Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    29-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvis redt duikster


    Walvis redt duikster



    Mila is een Beloega walvis (archiefbeeld)

    Een Chinese duikster is gered door een Beloega walvis toen ze in de problemen kwam tijdens een duikwedstrijd. De deelnemers moesten zo diep mogelijk in een ijskoud aquarium duiken en daar zo lang mogelijk blijven. De 26-jarige Yang Yun kreeg plots last van krampen en kon niet meer naar boven zwemmen. Toen schoot de walvis haar te hulp. Dat meldt de Telegraaf.

    "Ik begon te stikken en verder te zinken. Ik dacht dat ik doodging. Toen voelde ik dat iets me met grote kracht weer naar boven duwde", zegt ze. Het was de witte walvis Mila die had gemerkt dat de vrouw in moeilijkheden verkeerde. Plots nam het dier het been van de vrouw in haar mond. Ze duwde de duikster vervolgens naar het wateroppervlak.

    Mila werkt vaak samen met mensen en is volgens haar verzorgers een gevoelig dier. Een fotograaf legde het indrukwekkende verhaal vast. Klik hier voor de foto's. (gb)
    bron; demorgen.be

    20-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opwarming aarde doet vissen krimpen


    Opwarming aarde doet vissen krimpen




    In enkele decennia tijd hebben de vissen in de Europese wateren de helft van hun lichaamsmassa verloren door de opwarming van de aarde. Dat blijkt uit een studie van het Franse instituut voor duurzaam beheer van water en bodem Cemagref dat vandaag in de Verenigde Staten gepubliceerd is.

    Rivieren en zeeën
    De Franse vorsers onderzochten de vispopulaties in de Europese rivieren, de Noordzee en de Baltische Zee. Conclusie van de studie gepubliceerd in 'Proceedings of the National Academy of Sciences' is dat de verschillende vissoorten gemiddeld 50 procent van hun volume verloren hebben tijdens de afgelopen 20 tot 30 jaar. De totale massa van de vissen in de Europese wateren daalde met 60 procent. Zo nemen de kleinere soorten proportioneel een belangrijkere plaats in de Europese wateren in.

    Ernstige gevolgen
    Volgens hoofdonderzoeker Martin Daufresne zijn de gevolgen van de 'krimp' "enorm". De kleinste vissen leggen bijvoorbeeld minder eitjes en zijn ook een gemakkelijkere prooi voor hun natuurlijke vijanden, waaronder de mens. Dat brengt ernstige gevolgen voor de voedselketen en het ecosysteem met zich mee.

    Overbevissing
    Daufresne erkent dat ook de overbevissing een rol speelt in de 'viskrimp' maar de studie heeft aangetoond dat de temperatuur "een grote rol speelt". (belga/lb)

    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevroren tijger in taxi Vietnam

     

    Bevroren tijger in taxi Vietnam

    De Vietnamese politie heeft in een taxi in hoofdstad Hanoi een ingevroren tijger en elf kilo tijgerbotten aangetroffen. Vermoedelijk was de vracht bedoeld voor de handel.

    Dat maakte het Wereld Natuur Fonds (WWF) maandag bekend. Het is volgens het WWF de derde keer dit jaar dat een vracht illegale tijgerdelen onderschept wordt. Speciale brigades houden in Vietnam de handel in tijgers in de gaten, waardoor steeds vaker handelaren betrapt worden.

    Volgens het WWF moeten echter ook de stropers hard worden aangepakt. ,,De illegale handel in tijgers moet bij de bron worden aangepakt door de inzet van patrouilles in het veld,’’ aldus een woordvoerster. Het is nog onduidelijk waar de tijger precies vandaan kwam. DNA-onderzoek moet dat duidelijk maken.

    Tijgers zijn ernstig bedreigd. In Azië leven minder dan vierduizend exemplaren. Een stuk of vijftig daarvan leven in Vietnam. De handel in tijgers is verboden. Tijgerbotten worden gebruikt om traditionele medicijnen van te maken. De vacht van de dieren is in trek als decoratie.

    (ANP)
    bron; ad.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeer Beibei heeft 20 seconden nodig voor watermeloen

     


    IJsbeer Beibei heeft 20 seconden nodig voor watermeloen


    ijsbeer beibei heeft 20 seconden nodig voor watermeloen


    IJsbeer Beibei heeft zijn eigen persoonlijke record verbroken. Het drie jaar oude dier verorberde een watermeloen van maar liefst 15 kilogram in 20 seconden tijd.

