Jacqueline/floeremutske



 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke Mattis



Broer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
esterancog
blog.seniorennet.be/esteran
Liefde is de bron van het leven

20-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fraude
Hallo bloggertjes,

Lang geleden maar ik ben jullie zeker niet vergeten.

Hier nog een beetje roddel....

"Jean-Marie Pfaff heeft fiscale fraude bekend"

17 december 2010, 05:09

"Jean-Marie Pfaff heeft fiscale fraude bekend"

Jean-Marie Pfaff zou aan de Antwerpse raadkamer bekend hebben schuldig te zijn aan fiscale fraude en belastingsontduiking. De voormalige voetballer zou daardoor opschorting van straf gekregen hebben. Dat berichten kranten van de Persgroep en Mediafin.

Jean-Marie Pfaff werd door het Antwerpse parket vervolgd voor een waslijst aan misdrijven. Er zou sprake zijn geweest van valsheid in geschrifte, fiscale valsheden, BTW-onjuistheden, witwassen, ontduiking van inkomstenbelastingen en BTW en geknoei met de boekhouding en de jaarrekeningen. Bovendien zouden de Pfaffs al 10 jaar lang de fiscus niet betaald hebben.

Zowel Jean-Marie Pfaff, Carmen als hun vroegere boekhouder Guido V. werden voor de rechter gedaagd, maar volgens hun advocaat ging het om heel oude feiten uit 1999 en 2000 en ontkende de familie formeel dat ze bewust dingen niet zouden aangegeven hebben. "Dat Jean-Marie Pfaff 10 jaar lang al geen belastingen betaald heeft, is onzin", luidde het toen.

Nu lijken de verhalen echter te veranderen. Zo zou de familie Pfaff schuld hebben bekend en daardoor opschorting van straf hebben gekregen van de Antwerpse raadkamer. Pfaffs boekhouder wordt wel doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Het parket kan nog in beroep gaan tegen de beslissing van de raadkamer.




20-12-2010 om 16:34 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
30-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Floris
Hallo bloggertjes,

De beste heeft gewonnen, alhoewel de meisjes zeer goed waren.

Floris wint ‘So You Think You Can Dance'!

29/11/10 09:16
De Vlaamse Lise strandde op de derde plaats…  


Het is een feit…De winnaar van de flitsende danswedstrijd So You Think you Can Dance is bekend en het is niemand minder dan de 18-jarige Floris Bosveld die met de overwinning aan de haal ging! De Vlaamse Lise Alexander (24) uit Lot strandde op de derde plaats…

Het werd een spannende finaleshow en de vier dansers Natasha, Lise, Lorenzo en Floris waren enorm aan elkaar gewaagd. Maar het publiek werkte de meisjes er als eerste uit en in de laatste eindspurt wist Floris in een daverende dansbattle lorenzo te verslaan. Lorenzo was geen onbekende in de show. Hij waagde vorig jaar al zijn kans, maar blesseerde tijdens de eerste liveshow zijn knie en moest het laten afweten.

Floris valt dus letterlijk en figuurlijk in de prijzen. Door zijn overwinning mag hij 25.000 euro op zak steken, een dansopleiding kiezen en zal hij in de Nederlandse dansfilm Body Language schitteren in de hoofdrol.

Wie maar niet genoeg krijgt van de dansers en danseressen, kan begin 2011 genieten van de theatershow van So You Think You Can Dance, waar alle finalisten samen op het podium zullen schitteren!
 

Kimley Briesen - Starlounge
Foto's: vtm.be

30-11-2010 om 10:45 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie Rose Morel
Hallo bloggertjes,

Het doet zo'n pijn te moeten lezen dat deze moedige vrouw toch het gevecht tegen kanker zal verliezen.

Gezondheidstoestand Marie-Rose Morel steeds slechter

23 november 2010, 07:07

Gezondheidstoestand Marie-Rose Morel steeds slechter

De gezondheidstoestand van Marie-Rose Morel gaat, ondanks al haar vechtlust, snel achteruit. Volgens haar directe omgeving stevent de politica onmiskenbaar op "het laatste stadium" af.

Marie-Rose Morel kreeg deze zomer te horen dat ze nog zo'n 6 maanden te leven had, nadat ze opnieuw baarmoederkanker hadden vastgesteld. Maar Morel toonde zich strijdlustiger dan ooit, en leek de ziekte de baas te kunnen. Zo signeerde ze nog boeken op de boekenbeurs en werkte ze mee aan een reportage over alternatieve geneeskunde.

Maar een kleine twee weken geleden belandde de vrouw in een negatieve spiraal. Zo werden bij een hersenscan drie nieuwe tumoren vastgesteld in de hersenen: ter hoogte van de hersenschors, het linkeroor en het evenwichtscentrum. Volgens haar directe omgeving stevent ze dan ook onmiskenbaar op "het laatste stadium af", zo berichten kranten van de Corelio-groep.




23-11-2010 om 15:34 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
11-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerstand
Hallo bloggertjes,

Hier dan weer een interessant artikel.

Je weerstand verhogen, kan dat eigenlijk wel?

Geplaatst op: 10-11-2010 Beoordeling: Stuur door Print Lettergrootte
Je weerstand verhogen, kan dat eigenlijk wel?

Help je verminderde weerstand! Of, dit middel zal je weerstand verhogen! Je wordt in deze tijd van het jaar platgegooid met dit soort commerciële leuzen. Maar in hoeverre zijn ze waar? En wat is je weerstand nu eigenlijk precies. Arts Wim van Donselaar geeft antwoord op 10 veelgestelde vragen.


Wat is precies je weerstand?
‘In de volksmond wordt het begrip weerstand meestal gebruikt om de mate van bevattelijkheid voor infecties aan te duiden. Maar de weerstand is in feite een functie van ons afweersysteem. Dit systeem moet ons beschermen tegen bedreigingen van buitenaf zoals virussen en bacteriën. Het afweersysteem herkent lichaamsvreemde micro-organismen en is over het algemeen in staat deze op te ruimen.
Belangrijke onderdelen van de afweer zijn onder andere de witte bloedcellen, de lymfeklieren en de milt. De lymfeklieren kun je zien als  soort van bewaakstations. Wanneer een onbekend micro-organisme passeert, reageert het lymfeklierstation door witte bloedcellen aan te maken. Bij bijvoorbeeld een keelontsteking dringen virussen of bacteriën het slijmvlies van de keel binnen.  Als reactie zwellen de lymfeklieren in de hals op, omdat ze witte bloedcellen aanmaken.’

Kan de natuurlijke sterkte van de weerstand per persoon verschillen?

‘Ja dat kan. Hierbij spelen verschillende oorzaken een rol. Zo is een allergie in feite een uiting van een overmatig werkende afweer. Een keten van reacties komt op gang bij stoffen waarbij het niet zou moeten. Ook heeft iemand met taaislijmziekte een verzwakte weerstand. Bij een gezond persoon zorgt een continue stroom van slijmvlies op trilhaar ervoor dat virussen uit de longen blijven. Bij taaislijmziekte hapert dit afweermechanisme waardoor virussen langer kunnen blijven hangen in de longen. Andere onderliggende problemen zijn vaak zo complex dat ze moeilijk zijn terug te herleiden. Dit zou heel veel onderzoek vergen. Het enige wat je kunt doen is er rekening mee houden.’

Wat zijn de belangrijkste factoren die de weerstand verlagen?

‘De belangrijkste factoren die een rol spelen bij het verlagen van de afweer zijn:

  • Medicatie, bijvoorbeeld cystostatica dat bij kanker gebruikt wordt. Ook medicijnen als hormonen of prednison verlagen je weerstand.
  • Ziekte, AIDS is bijvoorbeeld een ziekte die het afweersysteem aantast.

Andere factoren die mee kunnen spelen bij het verminderen van de weerstand zijn onder andere:

Wat zijn de gevolgen van een verminderde weerstand?
‘Bij een verminderde weerstand krijgen micro-organismen de kans om zich verder te delen en te ontwikkelen. Hierdoor is de kans op het krijgen van infecties door micro-organismen groter. Ook is de kans dat de infecties een ernstig beloop hebben groter. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld longontsteking en hersenvliesontsteking.’

Waarom is er zoveel aandacht voor de weerstand in de winter?
‘Dat heeft er waarschijnlijk vooral mee  te maken dat in de winter de kans om een virus, bijvoorbeeld verkoudheid of griep, op te lopen groter is. Oorzaken hiervoor zijn:

  • Door de kou kunnen virussen langer overleven
  • De droge lucht en de kou kunnen een ongunstig effect hebben op het functioneren van het slijmvlies van de luchtwegen, waardoor bacteriën en virussen zich makkelijker in de luchtwegen kunnen nestelen
  • Tijdens de winter verblijven mensen dichter op elkaar waardoor er een overdracht van virussen en bacteriën is.’

Zijn er manieren om je weerstand te verhogen? Zo ja, welke?
‘Het is eigenlijk vrij simpel. Houd de algemeen bekende  maatregelen in acht als rust, reinheid en regelmaat dus:

  • Goede voeding
  • Voldoende rust nemen
  • Hygiëne, vooral goed je handen wassen
  • Beweging/sport'

Werken al die middeltjes in de drogist die beloven je weerstand te verhogen?
‘Voor zover ik weet is van deze middelen niet aangetoond dat ze effect hebben. In gezonde voeding zit in principe alles wat je nodig hebt. Het lichaam kan bovendien maar een maximale hoeveelheid vitaminen opnemen en de rest verdwijnt. Vitaminen kunnen zin hebben als iemand onvoldoende vitamines naar binnen krijgt door een slecht voedingspatroon. Ook is het nuttig bij bepaalde groepen die wat extra’s kunnen gebruiken, zoals zwangere vrouwen, baby’s tot drie jaar, ouderen of mensen die bepaalde voeding niet eten.’

Het gerucht doet de ronde dat het slikken van veel Vitamine C je weerstand verhoogt. Is dit waar?
‘Nee, dit is in ieder geval niet aangetoond. Je kunt maar een bepaalde hoeveelheid vitamine C in je lichaam opnemen. Aan deze hoeveelheid zit je al snel met een normale voeding. Alles wat je extra neemt wordt weer uitgescheiden.’

Kun je weerstand tegen griep opbouwen?
‘Nee, want het influenzavirus verandert ieder jaar, waardoor het niet of minder goed door het afweersysteem wordt herkent. De mutatie van het griepvirus vindt veelal plaats in China. Daar zitten veel mensen, varkenshouders en vogels op elkaar. De snelle overdracht vergroot de kans op een foutje, dat leidt tot een mutatie in het virus. Deze mutatie passeert het Aziatische continent en wordt snel gesignaleerd waardoor een nieuw vaccin bijtijds klaar staat.
Tegen verkoudheid kun je overigens ook weinig weerstand opbouwen. Een groot aantal virussen kan verkoudheid geven.  Je bouwt wel wat weerstand op, maar de kans dat je een onbekend virus treft is erg groot.’

Wat kun je dan wel doen om je tegen griep te weren?
'Risicogroepen moeten sowieso de griepprik halen.  De prik beschermt tegen de ernstige gevolgen van de meest voorkomende griepvirussen. De kans op het krijgen van de griep wordt daarmee veel kleiner. Mensen die in aanmerking komen voor de griepprik zijn:

  • Mensen met een hartziekte
  • Mensen met een longziekte (oa astma, chronische bronchitis)
  • Mensen met suikerziekte
  • Mensen met een nierziekte met een verminderde nierfunctie
  • Mensen met een verminderde weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling (bijvoorbeeld recente beenmergtransplantatie, HIV, leukemie, chemotherapie)

Voor de meeste mensen die buiten deze groep vallen, verloopt de griep zonder complicaties. Je kunt de kans op griep iets verkleinen door bepaalde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.'

Auteur: Rachel van de Pol in samenwerking met Wim van Donselaar,arts

11-11-2010 om 14:21 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdriet
Hallo bloggertjes,

Ilse Demeulemeester verliest zoontje definitief

Het wordt een eenzame kerstperiode voor Ilse Demeulemeester want wat niemand verwacht had is toch gebeurd: haar zoontje Conrad werd door de rechter toegewezen aan zijn papa Glenn Janssens. Hij kreeg het volledige hoederecht, Ilse ziet haar kind nu nog enkel op woensdagnamiddag en in het weekend.

Zelf was ze er van overtuigd dat de rechter zou inzien dat Conrad beter af is bij haar dan bij zijn papa maar die beslissing draaide uiteindelijk anders uit. Nochtans is Janssens niet altijd de droomvader geweest voor wie hij zich nu uitgeeft. Hij is hoofdverdachte in een corruptiezaak, hij bedroog Ilse meerdere malen, zelfs terwijl ze in het ziekenhuis vocht tegen kanker en vorig jaar parkeerde hij in dronken toestand zijn wagen in een voorgevel en vroeg hij Ilse een valse verklaring af te leggen.

Toch zijn dat allemaal geen elementen waar de rechter rekening mee hield. “Hij heeft misschien dingen uitgestoken maar dat wil niet zeggen dat hij een slechte papa is”, aldus echtscheidingsspecialist Johan Brees in Story. De rechter houdt voornamelijk rekening met wat het beste is voor het kind en volgens hem is dat dus blijkbaar bij zijn vader. Volgens sommigen moest Ilse de bui nochtans al voelen aankomen omdat haar situatie minder gunstig was voor Conrad dan die van Glenn Janssens.

