Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    03-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten in een geurtuin

     

    Genieten in een geurtuin


    geurtuin
    Een tuin boordevol geuren van 's morgens tot 's avonds. Wat nodigt er meer uit tot heerlijk relaxen en genieten? Maar welke planten en -combinaties moet u daarvoor kiezen? We deden inspiratie op in de Jardin des Senteurs in Namen. 

    Willen we buiten relaxen terwijl geurwolken onze neusgaten strelen, dan moeten we voor een parfumbom zorgen. Maar welke planten gebruiken we daarvoor en in welke combinaties? Om inspiratie op te doen zijn we op een mooie dag gaan kijken én ruiken in de Jardin des Senteurs in Namen. Deze geurentuin is aangelegd bij het kasteel aan de Citadel. Sterk geurende planten zijn hier rond bepaalde thema's samengebracht, inclusief een rozentuin met 75 variëteiten.

    Een tip voor uw bezoek: draag geen parfum of aftershave en let op de naam van de aangeplante variëteit, want de ene lavendelvariëteit - om maar één voorbeeld te noemen - is veel geuriger dan de andere!

    De beste variëteiten om samen te planten

      Lavendel + rozemarijn in een perk of een kuip. Kies voor lavendel zowel vroeger als later bloeiende soorten. Een ongewone lavendelvariëteit is de vlinderlavendel (Lavandula stoechas), die heeft bloempjes in de vorm van fijne lintjes die geuren naar dennenhout.  
     

      Een geurige klimplant tegen een muur + vaste planten aan de voet. Voor de klimplant kunt u kamperfoelie, jasmijn of Akebia quinata (zeer geurige, donkerrode bloemen in april) nemen. Voor de vaste planten: een mix van lupinen (suikergeur), Hemerocallis citrodora (citroen) en dropplanten (Agastache foeniculum). De laatstgenoemde bloeien rijk, hun bladeren ruiken naar drop en smaken naar anijs.

      Een eucalyptusboom + aan de voet een brede waaier planten met een munt- en een citroengeur (prima voor onze luchtwegen!): pepermunt, kruizemunt, watermunt, violieren (Matthiola incana, rijke bloei), heliotropen, schildzaad (Alyssum), citroenmelisse, citroenkruid, boerenwormkruid en kattenkruid (liefst de variëteit Nepeta faassenii Six Hills Giant). Er bestaat zelfs een bodembedekker met een doordringende muntgeur, de Mentha requienii. In Namen zijn ze ook zeer te spreken over de citroenverbena (Lippia citriodora), een struik met een langdurige citroengeur en etherische oliën.
     

     

    Klassieke keukenkruiden + geurplanten: rozemarijn, tijm, dragon, look, venkel en salie samen met kamille, valeriaan, lookkruid (Alliara petiolata), kerrieplant (Helichrysum italicum), alsem en tagetes. 

    Eén kruid, andere geuren: in Namen zagen we perken met meerdere variëteiten tijm, oregano en salie. Vooral bij salie vielen de geurverschillen op: als je bijvoorbeeld de blaadjes van de Salvia elegans Scarlet Pineapple kneust, ruik je ananas.

     

      Een boog of pergola met een klimroos + geparfumeerde struikrozen . Wegens hun volle geur zijn de variëteiten Iceberg Climbing en Albertine aanraders voor de klimroos. Voor de struikrozen: Yves Piaget (pioenvormige roos), Graham Thomas, Gertrude Jekyll, Chartreuse de Parme, Remember me en Penelope.

    De Jardin des Senteurs is elke dag vrij te bezoeken. Opentuindagen met geleid bezoek om 14 en 15.30 uur op de zondagen 14/6, 5/7, 2/8 en 6/9 (gratis). Info: www.nature-namur.be 


    Auteur: Ludo Hugaerts
    bron; plusmagazine.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde dieren Kenia slachtoffer droogte



    Wilde dieren Kenia slachtoffer droogte




    In Amboseli heeft het al drie jaar op een rij nauwelijks geregend. Veel riviertjes en waterbronnen zijn opgedroogd. Zeker vijftig olifanten zijn al gestorven door de droogte. Foto ANP
    NAIROBI - Zebra's, olifanten, antilopen en gnoes zijn massaal het slachtoffer geworden van de droogte die Kenia treft. Vooral het nationale park Amboseli in het zuiden van het Afrikaanse land ligt vol kadavers.

