Foto
Over mijzelf
Ik ben Mazzucco gianfranco, en gebruik soms ook wel de schuilnaam francis1.
Ik ben een man en woon in (belgié) en mijn beroep is Rustpensioen.
Ik ben geboren op 04/01/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: bloggen reizen & genieten van het leven.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
http://blog.seniorennet.be/francis1/
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
sardinié en zijn geschiedenis
sardinié hart van mediterrane
kleine verhalen over ons vakantie's in sardinié
05-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klederdracht (sardinie)
Klik op de afbeelding om de link te volgen ORNAMENTEN-ornamenten Sardis worden geharmoniseerd om te kleden en bijdragen tot het meer bekendheid geven: knoppen van gouden en zilveren ringen, armbanden, kettingen, kettingen, Hangers, amuletten en horloges, broches, gespen; de ornamenten vaak worden gerealiseerd in het watermerk en al gaf een belangrijke impuls aan de lokale vakmanschap dat nog steeds vandaag is eerder bekend: de goudsmid traditie is levend en wel in verschillende centra van het eiland waar de juwelen nog steeds gegraveerd in burijn en geduldig geslagen met een hamer zijn. Een prominente plaats verdienen banen gemaakt van koraal, de rode Sardijnse goud, beschouwd als door deskundigen een van de

05-08-2012 om 20:08 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (6)
26-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cagliari-Hotel Califfo
Klik op de afbeelding om de link te volgen
 Cagliari-Hotel Califfo
 
Geschiedenis

Cagliari

Cagliari is de hoofdstad van Sardinië en niet een regionale hoofdstad; het bestaan van het Koninkrijk Sardinië tot 1861 is een van de fundamentele redenen.

Cagliari is een prachtige stad, maar helaas niet nog toeristische uitgerust. Toeristen zonder aanwijzingen kunnen hebben moeite bij het vinden van de meest interessante sites, dan beveel het lezen van een goede gids. Naast het Nationaal Archeologisch Museum, de belangrijkste in de wereld voor de nuraghe beschaving en ook rijke collecties van Punische, Romeinse amfitheater, van de 2de eeuw; de basiliek van San Saturnino, de oudste kerk in Sardinië die nieuws heeft, opgericht in de 5de eeuw en hersteld in het Romaanse tijdperk; de versterkte district van Castello, die tot de Tweede Wereldoorlog, het de residentie van de edelen was. Ook zijn een bezoek waard de districten van Stampace, jachthaven en Villanova.

De eerste was de onderverdeling van de burgers en de handelaren, de tweede was de buurt van vissers en zeelui, de derde een van de herders en de boeren.

Cagliari (Karalis, in Sardijnse Casteddu), de naam van Cagliari is oorsprong en betekenis onzeker, misschien aan de mediterrane hoofdeigenschappenreeks zijn verbonden * carra, 'stenen'. De stad had al bewoond sinds de nuraghe Sardische stammen door leeftijd (2000 v. Chr.).

De Feniciërs, die afgewikkeld Sardinië ook vóór de oprichting van Rome, vestigde zich aan de monding van Santa Gilla vijver. Doorgegeven aan de Carthagers in de 5e eeuw voor Christus, de stad ervaren een snelle ontwikkeling, getuigde, o.a. van de necropolis van Tuvixeddu en Bonaria: dit waren de uitersten van de stedelijke expansie van die eeuwen, die zag de stopzetting van de nuraghic nederzettingen en zich concentreren op de heuvels langs de kust van de stad, die een uitgesproken mediterrane karakter heeft.

Cagliari stadscentrum werd versterkt op de site nu bezet door de wijk van de jachthaven, geflankeerd door de Heilige gebied in de huidige zone van Stampace en ingesloten tussen de twee poort districten van Sant'Avendrace en Bonaria.

Als u lovelyric of klassieke muziek, wij herinneren u eraan dat het Teatro Lirico van Cagliari een concert seizoen onder het beste van Italië heeft.

