NIEUW: Blog reclamevrij maken?Jacqueline/floeremutske 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke MattisBroer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
schalulleke
blog.seniorennet.be/schalul
Liefde is de bron van het leven

05-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poëzie

Hallo bloggertjes,

Nog even wat tekstjes van Raymond De Bruyne, mijn geliefde auteur.

PRAATJE

Een praatje
een babbeltje
een stonde bij elkaar
het doet de tijd stilstaan
aandacht krijgen
belangrijk zijn
niet enkel beeld
maar evenzeer klankbord
in rust.

OPEN

Je hart openstellen
is als een deur  plots opengaat
je voelt de frisse lucht
het maakt je licht en vrij
open ook jouw ramen en deuren van je zijn
laat alle klanken kleuren
woorden binnenstromen
ontvang het met open armen
en sluit het daarna op met de warmte
van je open zijn.

NU

Nu
niet straks
gisteren of morgen
nu
dit eigenste moment
deze luttele seconden
op dit ogenblik
nu
even tijd
voor jou en mij
in de minuut
van het zalige  nu.


05-05-2010 om 11:10 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
29-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek teelballen
Hallo bloggertjes,

Weer is het een art. over onze gezondheid, die we toch zo nodig hebben.

Onderzoek geregeld uw teelballen
Naar verhouding is teelbalkanker een weinig voorkomende soort kanker maar het is het wel de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen onder de 35 jaar. Teelbalkanker ontstaat meestal bij mannen tussen de 20 en de 40 jaar, maar kan zich ook op oudere leeftijd voordoen of bij kinderen. Teelbalkanker treft ongeveer 4 op de 100.000 mannen. Het is niet geheel duidelijk waardoor teelbalkanker wordt veroorzaakt. Mannen bij wie de teelballen niet of te laat zijn ingedaald - dus niet vóór de geboorte - lopen een verhoogd risico. Soms komt teelbalkanker bij meerdere mannen in één familie voor. Teelbalkanker wordt niet veroorzaakt door zelfbevrediging (masturbatie). Ook is teelbalkanker geen geslachtsziekte.

Teelbalkanker is, mits vroeg ontdekt, een van de best behandelbare kankersoorten. Daarom zouden alle mannen vanaf 15-20 jaar regelmatig hun teelballen op knobbels of zwellingen moeten controleren. Dat kan het beste gebeuren tijdens of na een warm bad of douche, als de huid van het scrotum ontspannen is. Onderzoek de teelballen afzonderlijk door ze één voor één voorzichtig tussen duim en vingers te rollen.
Een tumor in een vroeg stadium voelt aan als een harde bobbel, ter grootte van een erwt, ingebed in de oppervlakte van de teelbal. Deze bobbel doet meestal geen pijn als men erop drukt.
Zachte zwellingen kunnen onschuldige cysten zijn; pijnlijke zwellingen duiden meestal op een ontsteking. Kijk ook of de huid van het scrotum veranderd is.

Andere mogelijke klachten die op teelbalkanker kunnen wijzen zijn, naast een knobbeltje:
- Een vergroting van de teelbal
- Een dof, zwaar gevoel in de onderbuik, achter de balzak of in de balzak zelf.
- Er kunnen ook klachten optreden die niet direct aan teelbalkanker doen denken maar daar wel door kunnen zijn veroorzaakt, zoals zwelling van de borstklier of van het gebied rond de tepel. Ook kan er sprake zijn van vermoeidheid zonder een aanwijsbare reden.
Ga, als u veranderingen in uw teelballen of scrotum ontdekt, meteen naar uw huisarts.
De meeste knobbeltjes in de teelballen zijn niet kwaadaardig. Als u echter een knobbeltje ontdekt, moet u zo snel mogelijk uw huisarts inlichten. Een kwaadaardig knobbeltje moet zo spoedig mogelijk worden behandeld. De arts kan doorgaans meteen vaststellen of het knobbeltje het gevolg is van een andere oorzaak, zoals een hernia, een cyste, spataders rond de testikel of een infectie. Bij hevige pijn moet u zich zo snel mogelijk laten onderzoeken op een draaiing (torsie) van de testikel, die onmiddellijk moet worden behandeld. Als uw huisarts het vermoeden heeft dat het knobbeltje kwaadaardig is, zal hij waarschijnlijk een bloedonderzoek en een echografie laten uitvoeren. Als deze onderzoeken kwaadaardigheid niet kunnen uitsluiten, kan de specialist een operatie uitvoeren waarbij de teelbal, de bijbal en de zaadstreng via de lies uit de balzak worden verwijderd, om onderzocht te kunnen worden. Indien kanker wordt vastgesteld zullen eventueel bijkomende onderzoeken worden uitgevoerd om uitzaaiingen op te sporen.

                Gezondheidnieuws.