Zo is Ilse na haar scheiding van Janssens verhuisd naar Antwerpen terwijl hij in de villa in Lokeren bleef wonen. Die ligt veel dichter bij de school van Conrad in Melle. De rechter opperde dat er voor het kind zo weinig mogelijk veranderingen moesten zijn in zijn leefomgeving, dus de keuze was snel gemaakt. Conrad ziet zijn mama dus nu enkel op woensdagnamiddag en in het weekend. Maar de presentatrice is niet van plan het daar bij te laten. Haar broer liet alvast verstaan dat zij in beroep gaat tegen de beslissing. (HH)

02-11-2010 om 16:05 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
01-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookprogramma's
Hallo bloggertjes,

Lang geleden maar we leven nog....

 
  •  'Herwig Van Hove is crapuul'

We kunnen vandaag de dag geen televisie meer aanzetten zonder om de oren gesmeten te worden met kookprogramma's. De hoofdrolspelers zijn niet meer op jacht naar Michelinsterren, maar wel op de showbizz sterrenstatus. Het hele gamma komt aan bod: van een symphatieke spring-in-het-veld Jeroen Meus tot de keiharde en sensatiegerichte critici Sergio Herman en Peter Goossens. Om van het buitenbeentje Piet Huysentruyt nog maar te zwijgen.
Herwig Van Hove, die we ondertussen zowat de grootvader van het genre kunnen noemen, heeft tijdens het Canvasprogramma 'Reyers laat' de knuppel in het hoenderhok gesmeten. 'Ik kan er niet tegen dat die chefs hun gastronomische principes verloochenen voor entertainment. Wat steek je op van Peter Goossens en Sergio Herman? Hoe je mensen moet kleineren.', is maar één van de citaten van olijke Herwig. Of wat vind je van de uitsmijter 'Goossens kan nog veel van mij leren?'.

Na de uitzending ging Van Hove nog verder in zijn boutades. 'Wie is Peter Goossens om te zeggen dat een bordschikking goed is? Hij is amper in zijn restaurant.'

De getergde Goossens kon een reactie niet onderdrukken. Volgens hem heeft de ancien van het kooklandschap geen recht van spreken en pakte de laatste veel geld met 1000 seconden en via een deal met Inbev. De termen 'gefrustreerd', 'doorvet' en 'doorzopen' vielen bij bosjes uit de lucht toen het over Herwig Van Hove ging, die hij om te eindigen de beschrijving 'Crapuul de Luxe' toedichtte.

Wij denken alvast aan een nieuw programma, getiteld 'kokfight', met de volgende gegevens: 10 ronden van 2 minuten, een centrale ring en de twee kemphanen. De stijl kan variëren, als we Peter mogen geloven kiest Herwig resoluut voor Sumoworstelen. Als dat maar goed komt. (KA

01-11-2010 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cola
Hallo bloggertjes,

Geen cola bij diarree
Bij een acute diarree is het belangrijk om veel te drinken. Drink meer en vaker dan normaal, in kleine beetjes. Voor volwassenen is de maatstaf twee glazen per ontlasting, zodat men zeker om de drie à vier uur moet plassen. Neem elke vijf tot tien minuten een klein beetje, bijvoorbeeld een of twee slokken of lepeltjes water of thee. Ook al moet u na het drinken weer overgeven, u houdt altijd een beetje vocht binnen. Zodra het overgeven minder wordt, kunt u geleidelijk grotere hoeveelheden tegelijk gaan drinken. Dan hoeft u ook niet meer zo vaak te drinken.

Wat drinkt u het best?
• water, thee, rijstwater, (ongezoet) wortelsap en bouillon (of andere soep).
Wat drinkt u beter niet?
• Cola (zonder gas), limonade, sportdranken, enz. worden nog vaak aangeraden in geval van diarree door een maag-darminfectie. Deze dranken kunnen de diarree echter verergeren, o.m. omdat ze te veel suiker bevatten. Om dezelfde reden is ook fruitsap niet aangeraden. Appelsap moet hoe dan ook worden vermeden.

Zuigelingen en kleine kinderen
* In geval van borstvoeding: de borstvoeding verderzetten, zelfs als ze een orale rehydratatie-oplossing krijgen.
* flesvoeding:
- als er geen tekens van dehydratatie zijn: de zuigflessen gewoon verder zetten, eventueel in frequente, kleine hoeveelheden.
- bij tekens van dehydratatie: de zuigflessen gedurende 4-6 uur onderbreken tijdens de periode van rehydratatie met ors-oplossing, vervolgens de gewone melk hernemen. De melk mag nooit vermengd worden met een orale rehydratatie –oplossing.
Geef extra vocht (bijvoorbeeld water, babythee, rijstwater) zo veel als het kind wil.

Orale rehydratatie-oplossing
Bij ernstige diarree waarbij een risico op uitdroging bestaat (wat bij kleine kinderen en ouderen altijd een risico is), wordt aangeraden om speciale rehydratatie-oplossingen (ORS, Oral Rehydratation Salt) te geven. Die bevatten een bepaalde hoeveelheid mineralen (natrium, chloride, kalium), bicarbonaat of citraat en glucose of complexe koolhydraten (afkomstig van rijst, maïs). Daardoor wordt het water snel opgenomen in het lichaam.
Deze ors-oplossingen zijn kant en klaar te koop bij de apotheker. Wie met kinderen op reis gaat, doet er goed aan deze producten in de reisapotheek te stoppen.
U kunt ze indien nodig ook zelf bereiden door 5 afgestreken koffielepels suiker en een half koffielepeltje zout per liter vloeistof (best is zuiver water of verdunde thee met wat vruchtensap of geplette banaan voor de kaliumtoevoer). Houd zorgvuldig de aangegeven hoeveelheden suiker en zout aan. Een onjuiste bereiding kan namelijk gevaarlijk zijn voor de baby.
Tekenen van uitdroging zijn o.m. niet of weinig plassen en donkere urine, klagen over dorst, sufheid en lusteloosheid, droge mond, diepliggende ogen...,
Geef ORS apart en meng de oplossing niet met voedsel of ander drinken. Indien de diarree gepaard gaat met braken, dan moet de ors-oplossing zeer regelmatig in kleine hoeveelheden worden toegediend. Geef om de paar minuten een klein slokje ORS, zo nodig met een lepeltje of een speen. Indien het braken is afgenomen kan de hoeveelheid ORS per keer langzamerhand vergroot worden en de frequentie verlaagd.
* Borstvoeding kan verder worden gegeven, afgewisseld met de ORS-oplossing.
* Flesvoeding kan het best de eerste paar uren worden vervangen door een ors-oplossing (10-15 ml per uur en per kg). Na 6 à 12 uren kan de normale voeding geleidelijk aan worden hervat.
Kinderen ouder dan 5 jaar en volwassenen kunnen het vochtverlies ook opvangen door het drinken van magere groentebouillon, verdund wortelsap, gezoete thee met citroen of zout water (type Vichy Célestin of Apollinaris) in combinatie met zoute koekjes. Reken op minimaal 1,5 à 2 l vocht per dag.

Gezondheidnieuws.

13-10-2010 om 15:08 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
09-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kussende lippen...
Hallo bloggertjes,

Dit hieronder vernoemde art. is heel plezant, lees maar.

 
5 gezondheidsvoordelen van zoenen 

Zoenen levert meer op dan alleen kriebels in je buik. Ontdek alle gezondheidsvoordelen van een kus.


Voordeel 1: Minder stress en euforie
In je lippen en tong zitten veel zenuwen die gevoelig zijn voor aanraking en temperatuur. Door het zoenen sturen deze zenuwen informatie door naar het brein. Hierbij komen de stoffen endorfine en
dopamine vrij, die zorgen voor een gevoel van geluk, euforie en genot.
Bovendien ontdekten neurowetenschappers van de Amerikaanse Lafayette Universiteit dat stelletjes na een kwartier zoenen of elkaars hand vasthouden minder van het stresshormoon
cortisol in hun bloed hadden vóór het lichamelijk contact was gemeten.  Hoe langer zij een relatie hadden, hoe groter het effect.

Voordeel 2: Gaat tandbederf tegen
Al dat speeksel dat je uitwisselt tijdens het zoenen lijkt een onsmakelijk maar onoverkomelijk leed. Gelukkig is het goed voor je tanden. Door de extra speekselaanmaak spoel je bacteriën weg. Dat helpt tegen
tandbederf.

Voordeel 3: Vermindert allergische reacties
Een tijdje zoenen met je geliefde is volgens Japanse onderzoekers een goede manier om
klachten van hooikoorts te verminderen. De onderzoekers ontdekten dat bij hooikoortspatiënten de productie van de stof histamine in het lichaam aanzienlijk afneemt na een half uurtje zoenen. Histamine veroorzaakt niezen, een loopneus en tranende ogen.
Dezelfde onderzoekers ontdekten dat 30 minuten zoenen de allergische reactie op huisstofmijt vermindert.

Voordeel 4: Strakke huid
Het is het hopelijk het laatste waar je mee bezig bent tijdens een romantische kus. Maar zoenen zorgt voor een strakke
huid. Tijdens het zoenen train je 34 aangezichtsspieren.

Voordeel 5: Calorieën verbranden

Met zoenen verbrand je meer calorieën per minuut dan met wandelen. Tijdens een passionele zoen verbrand je ongeveer 6,4 calorieën per minuut. Met een minuut wandelen verbrand je ongeveer 4 kilocalorieën.

TIP - Lees ook Zoenend zoeken naar de perfecte partner

09-09-2010 om 15:52 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
07-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na terurgkeer vakantie
Hallo bloggertjes,

Ziek na terugkeer uit vakantie?
Als u terug bent uit vakantie, dan moet u op een aantal zaken letten.
• Als u ziek bent geweest in het buitenland, of als u ziek wordt bij terugkeer, kunt u het beste uw huisarts raadplegen. Infecties, en met name tropische parasieten als malaria, kunnen weken- of maandenlang in het lichaam blijven zonder dat ze symptomen veroorzaken.
• Raadpleeg altijd een arts als u na een reis koorts krijgt. Bij koorts in de eerste 3 maanden na terugkeer uit de tropen moet u steeds aan de mogelijkheid van een malaria-infectie denken, zelfs indien u op correcte wijze het voorgeschreven antimalariageneesmiddel hebt ingenomen. De arts moet altijd bloed afnemen (edta-tube) en dit zo snel mogelijk (binnen enkele uren) in het laboratorium laten testen. Indien de test positief is, moet onmiddellijk met een behandeling worden gestart. Dat gebeurt het best in overleg met een gespecialiseerd centrum voor reisgeneeskunde. Het grootste deel van de sterfgevallen door malaria na terugkeer zijn het gevolg van een verkeerde of te late diagnose. Tijdig herkende malaria is perfect te behandelen, zonder gevaar voor terugkerende aanvallen.
• De meeste antimalariapillen moet u nog een maand na thuiskomst (of het verlaten van malariagebied) blijven innemen.

• Als u last hebt gehad van reizigersdiarree toen u op reis was, of als u daar nog steeds last van hebt, is het raadzaam om naar uw huisarts te gaan om te controleren of de diarree niet veroorzaakt wordt door een bacteriële infectie zoals dysenterie. Eenmaal terug thuis is elke zelfbehandeling van diarree met antibiotica uit den boze.

• Raadpleeg een arts indien u in het buitenland onbeschermd seksueel contact hebt gehad – dat wil zeggen: zonder condoom – met een nieuwe partner, ook al zijn er geen symptomen. Veel soa geven geen of slechts vage klachten. U kunt dus besmet zijn met een soa zonder dat u dat merkt. Als u onveilig seksueel contact hebt gehad, moet u minimaal één week wachten met een soa-test. Na die week is het pas zinvol om u te laten testen. Hebt u klachten, ga dan direct naar een arts. Een hiv-test is pas drie maanden na onveilige seks zinvol. Het duurt drie maanden voordat er antistoffen tegen hiv in uw bloed zijn aangemaakt en de arts kan bepalen of u seropositief bent. Indien u een soa hebt, moeten al uw seksuele partners zich laten onderzoeken en zo nodig laten behandelen.

       zie ook rubriek : infecties

07-09-2010 om 15:26 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arm België
Hello Bloggertjes,

N-VA blijft geloven in akkoord met PS

06 september 2010, 06:47

N-VA blijft geloven in akkoord met PS

De N-VA blijft geloven in een akkoord met de PS. De dreigende uitspraken van enkele PS-kopstukken over het einde van België, worden door de N-VA afgedaan als tactische spelletjes. "Iemand die weigert financiële verantwoordelijkheid op te nemen en dan plots voor alles verantwoordelijk wil worden, dat is nogal ongeloofwaardig", aldus Bart De Wever maandag voor aanvang van het N-VA-partijbureau.

PS-kopstukken Laurette Onkelinx en Rudy Demotte deden behoorlijk wat stof opwaaien met hun uitspraken dat Wallonië zich best voorbereidt op het einde van België. Intussen heeft Demotte die uitspraken zelf al gerelativeerd.

N-VA blijft geloven in akkoord met PS

De uitlatingen van Onkelinx hebben onder meer het persagentschap Reuters (More talk of Belgium split as coalition talks fail) al gehaald, om maar één gezaghebbende bron in de financiële wereld te noemen.