    Beibei is een inwoner van het Nanjing Underwater World-park in de Chinese provincie Jiangsu. Qua bekendheid kan hij dan wel niet typen aan de Duitse ijsbeer Knut, qua snelheid heeft hij alvast een voorsprong.

    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volg woensdag de langste zonsverduistering in 2000 jaar



    Volg woensdag de langste zonsverduistering in 2000 jaar


     

    De Vue Bar op het dak van het Hyatt on the Bund Hotel. 
    De Vue Bar op het dak van het Hyatt on the Bund Hotel.
     In het oude China vielen of stonden hele dynastieën in functie van de sterkte van de eclips 
    Het Verre Oosten maakt zich op voor de eclips.
    Het Verre Oosten maakt zich op voor de eclips.
    Het eclipspad.
    Het eclipspad.
    Neem samen met De Morgen.be plaats op het beste zitje van de mooiste skybar van Shanghai voor de totale zonsverduistering op 22 juli. Dit is niet zomaar een zonsverduistering, maar de langste totale eclips van de 21ste eeuw - en zelfs de langste zon-eclips in 2000 jaar tijd.

    Terras op het 33ste
    Reisjournaliste Debbie Pappyn en fotograaf David De Vleeschauwer volgen dit event voor De Morgen Magazine van dichtbij: vanaf de Bund, langs de rivier in Shanghai en van op het mooiste dakterras van Shanghai: de Vue Bar op het 33ste verdieping van het Hyatt on the Bund Hotel. Hun mooiste beelden en impressies krijg je die dag op de De Morgen-site te zien.

    Shanghai zelf maakt zich ook klaar voor het event dat 5 minuten en 57 seconden zal duren (van 9:37:32 to 9:43:29 lokale tijd, dat is zes uur later dan bij ons) langs de Yangshan Deep-Water Port in Pudong.
    Op de plaats van de maximale eclips - nabij het Japanse eiland Kitaio Jima - bedraagt de totaliteit maar liefst 6 minuten 39 seconden.

    Eclips-brunchen
    Wetenschappers zijn het erover eens dat China en zelfs Shanghai een van de betere plaatsen zijn om deze spectaculaire eclips mee te maken. Shanghai heeft genoeg wolkenkrabbers, grote parken, een brede rivier en zelfs een observatorium waar ongetwijfeld tienduizenden mensen zullen samenkomen om dit natuurfenomeen mee te maken.

    Favoriete spots zullen de Bund zijn, de wandelpromenade langs de Huangpu Rivier, Jing'an Park en natuurlijk de terrassen en daken van de hoogste gebouwen van de stad. Hotels, restaurants en bars pakken met eclipspakketten uit zoals het bekende M on the Bund-restaurant dat een Eclips Brunch voorstelt terwijl het Pudong Shangri-La hotel de tweede International Solar Eclipse Summit organiseert en zijn gasten meeneemt naar Yangshan Island om een beter zicht te hebben op de eclips.

    Pragmatisch
    In het oude China werden eclipsen nog angstvallig bezworen door op drums te slaan zodat 'de draak' geen beet uit de maan kon nemen en vielen of stonden hele dynastieën in functie van de sterkte van de eclips.

    In het moderne China gaat het er evenwel iets zakelijker en pragmatischer aan toe. Volgens insiders zal Shanghai massaal naar het spektakel van moeder Natuur kijken maar zal het daarna terug 'business as usual' worden. Als er al iets bijgelovigs zal gebeuren, zal het in de intimiteit van een tempel of een huis zijn en niet op publieke plaatsen.

    Het pad van de verduistering

    Het eclipspad begint aan de westkust van Indië, aan de kust van de Arabische Zee iets ten noorden van Mumbai vanwaar de eclips aan de oversteek door Indië begint. Dan is het Himalaya-gebergte, het noorden van Bangladesh en de zuidoostelijke hoek van Nepal aan de beurt. De berg Kanchenjunga, met een hoogte van 8585 meter één van de hoogste bergen ter wereld, ligt op de noordgrens van de totaliteit.