29-04-2010 om 22:57 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
10-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek borsten
Hallo bloggertjes,

Dat is nu wel een tijd geleden dat ik nog eens iets op mijn blog zette. Het hiernavolgende artikel is zeer interessant voor de vrouwen, zowel de jonge als de oudere.

eerste hulp, help jezelf       
Hoe onderzoekt u zelf uw borsten?
Als u ervoor kiest uw borsten zelf af en toe te controleren, dan kunt u dat het beste doen één week na de menstruatie. Als de menstruatie niet regelmatig is of na de menstruatie. Borsten zijn dan over het algemeen minder gezwollen dan voor de menopauze, doet u het borstonderzoek het beste elke maand op dezelfde dag.
1. Bekijk uw borsten
Bekijk uw borsten in de spiegel zowel met de armen opgeheven als met de armen in de zijde. Let daarbij op veranderingen in vorm of grootte, kuiltjes in de huid, veranderingen in de tepel (bijvoorbeeld een intrekking, afscheiding of eczeem), roodheid of zwelling.
2. Borstonderzoek terwijl u staat
Rechtopstaand onderzoek maakt het gemakkelijker om de buitenkant van uw borsten (tegen de oksel) te onderzoeken. Het is een goed idee om dit zelfonderzoek in de douche uit te voeren omdat sommige veranderingen in de borst gemakkelijker worden gevoeld als de borst nat en ingezeept is.
· Leg de linkerhand in uw nek en leg de rechterhand op uw linkerborst.
· Onderzoek uw borst in vier delen (als bij een ronde taart die in vieren is gedeeld). Bijvoorbeeld eerst het bovenste en het onderste deel aan de kant van uw borstbeen; daarna het onderste en het bovenste deel aan de kant van uw arm.
· Maak met uw vlakke hand draaiende bewegingen en ga van de buitenrand van uw borst naar de tepel.
· Controleer ook de tepel met een draaiende beweging en trek vervolgens de tepel even wat op van de borst. U moet uw tepels gemakkelijk een beetje naar voren kunnen trekken, zonder dat deze strak vast blijven zitten op de ondergrond.
· Als u vooroverbuigt, kunt u de borst nog eens tussen beide handen aftasten. Maak daarbij een rollende beweging en zorg voor voldoende druk.
· Voel ook in uw oksel en controleer de huidplooi die van de oksel naar de borst loopt.
· Blijf voorovergebogen staan en laat uw linkerarm ontspannen naar beneden hangen. Druk met de handpalm van uw rechterhand uw borst licht naar het midden. Controleer zo met gestrekte vingers de linkeroksel op knobbeltjes of verdikkingen. Begin bovenin de oksel en laat de vingers langzaam naar beneden glijden.
Herhaal het onderzoek bij de andere borst.
3. Borstonderzoek terwijl u ligt
Voor vrouwen met grotere borsten is het beter om het onderzoek liggend te doen. Hierdoor komt de borst plat op de borstkas te liggen waardoor deze makkelijker te onderzoeken is.
* Ga liggen en plaats een kussen onder uw rechterschouder en plaats uw rechterarm onder uw hoofd. Deel in gedachten uw linkerborst in vieren. Onderzoek achtereenvolgens de
vier gedeelten van uw borst.
* Gebruik de vingerkussentjes van de drie middenvingers van uw linkerhand om uw rechterborst te onderzoeken op knobbels.
* Duw hard genoeg om uw borst goed te voelen.
* Werk in een cirkelbeweging en vergeet niet om de volledige borst te bevoelen.
* Herhaal dit onderzoek op uw linkerborst met de vingers van de rechterhand (plaats het kussen hiervoor onder uw linkerschouder).
Waarop letten?
Om te kunnen herkennen wat verdachte veranderingen zijn, is het belangrijk dat u van uw borsten weet wat normaal is. Het is bijvoorbeeld gewoon wanneer de ene borst iets groter is dan de andere. Bij sommige vrouwen zijn van jongs af aan al een of beide tepels ingetrokken. Wanneer u uw borsten bevoelt, kan het onder de huid wat hobbelig aanvoelen. Dit is normaal en wordt veroorzaakt door het klierweefsel in de borst.
Het kan gebeuren dat u iets ziet of voelt, dat er een maand eerder niet was. Neem dan het zekere voor het onzekere en maak, ongeacht uw leeftijd, een afspraak met uw huisarts.
De meest voorkomende verandering in een borst is een ‘knobbeltje’. Het gaat dan om een verdikking die anders aanvoelt dan de bobbeligheid die u normaal opmerkt. Knobbeltjes kunnen heel verschillend aanvoelen. Vaak is het een plekje in de borst dat iets stugger of harder is dan de rest van het weefsel. Soms is het kogelrond en glijdt het onder de vingers weg als een knikker. Meestal doen dergelijke knobbeltjes geen pijn.
Andere afwijkingen kunnen zijn:
• Een verdikt strengetje naar de tepel.
• Deukjes of kuiltjes in de huid.
• Een sinds kort ingetrokken tepel.
• Een verandering van de tepel waarbij verschijnselen optreden als roodheid, schilfertjes en een soort eczeem.
• Vocht uit de tepel (waterig, melkachtig, groen van kleur of bloederig).
• Pijn in de borst op een plek waar ook het klierweefsel iets anders aanvoelt.
• De borst voelt warm aan en is rood verkleurd. Soms ziet de huid er als een sinaasappelschil uit.
• Een zweertje van de huid dat niet goed geneest.
• Zwelling in de oksel.