    Toeristen op safari reageren geschokt, meldde een manager van een hotel in het park aan de voet van de Kilimanjaro vrijdag. ''Ze kunnen nog geen 600 meter rijden zonder een kadaver tegen te komen.'' Veel toeristen zijn zo van hun stuk, dat ze afzien van meer tochten in het park.

    In Amboseli heeft het al drie jaar op een rij nauwelijks geregend. Veel riviertjes en waterbronnen zijn opgedroogd. Zeker vijftig olifanten zijn al gestorven door de droogte. Natuurbeschermingsorganisaties vrezen dat volgend jaar olifantenjongen ten dode zijn opgeschreven, omdat hun moeders door het watertekort en ondervoeding te weinig melk hebben. (ANP)

    bron; parool.nl

    02-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oehoe is hier inheems maar misschien ook wel niet



    De oehoe is hier inheems maar misschien ook wel niet

    door Rob Berends

    .Reuzenuil oehoe. foto Gejo Wassink

    Reuzenuil oehoe. foto Gejo Wassink

    Jonge oehoes, mannetje en vrouwtje. foto's Oehoe Werkgroep Nederland ;Gejo Wassink met een jonge oehoe.

    Jonge oehoes, mannetje en vrouwtje. foto's Oehoe Werkgroep Nederland ;Gejo Wassink met een jonge oehoe.

    Jonge oehoes, mannetje en vrouwtje. foto's Oehoe Werkgroep Nederland ;Gejo Wassink met een jonge oehoe.

    Jonge oehoes, mannetje en vrouwtje. foto's Oehoe Werkgroep Nederland ;Gejo Wassink met een jonge oehoe.


    Gejo Wassink, dé oehoedeskundige van Nederland, kan geen Harry Potterfan zijn. De populariteit van de tovenaarsleerling leidde in Nederland tot een veel grotere belangstelling voor uilen, de favoriete postbodes van de tovenaars uit de films. Het aantal uilen dat particulieren kopen, is sterk gegroeid.

    Wassink: "Maar op een gegeven moment is de lol eraf en vaak ontsnappen dergelijke uilen. Tamme oehoes die in het wild rondvliegen, gedragen zich heel vreemd. In Eindhoven zit een oehoe die doet alsof de stad zijn territorium is. Hij gaat op balkons zitten als hij verliefd is en maakt kabaal. Helaas kun je via internet gewoon oehoes kopen voor een euro of vijfhonderd. Het is ook heel makkelijk om de officiële regels te omzeilen. Ik hoop dat de Europese wetgeving hierover scherper wordt."

    Wassink, die spreekt namens de pas opgerichte Stichting Oehoewerkgroep Nederland, zou graag zien dat de majestueuze vogels met spanwijdtes rond 1,60 meter, meer in Nederland voorkomen. Maar dan wel op een natuurlijke manier en niet als ontsnapt huisdier.

    Of de oehoe een echt inheemse vogel is voor Nederland, is moeilijk te zeggen. De soort is de afgelopen eeuwen af en toe in Nederland waargenomen. Uit opgravingen is gebleken dat ze in de prehistorie al wel in Nederland voorkwamen, en ook in de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

    Maar lange tijd waren ze daarna afwezig in Nederland. In 1997 werd voor het eerst sinds lange tijd weer een broedend paartje aangetroffen, in Limburg. Wassink was toen nog geen oehoedeskundige en werd dat bij toeval. Hij was actief in de roofvogelwereld en werd door een vriend gewezen op een groot uilennest, ergens in de Achterhoek. Toen hij ter plekke ging kijken, ontdekte hij dat de bewoners geen ransuilen waren zoals werd aangenomen, maar oehoes. Sindsdien houdt Wassink zich bijna elke dag wel met de oehoe bezig.

