NIEUW: Blog reclamevrij maken?Jacqueline/floeremutske 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke MattisBroer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
rilatine
blog.seniorennet.be/rilatin
Liefde is de bron van het leven

12-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Hallo bloggertjes,

Vanmorgen is die moedige vrouw, Rose-Marie Morel, begraven te Antwerpen. Haar dood heeft mij diep ontroerd en traantjes laten lopen.

Hier nog een art. betreffende haar en haar man.

"Ik vind dat Filip Dewinter nu zijn mond moet houden"

Frank Vanhecke was de voorbije jaren de steun en toeverlaat van Marie-Rose Morel, en sinds 8 januari was hij ook haar man. Twee dagen na haar overlijden verwoordt hij openhartig zijn verdriet. De voorbije weken zat hij vrijwel onafgebroken aan haar ziekbed. "Nu voel ik me vooral eenzaam", zegt hij bedroefd. "En dankbaar, want Marie-Rose heeft mijn leven enorm verrijkt."

"Ik ben de mensen van het Sint- Augustinusziekenhuis in Wilrijk dankbaar dat ik op een veldbedje naast Marie-Rose mocht liggen", zegt Frank Vanhecke. "Zo hebben we samen nog veel gelukkige momenten beleefd. Marie-Rose had het grote talent om vreugde te brengen. Dat is voor mij nu weggevallen."

"Ik hoop ervoor te kunnen zorgen dat haar kinderen nu geen speelbal worden. Daar zal ik alles aan doen, in alle discretie. Alexander en Marnix hebben een papa die hen ook graag ziet. Dat besefte Marie- Rose ook wel, ondanks alles."
Zaterdag zal Frank Vanhecke mee de kist dragen tijdens de afscheidsplechtigheid. "Op die kist ligt haar eigen vlag met de Vlaamse leeuw, dat wilde ze zo. Ze heeft ook zelf de muziek uitgekozen. Zoals De roos van Ann Christy, die ook aan kanker overleed op haar 38ste. Dat nummer kon Marie-Rose doen wenen. Maar dat kon ze ook om Bach, Marco Borsato of Joe Dassin."

"Marie-Rose wilde graag dat Bart De Wever zou spreken tijdens het afscheid. Ik ben ontroerd en dankbaar dat hij heeft toegezegd. Ik weet dat dat mijn vrouw postuum zeer gelukkig maakt. Bart en zij waren ooit goede vrienden, maar hun vriendschap was verwaterd. De jongste maanden hebben ze veel met elkaar gebeld en ge-sms't. Ze hadden er allebei spijt van dat het zo is gelopen.

"Het stoort me erg dat ik na haar overlijden Filip Dewinter op radio en tv hoor verklaren dat Marie-Rose een groot talent was. Hij was degene die haar niet meer op zijn lijst wilde, hij heeft haar politieke carrière kapotgemaakt. Daarom vind ik dat hij nu zijn mond zou moeten houden. Zijn reactie is voor de familie en voor mij kwetsend en onnodig. Hij heeft een geweldige kans gemist om te zwijgen."

Na bijzonder moeilijke jaren moet Frank Vanhecke straks zijn leven weer op de sporen zetten. "Ik heb eerder al aangekondigd dat dit mijn laatste politieke mandaat is. Marie- Rose en ik droomden ervan om daarna samen iets op te starten. Dat komt er dus niet meer van. Ach, op professioneel vlak maak ik me geen zorgen, ik vind wel iets."


Vaarwel lieve Marie-Rose, rust in vrede.

Marie-Rose Morel (38) overleden

12-02-2011 om 15:16 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
20-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windjes
Hallo bloggertjes,

Mijn beste wensen aan diegene welke ik vergeten ben, voor het jaar 2011.


Weetjes over windjes laten

Geplaatst op: 07-10-2009
Beoordeling:
Stuur door artikel doorsturen Print artikel printen
Weetjes over windjes laten

Windjes laten doen we allemaal. We zetten de opvallendste weetjes over winderigheid op een rij.Wist je dat…

 • Vrouwen net zo vaak windjes laten als mannen?
 • Je de meeste winden laat als je slaapt?
 • Veel dieren ook windjes laten? Termieten schijnen net zoveel methaan te produceren als mensen
 • Reptielen bekendstaan om de meest stinkende windjes
 • Canadese biologen erachter zijn gekomen dat haringen windjes laten om met elkaar te communiceren? De vissen hebben de gewoonte om gasbelletjes uit hun anus te persen. Dit doen ze vooral ’s nachts. De onderzoekers zijn er nog niet uit wat ze met de windjes willen zeggen.
 • Sommige mensen in staat zijn een kaars te laten branden met hun wind en een aansteker?
 • Er dagelijks 400 tot 2000 milliliter zuurstof, koolstofdioxide en methaan je anus verlaat?
 • Windjes bijdragen aan het broeikaseffect? De stof methaan die in windjes zit, is zelfs twintig keer schadelijker dan koolstofdioxide.
 • De stank in windjes veroorzaakt wordt door zwavelachtige gassen. Hoe erg je windjes stinken hangt ook af van wat je hebt gegeten. Zo kunnen eieren voor een behoorlijk intense stank zorgen.
 • Een 'petomaan' iemand is die er een ziekelijk genoeg in schept winden te laten? Petomanie komt van het Franse woord ‘péter’, dat ‘winden laten’ betekent.

Auteur: Rhijja Jansen
Bronnen: Maag Lever Darm Stichting, Askmen

20-01-2011 om 16:12 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fraude
Hallo bloggertjes,

Lang geleden maar ik ben jullie zeker niet vergeten.

Hier nog een beetje roddel....

"Jean-Marie Pfaff heeft fiscale fraude bekend"

17 december 2010, 05:09

"Jean-Marie Pfaff heeft fiscale fraude bekend"

Jean-Marie Pfaff zou aan de Antwerpse raadkamer bekend hebben schuldig te zijn aan fiscale fraude en belastingsontduiking. De voormalige voetballer zou daardoor opschorting van straf gekregen hebben. Dat berichten kranten van de Persgroep en Mediafin.

Jean-Marie Pfaff werd door het Antwerpse parket vervolgd voor een waslijst aan misdrijven. Er zou sprake zijn geweest van valsheid in geschrifte, fiscale valsheden, BTW-onjuistheden, witwassen, ontduiking van inkomstenbelastingen en BTW en geknoei met de boekhouding en de jaarrekeningen. Bovendien zouden de Pfaffs al 10 jaar lang de fiscus niet betaald hebben.

Zowel Jean-Marie Pfaff, Carmen als hun vroegere boekhouder Guido V. werden voor de rechter gedaagd, maar volgens hun advocaat ging het om heel oude feiten uit 1999 en 2000 en ontkende de familie formeel dat ze bewust dingen niet zouden aangegeven hebben. "Dat Jean-Marie Pfaff 10 jaar lang al geen belastingen betaald heeft, is onzin", luidde het toen.

Nu lijken de verhalen echter te veranderen. Zo zou de familie Pfaff schuld hebben bekend en daardoor opschorting van straf hebben gekregen van de Antwerpse raadkamer. Pfaffs boekhouder wordt wel doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Het parket kan nog in beroep gaan tegen de beslissing van de raadkamer.
20-12-2010 om 16:34 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
30-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Floris
Hallo bloggertjes,

De beste heeft gewonnen, alhoewel de meisjes zeer goed waren.

Floris wint ‘So You Think You Can Dance'!

