Ik ben lydia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam lidy.
Ik ben een vrouw en woon in temse (belgie) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 03/02/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: pc koken en voetbal.
Wie en hoe ben ik.Iemand anders kan mij misschien beter beoordelen.Niet iedereen spreekt graag over zijn gebreken.Wij zien liever het mooie van de mensen.Een ding kan ik wel zeggen,wees eerlijk
Dit recept is me doorgestuurd door Dennis die ook bij de Welkom speelt. Eend met Whisky. Benodigdheden:1 eend van ca.5kg. 2 grote flessen schotse whisky.500 gr speklapen. Bereiding: De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 6-7)Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky uitschenken.Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen whisky vullen. Beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen.Nog een halff glav insjenke en opdlinke.Na een halff uuj de hoven opedoen om deent te sjekke.Blandwondelsalf in de badkamel gaan naale en op de bovekant van linkehand doenn.Deh hove een sjop geve.Twee glave wiski insjenke ent middelste glav leegdlinke.De nove opedoen naadatte eerst glav leeggis en de sjotel vastpakke.Blandxondesalf op de binnekant van regthand doenn en deend oprape.Deend noggis oprape en met handoek de blandwondelsalf van deend vege.Tkabotte glazzep vege en deend terug on de hove duuwe.Deend uitsjelde en harder duuwe .De tweeede flez wiki en weee ofereind sette.Opstaan fan de vjoer en....tog maa blijve sitte....Uit vless dlinke wandte glave sijn kabot.Den hove afsette,dooge sluite en omfalle smallekel eetzen.Groentel Lidiya
Ja wij staan er weer goed voor.Gewonnen van Chiro Sint-martinus met 1-5. De weergoden waren ons wel niet goed gezind.Wat een slijkboel en de regen er bij.De eerste goal kwam van de tegenploeg.Daar heeft kris snel 1-1 van gemaakt.Een tweede poging van uit de hoek,eindigde tegen de paal.Wouterke zorgde voor 1-2.De derde goal is gemaakt door Amadoe.1-3.De vierde goal nog eens door Kris en de vijfde en de laatste, door Dennis.Bijna werdt het toch 2-5.Penalti voor de Chiro.Maar Mario onze doelman,haalden de bal eruit.Nu is er toch wel iets waar ik niet mee akkoord ga.Onder het voetballen,steken spelers regelmatig hun hand op,als ze zien dat de bal buitenspel is.Doen ze ook als het niet buitenspel is.De scheidsrechter denkt dat dit zo is en fluit .Wij zijn maar een klein cafeploegje.En kunnen ons niet permiteren om de buitenlijn in het oog te houden door scheidsrechters.Ik denk dat er nog mensen zijn ,die mijn mening daar in delen.Dus aan alle spelers ,wees daar eerlijk in.Dit is niet plezant voor ons en zeker ook niet voor de tegenploeg,als er wordt gefloten en het niet buitenspel was.In iedergeval is de Welkom weer goed op dreef.Volhouden zo.Groetjes Lydia Ook voor iedereen de Beste Wensen voor Het jaar 2007
In ons voetbalcafe "De Welkom", was Sinterklaas en Zwarte piet op bezoek. 11 kindjes zaten daar vol ongeduld te wachten, zo ook de volwassen-kindjes. Voor iedereen had de Sint en Zwarte Piet een geschenkje bij. Iedereen heeft er een mooie avond aan beleefd. Blije gezichtjes, veel snoep enz... De Sint en Zwarte Piet hebben hun best gedaan. De café bazin heeft er voor gezorgd, dat ze geen dorst hadden. Een goede jenever tussendoor, zorgde voor de juiste sfeer. Nadat de kindjes op de knie van de Sint plaats hadden genomen, was het aan de volwassenen Niet iedereen heeft dit mogen doen. Alleen de braafste want de stoutste die gaan ..... Zo getuige de foto's die hier zijn bij geleverd. Bedankt Sinterklaas en Zwarte Piet. Tot komende jaar. Groetjes Lydia
