Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    21-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delphine Boël verklaart zich nader:

    Delphine Boël verklaart zich nader: "Er was discriminatie tegen mij en mijn familie"

    Een schande zo iets als koning te hebben. Je weet toch hoe ze dat noemen iemand die getrouwd is en met andere vrouwen flikfooit. Een kat een kat normen dat is precies wat moeilijk hier in belgie. Voor mij is dat de zoveelste schande wat duidelijk maskt dat we beter heel dzt koningshuis met alles erin en er rond opdoeken ! Gewoon weg ermee! Zij geen respect , wij ook niet!

    Het probleem is niet Delphine, volgens mij is de koning gewoon diep beschaamd tegenover zijn eigen familie. Hij zou zijn trots opzij moeten zetten en zijn dochter een kans geven hem beter te leren kennen.



     

    "Ik heb deze zeer moeilijke stap gezet omdat de situatie rond mijn bestaan gedegradeerd is tot discriminatie ten opzichte van mij en mijn familie." Zo legt Delphine Boël in een mededeling uit waarom ze gerechtelijke stappen onderneemt tegen koning Albert II, prins Filip en prinses Astrid. De 45-jarige Boël wil het DNA bekomen van deze leden van de koninklijke familie in een poging te bewijzen dat zij wel degelijk de biologische dochter is van koning Albert II.

    In het persbericht dat werd verspreid door een van haar advocaten, stelt Delphine Boël dat ze het slachtoffer is van verschillende vormen van discriminatie sinds in 1999 bekend raakte dat ze de natuurlijke dochter is van de koning. Ze maakt onder meer melding van afgesloten bankrekeningen of interferentie met haar professionele activiteiten.

    Ze legt bovendien uit dat ze al vele jaren opnieuw contact zoekt met de koning: "Ik heb opnieuw contact gezocht met Albert door hem brieven te sturen, via religieuze leiders of via privécontacten, met als doel de situatie tussen ons te normaliseren."

    Omdat al haar pogingen mislukten, heeft Boël besloten de juridische weg in te slaan. "Ik heb besloten een beroep te doen op de burgerlijke rechtbanken om een beetje duidelijkheid en transparantie te bieden", zegt ze.

    "Ik geloof niet dat mijn gerechtelijke actie de discriminatie zal stoppen of mijn persoonlijke relatie met mijn vader zal verbeteren, maar de bewijzen door DNA-tests zullen me zekerheid geven over mijn identiteit", besluit Boël.

    De zaak werd door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg uitgesteld naar donderdag 25 juni.

    Het letterlijke persbericht, vertaald uit het Engels:

    Ik heb deze zeer moeilijke actie ondernomen omdat de situatie rond mijn bestaan geleid heeft tot discriminatie tegen mij en mijn familie. Ik ondervind veel problemen: bankrekeningen zijn afgesloten, ik sta op de zwarte lijst van de 'Politically Exposed Persons', er is bemoeienis met mijn werk en er zijn nog andere zaken waar ik geen afdoende oplossing voor kan vinden. Dit alles is rechtstreeks gelinkt aan de stilte van Albert rond mijn bestaan.

    Sinds 1999, toen ik ontdekt werd door de media, heb ik geprobeerd de relatie met Albert te herstellen door brieven te schrijven en religieuze leiders of andere tussenpersonen in te schakelen. Dat is allemaal mislukt.

    Omdat ik deze zaken niet in privéverband kon oplossen, ben ik nu naar het gerecht gestapt om duidelijkheid te scheppen. Ik denk niet dat door deze stap alle discriminatie tegen mij of mijn familie zal verdwijnen of mijn persoonlijke relatie met mijn vader zal verbeteren. Maar met het DNA-bewijs zal er wel onweerlegbare zekerheid komen rond mijn bestaan.

    21-06-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    20-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flitsauto zelf 'geflitst'

    Flitsauto zelf 'geflitst'

    De filmer moet geen boete krijgen mog het niet geweten worden . anders was het weer voor de doofpot

    Dat er nog altijd zeikerds zijn die die flikken willen goedpraten snap ik niet. triestig gesteld ...waarschijnlijk zelf pakkemannen 

     

    Op YouTube is een opmerkelijk filmpje opgedoken waarbij een chauffeur een Belgische politiewagen met flitscamera volgt die 139 kilometer per uur rijdt waar maar 90 mag. Een loodzware overtreding die de politieagent in dienst -net als de filmende achtervolger- een rijverbod van twee weken en 550 euro boete kan opleveren. De federale politie belooft de beelden te onderzoeken.

    LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS

    20-06-2013 om 23:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Peeters: "De Gucht niet bevoegde commissaris voor Oosterweel"

    Waarvoor is De Gucht bevoegd?

    Moet De Gucht niet in den bak zitten voor fraude ?



    Vlaams minister-president Kris Peeters heeft vandaag een telefonisch contact gehad met Europees Commissaris voor Interne Markt Michel Barnier over het dossier van de Oosterweelverbinding. Dat meldt het kabinet van Peeters vandaag. Er is afgesproken dat er verder overleg komt over het complexe Oosterweeldossier. Pas na dat overleg zal de Commissie een beslissing nemen, klinkt het.



    Volgens Peeters was het contact met Barnier "nuttig". Peeters en Barnier spraken af dat er volgende week een vergadering komt tussen de adjunct-directeur-generaal van het Directoraat-Generaal Interne Markt van de Commissie en de Vlaamse experten. Bedoeling is om "wederzijds verduidelijkingen uit te wisselen over dit complexe thema", luidt het. "De Commissie zal dan de Vlaamse informatie verder bestuderen".



    Na de geplande werkvergadering komt er een nieuw contact tussen minister-president Kris Peeters en commissaris Barnier. "Pas nadien zal de Commissie een beslissing nemen", luidt het.

    Opdracht
    Ter herinnering: de Vlaamse regering verwacht van Europa een duidelijk antwoord op de vraag of bouwconsortium Noriant, dat de opdracht voor de Oosterweel had binnengehaald, een deel van de Oosterweelverbinding (het deel dat grotendeels ongewijzigd is gebleven, met name de Scheldetunnel en werken op Linkeroever) mag realiseren zonder nieuwe aanbesteding.

    De Commissie suggereerde vorige week dat er een nieuwe aanbesteding nodig is als een opdracht substantieel wijzigt, maar legde de beslissing bij de Vlaamse regering. Peeters nam geen genoegen met dat antwoord en drong aan op een "finaal overleg" met de Commissie.

    Warboel
    In Terzake hekelde Peeters ook de uitspraken van Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht. Die had afgelopen zondag in De Zevende Dag gezegd dat Vlaanderen van het Oosterweeldossier een "onontwarbaar kluwen" heeft gemaakt. Peeters betreurt de kritiek van De Gucht. Hij zegt dat De Gucht niet de bevoegde commissaris is en dat de liberale commissaris zich beter bezig houdt met andere dossiers, zoals het vrijhandelsakkoord tussen Europa en de Verenigde Staten.

    Morgen houdt het Vlaams Parlement een actualiteitsdebat over het dossier

    20-06-2013 om 14:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizend Antwerpenaren de straat op tegen besparingen

    Duizend Antwerpenaren de straat op tegen besparingen

    Spa en groen zijn echt slechte verliezers ,dit zouden alle burgemeesters ongeacht welke partij moeten doen en durven ,dat heet goed bestuur,trouwens spa en groen ,zetten gewoon zelf buitenspel in 2014 als ze zo door gaan,cd&v ook trouwens....

    Voor sommigen is het nog steeds niet duidelijk, HET GELD IS OP, de gang van zaken zoals die de voorbije tientallen jaren heeft bestaan in ons land bestaat nu niet meer.




    Op de Groenplaats in Antwerpen hebben een duizendtal werknemers, vrijwilligers en sympathisanten van de sociale sector geprotesteerd tegen enkele besparingen die het stadsbestuur doorvoert en de manier waarop die tot stand kwamen. Antwerpen schrapt voor 7 miljoen euro op een totaal van 54 miljoen aan subsidies en convenanten. Vooral kleinere sociale organisaties lijken daar het slachtoffer van te worden.

    Volgens het stadsbestuur kwamen de besparingen tot stand na een grondige analyse en werd niet zomaar met de kaasschaafmethode gewerkt waarbij iedereen evenveel moet inleveren. Heel wat middenveldorganisaties klagen echter dat er nooit overleg is gepleegd.

