Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boswachters achternagezeten door verdoofde beer

     

    Boswachters achternagezeten door verdoofde beer


    Twee rangers in Polen beleefden de schrik van hun leven toen een beer, die verdoofd was met slaapmiddel, plots koos voor de aanval.



    Een beer maakte al even de omgeving van het Poolse stadje Chorzow  onveilig waardoor twee boswachters ter plaatse gekomen waren om in te grijpen. Een ranger schoot een capsule met slaapmiddel naar het dier zodat het kon gevangen worden. Toen de boswachter echter de beer benaderde, ontwaakte het dier plots en zette de aanval in.

    Gelukkig kon de boswachter ontzet worden door zijn collega en kregen ze de beer nadien onder controle. Er wordt vermoed dat het gaat om een ontsnapt dier uit een Oekraïens natuurpark nabij de grens. (hlnsydney/kve)



     

    bron; hln.be
     

    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van een sprookje: ook zwanen scheiden



    Het einde van een sprookje: ook zwanen scheiden



    Voor mensen is een scheiding de normaalste zaak van de wereld. Bij zwanen is het uniek als een koppel een punt zet achter een relatie. Britse wetenschappers zijn dan ook verbaasd dat twee zwanen voor de 'echtscheiding' kozen. Zo komt een sprookje in de dierenwereld ten einde...

    De legende vertelt dat zwanen blijven rouwen als hun partner sterft. Ook de wetenschap heeft dat tot nu toe altijd bevestigd: zwanen blijven verschillende seizoenen 'single' als hun wederhelft overlijdt. En dat is veel voor vogel die in het wild maar ongeveer 15 jaar leeft. In Bewick is het ondenkbare toch gebeurd: twee zwanen zijn uit elkaar gegaan.

    Ieder jaar verhuizen de zwanen van Bewick duizenden kilometers van Groot-Brittannië naar Scandinavië en Rusland. De zwanen vertrekken als koppel en keren ook altijd als koppel terug. Het personeel kent de alle zwanen individueel en dus weten ze welke zwanen een koppel vormen. De mannelijke zwaan Sarindi keerde onlangs zonder partner terug met een nieuwe partner. Even later dook ook zijn ex-partner Saruni op met een ander mannetje.

    Het is nog maar de tweede keer in 40 jaar dat twee zwanen van Bewick scheiden. Mogelijk heeft het met de voortplanting te maken. Als een koppel vaak faalt om eitjes te produceren, kunnen ze besluiten om hun geluk elders te beproeven.

    (gb)bron; hln.be

    27-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerder soorten watervogels



    Meerdere soorten watervogels





    Scholekster




    Grutto




    Paarse Strandloper




    Paarse Strandloper




    Scholekster



    Grutto




    Kievit



    Brandgans


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgische' kodiakbeer overlijdt in dierenpark Emmen



    'Belgische' kodiakbeer overlijdt in dierenpark Emmen


    Kodiakbeer Mato, die vanaf 1994 in het Dierenpark Emmen verbleef, is vanochtend dood gevonden in zijn nachtverblijf. Dat maakte een woordvoerder van de dierentuin bekend.
     
    Mato (Indiaans voor 'beer') was 23 jaar, een middelbare leeftijd voor een beer.Verzorgers en de dierenarts hadden zijn overlijden niet verwacht, want het dier verkeerde in goede conditie. Sectie zal Mato's doodsoorzaak moeten uitwijzen.
     
    Rol in 'L'Ours'
    Volgens de woordvoerder van de dierentuin is Emmen het enige park in Nederland waar kodiakberen te zien zijn. Mato, die in januari 1987 in een Belgische dierentuin ter wereld kwam, was bovendien bijzonder omdat hij in 1988 als jong beertje te zien was in de bioscoopfilm 'L'Ours' (De Beer) van Jean-Jacques Annaud. In het Emmer dierenpark zijn nu nog twee kodiakberen over, mannetje Ursus en vrouwtje Gretta.

    (anp/eb)bron; hln.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitser betrapt met 44 hagedissen in zijn broek

     

    Duitser betrapt met 44 hagedissen in zijn broek


    De Nieuw-Zeelandse douanebeambten konden hun ogen niet geloven toen ze de merkwaardige ontdekking deden bij een controle op de luchthaven van Christchurch. De Duitse toerist Hans Kubus had maar liefst 44 reptielen verstopt in een zak vastgemaakt aan zijn onderbroek.

    Hans Kubus (58), een fervent reptielenverzamelaar, gaf onmiddellijk toe dat hij de beschermde dieren illegaal naar Europa wou brengen. De autoriteiten spreken van de grootste illegale dierenroof van het decennium in Nieuw-Zeeland. De gekko's zouden een straatwaarde vertegenwoordigden van 2000 euro per stuk op de Europese markt.