    Eigenlijk is Nederland geen land voor oehoes. De vogel is een bergbewoner en gedijt het beste in gebieden met steile berghellingen. Duitsland telde nog niet zolang geleden alleen maar oehoes in bergachtige streken, nadat de soort door de mens zo goed als uitgeroeid was. Maar het tij keerde en de Duitsers startten daarna een herintroductieprogramma. Oehoes werden grootgebracht in grote volières en in het wild uitgezet. Sindsdien blijken ze zich wonderwel te handhaven, ook in vlakke gebieden in Duitsland. De oehoes die in Nederland gezien worden, komen waarschijnlijk zonder uitzondering uit Duitsland.

    Of het dier zich in Nederland net zo makkelijk aanpast, is maar de vraag. In Duitsland hebben de vogels een voorkeur voor steen- en zandgroeves, die er in Nederland amper zijn. Daarnaast gedijen ze goed in gebieden waar graan verbouwd wordt. Graan trekt houtduiven aan, het favoriete voedsel van de oehoe. Nederland heeft veel minder graanvelden dan Duitsland.

    "We hebben nog een ander probleem. Oehoes eten graag ratten. Maar in Nederland vergiftigen veel boeren ratten op hun bedrijf. Niets vreemds, want ratten kunnen ziektes overbrengen. Een oehoe die een vergiftigde rat eet, kan niet veel gebeuren. En twee kan hij misschien ook wel hebben. Maar als het meer wordt, kan hij eraan doodgaan."

    Als de oehoe op wat grotere schaal in Nederland terugkeert, wil Wassink waken voor kamsalamanderachtige taferelen. "Het laatste wat ik wil, zijn krantenkoppen als 'Oehoe houdt industrieterrein tegen'. Dat vind ik zulke slechte reclame. Een oehoe zit graag in de buurt van industrie. Maar als hij daar ontwikkelingen blokkeert, hang ik het liefst nestkisten wat verderop neer, om hem daarheen te lokken. Industrie blij, natuurbeschermer blij, oehoe blij."

    Wassink en andere oehoe-enthousiastelingen hebben in de afgelopen jaren jonge oehoes uitgerust met zendertjes. Via gps zijn de vogels te volgen. Op dit moment vliegen er drie oehoes rond met een satellietzender op de rug. Belangrijkste vraag is: hoe verspreiden ze zich. Gaan ze op zoek naar zandgroeves of passen ze zich aan? Blijven ze in gebieden met hellingen of zoeken ze een plek in de periferie van de stad?"

    Hoewel het nog wachten is op de uitkomsten van het onderzoek, verwacht Wassink uiteindelijk wel dat de uilen in Nederland terugkeren, vooral in de grensstreek. "Als je me vraagt in de toekomst te kijken, zeg ik dat er over 25 jaar zomaar dertig paartjes oehoes in Nederland kunnen zitten: tien in Limburg, tien in Brabant en Gelderland, een aantal in Twente. Dat zou moeten kunnen."

    Op dit moment telt Nederland al zeven territoria.

    - De jonge oehoes met zender zijn te volgen op http://oehoe.web-log.nl.

    bron; gelderlander.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond bijt vier banden van politiewagen stuk

     

    Hond bijt vier banden van politiewagen stuk




    De sheriff van Cumberland County in North Carolina zit met kosten. Bij een interventie van een van z'n deputies heeft een pitbull de vier banden van een politievoertuig stukgebeten.

    Deputy Lynn Lavallis reed zondag naar een oproep voor een luidruchtige hond in Hope Mills. Ze parkeerde haar auto op de oprit en belde aan bij de dame die de politie had opgeroepen. Toen de agente naar haar wagen terugkeerde, moest ze vaststellen dat de vier banden waren stukgebeten.