Bij N-VA lijkt men alvast niet onder de indruk van de straffe taal uit PS-hoek. "Ik geloof dat allemaal niet. Het is een manier om de druk te verhogen. Het hoort bij het drama van het moment", aldus Kamerlid Siegfried Bracke. Vlaams minister Geert Bourgeois meent dat de PS-uitspraken "met een korreltje zout" genomen moeten worden en dat ze vooral tactisch bedoeld zijn.


"Leg het mij uit want ik snap het niet"

Ook partijvoorzitter De Wever hecht weinig geloof aan de stoere PS-verklaringen en zegt dat ze "wellicht voor de galerij" bedoeld zijn. "Kan iemand mij hun logica uitleggen?", vroeg De Wever zich eerder op de dag af. "Als je hen vraagt dat Brussel en Wallonië meer verantwoordelijk zouden worden voor zichzelf, zegt de PS 'non'. Maar waar dreigen ze nu mee? Met het opblazen van België, waardoor Brussel en Wallonië helemaal verantwoordelijk zouden worden voor zichzelf. Leg het mij uit, want ik snap het niet."

"Ik kan alleen maar benadrukken dat niemand in Vlaanderen op het einde van België aanstuurt. Ook wij niet", aldus de N-VA-voorzitter.

Discretie

De Wever roept tegelijk iedereen opnieuw op tot "discretie". Koninklijk bemiddelaars André Flahaut (PS) en Danny Pieters (N-VA) moeten er vooral voor zorgen dat de situatie afkoelt en het stof van de laatste dagen neerdwarrelt. N-VA blijft alvast geloven dat een akkoord met de PS mogelijk is. "We waren niet zo ver van een groot akkoord", besluit Geert Bourgeois.


N-VA blijft geloven in akkoord met PS
N-VA blijft geloven in akkoord met PS
N-VA blijft geloven in akkoord met PS
N-VA blijft geloven in akkoord met PS

06-09-2010 om 13:20 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
28-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzichtig met Kussen
Hallo bloggertjes,

Voedingsallergie: voorzichtig met kussen
Iemand die allergisch is voor een bepaald voedingsmiddel kan een ernstige reactie vertonen nadat hij/zij iemand die dat voedingsmiddel heeft gegeten, heeft gekust. Deze allergische reactie op de kus wordt wel eens de "kiss of death", doodskus, genoemd.
Deze allergische reactie kan zich op elke leeftijd en bij elk type kus voordoen: een liefdeskus, een knuffelkus van een kind of een gewone welkomstkus. De tijd tussen de consumptie van het allergene voedingsmiddel en de kus kan schommelen van enkele minuten tot een of twee uren, afhankelijk van het type allergeen, het voedingsmiddel waarvoor men allergisch is.
Elk voedingsmiddel kan een dergelijke reactie veroorzaken, maar vooral (producten met) pinda’s, soja, eieren, vis, schelp- en schaaldieren en sommige fruit- en groentensoorten kunnen problemen veroorzaken.

Het fenomeen zou vrij vaak voorkomen: bij 1 tot 10% van de personen met een bewezen voedselallergie.
Gelukkig zijn de symptomen meestal niet ernstig en blijven ze beperkt tot plaatselijke reacties (jeuk, roodheid, uitslag...), maar soms kunnen ernstiger problemen optreden. In extreme gevallen kan zelfs een anafylactische shock optreden.
We willen u niet afraden om te kussen. Maar indien u reeds eerder een ernstige reactie hebt gehad op een bepaald voedingsmiddel is het toch beter om geen mensen te kussen die net iets gegeten hebben waarvoor u allergisch bent, en de symptomen niet te negeren indien u zich na een kus plots slecht begint te voelen.

       zie ook rubriek : voedselallergie Gezondheid.

      

28-08-2010 om 10:24 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Hallo bloggertjes,

Wel ik zeg ook soms foert tegen het huishouden.....

Vrouwen zeggen foert tegen huishouden met slechte huisvrouwenclub

04 augustus 2010, 12:46

Vrouwen zeggen foert tegen huishouden met slechte huisvrouwenclub

Vrouwen moeten hun huishouden draaiende houden en alle werkjes iedere dag met het grootste plezier opknappen. Foert! zeggen steeds meer vrouwen tegen die opvatting en ze begonnen een club: die voor de slechte huisvrouw.

Vrouwen hebben niet altijd zin om de was te doen, het huis te poetsen, alles voor een derde keer te strijken nadat manlief zijn hemden na het passen op een stapel gooide of de wc nog maar eens te ontsmetten omdat zoonlief het niet nodig vindt binnen de pot te plassen. Na enkele eeuwen van vergeefs zwoegen en proberen het huishouden op orde te stellen, zeggen nu steeds meer Nederlandse huisvrouwen foert tegen al dat poetswerk. Eentje was zelfs zo ingenieus om een clubje op te richten voor vrouwen die er danig genoeg van hebben: de club voor de slechte huismoeder was geboren.

Het idee ontstond op Twitter, maar op een week tijd werd er een website opgericht en telt het hebbeding al ruim 400 leden, een aantal dat nog dagelijks aangroeit. Op de website kan je naar hartenlust klagen over je man of kinderen die maar niets opruimen, over die vervelende klusjes die je altijd alleen moet opknappen en over de saaiheid die je soms overvalt thuis. Want zeg nu eerlijk, wie verstaat je beter dan andere 'slechte' huisvrouwen.


Zita

04-08-2010 om 23:02 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
02-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die lelijke ziekte

Hallo bloggertjes,

Het is zo'n moedige vrouw, hopelijk haalt zij het nu ook.

Marie-Rose Morel: "De artsen geven me nog zes maanden"

02 augustus 2010, 06:11

Marie-Rose Morel: "De artsen geven me nog zes maanden"

Een jaar geleden kon Marie-Rose Morel (37) melden dat ze haar baarmoederkanker had overwonnen. Nu is de ziekte terug, met de meest sombere prognoses. Maar de politica is niet van plan om het op te geven.

Dinsdagavond zendt de digitale zender Stories TV een opmerkelijke reportage uit. In het programma ’Een boeiend gesprek’ praat Marie-Rose Morel eerst twintig minuten lang geanimeerd over ’Leve het leven!’, het dagboek dat ze vorig jaar publiceerde nadat ze genezen was verklaard.

Dan vraagt interviewer Marc De Pril: “Hoe gaat het nu met jou?” Morel antwoordt kalm: “Enkele weken geleden heb ik slecht nieuws gekregen. De kanker is terug, zeer agressief en een beetje overal. Nu ben ik aan het zoeken wat nog mogelijk is. Volgens de traditionele geneeskunde ziet het er heel slecht uit. De artsen geven me nog zes maanden.”

Geen politiek meer

"De jongste zes of zeven maanden was ik vergeten welke les ik van mijn ziekte had moeten leren. Ik heb me weer opgewonden over de politiek, me beziggehouden met nutteloze debatten met mensen die toch Oost-Indisch doof zijn. Als ik nu nog een nieuwe kans krijg - wat medisch gezien dus niet meer mogelijk zou zijn - dan interesseert de politiek me niet meer.”


 

02-08-2010 om 14:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
29-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossen

Hallo bloggertjes,

Opgepast voor vossen in de natuur.

De vossenlintworm, een klein risico, grote gevolgen bij besmetting
Vossen kunnen drager zijn van een kleine lintworm: de vossenlintworm of Echinococcus multilocularis. Bij contact tussen mens en vos, bijvoorbeeld bij een ziek of dood dier, of de uitwerpselen ervan, kan er een risico zijn voor onze gezondheid. Mensen die besmet raken, riskeren zonder behandeling zelfs een fatale leveraandoening (alveolaire echinococcosis). De ziekte is tot dusver zes keer vastgesteld in België.
De vossenlintworm komt al een tijdje voor in delen van Europa. Ook in Wallonië neemt het aantal besmette vossen toe. In de Ardennen zouden zelfs de helft van de vossen besmet zijn. Nu zou de lintworm ook bezig zijn aan een opmars in Vlaanderen, met name in het zuiden van Oost-Vlaanderen en mogelijk in Limburg.

Hoe kan besmetting gebeuren?
Uitwerpselen van een besmette vos kunnen stukjes lintworm met eitjes bevatten. Via regen of wind kunnen deze in de buurt verspreid worden op omliggende planten, vruchten of paddenstoelen. Het eten van of in contact komen met bosvruchten, valfruit of paddenstoelen kan dus leiden tot de besmetting. Dit kan voorkomen bij kleine knaagdieren, huisdieren en uitzonderlijk ook bij de mens. Ook rechtstreeks contact met uitwerpselen of de vacht van een besmet dier kan leiden tot een besmetting.
Als eitjes worden opgenomen door de mens kan een larve zich in de lever van de mens ontwikkelen tot een cyste. Zonder behandeling is dit fataal voor dit orgaan en kunnen uitzaaiingen voorkomen naar andere organen. Huisdieren die drager zijn ondervinden geen hinder.

Enkele tips:
- Bosvruchten (oa. Bramen, frambozen en bosbessen), zelfgeplukte champignons, valfruit enz. grondig wassen; kook ze zoveel mogelijk (10 min op 60°C; 5 min op 70°C of 1 min op 100°C) voor consumptie. Dit geldt zeker voor gebieden met hoog risico, zoals sommige streken in Zwitserland, Zuid-Duitsland en Centraal-Europa
- Groenten uit een moestuin, gelegen in gebieden waar vossen voorkomen, kunnen besmet raken met eitjes van de vossenlintworm. Alhoewel de kans zeer klein is, is het voor alle zekerheid raadzaam om alle groenten goed te wassen en liefst te koken. Rauwe groenten zeer grondig wassen.
- Vermijd contact met vossenkadavers of –uitwerpselen;
- Was goed je handen na tuinieren of na een wandeling in het veld of bos.
- Ga geregeld met je huisdieren naar de dierenarts voor een ontworming, zeker als ze regelmatig in bossen rondlopen.
- Bij ongerustheid, raadpleeg uw huisarts.

Gezondheid.

29-07-2010 om 16:37 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds een taboe...
Hallo bloggertjes,

Het hierna geschreven artikel is nog een groot taboe onder de vrouwen.

Verkleining van de schaamlippen

Er rust nog steeds een groot taboe op het verkleinen van schaamlippen. Nochtans ondervinden veel vrouwen hinder van het feit dat hun binnenste of kleine schaamlippen verhoudingsgewijs te groot zijn. Ze hebben er last van bij het sporten, het dragen van strakke kledij, het vrijen of vinden het esthetisch storend. Een schaamlipverkleining kan dus een oplossing bieden, zowel bij esthetische als lichamelijke hinder.

Verkleining van de schaamlippen: de ingreep

Het vrouwelijk geslachtsorgaan telt twee paar schaamlippen: de buitenste behaarde schaamlippen en de binnenste of kleine schaamlippen die bedekt zijn met slijmvlies. Het zijn deze laatste die kunnen gecorrigeerd worden door middel van een weinig gecompliceerde ingreep, de zogenaamde schaamlipverkleining.

De nieuwe grootte van de schaamlippen kunt u zelf mee bepalen, op voorwaarde dat de biologische functie van de schaamlippen verzekerd blijft.
Deze behandeling gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving. Hierbij verwijdert de plastisch chirurg overtollig weefsel. Hij hecht het wondje met oplosbare draad en gebruikt hierbij een “zigzag-hechting”. Dit garandeert een soepel litteken, in tegenstelling tot het rechtlijnig litteken dat samentrekt tijdens de genezing.

Na de ongeveer één uur durende schaamlipverkleining mag u naar huis.

Gezondheid.










 

29-07-2010 om 16:30 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet te geloven...
Hallo bloggertjes,

Zoiets gaat mijn verstand te boven......

Moeder babylijkjes beschuldigd van vrijwillige doodslag

29 juli 2010, 13:23

Moeder babylijkjes beschuldigd van vrijwillige doodslag

De vermoedelijke moeder van de acht pasgeboren baby's die de afgelopen dagen dood werden aangetroffen in het dorp Villers-au-Tertre in Frankrijk, is donderdag in beschuldiging gesteld.

De moeder (foto) wordt beschuldigd van vrijwillige doodslag van minderjarigen onder de 15. Haar man wordt niet in beschuldiging gesteld. De 'ouders' zijn allebei ongeveer 45 jaar oud, ze werden dinsdag al opgepakt.

De man is opnieuw vrij. Het parket had aan de onderzoeksrechter gevraagd om Pierre-Marie C. te beschuldigen van het niet aangeven van misdaden en het verbergen van lijken, maar de onderzoeksrechter volgde die redenering niet.

Moeder babylijkjes beschuldigd van vrijwillige doodslag

De bal ging aan het rollen toen de nieuwe eigenaars van een woning de politie verwittigden. Ze hadden de overblijfselen van baby's in de tuin van hun huis aantroffen. Dat huis was vroeger eigendom van de ouders van een van de twee verdachten.

De politie stelde vast dat het ging om de lijkjes van twee pasgeborenen. Zes andere lijkjes werden woensdag gevonden in plastic zakken in de garage van het verdachte koppel.