      
       

10-04-2010 om 19:02 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
16-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn restaurant
Hallo bloggertjes,

"Peter Goossens is partijdig, trapt na en pleegt broodroof"

16 maart 2010, 09:26

"Peter Goossens is partijdig, trapt na en pleegt broodroof"

Topchef Peter Goossens, jurylid in het tv-programma 'Mijn Restaurant', wordt in
Dag Allemaal onder vuur genomen. Zo verwijt voormalig deelnemer Chris hem natrappen en broodroof omwille van de kritiek die hij uitte.

"Ik heb hem getoond hoe hij het moest aanpakken. Maar als de kandidaten niet luisteren en achteraf komen bleiten omdat ze failliet gaan, hoe komt dat dan? Hoe ik Chris asperges heb zien maken, heb ik nooit gezien", bijt Goossens van zich af in het weekblad.

"Als hij met modder kan smijten, kan ik met een volledige camion smijten. Broodroof? Alstublieft, ik had de beste bedoelingen met die jongen."

Harde woorden

Volgens Dag Allemaal lijdt de zaak van Chris onder de kritiek van Goossens. "Misschien laat Peter zich te veel verleiden om zijn gedacht te zeggen", aldus presentatrice Rani De Coninck. "Zijn woorden komen misschien soms wat... hard over."

Partijdig?

De Mechelse deelnemer Jeroen vindt dan weer dat Goossens "strenger is voor hem dan voor de rest" omdat hij enkel onder het wakende oog van de jury chef mag zijn in zijn zaak.


ZITA

16-03-2010 om 22:41 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
13-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid
Hallo bloggertjes,

Zeker aandachtig lezen.

Alarmsignalen voor kanker
Het kennen van de tien alarmsignalen voor kanker, kan ervoor zorgen dat er sneller een diagnose komt, wat de kans op genezing kan verhogen. Daarom lanceert de Stichting tegen Kanker een nieuwe campagne om de alarmsignalen van kanker beter bekend te maken. De campagne "Luister naar wat uw lichaam vertelt" heeft als doel het publiek te sensibiliseren, zonder onnodig onrust te scheppen. Dat gebeurt door informatie te verspreiden over de tien alarmsignalen, die kunnen wijzen op een kanker. Paniek is evenwel niet nodig. Deze symptomen kunnen immers ook wijzen op andere ziektes, die niets met kanker te maken hebben.
Mensen raadplegen wel best hun arts als een van de symptomen uit de lijst terugkeert of langer dan twee weken aansleept. Hoe vroeger de diagnose valt, hoe minder ingrijpend de behandeling. Bovendien stijgt zo ook de kans op genezing.

Om van betekenis te zijn, moeten deze signalen aanhoudend (meer dan 2 weken) of terugkerend zijn. Paniek bij de minste afwijking is niet nodig. Stap tijdig naar de dokter.

1. Blijvende heesheid of blijvende hoest vooral bij rokers of ex-rokers.
2. Slikmoeilijkheden, vooral bij mensen die roken en alcohol drinken.
3. Verandering in het stoelgangpatroon: aanhoudende diarree of constipatie of afwisseling van de twee.
4. Plasproblemen bij mannen.
5. Gewichtsverlies, vermoeidheid of aanhoudende koorts zonder duidelijke oorzaak.
6. Abnormaal bloedverlies (vaginaal buiten de maandstonden of na de menopauze, in de urine, de ontlasting, fluimen, blauwe plekken die spontaan opduiken,..).
7. Een knobbeltje of zwelling, om het even waar op het lichaam (bijvoorbeeld in een teelbal, een borst, onder de huid, enzovoort).
8. Een onvoorziene wijziging aan de borst: intrekking, uitstroming, roodheid,...
9. Verandering in een huidvlek of een nieuwe huidvlek.
10. Een wonde die niet geneest, op de huid of in de mond.

Meer info:
www.kanker.be
www.alarmsignalen.be

13-03-2010 om 15:35 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poézie

Hallo bloggertjes,

Nog eentje, zo mooi.