    Rekening
    Bleek dat de pitbull van de buren zijn forse tanden in het rubber had gezet. Het baasje van de hond krijgt de rekening van 500 dollar gepresenteerd. (eb)

    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste hond blafte in China



    Eerste hond blafte in China




    Zweedse en Chinese vorsers zijn er zeker van: de eerste honden ter wereld werden 16.000 jaar geleden in China gekweekt, ten zuiden van de Yangtse-rivier. Met behulp van genetische methodes konden de onderzoekers voor de eerste keer "tot op de punt juist" afbakenen waar en wanneer de eerste hondenstam zich ontwikkelde uit een verrassend hoog aantal van enkele honderden getemde wolven.
     
    Om op te eten
    Tot nu toe werd de eerste hondenstam ter wereld grofweg ergens in Oost-Azië gelokaliseerd. Bioloog Peter Savolainen vindt het ook een "opwindende" ontdekking dat de eerste Chinese honden niet zoals hun latere nakomelingen in Europa als herders- of waakhond ingezet werden, maar "waarschijnlijk in de menselijke maag eindigden".
     
    Die vaststelling komt goed overeen met de evolutie die de menselijke bevolking 10.000 tot 12.000 jaar geleden doormaakte: het bestaan als jager werd ingeruild voor een agrarische vorm van samenleven. (dpa/eb)

    bron; hln.be

    01-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met ezels door Limburg

     

    Met ezels door Limburg


    met ezels door limburg

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Waar mag je wildplukken?

     

    Waar mag je wildplukken?


    Nederland telt talloze wilde fruit- en notenbomen. Maar hoe vind je ze? De Wateetons Wildplukwijzer weet raad.



       
      Foto: Dijkstra B.V.

      Doe mee! De kaart is openbaar, u kunt zelf bomen en struiken toevoegen. Helemaal eenvoudig. U hoeft zich niet op te geven en er is geen ballotagecommissie. Het enige dat u nodig heeft is een gratis Google account en kennis van een of meerdere wilde fruitbomen. Momenteel staan er al bijna 50 appelbomen, hazelnoten, peren, braamstruiken, sleedoorns en walnoten geregistreerd. Dus niet alleen plukken, ook rondkijken en zelf openbare fruit- en notenbomen toevoegen. www.wildplukwijzer.nl

      bron; hln.be


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zonnige toekomst vakantievissen

       

      Zonnige toekomst vakantievissen



      Het vakantieseizoen loopt ten einde en de meeste goudvissen zijn weer met hun baasjes herenigd. Daarom krijgt het eerste Goudvissenhotel ter wereld een nieuwe bestemming. Na twee maanden Schiphol gaan de inmiddels bekende en verwende goudvissen in hun 5-zeesterren hotel nagenieten bij Sea Life in Scheveningen.

         
        Foto: goudvishotelmanager.hyves.nl/

        Steven van Nieuwenhuijzen, directeur van D-reizen, licht de keuze voor Sea Life toe: “We zijn erg blij met alle positieve aandacht van de afgelopen maanden. Het Goudvissenhotel was in de eerste plaats bedoeld als ludieke actie voor de vakantiegangers op Schiphol en als extra service voor onze klanten. Dat betekent echter niet dat onze verantwoordelijkheid voor de vissen stopt als de vakantieperiode voorbij is. Het hotel is gebouwd door specialisten. Het kan nog lange tijd dienst doen als vakantieverblijf voor de vissen, mits ze goed verzorgd worden en voldoende aandacht krijgen. Bij de professionals van Sea Life zijn ze in goede handen. Wij dragen het hotel daarom met een gerust gevoel over aan de nieuwe eigenaren.”

        Korting

        Maaike Schröeder, woordvoerder van Sea Life: “We zijn blij met de komst van dit bijzondere 3 meter lange aquarium. Dit is het enige aquarium in Nederland met een zwembad, een onderwatertennisbaan, strandstoelen en zelfs een waterscooter. Het is een prachtig plaatje en past natuurlijk perfect in ons concept.”