    De Duitse 'hagedissendief' werd ondertussen veroordeeld tot een celstraf van veertien weken en een boete 2.500 euro. Na zijn vrijlating zal hij het land worden uitgezet.

    (hlnsydney/kve)bron; hln.be

    26-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varend naar Stellendam



    Varend naar Stellendam Nl.




























    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hert loopt even binnen in de keuken



    Hert loopt even binnen in de keuken



    Rondvliegende glasscherven en gestommel maakten een man wakker. Mark Page dacht aan inbrekers en ging voorzichtig op het geluid af. Toen hij in de keuken kwam, schrok hij zich rot. Er stond een mannetjeshert. Het beest draaide zich meteen op en Page ging lopen.

    Terug op zijn slaapkamer herhaalde het scenario zich. Weer hoorde hij vallende glasscherven. Het hert was langs een ander venster weer naar buiten gelopen. Volgens de Amerikaan uit Belleville, Illinois raakte het hoefdier gewond maar de politie kon de dader niet meer opsporen.
     
    (vsv) bron: hln.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaanen over water



    Zwaanen over water












    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurants voor gieren hebben succes in Nepal



    Restaurants voor gieren hebben succes in Nepal



    foto;  (foto Jan Stok) wandeleninportugal.info 
     
    Op sommige plaatsen in Nepal broeden weer meer gieren. Dat is te danken aan speciale "restaurants' waar de aaseters kadavers krijgen die niet besmet zijn met gevaarlijke geneesmiddelen. De ommekeer komt net op tijd: in heel Zuid-Azië zijn de bestanden van gieren gevaarlijk uitgedund.

    In het Koshi Tappu-reservaat in het oosten van Nepal broedden vorig jaar 32 koppels van de bedreigde Bengaalse gier, terwijl er tijdens een telling in 2001 geen enkel broedpaar van de soort was aangetroffen. In Nawalparasi, in het westen van het land, is het aantal bezette nesten van gieren in drie jaar tijd gestegen van 17 tot 32.

    Populatieduik

    Dertig jaar geleden zou het geen nieuws geweest zijn, want Nepal telde in de jaren tachtig ongeveer 150.000 broedparen van Bengaalse gieren. Maar samen met andere gieren werd de soort in de jaren negentig dramatisch uitgedund.

    Dat bleek te wijten aan het gebruik van de pijnstiller en ontstekingsremmer diclofenac in de veeteelt. Gieren die kadavers eten waarin diclofenac aanwezig is, sterven aan nierproblemen. Vandaag zijn er in Nepal nog maar een duizendtal broedparen van de Bengaalse gier over. Ook de gierenpopulaties in India en Pakistan zijn gedecimeerd.

    In 2004 beslisten India, Pakistan en Nepal op een gierentop in Kathmandu diclofenac te verbieden, veilige alternatieven te introduceren en speciale broedprogramma's op te zetten om de gieren er weer bovenop te helpen. Maar er zijn nog altijd producenten die diclofenac voor de veeteelt aanmaken, en ook de niet verboden versie voor menselijk gebruik vindt haar weg naar de stallen.

    Veilig eten

    Alleen in speciale "restaurants" kunnen de gieren in Zuid-Azië helemaal veilig eten. De Nepalese Vogelbescherming begon het eerste van die restaurants in 2006 in Nawalparasi. De organisatie koopt oude dieren van veetelers, houdt ze nog even in leven zodat alle geneesmiddelen zeker uit hun lichaam zijn verdwenen en brengt de karkassen naar speciale voederplaatsen voor de gieren.

    Onlangs werden er in Rupandehi en Dang, ook in het westen van Nepal, nog twee andere gierenrestaurants geopend. Pakistan kreeg niet lang geleden in Sindh zijn eerste gierenrestaurant, en ook in India en zelfs in Cambodja zijn verscheidene veilige eetplaatsen voor gieren gepland.

    PD bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lelijkste vis ter wereld wordt met uitsterven bedreigd



    Lelijkste vis ter wereld wordt met uitsterven bedreigd


    De rare blubbervissen (of 'Blobfish') die op grote diepte in de Australische wateren leven, zijn met uitroeiing bedreigd. De rare beestjes raken steeds meer verstrikt in netten van krab- en kreeftvissers.

    De vissen die wel gemaakt lijken te zijn van gelatine, worden zo'n 30 centimeter lang en leven op 900 meter diepte. Ze brengen de meeste tijd door met ronddobberen en wachten veelal af tot er 'eten' voorbij komt zwemmen. Deze speciale dieren worden echter zelden waargenomen maar de laatste tijd worden ze vaker gezien doordat ze in de netten van vissers terechtkomen. Het feit dat ze nu meer en meer verstrikt lijken te geraken, kan het einde van de blubbervis betekenen.

