Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    17-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA blijft met 35 procent de grootse partij in Vlaanderen

    N-VA blijft met 35 procent de grootse partij in Vlaanderen

    Proficiat voor BDW, tot ergernis van Vanrompuy E. de jakkeraar van de CDNV, al jaren bedriegt hij het Vlaamse volk. Al 35 jaar betaald de Vlaamse gemeenschap 15.000 euro per maand aan die sjoemelaar , maar hij kan het liegen niet laten, hij alleen heeft de waarheid in pacht, Maar na zijn loopbaan als parlementsluiaard, zal hij nog ettelijke miljoenen mee krijgen voor zijn werk.

    Eindelijk. De enigste redding voor dit land. Weg met de traditionele partijen!!



    Als er vandaag federale verkiezingen zouden zijn, blijft de N-VA de grootste partij in Vlaanderen. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van VTM, De Morgen, Le Soir en RTL. De Vlaams-nationalisten klimmen in die steekproef naar 35 procent, meer dan 6 procent hoger dan het verkiezingsresultaat van 2010 en iets hoger dan dezelfde peiling drie maanden geleden. De traditionele partijen blijven ver achterop en dicht bij elkaar. In Wallonië en Brussel blijft de PS de grootste.

    CD&V blijft op de tweede plaats maar haalt met 15,7 procent iets minder dan bij de verkiezingen (17,6%). Eenzelfde beeld bij sp.a, dat met bijna 14 procent net onder de stembusuitslag van 2010 blijft. Open Vld haalt iets meer dan bij de vorige peiling, maar blijft op 13,2 procent. Vlaams Belang zakt onder de tien procent en Groen blijft steken op 7,7 procent. Lijst Dedecker haalt niet eens een procent, de PVDA+ stijgt naar meer dan 3 procent.

    In Wallonië verliest de PS terrein. Met 28,7 procent zit de partij van premier Di Rupo negen procent onder het verkiezingsresultaat. Maar het is niet grote concurrent MR die profiteert. Die blijft op 22 procent. Ook cdH (12,6%) en Ecolo (13%) blijven status quo. De PTB (of PVDA) en een reeks kleine partijtjes profiteren wel van het PS-verlies. De PTB boekt zowat 4,5 procent.

    Eenzelfde beeld in Brussel. De PS blijft er de grootste (24,5%), ondanks verlies. MR en FDF kwamen in 2010 nog samen op, maar zijn nu gescheiden. Hun opgestelde peilingsresulaten (20,9% en 10,1%) komen hoger uit dan hun gezamenlijke verkiezingsresultaat van 2010 (26,6%).

    De peiling werd afgenomen tussen 5 en 11 juni bij ruim 900 mensen in Vlaanderen, ruim 900 mensen in Wallonië en 500 mensen in Brussel.

    17-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    16-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Croo: 'Ik hoop niet dat we voor weken vertrokken zijn'

    De Croo: 'Ik hoop niet dat we voor weken vertrokken zijn'
     
    CD&V-vicepremier Pieter De Crem denkt dat er nog heel wat besparingen mogelijk zijn.

    Die geloofd zijn eigen leugens nog



    Het kernkabinet is zaterdagnamiddag begonnen aan de begrotingscontrole. Volgens Open VLD-vicepremier Alexander De Croo wordt het een ‘moeilijke, maar haalbare’ oefening. CD&V-vicepremier Pieter De Crem denkt dat er nog heel wat besparingen mogelijk zijn. PS-vicepremier Laurette Onkelinx is daar niet zo zeker van, zo had ze gisteren al laten merken.

    Zoals bekend moet de regering dit jaar nog 524 miljoen euro vinden om de begroting op het uitgetekende spoor te houden. Voor de begroting van volgend jaar zou 3,5 miljard euro nodig zijn. Alle vicepremiers lieten verstaan dat ze maatregelen willen nemen die meteen al een effect hebben op de begroting van 2014.

    ‘Deze oefening wordt moeilijk, maar haalbaar’, zei Open VLD-vicepremier en minister van Pensioenen De Croo. 'Ik hoop niet wat we voor weken vertrokken zijn', zo sprak hij zijn wens uit dat de begrotingscontrole niet al te veel tijd in beslag zal nemen.

    Zijn CD&V-collega en minister van Defensie Pieter De Crem vindt dat er nog heel wat bespaard kan worden. ‘Als iedereen had gedaan wat we bij Defensie hebben gedaan, stonden we al verder’, liet hij voor de deur van de Lambertmont optekenen.

    PS-vicepremier Onkelinx vindt dat niet zo evident. ‘Nog veel besparingen mogelijk?’, reageerde ze. ‘Volgend jaar is meer dan drie miljard euro nodig. Dat is gigantisch’. Zoals vrijdag vroeg ze zich af ‘of dat mogelijk is zonder de sociale en economische machine te breken’.

    De topministers zullen zaterdag vooral werkafspraken maken. Vanaf maandag starten de coalitiepartners met bilaterale gesprekken.

    16-06-2013 om 21:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever wil met N-VA in federale regering stappen

    De Wever wil met N-VA in federale regering stappen

    Socialisten zijn volksbedriegers,dat ondertussen de echte economie in dit land kapot gaat zal hun worst wezen,de angstige werknemer draagt graag wat verdoken extra belastingen af en gromt wat bij de zoveelste fabriekssluiting.Straks heeft hier niemand nog een job dankzij de emotionele leugens van de socialisten.

    Doet de NV-a niet mee, dan nemen ze geen verantwoordelijkheid, willen ze meedoen dan worden ze nu al veroordeeld dat het postjespakkers zijn... voor sommigen is het ook nooit goed hé ...



    Bart De Wever wil met zijn partij N-VA na de verkiezingen van 2014 in de federale regering stappen. Het is de eerste keer dat hij dat zo direct zegt, meldt VTM Nieuws vandaag. Uit een peiling van verschillende media bleek eerder dat twee op de drie Vlamingen vindt dat N-VA in de federale regering moet als ze de grootste wordt.