De vrouw, volgens sommige bronnen extreem zwaarlijving, beweert dat ze niet wist dat ze zwanger was. Haar echtgenoot zegt eveneens dat hij niet wist dat ze zwanger was en geeft aan geen weet te hebben van babylijkjes in en rond de woning.


Zita.

29-07-2010 om 16:17 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid
Hallo bloggertjes,

Voorzichtig met deze gevaarlijke plant....

De berenklauw
In België bestaan er twee soorten berenklauwen, namelijk de reuzenberenklauw en de gewone of inlandse berenklauw. De reuzenberenklauw wordt 5 meter hoog en heeft tussen juli en september paraplugrote, witte bloemschermen met een diameter van 50 cm tot 1m. De enorme bladeren zijn behaard en de stengel is roodgevlekt.

De gewone berenklauw heeft geen rode vlekken op de stengel en wordt slechts 2 meter hoog.

De reuzenberenklauw wordt in grote hoeveelheden teruggevonden langsheen de autosnelwegen en de spoorlijnen en in verwaarloosde tuinen en bossen. De plant breidt zich vooral uit in de Brusselse regio en voornamelijk langs de Brusselse ring.
berenklauw
© Nationale Plantentuin

De berenklauw kan brandwonden veroorzaken
Ongeveer 24 uur na het contact met het sap ontstaan rode, jeukende vlekken, die enkele uren later overgaan in een scherp begrensde ontsteking van de huid met zwelling en blaarvorming. Deze letsels kunnen er uitzien als echte brandwonden en genezen pas na 1 à 2 weken. Na genezing kunnen ze een bruinverkleuring (hyperpigmentatie) van de huid achterlaten.


© USDA APHIS PPQ Archives

© J. Hattendorf

Het sap van de berenklauw is ook giftig!
Er zijn al mensen gestorven nadat een kleine hoeveelheid van het giftige berenklauwsap in hun lichaam terechtkwam via hun mond. Als het sap in de ogen terechtkomt, kan in sommige gevallen permanente blindheid ontstaan.

Wat doet u na contact met de plant?
  • Spoel onmiddellijk overvloedig met koud water en dit onder een harde waterstraal
  • Ga zeker naar de huisarts als er huidletsels te zien zijn of neem contact op met een brandwondencentrum
  • Pas efficiënte wondzorg toe (dagelijks reinigen, desinfecteren en nieuwe verbanden aanbrengen)

© Nationale Plantentuin
  • Indien het sap in de ogen terechtkomt, moeten de ogen overvloedig gespoeld worden en gaat u best naar een spoedgevallendienst.
  • Vermijd na genezing de zon gedurende 6 maanden

Hoe problemen voorkomen?
  • Raak de plant niet aan en waarschuw ook de kinderen ervoor. Laat de kinderen nooit fluitjes of blaaspijpjes maken uit de holle stengel van de plant
  • Als de plant in de omgeving groeit van kinderspeelplaatsen, kunt u aan de groendienst van uw gemeente vragen om de reuzenberenklauw te verwijderen
  • Bij werkzaamheden in de tuin (snoeien of gras maaien) kunt u het best vermijden dat sap van de reuzenberenklauw op uw huid terechtkomt. U moet er rekening mee houden dat het sap soms dwars door de kledij kan dringen

Met Vriendelijke Groeten,

Jean-Pierre Arnould,
Voorzitter Directieraad


Alle informatie over preventie brand en brandwonden op: www.brandwonden.be


v

27-07-2010 om 12:26 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
25-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen en Vrouwen
Hallo bloggertjes,


20 opvallende verschillen tussen vrouwen en mannen

Mannen en vrouwen mogen dan wel gelijkwaardig zijn, gelijk zijn ze zeker niet. Dat blijkt al uit de fysieke verschijning van mannen en vrouwen, maar er zijn nog 20 andere, statistisch significante verschillen. Dat somde Peter Archbold op in het magazine Psychologie. Let wel: de cijfers dateren van 2006.

1)    Datingwebsites
Vier keer meer mannen dan vrouwen schrijven zich in op datingsites.

2)    Zicht

Vrouwen hebben 78 procent meer kans om blind te worden.

3)    Ongeval

Maar mannen hebben 2,7 keer meer kans om een auto-ongeval te krijgen.

4)    Lengte

Mannen zijn gemiddeld 1,77 meter terwijl vrouwen 'amper' 1m65 halen.

5)    Heup

De gemiddelde vrouw heeft een heupomtrek van 100 cm. Mannen doen het zowaar 8 centimeter beter.

6)    Gewicht

Een man weegt gemiddeld 78 kilo, een vrouw 65 kilo.

7)    Roken

Mannen sterven vier keer vaker aan ziektes gelinkt aan roken.

8)    Hoofdpijn

Vrouwen hebben drie keer meer kans om te lijden aan migraine.

9)    Hart

Hoewel mannen meer kans hebben op een hartaanval, zijn het de vrouwen die het meest kans hebben om te sterven in het jaar na een hartaanval.

10)    Lezen

Twee op drie analfabete personen in de wereld is vrouw

11)    School

Geen wonder als je weet dat 57 procent van de kinderen die niet naar school gaan een meisje is.

12)    Politieke macht

 84 procent van alle parlementaire zitjes ter wereld wordt bezet door mannen

13)    Het Nieuws

58 procent van de nieuwslezers is vrouw, maar slechts 21 procent van het nieuws gaat over vrouwen.

14)    Asiel

76 procent van alle vrouwelijke asielzoekers wordt asiel verleend tegenover 68 procent van de mannen. 70 procent van alle asielzoekers is een man.

15)    Alcohol

Alcohol heeft een groter effect op vrouwen omdat het lichaam van de gemiddelde vrouw uit minder water bestaat dan dat van de gemiddelde man (52 procent tegenover 61 procent). Bij mannen wordt de alcohol dus meer verdund, waardoor het effect kleiner is, ook al drinken ze evenveel en wegen ze evenveel.

16)    Online fraude

Mannen hebben dubbel zoveel kans om het slachtoffer te worden van online fraude.

17)    Virus

Een computer van een man heeft 21 procent meer kans om besmet te raken met een virus dan een computer van een vrouw.

18)    IQ

Mannen zijn gemiddeld 5 IQ-punten slimmer dan vrouwen, wat hen geschikter maakt voor taken met een hoge complexiteit.

19)    Dieet

Vrouwelijke universiteitsstudenten zijn zich meer bewust van hun gewicht dan mannelijke, en dus diëten ze vaker. Opvallend genoeg hadden de mannelijke studenten wel drie keer vaker overgewicht dan de vrouwelijke, al vonden dubbel zoveel vrouwen dan mannen dat ze gewicht moesten verliezen.

20)    Zelfmoord
Mannen hebben drie keer meer kans om zelfmoord te plegen dan vrouwen. Over zelfmoordpogingen werd niets gezegd. (edp)
24/06/10 11u36

25-07-2010 om 12:46 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo bloggertjes,

Ze zijn er weer die heerlijke beestjes hmmmm....

Waarop letten als je mosselen eet?
Wanneer mosselen eten
Het mosselseizoen loopt van eind juni tot medio april het jaar erop. Het verhaal dat mosselen enkel goed zijn in maanden met een ‘r’ dateert uit de tijd dat er nog geen koeltransport was. De juli- en augustuswarmte liet ze snel bederven met voedselvergiftiging als gevolg. Het is wel zo dat mosselen pas op hun best zijn vanaf september: tijdens de maanden met een ‘r’ dus. Van medio april tot eind juni is de Zeeuwse mossel niet geschikt voor consumptie omwille van het voortplantingsproces. In juni zit er veel voedsel in het zeewater zodat de mossel zich weer lekker rond kan eten. Om in de ‘stille’ maanden toch aan de vraag te kunnen voldoen wordt er gebruik gemaakt van importmosselen uit Ierland en Denemarken.

Aankopen
Een verse mossel is in principe gesloten. Maar open mosselen hoeft u niet zondermeer we te gooien. Tegenwoordig blijven mosselen in lekvrije verpakkingen allemaal licht openstaan en sluiten zich pas na enkele minuten. Dit komt doordat de mossel ontspannen is in zijn beschermde omgeving (verpakking). Wanneer hij uit de verpakking gehaald wordt, reageert hij traag. Houd de open mossel met de bolle kant onder de koude kraan en tik tegelijkertijd tegen de schelp. Na een paar minuten sluit de schelp zich. De mossel lijkt ‘wakker’ te worden. Mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is, kan u best weggooien.

Bewaren
Bewaar de mosselen voor korte tijd onderaan in de koelkast (niet boven de 7 graden) en eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Op de verpakking staat altijd een houdbaarheidsdatum vermeld. Plaats de zak op een omgekeerd bord zodat de mosselen niet in hun eigen vocht liggen. Als u de mosselen langer dan een dag wil bewaren, legt u ze best in gezouten water in de koelkast.

Bereiding
Mosselen kunnen rauw, gekookt, gebakken of gefrituurd gegeten worden. Kook ze niet te lang, ongeveer 10 minuten, anders worden ze taai en donkerbruin.
De schrik van iedere mosselliefhebber is de slikmossel. Deze mossel is onder het zand of het slik bedolven geraakt en gestikt. De dode mossel heeft zich met slik gevuld en kan het aroma van een hele mosselpan bederven. Een slikmossel is te herkennen aan de matte schelp en het is iets zwaarder. Probeer bij het wassen de mosselschelpen even over elkaar te schuiven. Een verse mossel zal de schelp onwrikbaar sluiten. Bij een slikmossel laten de schelpen los.

Consumptie
• Tussen oranje en witte mosselen is er absoluut geen smaak- noch een kwaliteitsverschil. Deze kleurvariatie hangt samen met de dikte van de schelp. Dikke schelpen laten weinig licht door en bieden daarom blanke mosselen.
• Mosselen die na het koken dichtblijven, mag je gerust eten. Deze mosselen hebben een wat sterkere sluitspier dan anderen, waardoor de schelp stevig dichtblijft. Maak deze mosselen voorzichtig met een mesje open. U zult zien dat deze mosselen juist vol met vlees zijn. Heel incidenteel gaat het om een slikmossel, een mossel die zich heeft volgezogen met zand. Maak daarom de mossel nooit boven de mosselpot open.

Mogelijke gezondheidsrisico’s
• In schaal- of schelpdieren komen relatief veel zware metalen voor. De vervuiling blijft wel onder de norm.
• In rauwe schaal- en schelpdieren kan listeria voorkomen. Daarom is het veiliger schaal- en schelpdieren voor consumptie te verhitten. Dat geldt vooral voor risicogroepen zoals ouderen, zwangere vrouwen en kinderen.
• In schaaldieren zitten sterke allergene stoffen. Ze kunnen al na het eten van een kleine hoeveelheid heftige allergische reacties veroorzaken. Een echte allergische reactie is al merkbaar na het eten van een kleine hoeveelheid. Een overgevoeligheid of pseudo-allergische reactie komt vaak slechts tot uiting na een inname van een grote portie. Ze uit zich door huidirritatie, misselijkheid... Mensen die overgevoelig zijn voor mosselen, hebben vooral last bij het begin van het seizoen (juli en augustus) als de mosselen veel eiwit bevatten. In de maanden met de ‘r’ in de maand loopt het percentage eiwit iets terug. Een glas melk drinken achteraf kan helpen zo niet is geen (eerste) mosselen eten het enige alternatief.
• Mosselen en andere schelpdieren uit de Middellandse zee kunnen besmet zijn met het Hepatitis A virus. Hepatitis A wordt overgedragen via menselijke ontlasting, besmet water of voedsel. Ga je op vakantie naar een land rondom de Middellandse zee, eet dan geen rauwe schelpdieren zoals mosselen. Gekookte mosselen kunnen overigens geen kwaad, bij een verhitting boven de 70 graden Celcius sterft het virus.

Gezondheid.

25-07-2010 om 12:17 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmen in Oostenrijk
Hallo bloggertjes,

Allemaal in ons blootje, zou dat geen oplossing zijn......

Geen shorts meer en mond dichthouden in zwembad

Bezoekers van Oostenrijkse openbare zwembaden wordt gevraagd hun mond te houden in het zwembad en geen zwemshorts (bermuda's) maar zwemslips te dragen. En dat allemaal om water en geld te besparen.
 
In de achttien openbare zwembaden van Wenen zou er bijvoorbeeld elke dag 5.000 liter water ingeslikt worden. En dat kost geld, zeker nu velen in de zwembaden verkoeling zoeken voor de hitte.
 
Al dat water vervangen heeft bovendien gevolgen voor het milieu, want het zwembadwater wordt chemisch behandeld.
 
De verantwoordelijken van de Oostenrijkse zwembaden probeerden eerder al het dragen van zwemshorts te verbieden. Die nemen meer water op en dat gaat verloren wanneer de drager ervan het zwembad verlaat zo luidt het. (mvl)

15-07-2010 om 23:45 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oranje boven
Hallo bloggertjes,

Pastoor die viering Oranje kleurde moet zich bezinnen

Mgr. Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam, heeft pastoor Paul Vlaar van Obdam een bezinningsperiode opgelegd en hem voor de duur van deze periode van zijn priesterlijke taken ontheven. Na afloop hiervan zal een en ander opnieuw bekeken worden.