    (hlnsydney/kve bron; hln.be

    25-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bangladesh wil conflict tussen mens en tijger vermijden



    Bangladesh wil conflict tussen mens en tijger vermijden


    Tijgers zijn ernstig bedreigde dieren en moeten dus de nodige bescherming krijgen. Helaas treden er vaak conflicten op tussen mens en tijger. Dat wil Bangladesh in de toekomst vermijden.



    Bangladesh gaat het personeel van het Sundarban-bos, waar de Bengaalse tijgers leven, een speciale opleiding geven om contacten met mensen te beperken. Met verdovingsgeweren zullen ze tijgers proberen vangen die hun omgeving verlaten en te dicht bij de mensenwereld komen.

    Slachtoffers
    De laatste jaren zijn er steeds meer conflicten tussen mensen en tijgers. Vorig jaar kostten die incidenten het leven aan 30 mensen en 3 tijgers. Sinds 2000 kwamen al 193 mensen om het leven en werden 23 tijgers gedood. Vrijdag nog probeerden dorpelingen een vijf jaar oude tijgerin weg te jagen. Toen ze het dier vingen, werd de tijger echter doodgeslagen.

    Jonge tijgers
    De Bengaalse tijgers eten doorgaans rendieren en andere wilde dieren, maar soms glippen ze de dorpen binnen. Daar gaan ze aan de haal met koeien en geiten. De tijgers die het vee in dorpen aanvallen zijn meestal jonge dieren die niet in staat zijn om groter wild in de bossen te vangen.

    Het aantal tijgers kende de voorbije eeuw een spectaculaire daling. Terwijl er in 1900 wereldwijd nog zo'n 100.000 tijgers leefden, blijven er nu nog amper 3.200 over. (gb) 

    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windmolenparken maken dolfijnen gek

     

    "Windmolenparken maken dolfijnen gek"


    Bruinvissen en dolfijnen in de Noordzee betalen een grote prijs voor het geplande windmolenpark aan de Nederlandse kust. Dat beweert Nederlands kamerlid Halbe Zijlstra (VVD). Volgens hem lopen de dieren kans op fysieke schade door het plaatsen van duizenden palen in de zeebodem. "En wanneer de windturbines dan eenmaal werken, begint er een nachtmerrie voor de dieren." Dat meldt de Nederlandse nieuwssite telegraaf.nl.

    "Het geluid van de draaiende molens kan tijdelijke doofheid, bloedingen in organen en stikstofbellen in de bloedbaan veroorzaken", beweert Zijlstra. "Omdat de dieren navigeren op geluid, veroorzaakt het bovendien een ernstige verstoring van hun richtingsgevoel." Zijlstra vreest dat er massaal veel dieren zullen aanspoelen.

    Natuurorganisaties zwijgen
    Zijlstra vindt het absoluut niet kunnen dat de natuurorganisaties zwijgen. Een organisatie als Greenpeace is volgens hem veel te afwezig in het debat. "Als het om tong of schol gaat, stort de milieuorganisatie grote rotsblokken in zee. Maar bij zo'n omvangrijke aantasting van de leefomgeving van zeezoogdieren zijn ze nergens te bekennen."

    Gewenning
    Pavel Klinckhamers, coördinator oceanen bij Greenpeace, zegt dat Greenpeace wel oog heeft voor de gevaren van windmolens. "Maar er is nog niet zo veel over bekend. Sommige studies stellen dat walvisachtigen wennen aan draaiende windmolens. Wel is zeker dat het plaatsen van de turbines veel effect heeft." Zeereservaten zonder visserij of molens lijken hem de beste oplossing. (anp/adb)

    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen in Istrië



     
    Fietsen in Istrië



    Istrië profileert zich als hét eiland voor de actieve toerist, in het bijzonder fietsers en mountainbikers.

    Het grootste Kroatische schiereiland telt nu al veertig fietspaden waar ieder jaar heel wat — soms internationale — wedstrijden plaatsvinden. Die paden worden allemaal opgeknapt en van bewegwijzering voorzien.

    Bovendien komen er voortdurend nieuwe fietsroutes bij waarvan ook fietskaarten en brochures uitgegeven worden. Overnachten en genieten van de lokale gastronomie kunnen de fietstoeristen in 39 fietsvriendelijke B&Baccommodaties.


    Informatie
    Kroatische Verkeersbureau

    Maaike Schwering
    bron;knackweekend.rnews.be


    24-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een regenachtige dag in augustus



    Een regenachtige dag in augustus
















    23-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïns voeren show op



    Pinguïns voeren show op



    Een groepje pinguïns houdt een dagelijkse wandeling in de Asahiyama Zoo in Japan. Ze moeten verplicht een rondje van de dierentuin maken, omdat ze in de winter onvoldoende beweging krijgen. Voor de bezoekers is het een unieke kans om de pinguïns van dichtbij te volgen.

    bron; hln.be


    22-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watervogels



    Watervogels
























    12-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse droombestemming



     Winterse droombestemming


    Het hemelsblauwe water van de 'Blue Lagoon' in Ijsland.