29/11/10 09:16
De Vlaamse Lise strandde op de derde plaats…  


Het is een feit…De winnaar van de flitsende danswedstrijd So You Think you Can Dance is bekend en het is niemand minder dan de 18-jarige Floris Bosveld die met de overwinning aan de haal ging! De Vlaamse Lise Alexander (24) uit Lot strandde op de derde plaats…

Het werd een spannende finaleshow en de vier dansers Natasha, Lise, Lorenzo en Floris waren enorm aan elkaar gewaagd. Maar het publiek werkte de meisjes er als eerste uit en in de laatste eindspurt wist Floris in een daverende dansbattle lorenzo te verslaan. Lorenzo was geen onbekende in de show. Hij waagde vorig jaar al zijn kans, maar blesseerde tijdens de eerste liveshow zijn knie en moest het laten afweten.

Floris valt dus letterlijk en figuurlijk in de prijzen. Door zijn overwinning mag hij 25.000 euro op zak steken, een dansopleiding kiezen en zal hij in de Nederlandse dansfilm Body Language schitteren in de hoofdrol.

Wie maar niet genoeg krijgt van de dansers en danseressen, kan begin 2011 genieten van de theatershow van So You Think You Can Dance, waar alle finalisten samen op het podium zullen schitteren!
 

Kimley Briesen - Starlounge
Foto's: vtm.be

30-11-2010 om 10:45 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie Rose Morel
Hallo bloggertjes,

Het doet zo'n pijn te moeten lezen dat deze moedige vrouw toch het gevecht tegen kanker zal verliezen.

Gezondheidstoestand Marie-Rose Morel steeds slechter

23 november 2010, 07:07

Gezondheidstoestand Marie-Rose Morel steeds slechter

De gezondheidstoestand van Marie-Rose Morel gaat, ondanks al haar vechtlust, snel achteruit. Volgens haar directe omgeving stevent de politica onmiskenbaar op "het laatste stadium" af.

Marie-Rose Morel kreeg deze zomer te horen dat ze nog zo'n 6 maanden te leven had, nadat ze opnieuw baarmoederkanker hadden vastgesteld. Maar Morel toonde zich strijdlustiger dan ooit, en leek de ziekte de baas te kunnen. Zo signeerde ze nog boeken op de boekenbeurs en werkte ze mee aan een reportage over alternatieve geneeskunde.

Maar een kleine twee weken geleden belandde de vrouw in een negatieve spiraal. Zo werden bij een hersenscan drie nieuwe tumoren vastgesteld in de hersenen: ter hoogte van de hersenschors, het linkeroor en het evenwichtscentrum. Volgens haar directe omgeving stevent ze dan ook onmiskenbaar op "het laatste stadium af", zo berichten kranten van de Corelio-groep.
23-11-2010 om 15:34 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
11-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerstand
Hallo bloggertjes,

Hier dan weer een interessant artikel.

Je weerstand verhogen, kan dat eigenlijk wel?

Geplaatst op: 10-11-2010 Beoordeling: Stuur door Print Lettergrootte
Je weerstand verhogen, kan dat eigenlijk wel?

Help je verminderde weerstand! Of, dit middel zal je weerstand verhogen! Je wordt in deze tijd van het jaar platgegooid met dit soort commerciële leuzen. Maar in hoeverre zijn ze waar? En wat is je weerstand nu eigenlijk precies. Arts Wim van Donselaar geeft antwoord op 10 veelgestelde vragen.


Wat is precies je weerstand?
‘In de volksmond wordt het begrip weerstand meestal gebruikt om de mate van bevattelijkheid voor infecties aan te duiden. Maar de weerstand is in feite een functie van ons afweersysteem. Dit systeem moet ons beschermen tegen bedreigingen van buitenaf zoals virussen en bacteriën. Het afweersysteem herkent lichaamsvreemde micro-organismen en is over het algemeen in staat deze op te ruimen.
Belangrijke onderdelen van de afweer zijn onder andere de witte bloedcellen, de lymfeklieren en de milt. De lymfeklieren kun je zien als  soort van bewaakstations. Wanneer een onbekend micro-organisme passeert, reageert het lymfeklierstation door witte bloedcellen aan te maken. Bij bijvoorbeeld een keelontsteking dringen virussen of bacteriën het slijmvlies van de keel binnen.  Als reactie zwellen de lymfeklieren in de hals op, omdat ze witte bloedcellen aanmaken.’

Kan de natuurlijke sterkte van de weerstand per persoon verschillen?

‘Ja dat kan. Hierbij spelen verschillende oorzaken een rol. Zo is een allergie in feite een uiting van een overmatig werkende afweer. Een keten van reacties komt op gang bij stoffen waarbij het niet zou moeten. Ook heeft iemand met taaislijmziekte een verzwakte weerstand. Bij een gezond persoon zorgt een continue stroom van slijmvlies op trilhaar ervoor dat virussen uit de longen blijven. Bij taaislijmziekte hapert dit afweermechanisme waardoor virussen langer kunnen blijven hangen in de longen. Andere onderliggende problemen zijn vaak zo complex dat ze moeilijk zijn terug te herleiden. Dit zou heel veel onderzoek vergen. Het enige wat je kunt doen is er rekening mee houden.’

Wat zijn de belangrijkste factoren die de weerstand verlagen?

‘De belangrijkste factoren die een rol spelen bij het verlagen van de afweer zijn:

 • Medicatie, bijvoorbeeld cystostatica dat bij kanker gebruikt wordt. Ook medicijnen als hormonen of prednison verlagen je weerstand.
 • Ziekte, AIDS is bijvoorbeeld een ziekte die het afweersysteem aantast.

Andere factoren die mee kunnen spelen bij het verminderen van de weerstand zijn onder andere:

Wat zijn de gevolgen van een verminderde weerstand?
‘Bij een verminderde weerstand krijgen micro-organismen de kans om zich verder te delen en te ontwikkelen. Hierdoor is de kans op het krijgen van infecties door micro-organismen groter. Ook is de kans dat de infecties een ernstig beloop hebben groter. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld longontsteking en hersenvliesontsteking.’

Waarom is er zoveel aandacht voor de weerstand in de winter?
‘Dat heeft er waarschijnlijk vooral mee  te maken dat in de winter de kans om een virus, bijvoorbeeld verkoudheid of griep, op te lopen groter is. Oorzaken hiervoor zijn:

 • Door de kou kunnen virussen langer overleven
 • De droge lucht en de kou kunnen een ongunstig effect hebben op het functioneren van het slijmvlies van de luchtwegen, waardoor bacteriën en virussen zich makkelijker in de luchtwegen kunnen nestelen
 • Tijdens de winter verblijven mensen dichter op elkaar waardoor er een overdracht van virussen en bacteriën is.’

Zijn er manieren om je weerstand te verhogen? Zo ja, welke?
‘Het is eigenlijk vrij simpel. Houd de algemeen bekende  maatregelen in acht als rust, reinheid en regelmaat dus:

 • Goede voeding
 • Voldoende rust nemen
 • Hygiëne, vooral goed je handen wassen
 • Beweging/sport'

Werken al die middeltjes in de drogist die beloven je weerstand te verhogen?
‘Voor zover ik weet is van deze middelen niet aangetoond dat ze effect hebben. In gezonde voeding zit in principe alles wat je nodig hebt. Het lichaam kan bovendien maar een maximale hoeveelheid vitaminen opnemen en de rest verdwijnt. Vitaminen kunnen zin hebben als iemand onvoldoende vitamines naar binnen krijgt door een slecht voedingspatroon. Ook is het nuttig bij bepaalde groepen die wat extra’s kunnen gebruiken, zoals zwangere vrouwen, baby’s tot drie jaar, ouderen of mensen die bepaalde voeding niet eten.’

