgen. Maar dat zou niet tot de normale geplogenheden behoren. De buurt (iedereen in Lier) kan zelf bezwaarschriften indienen waar de deputatie een geldige uitleg moet over geven. Er vroeg zelfs iemand dat de stad financieel wou bijspringen om enkele advocaten aan het werk te zetten. Vraag dat maar eens aan de bewoners van de Gassite, zij zullen hier vlug kunnen op antwoorden.
    Het is nu afwachten. 
    Maar wat mij het meest frapeerde en al is de uitleg over de site nog gedeeltelijk voor waarheid te aanschouwen, dat de eerste zin van de PP-presentatie : Groene energie in Lier, is. Laat mij toe een lichte vorm van sceptisisme aan te houden. Bamboechips komende van Congo (in alle brieven staat Z-Afrika???) vervoer per vrachtwagen, per schip, overslagen in Antwerpen (???) op kleinere schepen. Wat is hier de CO2 impact van? En hier is er geen CO2 uitstoot, maar de grondstoffen moeten van het schip op de wal komen (hoe? met kranen) en de afval (de assen) worden per vrachtwagen afgevoerd. En in Afrika worden 100 000 ha voorzien om de plant hier gedurende 20 jaar te bevoorraden. Ten koste van wat?   
    Als men sprak van subsidies en het ontvangen van groene stroomcertificaten werd het stil aan de andere kant van de lijn. Waarom zou dat toch zijn.
    Conclusie de omwonenden zijn nog even (of zelfs meer) verontrust als voorheen. En laat me toe ik met hen.
    Natuurlijk zal het moeilijk zijn de voordelen tegen de nadelen af te wegen maar er zijn andere plaatsen om zulke verbrandingsoven te installeren. 
    Zal waarschijnlijk wel vervolgd worden en hopelijk neemt ook het nieuwe bestuur zijn verkozen verantwoordelijkheid op.

    GVA : http://www.gva.be/regio-antwerpen-zuid/lier/bewoners-willen-geen-verbrandingsinstallatie.aspx       

    06-12-2012 om 11:26 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urbanus
    Vorige week kende een zeer afwisselend verloop. Maandag was het "hersen-gebruik-dag", een ganse dag brainstormen waar we met onze ouderenafdeling in onze Groene partij naar toe willen. Met een 12-tal zeer geëngageerde mensen werden er enkele heikele punten aangekaart en met een 10-tal besluiten tot resultaat. Hier wensen we mee verder te werken om onze eigen groep degelijk te versterken.  De vergroening van de vergrijzing slaat toe, je zal het maar merken.
    Sinds lange tijd (heb eigenlijk zelf de boot wat afgehouden) nog eens een dokter moeten bezoeken. Ik kan u verzekeren, ondanks alles, was bij mij het verzadigingspunt bereikt. Maar ja wat moet, dat moet. 
    Dinsdag wandeldag, maar dat gaat veranderen. Na nieuwjaar worden de wandelingen van sport overdag verplaatst naar vrijdag. Spijtig genoeg kan ik dan niet meer meegaan, maar dan wandel ik wel een keertje alleen. Woensdag heb ik één van mijn broertjes de uiteinden van onze stad een beetje beter leren kennen. Het was een aangename, twee uur durende, stevige wandeling.
     In CC De Mol was onze goede, oude vriend Urbanus (http://www.lierscultuurcentrum.be/programma/445/urbanus-zelf/urbanus) uitgenodigd. We hadden minieme verwachtingen geven we eerlijk toe. Alles was vanouds, zelfs zijn grappen maar wel aangepast aan de hedendaagse cultuur. We hebben er meer dan 2 uur van genoten en soms was het Urbanus hilariteit ten top. Hij heeft zijn oude streken helemaal nog niet verleerd, integendeel. een aanrader voor hen die er niet bij waren. Alleen de zitplaatsen in ons "cultureel centrum" zijn zeer, zeer dringend aan vernieuwing en verandering toe. Twee dagen later had ik nog last van mijn rug!!!
    Ondanks mijn dieet zijn we vrijdagmiddag lekker gaan lunchen (een heerlijke wok "Bangkok") en zaterdagavond lekker gegeten, in aangenaam gezelschap, bij  "Gaston" http://www.gva.be/regio-antwerpen-zuid/lier/koppel-uit-berlaar-opent-visrestaurant-in-lier.aspx) op de Grote Markt. Een vissoep, een pot-au-feu en ijskreem met krieken aangevuld met de nodige duvels en een koffietje om af te sluiten. Njam najm, lekker, lekker.
    Het was alweer ongelooflijk genieten van elk moment van deze week, moest éénieder dat maar een keer meer onder de ogen zien. Groetjes en tot een volgend schrijfsel. 


    Foto`s : via internet, via website CC De Mol.
       





    04-12-2012 om 09:30 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10de Natuurlopen
    Een gediversifieerd (whaaw!!!) weekend hebben we achter de rug. Vrijdagavond hebben we kennisgemaakt met ons Kempisch (Liers) erfgoed. De filmpjes in het Schippershuis uit de oude doos waren superleuk. Voor mezelf het basketfilmpje uit de beginjaren 50, jongens wat een statisch spel werd er toen afgeleverd. Ik denk dat ik voor de eeste (misschien 2de) keer het stedelijk museum bezocht heb.  Het bezoek werd opgefleurd door een Nijlens zangtrio die ons Nellytje er van overtuigden een stevige neut jenever te drinken. De tentoonstelling "Breugelland, vertier en trammelant" (http://www.kmska.be/export/sites/kmska/content/Documents/
    Tentoonstellingen/vertier_bezoekersgids.pdf
    ) is zeker een bezoekje waard.  Zondagmiddag na een stevig wandelingetje hebben we een vluchtig (je kon er over de kopen lopen) bezoek gebracht aan de "Wereldmarkt". 
    Maar waar het dit weekend vooral om draaide, de 10de editie van de Natuurlopen. Een editie met veranderingen (voorinschrijvingen, chipregistratie, starten op de piste, in maart een officiële wedstrijd, nieuw parcours) en dat mag, dat moet want stilstaan is achteruitgaan. En wat de impact er van zal zijn zullen de organisatoren in maart wel merken. Volk, er was ongelooflijk veel volk, ondanks het niet zo mooie weer maar welke lo(o)p(st)er houdt dat nog tegen. ik had de indruk dat de inschrijvingen de verwachtingen wat overstegen want het was aanschuiven, de start werd zelfs met een paar minuten uitgesteld. 
    Ik heb gisteren veel verslagen gelezen via Facebook (en toestanden) en daar wordt meestal enkel melding gemaakt van tijden en plaatsen, dat mag. Maar uiteindelijk is de "recreant" de grote winnaar in dit niets-moet-alles-mag geheel. Zonder hen geen 825 deelnemers (als enkel de zogezegde winnaars zouden komen, zou er niet veel volk zijn) en gelukkig blijft dit door de organisatie stevig benadrukt. Bijna elke aangekomen atleet/atlete wordt bij naam aangekondigd, met dank aan de verantwoordelijke speakers. 
    Voor mezelf was het "speciaal" (laat ik het zo benoemen), niet omdat ik dit zo aanvoelde maar omdat ik ongelooflijk veel aangesproken werd. Vooral door deelnemers van het eerste uur (de meesten die nu deelnemen weten niet meer hoe klein en bescheiden we begonnen zijn). 'proficiat Rony', 'Rony je hebt hier wat teweeggebracht', 'Rony had je dit ooit durven denken' waren zowat de meest verwoordde zinnetjes die ik te horen kreeg en ik moet toegeven, dat deed me deugd. Van iemand verdiende ik zelfs een standbeeld (maar dat zou misstaan denk ik). 
    Mijn geesteskindje is uitgegroeid tot een volwassen geheel, door AC Lyra degelijk opgevoed, en daar kan ik enkel fier op zijn. 
    Ach ja ik heb zelf ook meegejogd, ondanks in weken, maanden niet meer gelopen te hebben. Heb de 10km nog afgelegd binnen het uur, maar het waren de verkwikkende woorden van de deelnemers die me een beetje op wolkjes hebben doen lopen.
    Proficiat AC Lyra voor een schitterende 10 jaar, waar ik een vijftal jaren een schakel in het geheel mocht van zijn.  