    "Men zegt dat het vooral een oefening is in efficiëntie, maar dit is een sector waarbij je uitgerekend daarop moeilijk kan besparen. Ons werk houdt nu eenmaal in dat we vaak lange intensieve contacten hebben met mensen die het moeilijk hebben", zegt David de Vaal, directeur van integratiecentrum de8. Zij verliezen 200.000 euro aan subsidies, al krijgen ze er volgens schepen voor Sociale Zaken Liesbeth Homans wel 150.000 euro bij voor het begeleiden van Roma's. De Vaal vindt dat misleidend, aangezien het om een project gaat dat vorig jaar al door Vlaanderen goedgekeurd werd.

    Een aantal kleinere organisaties kregen te horen dat ze helemaal geen werkingsmiddelen meer krijgen van de stad. Daarom moet bijvoorbeeld het Minderhedenforum zijn Antwerpse afdeling sluiten. "Etnisch-culturele minderheden waarderen dat de dialoog gaande wordt gehouden. Die groep vreest nu dat er terug óver hen gesproken wordt, maar niet mét hen", zegt directeur Naima Charkaoui.

    20-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    19-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiscus vult belastingsbrief fout in

    Fiscus vult belastingsbrief fout in

    Hoeveel oudjes hebben ze hier al mee liggen gehad stel ik mij de vraag dan. Ze weten zeer goed wat ze mogen en niet mogen maar, door de strakke besparingen van de regering gaan enkele van die ambtenaren hun boekje te buiten. En weet je wat, probeer maar eens gelijk te krijgen. Voor je het weet ben je nog meer geld kwijt aan beroepskosten. Een advocaat nemen kost je meer dan je terug kan krijgen. Opgelet voor herzieningen, ik heb er eentje gehad , ze laten je zweten tot je kraakt.

    Met hoeveel geld zijn die dieven ondertussen al gaan lopen,triestig....zéér triestig .Ik citeer VB "Geef ons geld terug"



    Belastingplichtigen kunnen maar beter opletten met de vooraf ingevulde belastinggegevens. Wat de fiscus voor u invult, is niet altijd juist of volledig, schrijft de financiële krant De Tijd vandaag.

    Fiscaal advocaat Michel Maus bond gisteren de kat de bel aan op Twitter. De door de fiscus vooraf ingevulde belastingbrief van zijn moeder op Tax-on-web bleek fout. Een fout in het voordeel van de fiscus ten bedrage van 700 euro.

    Volgens advocaat Luc Vanheeswijck van het fiscaal advocatenkantoor Dumon, Sablon & Vanheeswijck is 85 tot 90 procent van de vooraf ingevulde aangiften juist. Het is volgens Vanheeswijck aan de belastingplichtige om na te gaan of wat de fiscus heeft ingevuld, juist is.

    De vraag rijst of, naarmate de vooraf ingevulde belastingaangifte meer ingeburgerd raakt, mensen niet te veel vertrouwen krijgen in het systeem en ervan uitgaan dat wat de fiscus invult, sowieso correct is. Bij de 1,5 miljoen vereenvoudigde aangiften van vorig jaar waren er toch 75.000 belastingplichtigen die de vooraf ingevulde cijfers van de fiscus wijzigden. Dat ging om 5,12 procent van het totaal en is zonder Tax-on-web gerekend, waar jaarlijks ook foutjes in opduiken.

    "We zijn geen big brother en weten niet alles", zegt Francis Adyns, de woordvoerder van de fiscus.

    Maar wat Maus twitterde, is van een andere orde. Daar ging het om gegevens die de fiscus had, maar niet in rekening bracht, waardoor Maus' moeder 700 euro belasting te veel zou betalen. "Dit is het smerige van de zaak. De fiscus had de juiste informatie, maar rekende gewoon te veel aan."

    19-06-2013 om 19:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Franse krant: "Pas op in België voor flitscamera in vuilnisbak"

    Wettelijk moet de politie aangeven dat ze aan het flitsen zijn. indien ze nergens melding maken langs de weg dat ze aan het flitsen zijn, kan je dit voor de rechter brengen.