L I P P E N

Lippen
voelen op je mond
is als dauwdruppels opvangen
op een mistige morgen
door een waas
van kil vocht
dringt de warme lucht binnen twee monden
met ingehouden adem
ontdekken elkaar
in een omhelzing
als zuignapjes aangezogen
verstrengeld tot kus
tintelingen
kriebels
wensen
in een gelukzalig moment
van onverwachte lippen
passioneel en wijl verbonden
in een kus die liefde drukt
door lippen.

R.de Bruyne.

13-03-2010 om 11:16 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poézie

Hallo bloggertjes,

Nog wat poézie van mijn geliefde auteur.

S M E L T E N


Smelten
voor elkaar
niet in woorden uit te drukken
gewoon wegsmelten
tot een grote plas
wegspoelend
in een stroom vol passie
wild
ontstuimig
woest
en toch veilig bij elkaar
in een smeltkroes
van een veilige bedding.

R.De Bruyne.

13-03-2010 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Hallo bloggertjes,
Het is al een tijdje geleden, maar mijn handen gaan niet zo goed mee mede (atritis).

Deze heldendaad wil ik jullie toch niet onthouden.

Kleine heldin (6) raakt zwaar verbrand terwijl ze broertje redt uit vlammenzee

Op grote heldendaden staat geen leeftijd. Kijk maar naar Virginia Rojo. Net zes geworden, slaagde ze erin haar vier maanden oude broertje te redden uit een inferno in de Filipijnse sloppenwijk Barangay San Jose.

Het houten krot waar ze samen met haar broertje lag te slapen stond in lichterlaaie, maar Virginia droeg haar broertje dapper door de vlammen. Ze liep daarbij erg zware brandwonden op aan haar voeten, handen en in haar gezicht.

"Kindje Jezus heeft me wakker gemaakt"
De twee waren alleen omdat moeder Lorna en haar oudste dochter van negen aan het werk waren. De vader van Virginia liet de familie een poos geleden in de steek. Virginia lag te slapen naast de aboy-aboy (een soort krib) van haar broertje toen ze omstreeks 9 uur wakker werd en zag dat ze door vlammen omringd waren.

"Het kindje Jezus heeft me wakker gemaakt", vertelde Virginia achteraf. "Het vuur was ons huis aan het opeten en hij zei dat ik mijn broertje moest redden." Ze probeerde een weg door de vuurzee te vinden en kwam daarbij zelf in brand te staan, maar redde het.

Virginia is er wel slecht aan toe: haar handen, neus en de huid rond haar ogen zijn vreselijk verbrand. Ze heeft veel pijn volgens haar mama. Tijdens de reddingsactie beschermde ze haar broertje met haar eigen lichaam tegen de vlammen, waardoor hij ongeschonden bleef. De familie is nu dakloos. (mvl)
06/03/10 13u20

08-03-2010 om 10:49 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poézie

Slaapwel bloggertjes en morgen een leuke Valentijn.

P U U R

Liefde
een woord zo puur als goud
niet te vatten in één omschrijving
niet te lezen als een verhaal
met letters van romantiek
enkel het ondergaan
beleven
tonen
is pure liefde
warme handen voelen
die blijk geven dat een hart klopt voor je
is zuivere liefde
tranen van verdriet en geluk laten rollen
blikken die mekaar kruisen
en er meteen ogen van begrip in ontdekken
is ware liefde
in vuur en vlam staan voor die ene echte geliefde
stil en zonder woorden
is ook liefde
zulke liefde krijgen
doet leven geven
die liefde ontvangen
laat liefde zo gemakkelijk delen
puur en zuiver.

R.De Bruyne.

13-02-2010 om 23:34 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
07-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poézie

Lieve vrienden nog ééntje,


S M E L T E N

Smelten
voor elkaar
niet in woorden uit te drukken
gewoon wegsmelten
tot een grote plas
wegspoelend
in een stroom vol passie
wild
onstuimig
woest
en toch veilig bij elkaar
in een  smeltkroes
van een veilige bedding.


R.De Bruyne.


07-02-2010 om 23:42 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poézie

Slaapwel bloggertjes en droom zacht,

T E K E N

Geef een teken
een sein
om te tonen
wat je voelt
een signaal
dat laat zien
hoeveel je nog om me geeft
teken jouw teken uit
in een teken
dat tekenend is
om het waar te maken
tussen ons.

R.De Bruyne

07-02-2010 om 23:32 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poézie

Slaapwel bloggertjes met deze mooie tekst.

V R I J E N


Dicht bijeen
in bed
onder de lakens
zij aan zij
in een reuk van parfum
met geur van lichamen
rollebollend
stoeiend
op vrijersvoeten
dicht bijeen
in bed
onder de lakens
zij aan zij
speels
vrij
met wellustig vrijen
geeft liefde vleugels.