Onder argief 16-11-2006 .Vind je de voorbereiding van de vissoep.Het staat onder (nu al doen)De vissoep kan je gemakkelijk een paar uur daar voor klaar maken.Ontdooi al de vis,mosselen enz....Dat je bewaardt hebt.Wat hebben we nog nodig.1 dl.witte wijn.1 blik goede kreeftesoep2 a 3 jalotjes heel fijn gesneden.1 a 2 tomaten ontpit en gepeld in blokjes gesneden.Een paar teentje knoflook, gekuist en in de helft gesneden.1 vis bouillon blokje.Beedje goede olijfolie.3 hardgekookte eieren,waarvan we alleen de eierdooier van nemen,stokbrood en room.Zeef het sap waar de mosselen ingelegen hebben.Stoof jalot aan in wat olijf olie.Voeg het blik kreeftesoep erbij en de hoeveelheid water.Voeg bouillon blokje toe.Witte wijn.En warm zachtjes op.Voer peper en zout naar smaak toe.En 1 half uur voor je de soep serveerd.Warm je de soep op,voeg de vis en mosselen toe.Snij het stokbrood in dunne schijfjes,besmeer met olijfolie en knoflook.Gril deze.Doe het geel van het ei,dat verkruimeld is bij de soep.En werk af met een beedje room.Lust je geen witte wijn,dan kan je nog altijd afwerken met een scheut wisky of congnac.Smakkelijk sucses verzekerd.Groetjes Lydia
Daar mijn man Willy ziek was,ben ik alleen gaan kijken naar de voetbal.Veel zin had ik daar niet voor,daar hij er niet bij was.Ook met een gevoel van,hoe gaan de spelers zich gedragen.Maar zo als ik beloofd heb,ging ik kijken.Zodat iedereen, die niet aanwezig was,op de hoogte blijft van Fc Welkom.En ik moet eerlijk zeggen, ik had er geen spijt van ,om te gaan. Fc Welkom heeft gewonnen van New Saeftinghe met 7-4.Binnen de eerste 5 minuten trapte Olie onze eerste goal binnen.De volgende was voor ons wouterke.5 minuten voor het half team kwam er spijtig genoeg een tegen goal.Maar daar heeft Chris (onze cafebaas)2 minuten later 3-1 van gemaakt. Met de rustpauze moet ik ook vertellen dat er niet werd gezeverd.Daar iedereen zich sportief en vriendelijk gedroeg.Zo hoord het ook.Na de rust zorgd Amadoe voor een vierde goal.Saeftinghe heeft er intussen tijd ook een bij gemaakt.Maar niet getreurd,we stonden er nog altijd met twee voor.Op een gegeven moment word Olie onderuit geschot.Penalti voor de welkom,spijtig genoeg miste Olie zijn doel De tegen partij maakt dan weer een goal 4-3.Even is er onrust tussen de spelers.Maar Saeftinghe rekende er niet op,dat de spelers van de Welkom hun eigen niet zomaar gewonnen geven.Amadoe maakt de laatste twintig minuten ,nog twee goalen erbij.En zeker de zesde is voor herhaling vatbaar.O wonder boven wonder,Stive geeft mooi paske naar Amadoe en goal 6-3.Een kwartier voor het einde,gaat onze doelman van het plein.Teveel pijn.Danny vervangd hem.Saeftinghe maakt er even later 6-4 van.Onze laatste goal wordt gemaakt door Robby.7-4.Later vernam ik,dat er toch nog spelers zijn die commentaar moeten leveren op andere spelers.Denk er aan mannen,niemand is perfect.In ieder geval ben ik toch blij dat er deze week toch voetbal is gespeeld.Laten we het op die manier volhouden. Groetjes Lydia
Ja,dat is wat ik mij afvraag of dat wel voetbal was.Eerste goal was voor de welkom,gemaakt door Wouterke.Tweede goal werdt afgekeurd.Van dat moment af,ging het bergaf voor Fc Welkom.Ze hebben verloren met 7-1 van Fc Celtic. Dat hebben ze hun eigen aan gedaan.Hoe heet dat woord weer.TEAMGEEST Wat is dat Dat was ver te zoeken.Grote volwassenen kinderen noem ik hun.Bij de rustpauze,elkander van alles verwijten.Ze waren zeker vergeten,dat je bij de rust,elkander steund en je SPORTIEF gedraagd.Een paar spelers vonden het heel normaal,om meteen te stoppen met de voetbal.Onze trainer verdiende zo een reactie zeker niet.Ook dat kwam heel NEGATIEF over bij de suporters.Bij regen en wind zijn wij er ook.En ik hoop ,dat de personen die dit lezen.Begrijpen dat zo iets niet kan.Laten wij ons sportief gedragen.Ook dat zo iets,zich niet meer voor doet in de toekomst.Groetjes Lydia
Rasp de geschilde aardappelen grof, wikkel deze aardappelrasp in een schone theedoek en knijp het vocht er goed uit. Snipper de uien. Doe de aardappelrasp in een kom en meng er de gesnipperde ui, de eieren en 1 theelepel zout door. Verhit zoveel olie in een koekenpan dat de bodem helemaal bedekt is, schep enkele bergjes aardappelrasp in de pan, druk deze plat met de bolle kant van de lepel en bak de aardappelpannenkoekjes aan beide zijden goudbruin. Houd ze warm en bak de rest op dezelfde manier. Roer de groene kruiden en het uitgeperste teentje knoflook door de zure room en serveer deze kruidencrème apart bij de Reibekuchen.