    Gas boete geven, vuilbak staat in de weg

    Dat is een goede, onrechtmatig verkregen bewijs, daar vuilbakken enkel mogen buiten staan op de dagen van ophaling of zouden we een GAS boete kunnen eisen wegens sluikstorten. Ben benieuwd wat de politierechter zal oordelen als iemand dit voor laat komen.

    Flikken een GAS boete geven wegens te vroeg buitenzetten van afval



    Een Franse krant waarschuwt haar lezers voor een 'flitsende vuilnisbak' in ons land. De camera betrapte al 216 hardrijders in het plaatsje Frasnes-lez-Anvaing in de buurt van Doornik. La Voix du Nord meldt dat het "niet om een grap gaat".

    Nieuw is het niet en de Belgische chauffeurs zijn intussen vertrouwd met het fenomeen. In Frankrijk ligt dat duidelijk anders. De krant waarschuwt haar lezers dan ook voor het nieuwe speeltje van de Belgische gemeente in de buurt van Frankrijk.

    De camera die in een klassieke vuilnisbak langs de weg verstopt zit, weegt ongeveer tachtig kilogram. La Voix du Nord geeft nog aan dat 'vuilnisbakcamera' in 2008 in gebruik genomen werd in de provincie Luxemburg.

    19-06-2013 om 13:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Kan koning wel 21 juli-toespraak houden?’

    ‘Kan koning wel 21 juli-toespraak houden?’
     
    Hij kan best zijn dochter erkennen... hij kan er alleen maar bij winnen. En zijn toespraak wat kan hij daar bij winnen.... och dat is een maat voor niks.
     
    Hij kan dit doen maar de burgers hebben er geen boodschap aan, net zoals zovele jaren van zijn toespraken: spreken om niets te zeggen.

    Archiefbeeld

    Senator Jurgen Ceder (ex-Vlaams Belang) vindt dat koning Albert Delphine Boël als zijn dochter moet erkennen of zich minstens vrijwillig moet onderwerpen aan een DNA-test. Zoniet beschikt hij niet meer over het morele gezag om in zijn jaarlijkse 21 juli-boodschap de mensen ‘de les te spellen’. Ceder wil deze stelling voorleggen aan premier Elio Di Rupo via een mondelinge vraag. Het bureau van de Senaat moet donderdag wel nog beslissen of de vraag ontvankelijk zal zijn.

    Maandag raakte bekend dat Delphine Boël een gerechtelijke procedure is gestart om via een DNA-test erkenning te krijgen als dochter van Koning Albert II. ‘Afgezien van de juridische vraag of deze procedure een grote kans maakt om te slagen, dienen ook morele vragen gesteld te worden, vindt Ceder. Albert II is immers de hoogste gezagsdrager van dit land en werpt zichzelf ook graag op als moreel gezag, in het bijzonder in zijn 21 juli-toespraken. Hij heeft bijgevolg een bijzondere voorbeeldfunctie, aldus nog de senator.

    19-06-2013 om 08:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke rel dreigt door Israëlische reis prins Laurent

    Politieke rel dreigt door Israëlische reis prins Laurent

    Wat is het nu eigenlijk? Reynders gaf toelating, maar volgens Di Rupo is er geen aanvraag binnengekomen? Wat was er oevereengekomen? Moet Laurent het vragen aan de minister van buitenlandse zaken of aan het kabinet van de eerste minister? Een antwoord daarop kan toch niet moeilijk zijn.? Heeft Laurent correct gehandeld en staat hij zelf in voor de kosten van de reis, laat hem dan met rust. Heeft hij de voorwaarden naast zich neergelegd, dan weet hij wat hem te wachten staat: dotatie kwijt.

    Wat een fijn koningshuis hebben we toch , echt om trots op te zijn

    Wat een gezeik ... daar hebben ze dan wel tijd voor maar werkgelegenheid creëren is te moeilijk! Prioriteiten stellen is iets wat onze politiekers niet kunnen. Hun bankrekening spekken op kap van de burger lijkt iets eenvoudiger te gaan

     En zo wordt de aandacht wat afgeleid van de kwestie Albert2 / Delphine Boël.