Voor gasten die niet graag alleen cultuur omvat:

Cagliari is een plaats (town) en een levendig nachtleven. Hier vindt u vele cafés, restaurants, trattoria's, lokale alternatieve muziekbar, enz.In dit verband behoren de naval district (tegengestelde), waar u kunt proeven van typische gerechten en genieten van een vriendelijke Cagliari nachtleven.

U verliest er de slaapmutsje op de Bastione: boven de muren van het kasteel biedt een adembenemend en herbergt twee bars met continue wereldlijke evenementen.

In de zomer een sprong naar kiosken van Poetto strand zal u hoort veel bands met verschillende ritmes en observeren het lokale jeugd in een soort processie tussen de verschillende sites van belang.

Cagliari is levendig en lui en op hetzelfde moment, het tempo nemen en u zult er geen spijt.De stad is een mens-grootte: ne een zinderende metropool of een provinciale stad.Goed kijken, kan goed, zijn een continu ontdekking, elke steen, elk gebouw verbergt een geheim... it's all about ontdekking.

Quartu Sant'Elena

Quartu is één van de grootste gemeenten van Sardinië, zijn grondgebied strekt zich uit van de bergen naar de zee en het natuurlijke landschap is zeer gevarieerd. Langs de kust (26 kilometer van de kustlijn) stranden van wit zand en fijn zand (Poetto, Capitana) afwisselend met rotsachtige secties en ruwe (Terra Mala, Is Mortorius, Cala Regina).

Radicaal de panorama-wijzigingen op het bergachtige helling: de Sette Fratelli bergen hellingen zijn begroeid met bossen, natuurlijke habitat voor adelaars, herten, wilde zwijnen en Torenvalk. Zeven broers zijn een granieten massief waar het weer en wind echte unieke rots sculpturen hebben gemaakt. De hoogste piek, Punta Serpeddì, bereikt 1069 meter.

De lagune van Molentargius, in de westelijke buitenwijken van de stad, is een van de meest belangrijke wetlands in Europa, dit gebied in feite heeft een bijzonder rijk en gevarieerd birdlife. De mooie roze flamingo's (sa mensen arrubia = rode mensen) hebben besloten om te leven en te reproduceren in dit paradijs.

In het kustgebied zijn er verschillende punten van cultureel belang, met inbegrip van maar niet beperkt tot:

Nuraghi:

Van groot historische belang is dat de Nuraghe Jana in de plaats Is Mortorius. Dit is een fort dat domineert de Kaap en is samengesteld uit drie torens samen met een centrale toren (trilobate); in de onmiddellijke nabijheid is er een Heilige Nou en, aan de voet van de landtong, twee wachttorens.Nieuwere studies wordt weergegeven als een echte Nuragico poort voorzien van kansen van de landing met verschillende winden.Zelfs de naam "Janna" betekent "deur" in de Sardijnse taal, lijkt te maken nog meer plausibele deze stelling.

De complexe nuraghe was s

26-07-2012 om 00:00 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (7)
20-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.URBINO (LE MARCHE)
URBINO, naar overzicht regio Le Marche

Historic Centre of UrbinoUrbino ligt in de provincie Pesaro, regio De Marken, op 450 m hoogte aan de oostzijde van de Centrale Apennijnen.
Het stadsbeeld is middeleeuws, met ommuring en vele renaissancebouwwerken. De kathedraal werd na een aardbeving, 1789, in neoklassieke stijl herbouwd. Het geboortehuis van Rafaël is voor bezichtiging opengesteld.
Urbino, in de oudheid Urbinum Metaurense, kwam in 1213 in het bezit van de graven van Montefeltro en werd in 1444 het middelpunt van een hertogdom, dat een van de bloeiendste centra van de Italiaanse renaissance werd.
Urbino is vanaf de omringende heuvels een van de mooiste steden van Italië. Geheel geconserveerd, zachtroze in het avondlicht, een schitterend harmonieus decor voor een middeleeuws theaterstuk. De slechts vijftienduizend inwoners tellende universiteitsstad is voor een groot deel het werk van één verlicht heerser, Federigo da Monfeltro, die de città ideale, de ideale stad wilde stichten, geheel naar goddelijk model. Inmiddels is er een World Heritage-site van de UNESCO van gemaakt.
Het voornaamste gebouw is het Palazzo ducale, waarvan de loggia's boven elkaar de meest gefotografeerde van Italië moeten zijn. Het Palazzo Ducale is een van de vroege hoogtepunten van Italiaanse renaissancebouwkunst. De studeerkamer is beroemd om het houten inlegwerk. Nu is het deels ingericht als kunstmuseum, Galleria Nazionale della Marche.
Rafaël
De lange hoofdstraat, de Via Rafaello, is vernoemd naar de beroemdste inwoner, de schilder Rafaël,