        







       




       



    26-11-2012 om 09:09 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportelen in Lier
     Vanmorgen was het "Sporteldag" in Lier. Onder de vakkundige leiding van de stedelijke sportdienst (bestaat dat eigenlijk nog???) hadden alle 50-plussers de kans om een voormiddag te bewegen.Op het programma stond petanque, tai chi, linedance, tafeltennis en GPS-wandelen. Afsluiten deden we met een broodjeslunch.
    Omdat mijn interesse wel uitging naar het  GPS-wandelen, was ik vanmorgen om 9u30, met wandelschoenen en prachtig weer, helemaal klaar om onze stad GPS-wijze te leren ontdekken.
    Het werd een aangenaam tochtje spijtig genoeg met te weinig tijd om die hele GPS-toestand onder de knie te krijgen. Misschien een ideetje, richting sportdienst, om eens een cursus (ganse dag) te organiseren. Ik ben er van overtuigd aan interesse geen gebrek.
    Alvorens te genieten van een heerlijke broodjeslunch hebben we nog een uurtje petanque  gespeeld ook. De mannenploeg was beter maar wij waren "de schoonste" ploeg.
    Wat bijpraten, eten, iets drinken en een aangename voormiddag was te snel voorbij.

    Tot een volgend artikeltje, groetjes van ...


     
    Leren om te weten ...

    ... en zeer aandachtig luisteren.

    TV Lier altijd en overal present

    Na het wandelen petanque


    Foto`s : eigen materiaal



    22-11-2012 om 14:36 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw begin!!!
    Vermits dit mijn blogje is, mag ik het even over mezelf hebben. Vandaag begin ik (tijdelijk???) aan een "ander" leven. Voor de eerste keer in mijn 57-jarig bestaan ga ik dieeten.Vroeger was mijn-gewicht-houden geen enkel probleem. Wat meer eten, wat meer trainen, poepsimpel er kwam toch geen gram bij integendeel. 
    Maar trainen is een voor mij niet-meer-herkenbaar woord geworden. En zeker nu het weer vochtig en mistig wordt, ik vond zelfs zaterdag dat de lucht een echte stank afgaf, is lopen nog moeilijker. Ik heb me wel ingeschreven voor de komende natuurlopen, maar de vraag is hoeveel zal ik er kunnen meedoen.
    Dus om toch wat kilootjes kwijt te raken ben ik vanaf vanmorgen op dieet. En een verplichting om alle dagen een uur te bewegen. Geen brood meer, geen vettig eten, geen frisdranken. Zes keer per dag mijn mondmolen laten draaien (was vroeger ook normaal), voldoende drinken (water, thee) en veel stomen. Heb juist mijn eerste kommetje muesli naar binnen, wel met fruitsap (sinds mijn geboorte nooit melk gedronken en dat lust ik echt niet). Seffens een 10-uurtje en ga zo maar verder. 
    Mijn voornemen (en mijn vaste wil) is wel om het vol te houden. Wel hebben we enkele uitzonderingen ingelast. Mijn bourgondische gewoonten ga ik niet helemaal opgeven, daar leef en eet ik te graag voor en het is ook niet de bedoeling om "niets meer te mogen eten". Dus in het weekend mag er gezondigd worden en een duveltje mag dan ook. Maar "don`t overdrive" alles met mate (maar ja ik heb er wel wat!!!). 
    Mijn vrouwtje heeft thuis een speciale weegschaal en daar ga ik nu alle weken opstaan om te bekijken of er vooruitgang is. Mijn gewicht is nu 96,5kg en mijn eerste streefdoel is 90kg. Wanneer? Dat maakt niet uit, het moet ook niet te vlug gaan, want dan komt het er achteraf sneller terug bij. In mijn situatie zal "de volhouder wint" zeker van toepassing zijn.
    Ik hou jullie op de hoogte van mijn dieetavonturen.
    Wat het weekend betreft, na een schitterende vakantie een zeer, zeer rustig weekendje achter de rug. Ik heb vooral genoten van de enige-sportman-waar-ik-absoluut-naar-opkijk Sven Nijs. Wat was hij weer outstanding, hij is als wijn hoe ouder hoe beter. Eén opmerking misschien, iedereen is het er over eens dat hij de beste (momenteel) is enkel Niels Albert lijkt daar wat problemen mee te hebben. Hij zou zichzelf populairder maken als hij voor één keer eens toegaf dat Nijs beter is dan hij. Zijn tijd komt nog en hij is een steengoed renner maar als er iemand beter is geef dat dan gewoon toe. Het is me al meermaals (dus niet enkel dit weekend) opgevallen dat hij het daar zeer moeilijk mee heeft.
    Hier ga ik het bijhouden want het is bijna tijd voor mijn tienuurtje (het zal fruit worden). Groetjes en zie of hoor jullie wel.    



          

    19-11-2012 om 09:15 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdekking van Noord-Brabant (Nederland)
    Voor het eerst in vele jaren hadden mijn vrouwtje en ik besloten om 2 weken voltijds op vakantie te gaan. Normaal doen we 1 weekje of maximum 10 dagen.
     Het werd Baarschot (http://www.landal.nl/nl-nl/bungalowparken/nederland/brabant/duc-de-brabant), deelgemeente van Hilvarenbeek. 
    Samen met onze dochter en schoonzoon, plus Sado en het laatste nieuwe familielid Lex, en vrienden van onze dochter hebben we de eerste dagen doorgebracht. Ieder deed waar hij zin in had. Wij, ons tweetjes, ondernamen dagelijks een stevige wandeling  in het bijzijn van Sado, die zich geweldig geamuseerd heeft. Enkele malen lekker gaan eten, onze dochter haar verjaardag gevierd, `s avonds spelletjes gespeeld of wat tv gekeken (8 nederlandse posten waar nog minder te zien is dan bij ons en de reclameblokken lopen de spuigaten uit). De eerste week is voorbijgevlogen.
    Enkele dagen onder ons (om wat tot rust te komen!!!). Ondertussen alle dorpjes en stadjes in de buurt bezocht. Diessen (stelt niets voor) onze thuisbasis, ook Hilvarenbeek (wel lekker gegeten) valt tegen. Oirschot (waar men van zegt dat de tijd er is blijven stilstaan, maar het grote plein staat wel vol auto`s) is een bezoekje waard. En waar het ons om te doen was Oisterwijk (spreek uit Oosterwijk, what`s in a name) is absoluut de moeite. Ook al hadden we een afspraak (die niet nageleefd is) om rondgeleid te worden, we hebben het VVV-kantoor bezocht en voldoende info gekregen om ons een ganse dag te amuseren. We hadden zondag al even langs geweest (maar dan is alles gesloten) wel superlekker  gaan lunchen. Maar we zijn teruggeweest,`s morgens het stadje bezocht, een lunchke : een half eentje : soep, boterhammen met kaas, hesp en eiersalade en een "broodje kroket" (hoe kan ik mezelf hiertoe verlagen?) en een "witte trappist" (blijkbaar enig in de wereld maar wel pittig van smaak). In de namiddag een stevige wandeling  in de Oisterwijkse bossen en vennen.
    Nieuw bezoek was al op komst, eerst een vriendin van mijn vrouwtje en dan nog 3 andere vrienden. De laatste 4 dagen zijn alweer voorbijgevlogen. Ondanks de sombere vooruitzichten hebben we maar 2 wandelingen (in totaal meer dan 120km gestapt) in de regen gemaakt en enkele dagen zelfs in t-shirt. 
    Maandag was het huiswaarts-keren-dag en na nog een wandelingetje in Zoersel en een afsluitende lunch in de Wandeling kunnen we deze veeertien dagen catalogeren onder de noemer alweer-te-snel-voorbij. 
    We hebben genoten en het leven gaat ondertussen zijn gewone gangetje. Dit was onze laatste van-huis-weg-belevenis maar volgend jaar vliegen we er terug in (of uit zoals je wenst).
    Vermits beelden meer zeggen dan woorden hier een fotoreeksje ivm onze uitstap.
    https://picasaweb.google.com/108550527885156830577/DiessenBaarschotNov2012#
    slideshow/5810574093349640898


    Veel plezier er mee en tot ...
       









    15-11-2012 om 10:01 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op weg naar ...
    Vandaag een zeer kort artikeltje want we zijn hier bezig met de laatste voorbereidende handen te leggen aan onze Nederland-uitstap. Mijn vrouw die loopt dan rond als een kippetje (maar´t is wel een mooi) zonder kop en ik volg "getrouw" in haar voetsporen. Etenswaren, kledij, leesboeken, pc`s (ze gaan allebei mee???), wandelkaarten, allerlei elektronische toestanden (gsm, fotomateriaal, draadjes enz...) alles wordt degelijk gecheckt en gedubbelcheckt. 
    Voor 14 dagen de Nederlandse sfeer en lucht opsnuiven. Om toch even de politiek toer op te gaan, dit is in voorbereiding van een onafhankelijk Vlaanderen. Als het echt goed meevalt word ik Nederlander en anders kan ik nog altijd Waal worden nietwaar. Dan ben ik een allochtoon in mijn eigen land en kan ik eens aan de lijve ondervinden wat dat inhoud. Genoeg geluld, hahaha!!!
    Oisterwijk (spreek uit oosterwijk) here-we-come, een challet voor 6 personen, ja we gaan met 2 op vakantie maar we zijn bijna geen enkele dag alleen. Van enkele vrienden hebben we tips gekregen wat we zeker moeten bezoeken, in Oisterwijk krijgen we een "officiële" rondleiding, kortom we gaan geen tijd hebben om ons te vervelen.
    Hier ga ik het bij laten, je zal regelmatig op de hoogte gehouden worden van ons reilen en zeilen in Noord-Brabant, Nederland.