R. De Bruyne.

06-02-2010 om 22:33 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
30-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intiem

Slaapwel bloggertjes na het lezen van deze mooie poézie.

I N T I E M

Zonder pottenkijkers
kunnen genieten van elkaar
intiem met zijn twee
dicht bijeen
in de stilte van het samenzijn
zonder woorden
gewoon mekaar voelend
hand in hand
oog in oog
geborgen
samen alleen
in het omgaan met intimiteit.


R. De Bruyne

30-01-2010 om 23:27 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knuffels


Lieve bloggertjes,

Hierna weer een tekst van mijn geliefde schrijver.

K N U F F E L S

Zachte handen
doen je wegsmelten
tien vingers vol streling
doen je wegdromen
liefkozing met knuffels
verwarmen
het verlaten zijn
in een tweeluik van lekker aanvoelen
twee monden
lip op lip
geven vonken
bevrediging
voldoening
in het omgaan
met passievolle knuffels


R. De Bruyne.

30-01-2010 om 14:52 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homoseksualiteit
Hallo bloggertjes,

Mgr Léonard vergelijkt homoseksualiteit met anorexia

24 januari 2010, 16:20

Mgr Léonard vergelijkt homoseksualiteit met anorexiaDe nieuwe aartsbisschop André Léonard heeft tijdens de uitzending Controverse op de Franstalige zender RTL-TVI homoseksualiteit vergeleken met anorexia. Het leverde hem een geschokte reactie op van het "Centre d'action laïque", dat er een vergelijking in ziet tussen homoseksualiteit en een ziekte.Monseigneur Léonard werd tijdens het programma aan de tand gevoeld over het thema homoseksualiteit. In het verleden deed de kerkleider daarover al enkele omstreden uitspraken. Léonard stelde dat hij zelden over het onderwerp spreekt, tenzij men hem ertoe dwingt of erover vragen stelt. Hij herhaalde dat hij zich veeleer uitsprak over een houding dan over personen, maar maakte een vergelijking tussen zijn visie op homoseksualiteit en anorexia. "Ik ga een vergelijking maken: anorexia is een ontwikkeling die niet te rijmen valt met eetlust, maar ik zou nooit zeggen dat anorexiapatiënten abnormaal zijn", luidde het. Nationaal voorzitter Philippe Grolet van het Centre d'action laïque (CAL) was allerminst te spreken over de uitspraken. Hij noemde ze schandalig. Volgens hem heeft de monseigneur geïnsinueerd dat homoseksualiteit een ziekte is. (EYI)


bron: Belga
 

25-01-2010 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
21-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 tips....
Hallo bloggertjes,


Komt dit bij jullie ook al eens voor???

Top tien van huishoudelijke ruzies

21 januari 2010, 08:48

Top tien van huishoudelijke ruziesZeggen wat er op je lever ligt is gezond! Wel dan is er goed nieuws voor ruziemakende koppels. Uit Brits onderzoek blijkt dat een gemiddeld samenwonend koppel veertig minuten per dag kibbelt over het huishouden. Wat de meeste stelletjes gebruiken als excuus om aan hun huishoudelijke taken te ontsnappen? Werk, kinderen en zelfs huisdieren! Een top tien van irritaties.

1) Een trui op de keukenstoel? Twee paar schoenen op de trap? Het zijn gewoontes waar de meeste koppels zich nog altijd dood aan ergeren. (35%)

2) Ik doe het morgen wel! Of in het weekend, dan heb ik alle tijd. Klusjes die worden uitgesteld kunnen bij partners niet altijd op evenveel begrip rekenen. (28%)

3) Wanneer moeten de kleren in de was? En wie verzamelt ze? Was je dan ook nog met het juiste wasprogramma? Vuile én schone kleren zijn blijkbaar nog altijd hot items voor een flinke discussie. (24%)

4) De voordeur hapert nu toch al enkele maanden. En die kapotte lamp wordt maar niet vervangen. Reparaties die al lang aanslepen, daar worden – vooral vrouwen – redelijk venijnig van. (17%)

5) De stinkende zakken die maar in de garage blijven staan. Want oeps, de vuilniskar is net voorbijgereden. Dan maar volgende week! Het vuilnis niet op tijd buiten zetten kan je maar beter laten. (17%)

6) Een hoopje donsdeken en de kussens aan het voeteinde? Sommige mensen merken het niet en gaan na een nachtje slapen de deur uit zonder het bed wat de fatsoeneren. Niet zo prettig om ’s avonds in een warrig nest te kruipen. (12%)

7) Alarm voor de mannen! De wc-bril die wel of niet naar omlaag wordt gedaan is nog steeds iets waar je vrouwen serieus boos mee krijgt. En het is maar een kleine moeite om een mini-wereldoorlog te vermijden. (10%)