        Vanaf 3 september kunnen bezoekers van Sea Life het D-reizen Goudvissenhotel bewonderen. Geïnteresseerden kunnen de heropening bijwonen op donderdag 3 september om 11.30 uur in Scheveningen. Als extraatje bieden wij een feestelijke korting van bijna 40% op de entree (alleen verkrijgbaar via www.sealife.nl van 3 t/m 6 september).

        Han de Wit die zich de afgelopen maanden op Schiphol dagelijks over de goudvissen heeft ontfermd, krijgt als dank voor al zijn goede zorgen een jaarabonnement, zodat hij 'zijn goudvissen' nog regelmatig kan bezoeken.

        bron; telegraaf.nl


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen door het land van Maas en Waal

         

        Achter de groene heuvels...

        Fietsen door het land van Maas en Waal

        door Bertus Raats

        Het is waar. Achter de groene heuvels, ligt het Land van Maas en Waal. En er voor natuurlijk. De prachtige onzintekst van Lennaert Nijgh, lang geleden onnavolgbaar vertolkt door Boudewijn de Groot, intrigeerde ons al heel lang.


          Klik hier voor een routekaartje (klik met rechts en 'bewaar als')

          Wij fietsten daar niet onder een purperen hemel met een bruine zon, maar onder een blauwe hemel met een gouden zon. Het harmonieorkest speelde ook niet in een regenton… maar een groepje ouderen zat, de fietsen in slagorde gestald, op een bank vrolijk Boudewijns lied te kwelen. Noem het maar toeval toen wij ze passeerden op ons tochtje door het Land van Maas en Waal.

          Opgestapt na een vroeg bezoek aan de Tuinen van Appeltern. Het kan ook vanaf het NS-station in Wijchen op knooppunt 64. Die Tuinen zijn trouwens heel bijzonder en ze doen daar tot het komend weekeind aan ‘Zomercapriolen’ ofwel voor tuinliefhebbers grappige ideeën en zotheden. Het houdt dus niet op bij de zotheden in de tekst van Nijgh.

          Wij fietsten de Walstraat terug naar Appeltern en volgden de Maasdijk naar links richting Batenburg om op knooppunt 56 de route te beginnen. Onder Horssen door. Een klein dorp met liefst drie kerken op een rijtje. Bijna logisch dat er liefst vijf koren actief zijn.

          Al snel verandert het landschap en fietsen we over de Galgenberg. Daarna zorgen de rivierduinen en bossen, beschermd door Het Gelders Landschap, rond Bergharen voor een uniek landschap. Op weg naar punt 94 komen we door De Groene Heuvels. Een veel bezocht recreatiegebied. Ze bestaan dus echt; de groene heuvels van Boudewijn.

          Met de wind in de rug door afwisselend landschap komen we in de Leurse Bossen. Fietsers die in Wijchen opstappen, pakken hier de route op. Dan zien we op een steenworp afstand van de route een kerktorentje in het groen. Toch maar even een kijkje nemen. Het gehucht Leur, waar we verrassend lekker de benen konden strekken op het terras van De Leurse Hof. En natuurlijk de droge keel smeerden.

          Daarna weer terug, want we wilden naar Hernen. Daarbij maakten we even een ommetje langs de prachtige molen. In het dorp zelf, op een hoger gelegen rivierduin, komen we langs het kasteel. Een middeleeuws juweeltje, prachtig!

          Na Hernen gaat het in zuidelijke richting naar punt 87. Waar de route naar links langs de A50 gaat, fietsten wij rechtdoor de Ruffelseweg af en komen op de Maasdijk. De Maas is niet breed, maar imponeert toch. Verderop zien we de toren van Batenburg met een kasteel dat op het einde van de 18e eeuw in de fik vloog. Nu dus een fraaie fotogenieke ruïne.