    En wie zin heeft kom gerust eens af, het is amper iets meer dan een uurtje rijden.

    http://www.brabant.nl/
    http://www.landal.nl/nl-nl/bungalowparken/nederland/brabant/duc-de-brabant

    29-10-2012 om 08:49 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St. Gummaruszomer
    Ondanks een week uitstel was de patroonheilige van onze stad zijn inwoners niet vergeten. Vanaf vrijdag al schonk hij hen een schitterende 3-daagse nazomer, soms met een grijs tintje en een flauw zonnetje, maar uiteindelijk was het een prachtig weekend.
    Vrijdag was het voor ons "autodag", met 2 auto`s naar de garage, met eentje terug. Met eentje terug naar de garage met de andere terug naar huis. Even een tussenstop in de Marnixhoeve voor onze wekelijkse vrijdagse-middag-lunch. Paling in groene kruiden heb ik gegeten, raar maar waar. Want voor mij bestaan er maar 2 palingerechten die super zijn, die van Den Draaiboom (sorry voor de sluikreclame) en die van mijn schoonmoeder. Maar het was een heerlijk gerecht, niet beter dan beide anderen, maar wel lekker en met een fris, koud duveltje. Wat wil een mens nog meer? Voor de laatste maal terug naar de garage. Onze beide autootjes zijn klaar voor de winter, nagekeken en belegt met winterbanden. We hebben wel meer dan 1,5 uur extra in de garage doorgebracht want we zijn zinnens om in het voorjaar een nieuwe te kopen en onze beide huidige autootjes te verkopen. Kandidaten???
    Zaterdag hebben we voor het eerst kennis gemaakt met onze dochter haar nieuwe hond (die ze op de autostrade van Turnhout heeft gevonden!!!).
    Sado en Bo in een lijf-aan-lijf-gevecht

    Bo noemt hij en het is een Kaukasische herdershond (4 maanden oud en bereikt als volwassen een schofthoogte van 80cm). Nog eventjes afwachten en ze kan hem definitief adopteren.
    Elk jaar gaat in onze stad de processie ter ere van St. Gummarus (http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121021_00342667&_section=12852826&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=regio-nb), onze patroonheilige, door. Dit jaar met een weekje uitstel (omwille van de verkiezingen) maar alweer in een prachtig weertje. En volk, je kon (bij manier van spreken) over de koppen lopen. Zij die niet meeliepen in de processie stonden aan de kant maar gans Lier was op de been. Vlug een soepje verorbert en dan met mijn fietsje op weg naar onze deelgemeente Koningshooikt. Het was de "Dag van de trage wegen" en "Voetweg 49"
    werd er in de schijnwerpers gezet. Deze voetweg is opgenomen in de Atlas der Buurtwegen en de stad is verantwoordelijk voor het onderhoud. Maar één van de aanpalende eigenaars heeft een deel van deze voetweg ingepikt. Misschien is het interessant om zoals in Haaltert is gebeurd een proces in te spannen en een dwangsom op te eissen. Neen alle gekheid op een stokje, de stad heeft verplichtingen en ze moet die naleven punt andere lijn. Vermits er NIEMAND van de politici het nodig achtte om aanwezig te zijn heeft een ludieke burgemeester zijn bekommernissen uitgesproken. Met enkele rake hamerslagen  werden enkele paaltjes in de grond geklopt die de eigenlijke voetweg moeten afbakenen. Hopelijk wordt er toch nog werk van gemaakt en kunnen de Lierenaars en Hooiktenaars terug ten volle genieten van deze voetweg. En ik heb de indruk dat er nog zulke voetwegen zijn die nog niet onderhanden zijn genomen. Er is dus duidelijk nog werk aan de winkel en Hanne,  de afgevaardigde van de vzw Trage Wegen (http://tragewegen.be/), kon dit enkel volmondig toegeven. We hebben er nog een leuke wandeling  (ongeveer 11km) van gemaakt en geprofiteerd van de mooie natuurrijke omgeving. 
    De bedoeling was om `s avonds met mijn vrouwtje mosselen te gaan eten in het college maar daar zat een massa volk (zelfs geen 2 plaatsjes voor ons waren er vrij). Geen mosselen maar frietjes van de Ferre (die zijn ook lekker). 
    Een overvol, schitterend weekend is achter de rug. Nog een drukke week en dan ... . Hahaha, verrassing.

      

    Nog meer paddestoelen ontdekt

    Onze "nieuwe" burgemeester



    Foto`s : eigen materiaal

    22-10-2012 om 09:39 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pracht van een natuur
    Alleen thuis, mijn vrouwtje wordt vandaag gevierd voor haar 35-jaar optreden in het ziekenhuis. Als beloning mag ze naar een film gaan waarvan ze de titel niet eens kent. Nu ja het is ook maar 35 jaar !!!
    Vanmorgen omwille van de regen een (infrarood)saunatje genomen en na de middag mijn wekelijkse lymfedrainage. Maar leuk weertje, een waterzonnetje, grijze wolkjes maar zeer zachte temperaturen. Dus ik op weg. Sinds enkele weken hebben we in onze stad de kans om via het wandelroutenetwerk  
    (Op deze manier kan het wel fout aflopen)

    een eigen wandelparcours op individuele maatstaven uit te werken. Zo gezegd, zo gedaan. Via de punten 23 (Mijl), 24 en 25 (Fort van Lier), 12, 14, 15, 16 (Neerloop), 17 (Mushaagbos)  , 18, 20, 12 (Leuvensepoort) en 9 terug naar de Merelstraat. Een kleine 10km als ik het even vluchtig becijfer.  
    Onderweg onnoemlijk veel paddestoelen tegengekomen, spijtig genoeg ken ik er niets van. De natuur is echt wel prachtig in de hersft. Alleen (op stap) met de natuur een mens kan er enkel maar vrolijker van worden.     

     
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegenzwam                         http://nl.wikipedia.org/wiki/Gewone_zwavelkop
     
                                                                                   Vliegenzwam   
     
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Melkzwam                                            
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Bleke_franjehoed



    http://nl.wikipedia.org/wiki/Geschubde_inktzwam 
    Kan er misschien iemand helpen met op elke soort paddestoel een naam te plakken? Je hebt mijn eeuwige dank!!!


    Grote liefde tussen moeder Koe en vader Stier

    Spijtig genoeg kom je dit al te vaak tegen!!!



    Foto`s : eigen materiaal

    18-10-2012 om 00:00 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    15-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kaarten zijn geschud en verdeeld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goeiemorgen Lier, hopelijk heeft iedereen zijn kater, hetzij van de drank hetzij een politieke kater, doorgespoeld want het leven gaat op zijn gestaag ritme verder.
    Maar ...
    ... allereerst proficiat aan vooral N-VA, eigenlijke de enige winnaar in onze stad, maar ook aan alle 31 verkozen gemeenteraadsleden die de volgende 6 jaar gaan optreden voor het belang van 36 000 Lierse burgers. 
    Zes jaar geleden hadden er velen een slecht gevoel bij een monstercoalitie, zij zijn nu wel afgestraft, maar eigenlijk hebben zij het samen goed doorstaan. Er is nu "tijd voor verandering"  en natuurlijk geven we ook hier aan de nieuwe bestuursploeg het voordeel van de twijfel.
    Volgens de laatste berichten zullen N-VA en Open VLD de nieuwe bewindsploeg vormen (http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLLVA_20121015_001&utm_source=standaard&utm_medium=article&utm
    _term=feed&utm_campaign=crosspromoreg
    ). Een ietwat voorspelde combinatie alhoewel er in het krantenartikel van vorige week in GVA nog een redelijke diepe zee vloeide tussen beide partijen. 
    Van de meerderheidspartijen heeft eigenlijk enkel Sp.A/Groen standgehouden (één zetel meer maar als we de uitslagen in 2006 samentellen toch iets minder dan verwacht). Open VLD zelf verliest 2 zetels, Lier en Ko idem en "de" grote verliezer is CD&V. Maar de allergrootste verliezer is Vlaams Belang van 9 naar 3 zetels, een verlies van 13%. De heer Tersago blijft verweesd met 1 zetel in de gemeenteraad.   
    En nu maar afwachten. Ik stel me persoonlijk heel wat vragen, vooral over het sociaal beleid (beiden hebben geen echt programma voor de 30 % ouderen en voor de 20% mindergegoeden). Voor de sportieve aspiraties (behalve misschien Lierse) van onze bestuursleden houd ik mijn hart vast. Geen ven beide partijen betoont in zijn programma (buiten de Hoge Velden, maar dat is een eeuwigheidsverhaal) een ruime interesse. Cultuur (???) en feestvieren, toch 2 typische Lierse aangelegenheden, vooral bij dat laatste is er een duidelijk probleem voor het "al-te-serieuze" N-VA. Als je op tv komt en kan melden dat je de grootste partij bent van een fantastisch Lier, zelfs dan kan er nog geen lachje af. Sorry meneer Boogaerts en ik weet ook wel dat een stad niet kan bestuurd worden met een lach (alhoewel!!!) maar eens flink uit de bol gaan daar is niets mis mee. En dan heb ik het nog niet gehad over het mobiliteitsprobleem (gaat Open VLD hier een 100% bocht nemen) terug alle auto`s over de Markt (???), fietser en voetgangers die alweer een bijrolletje mogen spelen (we moeten ze tenslotte toch tolereren), slagen zij er in om de bussen van onze markt te houden (geloof ik nooit, de Lijn kennende). En ja vanaf volgend jaar mag je alles terug in één vuilzak gooien (is er hier geen langdurig contract ivm de OCT`s of is N-VA dat vergeten.