    "Ik ben een van de 65 procent Vlamingen die vindt dat de N-VA in de regering moet en wij gaan er inderdaad alles aan doen in 2014 om op alle niveaus de macht te nemen. Wij willen absoluut in de regering gaan, federaal en Vlaams", aldus De Wever aan VTM Nieuws. "Natuurlijk het woord is aan die andere partijen of ze met de N-VA een regering willen maken, eerst Vlaams en dan samen federaal", klinkt het tot slot.

    16-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    15-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse politie begint volgend jaar met omstreden tasers

    Nederlandse politie begint volgend jaar met omstreden tasers

    De Nederlandse politie zal volgend jaar toch proeven nemen met stroomstootwapens in de basispolitiezorg. Dat vertelde minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten na afloop van de ministerraad. Internationaal is er kritiek op deze 'tasers', maar volgens de minister van de conservatiefliberale VVD zijn die argumenten 'niet valide genoeg' om de proeven niet te ondernemen.

    Er is goed over nagedacht en er wordt 'maximaal zorgvuldig' te werk gegaan, zegt hij. Opstelten ziet de taser als een middel om nog beter te voorkomen dat een agent een vuurwapen trekt.

    Honderden doden
    Het VN-Comité tegen Marteling ziet het ding niet zitten, met name uit vrees voor onverantwoord gebruik, en Amnesty International zou al honderden doden door tasers hebben geteld. Maar Opstelten heeft ook steun vanuit de politie: "Het is niet zomaar de wens van een minister".

    Gezondheidsrisico
    Proeven met stroomstootwapens bij de gewone politie moeten niet worden ondernomen, liet parlementslid Magda Berndsen van de linksliberale oppositiepartij D66 pas nog weten. In een brief aan minister Opstelten verwees ze naar de recente, soortgelijke aanbeveling van het VN-Comité tegen Marteling. Met dit signaal kunnen de proeven toch echt niet, aldus Berndsen. "Het gezondheidsrisico van tasers is zeer groot. Vooral personen met hartproblemen lopen een groot risico. Politie heeft afdoende middelen zoals de wapenstok, een vuurwapen, pepperspray en handboeien", voegde ze toe.

    15-06-2013 om 21:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Producent Fyra eist afname 19 treinen door spoorwegen

    Producent Fyra eist afname 19 treinen door spoorwegen

    Begrijp niet dat men brol gaat kopen in Italie terwijl men in Belgie (Bombardier Brugge) degelijke treinstellen maakt. Blijkbaar zijn de Belgische maffiosi goed bevriend met de Italiaanse en dit ten koste van de eigen werkgelegenheid

    Mochten al die miljoenen "missers" van de Politiekers opgeteld worden klopt hun "begroting " van hier tot aan Timboektoe




    Fyrabouwer AnsaldoBreda eist dat de Belgische en Nederlandse spoorwegen alsnog in totaal 19 Fyratreinen afnemen. Het Italiaanse bedrijf zal de NS en de NMBS in dat verband voor de rechter in Breda slepen. Dat hebben advocaat Hans de Savornin Lohman en Stein van Thiel bevestigd. Het kort geding dient op vrijdag 28 juni om 10.00 uur.

    Volgens De Savornin Lohman zijn voor de levering afspraken gemaakt, maar komen de NS (16 treinen) en de NMBS (3 treinen) die contractuele verplichtingen niet na. Na een reeks van incidenten besloot eind mei eerst de NMBS en kort daarop de Nederlandse Spoorwegen te stoppen met de hogesnelheidstrein Fyra.

    Mankementen
    Beide spoorwegmaatschappijen claimen dat de V250 kampt met allerlei technische mankementen. Bovendien vinden de spoorbedrijven dat AnsaldoBreda geen zicht heeft geboden op oplossingen. De NS wil geen nadere mededelingen doen om haar positie "maximaal te beschermen", zegt een woordvoerder. De NMBS was niet bereikbaar voor commentaar.

    De Nederlandse en Belgische bedrijven bestelden in 2004 al de eerste V250's, die in 2007 in gebruik zouden worden genomen. In 2009 gingen gehuurde locomotieven voor intercityrijtuigen al onder de naam Fyra rijden tussen Amsterdam en Rotterdam. Wegens vertragingen legde de NS in 2010 een claim van 60 miljoen euro neer bij de fabrikant. Het duurde tot 2012 voor de treinen commercieel in gebruik konden worden genomen.

    Kostenplaatje
    NS heeft tot nu toe 120 miljoen euro aan 9 treinen uitgegeven en nog eens 80 miljoen is vastgelegd in een bankgarantie. "De betalingen gaan in tranches. Een trein kost ongeveer 20 miljoen euro. Sommige zijn volledig betaald, andere voor een gedeelte", legt een woordvoerder van de NS uit.

    Het enige dat hij nu kwijt wil over de kwestie is dat de NS "haar in- en externe juridische experts opdracht heeft gegeven om de juridische en financiële afwikkeling met AnsaldoBreda voor te bereiden". De NS wil geen nadere mededelingen doen, om haar positie "maximaal te beschermen", zegt een woordvoerder. Ook bij de NMBS wou de woordvoerder geen commentaar kwijt nu de juridische procedures lopen.

    15-06-2013 om 16:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van den Bossche vraagt boze Peumans

    Van den Bossche vraagt boze Peumans "hoofd koel te houden"

    De windmolen projecten van de keizer moeten van iets betaald geraken,na ordinaire graaiers ,zijn de sossen ordinaire dieven van de burger geworden,heel limburg zijn ze aan het kapot maken en limburg niet alleen

    En gelijk heeft Peumans ,we moeten nu niet meer betalen om dat de rest van Vlaanderen te duur is.De lonen liggen hier zoal lager.En waar zijn die bomen wat ze hier gesnoeid hebben voor bouwgronden in Limburg voor Vlaanderen ik zie ze nergens maar wij kunnen ze wel gaan dokken.



    Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans is boos op Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche en Vlaams minister-president Kris Peeters. Volgens Peumans worden de Limburgers "onrechtvaardig" behandeld in de afspraken die gemaakt zijn met distributienetbeheerders Eandis en Infrax. Minister Van den Bossche vraagt Peumans "het hoofd koel te houden".