          In Batenburg zoeken we vanwege de warmte de koele schaduw van het terras van De Viersprong op voordat wij met het bekende deuntje in ons hoofd de laatste kilometers naar Appeltern afleggen. Door het Land van Maas en Waal, net als de lange stoet van het circus Jeroen Bosch…

          bron; telegraaf.nl


          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Oudste hond ter wereld' (147) overleden



          'Oudste hond ter wereld' (147) overleden


           

          De oudste hond ter wereld - volgens het Guinness Book of Records althans - heeft vorige vrijdag in New York het loodje gelegd. Chanel bleef 21 jaar lang in leven, omgerekend in mensenjaren maakt dat een opzienbarende 147 jaar. Eerder dit jaar legden officials van het recordboek de viervoeter nog in de watten met een speciale behandeling in een hondenhotel.

          De taaie teckel kampte al een tijdje met typische ouderdomskwaaltjes als een slecht gehoor en zicht. Dat laatste kon echter door een 'bril' verholpen worden. Ook had ze het snel te koud, zelfs in de zwoele New Yorkse zomer. Daarom droeg ze een vestje rond haar rug.

          Asiel
          Denice en Karl Shaugnessy namen Chanel mee uit een dierenasiel toen ze zes weken oud was. Het hondje woonde ook negen jaar in Duitsland, waar Karl als Amerikaans soldaat gestationeerd was.
          In mei van dit jaar verklaarden de baasjes dat hun lieveling nog heel wat leven in zich had.

          Chanel is wel niet de oudste hond ooit. Dat predikaat is voor de labrador Bella, die overleed op 29-jarige leeftijd. (belga/svm)

          bron.hln.be

          31-08-2009
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander met gestolen vogeltjes betrapt op toilet

           

          Nederlander met gestolen vogeltjes betrapt op toilet




          Een Nederlander verstopte zich na het stelen van twintig vogels op het toilet om aan de politie te ontkomen. De man had de diertjes gepikt uit een volière van een park in zijn woonplaats.

          Enkele vissers ontdekten de diefstal en belden de politie. De vogeltjesdief had de deur van een aangrenzend gebouw opengelaten en zich daar verschanst op het toilet. Hij verklaarde aan de politie dat hij de beestjes wilde verkopen, schrijft De Telegraaf. (hlnsydney)

          bron; hln.be

          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanarie veroorzaakt busongeval

           

          Kanarie veroorzaakt busongeval



          Een kanarie heeft een verkeersongeval veroorzaakt in het westen van Duitsland. De eigenares van de vogel deed in een bus het doosje open waarin het dier werd vervoerd. De kanarie vloog direct op de buschauffeur af. Die trok in paniek aan het stuur.

          Tegenliggers
          Door het plotse manoeuvre kwam de bus op de andere rijbaan terecht, waar tegenliggers het voertuig niet konden ontwijken. De chauffeurs, de inzittenden en de kanarie bleven volgens de politie ongedeerd. Er was alleen blikschade. (eb)

          bron; hln.be

          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonde beer valt jager aan in Zweden

           

          Gewonde beer valt jager aan in Zweden




          In het noorden van Zweden is gisteren een jager aangevallen door een beer. De man had het roofdier al twee keer geraakt met zijn jachtgeweer. Dat meldt de krant Länstidningen.

          Het gewonde dier beet Omar Jonsson in de arm. De jager kan het, gelukkig voor hem, nog navertellen. "Voor ik de beer onder vuur nam, was ik er zeker van dat hij geen jongen had. Na het eerste schot, snelde het dier op me af. Ik kon een tweede keer vuren, maar de beer viel niet om".

          Spuitje
          Nog voor de jager een derde keer kon schieten, had het 194 kilo zware dier Jonsson binnen 'bijtbereik'. "Terwijl hij viel, raakte de beer mijn arm met zijn vlijmscherpe tanden. Ik hield er als bij wonder alleen enkele schrammen aan over. Ik ben bij de dokter een tetanusspuit gaan halen. (eb)

          bron; hln.be

          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte poedel krijgt acht zwarte pups in Engeland

           

          Witte poedel krijgt acht zwarte pups in Engeland


          Een eigenares van een witte poedel in het Britse Doncaster heeft er acht kleine poedeltjes bij. Niets speciaals zou u zeggen, maar de puppy's zijn wel volledig zwart. Dat meldt The Daily Telegraph.