    Voor de eclips China betreedt, passeert het ook Bhutan, om dan de loop van de Yangtze-rivier te volgen en China achter zich te laten in Shanghai. Na het verlaten van het Aziatische vasteland, trekt de schaduw van de maan over de Oost-Chinese Zee, vervolgens net ten zuiden van de grote Japanse eilanden terwijl duizend kilometer verder, in de buurt van Kitaio Jima, bereikt de eclips stilaan zijn totaliteit. De eclips eindigt op de Marshall- en Gilbert-eilanden om vervolgens volledig uit te doven ergens midden in de Grote Oceaan.

    Maakt het zelf mee in 2010

    Wil je de volgende zonsverduistering zelf eens meemaken? Dan is het niet zolang wachten: op 11 juli volgend jaar is er een totale zonsverduistering op het Paaseiland, het meest afgelegen eiland ter wereld. Samen met Urania, de volkssterrenwacht van Antwerpen, kan je dan op een speciale eclipsreis vertrekken om de zonsverduistering in de schaduw van de moai, de mysterieuze reuzenbeelden van de Paaseilanden, mee te maken. (Debbie Pappyn)

    Nuttige links

    - Google Maps Eclips
    plug-in
    - Nasa-info
    - Duidelijke eclips 2009 animatie
    - Urania Volkssterrenwacht
    -
    Blog over Shanghai en de eclips

    (Met dank aan Mandarin Journeys, de gespecialiseerde tour operator van de Belgische expat Marc Mekki.
    )

    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon verduistert boven Azië


    Zon verduistert boven Azië



    Azië maakt zich klaar voor de langste totale zonsverduistering van de 21e eeuw. Bijna zeven minuten lang houdt de maan al het licht van de zon tegen. Pas in 2132 is er een grotere verduistering.

    Het natuurfenomeen is te zien in India, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Myanmar en het midden van China. In die gebieden heeft de zonsverduistering een stroom toeristen op gang gebracht. Hotels en toeristische trekpleisters lokken gasten om ze op bijzondere plaatsen de eclips te laten bekijken. Alleen al de Chinese stad Suzhou zou vanwege de zonsverduistering tienduizenden toeristen erbij hebben gekregen.

    China zendt de verduistering van de zon live uit op televisie, internet en mobiele telefoons. (anp/mvl)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke pythons en varanen overspoelen Everglades

     


    Gevaarlijke pythons en varanen overspoelen Everglades


    De Everglades, een beschermd natuurgebied in de Amerikaanse staat Florida en een topattractie voor toeristen, wordt bedreigd door een invasie van Burmese tijgerpythons. De pythoninvasie is begonnen met een uitbraak van een aantal van de dieren uit een lokale dierenwinkel 17 jaar geleden. Ook nijlvaranen vormen een steeds groter probleem in het gebied.

    Al meer dan 150.000
    Volgens schattingen zijn er nu al meer dan 150.000 van de gevaarlijke slangen, in het gebied. De autoriteiten hebben jagers toestemming gegeven om op de beesten te jagen, schrijft de Miami Herald.

    Zeven meter
    De tijgerpython is op de netpython en de rotspython na de grootste pythonsoort. De grootste nog levende slang van het moment is een tijgerpython volgens het Guinness Book of Records. Het gaat om een 21 jaar oud exemplaar dat 182,76 kg weegt en 8,23 meter lang is. De omtrek van dit dier is een dikke 70 centimeter. Er zijn ook wel eens exemplaren aangetroffen langer dan 9 meter, maar deze lengtes zijn vrij ongewoon voor deze slang. In het wild wordt de 7 meter zelden bereikt.

    Peuter dood
    De dieren tasten niet alleen het unieke en delicate ecosysteem in het park aan maar ze leveren ook gevaar op voor de vele toeristen die het gebied bezoeken. Dat werd nog eens duidelijk toen twee weken geleden een peuter doodgewurgd werd in Centraal Florida.

    Toeristen
    Jagen wordt moeilijk volgens experts aangezien maar vijf procent van alle slangen ooit gezien wordt. De Everglades is een groot subtropisch moeraslandschap in het zuiden van Florida. In het gebied komen onder meer veel alligators voor die jaarlijks veel toeristen trekken.

    Die laatsten komen steeds meer onder druk te staan door drie grote kolonies nijlvaranen in de Everglades (Homestead, Cape Coral en Sanibel). Ook die dieren ontsnapten uit terrariums en kweekten als gek in het gebied. De hagedissen worden tot 2,5 meter lang. Ze zijn dol op eieren van alligators. Ook nijlvaranen zijn gevaarlijk voor mensen. (anp/mvl)



    bron; hln.be

    19-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van oude rozen.