Het gerucht doet de ronde dat het slikken van veel Vitamine C je weerstand verhoogt. Is dit waar?
‘Nee, dit is in ieder geval niet aangetoond. Je kunt maar een bepaalde hoeveelheid vitamine C in je lichaam opnemen. Aan deze hoeveelheid zit je al snel met een normale voeding. Alles wat je extra neemt wordt weer uitgescheiden.’

Kun je weerstand tegen griep opbouwen?
‘Nee, want het influenzavirus verandert ieder jaar, waardoor het niet of minder goed door het afweersysteem wordt herkent. De mutatie van het griepvirus vindt veelal plaats in China. Daar zitten veel mensen, varkenshouders en vogels op elkaar. De snelle overdracht vergroot de kans op een foutje, dat leidt tot een mutatie in het virus. Deze mutatie passeert het Aziatische continent en wordt snel gesignaleerd waardoor een nieuw vaccin bijtijds klaar staat.
Tegen verkoudheid kun je overigens ook weinig weerstand opbouwen. Een groot aantal virussen kan verkoudheid geven.  Je bouwt wel wat weerstand op, maar de kans dat je een onbekend virus treft is erg groot.’

Wat kun je dan wel doen om je tegen griep te weren?
'Risicogroepen moeten sowieso de griepprik halen.  De prik beschermt tegen de ernstige gevolgen van de meest voorkomende griepvirussen. De kans op het krijgen van de griep wordt daarmee veel kleiner. Mensen die in aanmerking komen voor de griepprik zijn:

 • Mensen met een hartziekte
 • Mensen met een longziekte (oa astma, chronische bronchitis)
 • Mensen met suikerziekte
 • Mensen met een nierziekte met een verminderde nierfunctie
 • Mensen met een verminderde weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling (bijvoorbeeld recente beenmergtransplantatie, HIV, leukemie, chemotherapie)

Voor de meeste mensen die buiten deze groep vallen, verloopt de griep zonder complicaties. Je kunt de kans op griep iets verkleinen door bepaalde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.'

Auteur: Rachel van de Pol in samenwerking met Wim van Donselaar,arts

11-11-2010 om 14:21 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdriet
Hallo bloggertjes,

Ilse Demeulemeester verliest zoontje definitief

Het wordt een eenzame kerstperiode voor Ilse Demeulemeester want wat niemand verwacht had is toch gebeurd: haar zoontje Conrad werd door de rechter toegewezen aan zijn papa Glenn Janssens. Hij kreeg het volledige hoederecht, Ilse ziet haar kind nu nog enkel op woensdagnamiddag en in het weekend.

Zelf was ze er van overtuigd dat de rechter zou inzien dat Conrad beter af is bij haar dan bij zijn papa maar die beslissing draaide uiteindelijk anders uit. Nochtans is Janssens niet altijd de droomvader geweest voor wie hij zich nu uitgeeft. Hij is hoofdverdachte in een corruptiezaak, hij bedroog Ilse meerdere malen, zelfs terwijl ze in het ziekenhuis vocht tegen kanker en vorig jaar parkeerde hij in dronken toestand zijn wagen in een voorgevel en vroeg hij Ilse een valse verklaring af te leggen.

Toch zijn dat allemaal geen elementen waar de rechter rekening mee hield. “Hij heeft misschien dingen uitgestoken maar dat wil niet zeggen dat hij een slechte papa is”, aldus echtscheidingsspecialist Johan Brees in Story. De rechter houdt voornamelijk rekening met wat het beste is voor het kind en volgens hem is dat dus blijkbaar bij zijn vader. Volgens sommigen moest Ilse de bui nochtans al voelen aankomen omdat haar situatie minder gunstig was voor Conrad dan die van Glenn Janssens.

Zo is Ilse na haar scheiding van Janssens verhuisd naar Antwerpen terwijl hij in de villa in Lokeren bleef wonen. Die ligt veel dichter bij de school van Conrad in Melle. De rechter opperde dat er voor het kind zo weinig mogelijk veranderingen moesten zijn in zijn leefomgeving, dus de keuze was snel gemaakt. Conrad ziet zijn mama dus nu enkel op woensdagnamiddag en in het weekend. Maar de presentatrice is niet van plan het daar bij te laten. Haar broer liet alvast verstaan dat zij in beroep gaat tegen de beslissing. (HH)

02-11-2010 om 16:05 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
01-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookprogramma's
Hallo bloggertjes,

Lang geleden maar we leven nog....

 
 •  'Herwig Van Hove is crapuul'

We kunnen vandaag de dag geen televisie meer aanzetten zonder om de oren gesmeten te worden met kookprogramma's. De hoofdrolspelers zijn niet meer op jacht naar Michelinsterren, maar wel op de showbizz sterrenstatus. Het hele gamma komt aan bod: van een symphatieke spring-in-het-veld Jeroen Meus tot de keiharde en sensatiegerichte critici Sergio Herman en Peter Goossens. Om van het buitenbeentje Piet Huysentruyt nog maar te zwijgen.
Herwig Van Hove, die we ondertussen zowat de grootvader van het genre kunnen noemen, heeft tijdens het Canvasprogramma 'Reyers laat' de knuppel in het hoenderhok gesmeten. 'Ik kan er niet tegen dat die chefs hun gastronomische principes verloochenen voor entertainment. Wat steek je op van Peter Goossens en Sergio Herman? Hoe je mensen moet kleineren.', is maar één van de citaten van olijke Herwig. Of wat vind je van de uitsmijter 'Goossens kan nog veel van mij leren?'.

Na de uitzending ging Van Hove nog verder in zijn boutades. 'Wie is Peter Goossens om te zeggen dat een bordschikking goed is? Hij is amper in zijn restaurant.'

De getergde Goossens kon een reactie niet onderdrukken. Volgens hem heeft de ancien van het kooklandschap geen recht van spreken en pakte de laatste veel geld met 1000 seconden en via een deal met Inbev. De termen 'gefrustreerd', 'doorvet' en 'doorzopen' vielen bij bosjes uit de lucht toen het over Herwig Van Hove ging, die hij om te eindigen de beschrijving 'Crapuul de Luxe' toedichtte.

Wij denken alvast aan een nieuw programma, getiteld 'kokfight', met de volgende gegevens: 10 ronden van 2 minuten, een centrale ring en de twee kemphanen. De stijl kan variëren, als we Peter mogen geloven kiest Herwig resoluut voor Sumoworstelen. Als dat maar goed komt. (KA

01-11-2010 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cola
Hallo bloggertjes,

Geen cola bij diarree
Bij een acute diarree is het belangrijk om veel te drinken. Drink meer en vaker dan normaal, in kleine beetjes. Voor volwassenen is de maatstaf twee glazen per ontlasting, zodat men zeker om de drie à vier uur moet plassen. Neem elke vijf tot tien minuten een klein beetje, bijvoorbeeld een of twee slokken of lepeltjes water of thee. Ook al moet u na het drinken weer overgeven, u houdt altijd een beetje vocht binnen. Zodra het overgeven minder wordt, kunt u geleidelijk grotere hoeveelheden tegelijk gaan drinken. Dan hoeft u ook niet meer zo vaak te drinken.

