Zondag even met Fleurtje een bezoekje aan de jaarmarkt in Edegem gebracht en natuurlijk bij Bieke van "Den Dierenvriend" haar kraam gestopt om even wat bij te praten
Lode en Bieke met Fleurtje in de armen
en natuurlijk niet kunnen nalaten om al een paar cadeautjes mee te nemen
Volgend weekend is het weer jaarmarkt in Edegem, bij Antwerpen, Zaterdag en zondag is in Edegem werkelijk vanalles te beleven. Braderij, rommelmarkt, demonstraties, kermis, vuurwerk, fakkeltocht... en tussen al dat gewoel vinden jullie zeker het kraam van "Den Dierenvriend".
Het is misschien het ideale moment voor de poezenliefhebbers onder jullie om eens te komen kennismaken met Bieke en Lode. Bij hun kraam kan je leuke spelletjes doen en prijzen winnen, maar je kan er ook info vinden over hun werk met de adoptiepoezen. Ze verkopen er leuke snuisterijen met dieren als thema, kalenders, prachtige handgemaakte postkaarten... Misschien kan je er al enkele originele kerstkadootjes kopen voor de dierenvrienden in jullie kennissenkring? De opbrengst komt volledig ten goede aan de adoptiedieren.
Het zou fijn zijn indien jullie in de buurt zijn om de mensen achter "Den Dierenvriend" eens persoonlijk te leren kennen! Het zou Bieke zeker een hart onder de riem steken. De jaarmarkt is zeer groot maar jullie vinden hun kraam in de Hovestraat vlak tegenover Supermarkt Match!
Hoewel de jaarmarkt op zaterdag tot 1 uur 's nachts duurt moet je wel rekening houden met Bieke's hoge leeftijd. Haar kraampje gaat dicht om 21 uur want zij moet op tijd in bed om de volgende dag nog fit te zijn. Deze senior moet telkens zelf haar kraam opstellen en afbreken dus dat is voor een dame van rond de 70-tig niet te onderschatten...
Nefri is één van de gelukkigen, al beseft ze het zelf niet
Pasje voor poezenmoeders Schepen tegen boetes voor 'sluikstorters' die dieren voederen
ANTWERPEN - Het Antwerpse stadsbestuur gaat zijn kattenliefhebbers erkennen met een speciaal pasje. Ze mogen daarmee straatkatten voederen. Dat is normaal gezien verboden.
Onze huiscolumnist Bert Verhoye hekelde vorig week nog in zijn Minimaal dat een lieve poezenmoeder beboet was omdat ze een bakje Sheba achterliet voor haar geliefde straatkatten. Volgens de politiecodex gaat het om sluikstorten. Maar iedereen was uiterst verbaasd dat er blijkbaar bij de politie en beëdigde ambtenaren een lijst circuleert van mensen die katten wel mogen voederen.
'Inderdaad', bevestigt schepen voor Dierenwelzijn Luc Bungeneers (Open VLD). 'Daar staan zo'n 85mensen op. Dat zullen er binnenkort wel meer worden want we gaan dat zwaar promoten. Ze krijgen ook een speciaal pasje zodat ze zich gemakkelijk kunnen legitimeren.'
'Het kan toch niet dat we dierenliefhebbers nu straffen omdat ze hun groot hart laten zien. En dat ze een boete krijgen omdat ze ergens een doosje Sheba zetten. Deze straatkatten zijn weerloze prooien, ze hebben het al moeilijk genoeg. De mensen die hen voederen trakteren op een boete, dat is toch minstens zo erg als die straatvrijwilliger van Sint-Andries die werd aangepakt?'
Nu zou er één tot twee keer per week een kattenliefhebster in Antwerpen op de bon worden geslingerd.
De lijst van kattenliefhebbers wordt bijgehouden door de Coördinatie Antwerpse Dierenbescherming (CAD). Wie zich inzet voor straatkatten en zich aanmeldt, wordt op de lijst gezet.