    Enkele foto's van oude rozen uit eigen tuin.


















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terry troont zich in Engeland tot snelste slak


    Terry troont zich in Engeland tot snelste slak



    terry troont zich in engeland tot snelste slak


    Slakken staan bekend als dieren die zich erg traag verplaatsen, maar de één is daar al sterker in de andere. 'Terry de slak' is namelijk sneller dan de meeste van zijn soortgenoten, want het slijmerig diertje wist zich te kronen tot winnaar van de jaarlijkse slakkenrace in het oosten van Engeland.

    Terry legde de afstand van 33 centimeter af in twee minuten en 43 seconden. De winnende slak hield zo elf andere slakken achter zich. De concurrentie was nochtans te duchten want allen hadden zich na enkele voorronden weten te plaatsen voor de finale.

    De 27-jarige verpleegster Claire Hopkins mocht trots zijn want zij kocht Terry voor nauwelijks 20 pence van tornooiorganisator Neil Riseborough.

    Terry is echter niet de allersnelste slak ooit. In 1995 won de befaamde Archie de Slakken Wereldbeker door de afstand van 33 centimeter af te leggen in nog geen twee minuten.

    Net als zijn voorlopers mag Terry zich nu verlekkeren aan een zilveren beker gevuld met slablaadjes.
    bron; hbvl.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterhoenders trekken veel bekijks


    Waterhoenders trekken veel bekijks


    Tientallen mensen zijn zondagmiddag op zoek naar een familie kleinst waterhoenders. Boswachter Martijn van Schie van Natuurmonumenten telde zeker zeventig belangstellenden in natuurgebied de Groene Jonker tussen Zevenhoven (gemeente Nieuwkoop) en de Nieuwkoopse plassen.

    afbeelding vergroten 

    Kleinst waterhoender.


    De twee waterhoenders kregen eerder deze week kuikens. Volgens de boswachter gaat het goed met de jonkies. ,,Vogelaars houden ze goed in de gaten.'' Drommen fotografen verdrongen zich al om de vogeltjes.
    Het kleinst waterhoen is een uiterst zeldzame vogel die eens in de zoveel jaren naar Nederland komt. En als ze komen, dan gaat het om twee tot negen broedparen per jaar.

    (ANP)
    bron; AD.nl

    17-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe foto's van opgroeiende Kai-Mook


    Nieuwe foto's van opgroeiende Kai-Mook


    nieuwe foto s van opgroeiende kai mook


    Kai-Mook lijkt elke dag een beetje meer op een miniatuurversie van de andere vrouwtjes in de groep. Twee maanden oud is ze ondertussen en elke dag komt ze een kilo tot anderhalve kilo bij.

    De roze kleur van haar slurfje maakt zienderogen plaats voor grijs. Ook het bewegen van haar slurf gebeurt nu veel gecontroleerder. Ondertussen speelt kleine Kai-Mook op het klimrek of met grote zus May Tagu.

    Op de website van de zoo is een nieuwe fotoreportage beschikbaar over de dartele Kai-Mook.

    Eerste kakje

    Kai-Mook heeft deze week ondertussen haar eerste kakje geproduceerd. Dat dit pas na enkele weken gebeurt, is niet zo vreemd, want Kai- Mook drinkt natuurlijk alleen maar melk. En dan duurt het wat langer voor de baby naar euh... de wc moet.

    Zo gebeurt er iedere dag wel wat in het olifantenverblijf. Wie niets wil missen van Kai- Mook kan op http://www. baby-olifant.be terecht.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste olifant zo groot en zo zwaar als konijn


    Eerste olifant zo groot en zo zwaar als konijn


    eerste olifant zo groot en zo zwaar als konijn


    De voorouders van de olifant waren niet groter dan een konijn en wogen zo'n vijf kilogram. Dat beweren Franse wetenschappers.

    Onlangs werd in Marokko de schedel van zo'n mini-olifant opgegraven. Uit analyses bleek dat het beest geen slurf had. Over slagtanden beschikte het dier ook niet, wel had het twee kleine snijtanden in de bek.

    De schedel is het oudste olifantenfossiel ooit. Olifanten zouden vijf miljoen jaar na het uitsterven van de dino's ontstaan zijn.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kathleen knuffelt konijntjes


    Kathleen knuffelt konijntjes


    kathleen knuffelt konijntjes 

    Superzacht en o zo lief zijn ze, de konijntjes die Kathleen Aerts, tot voor kort een derde van K3, liefdevol in haar armen klemt.