Wat drinkt u het best?
• water, thee, rijstwater, (ongezoet) wortelsap en bouillon (of andere soep).
Wat drinkt u beter niet?
• Cola (zonder gas), limonade, sportdranken, enz. worden nog vaak aangeraden in geval van diarree door een maag-darminfectie. Deze dranken kunnen de diarree echter verergeren, o.m. omdat ze te veel suiker bevatten. Om dezelfde reden is ook fruitsap niet aangeraden. Appelsap moet hoe dan ook worden vermeden.

Zuigelingen en kleine kinderen
* In geval van borstvoeding: de borstvoeding verderzetten, zelfs als ze een orale rehydratatie-oplossing krijgen.
* flesvoeding:
- als er geen tekens van dehydratatie zijn: de zuigflessen gewoon verder zetten, eventueel in frequente, kleine hoeveelheden.
- bij tekens van dehydratatie: de zuigflessen gedurende 4-6 uur onderbreken tijdens de periode van rehydratatie met ors-oplossing, vervolgens de gewone melk hernemen. De melk mag nooit vermengd worden met een orale rehydratatie –oplossing.
Geef extra vocht (bijvoorbeeld water, babythee, rijstwater) zo veel als het kind wil.

Orale rehydratatie-oplossing
Bij ernstige diarree waarbij een risico op uitdroging bestaat (wat bij kleine kinderen en ouderen altijd een risico is), wordt aangeraden om speciale rehydratatie-oplossingen (ORS, Oral Rehydratation Salt) te geven. Die bevatten een bepaalde hoeveelheid mineralen (natrium, chloride, kalium), bicarbonaat of citraat en glucose of complexe koolhydraten (afkomstig van rijst, maïs). Daardoor wordt het water snel opgenomen in het lichaam.
Deze ors-oplossingen zijn kant en klaar te koop bij de apotheker. Wie met kinderen op reis gaat, doet er goed aan deze producten in de reisapotheek te stoppen.
U kunt ze indien nodig ook zelf bereiden door 5 afgestreken koffielepels suiker en een half koffielepeltje zout per liter vloeistof (best is zuiver water of verdunde thee met wat vruchtensap of geplette banaan voor de kaliumtoevoer). Houd zorgvuldig de aangegeven hoeveelheden suiker en zout aan. Een onjuiste bereiding kan namelijk gevaarlijk zijn voor de baby.
Tekenen van uitdroging zijn o.m. niet of weinig plassen en donkere urine, klagen over dorst, sufheid en lusteloosheid, droge mond, diepliggende ogen...,
Geef ORS apart en meng de oplossing niet met voedsel of ander drinken. Indien de diarree gepaard gaat met braken, dan moet de ors-oplossing zeer regelmatig in kleine hoeveelheden worden toegediend. Geef om de paar minuten een klein slokje ORS, zo nodig met een lepeltje of een speen. Indien het braken is afgenomen kan de hoeveelheid ORS per keer langzamerhand vergroot worden en de frequentie verlaagd.
* Borstvoeding kan verder worden gegeven, afgewisseld met de ORS-oplossing.
* Flesvoeding kan het best de eerste paar uren worden vervangen door een ors-oplossing (10-15 ml per uur en per kg). Na 6 à 12 uren kan de normale voeding geleidelijk aan worden hervat.
Kinderen ouder dan 5 jaar en volwassenen kunnen het vochtverlies ook opvangen door het drinken van magere groentebouillon, verdund wortelsap, gezoete thee met citroen of zout water (type Vichy Célestin of Apollinaris) in combinatie met zoute koekjes. Reken op minimaal 1,5 à 2 l vocht per dag.

Gezondheidnieuws.

13-10-2010 om 15:08 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
09-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kussende lippen...
Hallo bloggertjes,

Dit hieronder vernoemde art. is heel plezant, lees maar.

 
5 gezondheidsvoordelen van zoenen 

Zoenen levert meer op dan alleen kriebels in je buik. Ontdek alle gezondheidsvoordelen van een kus.


Voordeel 1: Minder stress en euforie
In je lippen en tong zitten veel zenuwen die gevoelig zijn voor aanraking en temperatuur. Door het zoenen sturen deze zenuwen informatie door naar het brein. Hierbij komen de stoffen endorfine en
dopamine vrij, die zorgen voor een gevoel van geluk, euforie en genot.
Bovendien ontdekten neurowetenschappers van de Amerikaanse Lafayette Universiteit dat stelletjes na een kwartier zoenen of elkaars hand vasthouden minder van het stresshormoon
cortisol in hun bloed hadden vóór het lichamelijk contact was gemeten.  Hoe langer zij een relatie hadden, hoe groter het effect.

Voordeel 2: Gaat tandbederf tegen
Al dat speeksel dat je uitwisselt tijdens het zoenen lijkt een onsmakelijk maar onoverkomelijk leed. Gelukkig is het goed voor je tanden. Door de extra speekselaanmaak spoel je bacteriën weg. Dat helpt tegen
tandbederf.

Voordeel 3: Vermindert allergische reacties
Een tijdje zoenen met je geliefde is volgens Japanse onderzoekers een goede manier om
klachten van hooikoorts te verminderen. De onderzoekers ontdekten dat bij hooikoortspatiënten de productie van de stof histamine in het lichaam aanzienlijk afneemt na een half uurtje zoenen. Histamine veroorzaakt niezen, een loopneus en tranende ogen.
Dezelfde onderzoekers ontdekten dat 30 minuten zoenen de allergische reactie op huisstofmijt vermindert.

Voordeel 4: Strakke huid
Het is het hopelijk het laatste waar je mee bezig bent tijdens een romantische kus. Maar zoenen zorgt voor een strakke
huid. Tijdens het zoenen train je 34 aangezichtsspieren.

Voordeel 5: Calorieën verbranden

Met zoenen verbrand je meer calorieën per minuut dan met wandelen. Tijdens een passionele zoen verbrand je ongeveer 6,4 calorieën per minuut. Met een minuut wandelen verbrand je ongeveer 4 kilocalorieën.

TIP - Lees ook Zoenend zoeken naar de perfecte partner

09-09-2010 om 15:52 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
07-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na terurgkeer vakantie
Hallo bloggertjes,

Ziek na terugkeer uit vakantie?
Als u terug bent uit vakantie, dan moet u op een aantal zaken letten.
• Als u ziek bent geweest in het buitenland, of als u ziek wordt bij terugkeer, kunt u het beste uw huisarts raadplegen. Infecties, en met name tropische parasieten als malaria, kunnen weken- of maandenlang in het lichaam blijven zonder dat ze symptomen veroorzaken.
• Raadpleeg altijd een arts als u na een reis koorts krijgt. Bij koorts in de eerste 3 maanden na terugkeer uit de tropen moet u steeds aan de mogelijkheid van een malaria-infectie denken, zelfs indien u op correcte wijze het voorgeschreven antimalariageneesmiddel hebt ingenomen. De arts moet altijd bloed afnemen (edta-tube) en dit zo snel mogelijk (binnen enkele uren) in het laboratorium laten testen. Indien de test positief is, moet onmiddellijk met een behandeling worden gestart. Dat gebeurt het best in overleg met een gespecialiseerd centrum voor reisgeneeskunde. Het grootste deel van de sterfgevallen door malaria na terugkeer zijn het gevolg van een verkeerde of te late diagnose. Tijdig herkende malaria is perfect te behandelen, zonder gevaar voor terugkerende aanvallen.
• De meeste antimalariapillen moet u nog een maand na thuiskomst (of het verlaten van malariagebied) blijven innemen.