    Ik ga er mee stoppen, een ganse week heb ik me "politiek" beziggehouden (blijkbaar ben ik de enige politieke blogger in onze stad) maar het is nu tijd voor mezelf en de realiteit. Heb alweer een schitterend weekend achter de rug dat eigenlijk enkel maar bestond uit lekker (gaan) eten en veel (alcoholisch) drinken. Het is nu tijd voor een loopje (neen niet weg van de realiteit maar er terug in).
    Tot één dezer en alweer veel leesplezier. 


    foto : uit GVA (http://www.gva.be/regio-antwerpen-zuid/lier/verkiezingen2012/n-va-en-open-vld-proberen-coalitie-te-vormen.aspx)

      

    15-10-2012 om 09:40 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ultieme !!!
    De verkiezingswedstrijd loopt stilaan op zijn einde. Het climaxale is nabij.  Het heeft iets intiem, nu ja, echte liefde komt er niet aan te pas, maar je komt iets meer te weten soms krijg je zelfs iets meer te zien. Het intieme gaat over in het sexuele. Sommigen hebben hun partner al gevonden, anderen doen het solo, misschien zijn er zelfs bij die ... .
    Het voorspel, voor sommige duurt dit iets langer dan voor anderen, is stilaan achter de rug. Alle benodigdheden liggen klaar om gebruikt te worden.
    Het eigenlijke sexuele ritueel komt traag maar zeker op gang. Het is nog een beetje zoeken naar de manier waarop. Hou ik het simpel, doe ik het iets gedurfder, neem ik mijn tijd of ..., doe ik het in één keer of .... Ervaring speelt uiteraard een grote rol. Voor de nieuwelingen onder jullie is het wat moeilijker om de juiste weg te vinden en niemand zal je helpen. Je bent volledig op jezelf aangewezen, dit in tegenstelling tot andere ervaringen waar je meestal op wat hulp kan rekenen. Nee dit leer je zelf, zelfs tientallen boekjes of internetsides kunnen enkel maar een leidraad zijn tot. Voor sommigen zal het plezierig zijn, voor anderen een must, een verplicht nummertje. Dit alles moet uitmonden in "le moment suprême". 
    14 Oktober wordt één groot orgasme. Maar ... het resultaat kan wel verschillend zijn. Sommigen blijven verdwaasd en verweesd achter, houden misschien een trauma over. Anderen maken zich geen illusies en vonden het orgasme op zich al fijn en denken bij zichzelf op naar het volgende.
    Enkelen zullen een blijde geboorte meemaken die ze zes jaar lang kunnen koesteren.
    En dan begint de echte opvoeding en de resultaten zijn niet voorspelbaar. Niet iedereen heeft alles in de hand.

    Voor iedereen waar dan ook een prettig orgasme op 14 oktober.
    Rony

    Hiermee komt een einde aan een week politieke beslommeringetjes. Met voor- en tegenstanders, met gelukkigen en ongelukkigen, met positieve en negatieve kritieken en met één artikeltje die mijn zieleroerselen diep hebben aangesproken. Maar het moest even van mijn lever. Geluk is iets dat je jezelf bijbrengt. Dank aan alle lezers en jullie waren (voor mijn piepklein blogje) met veel. Een wekelijks opkomst die ik nog niet had meegemaakt. Tot volgende week tot een volgend blogje.   


    13-10-2012 om 10:05 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoud (4)
    Mijn artikeltje voor vandaag was eigenlijk al klaar en het zou een luchtig voor-de-verkiezingen laatste schrijfsel worden.

    Maar ...

    Enkele gebeurtenissen en het debat in Terzake gisteren hebben mijn mening doen veranderen. Nee, ze hebben me niet kwaadgemaakt maar wel even doen nadenken.
    Ik heb alle programma`s nog even overlopen en er wordt geïnvesteerd in straten, pleinen, in sport- en cultuurinfrastructuur. Er wordt melding gemaakt van autoluw en autovrij, van meer mensen om de fiets enz... . Er wordt ruzie gemaakt over een knip ja dan neen in onze stad. Maar als het gaat om investeren in mensen kom ik nog niet aan 20% (en dat is nog hoog ingeschat) van de programma`s die opgemaakt zijn.
    En hier wil ik het dan even over hebben. En vooral (naar aanleiding) van Terzake over ARMOEDE.

    Politici hebben makkelijk praten (als men en burgemeester en lid van het Vlaams Parlement is, als men en senator en toekomstig burgemeester is enz...) maar amper 2 lijntjes in jullie teksten gaan over armoede en dan nog vrij summier. Meer dan 15% van onze bevolking leeft in armoede. Ergens lees ik dat we "ze" moeten opzoeken,  "ze" detecteren. Iemand met een hoofdoek kan je op 100m zien aankomen maar misschien leeft je buurman wel onder de armoedegrens en dat heb je niet eens opgemerkt.
    Wel ik zal jullie helpen bij jullie zoektocht, jullie hebben iemand gevonden die onder de armoedegrens leeft ja IK. Mijn maandelijkse financiële ontvangsten liggen rond de 800 euro, ja u leest goed 800 euro. Dat is net boven het minimum leefloon in België (786 euro) maar een heel stuk onder de "Europese" armoedegrens die 973 euro bedraagt.
    En ik heb heel makkelijk praten, ik heb een vrouw die goed verdient, het huis (haar huis!!!) is afbetaald en de kinderen zijn gelukkig. Maar, en ja daar heb ik meermaals over nagedacht wat ga ik doen als mijn vrouw sterft of als ze me om één of andere reden buitengooit. En zeg nooit dat kan niet. Ik heb met een kankerpatiënte gesproken die door haar man EN kinderen op straat is gezet omdat ze dachten dat kanker besmettelijk was (dit maar om aan te tonen dat alle redenen goed zijn). Dan moet ik wel verder met mijn 800 euro en gaan jullie dan voor mij een brood kopen, een dak boven mijn hoofd bezorgen? Neen waarschijnlijk niet. Misschien kan ik onder een brug gaan wonen of met mijn laatste centen een dikke koord kopen en een hoge boom opzoeken. Het is niet voor niets dat ik met al mijn activiteiten (buiten eentje) gestopt ben. Er zijn inderdaad akkefietjes die mijn besluit hebben "helpen" maken maar de energie die ik overal instak is eigenlijk de energie die ik voor mezelf nodig heb. 
    Maar het wordt hoog tijd dat er aan dit fenomeen, dat eigenlijk in een rijk land als België niet zou mogen bestaan, iets gedaan wordt. En ja het is een "kerntaak" van de stad om er iets aan te doen. En niet enkel, zoals de NVA zo mooi zegt, de mensen "activeren". Ik ben beste politici niet meer te activeren, ik heb kanker (die nooit geneest), heb een herseninfarct gehad (waardoor 20% krachtverlies op mijn linkerzijde), ik ben aan mijn hart geopereerd en ik ben astmatisch. En zo zijn er velen , zelfs velen die er nog erger aan toe zijn. 
    Een tweede punt dat ik wil maken. Ik heb altijd gedacht dat de lijstvorming een weerspiegeling van de maatschappij moest of zou zijn. Maar dat doet de waarheid zwaar geweld aan. 33 % van onze bevolking is 55-plusser (ik heb het niet nageteld maar ik denk niet dat we er komen), en als ik goed gelezen heb zijn er 2500 Gomorpassen uitgedeeld. Dat betekent dat er minstens 1/10 of 1/15 mensen met die pas op de lijst moeten staan (dat is 2 tot 3 per lijst). Is er één iemand in deze situatie die op een lijst voorkomt? Ik dacht het niet. "Ons Gedacht" is een plaats waar mensen in armoede het woord nemen, maar daar waar ze het woord zouden moeten nemen daar krijgen ze de kans niet voor. Of beweren jullie dat deze mensen niet intelligent genoeg zijn? Neen toch!!! 

