Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    16-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyzebra geboren in Planckendael


    Babyzebra geboren in Planckendael



    De familie van Grévy-zebra's in Planckendael is vannacht uitgebreid. Moeder Bettina zette een jong van iets meer dan 30 kilogram, dat de naam "Kanza" kreeg, op de wereld. Het gaat om een bedreigde diersoort waarvan er in de natuur nog ongeveer 2.500 exemplaren over zijn, aldus het dierenpark.

    Planckendael neemt actief deel aan het internationale kweekprogramma voor de soort en levert een bijdrage aan het conservatieproject in Kenia, luidt het.

    Er worden de komende maanden nog twee veulentjes verwacht van de merries Azra en Fanny. In totaal telt Planckendael nu 5 merries, één hengst en het veulen. (belga/sps)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lavendel in onze tuin langs.......


    Foto's van Lavendel langs het kleine waterloopje in
     onze tuin waar veel vogels naar toe komen
    om te baden en/of te drinken
    .
















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beverse vrouw met paard door Antwerpse Waaslandtunnel


    Beverse vrouw met paard door Antwerpse Waaslandtunnel





    Wie op dinsdagavond door de Antwerpse Waaslandtunnel reed, was mogelijk getuige van een wel heel bizar tafereel. Een 26-jarige vrouw uit Beveren wandelde er met haar paard van linker- naar rechteroever, tot de politie haar van de weg kwam plukken. De bizarre rit liep uiteindelijk goed af.

    Wat de vrouw bezielde, is niet meteen duidelijk. Feit is dat de politie iets na 21 uur een oproep kreeg dat er een vrouw met een paard door de Waaslandtunnel, in Antwerpen beter bekend als de Konijnenpijp, liep. Naar verluidt zou ze de tocht wel óp haar paard begonnen zijn. De politie kwam meteen ter plaatse en begeleidde de vrouw tot op de Tunnelplaats op rechteroever. Ze beweerde dat ze toelating had gekregen om met haar paard door te tunnel te gaan, iets wat de politie ontkent. Het is namelijk verboden om met een paard door te tunnel te wandelen. (sps)

    Maakte u foto's van de vrouw te paard? Stuur ze ons op redactie@hln.be
    bron; hln.be

    15-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de kleinste hond ter wereld?


    Is dit de kleinste hond ter wereld?



    Officieel is het allemaal niet, maar dit kan wel eens de kleinste hond ter wereld zijn. Scooter, een zes maanden oude Maltezer uit Nieuw-Zeeland, is zo klein dat hij in een theekopje past. Het hondje is amper 8 centimeter hoog, meet zo'n 20 centimeter van kop tot staart en weegt een schamele 400 gram.

    Volgens baasje Cheryl McKnight is Scooter gestopt met groeien en is hij dus kleiner dan de huidige recordhouder Boo Boo, een Amerikaanse chihuahua van iets meer dan 10 cm. Scooter is zo klein dat hij uit een eierdopje eet en in een schoenendoos slaapt. Het hondje uitlaten lukt niet, want geen enkele riem is klein genoeg. Om ongelukken te voorkomen heeft McKnight een truitje voor Scooter gemaakt uit een paarse sok. (sps)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse politie sluit snelweg af om eendjes over te laten


    Nederlandse politie sluit snelweg af om eendjes over te laten



    De Nederlandse politie heeft gisterenavond de A28 ter hoogte van Haren tijdelijk afgesloten om dertien jonge eendjes, die op de snelweg liepen, van de dood te redden. Dat melden de hulpdiensten. De politie had even daarvoor van meerdere automobilisten de melding gekregen dat een moedereend samen met haar jongen de snelweg was opgewaggeld.

    Om de beestjes te kunnen redden was de politie gedwongen de snelweg tijdelijk af te sluiten. Daardoor ontstond een korte file. De kuikentjes werden ondertussen door de agenten één voor één in de politieauto gezet. Voor moedereend kwam de hulp te laat. Zij was inmiddels overreden.

    De kuikentjes zijn overgebracht naar het politiebureau, waar ze zijn opgehaald door de Dierenambulance. Volgens de medewerkers van de ambulance zijn de diertjes oud genoeg om te kunnen overleven. (anp/adv)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt 's werelds snelste slak?


    Wie wordt 's werelds snelste slak?



    De deelnemers aan de Slakken Wereldbeker glijden zich klaar voor hun wedstrijd van het jaar. Zowat 200 slijmerige beesten zullen dit weekend strijden om de titel "'s Werelds Snelste Slak".