• Als u last hebt gehad van reizigersdiarree toen u op reis was, of als u daar nog steeds last van hebt, is het raadzaam om naar uw huisarts te gaan om te controleren of de diarree niet veroorzaakt wordt door een bacteriële infectie zoals dysenterie. Eenmaal terug thuis is elke zelfbehandeling van diarree met antibiotica uit den boze.

• Raadpleeg een arts indien u in het buitenland onbeschermd seksueel contact hebt gehad – dat wil zeggen: zonder condoom – met een nieuwe partner, ook al zijn er geen symptomen. Veel soa geven geen of slechts vage klachten. U kunt dus besmet zijn met een soa zonder dat u dat merkt. Als u onveilig seksueel contact hebt gehad, moet u minimaal één week wachten met een soa-test. Na die week is het pas zinvol om u te laten testen. Hebt u klachten, ga dan direct naar een arts. Een hiv-test is pas drie maanden na onveilige seks zinvol. Het duurt drie maanden voordat er antistoffen tegen hiv in uw bloed zijn aangemaakt en de arts kan bepalen of u seropositief bent. Indien u een soa hebt, moeten al uw seksuele partners zich laten onderzoeken en zo nodig laten behandelen.

       zie ook rubriek : infecties

07-09-2010 om 15:26 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arm België
Hello Bloggertjes,

N-VA blijft geloven in akkoord met PS

06 september 2010, 06:47

N-VA blijft geloven in akkoord met PS

De N-VA blijft geloven in een akkoord met de PS. De dreigende uitspraken van enkele PS-kopstukken over het einde van België, worden door de N-VA afgedaan als tactische spelletjes. "Iemand die weigert financiële verantwoordelijkheid op te nemen en dan plots voor alles verantwoordelijk wil worden, dat is nogal ongeloofwaardig", aldus Bart De Wever maandag voor aanvang van het N-VA-partijbureau.

PS-kopstukken Laurette Onkelinx en Rudy Demotte deden behoorlijk wat stof opwaaien met hun uitspraken dat Wallonië zich best voorbereidt op het einde van België. Intussen heeft Demotte die uitspraken zelf al gerelativeerd.

N-VA blijft geloven in akkoord met PS

De uitlatingen van Onkelinx hebben onder meer het persagentschap Reuters (More talk of Belgium split as coalition talks fail) al gehaald, om maar één gezaghebbende bron in de financiële wereld te noemen.

Bij N-VA lijkt men alvast niet onder de indruk van de straffe taal uit PS-hoek. "Ik geloof dat allemaal niet. Het is een manier om de druk te verhogen. Het hoort bij het drama van het moment", aldus Kamerlid Siegfried Bracke. Vlaams minister Geert Bourgeois meent dat de PS-uitspraken "met een korreltje zout" genomen moeten worden en dat ze vooral tactisch bedoeld zijn.


"Leg het mij uit want ik snap het niet"

Ook partijvoorzitter De Wever hecht weinig geloof aan de stoere PS-verklaringen en zegt dat ze "wellicht voor de galerij" bedoeld zijn. "Kan iemand mij hun logica uitleggen?", vroeg De Wever zich eerder op de dag af. "Als je hen vraagt dat Brussel en Wallonië meer verantwoordelijk zouden worden voor zichzelf, zegt de PS 'non'. Maar waar dreigen ze nu mee? Met het opblazen van België, waardoor Brussel en Wallonië helemaal verantwoordelijk zouden worden voor zichzelf. Leg het mij uit, want ik snap het niet."

"Ik kan alleen maar benadrukken dat niemand in Vlaanderen op het einde van België aanstuurt. Ook wij niet", aldus de N-VA-voorzitter.

Discretie

De Wever roept tegelijk iedereen opnieuw op tot "discretie". Koninklijk bemiddelaars André Flahaut (PS) en Danny Pieters (N-VA) moeten er vooral voor zorgen dat de situatie afkoelt en het stof van de laatste dagen neerdwarrelt. N-VA blijft alvast geloven dat een akkoord met de PS mogelijk is. "We waren niet zo ver van een groot akkoord", besluit Geert Bourgeois.


N-VA blijft geloven in akkoord met PS
N-VA blijft geloven in akkoord met PS
N-VA blijft geloven in akkoord met PS
N-VA blijft geloven in akkoord met PS

06-09-2010 om 13:20 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
28-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzichtig met Kussen
Hallo bloggertjes,

Voedingsallergie: voorzichtig met kussen
Iemand die allergisch is voor een bepaald voedingsmiddel kan een ernstige reactie vertonen nadat hij/zij iemand die dat voedingsmiddel heeft gegeten, heeft gekust. Deze allergische reactie op de kus wordt wel eens de "kiss of death", doodskus, genoemd.
Deze allergische reactie kan zich op elke leeftijd en bij elk type kus voordoen: een liefdeskus, een knuffelkus van een kind of een gewone welkomstkus. De tijd tussen de consumptie van het allergene voedingsmiddel en de kus kan schommelen van enkele minuten tot een of twee uren, afhankelijk van het type allergeen, het voedingsmiddel waarvoor men allergisch is.
Elk voedingsmiddel kan een dergelijke reactie veroorzaken, maar vooral (producten met) pinda’s, soja, eieren, vis, schelp- en schaaldieren en sommige fruit- en groentensoorten kunnen problemen veroorzaken.

Het fenomeen zou vrij vaak voorkomen: bij 1 tot 10% van de personen met een bewezen voedselallergie.
Gelukkig zijn de symptomen meestal niet ernstig en blijven ze beperkt tot plaatselijke reacties (jeuk, roodheid, uitslag...), maar soms kunnen ernstiger problemen optreden. In extreme gevallen kan zelfs een anafylactische shock optreden.
We willen u niet afraden om te kussen. Maar indien u reeds eerder een ernstige reactie hebt gehad op een bepaald voedingsmiddel is het toch beter om geen mensen te kussen die net iets gegeten hebben waarvoor u allergisch bent, en de symptomen niet te negeren indien u zich na een kus plots slecht begint te voelen.

       zie ook rubriek : voedselallergie Gezondheid.

      

28-08-2010 om 10:24 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Hallo bloggertjes,

Wel ik zeg ook soms foert tegen het huishouden.....

Vrouwen zeggen foert tegen huishouden met slechte huisvrouwenclub

04 augustus 2010, 12:46

Vrouwen zeggen foert tegen huishouden met slechte huisvrouwenclub

Vrouwen moeten hun huishouden draaiende houden en alle werkjes iedere dag met het grootste plezier opknappen. Foert! zeggen steeds meer vrouwen tegen die opvatting en ze begonnen een club: die voor de slechte huisvrouw.

Vrouwen hebben niet altijd zin om de was te doen, het huis te poetsen, alles voor een derde keer te strijken nadat manlief zijn hemden na het passen op een stapel gooide of de wc nog maar eens te ontsmetten omdat zoonlief het niet nodig vindt binnen de pot te plassen. Na enkele eeuwen van vergeefs zwoegen en proberen het huishouden op orde te stellen, zeggen nu steeds meer Nederlandse huisvrouwen foert tegen al dat poetswerk. Eentje was zelfs zo ingenieus om een clubje op te richten voor vrouwen die er danig genoeg van hebben: de club voor de slechte huismoeder was geboren.