    De distributienettarieven in Vlaanderen schommelen sterk. Dat heeft onder meer te maken met de regio waar men woont en de hoeveelheid zonnepanelen in die regio. Die hebben namelijk een impact op de openbaredienstverplichtingen (ODV's) die de Vlaamse overheid aan de netbeheerders oplegt. Bedoeling is dat de twee grote spelers Eandis en Infrax die kosten gaan 'solidariseren'.

    Maar volgens Vlaams parlementsvoorzitter en Limburger Jan Peumans dreigen de Limburgers "onrechtvaardig" behandeld te worden. De Limburgse gemeenten vallen onder Infrax. En Infrax zou volgens Peumans na 2016 blijven zitten met een berg niet-gesolidariseerde kosten. Peumans baseert zich daarvoor op een conceptnota van de hand van Vlaams minister-president Kris Peeters en Vlaams energieminister Freya Van den Bossche. "Een modaal gezin zal na 2016 minstens 50 euro meer moeten betalen dan andere Vlaamse gezinnen en voor een kleine zelfstandige is dit zelfs 500 euro", aldus Peumans.

    Onrechtvaardig
    "Ik pik dit niet en eis dat Peeters en Van den Bossche de Limburgse consumenten rechtvaardig behandelen", klinkt het fors. "Waarom moet een Limburger meer betalen dan andere Vlamingen voor het beleid dat Freya Van den Bossche aan heel Vlaanderen heeft opgelegd."

    Van den Bossche blijft kalm onder de frontale aanval van Peumans: "De Vlaamse regering heeft op 30 april al beslist dat de solidarisering er komt, in het kader van een bredere hervorming van het netbeheer. Daar zijn ook duidelijke afspraken over gemaakt met Eandis en Infrax. Als iedereen zich eraan houdt, kunnen de gesprekken om de principeafspraken te concretiseren snel worden gestart. Ik roep daarom iedereen, ook Jan Peumans, op het hoofd koel te houden."

    15-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    14-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusland

    Rusland: "Amerikanen liegen over chemische wapens in Syrië"

    We kennen de cowboyverhalen over 'massavernietigingswapens' die in Irak niet bestonden. We kennen de cowboyverhalen over 'nucleaire dreiging' van Iran en Korea. Wie gooide ook weer die a-bom op twee met burgers dichtbevolkte Japanse steden? Redenen genoeg om de beschuldiging van het gebruik van chemische wapens in twijfel te trekken. Hebben de VS trouwens het internationaal verbod op chemische wapens mee ondertekend?

    Alsof ge een Rus op zijn woord kunt geloven.. Rusland levert wapens aan Assad samen met China, tuurlijk zijn ze tegen akties van de amerikanen, ge moet geen professor zijn om dat te begrijpen



    De secretaris-generaal van de NAVO, Anders Fogh Rasmussen, heeft aan de Syrische autoriteiten gevraagd om de Verenigde Naties de toelating te geven op het terrein het gebruik van chemische wapens te onderzoeken. Volgens de Verenigde Staten bestaat er namelijk "geen twijfel" dat het regime van president Bashar al-Assad chemische wapens heeft gebruikt in het Syrische conflict. De voorzitter van de commissie voor buitenlandse zaken in de Russische staatsdoema, het lagerhuis van het Russische parlement, beschuldigde het Witte Huis dan weer van leugens.



    "Het is de hoogste tijd dat het Syrische regime de VN laat onderzoek doen naar het gebruik van chemische wapens", aldus Rasmussen op Twitter. Het Witte Huis had voor het eerst onomwonden gesteld dat het Syrische regime zijn heil zocht bij chemische wapens en dat het gebruik daarvan tot op heden 150 mensenlevens kostte.

    Onaanvaardbaar
    "Het gebruik van chemische wapens is compleet onaanvaardbaar en een schending van het internationaal recht", aldus nog Rasmussen. Hij deelde nog mee dat de Patriot-raketten die aan de Syrisch-Turkse grens zijn opgesteld, "een efficiënte verdediging verzekeren voor Turkije tegen iedere aanval met Syrische raketten, chemisch of niet."

    George Bush
    Aleksej Poesjkov, de voorzitter van het Russische parlementaire comité voor buitenlandse zaken, was dan weer ongemeen hard voor het Witte Huis. Hij schreef op Twitter dat de bewijzen over de chemische wapens "gefabriceerd zijn op dezelfde plaats als de leugens over de massavernietigingswapens van (Saddam) Hoessein". "Obama gaat dezelfde weg op als George Bush", klonk het verder.

    Poesjkov vraagt zich ook af wat Assad te winnen heeft bij het gebruik van chemische wapens. "Om een reden te geven voor een buitenlandse interventie? Er is geen logica", stelde hij even later.



    Ook het Syrische regime doet de beschuldigingen van de Verenigde Staten af als "leugens". "Het Witte Huis heeft een persbericht gepubliceerd vol met leugens over het gebruik van chemische wapens in Syrië, gebaseerd op gefabriceerde informatie, om de Syrische regering te beschuldigen van het gebruik ervan", aldus een verantwoordelijke van het Syrische ministerie voor Buitenlandse Zaken aan het officiële persagentschap Sana.

    Dubbele standaarden
    Volgens hem komen de beschuldigingen nadat "verslagen bevestigd hebben dat de gewapende terroristische groepen in Syrië (de rebellen, nvdr) in het bezit zijn van dodelijke chemische wapens en de nodige technologie om die te vervaardigen". Die visie werd eerder bevestigd door de Zwitserse VN-juriste Carla del Ponte en de recente arrestatie in Turkije van rebellen in het bezit van saringas. De Verenigde Staten toont "dubbele standaarden in de strijd tegen terrorisme", aldus de functionaris.



    De Syrische ambassadeur in Moskou beschuldigt de Verenigde Staten ervan, de rebellen in Syrië "al lang" met wapens uit te rusten. "Het feit van deze leveringen wordt bewezen, dat door deze wapens al lang Syrische burgers omkomen", aldus Riad Chadad aan het persagentschap Interfax.