    Ik ga hier eindigen. Een artikel met zelfbeklag maar veel eigenwaarde. En neen ik ben niet jaloers of kwaad, op niemand. Ik ben waarschijnlijk één van de gelukkigste mensen die op deze wereld rondlopen. Ik heb dit enkel maar geschreven in de hoop (HOOP) dat tenminste één van jullie hier eens over nadenkt en er de volgende zes jaar iets aan doet.
    Mag ik iedereen en dan bedoel ik echt iedereen veel succes wensen volgende zondag 14 oktober.  

    En niet "tussen pot en pint" maar in de harde realiteit wil ik met iedereen discussiëren over deze zeer mensonwaardige omstandigheden.          



              

    12-10-2012 om 08:28 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoud (3)
    CD&V heeft ons overstelpt met persoonlijke flyers (kaartjes) met slogans waar ik eigenlijk van uit ga dat ze vanzelfsprekend zijn. Natuurlijk is dat niet zo maar overdrijven is niet nodig. 
    Inhoudelijk (http://lier.cdenv.be/nieuws/cdv-lier-koningshooikt-heeft-deze-keuzes-gemaakt) is dit de partij (volgens mijn bescheiden mening) met de meest uitgebreide uitleg (72 pag.) waar ze met deze stad naartoe willen. Veel aandacht voor jongeren, veiligheid en netheid staan hoog in het vaandel, veel tijd voor "vrije tijd" met een duidelijk engagement. En zij hebben me vooral bekoord met hun "ouderenbeleid" (de enige partij met een item, ouderenbeleid). Langs de andere kant zijn het de "tsjeven" die bij de volksraadpleging (ivm de Markt) met een alternatief plan voor de pinnen kwamen, terwijl het enkel ging over het originele plan. Mij lijkt het als je iets alternatief brengt dat je TEGEN stemt. Omwille van één of andere reden (???) hebben ze hun kazak volledig gedraaid. Zij hebben in hun rangen de "man" die er naar streeft om Lier van het huidige aantal inwoners naar
    45 000 te brengen, zonder de verdere gevolgen hiervan in te schatten. Maar ja dat brengt extra geld in het laatje, maar weet men ook wat het kostenplaatje hiervan is. De "man" met zijn bataljon advokaten tijdens één van de vergaderingen ivm de Gassite. Ik stond perplex, en de aanwezigen ook denk ik. Heb je zelf de moed niet om je burgers toe te spreken? Eerlijkheidshalve moet ik toegeven het meeste problemen te hebben met bepaalde personen uit deze lijst, maar dat is zuiver persoonlijk. Tot slot wil ik ook toegeven dat als ik de burgemeester mag bepalen de heer Breugelmans een grote kans zou maken.      
    Veel succes met de nakende verkiezingen aan CD&V.  

    Mag het zijn dat iemand die "anders" geëngageerd is toch symphatie heeft voor iemand "anders"? Bij mij kan dat. Als er één iemand gedurende deze legislatuur zijn nek heeft uitgestoken, of men het er mee eens is of niet doet even niet terzake, dan is het de heer Hermans. En in hun programma (http://www.lierenko.be/index.php/programma) willen ze nog een stapje verder gaan. "Van droom naar daad", dromen zijn soms bedrog maar er staan enkele opmerkelijke items in. De "havenontsluiting" (de enige partij die hierover spreekt), nochtans bestaat er nog een andere oplossing waar men niet over spreekt. Een schaatsweide lijkt me iets te ver gezocht maar de ophaling van de roze zakken lijkt me een goed idee. De grootste verrassing op de lijst is oud-Vlaams Belanger Frans Verzwyvel, die ik heb leren appreciëren toen ik zelf nog in de mobiliteitscommissie zat. Veel jong en schoon volk maar is dat voldoende? Waar ik mezelf vragen bij stel is of de heer Hermans financieel niet van 2 walletjes eet, een soort belangenvermenging. Maar als advocaat zal hij mijn stelling wel weten te ontkrachten zeker? 
    Veel succes met de nakende verkiezingen aan Lier en Ko.

    Is alles nu gezegd, nee natuurlijk niet er ligt nog veel op het puntje van mijn tong maar ik heb getracht het zo netjes mogelijk te behandelen. En reageren mag steeds.
    Dit is mijn laatste blogartikeltje over de verschillende partijen.
    En Sp.A/Groen hoor ik al zeggen. Iedereen weet waar ik voor sta daar moet ik geen verdere uitleg over geven. En het zou heel abnormaal zijn als elk partijlid het met alles wat de "partij" zegt eens is. Ik stem dus met hart en ziel GROEN.

    Nog een laatste opmerking er staan nl. 3 Van Oosterwycken op 3 verschillende lijsten. Twee ken ik de derde is mij totaal onbekend maar ik wil hem wel eens ontmoeten. Er is maar eentje die op de "juiste" lijst staat : Bram Van Oosterwyck plaats 19 Sp.A/Groen.
    Tot morgen voor de eindafrekening.      


     






    11-10-2012 om 10:24 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoud (2)
    Vandaag in Gazet van Antwerpen een dubbelpagina interview met 2 Lierse burgemeesters? De huidige burgemeester Marleen Vanderporten (Open VLD) en de man-die-denkt-al-burgemeester-te-zijn Frank Boogaerts (N-VA). Eén kleine opmerking, het water tussen beide is "veel" te diep, in geen enkele van de gestelde vragen komen ze echt (kerntakendebat en belastingen NIET verhogen) overeen. Natuurlijk had de krant andere vragen kunnen stellen.
    Als "man op de straat" wordt er meermaals gediscussieerd (geluld heb ik gisteren op een terras vernomen) over de Lierse politiek. En over N-VA hoor ik de wildste geruchten, onze lijsttrekker wordt de nieuwe Lierse burgervader, we halen zeker 15 zetels, sommigen zijn gematigder en houden het bij 8 à 10 (dit lijkt me zeer realistisch). En dat ze de grootste partij gaat worden daarover is bijna iedereen het eens (daarom is het nog niet!!!, maat toch).
    Drie jaar hebben ze een schepen geleverd (en dan slim als ze zijn de stekker er uitgetrokken er was toch niets meer te verdienen) maar van verandering (het grote N-VA codewoord) hebben we niet veel gezien. Ze hebben meegehuild met de wolf in het bos, een wolf die ze nu willen neerschieten. En kom niet af de tijd was tekort, alleen kun je niets veranderen. Doe je zes jaren meerderheid mee uit en beslis mee (of niet mee) de heer Tersago heeft het ook gedaan.
    Een "ganzenbord" met schaapjes is een leuk ideetje (anderen brengen een stripverhaal op de markt of een poëzie-album) maar jer raakt er geen poot mee vooruit. Ik heb het samen met mijn vrouw proberen te spelen (op een geel vakje nogmaals gooien, op een zwart vakje beurt overslaan) maar het lukte ons nooit om het einde te halen. Als dat de bedoeling is van de partij!!!.
    Het totale programma leest u hier : http://lier.n-va.be/files/afdeling/generated/uploads/programma_2012.pdf)
    "Wij zetten de stad op dieet" (staat letterlijk in het programma), het spreekt me persoonlijk wel aan, maar ik ben een echte Lierenaar en feest veel te graag. Een stad met "groen"e longen, als je het stadspark vergroot vergeet aub niet eerst de grond van het oude zwembad af te graven. Over de Lierse knip is men zeer consequent maar wat gaat men doen als men moet samenwerken met één of meerdere partijen die de knip wel goed vinden en niet willen veranderen? Over het verenigingsleven kunnen we het zeker eens zijn. Maar "het sociale vangnet is geen hangmat, maar een trampoline die iedereen helpt zo snel mogelijk weer op eigen benen te staan"  hier heb ik toch redelijk wat bedenkingen bij. Niet iedereen kan nog trampolinespringen (ouderen maken 1/3 van onze bevolking uit maar eigenlijk heeft enkel CD&V een echt ouderenbeleidsprogramma) en op "eigen benen" staan??? 
    Nog één kleine opmerking. Iemand die niets van politiek kent is met mij naar één van de debatten geweest en zei die mijnheer Boogaerts kan die eigenlijk wel lachen. Nu moet ik toegeven ik kan er niet op antwoorden want ik heb het zelf ook nog nooit gezien, maar ik ga er vanuit dat hij als echte Lierenaar ook houdt van feestjes en af en toe jezelf-eens-laten-gaan. Misschien kan hij met een leuke lach nog wat extra stemmen winnen!!!
    Veel succces met de nakende verkiezingen aan N-VA.