Het idee ontstond op Twitter, maar op een week tijd werd er een website opgericht en telt het hebbeding al ruim 400 leden, een aantal dat nog dagelijks aangroeit. Op de website kan je naar hartenlust klagen over je man of kinderen die maar niets opruimen, over die vervelende klusjes die je altijd alleen moet opknappen en over de saaiheid die je soms overvalt thuis. Want zeg nu eerlijk, wie verstaat je beter dan andere 'slechte' huisvrouwen.


Zita

04-08-2010 om 23:02 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
02-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die lelijke ziekte

Hallo bloggertjes,

Het is zo'n moedige vrouw, hopelijk haalt zij het nu ook.

Marie-Rose Morel: "De artsen geven me nog zes maanden"

02 augustus 2010, 06:11

Marie-Rose Morel: "De artsen geven me nog zes maanden"

Een jaar geleden kon Marie-Rose Morel (37) melden dat ze haar baarmoederkanker had overwonnen. Nu is de ziekte terug, met de meest sombere prognoses. Maar de politica is niet van plan om het op te geven.

Dinsdagavond zendt de digitale zender Stories TV een opmerkelijke reportage uit. In het programma ’Een boeiend gesprek’ praat Marie-Rose Morel eerst twintig minuten lang geanimeerd over ’Leve het leven!’, het dagboek dat ze vorig jaar publiceerde nadat ze genezen was verklaard.

Dan vraagt interviewer Marc De Pril: “Hoe gaat het nu met jou?” Morel antwoordt kalm: “Enkele weken geleden heb ik slecht nieuws gekregen. De kanker is terug, zeer agressief en een beetje overal. Nu ben ik aan het zoeken wat nog mogelijk is. Volgens de traditionele geneeskunde ziet het er heel slecht uit. De artsen geven me nog zes maanden.”

Geen politiek meer

"De jongste zes of zeven maanden was ik vergeten welke les ik van mijn ziekte had moeten leren. Ik heb me weer opgewonden over de politiek, me beziggehouden met nutteloze debatten met mensen die toch Oost-Indisch doof zijn. Als ik nu nog een nieuwe kans krijg - wat medisch gezien dus niet meer mogelijk zou zijn - dan interesseert de politiek me niet meer.”


 

02-08-2010 om 14:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
29-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossen

Hallo bloggertjes,

Opgepast voor vossen in de natuur.

De vossenlintworm, een klein risico, grote gevolgen bij besmetting
Vossen kunnen drager zijn van een kleine lintworm: de vossenlintworm of Echinococcus multilocularis. Bij contact tussen mens en vos, bijvoorbeeld bij een ziek of dood dier, of de uitwerpselen ervan, kan er een risico zijn voor onze gezondheid. Mensen die besmet raken, riskeren zonder behandeling zelfs een fatale leveraandoening (alveolaire echinococcosis). De ziekte is tot dusver zes keer vastgesteld in België.
De vossenlintworm komt al een tijdje voor in delen van Europa. Ook in Wallonië neemt het aantal besmette vossen toe. In de Ardennen zouden zelfs de helft van de vossen besmet zijn. Nu zou de lintworm ook bezig zijn aan een opmars in Vlaanderen, met name in het zuiden van Oost-Vlaanderen en mogelijk in Limburg.

Hoe kan besmetting gebeuren?
Uitwerpselen van een besmette vos kunnen stukjes lintworm met eitjes bevatten. Via regen of wind kunnen deze in de buurt verspreid worden op omliggende planten, vruchten of paddenstoelen. Het eten van of in contact komen met bosvruchten, valfruit of paddenstoelen kan dus leiden tot de besmetting. Dit kan voorkomen bij kleine knaagdieren, huisdieren en uitzonderlijk ook bij de mens. Ook rechtstreeks contact met uitwerpselen of de vacht van een besmet dier kan leiden tot een besmetting.
Als eitjes worden opgenomen door de mens kan een larve zich in de lever van de mens ontwikkelen tot een cyste. Zonder behandeling is dit fataal voor dit orgaan en kunnen uitzaaiingen voorkomen naar andere organen. Huisdieren die drager zijn ondervinden geen hinder.

Enkele tips:
- Bosvruchten (oa. Bramen, frambozen en bosbessen), zelfgeplukte champignons, valfruit enz. grondig wassen; kook ze zoveel mogelijk (10 min op 60°C; 5 min op 70°C of 1 min op 100°C) voor consumptie. Dit geldt zeker voor gebieden met hoog risico, zoals sommige streken in Zwitserland, Zuid-Duitsland en Centraal-Europa
- Groenten uit een moestuin, gelegen in gebieden waar vossen voorkomen, kunnen besmet raken met eitjes van de vossenlintworm. Alhoewel de kans zeer klein is, is het voor alle zekerheid raadzaam om alle groenten goed te wassen en liefst te koken. Rauwe groenten zeer grondig wassen.
- Vermijd contact met vossenkadavers of –uitwerpselen;
- Was goed je handen na tuinieren of na een wandeling in het veld of bos.
- Ga geregeld met je huisdieren naar de dierenarts voor een ontworming, zeker als ze regelmatig in bossen rondlopen.
- Bij ongerustheid, raadpleeg uw huisarts.

Gezondheid.

29-07-2010 om 16:37 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds een taboe...
Hallo bloggertjes,

Het hierna geschreven artikel is nog een groot taboe onder de vrouwen.

Verkleining van de schaamlippen

Er rust nog steeds een groot taboe op het verkleinen van schaamlippen. Nochtans ondervinden veel vrouwen hinder van het feit dat hun binnenste of kleine schaamlippen verhoudingsgewijs te groot zijn. Ze hebben er last van bij het sporten, het dragen van strakke kledij, het vrijen of vinden het esthetisch storend. Een schaamlipverkleining kan dus een oplossing bieden, zowel bij esthetische als lichamelijke hinder.

Verkleining van de schaamlippen: de ingreep

Het vrouwelijk geslachtsorgaan telt twee paar schaamlippen: de buitenste behaarde schaamlippen en de binnenste of kleine schaamlippen die bedekt zijn met slijmvlies. Het zijn deze laatste die kunnen gecorrigeerd worden door middel van een weinig gecompliceerde ingreep, de zogenaamde schaamlipverkleining.

De nieuwe grootte van de schaamlippen kunt u zelf mee bepalen, op voorwaarde dat de biologische functie van de schaamlippen verzekerd blijft.
Deze behandeling gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving. Hierbij verwijdert de plastisch chirurg overtollig weefsel. Hij hecht het wondje met oplosbare draad en gebruikt hierbij een “zigzag-hechting”. Dit garandeert een soepel litteken, in tegenstelling tot het rechtlijnig litteken dat samentrekt tijdens de genezing.

Na de ongeveer één uur durende schaamlipverkleining mag u naar huis.

Gezondheid.


 

29-07-2010 om 16:30 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet te geloven...
Hallo bloggertjes,

Zoiets gaat mijn verstand te boven......

Moeder babylijkjes beschuldigd van vrijwillige doodslag

29 juli 2010, 13:23

Moeder babylijkjes beschuldigd van vrijwillige doodslag

De vermoedelijke moeder van de acht pasgeboren baby's die de afgelopen dagen dood werden aangetroffen in het dorp Villers-au-Tertre in Frankrijk, is donderdag in beschuldiging gesteld.

De moeder (foto) wordt beschuldigd van vrijwillige doodslag van minderjarigen onder de 15. Haar man wordt niet in beschuldiging gesteld. De 'ouders' zijn allebei ongeveer 45 jaar oud, ze werden dinsdag al opgepakt.