8) Te veel op het handdoekrekje geleund? Heb jij dat bord laten vallen? Zeg dat dan gewoon. Biecht je geklungel gewoon op. Met liegen over zulke zaken kom je geen stap verder. (9%)

9) Heel leuk als je de afwas niet moet doen. Maar de vaatwasser leegmaken is voor sommige luiaards ook al te veel gevraagd. Niks zo vervelend om een volle vaatwasser aan te treffen wanneer je net gedaan hebt met eten en wil opruimen. (9%)

10) Krijg je de vraag of je al boodschappen hebt gedaan? Antwoord dan zeker niet "doe het zelf!" want dan staan sommige huishoudens echt op springen. (6%)
© gajatz


bron: MF - Lifestyle

21-01-2010 om 12:14 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
20-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Longontsteking
Hallo bloggertjes,

Hoe herken je een longontsteking?
Een longontsteking of pneumonie is een ernstige infectieziekte die het longweefsel aantast. Pneumonie wordt zowel door virussen als door bacteriën veroorzaakt. Een longontsteking moet u altijd ernstig nemen. De meeste mensen genezen probleemloos door een korte behandeling met een antibioticum, maar sommigen moeten opgenomen worden in het ziekenhuis. Het kan zelfs fataal aflopen. Vooral ouderen en mensen met een chronisch gezondheidsprobleem of een verzwakt immuunsysteem zijn kwetsbaar. Neem daarom altijd onmiddellijk contact op met een arts als u symptomen van longontsteking bespeurt.

Bij een longontsteking ontwikkelen zich meestal al na enkele uren ernstige symptomen. De symptomen kunnen variëren naargelang de preciese verwekker.
De belangrijkste symptomen zijn:
- Pijnlijke hoest
- fluimen, soms geelgroen of bloederig
- koorts of een te lage temperatuur
- borstpijn, die erger wordt bij het inademen
- kortademigheid,
- moeizame ademhaling
- versnelde polsslag
- soms hoofdpijn
- delirium of verwardheid

Bij bejaarden kunnen de typische symptomen ontbreken. Bij hen kunnen verwardheid of sufheid op een longontsteking wijzen.
Sommige van deze symptomen kunnen ook bij andere ziekten voorkomen (bv. griep, bronchitis, bronchiolitis, astma, longembolie, tuberculose...). Wanneer de arts een longontsteking vermoedt, zal hij dan ook meestal een longfoto of een CT-scan laten maken. Ook zullen fluimen en bloed in het labo worden onderzocht om vast te stellen welk micro-organisme pneumonie veroorzaakt. Bij de helft van de patiënten met pneumonie kan echter niet precies worden vastgesteld welk micro-organisme de ziekteverwekker is.

20-01-2010 om 11:39 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleding
Slaapwel bloggertjes,

Kleding in winkels bevat vaak gevaarlijke bacteriën

Kledij passen in winkels kan gevaarlijk zijn omdat ze tal van bacteriën bevatten. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat zelfs op broeken en topjes vaginale bacteriën en organismen van uitwerpselen kunnen zitten.

Kruis of oksel
Het Amerikaanse programma 'Good Morning America' van de zender ABC deed onlangs onderzoek naar bacteriën op ondergoed en kledij (zowel dure als goedkope stukken). Uit de laboresultaten blijkt dat nieuwe kledij waarvan we denken dat deze proper is, besmet is met duizenden verschillende bacteriën. "Sommige kledingstukken bevatten veel organismen, daaruit leiden af we dat veel klanten in winkels besmet zijn", aldus wetenschapper Phillip Tierno. "Als je kledij past, raak je eigenlijk het kruis of de oksel van iemand aan. Het is dus belangrijk dat je jezelf beschermt."

Gevaarlijk
Eén jasje had partikels van huid en uitwerpselen, op een zijde blouse zaten vaginale organismen, gist en bacteriën van uitwerpselen. Volgens Tierno is de kans wel klein dat je hier ziek van wordt, maar winkelen kan toch gevaarlijk zijn. Je kunt er onder meer infecties, het norovirus of diarree van krijgen. Daarom raden experts aan nieuwe kledij altijd eerst te wassen voor je het gaat dragen en tijdens het passen altijd iets onder de stukken te dragen. Ook als je klaar bent, is het belangrijk om meteen erna je handen te wassen.

Frisdrank
Verder blijk dat frisdranken in fastfoodrestaurants ook vaak bacteriën bevatten die thuishoren in het toilet. Een groep Amerikaanse microbiologen nam stalen van 30 drankautomaten in restaurants en ontdekte zo dat bijna de helft van de drankjes de coliformbacterie bevatte, die zit ook in uitwerpselen en kan mensen ernstig ziek maken. (ep)
11/01/10 17u36

11-01-2010 om 23:31 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
02-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vulkaan
Slaapwel bloggertjes en droom zacht,

Hopelijk brengt 2010 niet teveel rampen zoals volgende.