    Open VLD levert momenteel de burgemeester maar ten huize schrijver-des-artikels zijn we teleurgesteld. Wat een Mechelse burgemeester klaarkrijgt om zijn stad op te waarderen daar moet een Liers partijlid toch ook meer uithalen of is dat iets te naïef bekeken. Eén voorbeeld de Lierse Ring ligt al meer dan 6 jaar te wachten op heraanleg had een voorzitster van het Vlaams parlement daar niets kunnen aan doen? Zij geeft ook altijd een zeer "slap" handje en je weet wat psychologen daar over zeggen. Een Open VLD-er die openlijk claimt enkel maar in de gemeenteraad te zetelen als hij schepen wordt is niet de meest doordachte uitspraak.
    Met hun programma (http://lier.openvld.be/Library/docs/programma%2014-10-2012.pdf) geven ze aan om op de huidige weg voort te willen gaan. De stad blijft autoluw, een betere communicatie met de Lierse burger (en een open communicatie), het kerntakendebat (hopelijk is dat een positief bedoeld gegeven en geeft dit geen aanleiding tot meer werk met veel minder mensen). Een langetermijnvisie over ondernemen. Een veilige bereikbare stad waar het aangenaam is om te vertoeven is wat we allemaal willen daar kan geen enkele burger iets op tegen hebben.
    Veel succes met de nakende verkiezingen aan Open VLD.

    Mijn tekst (die nogmaals zeer, zeer persoonlijk is) gaat alweer de lange kant op. Stoppen is de boodschap. Een loopje (om met dat afvallen te beginnen) en dan lekker koken (om mijn gewicht op peil te houden) vragen nu al mijn aandacht.
    Morgen zijn we er weer voor meer (weer hahaha) inhoud!!!        


    Gisteren op RTV vandaag geblogd :
    http://www.rtv.be/artikels/verkiezingen/2012100611203988_de-keuze-debat-lier

    10-10-2012 om 09:26 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoud (1)
    Gisteren een eigen politiek folietje aan dit blogje toegevoegd en zoals gezegd vandaag wat inhoud. Laat me duidelijk zijn dit is een zeer persoonlijke interpretatie van het gegeven "inhoud". Drie debatten heb ik meegemaakt en telkens bleek dat er langs de ene zijde "de meerderheid" (het zou niet van goed bestuur getuigen moest het anders zijn) staat en langs de andere kant ook " de meerderheid" (mijnheer Tersago is schepen en de heer Boogaerts was 3 jaar schepen) aangevuld met het Vlaams Belang.
    De nieuw opgerichte stadspartij onder aanvoering van OCMW-voorzitter Tersago (verkozen als Open VLD-er, dan eventjes LDD-er en nu ...) gaf een eerste krantje (8 pag.) uit met 7 blz. afbraakpolitiek en de rest hoe goed het gaat in het OCMW. Als je zelf behoort tot de Lierse meerderheid en je bestuurt 5,5 jaar mee en nu ineens is er niets meer goed dan is er een probleem. Heb je dan 5,5 jaar de kiezer bedrogen (kassa, kassa en hoera ik heb een postje) of heb je jezelf bedrogen (heb maar al de tijd het spelletje meegespeeld)? 
    Het laatste krantje (verkiezingsfolder) van Vo.L.K (http://www.vo-lk.be/wp-content/uploads/2012/07/programma-vo-LK-14-oktober-20121.pdf) geeft  een duidelijker beeld waar de partij voor staat, geen afbraak meer maar klare standpunten. Dat is wat we willen, of we er uiteindelijk mee akkoord gaan is een ander verhaal. Een veilige stad, een gezond financieel beleid, een bruisende lokale economie, een mobiele stad, een leefbare en sociale stad en een goede ruimtelijke ordening. Duidelijke standpunten met de nodige duiding. Enkele kleine persoonlijke opmerkingen, geen monstercoalitie meer (vraagje als zich hetzelfde voordoet als momenteel bezig is, is dat dan zonder de heer Tersago), kerntaken vastleggen, de stad heeft maar één kerntaak en dat is "zijn" burger een zo goed mogelijk bestuurde stad aanbieden. Voor iedereen goed doen kan niet altijd maar men zit in die ivoren toren niet uit eigen belang maar in het belang van de burger. Adviesraden afschaffen, is wettelijk niet altijd toegelaten en wie bepaald welke adviesraad er niet meer bijhoord.
    Veel succes toegewenst voor de nakende verkiezingen aan Vo.L.K.

    Vlaams Belang was bij de vorige verkiezing de grootste partij in onze stad. Het bracht hen enkel op de zetels van de oppositie, de enige echte Lierse oppositiepartij trouwens. Of ze deze kunsttoer gaan herhalen lijkt me zeer de vraag. "Kies veilig" is hun slogan maar willen we dat niet allemaal. Hun voorstellen kan u lezen op : http://www.vlaamsbelanglier.be/10/16/. De website is duidelijk maar de verkiezingsfolder zijn opgevuld met (niet altijd iets zeggende) slogans, goed betuur, propere stad enz... . Over de huidige mobiliteitssituatie zijn ze zeer adequaat en to-the-point, de knip moet verdwijnen. 
    Beide voorgaande partijen hebben punten van overeenkomst ivm de mij-meest-interessante items, sport en senioren. Amper enkele regeltjes worden hieraan besteed en de Hoge Velden is al een
    20-jaren-verhaal.  
    Veel succes toegewenst voor de nakende verkiezingen aan het Vlaams Belang.

    Hier gaat ik het voor vandaag bij houden, trop (tekst) is teveel (tekst) zou Vanden Boeynants zeggen.
    Tot morgen bij leve en welzijn (of is dat van het goede "teveel")







    09-10-2012 om 09:06 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan het zijn ... ?
    ... dat het binnenkort verkiezingen zijn? Als je het nu nog niet beseft dan woon je in een allochtoon land!

    Elke dag is er wel één of andere partij die je brievenbus opsmukt met sloganeske folders.
    Verkiezingsdrukwerk, je wordt er weemoedig, depressief, overbelast en ga zo maar verder, van. Men slaat de slogans om je oren. We kunnen er alleen maar beter van worden. Beloften die 6 jaar geleden gemaakt zijn en nu terug op de agenda verschijnen omdat men ze niet heeft waargemaakt(meest opvallend iedereen wil van de Hoge Velden eindelijk werk maken maar dat was 6 en 12 jaar geleden ook al het geval). Nieuwe beloften waarvan we binnen 6 jaar het resultaat zullen zien!!! Je ziet door het bos de bomen niet meer.
    Als men alle beloften op een hoopje gooit, dan gaat het hier goed wonen zijn, een proper  stadje worden, aan verhoogde belastingen heeft iedereen een broertje dood (maar zitten we niet met een schuldenlast van 2000 euro per inwoner, ja u leest goed ik heb het ook 3 keer nagekeken).
    Maar ...
    waar het mij hier om te doen is, zijn de folders.
    Ik heb mezelf veroorloofd alle verkiezingsdrukwerk partij per partij te schikken en wat is mijn ontluisterende vaststelling :
    Bijna 1kg (en er is nog een week te gaan) folders heb ik tot op heden in de bus gekregen, tussen ons gezegd en gezwegen geeft dat (in de veronderstelling dat er in Lier
    16 ooo woonentiteiten bestaan) 16 oookg (16 ton) drukwerk. Gigantisch, om het dan nog niet over het kostenplaatje te hebben.
    De verdeling (van deze 1000g) is als volgt (tussen haakjes 6 jaar geleden) : VLD : 160g (305g), CD&V 110g, Nva : 160g (samen 220g), Lier en Ko 150g (140g), Vlaams Belang 70g (115g), Vo.L.K. 100g en Sp.A/Groen 250g (Lier Leeft 160g, Groen! 25g) en toen Lier MM 140g, maar die bestaan niet meer. 
    Qua aantal folders en flyers : VLD : 8 (18) , CD&V 4, Nva 7 (samen13), Vlaams Belang : 4 (12), Lier en Ko : 3 (4 (allemaal partijgebonden) en Vo.L.K. 2, Sp.A/Groen 6 (Lier Leeft 14, Groen! 2), Lier MM 13 (geen partijfolder allemaal individuele flyers) .
    Dat maakt samen 34 (76) folders, waarschijnlijk zal dit laatste getal hoger liggen, maar niet iedereen steekt een flyer in de bus bij gelijk wie.
    En dan willen we het hier nog niet hebben over de affiches en borden langs de wegen.
    Voor al dat misbruikte papier en voor al het houtwerk waar onze affiches opkleven, heeft men wel wat bomen moet uitdoen. Ik zou zeggen doe zo verder dan kunnen we in de toekomst toch  door het bos de bomen terugzien.
    Maar haalt dit nu allemaal iets uit? Hopelijk voor de hardwerkende partijen wel, maar ik heb alle folders gelezen (daar hebben we het morgen over) doen alle Lierenaars dat???