20-07-2012 om 20:15 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (5)
12-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stranden van sardinie

Costa del sud (CA)

Costa del sud (CA)

Costa del sud (CA)

Costa del sud (CA)

Costa del sud (CA)

Teulada (CA)

Villasimius (CA)

Villasimius (CA)

Villasimius (CA)

Chia (CA)


Altre pagine:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
vervolg klik op de volgende nr

12-07-2012 om 10:20 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Tags:volgende nr
>> Reageer (8)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stranden van sardinie

dit zijn de badplaatsen die bezocht zijn geweest groetjes francis1

12-07-2012 om 10:15 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
08-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grotta Nettuno-Alghero (SS)
Grotta di Nettuno-Alghero (SS)

Alle grotten




La Grotta di Nettuno heeft een scène van onvergelijkbare schoonheid gemaakt door uitzonderlijke concreties en de transparantie van haar interne Lake. Het is een grote grot die een totaal van 2.500 meter heeft, met talrijke theaters, galerijen, duidelijk grote meren, diepe kuilen, krappe tunnels, waardoor het zeer ingewikkeld. Combineert een aantal naturalistische eigenaardigheden als geen ander, waardoor het een van de meest interessante en waardevolle van het gehele Middellandse-Zeegebied in het interieur. Geologisch gezien lijkt het voorgebergte van Capo Caccia samengesteld uit rotsen van het krijt, wier leeftijd tussen 65 en 135 miljoen jaar is.

08-07-2012 om 00:00 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
03-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MONTEPULCIANO
 
MONTEPULCIANO Toscane

Montepulciano, Piazza Grande met Palazzo ComunaleMontepulciano ligt ten westen van het Trasimeense Meer, op 600 m hoogte, met 14 100 inw.
Is bekend om zijn wijnbouw. Het museum bevat werk van de schilder Della Robbia. In 1976 begon de Duitse componist Hans Werner Henze in het stadje een Cantiere Internationale d'Arte, een soort werkplaats voor componisten, musici en de plaatselijke bevolking, die jaarlijks een muziekfestival houden. De stad heeft haar renaissancekarakter goed bewaard
Ligt op een heuvel van tufsteen, de Monte Poliziano, tussen het Chiana- en Orciadal. De legendarische stichting van de Etruskische koning Porsenna onderwierp zich in 1391 vrijwillig aan Florence. In het centro storico krijgen we van de geboorteplaats van de humanistische dichter Angelo Ambrogini, die zich -naar zijn geboorteplaats- 'Poliziano' noemde, een andere indruk dan van andere middeleeuws aandoende plaatsen in Toscane: bouwwerken van de vroege Renaissance tot de Barok bepalen het beeld van het volledig ommuurde stadje. Hier hadden langer dan elders grote adellijke families, die het door de handel tot aanzienlijke rijkdom hadden gebracht, het voor het zeggen. Ze lieten hun middeleeuwse familiepaleizen door beroemde architecten in de moderne stijl van die tijd veranderen of verbouwen. Naar deze 'voorname' families is ook de bekende wijn van Montepulciano, de 'vino nobile', vernoemd.
groetjes