    "Het westen met de VS op kop heeft sinds 2011 de terroristen in Syrië wapens geleverd, maar pas vandaag hebben ze dat bekendgemaakt", klonk het. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken beklemtoonde dan weer dat bijkomende wapenleveringen naar Syrië het bloedvergieten nog zullen verergeren.

    Moskou houdt vast aan de geplande vredesconferentie. De vetomacht binnen de VN-Veiligheidsraad is een bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad.



    De belofte van de Verenigde Staten om de (gematigden onder de) rebellen officieel van wapens te voorzien, dreigt enkel een "wapenwedloop" uit te lokken. Dat heeft de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Carl Bildt, vandaag aan het persagentschap TT verklaard. Bildt vreest dat de wapenleveringen de voorwaarden voor een politiek proces ter beëindiging van het conflict in Syrië dwarsbomen.

    Volgens Bildt moet Washington er rekening mee houden dat de toename van de wapenleveringen aan de rebellen leidt tot eenzelfde toename van Russische wapenleveringen aan het regime van Bashar al-Assad. "De humanitaire gevolgen zullen nog erger worden", waarschuwt hij. Volgens Bildt is Zweden voorstander van een internationaal wapenembargo tegen Syrië.

    14-06-2013 om 20:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen vrije dag meer? Dan geven ambtenaren geen bloed

    Geen vrije dag meer? Dan geven ambtenaren geen bloed

    Minister Geert Bourgeois: geen vrije dag en toch bloed geven.

    Het Rode Kruis doet een dringende oproep om bloed te geven. Sinds ambtenaren daarvoor geen vrije dag meer krijgen, is het aantal donaties met een forse tien procent gedaald. ‘Dat dreigt ons deze zomer parten te spelen’, aldus het Rode Kruis.

    Vlaamse en federale ambtenaren kregen tot voor kort een dag dienstvrijstelling wanneer ze bloed gaven. Doneerden ze ’s ochtends bloed, dan mochten ze de rest van de dag thuis blijven. Eerst maakte Vlaanderen daar komaf mee, vervolgens schafte ook staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) dit af voor de zeventigduizend federale ambtenaren.

    En dat merkt het Rode Kruis: ‘Het eerste kwartaal van 2013 zijn er plots tien procent minder bloeddonaties gebeurd’, zegt Nele de Vos. Voor het tweede kwartaal worden niet meteen betere cijfers verwacht. ‘Al enkele weken vangen we signalen op dat ook ambtenaren van steden en gemeenten afhaken.’

    Voor de 180.000 medewerkers van de lokale besturen geldt nu ook de regeling dat ze alleen nog vrijaf krijgen voor de duur van de bloedafname en de verplaatsing die daarvoor nodig is. Daarna moeten ze weer aan de slag. Of het Rode Kruis betreurt dat deze dag ‘dienstverlening’ is afgeschaft? ‘We schikken ons naar de regels’, klinkt het diplomatisch.

    Op dit moment is het aantal beschikbare bloedzakjes nog op peil. ‘Maar de zomer is altijd een moeilijke periode, omdat veel bloedgevers dan niet beschikbaar zijn. We houden de voorraad de komende maanden nog nauwlettender in het oog dan anders, om snel alarm te kunnen slaan mocht de voorraad te snel slinken’, aldus nog De Vos.

    Zowel Bogaert als Vlaams minister van Personeelszaken Geert Bourgeois (N-VA) beklemtonen dat de afschaffing van die vrije dag geen ‘blinde besparing’ was. ‘Ze kwam er vooral op vraag van Europa, dat vond dat zo’n vergoeding niet door de beugel kon’, zegt Bogaert.

    Kris Peeters màg niet

    ‘Ook het Rode Kruis had vragen’, zegt Bourgeois. ‘De vrees bestond dat een aantal ambtenaren de medische vragenlijst niet eerlijk invulde, om toch maar bloed te mogen geven en zo een vrije dag te krijgen.’ Bourgeois roept zijn ambtenaren sindsdien regelmatig op toch bloed te geven, en geeft daarbij zelf het voorbeeld.

    Vandaag, tijdens de Wereld Bloeddonordag, doen ook tal van BV’s dat. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is ook van de partij, al mag hij geen bloed geven. ‘Hij heeft te veel buitenlandse reizen gedaan, dan kom je niet in aanmerking’, aldus het Rode Kruis.

    14-06-2013 om 17:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale regering moet op zoek naar 524 miljoen euro

    Federale regering moet op zoek naar 524 miljoen euro

    De zoveelste miljarden zoektocht van di rupo. in belgische franken :40 miljard !!! wanneer gaan die uilen eens de tering naar de nering zetten en hun losbandige uitgaven en verkwistingen intomen ? er moet toch eens een eind komen aan die verspilzucht. volgende verkiezingen duidelijk op andere partijen stemmen : geen spa, cd&v, vld of groenen. wat blijft er dan nog over ?? keus is heel beperkt.

    Waarom terug bij "de werkmens"? waarom moeten ministers en parlementsleden niet besparen? Is het nodig dat een minister bijna 12.000 (netto) euro verdient terwijl veel mensen zwaar werk verrichten voor maar "een hongerloon"? Hoelang gaan wij dit tolereren???? Heren en dames ministers en parlementsleden bespaar eens op jullie loon en dan spreken we nog niet van de europese parlementsleden
     
    "Waar zitten de puttenmakers Verhofstadt en Dehaene? Wel dat zal ik zeggen, die zitten in Toscane. En kijk wie komt daar nog, de Gucht.. wat een zucht. Maar niet getreurd, want met zijn wijn houden ze een festijn en zingen ze samen : Laat iedereen maar zeveren, wij hoeven toch niet in te leveren. Wij hebben hier een gat gegraven om al onze centen te bewaren."

    Dat is toch poepsimpel: als elke minister 150 euro per maand van zijn wedde laat vallen (zowel federaal als deelstaat) en elk parlementslid (ook federaal en deelstaten) en senaatslid 100 euro per maand laat vallen, de leden van de koninklijke familie die een dotatie krijgen ook 150 euro per maand dan is het tekort bijna opgelost. Wie durft ?