    De zangeres kreeg gisteren het bezoek van Q-Music Nederland. De zender had haar twee weken geleden beloofd mee haar nieuwe boerderij in Laakdal te helpen opknappen.

    De radiomakers zonden uit vanuit de schuur die later Kathleens woonkamer zou worden en lieten hun klusjesdienst een konijnenhok in elkaar timmeren.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurzaam kamperen erg in trek


    Duurzaam kamperen erg in trek
    ANP

    Steeds meer kampeerders kiezen voor rust, ruimte en duurzaamheid. Het aantal reserveringen op een natuurkampeerterrein groeit gestaag. Ook het aantal ondernemers dat zo’n camping wil beginnen, neemt flink toe.


     

    Foto: Dijkstra BV

    Naar een geschikt terrein hoefden ze niet lang te zoeken. Het weiland achter hun boerderij toverden ze om tot een camping. Hier hebben gasten een grote plek en veel privacy. Zwembaden of sauna’s vinden ze er niet, maar wel waterpartijen, wandelpaden en vergezichten. Toch ontbreekt het niet aan luxe. „Natuurkamperen heeft ten onrechte nog een oubollig imago”, aldus Anton.

    Kampeerders komen op De Rietkraag helemaal tot rust. Kinderen hoeven zich er niet te vervelen. Zij vermaken zich in de zandbak en met grondwater dat wordt opgepompt. Ze mogen helpen bij het verzorgen van de dieren in de kinderboerderij. Van het snoeiafval bouwen zij hutten. Hier doen ze geen computerspelletjes, maar spelen zij verstoppertje, varen ze met bootjes op het Overijssels Kanaal en trekken met schepnetjes de natuur in.

    „Veel mensen begrijpen niet dat ik nu nog zeven dagen ga werken, maar het voelt niet als werk. Het is genieten. Mensen zitten ’s avonds gezellig bij een vuurtje. Je zou het moeten voelen”, vertelt de beheerder glunderend. Hij is trots als hij hoort dat gasten zich op de camping thuis voelen.

    Snel ziet het aantal overnachtingen elk jaar met 30, 40 procent toenemen. Het paar verwelkomt vooral mensen uit het westen van het land. Vaak gaat het om fietskampeerders. „Ook 65-plus slaapt gepeesd en gebruind in een tentje.” Door de crisis verwacht Snel dit jaar nog meer gasten.

    De kampeerders hebben het respect voor de natuur met elkaar gemeen. Zij voelen zich verantwoordelijk voor het terrein en het sanitair. De beheerders hoeven nooit uit de struiken afval te plukken of midden in de nacht lallende mensen te sommeren. De gasten houden zich aan het gescheiden inzamelen van afval.

    Want De Rietkraag is een duurzame camping. Het kent geen wasmachines, maar wel een centrifuge. Zonnecollectoren maken het water warm. Houtkachels worden gestookt met snoeihout. Water wordt bespaard. Het paar gebruikt ecologische schoonmaakmiddelen en natuurvriendelijk papier. ’Zonnecollectorlampjes’ branden op het terrein. Het afvalwater van douches en wc’s gaat gezuiverd de grond in. Snel: „Dat systeem betaalt zich terug, want wij betalen geen verontreinigingslasten.”
    bron; telegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond zoogt verstoten pandawelpjes


    Hond zoogt verstoten pandawelpjes



    Het teefje weigert haar eigen puppy te voeden.


    Een volwassen rode panda.
    Een volwassen rode panda.

    In de dierentuin van het Chinese Taiyuan zoogt een hond twee verstoten rode pandawelpjes. De welpjes werden geboren op 25 juni, maar de moeder keek er niet naar om.

    Het personeel van de zoo zocht daarom snel een vervangmoeder voor de welpjes, en vond drie geschikte teefjes. Het teefje dat uiteindelijk werd gekozen, heeft genoeg melk en ontfermde zich meteen over de jonge panda's.

    Spijtig genoeg denkt de teef dat de panda's haar eigen baby's zijn, en weigert ze haar eigen puppy nog melk te geven. Een personeelslid van de zoo geeft het hondje dan maar de fles.