      






    08-10-2012 om 09:52 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Altijd op stap
    Vrijdag heb ik de ganse dag in het Vlaams Parlement doorgebracht. Met de trein, deze keer alweer te laat, is het altijd een beetje reizen. Te voet door het Warandepark (mooie beelden!!!) onderweg enkele vrienden opgepikt en dan naar de kelder voor een dagje Ouderenraad "Actief ouder worden, een leven lang". Iemand schreef op FB "dat is toch niets voor u, snotneus", maar als GPL-voorzitter (prov. Antw.) kon ik daar niet ontbreken.
    Een verslag ga ik niet geven want op http://www.groen-plus.be/nationaal/Actief%20ouder%20worden,%20een%20leven%20lang.htm kan je het relaas geschreven door Walter perfect opvolgen. De voorzitter van de ouderenraad (http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/VK_120928_ouderen_politiek) verwoorde perfekt, waar ik voor opkom.
    Eén kleine opmerking, die ik in het verleden nog gemaakt heb, vanuit Lier was niet de minste interesse voor een dagje Ouderenraad. Nochtans waren meer dan 100 Vlaamse steden en gemeenten vertegenwoordigd met iemand uit de ambtenarij of iemand van de plaatselijke ouderenadviesraad. Een gemiste kans alweer!!!
    Voor het eerst sinds de Roparun kwamen de Lotgenoten nog eens bij elkaar. Sooi en zijn vrouwtje hadden het initiatief genomen om een namiddag in Dessel door te brengen. Na een kussend weerzien liet Martin een filmpje  zien over het "verwenweekend" "Parijs-Rotterdam". Via YouTube te bewonderen http://www.youtube.com/watch?v=HoIhbW6zTWM&feature=share.
    En dan was het tijd voor een stevige wandeling in de Desselse omgeving. Onderweg een korte verpozingsstop  en rond 17u terug aan het beginpunt. Voor mij en onze dochter tijd om afscheid te nemen. De rest bleef nog rustig verderfeesten. Nog een treintje van Mol naar Lier en me vlug klaarmaken was de boodschap.
    Samen met ons Nellytje en vele Lierenaars naar de slotreceptie van Lier 800. Bij het binnenkomen werden we verwelkomd door de (kleine) reuzen van onze stad. Door de erehaag van de Lierse Keersters werden we door de schepenen getrakteerd op een frisgetapte pint bier. Waarom de heer Hermans de frisdranken moest serveren is me nog steeds wat onduidelijk. In de Jezuïtenkerk werden we op zijn Liers toegesproken door de hoogste-in-rang-zijnde-Lierenaar nl. de torenwachter. Hilde Fraiteur zong met ons haar eigen gemaakt Lier 800-lied en na een kortstondig optreden van vrouwe Grimmara (die beweerde haar leven te beteren). Voor de lezers die niet van onze stad zijn Grimmara staat voor een feeks van een vrouw, a kwa wijf.
    Onze burgemeester, de schepen van evenementen en de voorzitter van het Lier 800-comité kregen elk 3 minuten om ons (de medewerkers en helpers) in de bloemetjes te zetten. Daarna was het tijd voor foto`s, filmpjes, bier en fritten. Iedereen kreeg een dvd mee met alle evenementen van Lier 800 er op vereeuwigd, een leuke hebbedingetje. (binnenkort foto`s op www.lierinbeeld.com). Wij zijn op tijd naar huis gegaan, waarschijnlijk om te vermijden dat de drank heerlijk bleef binnen vloeien.
    En `s anderendaags was het tijd om sportieve prestaties te leveren. Voor de 4de keer, en steeds met mijn persoonlijke deelname, had in Antwerpen the race for the cure (http://www.raceforthecure.be/) plaats. Met mijn vrouwtje 6km gelopen, getuige de beelden van het 7u VRT-journaal, http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/journaal/
    2.24476/2.24477/1.1443553
    ). Nadien nog een heerlijke brunch
    met alles erop en eraan. Door het mooie weer hebben we zelfs buiten gegeten tussen  de massa wandelaars, lopers en bezoekers. Thuis gekomen wissellen van kledij en op weg naar de Grote Markt waar het volk in grote getale aanwezig was. Vooral veel vrouwen (iets met Jet had het te maken) maar onze stad bruiste van het leven, alle terrasjes zaten overvol. Mijn vrouwtje had een afspraak met enkele vriendinnen dus ik was (tijdelijk???) overbodig. Heb mij op het Zimmerplein op een terras gezet, af en toe een babbeltje gedaan maar vooral mijn dorst gelest (na het lopen is dat toch normaal of niet?).
    Een fantastisch weekend is voorbij gevlogen, maar dat blijkt voor ons elk weekend zo te zijn.
    Volgend weekend doen we aan dogsitting. Onze dochter en haar man trekken er voor een weekendje op uit en wij ontfermen osn over hun hond.







    01-10-2012 om 13:48 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen
    Alhoewel ik er niets mee te maken heb en alles in alle rust aan mij kan laten voorbijgaan wil dit niet zeggen dat ik niet geïnteresseerd ben. Drie debatten heb ik live gevolgd (verslagjes kan je hieronder lezen) en echt nieuwe, spectaculaire dingen heb ik niet ontdekt. 
    En toch ...
    ... heb ik me (een beetje) laten verleiden om een klein steentje bij te dragen. 

    Mevrouw Van Weert (lijsttrekker Sp.A/Groen) belde me op met de vraag een artikeltje (of hoe noemt men het) te schrijven in haar politiek poëzie-album (http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120925_131). Mevrouw Van Weert en ik hebben niet altijd dezelfde ideeën (ben absoluut tegen een kartel ook al ken ik de meeste Sp.A-ers persoonlijk) over ons Liers beleid maar ook met familie en vrienden deel ik niet altijd dezelfde mening. En ja ik heb toegehapt, na enkele tijd had ik er een beetje spijt van, maar nu ik het resultaat zie ben ik wel 100% pro. En wat me nog het meest verbaasd is dat een aantal (meer dan ik verwachtte) mensen me hierover op een zeer positieve manier aanspreken. Mijn tekstje lijkt goed in de markt (!!!) te liggen. Wel stelt iedereen daarbij dezelfde vraag waarom in dat poëzie-album en niet op de lijst. Voor eens en voor altijd wil ik dit uit de wereld helpen dit is volledig "mijn persoonlijke" keuze.Dit belet me niet om iedereen die ik ken te motiveren om Sp.A:Groen te stemmen. Als provinciaal voorzitter GroenPlus (de seniorenraad van Groen) probeer ik zelfs ouderen (waar Groen niet zo goed in de markt ligt) te overtuigen om te stemmen voor één van de sociaalste partijen in onze stad.

    Lier stad mijner dromen, geboren en getogen ben ik er. Sterven en vergeten worden is voor later.

    Daartussen ligt mijn nietig mensenleven te jong om oud te zijn, te oud om jong te zijn.

    Een kleine schakel in de “chain-of-live”, een steen verlegt in een rivier op aarde, een nietigheid in het universum.

    Maar …

    … met een stem hoorbaar voor iedereen die luisteren wil.

    Op de waarheid heb ik geen patent. Doch één ding weet ik zeker naar een positieve mens zal uiteindelijk meer geluisterd worden dan naar alle roepende negativisten.

    Respect is een bijna-verdwenen eigenschap,de niets-mag-nog-mentaliteit viert hoogtij. 

    Mijn stad, ja zeker ”mijn stad” is onderhevig aan deze kwalen.

    Tijd,

            hoog tijd

                            om er iets aan te doen!

    Begin bij jezelf en kies voor …

    … een leefbare en veilige stad, een woonstad voor jong en oud, een stad voor creatievellingen, een “open” stad, met een sportieve en culturele inhoud, kortom een stad waar elke burger zich belangrijk en “thuis”  voelt.

     

    Dit lijkt verdacht veel op de ideeën waar Sp.A/Groen mee naar jullie, de kiezer komt!!!

    Overtuigen wil ik niemand, maar overtuig jezelf!

    Mijn keuze in mijn stad is gemaakt.

    Een groen spa`tje, bruisend en gezond.
     
    Ik blijf het allemaal kritisch op de voet volgen en zal het niet nalaten af en toe mijn persoonlijke touch aan het gebeuren toe te voegen.