    Om tegemoet te komen aan de afspraken met de Europese Commissie, moet de federale regering op zoek naar 524 miljoen euro. Volgend jaar is een inspanning van 3,5 miljard euro nodig. Dat meldt minister van Begroting Olivier Chastel, op basis van het verslag van het Monitoringcomité waarop de regering zich baseert voor haar begrotingscontrole.

    "Het Comité meldt dat een inspanning van 524 miljoen zal gerealiseerd moeten worden om de doelstelling van een deficit van -2,5 procent voor Entiteit I (de federale overheid en de sociale zekerheid) te respecteren, zoals dat werd bepaald in het Stabiliteitsprogramma", schrijft Chastel.

    Oorspronkelijk moest ons land het begrotingstekort dit jaar nominaal terugschroeven tot 2,15 procent van het bbp, om in 2015 met een evenwicht aan te knopen. Bij de begrotingscontrole van einde maart kreeg de regering toestemming om dit jaar wat lager uit te komen, op voorwaarde dat er voor 1 procent van het bbp structurele maatregelen worden genomen en de staatsschuld onder de 100 procent blijft.

    Volgend jaar inspanning van 3,5 miljard
    Het rapport van het Monitoringcomité vermeldt ook de economische vooruitzichten van volgend jaar. In 2014 schuiven de topambtenaren een inspanning van 3,5 miljard euro naar voren.

    Minister Chastel zal samen met zijn collega's van het kernkabinet de laatste ramingen voor 2013 van de primaire uitgaven, de fiscale en niet-fiscale ontvangsten en de sociale zekerheid analyseren. Zaterdag om 14.00 uur staat alvast een vergadering van het kernkabinet geagendeerd. Donderdag en vrijdag komen werkgroepen met experts van de verschillende kabinetten bijeen om die gegevens te analyseren.

    14-06-2013 om 12:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    13-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘België kan opnieuw grenscontrole invoeren na goedkeuring nieuwe Europese regelgeving’

    ‘België kan opnieuw grenscontrole invoeren na goedkeuring nieuwe Europese regelgeving’

    Archiefbeeld

    Na de ministers van Binnenlandse Zaken van de EU heeft woensdag ook het Europees Parlement een hervorming van de Schengenregels goedgekeurd in Straatsburg. Volgens Europarlementslid Ivo Belet (CD&V) zou dat België opnieuw de bevoegdheid geven grenscontroles in te voeren.

    In de nieuwe Schengen-grenscode staat dat Europese inspectieteams onaangekondigd zullen kunnen onderzoeken of er sprake is van illegale grenscontroles door nationale autoriteiten. Een andere bepaling laat net zulke grenscontroles toe wanneer er gevaar dreigt door georganiseerde misdaad.

    ‘Dit akkoord is van belang in de strijd tegen de grenscriminaliteit in Zuid-West-Vlaanderen’, becommentarieert Belet. ‘De streek wordt al geruime tijd geconfronteerd met gewelddadige overvallen, die vaak vanuit Noord-Frankrijk worden opgezet.’ Hij benadrukt wel dat het om een ‘ultiem instrument’ gaat dat kan worden ingezet om een ‘shock-effect’ te creëren en een probleem bovenaan de Europese politieke agenda te zetten.

    Ivo Belet: ‘Het vrij verkeer van personen is de belangrijkste en meest tastbare realisatie van de Europese Unie . Maar open grenzen brengen ook risico’s met zich: criminelen slaan gemakkelijker hun slag in een buurland en gebruiken de open grenzen om de politiediensten te ontlopen. Franse criminelen plegen vlak over de Belgische grens overvallen en verdwijnen daarna richting Frankrijk, waar ze niet door de Belgische politie kunnen worden opgepakt. Wanneer er een dergelijke ernstige dreiging bestaat voor de openbare orde of de binnenlandse veiligheid is het belangrijk dat lidstaten tijdelijk opnieuw grenscontroles kunnen uitvoeren.’

    Dalende grenscriminaliteit

    Net vandaag raakte op een bijeenkomst van de Zonale Veiligheidsraad bekend dat het aantal gevallen van grenscriminaliteit daalt. Dat heeft korpschef Demey van de politiezone Grensleie (Menen, Wevelgem, Ledegem) woensdag gemeld. ‘We stellen vast dat de dalende trend van eind 2012 zich bestendigt. Van januari tot mei 2013 werden slechts een tiental feiten geregistreerd’, aldus korpschef Dominique Demey.

    In het arronsissement Doornik werden in diezelfde periode een 40-tal feiten geteld. ‘Toch kunnen we ook hier van een dalende trend spreken’, klinkt het. ‘Sedert april hebben we slechts een vijftal feiten genoteerd’. In Noord-Frankrijk daarentegen werden volgens informatie van het CCPD in Doornik reeds meer dan 70 feiten geregistreerd.

    Volgens Demey werpen de recent uitgesproken straffen door de rechtbank van Ieper en het hof van beroep in Gent hun vruchten af. ‘Ook de verhoogde patrouilleactiviteit aan Belgische zijde heeft effect’, weet de korpschef. ‘Dit betekent niet dat we op onze lauweren gaan rusten. We zetten onze inspanningen om de grenscriminaliteit te bestrijden gewoon voort.’

    13-06-2013 om 18:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Wallonië nu wél in crisis"

    Het verschil tussen de Waalse en de Vlaamse politici Is gewoon dat de Waalse ,meer de waarheid spreekt!In Vlaanderen moet eerst de helft van de bevolking de vuilbakken afgaan voor men iets wil toegeven!Het gaat momenteel overal slecht!En soms nog tienmaal slechter dan hier!Vraag het maar aan de Grieken,Italianen,Spanjaarden....Gans Europa en daarbuiten!