    Prins Laurent is momenteel in Israël op uitnodiging van de milieuorganisatie Keren Kayemet Le Israël (KKL). Hoewel deze reis aanvankelijk onschuldig leek, dreigt dit volgens de Franstalige krant Le Soir uit te monden in een politieke rel. De KKL is namelijk ook de grootste grondeigenaar van de Joodse staat.



    "KKL, een stichting met een lange geschiedenis, is actief in milieubescherming, heeft de prins uitgenodigd vanwege zijn initiatieven in de milieusector", aldus woordvoerder Michel Malherbe. "Hij zal een symbolische boom planten in een voorstad van Tel Aviv." De woordvoerder kon er echter niet bij zeggen wanneer dat doorgaat en hoelang de reis zal duren.  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) gaf zijn goedkeuring voor de reis. Laurent moet zich wel aan twee voorwaarden houden: het bezoek blijft privé, en hij mag geen enkel politiek contact hebben.



    "Wat voor ons belangrijk is, is dat deze stichting in Israël als respectabel beschouwd wordt", beklemtoont Malherbe. Volgens Le Soir is de organisatie niet zo onschuldig als ze lijkt. De krant noemt de ngo echter "zionistisch" en "onderwerp van kritiek, met name voor de ondoorzichtige financiën". De organisatie hielp ook mee "groene zones te creëren waar vroeger Palestijnse dorpen stonden wier huizen door Israëlische bulldozers zijn platgewalst".



    Sinds de controversiële uitstap van prins Laurent naar Congo in 2011 moet hij toestemming vragen voor hij vertrekt voor professionele en officiële doeleinden. Volgens het kabinet van premier Elio Di Rupo ontving niemand een aanvraag van de vzw Grect, de milieustichting van Laurent.

    19-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Albert wees Delphine aan de telefoon af nadat zij tot haar zestiende bij hem woonde"

    Als Delphine niet zijn echte dochter was, dan zou Koning Albert toch wel de eerste zijn die een DNA test vraagt . En er zouden zeker al een paar klachten ingediend zijn wegens smaad . Die man deugd niet, niet als koning en nog minder als vader

    Als hij de vader is en hij heeft zijn dochter zo slecht behandeld dan moesten ze godverdomme zijn vette koningsballen van tussen zijn enkels rukken en hem op het land uit zetten met heel zijnen stinkenden aangang mee

    "Vreemd genoeg blijft prins Laurent buiten de zaak staan". Inderdaad, want als er nu iemand is die met plezier via een directe injectie een DNA-staal zou leveren, dan is het wel prins Laurent.

    Koning staat ver van het rolmodel dat hij zou moeten zijn. . . Heel de koninklijke familie overigens: . de vele miljarden van 200 jaar graaien staan wel ergens op een offshore account zodat ze hier nog lang konden en kunnen profiteren van dotaties en andere voordelen alle aard. . . Overigens benieuwd wat correcte berekening hiervan zou opbrengen aan de bodemloze schatkist.



    "Koning Albert heeft letterlijk aan de telefoon gebroken met Delphine Boël, zijn onwettige dochter die tot haar zestiende bij hem woonde". Dat zei journalist Mario Danneels tijdens 'De Ochtend'. Nagenoeg alle krantencommentatoren vragen zich af waarom Boël precies nu naar de rechtbank stapt om via een DNA-test het vaderschap van de koning af te dwingen



    Mario Danneels: "Kabinetschef van de koning stelde voor dat Delphine zou verdwijnen"
    "Ik ken haar vooral als bijzonder symapthiek, iemand die met beide voeten in het leven staat", zegt journalist Mario Danneels die in 1999 het bestaan van Delphine Boël, de onwettige dochter van koning Albert, naar buiten bracht. Tijdens 'De Ochtend' verwonderde Danneels zich over het feit dat Boël nu naar de rechtbank stapt om met een DNA-test het vaderschap van de koning af te dwingen.

    "Het is verrassend, vooral omdat Delphine er de laatste jaren vrede mee leek genomen te hebben dat haar vader haar nooit zou erkennen en dat ze hem nooit meer zou zien. Ze is onlangs nog onterfd door Jacques Boël. Dat kan ook een rol spelen. Of ze is gewoon van gedacht veranderd".