    De winterse taferelen die zich nu ook volop in ons land afspelen,
    brengen je misschien in de verleiding. 
    IJSLAND: zwarte lava en ijs

    Sinds de kredietcrisis zijn de prijzen in Ijsland pas echt betaalbaar geworden. Deze winter is dus het ideale moment om het land van vuur en ijs te verkennen. Ja, het is er erg koud en snel donker want dat zijn nu eenmaal de condities die je nodig hebt om het noorderlicht perfect te kunnen waarnemen. In januari tellen de dagen slechts vier of vijf uren daglicht, dus moet je er optimaal gebruik van maken. Doorkruis het land van de zwarte lava en bevroren watervallen. Als je het toch te koud krijgt, rep je dan naar de 'Blue Lagoon', een paradijs met geothermisch verwarmde zwembaden
    .

    www.ijslandreizen.be
    bron; hln.be 



    11-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man gestoken door giftige kwal meters boven zeeniveau

     

    Man gestoken door giftige kwal meters boven zeeniveau



    In Australië is een man gestoken door een zeer giftige irukandji kwal. Op zich niet zo merkwaardig want dat komt helaas vaker voor tijdens het kwallenseizoen in Noord-Australië. Het overkwam ook Ben Southall onlangs, de man met de beste job in de wereld. Het is echter zeer ongebruikelijk dat iemand 25 meter boven zeeniveau gebeten wordt. Het overkwam een onfortuinelijke Filipijn op een groot cargoschip.

    De Filipijnse werknemer van het Singaporees cargoschip maakte van zijn vrije tijd gebruik om wat te vissen. Tot plots hele rare symptomen opdoken bij de man. Hij had ineens erg veel pijn, zag ontzettend bleek, was kortademig en praatte heel onsamenhangend. De andere crewleden wisten niet wat er aan de hand was. Medische versterking werd onmiddellijk opgeroepen maar ook de hulpverleners wisten zich er op het eerste zicht geen raad mee.

    Opspattend water
    "Hij vertoonde erg veel symptomen van een Irukandji beet", vertelde een toegesnelde arts. "We vermoeden dat de man gestoken is op het moment dat een golf deels opspatte tot op het dek". Het slachtoffer werd met een helikopter naar het dichtsbijzijnde hospitaal gevlogen en zijn situatie is nu stabiel.

    Beschermend pak
    Je kan gebeten worden door levensgevaarlijke Irukandji kwallen zonder het te beseffen, waarschuwen dokters. Pas dertig minuten later treden immers de eerste verschrikkelijke symptomen op. De minuscule Irukandji kwallen bevolken de zee van Noord-Australië tussen mei en oktober.  De autoriteiten in Queensland drukken toeristen dan ook op het hart om tijdens deze periode altijd een beschermend pak te dragen omdat de beestjes levensgevaarljik kunnen zijn.
     
    (hlnsydney/kve) bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe diersoorten ontstaan veel sneller in koraalriffen

     

    Nieuwe diersoorten ontstaan veel sneller in koraalriffen



    Nieuwe diersoorten ontstaan tot 50 procent sneller in koraalriffen dan in andere tropische omgevingen. "Koraalriffen zijn niet alleen belangrijk in ecologische zin, maar ook in evolutionaire zin", zegt onderzoeker Wolfgang Kiessling van de Humboldt Universiteit in Berlijn.

    Volgens Kiessling zijn koraalriffen op vlak van biodiversiteit vergelijkbaar met tropische regenwouden. Die enorme biodiversiteit maakt het des te verontrustender dat de warmere temperatuur van het zeewater de koralen dreigt uit te roeien. (gb)

    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twaalf wolven doodgeschoten in zoo

     

    Twaalf wolven doodgeschoten in zoo


    Zweden liet onlangs de jacht op wolven opnieuw toe.


    In Zweden heeft een zoo zijn twaalf wolven doodgeschoten, nadat een aantal van hen uit hun kooi wist te ontsnappen.
     
    In een wolvengroep staat het vrouwtje van het alfakoppel centraal. Eens zij ontsnapt was, werd het onmogelijk de resterende wolven binnen de omheining te houden, zegt een woordvoerder van de Skanes Djurpark Zoo.
     
    Ze spreekt van een zeer tragische gebeurtenis voor de dierentuin.
     
    (dpa/sam) bron; hln.be




                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    aanpak_slapeloosheid
    blog.seniorennet.be/aanpak_

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!