    Dus de 16 miljarden die van Vlaanderen naar Wallonië verhuizen zijn niet genoeg...wel laat ons dan er gewoon mee stoppen want Vlaanderen kan dat niet meer bol werken....wij zijn te vrijgevig en dat zal ons duur te staan komen
     
    Amai de traditionelen met de VLD op kop, riepen gisteren nog dat Wallonië zoveel beter bezig was dan de Vlamingen. Nogal wat lichtgelovigen waren er mee weg. Eén dag later reeds ander nieuws.

    De walen zijn enkel goed om met valse cijfers naar voor te schuiven, niks meer, ooit onploft hun zeepbel en dan worden ze alsnog in hun blootje gezet



    Wallonië maakt wel degelijk een economische crisis door. Dat zegt de sociaaleconomische raad van Wallonië (CESW), het adviesorgaan van Waalse werkgevers en vakbonden in een nieuw rapport over de socio-economische toestand van het gewest. De voorbije jaren leek Wallonië de crisis vrij goed door te komen. Maar het aantal faillissementen en collectieve ontslagen blijft toenemen.

    "In 2010 stelden we vast dat Wallonië er in vergelijking met andere landen niet slecht vanaf kwam. Dat rechtvaardigde een zeker optimisme. Maar nu, drie jaar later, is de crisis er wel degelijk", zegt Jean-Pierre Dawance, secretaris-generaal van de CESW.

    De sociale partners staven hun stelling met een reeks cijfers. Het aantal faillissementen steeg van 2.368 in 2008 naar 2.963 in 2011. Het jobverlies door ondernemingen die over de kop gingen, steeg van 7.369 in 2008 naar 2.952 vorig jaar. Op vier jaar tijd telde de FOREM, de Waalse arbeidsmarktbemiddingsdienst, 116 dossiers van collectief ontslag, waarbij 8.745 jobs op de tocht kwamen te staan.

    Sinds 2008 is het aantal mensen dat moest rondkomen met een leefloon in Wallonië met 19 procent gestegen. Vier jaar ervoor steeg dat aantal maar met 10 procent.

    De sociale partners zien wel een lichtpuntje. De Waalse ondernemingen blijven inzetten op innovatie. Die aandacht voor vernieuwende activiteiten ligt wel hoger bij grotere ondernemingen.

    13-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    12-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeerspolitie zet collega's aan de kant

    Verkeerspolitie zet collega's aan de kant

    Waar zijn we mee bezig?


    Verkeerspolitie zet collega's aan de kant

    Het zit er bovenarms op binnen de lokale politie van Antwerpen. Toen agenten van de zone Zuid met een dienstwagen onderweg waren om bijstand te verlenen aan collega's op de Kioskplaats werden ze geflitst door de lokale verkeerspolitie. Even later werden de agenten aan de kant gezet door een motorrijder van de verkeerspolitie.

    De actie wekt bij de collega's van de zone Zuid veel wrevel op. Ook de vakbonden reageren verbaasd; "Dit is nefast voor de sfeer binnen het korps", klinkt het bij Hugo Van Laeken van politievakbond VSOA.

    Zijn collega Jef Sprengers van het ACV gaat nog een stap verder: "Ronduit gevaarlijk voor de collega's die bijstand vroegen" Volgens politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens werd de normale procedure gevolgd.

    12-06-2013 om 21:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur in Charleroi: sprekende camera's

    Primeur in Charleroi: sprekende camera's

    Dit begrijp ik niet goed, elke stad in ons minilandje moet besparen en Charleroi heeft geld voor zo'n camera's?? Van waar blijven die hun geld halen, bij de PS of bij de Vlaming?

    En hoeveel talen gaan deze kunnen spreken ? Want met 2 talen kom je niet meer toe in belgie..



    De stad Charleroi beschikt binnenkort over interactieve, of "sprekende", camera's. Het gaat om een primeur voor ons land, schrijven de kranten van de groep Sudpresse.

    Vanaf zijn controlescherm zal een politieman rechtstreeks een burger die een overtreding begaat of die zich misdraagt, kunnen aanspreken dankzij een luidspreker die in de camera's geïnstalleerd is. Onder meer foutparkeerders en mensen die afval op straat gooien, mogen zich aan een persoonlijke tussenkomst van de arm der wet verwachten.

    De eerste interactieve camera's worden begin volgend jaar geïnstalleerd.

    12-06-2013 om 13:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.110 euro boete voor wie niet ritst

    110 euro boete voor wie niet ritst



    Er groeit een politieke consensus om ritsen te verplichten bij wegversmallingen. Alle meerderheidspartijen steunen een wetsvoorstel van CD&V-Kamerlid Jef Vandenbergh en ook staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) is voorstander, zo schrijft de krant Het Laatste Nieuws vandaag. Wellicht vanaf midden 2014 zal niet-ritsen een boete van 110 euro opleveren.

    Automobilisten die bij een wegversmalling pas helemaal op het einde invoegen: voor velen is het één van de grootste ergernissen in het verkeer. Niet zelden gebeurt het zelfs dat truckers hun wegreus over twee vakken spreiden, om wagens te blokkeren.

    Onderzoek toont nochtans aan dat laattijdig ritsen - waarbij auto's beurtelings naar één rijvak overgaan - voor een veel vlottere doorstroming zorgt. Dus wou toenmalig staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V) het verplicht ritsen twee jaar geleden al ­inschrijven in de wegcode. Maar toen viel de regering-Leterme en kwam het er niet meer van. Zijn partijgenoot Jef Vandenbergh pikt de draad nu weer op: "Ritsen is vandaag gebaseerd op hoffelijkheid, een wettelijk kader is er niet. Daardoor blijven veel bestuurders zich ertegen verzetten."

    12-06-2013 om 08:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breivik weigert erfenis van moeder

    Breivik weigert erfenis van moeder

    Vind dat die niet dat recht heeft. Dit geld hoort toe aan zijn slachtoffers en hun nabestaanden. Schandalig

    Als je in belgie geen testament opmaakt gaat alles zoiezo naar de staat met de nieuwe wetten, politiekers weten wel hoe hun zakken te vullen met slapende rekeningen en erfenissen en dan zeggen dat er nog een gat in de staatskas is



    De Noorse massamoordenaar Anders Breivik heeft de erfenis van zijn overleden moeder geweigerd omdat het geld anders naar de staat zijn gegaan. Die zou het bedrag vervolgens gebruiken als compensatie voor de familie van de slachtoffers van Breiviks aanslag in 2011. Daarbij vielen 77 doden.