Vulkaanuitbarsting op tropeneiland La Réunion

Op het eiland La Réunion in de Indische oceaan is de vulkaan Piton de la Fournaise uitgebarsten. In de krater Dolomieu werden vandaag lavastromen en aardverschuivingen waargenomen. Boven de krater hangt een gas- en aswolk. Toeristen en eilandbewoners wordt verboden om de top van de krater te bezoeken.
 
De Piton de la Fournaise op het eiland Réunion, een Frans overzees departement, is één van de actiefste vulkanen op aarde. Uitbarstingen komen doorgaans twee tot drie keer per jaar voor. Ook op 14 december spuwde de vulkaan nog een grote lavamassa uit. (afp/adb)
02/01/10 21u43

02-01-2010 om 22:52 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstdecoratie
Beste bloggertjes,

Verdachte kerstdecoratie veroorzaakt noodlanding in VS

Een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Northwest Airlines heeft een noodlanding gemaakt in de Verenigde Staten nadat een verdacht voorwerp was ontdekt. Achteraf bleek het om kerstdecoratie te gaan.
 
De binnenlandse vlucht NW2364 tussen Detroit en Orlando werd afgeleid naar Nashville, zo staat te lezen op de website van de luchtvaartmaatschappij.
 
Beslissing piloot
Volgens Carlos Santos, woordvoerder van Delta Airlines, waarmee Northwest Airlines gefuseerd is, "werd aan boord van het vliegtuig een verdacht voorwerp gevonden en heeft de piloot beslist om te landen in Nashville. Uiteindelijk bleek dat het om kerstdecoratie ging".
 
Het incident komt exact een week na de mislukte aanslag op de vlucht van Amsterdam naar Detroit van Northwest Airlines. Toen probeerde een jonge Nigeriaan explosieven tot ontploffing te brengen die hij had verstopt onder zijn kleding. (afp/eb)

02-01-2010 om 22:48 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


2h7dq10.jpg

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

klappieiv6.jpg


Bedankt Roosje
Gastenboek
 • vpiwri2co5u8
 • atlpko
 • mdfsq4
 • Bezoek
 • Bezoek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Welkom bij De Vrolijke Bloggers
  Foto

  Archief per jaar
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005

  Een interessant adres?

  Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
  Foto

  Foto

  Foto

  Clark Gable


  Foto

  Foto

  Linda Evans (Dynasty soap)
  Foto

  Doris Day ' mijn favoriete!!!)
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Jeff Chandler