Oranje kazuifel
De pastoor had op zondag 11 juli in het kader van het wereldkampioenschap voetbal de Eucharistie gevierd in een oranje kazuifel en ook overigens in teksten en vormen onvoldoende recht gedaan aan de heiligheid van de eucharistie, aldus het bisdom, dat er voorts op wijst dat de beelden hiervan in binnen- en buitenland bij gelovigen verontwaardiging hebben gewekt.

Profane evenementen
Al eerder heeft de bisschop Vlaar op het hart gedrukt de H. Eucharistie niet te vermengen met profane evenementen. Vlaar zegt, dit geheel te onderschrijven en belooft zich hieraan te zullen houden. De pastorale ijver en inzet van de pastoor staan overigens niet ter discussie, liet het bisdom donderdag weten.

Bezinnen
Naar aanleiding van dit nieuwe voorval heeft de bisschop opnieuw een gesprek gehad met pastoor Vlaar, hem met onmiddellijke ingang een bezinningsperiode opgelegd en hem voor de duur van deze periode van zijn priesterlijke taken ontheven.

Voor een volgende Oranje-hoogmis is het sowieso twee jaar wachten, dan vindt in Oekraïne en Polen het EK voetbal plaats. (belga/ep)
15/07/10 21u25

15-07-2010 om 23:39 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis'
Hallo bloggertjes,

Spijtig dat hiernavelde acteur uit 'Thuis' gaat, is één van de beste, volgens mij.

Steph Goossens verlaat 'Thuis'

06 juli 2010, 13:28

Steph Goossens verlaat 'Thuis'

Deze winter zal acteur Steph Goossens voor de laatste keer te zien zijn als Cois Pelckmans in de soap 'Thuis' op Eén. Vanaf oktober gaat Goossens aan de slag voor VT4, waar hij een van de gezichten wordt van het nieuwe dagelijkse magazine 'Vlaanderen Vandaag'.

Dertig september is de laatste werkdag van Steph Goossens bij 'Thuis', maar daar zal de kijker nog niet meteen iets van merken. Zijn personage Cois Pelckmans is nog tot eind december te zien in de populaire Eén-reeks.

“Ik wil mijn collega's uit 'Thuis', het publiek en Eén bedanken, die Cois, samen met mij, doorheen de jaren hebben gevormd", zegt Goossens. "De zender heeft me veertien jaar geleden via de talentenjacht 'U hoort nog van ons' opgevist en ik denk dat ik die titel serieus op mijn krachten heb genomen.”

Hij voegt eraan toe dat zijn overstap ingegeven is door gezonde nieuwsgierigheid en werklust. “Ik ben 44 jaar en het zou bizar zijn dan al geen andere ambities meer te koesteren. Hier sneuvelt vandaag dus geen deel van het ‘huishoudelijk servies’. Integendeel: wij blijven met z'n allen ook in de toekomst graag een taske koffie drinken."

"Ik ga nu even vakantie houden net zoals de rest van mijn collega's en als het televisiejaar eind van deze zomer weer begint, vlieg ik er naar eigen goeddunken en best vermogen met alle plezier weer in.”

Karel Moors




07-07-2010 om 15:37 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
05-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pERSONEN BOVEN DE 80 JAAR
Hallo bloggertjes,

Als nagenoemd art. hier ook van toepassing zou kunnen worden, dan denk ik dat er veel niet gelukkig zullen zijn.

Italië wil oudere chauffeurs van wegen bannen

05 juli 2010, 09:24

Italië wil oudere chauffeurs van wegen bannen

In Italië wordt overwogen om chauffeurs die ouder zijn dan 80 jaar hun rijbewijs af te nemen. Het land, waar jaarlijks 5.000 mensen in het verkeer om het leven komen, meent dat er op die manier heel wat ongelukken voorkomen kunnen worden.

Volgens parlementslid Mario Valducci moet er een maximumleeftijd komen voor personen die met een wagen rijden. Oudere chauffeurs zouden namelijk minder alert zijn dan jonge mensen. De man denkt aan een leeftijdsgrens op 80 of 85 jaar. "Maar het is nog maar een voorstel", klinkt het.

In Italië moeten chauffeurs ouder dan 50 om de 10, 5 of 3 jaar hun rijbewijs laten hernieuwen. Daarvoor moeten ze alleen medische certificaten voorleggen. Een praktisch examen is er niet.


Zita 5070010

05-07-2010 om 14:30 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid
Hallo bloggertjes,

Nu het minder warm is laat ik jullie nog een art. over gezondheid geworden;

Let op oververhitting

Herken de verschijnselen van oververhitting en weet wat u zelf kunt doen.

Hittestress
Bij hittestress of warmtestuwing heeft het lichaam merkbaar moeite met de hitte.

Symptomen
- gezwollen ledematen (oedeem)
- overvloedig zweten
- tekenen van uitdroging (minder urine, donkergeel gekleurd; dorst; droge mond; prikkelbaar, rusteloos; ingevallen ogen...)
- soms krampen

Wat doen?
- Ga onmiddellijk uit de zon of zoek een koele plaats op
- Ga eventueel liggen met de benen omhoog
- Veel en regelmatig drinken
- Contacteer bij twijfel een arts.


Hittekrampen
Hittekrampen zijn spierkrampen, vooral van buik, armen en benen die plotseling opkomen als men overvloedig zweet bij warm weer (bijvoorbeeld bij zware fysieke inspanningen).

Symptomen:
• Lichaamstemperatuur: 37-39°C
• Mentale toestand: normaal
• Overvloedig zweten tijdens inspanning
• Kortdurende spierkrampen


Wat doen?
• Veel drinken (water, eventueel met rehydratatiezouten – ors – in zeer verdunde concentratie).
• Rust, elke inspanning staken.
• Masseer met zachte hand en harde druk uw verkrampte spieren.


Hitte-uitputting
Hitte-uitputting is een ernstig gevolg van langdurige blootstelling aan hitte in combinatie met te weinig vochtinname.

Symptomen
• ernstige zwakte, moeheid
• oppervlakkige ademhaling
• hoofdpijn
• duizeligheid
• beven
• braakneigingen
• spiertrekkingen
• uitgezette pupillen
• bleke, klamme en vochtige huid
• lichaamstemperatuur bedraagt maximum 39°C

Wat doen?
• Rust in liggende positie op koele plaats (liefst met airco of ventilatie)
• Afkoeling (uitkleden). Leg vochtige doeken op lichaam
• Water en rehydatatiezout
- Verwittig bij twijfel een arts

Hitteslag
Een hitteslag is een vorm van oververhitting waarbij de lichaamsthermostaat ontregeld is en de lichaamstemperatuur gevaarlijk hoog kan oplopen. Een hitteslag is een echte medische urgentie, waarbij dringende medische hulp vereist is.
Een hitteslag kan optreden wanneer een zware lichamelijke inspanning wordt geleverd in vochtige hete lucht, maar ook bij iemand die in volle zon op het strand in slaap valt, bij een zuigeling in een oververhitte wagen of een bejaarde die te warm aangekleed in de zon zit.

Symptomen
• hoge koorts (lichaamstemperatuur boven 40°C)
• mentale toestand: onrust en agressiviteit, verwardheid tot delirium en coma
• versnelde pols en ademhaling
• warme, rode en droge huid, meestal niet zweten
• hoofdpijn, braakneigingen en braken, soms stuipen
• beven, spierzwakte

Wat doen?
• Snel optreden is van vitaal belang. Het slachtoffer is in levensgevaar. Waarschuw onmiddellijk de hulpdiensten.
• Alle kleren uit en de betrokkene koelen. Breng de persoon in afwachting naar een koele ruimte, besproei en/of koel af met koud water. Ventileer met ventilator, indien ter beschikking, of zet de airco aan.
• Geef geen koude dranken te drinken. In deze toestand kan dat gevaarlijk zijn.

Meer info:
www.health.fgov.be
www.zorg-en-gezondheid.be

05-07-2010 om 11:21 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid 2

Hallo bloggertjes,


Luchtwegproblemen bij warm weer

Niet alleen zieke mensen, maar ook iemand met een goede gezondheid kan last krijgen van ademhalingsmoeilijkheden bij warm weer en te hoge ozonconcentraties.
Mensen met luchtwegaandoeningen, zoals COPD (Chronisch Obstructief Longsyndroom) en astma zijn vaak extra gevoelig voor hitte.
 
 
Drink voldoende
Drink bij warm weer voldoende: zeker 2 liter verdeeld over de dag, óók als u geen dorst hebt. Drink meer als de urineproductie terugloopt en als de urine donkergeel is.
Vermijd alcohol, koffie en thee. Bouillon is goed om het zoutverlies door transpiratie te compenseren. Ook tomatensap en melk bevatten zout. Fruit en vruchtensappen leveren kaliumzouten.
Als u copd hebt, is het erg belangrijk om goed te drinken. Uw lichaam verliest door de warmte al veel vocht. Als u te weinig drinkt, kan het luchtwegslijmvlies uitdrogen. Uw slijm wordt dan taaier, waardoor uw klachten kunnen toenemen. Wanneer u (ook) hartklachten hebt en plastabletten gebruikt, moet u extra op voldoende zout- en vochtinname letten.
 
 
Vermijd inspanning
Op hete dagen kunt u onnodige inspanning het beste vermijden, vooral op het warmst van de dag.
 
 
Blijf uit de hitte
Blijf binnen of zoek buiten regelmatig een plek met schaduw en wat wind, zeker op de warmste uren midden op de dag. Neem een fles water mee. Draag een hoed, zonnebril en luchtige, lichte kleding.
 
 
Neem zo nodig een extra geneesmiddel
Probeer uw astma- of copd-klachten onder controle te houden. Ga bij uzelf na of u meer klachten krijgt bij hitte, bij een bepaalde luchtvochtigheid, temperatuurwisselingen of smog. Gebruik dan bij die omstandigheden uw medicijnen vaker (met een maximum zoals voorgeschreven door uw arts). Wacht daar niet mee tot u klachten krijgt, maar probeer deze met preventief medicijngebruik te voorkomen.
Inhaleer bijvoorbeeld uw luchtwegverwijder een half uur vóór u naar buiten gaat. Overleg met uw arts hoe vaak u deze maximaal mag gebruiken bij hitte of smog. Hetzelfde geldt voor een prednisonkuur als u deze voor noodgevallen in huis hebt; spreek duidelijk met uw arts af bij welke (weers)omstandigheden u deze kunt gebruiken.
Helpen de extra medicijnen niet, neem dan contact op met een arts.
 
 
Zorg voor koelte
Leg af en toe een koele handdoek in uw nek of neem een lauwe douche of bad om af te koelen.
Zoek in huis een koele ruimte op. Scherm de ramen af, met zonwering of gordijnen, zodra de zon erop schijnt.
Open de ramen als dat verkoeling brengt. Zet ’s nachts zoveel mogelijk ramen wijd open. Sluit de ramen ’s morgens zodra het buiten warmer aanvoelt dan binnen.
 
 
Pas op met airconditioning
Iemand met astma of copd kan voor verkoeling binnenshuis het beste een ventilator gebruiken. Airconditioning is af te raden voor mensen met luchtwegklachten. De airco kan deze klachten namelijk verergeren door de droge lucht en het temperatuurverschil met buiten.
Kiest u toch voor airconditioning, stel het apparaat dan niet te droog of te koel af, hooguit 5 graden koeler dan buiten. Voorkom ook dat een airco vuile lucht rondblaast. Gebruik een airco die goed te reinigen is en doe dit volgens het voorschrift.
 
 
Let op uw kind
Voor kinderen met astma gelden dezelfde adviezen als voor volwassenen.
Laat uw kind veel drinken en eventueel een extra puf nemen.

       zie ook rubriek : luchtwegen en longen

05-07-2010 om 11:19 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie teksten

Hallo bloggertjes,

Ik kan het niet nalaten nog enige mooie teksten te schrijven van mijn geliefde auteur R. De Bruyn.

O M A R M

Omarm mijn leegte
mijn nog sluimerend verdriet
het troostend gebaar
maakt het lot milder en draaglijk
met jouw arm om me heen
klaart de donkere wolk, stilaan op
omarm mee de stille momenten
van mijn eenzaam aanvoelen
een grote sterkte zal zo groeien in mij
en het leven terug doen omarmen
in alle schoonheid.


K W I J T

Ik speel niet graag iets kwijt
toch ben ik wat verloren
een stukje liefde
een stukje warmte
een beetje mezelf
kwijt voelt aan als niets meer
leeg
wie geeft mijn kwijt nu terug
ik mis het zo.

V E R G E T E N

Vergeten
maar nooit helemaal weg
vergeven
maar nooit helemaal vergeten
droom
werkelijkheid
illusie
zeepbel
pats
maar eens was het toch mooi.


10-06-2010 om 16:15 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
09-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verborgen drinkers
Hallo bloggertjes,

Dit art.wilde ik jullie niet onthouden, omdat ik het zo erg begin te vinden.

VERBORGEN DRINKERS.

Op dinsdag 8 juni bracht Koppen XL de reportage Verborgen drinkers, over alcoholverslaving bij vrouwen. Veel vrouwen weten hun verslaving lang te verbergen, maar de cijfers laten weinig aan de verbeelding over. In Frankrijk is maar liefst één vrouw op twintig verslaafd aan de drank.