De vulling is een middeleeuws recept,dat nieuw leven moet worden ingeblazen.Ze werdt overal in gedaan.In de "poule-au pot"in gebraden gevogelte,in kalfsborst,wild enz.....Of zelfs in de soep gedaan !!!Bewaar uw oude harde korsten brood in een trommel.Wanneer u er veel hebt,breekt u ze en laat ze zacht worden in warme melk.Hak een paar teentjes look,1 ui en peterselie fijn.Verkruimel wat tijm en laurier.Doe er 200 gr tot 300 gr worst of dobbelsteentjes spek bij.Breek 2 a 3 eieren of meer 1 per persoon.Meng het allemaal goed.Het kan met de handen.Laat dit mengsel bakken als een omelet aan beiden kanten.Wanneer het goudkleurig is ,doet u het in een kaasdoek (te vinden bij drogist) die u dichtknoopt.Dit geheel leg je in de soep of vul uw kip fazant enz... mee op.In de soep laat je het 1 kwartier mee koken.Bij gevogelte enz...zolang het gevogelte braad.Je kan ook het grootste blad van een kool gebruiken.Laat dat eventjes koken zodat het zacht wordt,maak dan uw pakje met het koolblad.Zodoende kunt u zelfs de verpakking opeten.Wat uw soep ook is,uw bouillon van "pot-au feu"de een of ander gerecht,of wat dan ook,hij zal er altijd aan merkelijk door verbeterd worden.Alvorens de soep op te schenken,haalt u het pakje met vulsel eruit dat gezwollen is zonder uit elkaar te vallen.Smakelijk.Groetjes Lydia
Ja, het was een gezellig dagje voor de Senioren en de snotneuzen. Ik supporteerde natuurlijk voor de ouderen. Slecht hebben ze het er niet van afgebracht. Mijn man stond voor de eerste keer in de goal. De stand was 16- 9 voor de jongste . Die deden er alles aan om toch te kunnen winnen. Het is hun gelukt. Daar hebben ze moeten voor vechten. Hun ploeg was voledig, de ouderen moesten het met 10 man klaar spelen. Waarvan niet iedereen een (prof)voetballer is. Wie de goals allemaal gemaakt heeft, moet je me niet meer vragen. Dat waren er teveel. Wat ik wel weet, is dat elke keer de Senioren een doelpunt maakte, wij allemaal uit onze bol gingen. Zelfs de doelman van de Senioren , heeft er een gemaakt. Er staan nu wat kleine fotos bij. Mss in de toekomst lukt het me, hoe ik er kan voor zorgen dat je ze beter kan zien. In ieder geval was het een dagje om niet te vergeten.