    Lier voor altijd "mijn" stad

    26-09-2012 om 10:44 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingen, wandelen, eten variatie in l-groot
    Zaterdagnamiddag was Lier paraat om zijn steentje bij te dragen in Nic Balthazar`s actie, Sing for the climate.  En ja Lier was aanwezig, misschien iets minder volk dan ik persoonlijk verwacht had maar de markt was redelijk gevuld met enthousiaste zanger(e)s(sen). Met een zeer gedreven koor, een goeie pianist en een welwillend publiek kon het niet fout lopen. Na enkele schuchtere aanlooppogingen haalde de Lierenaar, bij de definitieve opname, zijn beste stemgeluid naar boven. Of dit nu alles iets uithaald? Als men niets doet gebeurd er ook niets, blijven de aandacht vragen is een noodzaak. Het is niet zoals een bepaalde Lierse schepen op één van de voorbije debatten aanhaalde "als men in Rio en Kopenhagen nog geen overeenstemming bereikt wat moeten wij er ons dan mee bezig houden".
    Als waardige oud-chiroman was onze aanwezigheid op de jaarlijkse BBQ  een minimumvereiste. Met wat familie en vrienden hebben we een stevig pintje gedronken en genoten van een zeer lekkere (het was inderdaad zeer lekker) en smakelijke BBQ. Een heerlijk buffet en 2 malse sappige stukken vlees (mijn excuses aan het klimaat, maar ik lust het zo graag) mijn maagje werd goed gevuld.  
    Zondag was onze stad één van de 13 deelnemers aan  "De leukste en langste wandeling". Om 9u30 stond ik, alleen, paraat om mijn 12,5 km onder mijn schoentjes te schuiven. Ik kreeg een plannetje en de nodige knooppunten om mijn weg in mijn eigen stad te vinden. Plaatje nr 1 hangt naast café Refuge en loopt tot aan het einde van de Vismarkt. Een ommetje langs de St. Gummaruskerk en het Spuihuis  bracht mij via de dijken en de Kromme Ham in de Oude Lier waar er een rustplaats voorzien was. Met een koffietje heb ik daar mijn vrouwtje, mijn broer en zijn vriend Marc en mijn schoonzus opgewacht. Na nog een drankje bereikten we via Nazarethdreef, Zaat en een stukje binnenstad de eindbestemming, het Zimmerplein. Nog een beetje genoten van "Dip en Dive",  een Liers vlaaike verorberd en nog wat extra vocht om de innerlijke mens te verstevigen. Tijd om huiswaarts te rijden en ons tv`tje op te zetten. Het wk-wielrennen zou immers één groot Belgisch feest worden. En of het een feest werd, zij waren duidelijk de sterkste ploeg en met de beste renner in hun midden kon het eigenlijk niet meer fout gaan. Philip Gilbert werd wereldkampioen met de steun van een overheersend Belgisch team. Het was genieten merci jongens.
    Het weekend was alweer veeeeeeeeeeeeeeeel te kort, maar ik ben er zeker van een zullen er nog veeeeeeeeeeeeeeeeeeel volgen.
    Groetjes aan iedereen en tot één dezer.   


    De Zimmertoren


    De Nete


    Onze Lierse trots, de Moedige Bootvissers, zorgden voor gratis rondvaarten op de Nete.

    24-09-2012 om 10:30 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het laatste debat

    Een laatste debat, in een rij van drie, ditmaal georganiseerd door Ronde Tafel 101 Lier.

    Volgens de organisatoren bijna 250 aanwezigen, wat een grandioos succes is. Het is wel een feit dat van al die geëngageerden  bijna iedereen al weet op wie zij/hij gaat stemmen.

    De openingszin van de moderator bleek een grapje te zijn maar was wel op de man gespeeld. Maar no-hard-feelings Groen was 6 jaar geleden inderdaad niet aanwezig (en dat had een zeer persoonlijke reden) op het Ronde Tafeldebat maar of dat de reden was van ons verlies trek ik zeer sterk in twijfel. Zoals hierboven al gezegd de aanwezigen weten al perfect voor wie ze gaan stemmen.

    Terug tot de orde het wordt geen verslag zoals de vorige debatten maar een kijk op de gebeurtenissen door de ogen van een derde.

    Nog nooit had mijn broertje (neen niet de burgemeester van het Looks, hij zit in la douce France maar ik heb nog een 2de onbekend broertje en eigenlijk wil hij dat zo houden) een politiek debat meegemaakt. Hij vond het allemaal  wat braafjes maar was langs de andere kant ook blij dat het niet één grote scheldpartij was geworden.

    Ieder politicus mocht 6 minuten zijn ware verhaal in de frontlinie gooien. Maar eerlijkheidshalve na de 3de of 4de spreker ebt de aandacht stilaan weg. Na drie kwart uur programmaliteratuur was het tijd voor een korte (drank)pauze.

    Elke rechtgeaarde Lierenaar had de kans gekregen om via de moderator vragen te stellen. Na de pauze werden deze vragen aan onze debaters voorgelegd en kreeg iedereen de kans zijn woordje te plaatsen.   

    Dat veel van deze politieke engagementen elkaar overlappen was duidelijk. Toch vielen drie zaken op waar er duidelijk een verschil in mening is, de financiën, het afvalbeleid en de “knip”. Maar steeds bleef het een meerderheids-oppositie verschil. Meneer Breugelmans haalde zelfs aan dat zijn beleidsdomeinen door iedereen positief werden opgenomen.

    Het afvalbeleid deed voor het eerst wat vuur in de vlam springen, er werd al eens op de vrouw/man gespeeld. Wel zodanig proper dat het nooit tot een rode kaart zou leiden. Mij lijkt de terugkeer tot het “zakkenvullen” niet meer van deze tijd. In één van mijn vorige artikels geef ik zelf grif toe dat voor ons dit systeem goedkoper is dan de vroegere vuilniszakken.

    Van de financiële beslommeringen van onze stad zijn mijn inziens weinig Lierenaars op de hoogte. Wij, de modale burger, gaan er van uit dat men niet meer geld kan uitgeven dan dat er binnenkomt, maar blijkbaar werkt het zo niet. Er worden, volgens sommigen, allerhande constructies opgevoerd om de begroting in evenwicht te houden. En wij die dachten dat OCMW en stad één financiële pot zijn stelden vast dat de heer Tersago en onze burgemeester hier een heel andere mening over hebben. Magazijnen die aan elkaar nu verhuurd of verkocht moeten worden, het OCMW beschikt nog over genoeg patrimonium om geld binnen te halen volgens mevrouw Vanderpoorten. Een kortstondig gekibbel dat langzaam uitdoofde.

    De “knip” is een ander paar mouwen, ervoor of ertegen is de boodschap. Vlaams Belang, Vo.LK en NVA aan de ene (tegen) zijde de andere partijen aan de “voor” zijde. Zijn dit de voorbodes van hoe de komende coalities er gaan uitzien? Ik denk van niet. Maar wat als een partij uit de kring Open VLD, Lier en Ko, Sp.A/Groen en CD&V moet samenwerken met laat ons maar de NVA benoemen. Is er dan iemand bereidt zijn “kazak” te draaien?

    Het beloven niet alleen zeer leuke verkiezingen te worden, maar ook de uiteindelijke regeringsvorming  zal net zoals Rome niet op één dag gebouwd worden. Voer voor alweer wat pittige literatuur.

    Na een kleine dankbetuiging aan de heren politici maar ook aan de aanwezigen was het hoog tijd om de debatten aan de toog verder te zetten.

    Mijn broertje stelde vast dat hij die zichzelf al als de nieuwe burgemeester ziet, het minst goed in zijn uitleg is. Hij was daarentegen vol lof over de debatkunsten van onze burgemeester en mevrouw Van Weert. Over wie gelijk heeft sprak hij zich niet uit. Hij had in elk geval een aangename avond achter de rug.

    Als goede burger had ik zelf ook een vraag gesteld ivm het seniorenbeleid. De vraag is aan bod gekomen maar het antwoord liet me op mijn honger zitten. Iedereen is uiteraard wel begaan met het lot van onze ouderen maar het blijft zo afstandelijk. Ik had op voorhand de programma`s doorgenomen en stelde vast dat er amper één partij is met een echt ouderenbeleidengagement nl. CD&V (heb persoonlijk meneer Breugelmans hiervoor gefeliciteerd) en dat Sp.A/Groen zijn ouderenbeleid gespreid heeft over alle andere beleidsdomeinen. 33% van onze bevolking is meer dan 55 jaar oud dus toch wel een gigantisch kiezerspotentieel ligt hier voor het rapen.

    Mag ik aan iedereen (en ja aan iedereen) die op welke lijst ook staat veel plezier en succes toewensen met één gedachte in het achterhoofd wij komen op om het de Lierse burger zo aangenaam mogelijk te maken.

     

    “Doen”

    “Daden inbegrepen”

    “Van droom naar daad”

    “Samen vooruit”

    “De kracht van verandering”

    “Niet links, niet rechts maar rechtdoor”

    Van het Vlaams Belang heb ik geen slogan gevonden maar misschien kan iemand me hierbij helpen waarvoor dank.

    21-09-2012 om 11:10 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Mol
  • Toerisme Lier
  • Bruno

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!