    Snelheidsrecord
    De jaarlijkse Britse competitie wordt op 18 juli in East Congham georganiseerd. De deelnemers hopen het in 1995 gevestigde record van "Archie" te breken. Hij legde de afstand van 33 centimeter af in net iets minder dan twee minuten. Dat lijkt niet snel, tot de winnende tijd van vorig jaar er wordt bijgehaald. "Heikki" had toen liefst 3 minuten en twee seconden nodig voor dezelfde afstand.

    Doping
    Het "parcours" ligt op speciale, met olie behandelde tafels. De slakken moeten, vanaf het midden, om het eerst de rand van de tafel bereiken. Na verschillende eliminatie-rondes, krijgt de winnende slak uiteindelijk een zilveren beker gevuld met slablaadjes. Tot nog toe is geen enkele slak betrapt op het gebruik van doping. (belga/gb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Picassojaar in de Provence


    Picassojaar in de Provence



    Het kasteel van Vauvenargues, waar Picasso begraven ligt, is ook voor het eerst te bezoeken.
    De Provence en de Azurenkust brengen deze zomer hulde aan Pablo Picasso met allerlei activiteiten. De hoogtepunten zijn twee exposities en bovendien wordt uitzonderlijk het kasteel van Vauvenargues opengesteld. Je kan natuurlijk ook de Picassoroute volgen.

    * In Aix-en-Provence loopt nog tot 27 september de dubbeltentoonstelling 'Picasso-Cézanne'. De expo toont welke invloed Cézanne op de moderne en hedendaagse kunst heeft, maar ook zijn invloed op Picasso komt in de tentoonstelling naar voren. Het museum is iedere dag open van 9 tot 19 uur, op donderdag van 12 tot 23 uur.

    * Naast de twee exposities is ook het kasteel van Vauvenargues voor het eerst en eenmalig tot 27 september open voor het publiek. Picasso ligt in de tuin begraven. Een bezoek aan het kasteel duurt een uur. Er is een speciale toegangsregeling, waarbij per tijdsblok slechts 19 bezoekers worden toegelaten. Kaarten voor een bezoek kunnen uitsluitend worden gereserveerd via het Office de Tourisme in Aix en Provence en het Granet-museum.

    * Tijdens hun verblijf kunnen toeristen de Provence ook ontdekken aan de hand van een route die twaalf plaatsen aandoet waarmee Picasso een band had. De route is er niet alleen dit jaar, maar blijft bestaan.

    Meer info:
    http://www.picassoenprovencecotedazur.com en http://www.aixenprovencetourism.com
    bron; hln.be

    14-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmen met haaien in Aquatopia kost 50 euro


    Zwemmen met haaien in Aquatopia kost 50 euro


    zwemmen met haaien in aquatopia kost 50 euro 2


    Aquatopia op het Antwerpse Astridplein pakt uit met een nieuwigheid voor durvers. Voor 50 euro mag je mee in het water met de meest angstaanjagende haaien.

    Jaarlijks vergapen meer dan 200.000 mensen zich in Aquatopia aan de meest bloeddorstige haaien. Bloeddorstig is in de meeste gevallen fel overdreven en dat wil men bij Aquatopia bewijzen door de bezoekers mee in het water te laten bij de gevreesde dieren.

    “Het is niet zo dat iedereen hier nu zomaar in het water kan springen”, zegt general manager Frank Cops. “We hebben een arrangement uitgewerkt waarbij je de haaien zelf eten kunt geven. Eerst krijg je de nodige uitleg van hoofdverzorger Peter Van Genechten en dan ga je samen met Peter in het water.”

    Frederic Coteur (27) uit Hasselt was gisteren de eerste die het mocht proberen. “Ik heb al wel tussen de dolfijnen gezwommen, maar hiervoor heb ik toch wel wat stress”, gaf hij op voorhand toe. Eerst ging hij met Peter en een zebra- en een verpleegsterhaai in een afgesloten gedeelte. De dieren leken niet echt hongerig en daarom mocht hij vanaf de rand de hele meute te eten geven.