    "Het is zeker één van de redenen waarom hij deze erfenis weigert", zei advocaat TorJordet. De moeder van Breivik stierf afgelopen maart. Het is niet bekend hoeveel geld de erfenis omvat, maar haar appartement zou voor bijna een half miljoen euro te koop staan. Het geld zou nu gaan naar zijn halfzus en naar goede doelen.

    Breivik werd in augustus veroordeeld voor een bomaanslag buiten het regeringsgebouw in Oslo en de daaropvolgende schietpartij op een vakantiekamp voor jongeren. Hij zit een gevangenisstraf van 21 jaar uit.

    12-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    11-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft prins Filip nu ook recht op 834 euro kinderbijslag?

    Heeft prins Filip nu ook recht op 834 euro kinderbijslag?

    Wie is hun werkgever? Ze zouden eigenlijk moeten beschouwd worden als zelfstandigen, want ze ontvangen geen orders van iemand, noch zijn ze gebonden aan arbeidsuren.

    Kinderbijslag naar Filip... Maar dan moet Fabiola het verder rooien met een gewoon pensioentje, hé.



    De partijen van de institutionele meerderheid lijken tijdens de discussies over de hervorming van de koninklijke dotaties een element over het hoofd gezien te hebben, namelijk dat de leden van de koninklijke familie mogelijk toegang moeten krijgen tot kinderbijslag en sociale zekerheid. Dat meldt Sudpresse.

    Volgens het akkoord dat bereikt werd in het Uitvoeringscomité voor de Staatshervorming (Comori), bestaan de koninklijke dotaties voortaan uit twee delen: één deel "vergoeding", en een ander deel "werkings- en personeelskosten". Daarnaast moeten de leden van de koninklijke familie ook btw en accijnzen betalen.

    Deze veranderingen doen volgens Sudpresse vermoeden dat de leden van de koninklijke familie toegang zouden kunnen hebben tot kinderbijslag en sociale zekerheid. Dat is momenteel nog niet het geval, omdat de dotaties niet worden gelijkgesteld met loon.

    CdH-senator Francis Delpérée bevestigt dat het onderwerp niet werd besproken in de Comori. "Ik zeg al tien jaar dat de prestaties van de leden van de koninklijke familie moeten worden beschouwd als vergoede arbeid. Het lijkt me dan ook gewettigd, dat als we hen behandelen als normale Belgen, zij recht hebben op sociale voordelen aangezien zijn belastingen zullen betalen."

    De kinderbijslag voor de vier kinderen van prins Filip zou 834,60 euro bedragen.

    11-06-2013 om 23:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ‘N-VA wil land opnieuw blokkeren na verkiezingen’

     ‘N-VA wil land opnieuw blokkeren na verkiezingen’
     
    De Mechelse koekoek heeft gesproken

    Bart Somers.

    Voor de N-VA gaat een nieuwe staatshervorming boven het oplossen van de sociaal-economische problemen. Dat stelde Bart Somers (Open VLD) in een debat met Ben Weyts (N-VA) in TerZake op Eén. Die laatste houdt vol dat confederalisme de enige weg is om die problemen aan te pakken.

    Open VLD maakte vorige week bij monde van voorzitster Gwendolyn Rutten bekend dat de partij het confederalisme laat vallen. ‘Wij willen duidelijkheid’, stelde Somers. ‘Bij de volgende regeringsvorming moet de sociaal-economische agenda doorwegen.N-VA wil bij de volgende regeringsvorming opnieuw onderhandelingen voeren over een staatshervorming.’

    N-VA-ondervoorzitter Weyts vindt de vraag van Open VLD om bepaalde federale mechanismen zoals de alarmbel-procedure af te schaffen ‘logisch voor een gewone democratie. ‘Maar België is een optelsom van een Waalse en een Vlaamse democratie.’

    ‘N-VA gelooft niet meer in België, maar wil via het confederalisme naar het separatisme’, repliceerde Somers. ‘Wij geloven dat België een meerwaarde heeft.’

    Somers: ‘Geen hervormingen zonder samenwerking met andere partijen’

    ‘Als we niet willen dat de Vlaming wordt kapot belast, is het essentieel dat we overstappen naar het confederalisme’, Sprak Wuyts duidelijke taal over de bedoelingen van zijn partij. Hij herinnerde Somers eraan dat zijn partij tot voor kort de slogan ‘confederalisme rijmt op liberalisme’ hanteerde. ‘Wij geven dezelfde definitie aan confederalisme als Open VLD.

    ‘U hebt het land al eens 500 dagen geblokkeerd’, aldus Somers, ‘en u wil na de verkiezingen het land opnieuw blokkeren. U schiet zelfs de MR af. U gaat geen sociaal-economische hervormingen bereiken als u niet constructief kan samenwerken met andere partijen. Maar dat wil u niet, want dan geeft u toe dat België werkt!’

    ‘Ik heb begrepen dat Open VLD nog niet van mening is veranderd’, stak Weyts ten slotte nog de hand uit. ‘Sommige leden aan de top van de partij misschien, maar het partijcongres nog niet. Wij hopen dat ze toch nog meestappen in het confederalisme.

    11-06-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    10-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie in Walibi extra betaalt, mag voorsteken

    Wie in Walibi extra betaalt, mag voorsteken

    Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar mensen, hoe meer geld, hoe meer je je kan permitteren. Da's zo op alle gebied. Ik vind dit initiatief van Walibi niet kunnen, het is zuivere discriminatie.

    Totaal misplaatst naar de kinderen toe ! Het pretpark zou zich moeten schamen !!!!



