Ik ben Frans Van Nuffel
Ik ben een man en woon in Nieuwstraat 19 (2235 Westmeerbeek) en mijn beroep is Technisch Tekenaar.
Ik ben geboren op 04/04/1948 en ben nu dus 76 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Sport-Reizen-Postzegels-Lekker eten.
Ik ben Frans Van Nuffel
Ik ben een man en woon in Nieuwstraat 19 (2235 Westmeerbeek) en mijn beroep is Technisch Tekenaar.
Ik ben geboren op 04/04/1948 en ben nu dus 76 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Sport-Reizen-Postzegels-Lekker eten.
Onze volgende reportage is deze van Westmeerbeek. De kleinsten konden er ritjes maken op een mooie draaimolen. Geen kermis zonder prachtige prijzen die er steeds te winnen zijn aan de nodige speelkraampjes en lunapark natuurlijk. Verder kan je nog lekkere frietjes, smoutebollen, hot-dogs en snacks verkrijgen aan de nodige eetzaken.
Sur cette kermesse les plus petits s' émerveillaient sur leurs manèges favorits pendant que les parents et autres membres de la famille dégustaient quelques spécialitées foraines bien connu de tous ( avec un oeil attentif comme il se doit bien évidemment ). Quelques lunapark et stands de jeux accompagnaient l'événement en question.
La Corbeille, specialist in groenten- en fruitconserven, soepen, rijstdesserts en puddings.
La Corbeille is een onafhankelijke Belgische producent, gespecialiseerd in groenten- en fruitconserven, soepen, rijstdesserts en puddings. La Corbeille is opgericht in 1899 en heeft haar hoofdzetel in Westmeerbeek, ongeveer 50 km van Antwerpen.
In drie productievestigingen worden 120.000 ton producten verwerkt :
Westmeerbeek (groenten in blik en bokaal)
Rijkevorsel (fruit en tafelzuren in blik en bokaal)
Stabroek (groenten, soepen, rijstdesserts en puddings in blik)
La Corbeille beschikt over een systeem van geïntegreerde landbouw en permanente teeltopvolging. Ongeveer 3000 hectaren landbouwgebied staan onder de dagelijkse begeleiding van onze landbouwingenieurs, vanaf zaadselectie tot oogst en verwerking. De meeste groenten worden verwerkt binnen de drie uur na het oogsten. Optimale versheid wordt gegarandeerd. De kwaliteit van onze producten wordt gegarandeerd door een geïntegreerd kwaliteitssysteem, dat beantwoordt aan de strengste voedselveiligheidsnormen (BRC, HACCP).
La Corbeille biedt U een klantgerichte benadering op het vlak van kwaliteit, logistiek, verpakking en prijs. Elke klant - grootdistributie, grossist en industriële klant - wordt op een aangepaste manier bediend.
La Corbeille is actief op internationale schaal en beschikt over een eigen Export-afdeling. In een aantal landen is tevens een eigen verkoopkantoor om U de nodige service te bieden.
Weinig gebeurtenissen op biergebied (ook andere facetten van het leven krijgen hun tijd), maar toch ben ik nog even bij Den Hopperd in Westmeerbeek geraakt, waar men s zondags het gezellige brouwerijcafeetje kan bezoeken. Het café is nog in opbouw, maar de mooie balken, het oude meubilair, de volkse sfeer vormen reeds het volmaakte kader voor het degusteren van een biologisch Kameleonbier.
We kiezen voor een Kameleon Tripel van het vat met een niet onaardige 8,5 vol%alc. Het koude bier verwarmen we wat met beide handen rond het glas gedrukt. In de neus worden we verwelkomd door een aangename hoppigheid, wat kruiden, wat suikertoetsen. De smaak is licht zoetig en eindigt in een scherpe, typische bitterheid zonder storend te zijn.
Deze Kameleon Tripel is zonder meer eenparel, ondanks de negatieve reputatie, te wijten aan de eerste brouwsels 10 jaar geleden, die het bier bij sommigen nog oproept. Bart De Saegher wil op de eerste plaats de lokale markt van zijn bieren voorzien; export (op een uitzondering naar Italië) is niet aan de orde. Ik hoef niet te leven van mijn bieren; het is en blijft een hobby, waaraan ik slechts een zeer kleine winst overhou, aldus een eerlijke Bart.
De drie Kameleonversies werden getooid met nieuwe fleurige etiketten. Binnenkort is de Kameleon Tripel te proeven als Bier in Beeld bij kleinkunstencentrum t Smiske.
Brouwerij Den Hopperd Netestraat 67 2235 Westmeerbeek
Het proeflokaal is iedere zondag geopend van 13u30 tot 18u00