    "Ik denk dat we niet mogen vergeten dat Delphine hem tot haar zestiende wel altijd als een vaderfiguur in haar leven had. Albert woonde op dat moment ook echt in bij Sybille en Delphine en niet bij Paola. Van de ene dag op de andere is hij gewoon verdwenen".

    "Ze is natuurlijk gekwetst door wat er gebeurd is. Ze is letterlijk afgewezen geweest door haar vader aan de telefoon. Albert is toen woedend uitgebarsten en heeft geroepen dat hij er niets meer mee te maken wil hebben en dat ze zijn dochter niet is. Delphine antwoordde dat ze de ogen van wijlen koningin Astrid (Alberts moeder) heeft. Toen is hij helemaal ontploft en heeft hij alle contact verbroken. Kabinetschef Jacques van Ypersele de Strihou heeft zelfs voorgesteld dat ze zou verdwijnen, en dat is natuurlijk ook niet in goede aarde gevallen".

    Hilde Sabbe: "Een mooie kans gemist"
    "Een mooie kans. Een mooie kans om al die mooie woorden over samenhorigheid, eendracht en harmonie de klank van waarheid mee te geven". Dat schrijft columniste Hilde Sabbe in Het Laatste Nieuws. Bij Jan Hautekiet stelde ze vanochtend dat er niets erger bestaat dan niet erkend te worden door je verwekker.
    Je kan het interview hier beluisteren.


  • Dephine Boël krijgt steun van buitenechtelijke dochter van Spaanse koning Juan Carlos
  • "Kans op succes is miniem voor Delphine Boël"
  • Boël: Haar quotes over Koning Albert



    De Morgen: "Papa, zie mij graag"
    In De Morgen vraagt Yves Desmet zich af wat de motivatie van Delphine Boël is om nu via gerechtelijke weg de erkenning van het vaderschap van koning Albert af te dwingen. "Mogelijk speelt de erfenis voor een stuk mee, zeker nadat ze door haar stiefvader onterfd is geworden, maar anderzijds is Boël een dame die niet bepaald nooddruftig kan genoemd worden".

    "De meest logische verklaring is die van het hart. De noodkreet 'papa zie mij graag,' die nu al jaren door het hof met een zelden geziene protocollaire hardvochtigheid wordt genegeerd. Of dat een verstandige keuze is, is maar zeer de vraag".

    De Standaard: "De schande komt voort uit de onwil van de patriarch om zijn verantwoordelijkheid te erkennen"
    "In een moderne samenleving heeft iedereen het recht zijn afstamming te kennen", schrijft Bart Sturtewagen in De Standaard. "Desnoods een DNA-test afdwingen, hoort er gewoon bij".

    "De schade die de monarchie lijdt, is niet dat er buiten het officiële paleisgezin ook natuurlijke nakomelingen zijn. De schade, en de schande, komt voort uit de onwil van de patriarch om zijn verantwoordelijkheid te erkennen. Die hardvochtigheid maakt het gesoigneerde plaatje stuk. En dan blijft er niets meer over".



    Het Laatste Nieuws: "Vreemd genoeg blijft prins Laurent buiten de zaak staan"
    "Delphine vernedert koning", titelt Het Laatste Nieuws. De krant plaatst foto's naast elkaar van enerzijds Delphine Boël en anderzijds koning Albert, kroonprins Filip en prinses Astrid en stelt vast dat ze allemaal toch wel heel erg op elkaar lijken. In een apart artikel worden de fysieke kenmerken van eiser en verweerders naast elkaar gelegd.

    In zijn edito vraagt Luc Van der Kelen zich af waarom Delphine de jongste prins niet dagvaardt. "Vreemd genoeg blijft prins Laurent buiten de zaak staan. Heeft dat te maken met de vriendschap tussen de prins en Delphine? Of heeft ze twijfels over de afstamming van Laurent?"