    Wie aan de ingang van het Waverse pretpark Walibi 35 euro extra betaalt, moet voortaan niet meer aanschuiven aan de attracties. "Een extra service voor wie meer comfort wil", klinkt het bij Walibi. Criticasters spreken over een "totaal foute boodschap". Met een 'Speedy Pass' van 35 euro mogen pretparkbezoekers de hele dag lang elke wachtrij voorbijlopen. Wie 15 euro extra betaalt, mag vier wachtrijen voorbijlopen. Voor volwassenen bedraagt de toegansprijs 33 euro, voor kinderen 29 euro, schrijft Het Nieuwsblad.

    "We zijn het eerste pretpark in België om zo'n systeem toe te passen", zegt Caroline Crucifix van Walibi. "Het is een extra service die we bieden voor wie geen zin heeft om aan te schuiven. Voor wie het wat comfortabeler mag. Of voor wie op zijn dagje uit wat meer attracties wil aandoen."

    Niet iedereen vindt die 'Speedy Pass' een goed idee. "Hoe leg je in godsnaam aan je kind uit dat het in een ellenlange rij moet staan, terwijl andere kinderen vrolijk voorsteken? En dat alleen omdat hun ouders meer geld hebben", zegt pedagoge Marijke Bisschop.

    Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen benadrukt dat pretparken sowieso al duur zijn en dat Walibi de verschillen tussen de kinderen extra in de verf zet. "In het dagelijkse leven nemen we een zekere fair play in acht: wie eerst is, komt eerst aan de beurt", voegt moraalfilosoof Etienne Vermeersch toe. "In de supermarkt of bij de dokter zouden we het niet pikken dat wie meer betaalt zomaar voorsteekt."

    10-06-2013 om 20:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het menselijk gezicht binnen 100.000 jaar?

    Het menselijk gezicht binnen 100.000 jaar?

    Precies of de mens bestaat nog binnen 100000jaar. Als we het nog 1000jaar volhouden zou het al een unicum zijn op zich.

    Met zulke ogen gaan de politiekers misschien eens zien wat ze moeten zien bende onbekwamen .Overbevolkte nest .

    Eens proberen met Gwendolyn Rutten. Dan heb je een idee hoe Turtelboom er zal uitzien over "afzienbare" tijd.



    Net zoals het mensenhoofd aanzienlijk veranderd is in vergelijking met de steentijd, zal het wellicht ook de komende eeuwen nog verder evolueren. Wetenschappers deden een gooi naar hoe onze gezichten er binnen dit en 100.000 jaar zouden kunnen uitzien. Liggen grotere hoofden, gigantische ogen, gepigmenteerde huid en perfecte symmetrie in onze toekomst?

    Vandaag is het menselijk brein ruim drie keer zo groot als dat van onze voorouders. Met de groei van onze hersenen kwam ook het vergroten van onze schedels en het vervlakken van onze gezichtskenmerken. De vraag die wetenschappers zich stellen: Hoe zullen het menselijk hoofd en aangezicht evolueren en hoe zit het met de invloed van moderne, draagbare technologie als Google Glass?

    Evolutie
    Kunstenaar en onderzoeker Nickolay Lamm ging daarvoor ten rade bij dokter Alan Kwam, expert in Computationele Genomica aan de universiteit van Washington. Uit deze gesprekken zijn een reeks beelden ontstaan die de potentiële evolutie van het menselijk ras binnen dit en 100.000 jaar moeten voorstellen



    Dokter Kwan gelooft dat de mens de natuurlijke evolutie zal ontdoen van haar impact om de menselijke biologie aan te passen aan de eigen noden. Naarmate genetisch ingenieurschap de norm zal worden, zal ook het lot van het menselijk gezicht steeds meer in handen liggen van veranderende voorkeuren, en dat terwijl onze hoofden zullen blijven groeien om ruimte te geven aan onze evoluerende hersenen.



    Naarmate de mens totale beheersing zal krijgen over de menselijke morfologie zal het uitzicht nog veel feller dan vandaag bepaald worden door smaak. Experten stellen dat de mens zal mikken op sterke, vorstelijke lijnen, rechte neuzen, intense ogen, gelaatstrekken die zich houden aan het ideaal van de Gulden Snede en perfecte link/rechts-symmetrie.

    Gigantische ogen
    Met de geplande buitenaardse kolonisaties verwacht dokter Kwan dat het menselijk oog zenuwslopend groot zal worden om zich aan te passen aan meer duistere omgevingen, verder weg van de zon. We zouden daarnaast dikkere oogleden krijgen en meer uitgesproken wenkbrauwbogen om een antwoord te bieden op een lagere zwaartekracht. Ook onze huid zou veel meer pigment krijgen in de toekomst om de schade van uv-straling buiten de beschermende ozonlaag van de aarde te counteren. Verder verwacht Kwan nog grotere neusgaten om beter te ademen in nieuwe omgevingen en dikkere hoofdharen om het warmteverlies van een groter hoofd binnen de perken te houden.

    Tot slot zouden we in de toekomst wellicht ook veel meer inspraak hebben in de looks van onze nakomelingen. Kwam vermoedt dat we zullen kiezen om er zo natuurlijk mogelijk uit te blijven zien, zelfs als zitten er ontelbare technologische snufjes verstopt onder de huid.



    10-06-2013 om 18:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Ons land wordt een paradijs voor criminelen"



    Politievakbond NSPV heeft een nationale stakingsaanzegging ingediend, omdat minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet een gesprek over besparingen bij de federale politie weigert. Dat schrijven de Corelio-kranten vandaag.

    De vakbond waarschuwt dat door de besparingen de federale politie leegloopt. Minstens de helft van de politiemensen die vertrekken, wordt door besparingen niet vervangen. Vooral de federale gerechtelijke politie, die de onderzoeken in zware misdaaddossiers voert, dreigt op korte termijn de impact te voelen van de besparingen.

    NSPV-voorzitter Gert Cockx waarschuwt voor een verlies aan know-how. "Op die manier maken we van ons land een paradijs voor criminele organisaties op alle vlakken: witteboordencriminaliteit, drugszaken, inbrekersbendes".

    In Sudpresse zegt minister Milquet dat woensdag overleg is gepland.

    10-06-2013 om 12:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!