          Volgens eigenares Carol Marsden is de vader van de vier teefjes en de vier reus wel de zwarte poedel Alfie. Het is volgens Beverly Cuddy van Dog Today dan ook niet zo verwonderlijk dat de puppy's zwart zijn. "Zwart is het dominante gen bij poedels, dus het is niet uitzonderlijk. Al hangt de kleur van de pups ook wel van genetische geschiedenis van vader en moeder af."

          De pups kregen de namen Shadow, Victor, Leo, Duke, Lucy, Belle, Duchess en Tess. (ka)

          bron; hln.be

          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libelle



          Libelle








          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Romeinen gingen met deze slang in bad



          De Romeinen gingen met deze slang in bad

           



          Op het moment dat ik hem stil op het pad zag liggen, dacht ik het direct. Dít moet hem zijn, eindelijk, na zo veel jaren een ontmoeting met de geelgroene toornslang. Aux Choud betekent warm water en hier in de Franse Pyreneeën is al sinds mensenheugenis een kuuroord. De Romeinen introduceerde deze slang.

          7 juli 2009. Ruim een meter lang lag hij doodstil in de zon. Coluber viridiflavus is letterlijk vertaald de geelgroene slang en zo ziet hij er ook uit. Voorzichtig het fototoestel pakken, langzaam bewegen en hopen dat hij me niet ziet. Na de eerste foto was hij direct weg, in een keer schoot hij het bos in. Jammer, maar deze ontmoeting gaf vooral tevredenheid.

          Dat de Romeinen rare jongens waren weten we allemaal en een van hun vreemde gewoontes was baden tussen de slangen. Ze namen speciaal deze geelgroene toornslang mee naar nieuw veroverde gebieden omdat hij zo rustig in het warme water rondzwemt. Dat de geelgroene toornslang absoluut niet giftig is zal ook hebben meegespeeld. Volgens de overlevering trekt deze slang zich niets aan van die mensen om zich heen. Dat baden tussen de slangen moet erg leuk zijn geweest.

          Er zijn tientallen warmwaterbronnen in de Pyreneeën, vooral aan de Franse kant, en ze nemen weer toe in populariteit. De beheerders proberen deze slangen er uit weg te houden want dat schrikt de hedendaagse badgasten af. Zij begrijpen de Romeinen niet. Dankzij deze Romeinen leven er nu prachtige slangen op veel plaatsen waar ze tweeduizend jaar geleden niet waren. En ze zijn niet van plan om daar weg te gaan. Geelgroene toornslangen zijn alleen schuwer geworden want die moderne mensen laten ze niet meer rustig rondzwemmen. Zelfs een voorzichtige fotograaf vertrouwen ze niet meer.

          Kees Woutersen – www.aragonnatuur.com -
          bron; trouwcommunities.nl


          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze ijsbeer zal sterven

           

          Deze ijsbeer zal sterven



          Natuurdocumentaires geven mij altijd de schuld van alle problemen. Behalve Planet Earth.

          Elk jaar worden ze mooier: natuurfilms en documentaires. Niet alleen door verbeterde techniek; de druk om iets mooiers en beters te maken dan eerder wordt steeds groter.

          Veel recente documentaires zetten de gevolgen van de klimaatverandering centraal. Kijk eens hoe erg het al is, welke dieren er al bijna uitgestorven zijn! Met vaak die belerende toon: "en dat is allemaal uw schuld!"

          Dat verpest het kijkgenot zo, dat ik niet eens meer verder kijk en snel wegzap naar een gemoedelijke comedy of ander lichtvoetig vermaak.

          Het kan ook anders. De documentairereeks Planet Earth van de BBC heeft precies de juiste toon te pakken. Commentator, en natuurfilmgoeroe David Attenborough geeft mij nooit de schuld. Maar hij laat wél zien wat er op dit moment gebeurt.

          En ik kan vervolgens mijn kennis over het klimaat gemakkelijk verbinden met de scene die ik te zien krijg. Een soort beangstigende dreiging gaat er op deze manier van uit. Veel effectiever dan het belerende vingertje van de meeste andere documentaires.