    Na drie weken zijn de pandabeertjes 20 centimeter lang, twee keer zo groot als bij hun geboorte. Hun ogen zijn nog steeds niet open. (sam)


    bron; hln.be

    16-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyzebra geboren in Planckendael


    Babyzebra geboren in Planckendael



    De familie van Grévy-zebra's in Planckendael is vannacht uitgebreid. Moeder Bettina zette een jong van iets meer dan 30 kilogram, dat de naam "Kanza" kreeg, op de wereld. Het gaat om een bedreigde diersoort waarvan er in de natuur nog ongeveer 2.500 exemplaren over zijn, aldus het dierenpark.

    Planckendael neemt actief deel aan het internationale kweekprogramma voor de soort en levert een bijdrage aan het conservatieproject in Kenia, luidt het.

    Er worden de komende maanden nog twee veulentjes verwacht van de merries Azra en Fanny. In totaal telt Planckendael nu 5 merries, één hengst en het veulen. (belga/sps)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lavendel in onze tuin langs.......


    Foto's van Lavendel langs het kleine waterloopje in
     onze tuin waar veel vogels naar toe komen
    om te baden en/of te drinken
    .
















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beverse vrouw met paard door Antwerpse Waaslandtunnel


    Beverse vrouw met paard door Antwerpse Waaslandtunnel





    Wie op dinsdagavond door de Antwerpse Waaslandtunnel reed, was mogelijk getuige van een wel heel bizar tafereel. Een 26-jarige vrouw uit Beveren wandelde er met haar paard van linker- naar rechteroever, tot de politie haar van de weg kwam plukken. De bizarre rit liep uiteindelijk goed af.

    Wat de vrouw bezielde, is niet meteen duidelijk. Feit is dat de politie iets na 21 uur een oproep kreeg dat er een vrouw met een paard door de Waaslandtunnel, in Antwerpen beter bekend als de Konijnenpijp, liep. Naar verluidt zou ze de tocht wel óp haar paard begonnen zijn. De politie kwam meteen ter plaatse en begeleidde de vrouw tot op de Tunnelplaats op rechteroever. Ze beweerde dat ze toelating had gekregen om met haar paard door te tunnel te gaan, iets wat de politie ontkent. Het is namelijk verboden om met een paard door te tunnel te wandelen. (sps)

    Maakte u foto's van de vrouw te paard? Stuur ze ons op redactie@hln.be
    bron; hln.be

    15-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de kleinste hond ter wereld?


    Is dit de kleinste hond ter wereld?



    Officieel is het allemaal niet, maar dit kan wel eens de kleinste hond ter wereld zijn. Scooter, een zes maanden oude Maltezer uit Nieuw-Zeeland, is zo klein dat hij in een theekopje past. Het hondje is amper 8 centimeter hoog, meet zo'n 20 centimeter van kop tot staart en weegt een schamele 400 gram.

    Volgens baasje Cheryl McKnight is Scooter gestopt met groeien en is hij dus kleiner dan de huidige recordhouder Boo Boo, een Amerikaanse chihuahua van iets meer dan 10 cm. Scooter is zo klein dat hij uit een eierdopje eet en in een schoenendoos slaapt. Het hondje uitlaten lukt niet, want geen enkele riem is klein genoeg. Om ongelukken te voorkomen heeft McKnight een truitje voor Scooter gemaakt uit een paarse sok. (sps)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse politie sluit snelweg af om eendjes over te laten


    Nederlandse politie sluit snelweg af om eendjes over te laten



    De Nederlandse politie heeft gisterenavond de A28 ter hoogte van Haren tijdelijk afgesloten om dertien jonge eendjes, die op de snelweg liepen, van de dood te redden. Dat melden de hulpdiensten. De politie had even daarvoor van meerdere automobilisten de melding gekregen dat een moedereend samen met haar jongen de snelweg was opgewaggeld.

    Om de beestjes te kunnen redden was de politie gedwongen de snelweg tijdelijk af te sluiten. Daardoor ontstond een korte file. De kuikentjes werden ondertussen door de agenten één voor één in de politieauto gezet. Voor moedereend kwam de hulp te laat. Zij was inmiddels overreden.

    De kuikentjes zijn overgebracht naar het politiebureau, waar ze zijn opgehaald door de Dierenambulance. Volgens de medewerkers van de ambulance zijn de diertjes oud genoeg om te kunnen overleven. (anp/adv)
    bron; hln.be




                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    toeternietoe
    blog.seniorennet.be/toetern

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!