    Het Nieuwsblad: "De koning toont vooral hoe het niet moet"
    Volgens Liesbeth Van Impe reageerde het hof met dichtgeknepen billen op deze nieuwe wending. "Wat overblijft is een vader die weigert zijn dochter te erkennen. Een vader die een vergissing beging, maar intussen al decennia doet alsof de dochter die daar het gevolg van is, zelf de vergissing is. En dat in een tijd dat heel wat Belgen zelf in allerlei ingewikkelde gezinssituaties verzeild geraakt zijn en daar het beste van proberen te maken. De meeste mensen doen dat trouwens met meer waardigheid en respect dan de koning. Moreel gezag? De koning toont vooral hoe het niet moet".



    Gazet Van Antwerpen: "Een vorm van erkenning zou koning Albert gesierd hebben"
    Gazet Van Antwerpen is niet de enige krant die verwijst naar de reactie van wijlen president François Mitterrand van Frankrijk toen hij geconfronteerd werd met een buitenechtelijke dochter.

    "'Et alors?', antwoordde hij. Het was onmiddellijk gedaan met de smeuïge verhaaltjes. Koning Albert had ook beter zo gereageerd. Een vorm van erkenning zou hem gesierd hebben. En is ze niet zijn dochter, dan had hij het gewoon formeel moeten ontkennen"

    De Morgen: "Vraag naar het DNA van Albert is op zich al criminaliserend"
    "Een DNA-test zal Delphine niet helpen aan de erkenning dat koning Albert haar biologische vader is", schrijft Hugo Camps op de voorpagina van De Morgen. "Zelf overtuigt ze ook niet echt met haar late riedel over bloedbanden. Haar hang naar verwantschap lijkt me zakelijker. Wel is de vraag naar het DNA van Albert op zichzelf al criminaliserend

  • 18-06-2013 om 23:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superstorm op komst

    Superstorm op komst

    Superstorm lol, ik denk dat de Amerikanen lachen met onze "superstorm", overdrijven is een vak

    En maar roepen op die hitte,niet komen klagen nu


     


    Met tropische temperaturen rond 30 graden mogen vandaag éindelijk die zomersandalen van onder het stof. Maar hou toch ook een paar rubberlaarzen bij de hand. Onze weervrouw Jill Peeters ziet voor morgen immers hevig onweer in de lucht, een superstorm met Pukkelpop-allures.

    "Vanaf morgennamiddag komen zware rukwinden, hagelstenen en overvloedige neerslag de pret verstoren", waarschuwt ze. "Er kan tot 50 liter per m² vallen." Dat is bijna evenveel als er gemiddeld in een hele maand valt (70 liter per m²). Als de storm over ons land raast, dan zal ze waarschijnlijk voor wateroverlast zorgen. Ook maar al een zwabber voorzien dus.

    MEER DETAILS OVER DE STORM VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS

    18-06-2013 om 10:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter hakt vaders hoofd af na verkrachting

    Dochter hakt vaders hoofd af na verkrachting

    Mijn mening is dat een goede oplossing die man zal dat nooit meer doen en kost ook de gemeenschap niets meer...

    Dochter hakt vaders hoofd af na verkrachting

    In de Westelijke Hooglanden van Papoea-Nieuw-Guinea heeft een 18-jarig meisje het hoofd van haar vader afgehakt nadat hij haar had verkracht. Dat schrijft de Britse krant The Daily Mail.

    Toen vader en dochter alleen thuis waren omdat de moeder met de andere kinderen op bezoek was bij dorpsgenoten, zag de vader zijn kans schoon. Hij verkrachtte zijn dochter verschillende malen op haar kamer en keerde 's morgens terug. Toen knapte er iets bij het meisje en onthoofdde ze haar vader met een groot hakmes.

    Het dorp staat achter het meisje en weigert haar over te leveren aan de politie. De lokale kerkleider, Lucas Kimi, beweert dat de vader verdiende te sterven. Hij krijgt dan ook geen kerkelijke begrafenis.

    In het afgelegen en geïsoleerde Papoea-Nieuw-Guinea doen zulke feiten zich regelmatig voor. Onlangs verstrengde de regering er zelfs de voorwaarden tot de doodstraf, in een poging om deze verontrustende trend een halt toe te roepen.

    18-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    17-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delphine Boël daagt Albert, Filip en Astrid voor rechter

    Delphine Boël daagt Albert, Filip en Astrid voor rechter

    En met terugwerkende kracht dotatie ontvangen. Gelukkig heeft die zelf geen kinderen.