De man is opnieuw vrij. Het parket had aan de onderzoeksrechter gevraagd om Pierre-Marie C. te beschuldigen van het niet aangeven van misdaden en het verbergen van lijken, maar de onderzoeksrechter volgde die redenering niet.

Moeder babylijkjes beschuldigd van vrijwillige doodslag

De bal ging aan het rollen toen de nieuwe eigenaars van een woning de politie verwittigden. Ze hadden de overblijfselen van baby's in de tuin van hun huis aantroffen. Dat huis was vroeger eigendom van de ouders van een van de twee verdachten.

De politie stelde vast dat het ging om de lijkjes van twee pasgeborenen. Zes andere lijkjes werden woensdag gevonden in plastic zakken in de garage van het verdachte koppel.

De vrouw, volgens sommige bronnen extreem zwaarlijving, beweert dat ze niet wist dat ze zwanger was. Haar echtgenoot zegt eveneens dat hij niet wist dat ze zwanger was en geeft aan geen weet te hebben van babylijkjes in en rond de woning.


Zita.

29-07-2010 om 16:17 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid
Hallo bloggertjes,

Voorzichtig met deze gevaarlijke plant....

De berenklauw
In België bestaan er twee soorten berenklauwen, namelijk de reuzenberenklauw en de gewone of inlandse berenklauw. De reuzenberenklauw wordt 5 meter hoog en heeft tussen juli en september paraplugrote, witte bloemschermen met een diameter van 50 cm tot 1m. De enorme bladeren zijn behaard en de stengel is roodgevlekt.

De gewone berenklauw heeft geen rode vlekken op de stengel en wordt slechts 2 meter hoog.

De reuzenberenklauw wordt in grote hoeveelheden teruggevonden langsheen de autosnelwegen en de spoorlijnen en in verwaarloosde tuinen en bossen. De plant breidt zich vooral uit in de Brusselse regio en voornamelijk langs de Brusselse ring.
berenklauw
© Nationale Plantentuin

De berenklauw kan brandwonden veroorzaken
Ongeveer 24 uur na het contact met het sap ontstaan rode, jeukende vlekken, die enkele uren later overgaan in een scherp begrensde ontsteking van de huid met zwelling en blaarvorming. Deze letsels kunnen er uitzien als echte brandwonden en genezen pas na 1 à 2 weken. Na genezing kunnen ze een bruinverkleuring (hyperpigmentatie) van de huid achterlaten.


© USDA APHIS PPQ Archives

© J. Hattendorf

Het sap van de berenklauw is ook giftig!
Er zijn al mensen gestorven nadat een kleine hoeveelheid van het giftige berenklauwsap in hun lichaam terechtkwam via hun mond. Als het sap in de ogen terechtkomt, kan in sommige gevallen permanente blindheid ontstaan.

Wat doet u na contact met de plant?
 • Spoel onmiddellijk overvloedig met koud water en dit onder een harde waterstraal
 • Ga zeker naar de huisarts als er huidletsels te zien zijn of neem contact op met een brandwondencentrum
 • Pas efficiënte wondzorg toe (dagelijks reinigen, desinfecteren en nieuwe verbanden aanbrengen)

© Nationale Plantentuin
 • Indien het sap in de ogen terechtkomt, moeten de ogen overvloedig gespoeld worden en gaat u best naar een spoedgevallendienst.
 • Vermijd na genezing de zon gedurende 6 maanden

Hoe problemen voorkomen?
 • Raak de plant niet aan en waarschuw ook de kinderen ervoor. Laat de kinderen nooit fluitjes of blaaspijpjes maken uit de holle stengel van de plant
 • Als de plant in de omgeving groeit van kinderspeelplaatsen, kunt u aan de groendienst van uw gemeente vragen om de reuzenberenklauw te verwijderen
 • Bij werkzaamheden in de tuin (snoeien of gras maaien) kunt u het best vermijden dat sap van de reuzenberenklauw op uw huid terechtkomt. U moet er rekening mee houden dat het sap soms dwars door de kledij kan dringen

Met Vriendelijke Groeten,

Jean-Pierre Arnould,
Voorzitter Directieraad


Alle informatie over preventie brand en brandwonden op: www.brandwonden.be


v

27-07-2010 om 12:26 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
25-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen en Vrouwen
Hallo bloggertjes,


20 opvallende verschillen tussen vrouwen en mannen

Mannen en vrouwen mogen dan wel gelijkwaardig zijn, gelijk zijn ze zeker niet. Dat blijkt al uit de fysieke verschijning van mannen en vrouwen, maar er zijn nog 20 andere, statistisch significante verschillen. Dat somde Peter Archbold op in het magazine Psychologie. Let wel: de cijfers dateren van 2006.

1)    Datingwebsites
Vier keer meer mannen dan vrouwen schrijven zich in op datingsites.

2)    Zicht

Vrouwen hebben 78 procent meer kans om blind te worden.

3)    Ongeval

Maar mannen hebben 2,7 keer meer kans om een auto-ongeval te krijgen.

4)    Lengte

Mannen zijn gemiddeld 1,77 meter terwijl vrouwen 'amper' 1m65 halen.

5)    Heup

De gemiddelde vrouw heeft een heupomtrek van 100 cm. Mannen doen het zowaar 8 centimeter beter.

6)    Gewicht

Een man weegt gemiddeld 78 kilo, een vrouw 65 kilo.

7)    Roken

Mannen sterven vier keer vaker aan ziektes gelinkt aan roken.

8)    Hoofdpijn

Vrouwen hebben drie keer meer kans om te lijden aan migraine.

9)    Hart

Hoewel mannen meer kans hebben op een hartaanval, zijn het de vrouwen die het meest kans hebben om te sterven in het jaar na een hartaanval.

10)    Lezen

Twee op drie analfabete personen in de wereld is vrouw

11)    School

Geen wonder als je weet dat 57 procent van de kinderen die niet naar school gaan een meisje is.

12)    Politieke macht

 84 procent van alle parlementaire zitjes ter wereld wordt bezet door mannen

13)    Het Nieuws

58 procent van de nieuwslezers is vrouw, maar slechts 21 procent van het nieuws gaat over vrouwen.

14)    Asiel

76 procent van alle vrouwelijke asielzoekers wordt asiel verleend tegenover 68 procent van de mannen. 70 procent van alle asielzoekers is een man.

15)    Alcohol

Alcohol heeft een groter effect op vrouwen omdat het lichaam van de gemiddelde vrouw uit minder water bestaat dan dat van de gemiddelde man (52 procent tegenover 61 procent). Bij mannen wordt de alcohol dus meer verdund, waardoor het effect kleiner is, ook al drinken ze evenveel en wegen ze evenveel.

16)    Online fraude

Mannen hebben dubbel zoveel kans om het slachtoffer te worden van online fraude.

17)    Virus

Een computer van een man heeft 21 procent meer kans om besmet te raken met een virus dan een computer van een vrouw.

18)    IQ

Mannen zijn gemiddeld 5 IQ-punten slimmer dan vrouwen, wat hen geschikter maakt voor taken met een hoge complexiteit.

19)    Dieet

Vrouwelijke universiteitsstudenten zijn zich meer bewust van hun gewicht dan mannelijke, en dus diëten ze vaker. Opvallend genoeg hadden de mannelijke studenten wel drie keer vaker overgewicht dan de vrouwelijke, al vonden dubbel zoveel vrouwen dan mannen dat ze gewicht moesten verliezen.