03-07-2012 om 18:40 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (6)
01-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Nuraghe Losa-Abbasanta (OR)

De nuraghe bevindt zich ongeveer 3 Km zuiden van het dorp van Abbasanta (OR) en is toegankelijk door state route 131.
De complexe nuraghe, die gelegen in het midden van een enorme basalt plateau is, bestaat uit een drie-lobed nuraghe, oorspronkelijk verdedigd door een kanteel muren (van welke vandaag alleen een korte stretch van residuele muur met twee torens) en het aangrenzende dorp, alle omsloten binnen een elliptische Rotsvlinder met torens en verschillende service ingangen. Binnen zijn bewaard gebleven oorspronkelijke kamers met de tholoi van dekking en grote niches, trap die klim naar het terras intermurarie, Andi en communicatie gangen.

01-07-2012 om 04:26 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
26-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonondergang

Nora (CA)

Is Molas (CA)

Sud Sardegna (CA)

Sud Sardegna (CA)

Sud Sardegna (CA)

Sud Sardegna (CA)

Sud Sardegna (CA)

 


groetjes francis1

26-06-2012 om 06:54 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (6)
17-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STINTINO (Noorde van sardinie)
STINTINO
Oude, pittoreske vissersdorp
Het is gelegen in een diep genoeg, dat schaars en een kleine vallei ondergedompeld.
Zijn transformatie heeft geleid hem als een centrum bijwonen op een klif ligt de oude toren van la Pelosa, die lijkt te zijn van het eiland van Asinara,
de eerste bewoners van het land daar aan kwam






17-06-2012 om 10:25 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
13-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.costa smeralda
Klik op de afbeelding om de link te volgen

costa smeralda

iedereen weet dat  deze hoek een aardsparadijs is
dat men in eerste zicht zich afvraagt behoord dit  wel bij sardinié
tussen haakjes de echte sardinié
 het behoord inderdaad bij dit prachtige eiland 
sardinié 

 
  stranden    goudkleurige zand 
beter gezegt hier ademt me de puure sfeer van het eiland
  alle badplaatsen  van het eiland is  het max
stranden die ver uit elkaar zijn, km lang , sfeer van acapulco en van miami beach; dit verijkt wel een ware droom....
sardinié is niet alleen bekent   door

 hun argheologiche
                                    nuraghe en ambachtelijke beeldje's en
     
culturen ,maar ook door hun heldere en mooie stranden
voor mij , costa smeralda een kleine eiland van sardinié maar wel een kleine aardsparadijs voor mij ........

13-06-2012 om 09:17 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
09-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muurschilderingen 1


San Sperate (CA)

San Sperate (CA)

San Sperate (CA)

San Sperate (CA)

Serrenti (VS)

09-06-2012 om 20:09 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (4)
04-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELLUNO (regio veneto)
Klik op de afbeelding om de link te volgen BELLUNO, naar overzicht regio Veneto,

Belluno, brug over de rivier PiaveLigt hoog op een uitloper tussen hoge bergen, zie de afbeelding. De rivieren Piave en Ardo komen er samen. Noordelijk zijn er de Dolomieten en zuidelijk de Voor-Alpen.
Wandel met behulp van onder genoemde kaart door de stad en men krijgt een goede indruk ervan. Bezoek Piazza dei Martiri, Piazza del Duomo en Piazza delle Erbe. Op Piazza del Mercato ziet u een prachtige fontein.
De kathedraal Santa Maria Assunta is uit de 16de eeuw. Het langhuis wordt beklemtoond door de sobere façade.