Onder jongens is alcohol drinken al langer stoer, maar de laatste jaren is drinken ook bij meisjes meer en meer gewoon geworden. Feestjes en alcohol gaan hand in hand. Vaak blijft het bovendien niet bij een glaasje wijn of een cocktail, maar drinken jongeren tot ze erbij neervallen. En jammer genoeg geldt ook in dat geval het gezegde ‘jong geleerd, is oud gedaan’.

Koppen XL trekt naar Frankrijk en doorbreekt het taboe van vrouwen en alcoholisme. Vrouwen zijn vaak stiekeme drinkers, maar de cijfers laten weinig aan de verbeelding over. Eén op twintig Franse vrouwen is alcoholist. Een van hen is Anne, een vrouw van 41. Elke maand maakt ze zo’n vijftien flessen whisky soldaat, en dat doet ze al jaren. De fysieke aftakeling is dan ook al duidelijk zichtbaar.

De grootste slachtoffers zijn vaak kinderen. Alcohol is zowel bij mannen als bij vrouwen een van de belangrijkste oorzaken voor kinderverwaarlozing en –mishandeling. Maar het grootste taboe zijn zwangere vrouwen die blijven drinken. Zij zadelen hun kinderen al van bij de geboorte op met een mentale en fysieke achterstand. Bovendien lopen hun kinderen later een veel grotere kans om zelf ooit verslaafd te worden.

09-06-2010 om 23:49 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook
Hallo bloggertjes,

Ik ben namelijk zo geen fan van Facebook, maar dit artikel vind ik wel prachtig;

Moeder vindt ontvoerde kinderen terug dankzij Facebook

Een moeder uit de Amerikaanse staat Californië heeft haar kinderen teruggevonden via Facebook. De vrouw ontdekte dat de twee, die vijftien jaar geleden als vermist opgegeven werden, in Florida zaten.

In 1995 ontvoerde Faustino Utrera zijn twee kinderen. De moeder bleef in onzekerheid achter want zij wist niet waar haar ex met de kinderen zat. De jongen was toen twee jaar oud, het meisje drie.

Maar toen de vrouw onlangs het idee kreeg om de naam van haar dochter eens in de zoekfunctie van Facebook in te geven, kreeg ze een profiel te zien van een tiener die wel eens haar dochter kon zijn. Ze trok met de ontdekking naar politieverantwoordelijke Kurt Rowley.

De politie stelde een onderzoek in en er werd ontdekt dat het profiel gebruikt werd vanuit Orlando, Florida. Uiteindelijk bleek het wel degelijk om de vrouw haar dochter te gaan en werd Utrera aangehouden en beschuldigd van ontvoering en schending van het hoederecht. (ka)
06/06/10 15u18
     

    06-06-2010 om 23:54 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme koe
    Hallo bloggertjes,

    Koe ontsnapt twee keer en moet niet meer naar slachthuis

    Een jonge koe die uit een Kroatisch slachthuis was ontsnapt en alle pogingen om haar te vangen, wist te verijdelen, mag uiteindelijk blijven leven. De eigenaars van de koe hebben beslist het leven van het dier te sparen.

    De 15 maanden oude vaars was twaalf dagen geleden in Ivanec uit een slachthuis gevlucht. Ze werd gezond en wel teruggevonden, grazend in een wei in de buurt van de stad, schreef de krant Vecernji list.

    Tweede ontsnapping
    "Het is een lieve jonge koe, die er helemaal niet uitgeput uitziet, maar in goede conditie lijkt", zei Mladen Markovic, die de koe vond. Markovic hoopte een vergoeding van 2.500 kuna (345 euro) op te strijken, die het slachthuis beloofd had aan wie het dier terugvond. Maar de koe slaagde er opnieuw in weg te lopen.
     
    Nooit naar slachthuis
    "Aangezien de vaars nu de steun van het hele land heeft in haar strijd om te blijven leven, hebben we beslist haar te sparen", zei Filip Dragovic, de eigenaar van het dier. "Van zodra ze gevangen is, gaat ze naar onze boerderij, in een idyllische wei, waar ze voedsel te over heeft en waar ze oud kan worden", beloofde hij. "Ze keert nooit meer naar het slachthuis terug." (belga/gb)
    06/06/10 09u14

    06-06-2010 om 23:45 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crocs
    Hallo bloggertjes,

    Crocs redden leven van driejarig knaapje

    In mode-middens gooien Crocs wellicht geen hoge ogen, maar geen schoeisel is beter geschikt om aan de elektrocutiedood te ontsnappen. Dat ondervond een Brits kind van drie jaar.

    Volgens de moeder van de jongen werd het leven van de jongen gered door zijn Crocs toen hij een haardroger van een natte vloer in de kleedkamer van het plaatselijk zwembad wilde oppikken. De knaap kreeg een enorme schok van het kapotte toestel, maar overleefde. Volgens artsen werkte het plastic schoeisel van de jongen als een isolator, waardoor de elektrische lading niet dodelijk was.

    Helderblauwe vonk
    "Een helderblauwe elektriciteitsvonk ging door zijn arm en vloog er langs zijn flank uit", vertelt de geschokte mama. "Het was vreselijk. Mijn zoon schreeuwde zijn pijn uit, schokken gingen door zijn hele lichaam. Een verpleger van het ambulanceteam zei dat hij van geluk kon spreken dat hij zijn Crocs droeg. Door die schoenen ging de elektriciteit niet via zijn voeten de grond in. Wellicht was dat zijn redding." (tw)
    03/06/10 14u14

    03-06-2010 om 23:03 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen
    Hallo bloggertjes,

    Terug van weggeweest, deze vakantie is weeral voorbij.

    Drinkende tieners schaden geheugen permanent

    Tieners die comazuipen, kunnen permanente schade aanrichten aan hun geheugen, dat blijkt uit recent onderzoek.

    Vergeetachtig
    De onderzoekers bestudeerden het effect van 'binge drinking' op resusapen. Ze gaven de dieren grote hoeveelheden alcohol gedurende een korte periode. Vervolgens analyseerden ze twee maanden lang hun brein. Daaruit blijkt dat de apen minder hersencellen produceerden en meer schade hadden aan de hippocampus dan een controlegroep. Dit gebied in brein controleert hoe het geheugen evenementen oproept en mentale beelden vormt.

    De activiteit van de delende cellen neemt aanzienlijk af door alcohol bij de apen. Dit illustreert dat de hippocampus van tieners erg kwetsbaar is voor de schadelijke effecten. Dit kan ervoor zorgen dat jongeren vergeetachtig worden in de toekomst. (ep)
    01/06/10 14u00

    01-06-2010 om 15:33 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie
    Hallo bloggertjes,

    Morgen vertrekken wij naar Frankrijk tot einde mei. Hopelijk is het weer  daar wat aan het beteren. Gebeld naar ginder en het was daar 19°. Dat is al een goed begin.

    Lieve groetjes, en tot later.

    08-05-2010 om 13:58 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    05-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poëzie

    Hallo bloggertjes,

    Nog even wat tekstjes van Raymond De Bruyne, mijn geliefde auteur.

    PRAATJE

    Een praatje
    een babbeltje
    een stonde bij elkaar
    het doet de tijd stilstaan
    aandacht krijgen
    belangrijk zijn
    niet enkel beeld
    maar evenzeer klankbord
    in rust.

    OPEN

    Je hart openstellen
    is als een deur  plots opengaat
    je voelt de frisse lucht
    het maakt je licht en vrij
    open ook jouw ramen en deuren van je zijn
    laat alle klanken kleuren
    woorden binnenstromen
    ontvang het met open armen
    en sluit het daarna op met de warmte
    van je open zijn.

    NU

    Nu
    niet straks
    gisteren of morgen
    nu
    dit eigenste moment
    deze luttele seconden
    op dit ogenblik
    nu
    even tijd
    voor jou en mij
    in de minuut
    van het zalige  nu.


    05-05-2010 om 11:10 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    29-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek teelballen
    Hallo bloggertjes,

    Weer is het een art. over onze gezondheid, die we toch zo nodig hebben.

    Onderzoek geregeld uw teelballen
    Naar verhouding is teelbalkanker een weinig voorkomende soort kanker maar het is het wel de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen onder de 35 jaar. Teelbalkanker ontstaat meestal bij mannen tussen de 20 en de 40 jaar, maar kan zich ook op oudere leeftijd voordoen of bij kinderen. Teelbalkanker treft ongeveer 4 op de 100.000 mannen. Het is niet geheel duidelijk waardoor teelbalkanker wordt veroorzaakt. Mannen bij wie de teelballen niet of te laat zijn ingedaald - dus niet vóór de geboorte - lopen een verhoogd risico. Soms komt teelbalkanker bij meerdere mannen in één familie voor. Teelbalkanker wordt niet veroorzaakt door zelfbevrediging (masturbatie). Ook is teelbalkanker geen geslachtsziekte.

    Teelbalkanker is, mits vroeg ontdekt, een van de best behandelbare kankersoorten. Daarom zouden alle mannen vanaf 15-20 jaar regelmatig hun teelballen op knobbels of zwellingen moeten controleren. Dat kan het beste gebeuren tijdens of na een warm bad of douche, als de huid van het scrotum ontspannen is. Onderzoek de teelballen afzonderlijk door ze één voor één voorzichtig tussen duim en vingers te rollen.
    Een tumor in een vroeg stadium voelt aan als een harde bobbel, ter grootte van een erwt, ingebed in de oppervlakte van de teelbal. Deze bobbel doet meestal geen pijn als men erop drukt.
    Zachte zwellingen kunnen onschuldige cysten zijn; pijnlijke zwellingen duiden meestal op een ontsteking. Kijk ook of de huid van het scrotum veranderd is.

    Andere mogelijke klachten die op teelbalkanker kunnen wijzen zijn, naast een knobbeltje:
    - Een vergroting van de teelbal
    - Een dof, zwaar gevoel in de onderbuik, achter de balzak of in de balzak zelf.
    - Er kunnen ook klachten optreden die niet direct aan teelbalkanker doen denken maar daar wel door kunnen zijn veroorzaakt, zoals zwelling van de borstklier of van het gebied rond de tepel. Ook kan er sprake zijn van vermoeidheid zonder een aanwijsbare reden.
    Ga, als u veranderingen in uw teelballen of scrotum ontdekt, meteen naar uw huisarts.
    De meeste knobbeltjes in de teelballen zijn niet kwaadaardig. Als u echter een knobbeltje ontdekt, moet u zo snel mogelijk uw huisarts inlichten. Een kwaadaardig knobbeltje moet zo spoedig mogelijk worden behandeld. De arts kan doorgaans meteen vaststellen of het knobbeltje het gevolg is van een andere oorzaak, zoals een hernia, een cyste, spataders rond de testikel of een infectie. Bij hevige pijn moet u zich zo snel mogelijk laten onderzoeken op een draaiing (torsie) van de testikel, die onmiddellijk moet worden behandeld. Als uw huisarts het vermoeden heeft dat het knobbeltje kwaadaardig is, zal hij waarschijnlijk een bloedonderzoek en een echografie laten uitvoeren. Als deze onderzoeken kwaadaardigheid niet kunnen uitsluiten, kan de specialist een operatie uitvoeren waarbij de teelbal, de bijbal en de zaadstreng via de lies uit de balzak worden verwijderd, om onderzocht te kunnen worden. Indien kanker wordt vastgesteld zullen eventueel bijkomende onderzoeken worden uitgevoerd om uitzaaiingen op te sporen.

                    Gezondheidnieuws.