20)    Zelfmoord
Mannen hebben drie keer meer kans om zelfmoord te plegen dan vrouwen. Over zelfmoordpogingen werd niets gezegd. (edp)
24/06/10 11u36

25-07-2010 om 12:46 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)


2h7dq10.jpg

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

klappieiv6.jpg


Bedankt Roosje
Gastenboek
 • vpiwri2co5u8
 • atlpko
 • mdfsq4
 • Bezoek
 • Bezoek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Welkom bij De Vrolijke Bloggers
  Foto

  Archief per jaar
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005

  Een interessant adres?

  Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
  Foto

  Foto

  Foto

  Clark Gable


  Foto

  Foto

  Linda Evans (Dynasty soap)
  Foto

  Doris Day ' mijn favoriete!!!)
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Jeff Chandler


  Foto

  Foto

  Errol Flynn  Foto

  Montgomery Clift
  Foto

  Ester Williams


  Foto

  Ava Gardner
  Foto

  Lauren Bacall
  Foto

  Lana Turner
  Foto

  Mijn vrienden Awards
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Laatste commentaren
 • dfsd (ninest)
      op
 • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
      op Lang geleden....
 • hey Jacqueline (klaproosje1)
      op Lang geleden....
 • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
      op Lang geleden....
 • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
      op Lang geleden....
 • dag Jacqueline (klaproosje1)
      op Ben jullie zeker niet vergeten.
 • Lieve middaggroetjes (valerieke)
      op Ben jullie zeker niet vergeten.
 • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
      op Ben jullie zeker niet vergeten.
 • jacqeuline (steffie)
      op
 • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
      op Fraude
 • dag Jacqueline (klaproosje1)
      op Marie Rose Morel
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op Marie Rose Morel
 • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN EN NOG VAN ALLES (GEORGES)
      op Verdriet
 • hello Jacqueline...idd. cola alleen bij veel braken.. (klaproosje1)
      op Cola
 • zondaggroetjes (patty en freddy)
      op Kussende lippen...
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op Arm België
 • ppsjes link naar onze uitstappen en nog wat (georges)
      op
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op
 • Lieve groetjes van ... (patty en freddy)
      op Die lelijke ziekte
 • midweekgroetjes. (patty en freddy)
      op Gezondheid
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Mannen en Vrouwen
 • PPSJES EN NOG VAN ALLES (GEORGES)
      op Zwemmen in Oostenrijk
 • weekendgroetjes. (patty en freddy)
      op Zwemmen in Oostenrijk
 • Lieve vrijdaggroetjes (nikki(brigitta))
      op Zwemmen in Oostenrijk
 • Cois. (Suz.)
      op 'Thuis'
 • zondaggroetjes (patty en freddy)
      op 'Thuis'
 • ppsjes link naar onze uitstappen enz.. verder (georges)
      op Mooie teksten
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Facebook
 • Bijna weekend . (patty en freddy)
      op Crocs
 • midweekgroetjes. (patty en freddy)
      op Kinderen
 • nogmaals dank voor je mooie kaartje ...geniet van jullie verlof (veveke )
      op Vakantie
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Vakantie
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Vakantie
 • goedenavond (maartje)
      op Vakantie
 • Donderdaggroetjes... (patty en freddy)
      op Vakantie
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op Vakantie
 • Bijna weekend . (patty en freddy)
      op Poëzie
 • weeral woensdag (waaroemni)
      op Poëzie
 • als je de 70 voorbij bent ook !!Avondgroetjes daaag (sloefke1)
      op Onderzoek teelballen
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op Onderzoek teelballen
 • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN EN NOG WAT (georges)
      op Onderzoek teelballen
 • lieve groetjes van britt (zonnestraaltje)
      op Onderzoek borsten
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Onderzoek borsten
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Onderzoek borsten
 • bezoek (R.A.A.)
      op Gezondheid
 • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN ENZ..... (GEORGES)
      op Mijn restaurant
 • midweekgroetjes. (patty en freddy)
      op Mijn restaurant
 • Wandelgroetjes uit Borgloon (Johnny en Christiane)
      op Gezondheid
 • Groeten (Karel De Pelsemaeker)
      op Poézie
 • goeieavond Jacqueline (klaproosje1)
      op Poézie
 • Valentijngroetjes.... (patty en freddy)
      op Poézie
 • Lieve winter groetjes van uit De Klinge (Lana en Pip)
      op Poézie
 • ppsjes link naar onze uitstappen en nog van alles (georges)
      op Poézie
 • EEN FIJNE MAANDAG.... (patty en freddy)
      op Poézie
 • ppsjes link naar onze uitstappen en nog van alles soms (georges)
      op Poézie
 • jij denkt al aan Valentijn zeker Jacqueline ..... (Amor Fati)
      op Poézie
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Poézie
 • ppsjes link naar onze uitstappen en nog van alles soms (georges)
      op Intiem
 • waaroemni op zondag (waaroemni)
      op Intiem
 • zondaggroetjes. (patty en freddy)
      op Intiem
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Intiem
 • ppsjes link naar onze uitstappen enz.... (georges)
      op Homoseksualiteit
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana en Pip)
      op 10 tips....
 • hoikes (steffie)
      op Kleding
 • fantastisch 2010, lieve Jacqueline (klaproosje1)
      op Vulkaan
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana en Pip)
      op Vulkaan
 • ppjes en nog wat van alles (georges)
      op Kerst- en Nieuwjaarswensen
 • een fijne Kerstdag Jacqueline !!! (Amor Fati)
      op Kerst- en Nieuwjaarswensen
 • dag Jaq (Els Nobless)
      op Kerst- en Nieuwjaarswensen
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Kerst- en Nieuwjaarswensen
 • Morgendgroetjes uit Limburg (sloefke)
      op Grote jazzzangeressen
 • dag lieverdje (klaproosje1)
      op Grote jazzzangeressen
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Grote jazzzangeressen
 • zondaggroetjes (Patty en Freddy)
      op Katten
 • lieve groetjes op donderdag (Patty en Freddy)
      op Radio 2
 • fijne midweek (Patty en Freddy)
      op Het was maar een Uil......
 • Dikke knuffel,ja dit moet zeker erg zijn voor die moeder (Brigitta)
      op Verschikkelijk
 • Hello (paolo)
      op sms'en
 • Hallokes (sloefke)
      op sms'en
 • fijne dag (Patty en Freddy)
      op sms'en
 • ppsjes en link naar onze uitstappen en nog van alles (georges)
      op Wurgspel
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Wurgspel
 • hallo (lipske)
      op Laptops
 • goede middag (rea)
      op Laptops
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Laptops
 • Hellokes Jacqueline (klaproosje1)
      op 40 Vragen betreffende Mexicaanse griep.
 • goede middag (rea)
      op Frankrijk
 • goede avond (rea)
      op Frankrijk
 • goede avond (rea)
      op Frankrijk
 • goede morgen (rea)
      op Frankrijk
 • goede avond (rea)
      op Felicé
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (Patty en Freddy)
      op Felicé
 • Dag Floeremutske, ik was er ook ni goe van, ik kon het ni geloven ,zo een plezante meneer, ik kijk naar alles van hem! (Anita)
      op Felicé
 • waaroemni in t'weekend (waaroemni)
      op Felicé
 • hallo (lipske)
      op Mantelzoegers
 • waaroemni op dinsdag (waaroemni)
      op Mantelzoegers
 • goede avond (rea)
      op Mantelzoegers
 • ppsjes en nog van alles wat (georges)
      op Mantelzoegers
 • lieve groetjes (passie-flora )
      op Seizoenvaccinatie niet vergeten

 • Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!