  Foto

  Foto

  Errol Flynn  Foto

  Montgomery Clift
  Foto

  Ester Williams


  Foto

  Ava Gardner
  Foto

  Lauren Bacall
  Foto

  Lana Turner
  Foto

  Mijn vrienden Awards
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Laatste commentaren
 • dfsd (ninest)
      op
 • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
      op Lang geleden....
 • hey Jacqueline (klaproosje1)
      op Lang geleden....
 • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
      op Lang geleden....
 • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
      op Lang geleden....
 • dag Jacqueline (klaproosje1)
      op Ben jullie zeker niet vergeten.
 • Lieve middaggroetjes (valerieke)
      op Ben jullie zeker niet vergeten.
 • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
      op Ben jullie zeker niet vergeten.
 • jacqeuline (steffie)
      op
 • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
      op Fraude
 • dag Jacqueline (klaproosje1)
      op Marie Rose Morel
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op Marie Rose Morel
 • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN EN NOG VAN ALLES (GEORGES)
      op Verdriet
 • hello Jacqueline...idd. cola alleen bij veel braken.. (klaproosje1)
      op Cola
 • zondaggroetjes (patty en freddy)
      op Kussende lippen...
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op Arm België
 • ppsjes link naar onze uitstappen en nog wat (georges)
      op
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op
 • Lieve groetjes van ... (patty en freddy)
      op Die lelijke ziekte
 • midweekgroetjes. (patty en freddy)
      op Gezondheid
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Mannen en Vrouwen
 • PPSJES EN NOG VAN ALLES (GEORGES)
      op Zwemmen in Oostenrijk
 • weekendgroetjes. (patty en freddy)
      op Zwemmen in Oostenrijk
 • Lieve vrijdaggroetjes (nikki(brigitta))
      op Zwemmen in Oostenrijk
 • Cois. (Suz.)
      op 'Thuis'
 • zondaggroetjes (patty en freddy)
      op 'Thuis'
 • ppsjes link naar onze uitstappen enz.. verder (georges)
      op Mooie teksten
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Facebook
 • Bijna weekend . (patty en freddy)
      op Crocs
 • midweekgroetjes. (patty en freddy)
      op Kinderen
 • nogmaals dank voor je mooie kaartje ...geniet van jullie verlof (veveke )
      op Vakantie
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Vakantie
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Vakantie
 • goedenavond (maartje)
      op Vakantie
 • Donderdaggroetjes... (patty en freddy)
      op Vakantie
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op Vakantie
 • Bijna weekend . (patty en freddy)
      op Poëzie
 • weeral woensdag (waaroemni)
      op Poëzie
 • als je de 70 voorbij bent ook !!Avondgroetjes daaag (sloefke1)
      op Onderzoek teelballen
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op Onderzoek teelballen
 • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN EN NOG WAT (georges)
      op Onderzoek teelballen
 • lieve groetjes van britt (zonnestraaltje)
      op Onderzoek borsten
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Onderzoek borsten
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Onderzoek borsten
 • bezoek (R.A.A.)
      op Gezondheid
 • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN ENZ..... (GEORGES)
      op Mijn restaurant
 • midweekgroetjes. (patty en freddy)
      op Mijn restaurant
 • Wandelgroetjes uit Borgloon (Johnny en Christiane)
      op Gezondheid
 • Groeten (Karel De Pelsemaeker)
      op Poézie
 • goeieavond Jacqueline (klaproosje1)
      op Poézie
 • Valentijngroetjes.... (patty en freddy)
      op Poézie
 • Lieve winter groetjes van uit De Klinge (Lana en Pip)
      op Poézie
 • ppsjes link naar onze uitstappen en nog van alles (georges)
      op Poézie
 • EEN FIJNE MAANDAG.... (patty en freddy)
      op Poézie
 • ppsjes link naar onze uitstappen en nog van alles soms (georges)
      op Poézie
 • jij denkt al aan Valentijn zeker Jacqueline ..... (Amor Fati)
      op Poézie
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Poézie
 • ppsjes link naar onze uitstappen en nog van alles soms (georges)
      op Intiem
 • waaroemni op zondag (waaroemni)
      op Intiem
 • zondaggroetjes. (patty en freddy)
      op Intiem
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Intiem
 • ppsjes link naar onze uitstappen enz.... (georges)
      op Homoseksualiteit
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana en Pip)
      op 10 tips....
 • hoikes (steffie)
      op Kleding
 • fantastisch 2010, lieve Jacqueline (klaproosje1)
      op Vulkaan
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana en Pip)
      op Vulkaan
 • ppjes en nog wat van alles (georges)
      op Kerst- en Nieuwjaarswensen
 • een fijne Kerstdag Jacqueline !!! (Amor Fati)
      op Kerst- en Nieuwjaarswensen
 • dag Jaq (Els Nobless)
      op Kerst- en Nieuwjaarswensen
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Kerst- en Nieuwjaarswensen
 • Morgendgroetjes uit Limburg (sloefke)
      op Grote jazzzangeressen
 • dag lieverdje (klaproosje1)
      op Grote jazzzangeressen
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Grote jazzzangeressen
 • zondaggroetjes (Patty en Freddy)
      op Katten
 • lieve groetjes op donderdag (Patty en Freddy)
      op Radio 2
 • fijne midweek (Patty en Freddy)
      op Het was maar een Uil......
 • Dikke knuffel,ja dit moet zeker erg zijn voor die moeder (Brigitta)
      op Verschikkelijk
 • Hello (paolo)
      op sms'en
 • Hallokes (sloefke)
      op sms'en
 • fijne dag (Patty en Freddy)
      op sms'en
 • ppsjes en link naar onze uitstappen en nog van alles (georges)
      op Wurgspel
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Wurgspel
 • hallo (lipske)
      op Laptops
 • goede middag (rea)
      op Laptops
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Laptops
 • Hellokes Jacqueline (klaproosje1)
      op 40 Vragen betreffende Mexicaanse griep.
 • goede middag (rea)
      op Frankrijk
 • goede avond (rea)
      op Frankrijk
 • goede avond (rea)
      op Frankrijk
 • goede morgen (rea)
      op Frankrijk
 • goede avond (rea)
      op Felicé
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (Patty en Freddy)
      op Felicé
 • Dag Floeremutske, ik was er ook ni goe van, ik kon het ni geloven ,zo een plezante meneer, ik kijk naar alles van hem! (Anita)
      op Felicé
 • waaroemni in t'weekend (waaroemni)
      op Felicé
 • hallo (lipske)
      op Mantelzoegers
 • waaroemni op dinsdag (waaroemni)
      op Mantelzoegers
 • goede avond (rea)
      op Mantelzoegers
 • ppsjes en nog van alles wat (georges)
      op Mantelzoegers
 • lieve groetjes (passie-flora )
      op Seizoenvaccinatie niet vergeten

 • Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!