Toch kwam het voederverbod er, omdat het ook ongedierte als ratten en duiven aantrekt. 'Daarom moeten deze mensen zich wél aan een aantal voorwaarden houden. Ze beloven alleen met droge kattenvoeding te werken en de voedselplaats proper te houden', besluit Bungeneers.
Kris Goossenaerts
Bron: het Nieuwsblad
Daarom is een baby-poezenopvangcentrum zo belangrijk, Bieke van "Den Dierenvriend" probeert zo jaar in jaar uit, gedumpte poesjes een goede thuis te geven, Hét adres om een jonge poes te adopteren! Ga eens kijken en zeg het voort aan andere dierenvrienden aub! klik maar even op de button, alvast bedankt,
Ogen... Blauwe, grijze, groene, bruine... bronnetjes van geluk, watervalletjes van verdriet.
Ogen... kunnen troost bieden aan anderen maar je kan ze ook dicht gooien, en anderen op een muur laten botsen.
Ogen... Twee kleine simpele instrumentjes die je de wereld laten kunnen laten zien. Een bloementuin of een slachtveld, een veulen of een bom, een kind of een geweer.
Ogen... als de zee zo diep, onpeilbaar, maar bovenal, een teken van ons gevoel.
Wat is de oorsprong van onze Nationale feestdag op 21 juli ?
Gedurende eeuwen maakte België deel uit van verschillende staten. Het werd pas onafhankelijk in 1830. De nationale feestdag is vastgesteld op 21 juli door een wet van 27 mei 1890. Het was namelijk op 21 juli 1831 dat Leopold I, de eerste koning van België, de grondwettelijke eed aflegde. Hij zwoer trouw aan de Belgische Grondwet, die door het Nationaal Congres werd uitgewerkt en op 7 februari 1831 werd erkend, alsook aan de Belgische wetten.
Leopold I
Belgische driekleur
Leo belgicus
Leuze: Eendracht maakt macht
Volkslied: de Brabançonne
O dierbaar België O heilig land der vaad'ren Onze ziel en ons hart zijn u gewijd. Aanvaard ons hart en het bloed van onze adren, Wees ons doel in arbeid en in strijd. Bloei, o land, in eendracht niet te breken; Wees immer u zelf en ongeknecht, Het woord getrouw, dat ge onbevreesd moogt spreken: Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht. (x3)
En we hebben natuurlijk ook de Vlaamse leeuw,
En als ik nu héél eerlijk moet zijn wist ik ook niet waarom de Nationale feestdag op 21 juli valt
De geschiedenis van het Kasteel van Brasschaet voert ons terug tot 1600 en tot 3 nederzettingen: de Vagevuurhoeve, de Hemelhoeve en de Helhoeve. De Helhoeve zal het ontstaan geven aan het kasteel van Brasschaet. Rond 1750 wordt deze hoeve omgebouwd tot buitenverblijf.
In 1869 wordt Armand Reusens heer van het Kasteel van Brasschaet. Als hij in 1872 burgemeester van Brasschaat wordt, laat hij een prachtig kasteel bouwen, de Helhoeve wordt afgebroken, de hofgracht verdwijnt, akkers en gronden veranderen in een park met bosaanplantingen, dreven, grasvelden en een zeer grote vijver. Er komt een remise, een hovenierswoning en twee boswachterswoningen. Kortom: in die jaren wordt het park geconcipieerd in zijn huidige vorm.
Het kasteel zelf zal in 1897 een eerste maal vergroot worden met twee dwarsvleugels, in 1909 een tweede maal door het bouwen van de grote terrassen aan de achterzijde en de trappen die naar de vijver voeren. Het domein zelf wordt aanzienlijk vergroot.
Graaf Armand Reusens zal ook twee monumenten in het park laten oprichten: een obelisk en een zuil, beiden geschonken door zijn broer graaf Georges Reusens, ambassadeur van de koning bij de heilige Stoel. In 1949 werd het kasteel door de toenmalige eigenaar verkocht aan de gemeente Brasschaat.