Voor herhaling vatbaar. Winst voor ons dan. Groetjes Lydia
Met de feestdagen geef ik graag een lekker vissoepje.Nu maak ik daar werk van.Als ik mosselen op het menu zet.Kook ik er een halve kilo er bij,die de zelfde dag niet word opgegeten.Laat de overschot van mosselen afkoelen.Haal ze uit de schelp,vang het sap ,waar de mosselen ingekookt hebben op.Zeef dat sap,doe de mosselen daarin.En vries dat in.Met overschot van vis die ik nu geef doe ik juist het zelfde.Haal de vis van de graat en vries in.Tegen de feestdagen aaan,geef ik juli het recept van die lekkere vissoep.Groetjes lydia
Spijtig genoeg waren mijn man Willy en ik niet aanwezig op de voetbal.FC Welkom heeft spijtig genoeg verloren van VS Meteoor met 2-4.Zo zijn wij onze eerste plaats volgens rangschikking kwijt gespeelt.Om meer te weten over de stand van zaken,surf naar users.pandora.be/landvanbeveren.Daar krijg je een volledig overzicht.Natuurlijk komen er nog genoeg speeldagen,om ons te bewijzen.Nu zaterdag 18 november spelen wij niet voor landvanbeveren.Er is wel voetbal en die word gespeelt,door de supporters en voetballers zelf.Die gaat door op eigen terrein te Melsele.Ik ga er voor zorgen ,dat daar mooie foto s worden genomen.Weer hebben we lekkere soep en hotdogs.Iedereen welkom.Groetjes Lydia.
Als ik even tijd heb,ga ik voorbereidingen doen in de keuken.B.v. met ajuin.Al de ajuin die in huis is, kuis en versnipper ik.Leg deze plat op een schaal en vries dat zo in.Als de ajuin bevrozen is,doe ze in een dievrieszak.Op het moment dat je het wil gebruiken in een gerecht.Kan je de hoeveelheid er uit nemen die U nodig heeft.Dat doe ik met versschillende groenten of kruiden.groetjes Lydia
Zoals ik vertelt heb ,is een van mijn hobbys koken.Met de winter voor de deur is dit een ideaal potje.Wij gaan niet de patatjes en pekes apart koken.Zoals de meeste mensen het doen.Wat hebben we nodig voor 4 man.1 kg pataten,1 kg pekes,3 dikke ajuinen,250 gr gerookt spek in blokjes,gerookte worst van unox.( Je weet wel in een hoefijzer vorm.)2 laurieblaadjes 2 kruidnagels en 2 klontjes suiker,peper van de molen en nootmuskaat.Men neemt een grote kookpot.Ja ,want alles gaat daar in.Men legt van onder de geschilde en in 4 gesneden patajes.Giet er water op,zodat ze juist onder staan en een beedje zout.Daar boven op de 3 ajuinen die fijn zijn gesneden.Vervolgens de pekes in schijfjes gesneden.Voeg suiker,kruidnagel,laurier en flinke draai van de molen bij.Haal rookworst uit plastiek.snij deze in de helft en leg er boven op.Dekseltje op het potje en aan de kook brengen.Zodra het kookt verder laten suderen op zacht vuurtje.Met dekseltje een beedje open.Juist tegen de kook aanhouden.Na ongeveer 35 a 40 min. is alles gaar.Je hebt intussentijd het spek ook al even gebakken.Haal de worst uit de pot.Giet het water af,maar vang dit wel op in een aparte pot.Dit is nu een bouillon geworden.Haal laurrier en kruidnagel eruit.Stoemp alles ondereen met een stoemper.( Geen mixer.)Werk de puree af met bouillon.nootmuskaat.En roer als laatste het spek er door.Van de bouillon die er over blijft kan je nog een soepje mee maken.Voor de grote eters kan je daar nog altijd braadworstjes apart bij geven.Dien deze pekesstoemp op met de gerookte worst,mosterd of pekels.Smakelijk
Welkom bestuusleden spelers en suporters van ons voetbalploegje.Voor de mensen die ons nog niet kennen.Wij zijn 2 jaar geleden met ons voetbal ploegje gestart.Wat in het begin als grap was bedoelt is nu een serieus ploegje geworden.In 2005 zijn we gestart in reeks 3 onder Land van Beveren.Dat eerste speeljaar waren we kampioen in de derde reeks.Nu spelen wij in de tweede reeks.En ik vind dat wij het er nu ook niet slecht van afbrengen.Van af nu ga ik proberen om juli zoveel mogelijk op de hoogte te houden.De goede en natuurlijk ,ook de slechte momenten.We zien wel hoe het evolueerd.groetjes Lydia