    Ze zijn lief

    Frederic was in het begin wat onwennig maar Peter stelde hem op zijn gemak. “Eigenlijk zijn het wel lieve dieren”, was Frederics eerste commentaar na de voederbeurt. “Je mag vooral geen schrik hebben, want dat voelen die haaien. Met de hulp van Peter is me dat prima gelukt. Ik heb er enkele gestreeld en ze voelen aan als licht schuurpapier. Eerder zwom ik al tussen de dolfijnen in Nieuw-Zeeland en die voelen veel gladder aan.”

    Echt mee zwemmen tussen de haaien is niet de bedoeling in Aquatopia, maar Frederic raadt het voederen wel iedereen aan. “Mits wat interesse voor wilde dieren natuurlijk. Het is geweldig als je voelt hoe een haai een vis uit je handen trekt. Ik heb al veel avontuurlijke dingen gedaan, maar nu wil ik echt alles weten over de haaien en hun gedrag. Ze zijn zeker niet zo bloeddorstig als we soms in de film te zien krijgen.”

    MDSW

    www.aquatopia.be
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adder springt op venster tijdens autorit


    Adder springt op venster tijdens autorit



    Een Britse automobilist schrok zich een hoedje toen een 60 centimeter lange adder van onder de motorkap op het venster sprong. De 27-jarige Carol Dixon-Yeung sloot meteen alle ramen en begon haar wagen heen en weer te slingeren, meldt The Sun.

    Toen de adder bleef volhouden, stopte ze de wagen op de parking van een supermarkt. Daar merkte een klant op dat de adder helemaal niet gevaarlijk is. Een arbeider greep de adder bij de kraag en liet het dier weer vrij in een veld. (gb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen verven hun honden


    Chinezen verven hun honden


    Chinezen en hun honden: het blijft iets moeilijk. De viervoeters belanden enerzijds nog steeds op het menu in het land, anderzijds zijn er Chinezen die de zotste verwennerijen overhebben voor hun hond.

    Hondensalons doen dan ook gouden zaken en verzinnen steeds extremere stunts om cliënteel te lokken. De nieuwste mode is de regenbooglook. (mvl)




    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fag hag Linda drijft homopinguïns Harry en Pepper na zes jaar uit elkaar


    Fag hag Linda drijft homopinguïns Harry en Pepper na zes jaar uit elkaar





    Harry en Pepper in betere tijden. Pepper (rechts) was altijd al de "introverte homo": hij bleef het liefst in de buurt van het holletje van het paar.


    Opschudding in de zoo van San Francisco: homopinguïns Harry en Pepper waren al zes jaar bij elkaar, maar door tussenkomst van een vrouwtjespinguïn hebben ze ruzie gekregen en ze zijn nu uit elkaar. Wereldnieuws is het niet, een leuk verhaal wel, zeker in deze vakantietijd.

    When Harry met Linda
    De twee mannetjes uit de dierentuin van San Francisco genieten grote bekendheid, onder meer doordat ze samen een ei uit hebben gebroed van een vrouwelijke soortgenoot. De twee waren altijd samen. Tot Linda om de hoek kwam kijken.

    Vechten
    Linda werd vriendjes met Harry maar Pepper pikte dat niet. De twee begonnen te vechten en het kwam niet meer goed. De verzorgers hebben de drie een tijdje apart van elkaar gehouden.
    Nu zijn Linda en Harry een stel. De twee zijn een nestje aan het bouwen. (mvl)


    Harry en Pepper hadden nooit oog voor de vrouwelijke Humboldts in de San Francisco Zoo. Tot Linda opdook.
    bron; hln;be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.270.000 kikkers schrikken zich dood





     


    270.000 kikkers schrikken zich dood

    Ongeveer 270.000 kikkers op een Chinese boerderij zijn zich letterlijk doodgeschrokken. Ze bezweken door lawaai van een nabijgelegen bouwplaats.

    De 73-jarige boer Fu Yishun had 31.000 euro geïnvesteerd in de dieren en eist 250.000 euro compensatie van het bouwbedrijf, zo bericht dagblad The China Daily.

    Fu zag de beestjes afgelopen maand één voor één het loodje leggen. Eerst begreep hij niet waar het aan lag. Later bedacht hij dat het moest liggen aan de harde geluiden van de bouwplaats. Elke keer als er een harde knal vandaan kwam, sprongen de kikkers uit schrik omhoog.
    Bron; spitsnieuws.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Visvangst bedreigt bruinvissen"


    "Visvangst bedreigt bruinvissen"


     


    De bijvangst van vissersboten vormt een grote bedreiging voor bruinvissen, kleine walvisachtigen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het International Fund for Animal Welfare (IFAW). De voorbije maanden spoelden opnieuw honderden bruinvissen aan op de Europese stranden. De milieu-organisaties rekenen op Europa om de vismethodes bij te sturen.