04-06-2012 om 11:45 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (5)
26-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergen in sardinie
I MONTI della Sardegna

 groetjes
francis1

26-05-2012 om 08:25 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (9)
20-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stranden sardinié
Klik op de afbeelding om de link te volgen

20-05-2012 om 21:23 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (8)
17-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHIOGGIA (veneto)

Chioggia bezat al in de 11de eeuw stadsrechten en was van oudsher door zijn gunstige ligging aan de monding van de Brenta bevoordeeld. Ter bescherming van de haven bouwde Venetië in de 18de eeuw een reusachtig vestingwerk, de Murazzi, bestaande uit enorme vlakke dammen van Istrische steen. Op de Piazzetta Vigo staan het Palazzo Grassi uit de 17de eeuwen de S. Domenico, eveneens uit de 17de eeuw, met een laat werk van Carpaccio op het tweede zijaltaar en een 14de eeuws processiecrucifix. In het Palazzo del Podestà, in het midden van de stad, bevindt zich een fraai schilderij van Jacobello del Fiore, 1436. Naast het raadhuis staat een gotische graanopslagplaats uit 1322. De barokke dom, ten zuiden van de Corso, werd in 1633-1674 gebouwd naar het ontwerp van B. Longhena. In de buurt staat de laatgotische bakstenen kerk S. Martino met een fraaie polyptiek van P. Veneziano (1349).
Lungomare Adriatico, 101 - 30019 Sottomarina di Chioggia (VE)

17-05-2012 om 05:28 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
11-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Revello met de cisterciënzer abdij Staffarda, regio Piëmonte

Revello ligt in de provincie Cuneo en wel in de Po vlakte.
De cisterciënzers vestigden zich niet altijd in een woest en ledig gebied. Zo konden de witte monniken die uit Tiglieto en Ligurië waren gekomen, gebruikmaken van de bouwsels van vroegere bewoners. De moerassige plek was sinds de Romeinse tijd steeds verbeterd en ze hoefden de werkzaamheden alleen maar voort te zetten. En ze konden zich bovendien ook gemakkelijk voegen bij de gemeenschap van het benedictijner klooster dat er sinds 1122 was gevestigd. Ze kwamen echter niet met lege handen naar deze plaats: Manfred 1, heer van Saluzzo, had hun de gronden geschonken. Dat zou in 1135 geweest zijn, maar er is geen stichtingshandvest meer om dat verifiëren. Andere, wel gedocumenteerde, schenkingen werden gedaan in 1138. 350 De Romaanse gebouwen met hun gotische gewelven vormden een harmonieus geheel. Na een grote brand in 1189, die zo hevig was dat de monniken een aantal jaren in San Martino al Cimino moesten wonen, werd de abdij in de der- tiende eeuw helemaal verbouwd. En bij die restauratie gaven de monniken eveneens uitdrukking aan hun wens de abdij te verfraaien, hetgeen te zien is in de decoratieve ontwerpen in baksteen en natuursteen die de cisterciënzer stichtingsvaders nooit zouden hebben geaccepteerd. De nog wat, onhandig toegepaste nieuwe bouwstijl vertoonde nu niet meer de bernardijner eenvoud, maar bereikte ook niet de sierlijkheid van de grote gotische kerken. in Staffarda is het cisterciënzer gevoel desondanks aanwezig in de fonasteria: deze grote ziekenzaal bestaat uit twee gotische beuken met zware stenen zuilen die zijn bekroond met niet-figuratieve, sobere kapitalen. Staffarda is weinig bespaard gebleven. De abdij werd vanaf 1463 in commende gegeven. Ze raakte gedeeltelijk verwoest tijdens de Spaanse Successieoorlog (hier in Staffarda onderscheidde maarschalk Catinat zich op 18 augustus 1690 in de strijd tegen koning Victor Amadeus U van Savoye, die voor de herstelbetalingen opdraaide). In 1799 werd het klooster geplunderd door de Franse troepen. De cisterciënzers konden hun klooster niet draaiende houden en paus Benedictus XIV wees het in 'voortdurende commende' toe aan de Militaire Orde van Sint-Maurits, die het in 1804 liet vallen, waarna de kerk parochiekerk werd. Vanaf 1826 werden werkzaamheden uitgevoerd om de abdij te redden van een langzame, maar zekere achteruitgang. Sinds vanaf 1923 dit initiatief systematischer werd aangepakt, is men er in geslaagd om een van de mooiste abdijen van Piëmonte voor het nageslacht te bewaren.