    29-04-2010 om 22:57 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    10-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek borsten
    Hallo bloggertjes,

    Dat is nu wel een tijd geleden dat ik nog eens iets op mijn blog zette. Het hiernavolgende artikel is zeer interessant voor de vrouwen, zowel de jonge als de oudere.

    eerste hulp, help jezelf       
    Hoe onderzoekt u zelf uw borsten?
    Als u ervoor kiest uw borsten zelf af en toe te controleren, dan kunt u dat het beste doen één week na de menstruatie. Als de menstruatie niet regelmatig is of na de menstruatie. Borsten zijn dan over het algemeen minder gezwollen dan voor de menopauze, doet u het borstonderzoek het beste elke maand op dezelfde dag.
    1. Bekijk uw borsten
    Bekijk uw borsten in de spiegel zowel met de armen opgeheven als met de armen in de zijde. Let daarbij op veranderingen in vorm of grootte, kuiltjes in de huid, veranderingen in de tepel (bijvoorbeeld een intrekking, afscheiding of eczeem), roodheid of zwelling.
    2. Borstonderzoek terwijl u staat
    Rechtopstaand onderzoek maakt het gemakkelijker om de buitenkant van uw borsten (tegen de oksel) te onderzoeken. Het is een goed idee om dit zelfonderzoek in de douche uit te voeren omdat sommige veranderingen in de borst gemakkelijker worden gevoeld als de borst nat en ingezeept is.
    · Leg de linkerhand in uw nek en leg de rechterhand op uw linkerborst.
    · Onderzoek uw borst in vier delen (als bij een ronde taart die in vieren is gedeeld). Bijvoorbeeld eerst het bovenste en het onderste deel aan de kant van uw borstbeen; daarna het onderste en het bovenste deel aan de kant van uw arm.
    · Maak met uw vlakke hand draaiende bewegingen en ga van de buitenrand van uw borst naar de tepel.
    · Controleer ook de tepel met een draaiende beweging en trek vervolgens de tepel even wat op van de borst. U moet uw tepels gemakkelijk een beetje naar voren kunnen trekken, zonder dat deze strak vast blijven zitten op de ondergrond.
    · Als u vooroverbuigt, kunt u de borst nog eens tussen beide handen aftasten. Maak daarbij een rollende beweging en zorg voor voldoende druk.
    · Voel ook in uw oksel en controleer de huidplooi die van de oksel naar de borst loopt.
    · Blijf voorovergebogen staan en laat uw linkerarm ontspannen naar beneden hangen. Druk met de handpalm van uw rechterhand uw borst licht naar het midden. Controleer zo met gestrekte vingers de linkeroksel op knobbeltjes of verdikkingen. Begin bovenin de oksel en laat de vingers langzaam naar beneden glijden.
    Herhaal het onderzoek bij de andere borst.
    3. Borstonderzoek terwijl u ligt
    Voor vrouwen met grotere borsten is het beter om het onderzoek liggend te doen. Hierdoor komt de borst plat op de borstkas te liggen waardoor deze makkelijker te onderzoeken is.
    * Ga liggen en plaats een kussen onder uw rechterschouder en plaats uw rechterarm onder uw hoofd. Deel in gedachten uw linkerborst in vieren. Onderzoek achtereenvolgens de
    vier gedeelten van uw borst.
    * Gebruik de vingerkussentjes van de drie middenvingers van uw linkerhand om uw rechterborst te onderzoeken op knobbels.
    * Duw hard genoeg om uw borst goed te voelen.
    * Werk in een cirkelbeweging en vergeet niet om de volledige borst te bevoelen.
    * Herhaal dit onderzoek op uw linkerborst met de vingers van de rechterhand (plaats het kussen hiervoor onder uw linkerschouder).
    Waarop letten?
    Om te kunnen herkennen wat verdachte veranderingen zijn, is het belangrijk dat u van uw borsten weet wat normaal is. Het is bijvoorbeeld gewoon wanneer de ene borst iets groter is dan de andere. Bij sommige vrouwen zijn van jongs af aan al een of beide tepels ingetrokken. Wanneer u uw borsten bevoelt, kan het onder de huid wat hobbelig aanvoelen. Dit is normaal en wordt veroorzaakt door het klierweefsel in de borst.
    Het kan gebeuren dat u iets ziet of voelt, dat er een maand eerder niet was. Neem dan het zekere voor het onzekere en maak, ongeacht uw leeftijd, een afspraak met uw huisarts.
    De meest voorkomende verandering in een borst is een ‘knobbeltje’. Het gaat dan om een verdikking die anders aanvoelt dan de bobbeligheid die u normaal opmerkt. Knobbeltjes kunnen heel verschillend aanvoelen. Vaak is het een plekje in de borst dat iets stugger of harder is dan de rest van het weefsel. Soms is het kogelrond en glijdt het onder de vingers weg als een knikker. Meestal doen dergelijke knobbeltjes geen pijn.
    Andere afwijkingen kunnen zijn:
    • Een verdikt strengetje naar de tepel.
    • Deukjes of kuiltjes in de huid.
    • Een sinds kort ingetrokken tepel.
    • Een verandering van de tepel waarbij verschijnselen optreden als roodheid, schilfertjes en een soort eczeem.
    • Vocht uit de tepel (waterig, melkachtig, groen van kleur of bloederig).
    • Pijn in de borst op een plek waar ook het klierweefsel iets anders aanvoelt.
    • De borst voelt warm aan en is rood verkleurd. Soms ziet de huid er als een sinaasappelschil uit.
    • Een zweertje van de huid dat niet goed geneest.
    • Zwelling in de oksel.

          
           

    10-04-2010 om 19:02 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    16-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn restaurant
    Hallo bloggertjes,

    "Peter Goossens is partijdig, trapt na en pleegt broodroof"

    16 maart 2010, 09:26

    "Peter Goossens is partijdig, trapt na en pleegt broodroof"

    Topchef Peter Goossens, jurylid in het tv-programma 'Mijn Restaurant', wordt in
    Dag Allemaal onder vuur genomen. Zo verwijt voormalig deelnemer Chris hem natrappen en broodroof omwille van de kritiek die hij uitte.

    "Ik heb hem getoond hoe hij het moest aanpakken. Maar als de kandidaten niet luisteren en achteraf komen bleiten omdat ze failliet gaan, hoe komt dat dan? Hoe ik Chris asperges heb zien maken, heb ik nooit gezien", bijt Goossens van zich af in het weekblad.

    "Als hij met modder kan smijten, kan ik met een volledige camion smijten. Broodroof? Alstublieft, ik had de beste bedoelingen met die jongen."

    Harde woorden

    Volgens Dag Allemaal lijdt de zaak van Chris onder de kritiek van Goossens. "Misschien laat Peter zich te veel verleiden om zijn gedacht te zeggen", aldus presentatrice Rani De Coninck. "Zijn woorden komen misschien soms wat... hard over."

    Partijdig?

    De Mechelse deelnemer Jeroen vindt dan weer dat Goossens "strenger is voor hem dan voor de rest" omdat hij enkel onder het wakende oog van de jury chef mag zijn in zijn zaak.


    ZITA

    16-03-2010 om 22:41 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    13-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid
    Hallo bloggertjes,

    Zeker aandachtig lezen.

    Alarmsignalen voor kanker
    Het kennen van de tien alarmsignalen voor kanker, kan ervoor zorgen dat er sneller een diagnose komt, wat de kans op genezing kan verhogen. Daarom lanceert de Stichting tegen Kanker een nieuwe campagne om de alarmsignalen van kanker beter bekend te maken. De campagne "Luister naar wat uw lichaam vertelt" heeft als doel het publiek te sensibiliseren, zonder onnodig onrust te scheppen. Dat gebeurt door informatie te verspreiden over de tien alarmsignalen, die kunnen wijzen op een kanker. Paniek is evenwel niet nodig. Deze symptomen kunnen immers ook wijzen op andere ziektes, die niets met kanker te maken hebben.
    Mensen raadplegen wel best hun arts als een van de symptomen uit de lijst terugkeert of langer dan twee weken aansleept. Hoe vroeger de diagnose valt, hoe minder ingrijpend de behandeling. Bovendien stijgt zo ook de kans op genezing.

    Om van betekenis te zijn, moeten deze signalen aanhoudend (meer dan 2 weken) of terugkerend zijn. Paniek bij de minste afwijking is niet nodig. Stap tijdig naar de dokter.

    1. Blijvende heesheid of blijvende hoest vooral bij rokers of ex-rokers.
    2. Slikmoeilijkheden, vooral bij mensen die roken en alcohol drinken.
    3. Verandering in het stoelgangpatroon: aanhoudende diarree of constipatie of afwisseling van de twee.
    4. Plasproblemen bij mannen.
    5. Gewichtsverlies, vermoeidheid of aanhoudende koorts zonder duidelijke oorzaak.
    6. Abnormaal bloedverlies (vaginaal buiten de maandstonden of na de menopauze, in de urine, de ontlasting, fluimen, blauwe plekken die spontaan opduiken,..).
    7. Een knobbeltje of zwelling, om het even waar op het lichaam (bijvoorbeeld in een teelbal, een borst, onder de huid, enzovoort).
    8. Een onvoorziene wijziging aan de borst: intrekking, uitstroming, roodheid,...
    9. Verandering in een huidvlek of een nieuwe huidvlek.
    10. Een wonde die niet geneest, op de huid of in de mond.

    Meer info:
    www.kanker.be
    www.alarmsignalen.be

    13-03-2010 om 15:35 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poézie

    Hallo bloggertjes,

    Nog eentje, zo mooi.

    L I P P E N

    Lippen
    voelen op je mond
    is als dauwdruppels opvangen
    op een mistige morgen
    door een waas
    van kil vocht
    dringt de warme lucht binnen twee monden
    met ingehouden adem
    ontdekken elkaar
    in een omhelzing
    als zuignapjes aangezogen
    verstrengeld tot kus
    tintelingen
    kriebels
    wensen
    in een gelukzalig moment
    van onverwachte lippen
    passioneel en wijl verbonden
    in een kus die liefde drukt
    door lippen.

    R.de Bruyne.

    13-03-2010 om 11:16 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poézie

    Hallo bloggertjes,

    Nog wat poézie van mijn geliefde auteur.

    S M E L T E N


    Smelten
    voor elkaar
    niet in woorden uit te drukken
    gewoon wegsmelten
    tot een grote plas
    wegspoelend
    in een stroom vol passie
    wild
    ontstuimig
    woest
    en toch veilig bij elkaar
    in een smeltkroes
    van een veilige bedding.

    R.De Bruyne.

    13-03-2010 om 00:00 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Hallo bloggertjes,
    Het is al een tijdje geleden, maar mijn handen gaan niet zo goed mee mede (atritis).

    Deze heldendaad wil ik jullie toch niet onthouden.

    Kleine heldin (6) raakt zwaar verbrand terwijl ze broertje redt uit vlammenzee

    Op grote heldendaden staat geen leeftijd. Kijk maar naar Virginia Rojo. Net zes geworden, slaagde ze erin haar vier maanden oude broertje te redden uit een inferno in de Filipijnse sloppenwijk Barangay San Jose.

    Het houten krot waar ze samen met haar broertje lag te slapen stond in lichterlaaie, maar Virginia droeg haar broertje dapper door de vlammen. Ze liep daarbij erg zware brandwonden op aan haar voeten, handen en in haar gezicht.

    "Kindje Jezus heeft me wakker gemaakt"
    De twee waren alleen omdat moeder Lorna en haar oudste dochter van negen aan het werk waren. De vader van Virginia liet de familie een poos geleden in de steek. Virginia lag te slapen naast de aboy-aboy (een soort krib) van haar broertje toen ze omstreeks 9 uur wakker werd en zag dat ze door vlammen omringd waren.

    "Het kindje Jezus heeft me wakker gemaakt", vertelde Virginia achteraf. "Het vuur was ons huis aan het opeten en hij zei dat ik mijn broertje moest redden." Ze probeerde een weg door de vuurzee te vinden en kwam daarbij zelf in brand te staan, maar redde het.

    Virginia is er wel slecht aan toe: haar handen, neus en de huid rond haar ogen zijn vreselijk verbrand. Ze heeft veel pijn volgens haar mama. Tijdens de reddingsactie beschermde ze haar broertje met haar eigen lichaam tegen de vlammen, waardoor hij ongeschonden bleef. De familie is nu dakloos. (mvl)
    06/03/10 13u20

    08-03-2010 om 10:49 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poézie

    Slaapwel bloggertjes en morgen een leuke Valentijn.

    P U U R

    Liefde
    een woord zo puur als goud
    niet te vatten in één omschrijving
    niet te lezen als een verhaal
    met letters van romantiek
    enkel het ondergaan
    beleven
    tonen
    is pure liefde
    warme handen voelen
    die blijk geven dat een hart klopt voor je
    is zuivere liefde
    tranen van verdriet en geluk laten rollen
    blikken die mekaar kruisen
    en er meteen ogen van begrip in ontdekken
    is ware liefde
    in vuur en vlam staan voor die ene echte geliefde
    stil en zonder woorden
    is ook liefde
    zulke liefde krijgen
    doet leven geven
    die liefde ontvangen
    laat liefde zo gemakkelijk delen
    puur en zuiver.

    R.De Bruyne.

    13-02-2010 om 23:34 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    07-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poézie

    Lieve vrienden nog ééntje,


    S M E L T E N

    Smelten
    voor elkaar
    niet in woorden uit te drukken
    gewoon wegsmelten
    tot een grote plas
    wegspoelend
    in een stroom vol passie
    wild
    onstuimig
    woest
    en toch veilig bij elkaar
    in een  smeltkroes
    van een veilige bedding.


    R.De Bruyne.


    07-02-2010 om 23:42 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poézie

    Slaapwel bloggertjes en droom zacht,

    T E K E N

    Geef een teken
    een sein
    om te tonen
    wat je voelt
    een signaal
    dat laat zien
    hoeveel je nog om me geeft
    teken jouw teken uit
    in een teken
    dat tekenend is
    om het waar te maken
    tussen ons.

    R.De Bruyne

    07-02-2010 om 23:32 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poézie

    Slaapwel bloggertjes met deze mooie tekst.

    V R I J E N


    Dicht bijeen
    in bed
    onder de lakens
    zij aan zij
    in een reuk van parfum
    met geur van lichamen
    rollebollend
    stoeiend
    op vrijersvoeten
    dicht bijeen
    in bed
    onder de lakens
    zij aan zij
    speels
    vrij
    met wellustig vrijen
    geeft liefde vleugels.

    R. De Bruyne.

    06-02-2010 om 22:33 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intiem

    Slaapwel bloggertjes na het lezen van deze mooie poézie.

    I N T I E M

    Zonder pottenkijkers
    kunnen genieten van elkaar
    intiem met zijn twee
    dicht bijeen
    in de stilte van het samenzijn
    zonder woorden
    gewoon mekaar voelend
    hand in hand
    oog in oog
    geborgen
    samen alleen
    in het omgaan met intimiteit.


    R. De Bruyne

    30-01-2010 om 23:27 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knuffels


    Lieve bloggertjes,

    Hierna weer een tekst van mijn geliefde schrijver.