    Passieve visserij
    Bijvangst vormt de belangrijkste bedreiging voor het voortbestaan van alle walvisachtigen, stelt het IFAW. "Bruinvissen behoren tot de grootste slachtoffers. Elk jaar worden er duizenden incidenteel gevangen en gedood bij passieve visserij", aldus Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), dat meewerkte aan de studie. Op de Belgische stranden spoelen er elk jaar tussen 50 en 100 aan.

    De bruinvissen verdwenen in de jaren vijftig uit de zuidelijke gebieden van de Noordzee. In het midden van de jaren negentig doken ze opnieuw op. "Vermoedelijk door een tekort aan voedsel in het noorden", aldus Haelters. "In totaal zitten er naar schatting 250.000 in de Noordzee."

    Visnetten
    De dieren beschikken over een verfijnd sonarsysteem, maar dat is niet in staat om visnetten te detecteren. De bruinvissen raken vervolgens verstrikt en stikken, omdat ze slechts enkele minuten onder water kunnen blijven.

    Omwille van economische overwegingen zijn veel vissers de voorbije jaren overgeschakeld op staande netten. Die kilometerslange netten worden gewoon in zee geplaatst en moeten niet worden voortgesleept door een boot. De nieuwe vismethode is echter desastreus voor de walvissen.

    "We hebben een goed contact met de vissers, maar er is natuurlijk een conflict tussen economische en ecologische overwegingen", aldus Haelters. De milieu-organisaties rekenen op Europa om het probleem aan te pakken. (belga/sam)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheime wapen van katten: janken


    Het geheime wapen van katten: janken




    Voor katteneigenaren is de uitkomst van een Brits onderzoek misschien niet zo verrassend: katten manipuleren ons mensen vaker wel dan niet. De dieren doen dat met een bepaalde manier van spinnen, waar niets tegen bestand is. Het baasje voelt zich op die manier wel verplicht om het dier aandacht en voedsel te geven.

    Het 'kattengejank' lijkt niet op normaal spinnen, maar lijkt op het gehuil van menselijke baby's. Uit het onderzoek bleek verder dat katten het geluid vaak 's ochtends produceren, zodat het baasje zijn bed uit moet om het dier eten te geven. (tlg/mvl)
    bron; demorgen

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén van de bloedigste stierenlopen eindigt in Pamplona


    Eén van de bloedigste stierenlopen eindigt in Pamplona


    een van de bloedigste stierenlopen in pamplona


    De laatste stierenloop in de Noord-Spaanse stad Pamplona heeft opnieuw gezorgd voor 54 gewonden. In totaal zijn er tijdens de acht stierenlopen van 2009 446 gewonden en 1 dode gevallen. Daarmee is de editie één van de bloedigste uit de geschiedenis.

    Dinsdag, tijdens de laatste dag, kwamen 54 deelnemers onder de stieren terecht en liepen daarbij verwondingen op. De stieren kunnen tot 600 kilo wegen.




    Vier personen moesten naar het ziekenhuis gebracht worden, onder andere een Schot, een Amerikaan en een Fransman. Er kwam wel niemand in aanraking met de hoorns van de stieren.

    Vorige week vrijdag eiste de stierenloop ook het leven van een 27-jarige Spanjaard. Het was al zes jaar geleden dat er nog een dode gevallen was.

    De stierenlopen zorgden de voorbije tachtig jaar al voor 15 doden.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giraf plotseling op erf


    Giraf plotseling op erf


    Tineke Rodenburg uit Zwartewaal schrok niet toen zich dinsdag een giraf op het erf meldde. Wel was Rodenburg erg boos dat het wel een uur duurde voordat de circusdier was verwijderd.