          Het meest indrukwekkende moment van de serie is die van de mannetjesijsbeer die door het smelten van het ijs, naar de zeerobben heeft moeten zwemmen. Hij is daardoor zo verzwakt dat hij zijn prooi niet meer kan aanvallen. Uiteindelijk geef hij het op. En je weet: die ijsbeer zal simpelweg verhongeren.

          bron; trouwcommunities.nl


          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee geeft poemajong de fles

           

          Chimpansee geeft poemajong de fles


          chimpansee


          In het TIGERS-instituut in het Amerikaanse South-Carolina, hebben verzorgers een chimpansee geleerd een poemawelp te verzorgen.

          Chimpansee Anjana helpt de verzorgers van het 'Institute of Greatly Endangered and Rare Species', zoals TIGERS voluit heet, met allerhande taakjes. Zo geeft ze poema Sierra zelfs de fles.

          "Chimpansees leren snel en imiteren gedrag, dus duurde het niet lang voor ze het juiste gedrag om met kittens om te gaan, ontwikkeld had", zegt Bhagavan Antle, directeur van het park.

          Foto Daily Mail
          bron; gva.be

          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit wacht twee jaar op oever voor foto van springende zalm



          Brit wacht twee jaar op oever voor foto van springende zalm


          (archieffoto)

          Een man uit het Engelse Newcastle heeft twee jaar op de oever van de Tyne zitten wachten om een foto te kunnen maken van een springende zalm. Mark Smith, de eigenaar van een fotografiezaak, was werkelijk geobsedeerd door het nemen van de foto, en drukte gelukkig net op tijd af toen Het Moment zich eindelijk voordeed.

          Kans bijna gemist
          Het scheelde nochtans maar een haar of de man had de kans van zijn leven gemist. "Toen de vis sprong, keek ik niet door de lens omdat mijn hand gevoelloos werd. Hij sprong exact op de plaats waar ik het wou. Ik volgde zijn beweging, drukte af en bad," zegt hij in de Daily Mail.

          Passie
          Smith was verrukt met zijn foto, en heeft zich al voorgenomen nog een beter shot te maken. "In deze job moet je gepassioneerd zijn door wat je doet," zegt hij. En een beetje gek ook misschien. (sam)

          Smith wachtte twee jaar op deze foto.

          bron; hln.be 

          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw-Zeelandse stranden leeg door giftige blaasvis

           

          Nieuw-Zeelandse stranden leeg door giftige blaasvis



          De normaal zo volle Nieuw-Zeelandse stranden zijn helemaal verlaten nadat een reeks mysterieuze vergiftigingen leidde tot de dood van vijf honden. De stranden zijn ook overspoeld met honderden vissen, dolfijnen en pinguins. Dat meldt de Times Online.

          Blaasvis
          Van twee honden is het al zeker dat ze vergiftigd werden door tetrodoxine. Dat is een gif dat in de dodelijke blaasvis zit. Enkele tientallen andere honden zijn serieus ziek geworden. Meer dan duizend vissen, pinguins en zeevogels spoelden dood aan op de stranden rond Auckland.

          Extreem giftig
          Tetrodoxine is ook voor mensen heel dodelijk. Een minieme hoeveelheid kan binnen het uur al leiden tot verlamming en de dood binnen het uur. De Kiwi's vermijden het strand zoveel mogelijk. De overheid heeft ondertussen ook al opgeroepen om kinderen en dieren van het strand te houden. "Het spul is extreem giftig en dodelijk voor mensen en dieren", vertelt een woordvoerster van de regering. (adb)
          bron; hln.be




                      




          Lieve Bezoeker
            Om het openen van 
           
          het gastenboek voor 
             iedereen gemakkelijk 

           
          te houden worden te
            grote Plaatjes en of
            Buttons verwijderd
          .




          Blog als favoriet !


          Willekeurig SeniorenNet Blogs
          mick
          blog.seniorennet.be/mick

          Blog tegen de regels? Meld het ons!
          Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!