11-05-2012 om 16:52 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
07-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERONA,stad van Romeo & Julia

Verona

is het meest bekend als stad van Romeo en Julia, Shakespeare's legendarische liefdespaar.
Het veronderstelde balkon van Julia in de Via Cappella, haar graf en de kerk waar het huwelijk van dit beroemde paar zou zijn ingezegend, trekken jaarlijks vele duizenden toeristen.

Veel bezoekers beschouwen het schilderachtige Verona als een uiterst prettige stad, meer ontspannen dan de nabij gelegen toeristen-bijenkorf Venetië.

Verona was voor de Romeinen al een belangrijk centrum vanwege de ligging aan het eind van de Brennerpas.
Hier kwamen drie Romeinse wegen samen. De Via Gallia uit het westen is nog altijd intact en loopt nu als kaarsrechte weg, omzoomd door fraaie platanen, van Peschiera aan het Gardameer naar Verona.

Het centrum van de stad (250.000 inwoners) aan de rivier de Adige is de Piazza della Erbe. Vroeger was hier een Romeins forum, nu wordt er dagelijks een groentemarkt gehouden.

Het bekendste gebouw van Verona is de Arena, na het Colosseum in Rome het grootste bewaard gebleven Romeinse amfitheater. Het bouwwerk kan overdag worden bezichtigd, en is tijdens de zomermaanden s'avonds het decor van wereldberoemde operavoorstellingen.

Een avond in de Arena is een spektakel dat je een keer moet meemaken als je de kans krijgt. Beroemde opera's met gigantische decors en massascenes, samen met 25.000 toeschouwers op de tribune zorgen voor een ongekende belevenis!

De stad kent verder een aantal monumentale paleizen en kerken, leuke winkelstraten en voortreffelijke restaurants







07-05-2012 om 00:00 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
28-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUROPA IN DE WEIDE
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Zondag 29 April zal worden geopend en zal duren tot dinsdag 1 ° maggio, de achtste editie van "Europa in de weide", de grote tentoonstelling-markt speciale producten, smaken en nieuwsgierigheid van de regio's van Italië, Europa en, dit jaar, van de wereld. De buitenste ring van Prato della Valle Welkom 170 boxen voor ongeveer zes duizend vierkante meter, uit 25 landen en door vele Italiaanse regio's.
"De provincie – benadrukt de wethouder voor productieve activiteiten Domenico Riolfatto – ondersteunt dit initiatief vanaf het begin. De kwaliteit en de grootte van de gebeurtenis groeit altijd zo veel dat vandaag onze beurs is uitgegroeid tot een van de belangrijkste op Europees niveau, omdat in de drie-daagse evenement trekt ten minste 120.000 aanwezigheid ".
De gebeurtenis zal een breed aanbod van levensmiddelen en objecten geselecteerd door een zorgvuldig geselecteerde kwaliteit en een aanbod van gerechten zowel Italiaanse en Europese. Voor de eerste keer, dan dit jaar vindt u gazon producten en specialiteiten van Argentinië, Ecuador, Mexico, Thailand, Israël en Senegal. De uitreiking van de vier mooiste en speciale kraampjes vindt dinsdag, 1 mei om 11.

Padova, 26 April 2012

28-04-2012 om 17:11 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
23-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stranden sardinié
Klik op de afbeelding om de link te volgen


















































groetjes








23-04-2012 om 09:31 geschreven door francis1

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (24)


Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005
  • 1999

    Gastenboek
  • Ik kom je en fijne woensdag wensen blogmaatje
  • De beste wensen voor 2017!
  • Een aangename Donderdag blogmaatje
  • Een zeer aanganame Zondag gewenst
  • Goeie morgen maatje een fijne zondag gewenst

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    http://blog.seniorennet.be/francis1/


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lilcaessens
    blog.seniorennet.be/lilcaes

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!