    K N U F F E L S

    Zachte handen
    doen je wegsmelten
    tien vingers vol streling
    doen je wegdromen
    liefkozing met knuffels
    verwarmen
    het verlaten zijn
    in een tweeluik van lekker aanvoelen
    twee monden
    lip op lip
    geven vonken
    bevrediging
    voldoening
    in het omgaan
    met passievolle knuffels


    R. De Bruyne.

    30-01-2010 om 14:52 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homoseksualiteit
    Hallo bloggertjes,

    Mgr Léonard vergelijkt homoseksualiteit met anorexia

    24 januari 2010, 16:20

    Mgr Léonard vergelijkt homoseksualiteit met anorexiaDe nieuwe aartsbisschop André Léonard heeft tijdens de uitzending Controverse op de Franstalige zender RTL-TVI homoseksualiteit vergeleken met anorexia. Het leverde hem een geschokte reactie op van het "Centre d'action laïque", dat er een vergelijking in ziet tussen homoseksualiteit en een ziekte.Monseigneur Léonard werd tijdens het programma aan de tand gevoeld over het thema homoseksualiteit. In het verleden deed de kerkleider daarover al enkele omstreden uitspraken. Léonard stelde dat hij zelden over het onderwerp spreekt, tenzij men hem ertoe dwingt of erover vragen stelt. Hij herhaalde dat hij zich veeleer uitsprak over een houding dan over personen, maar maakte een vergelijking tussen zijn visie op homoseksualiteit en anorexia. "Ik ga een vergelijking maken: anorexia is een ontwikkeling die niet te rijmen valt met eetlust, maar ik zou nooit zeggen dat anorexiapatiënten abnormaal zijn", luidde het. Nationaal voorzitter Philippe Grolet van het Centre d'action laïque (CAL) was allerminst te spreken over de uitspraken. Hij noemde ze schandalig. Volgens hem heeft de monseigneur geïnsinueerd dat homoseksualiteit een ziekte is. (EYI)


    bron: Belga
     

    25-01-2010 om 00:00 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 tips....
    Hallo bloggertjes,


    Komt dit bij jullie ook al eens voor???

    Top tien van huishoudelijke ruzies

    21 januari 2010, 08:48

    Top tien van huishoudelijke ruziesZeggen wat er op je lever ligt is gezond! Wel dan is er goed nieuws voor ruziemakende koppels. Uit Brits onderzoek blijkt dat een gemiddeld samenwonend koppel veertig minuten per dag kibbelt over het huishouden. Wat de meeste stelletjes gebruiken als excuus om aan hun huishoudelijke taken te ontsnappen? Werk, kinderen en zelfs huisdieren! Een top tien van irritaties.

    1) Een trui op de keukenstoel? Twee paar schoenen op de trap? Het zijn gewoontes waar de meeste koppels zich nog altijd dood aan ergeren. (35%)

    2) Ik doe het morgen wel! Of in het weekend, dan heb ik alle tijd. Klusjes die worden uitgesteld kunnen bij partners niet altijd op evenveel begrip rekenen. (28%)

    3) Wanneer moeten de kleren in de was? En wie verzamelt ze? Was je dan ook nog met het juiste wasprogramma? Vuile én schone kleren zijn blijkbaar nog altijd hot items voor een flinke discussie. (24%)

    4) De voordeur hapert nu toch al enkele maanden. En die kapotte lamp wordt maar niet vervangen. Reparaties die al lang aanslepen, daar worden – vooral vrouwen – redelijk venijnig van. (17%)

    5) De stinkende zakken die maar in de garage blijven staan. Want oeps, de vuilniskar is net voorbijgereden. Dan maar volgende week! Het vuilnis niet op tijd buiten zetten kan je maar beter laten. (17%)

    6) Een hoopje donsdeken en de kussens aan het voeteinde? Sommige mensen merken het niet en gaan na een nachtje slapen de deur uit zonder het bed wat de fatsoeneren. Niet zo prettig om ’s avonds in een warrig nest te kruipen. (12%)

    7) Alarm voor de mannen! De wc-bril die wel of niet naar omlaag wordt gedaan is nog steeds iets waar je vrouwen serieus boos mee krijgt. En het is maar een kleine moeite om een mini-wereldoorlog te vermijden. (10%)

    8) Te veel op het handdoekrekje geleund? Heb jij dat bord laten vallen? Zeg dat dan gewoon. Biecht je geklungel gewoon op. Met liegen over zulke zaken kom je geen stap verder. (9%)

    9) Heel leuk als je de afwas niet moet doen. Maar de vaatwasser leegmaken is voor sommige luiaards ook al te veel gevraagd. Niks zo vervelend om een volle vaatwasser aan te treffen wanneer je net gedaan hebt met eten en wil opruimen. (9%)

    10) Krijg je de vraag of je al boodschappen hebt gedaan? Antwoord dan zeker niet "doe het zelf!" want dan staan sommige huishoudens echt op springen. (6%)
    © gajatz


    bron: MF - Lifestyle

    21-01-2010 om 12:14 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Longontsteking
    Hallo bloggertjes,

    Hoe herken je een longontsteking?
    Een longontsteking of pneumonie is een ernstige infectieziekte die het longweefsel aantast. Pneumonie wordt zowel door virussen als door bacteriën veroorzaakt. Een longontsteking moet u altijd ernstig nemen. De meeste mensen genezen probleemloos door een korte behandeling met een antibioticum, maar sommigen moeten opgenomen worden in het ziekenhuis. Het kan zelfs fataal aflopen. Vooral ouderen en mensen met een chronisch gezondheidsprobleem of een verzwakt immuunsysteem zijn kwetsbaar. Neem daarom altijd onmiddellijk contact op met een arts als u symptomen van longontsteking bespeurt.

    Bij een longontsteking ontwikkelen zich meestal al na enkele uren ernstige symptomen. De symptomen kunnen variëren naargelang de preciese verwekker.
    De belangrijkste symptomen zijn:
    - Pijnlijke hoest
    - fluimen, soms geelgroen of bloederig
    - koorts of een te lage temperatuur
    - borstpijn, die erger wordt bij het inademen
    - kortademigheid,
    - moeizame ademhaling
    - versnelde polsslag
    - soms hoofdpijn
    - delirium of verwardheid

    Bij bejaarden kunnen de typische symptomen ontbreken. Bij hen kunnen verwardheid of sufheid op een longontsteking wijzen.
    Sommige van deze symptomen kunnen ook bij andere ziekten voorkomen (bv. griep, bronchitis, bronchiolitis, astma, longembolie, tuberculose...). Wanneer de arts een longontsteking vermoedt, zal hij dan ook meestal een longfoto of een CT-scan laten maken. Ook zullen fluimen en bloed in het labo worden onderzocht om vast te stellen welk micro-organisme pneumonie veroorzaakt. Bij de helft van de patiënten met pneumonie kan echter niet precies worden vastgesteld welk micro-organisme de ziekteverwekker is.

    20-01-2010 om 11:39 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleding
    Slaapwel bloggertjes,

    Kleding in winkels bevat vaak gevaarlijke bacteriën

    Kledij passen in winkels kan gevaarlijk zijn omdat ze tal van bacteriën bevatten. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat zelfs op broeken en topjes vaginale bacteriën en organismen van uitwerpselen kunnen zitten.

    Kruis of oksel
    Het Amerikaanse programma 'Good Morning America' van de zender ABC deed onlangs onderzoek naar bacteriën op ondergoed en kledij (zowel dure als goedkope stukken). Uit de laboresultaten blijkt dat nieuwe kledij waarvan we denken dat deze proper is, besmet is met duizenden verschillende bacteriën. "Sommige kledingstukken bevatten veel organismen, daaruit leiden af we dat veel klanten in winkels besmet zijn", aldus wetenschapper Phillip Tierno. "Als je kledij past, raak je eigenlijk het kruis of de oksel van iemand aan. Het is dus belangrijk dat je jezelf beschermt."

    Gevaarlijk
    Eén jasje had partikels van huid en uitwerpselen, op een zijde blouse zaten vaginale organismen, gist en bacteriën van uitwerpselen. Volgens Tierno is de kans wel klein dat je hier ziek van wordt, maar winkelen kan toch gevaarlijk zijn. Je kunt er onder meer infecties, het norovirus of diarree van krijgen. Daarom raden experts aan nieuwe kledij altijd eerst te wassen voor je het gaat dragen en tijdens het passen altijd iets onder de stukken te dragen. Ook als je klaar bent, is het belangrijk om meteen erna je handen te wassen.

    Frisdrank
    Verder blijk dat frisdranken in fastfoodrestaurants ook vaak bacteriën bevatten die thuishoren in het toilet. Een groep Amerikaanse microbiologen nam stalen van 30 drankautomaten in restaurants en ontdekte zo dat bijna de helft van de drankjes de coliformbacterie bevatte, die zit ook in uitwerpselen en kan mensen ernstig ziek maken. (ep)
    11/01/10 17u36

    11-01-2010 om 23:31 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    02-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vulkaan
    Slaapwel bloggertjes en droom zacht,

    Hopelijk brengt 2010 niet teveel rampen zoals volgende.

    Vulkaanuitbarsting op tropeneiland La Réunion

    Op het eiland La Réunion in de Indische oceaan is de vulkaan Piton de la Fournaise uitgebarsten. In de krater Dolomieu werden vandaag lavastromen en aardverschuivingen waargenomen. Boven de krater hangt een gas- en aswolk. Toeristen en eilandbewoners wordt verboden om de top van de krater te bezoeken.
     
    De Piton de la Fournaise op het eiland Réunion, een Frans overzees departement, is één van de actiefste vulkanen op aarde. Uitbarstingen komen doorgaans twee tot drie keer per jaar voor. Ook op 14 december spuwde de vulkaan nog een grote lavamassa uit. (afp/adb)
    02/01/10 21u43

    02-01-2010 om 22:52 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstdecoratie
    Beste bloggertjes,

    Verdachte kerstdecoratie veroorzaakt noodlanding in VS

    Een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Northwest Airlines heeft een noodlanding gemaakt in de Verenigde Staten nadat een verdacht voorwerp was ontdekt. Achteraf bleek het om kerstdecoratie te gaan.
     
    De binnenlandse vlucht NW2364 tussen Detroit en Orlando werd afgeleid naar Nashville, zo staat te lezen op de website van de luchtvaartmaatschappij.
     
    Beslissing piloot
    Volgens Carlos Santos, woordvoerder van Delta Airlines, waarmee Northwest Airlines gefuseerd is, "werd aan boord van het vliegtuig een verdacht voorwerp gevonden en heeft de piloot beslist om te landen in Nashville. Uiteindelijk bleek dat het om kerstdecoratie ging".
     
    Het incident komt exact een week na de mislukte aanslag op de vlucht van Amsterdam naar Detroit van Northwest Airlines. Toen probeerde een jonge Nigeriaan explosieven tot ontploffing te brengen die hij had verstopt onder zijn kleding. (afp/eb)

    02-01-2010 om 22:48 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    2h7dq10.jpg

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





    klappieiv6.jpg


    Bedankt Roosje




    Gastenboek
  • Pest Control
  • The Camelo
  • Alexa123
  • Alexa123
  • Alexa123

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Een interessant adres?

    Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
    Foto

    Foto

    Foto

    Clark Gable


    Foto

    Foto

    Linda Evans (Dynasty soap)
    Foto

    Doris Day ' mijn favoriete!!!)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Jeff Chandler


    Foto

    Foto

    Errol Flynn



    Foto

    Montgomery Clift
    Foto

    Ester Williams


    Foto

    Ava Gardner
    Foto

    Lauren Bacall
    Foto

    Lana Turner
    Foto

    Mijn vrienden Awards
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • luxury cars rental service in islamabad (luxury cars rental service in islamabad)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • The Oristiq (The Oristiq)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Luxury Homies (luxuryhomies)
        op
  • Victoria (branding)
        op
  • Victoria123 (real)
        op
  • Victoria (legal)
        op
  • Victori (health)
        op
  • Victoria (brand)
        op
  • brand (Victoria)
        op
  • https://gamesspecial.com/ (Courtney Parker)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • common finance terms (luxury123)
        op
  • luxury123 (arts idea)
        op
  • luxury (travel tourism sector)
        op
  • luxury123 (cbd oils drops)
        op
  • luxury (luxury123)
        op
  • Hamdan Rent a car (Najeeb ullah)
        op
  • valley (luxuryhomesideas)
        op
  • valley (safebusinessway)
        op
  • valley1 (best shopping)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • fitness (health related)
        op
  • valley (outreach)
        op
  • dramacool (dramacool)
        op
  • clinicjarahi (clinicjarahi)
        op
  • webnegah (webnegah)
        op
  • hamid (hamid)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • CpdA uit woestijnplant (Maike)
        op Cortisone
  • roger (joged)
        op
  • woke bro (joge)
        op
  • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
        op Lang geleden....
  • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
        op Lang geleden....
  • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
        op Lang geleden....
  • Lieve middaggroetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • jacqeuline (steffie)
        op
  • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
        op Fraude
  • dag Jacqueline (klaproosje1)
        op Marie Rose Morel
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
        op Marie Rose Morel
  • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN EN NOG VAN ALLES (GEORGES)
        op Verdriet
  • hello Jacqueline...idd. cola alleen bij veel braken.. (klaproosje1)
        op Cola

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!