    ,,Iedereen komt maar op mijn erf en de politie doet niets.’’ Het dier was maandagavond ook al langs geweest. De giraf had de benen genomen uit een circus dat even verderop in het dorp op Voorne-Putten de tenten heeft opgeslagen.
    ,,Het is een rare gewaarwording maar geen reden om bang te zijn,’’ laat Rodenburg weten. ,,Hij wil gewoon zijn vrijheid.’’ Een medewerker van het circus nam de giraf beide keren mee naar de eigen, voorlopige behuizing. Rodenburg verwacht niet opnieuw bezoek, al geeft het circus nog tot en met zondag voorstellingen.
    (ANP)
    bron; AD.nl

    13-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongerige apen stelen keukens leeg in Kenia

    Hongerige apen stelen keukens leeg in Kenia


     


    Dierlijke inbrekers maken de centraal-Keniaanse stad Nakuru onveilig. Hongerige bavianen en andere apen uit het nabijgelegen nationaal park verschaffen zich toegang tot de huizen en nemen uit de keukens en voorraadkamers alles mee wat niet vast zit. "Onze keuken is niet langer veilig", zei Agnes Ndasaba in de Keniaanse krant Daily Nation. "Eenmaal de bavianen binnen zijn, grijpen ze al onze levensmiddelen."

    Lange hoektanden
    Vele huisvrouwen en kinderen leven in angst voor de overvallen van de apen. Vooral de mannelijke bavianen kunnen met hun scherpe en lange hoektanden krachtig bijten als ze hun buit verdedigen.

    Aanhoudende droogte
    Inwoners van de stad vroegen al de jachtopzieners van de natuurbeschermingsorganisatie KWS om hulp. Volgens die laatsten is de aanhoudende droogte verantwoordelijk voor de stelende apen. In het nationaal park droogden de meeste rivieren en waterputten op. De apen vinden daardoor niet voldoende voedsel. "Ook de dieren hebben honger, en daarom dringen ze de woningen binnen", zei een opzichter. (belga/odbs)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekort aan vrouwtjes drijft mannelijke pinguïns in elkaars armen


    Tekort aan vrouwtjes drijft mannelijke pinguïns in elkaars armen


    tekort aan vrouwtjes drijft mannelijke pinguins in elkaars armen


    De Schotse zoo in Edinburgh zit verlegen om pinguïnvrouwtjes en ook de mannelijke diertjes zien daar vanaf. Ze zoeken daarom troost bij elkaar en dat resulteert in dit schattige homoseksuele pinguïnkoppeltje.

    In de Zoo van Edinburgh zitten acht mannelijke en twee vrouwelijke koningspinguïns. De twee vrouwtjes hebben hun partner al gevonden en zo blijven zes mannetjes eenzaam achter.

    Kweekprogramma

    "De andere mannetjes hebben een sterk instinct om een gezinnetje te stichten en ze willen niet buitengesloten worden", vertelt een verzorgster van de zoo. In plaats van alleen te blijven zoeken de pinguïns liefde en affectie bij andere mannetjesdieren.

    Hoewel de zoo niets tegen homoseksualiteit heeft, zouden de verzorgers toch liever hebben dat de pinguïns hun hart verliezen aan een vrouwtje zodat er opnieuw gekweekt kan worden.

    De zoo hoopt dan ook dat andere dierenparken, die eventueel vrouwelijke pinguïns op overschot hebben, de balans in Edinburgh willen helpen herstellen.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehondencrèche vindt oranje zeehonden in Dollard


    Zeehondencrèche vindt oranje zeehonden in Dollard

     

    Medewerkers van de zeehondencrèche in Pieterburen hebben in de Dollard minstens vier oranje zeehonden aangetroffen.




     

    De dieren hebben vlekken op verschillende delen van hun lichaam. Hoe ze daar aan komen, is niet bekend, zo zei een woordvoerster van de crèche donderdag.

    De vlekken zitten onder andere op hun kop, rug en buik. Behalve zeehonden met oranje vlekken, zijn er ook dieren met een gekleurde waas over hun vacht aangetroffen.

    IJzeroxide

    ''Het is nog een raadsel waarom juist deze zeehonden vlekken hebben, en andere niet. We vermoeden dat het een soort ijzeroxide is. Dat kan komen doordat er veel industrie in de buurt van de Dollard zit, maar het kan ook een natuurlijke oorzaak hebben'', aldus de zegsvrouw.

    Omdat de dieren geen last van de vlekken hebben, gaat de zeehondencrèche ze niet onderzoeken. ''We observeren veel in dat gebied, maar hebben geen afwijkend gedrag gezien. We gaan ze niet uit hun natuurlijke omgeving halen om onderzoek te doen naar de oorzaak.''

    © ANP

    bron;nu.nl

    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aveyron, een droomstukje Frankrijk


    Aveyron, een droomstukje Frankrijk


    aveyron een droomstukje frankrijk




                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    discus
    blog.seniorennet.be/discus

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!