    Ze zal ergens willen erven... trieste soap langs alle kanten. Ze erft dan wel niet van familie Boël, maar van haar moeders kant wel, altijd. En geen dna van Laurent ? Dacht dat deze 2 wel overeenkwamen ? Of is Laurent dan echt geen zoon van onze koning ?...



    Delphine Boël wil bewijzen dat ze de dochter is van koning Albert II. Ze hoopt dat aan te tonen via DNA van haar halfbroer, kroonprins Filip, schrijft de RTBF. Daartoe daagt ze prins Filip en koning Albert voor de rechtbank.



    Boël maakt zich sterk dat een DNA-test kan bewijzen dat prins Filip haar halfbroer is, en dat zij dus wel degelijk de dochter is van onze vorst. Omdat het onmogelijk is dat het staatshoofd zelf wordt opgeroepen door de rechtbank, wil ze prins Filip in de zaak betrekken.

    Boël, die eerder door haar adoptievader Jacques Boël werd onterfd, zou zich beroepen op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, dat natuurlijke kinderen dezelfde rechten toekent als wettelijke kinderen. Volgens die logica kan ze dus aanspraak maken op dezelfde rechten als de andere nakomelingen van koning Albert II. Delphine Boël heeft altijd al gezegd dat ze erkend wil worden door haar natuurlijke vader, het thema komt ook geregeld terug in haar kunstwerken.

    "Bloed verricht mirakels"
    "Ik denk dat het bloed mirakels kan verrichten", verklaarde Delphine Boël enkele maanden geleden tegenover het RTBF-programma 'Sans Chichis'. Weinigen die toen vermoedden dat ze die uitspraak letterlijk bedoelde.

    Vandaag was er een hoorzitting achter gesloten deuren rond de zaak bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. De zaak werd uitgesteld tot 25 juni.

    17-06-2013 om 23:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer senioren hebben een alcoholprobleem

    Steeds meer senioren hebben een alcoholprobleem

    Weeral veralgemenen ! Matig alcoholgebruik kan bij ouderen geen kwaad. Dat bewijzen veel ouderen die lang leven. Maar het probleem is wel dat overmatig gebruik wel schadelijk is. Men moet het probleem voorstellen zoals het is.

    Steeds meer senioren hebben een alcoholprobleem


    Het alcoholverbruik bij ouderen blijft jaar na jaar stijgen. Het aantal 64-plussers in de hulpverlening voor alcohol in Limburg is de laatste twaalf jaar verzevenvoudigd. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Alcohol- en andere Drugsproblemen Limburg (CAD). Daarnaast blijft ook het aantal probleemdrinkers tussen de 55 en 64 jaar stijgen. Toch is de totale groep drinkers moeilijk in kaart te brengen omdat veel mensen niet met hun probleem naar buiten komen.

    Het overmatige gebruik van alcohol op latere leeftijd is niet zonder risico. Op oudere leeftijd is het lichaam veel minder bestand tegen de gevolgen van alcohol. “Op hogere leeftijd zijn de lever en de nieren een stuk van hun functie kwijt”, legt Verrando uit. “De opstapeling van alcohol gaat veel sneller een effect hebben op het lichaam dan bij jonge mensen. Bovendien werkt alcohol ook op de hersenen. Ouderen hebben vaker te kampen met evenwicht- en geheugenstoornis. In combinatie met een extreem giftige stof als alcohol kan dat zware problemen veroorzaken.”

    17-06-2013 om 15:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Van Rompuy blogt

    Eric Van Rompuy blogt "N-VA veroorzaakt polarisatie"

    Eric Van Rompuy heeft de waarschijnlijk de peilingen gezien! Daarom reageert hij waarschijnlijk zo furieus zonder duidelijke argumenten!!! Maar dit zijn we van dit kereltje gewoon hé!

    Eric Van Rompuy is geen Vlaming. Hij is een oude CVP-krokodil en gatlikker van de Franstaligen .

    Eric Van Rompuy , één van de trouwste PS soldaten heeft gesproken !



    "Elke hartelijkheid tussen de partners is totaal verdwenen. Dit heb ik in die 30 jaar Vlaams Parlement nooit meegemaakt en het ligt duidelijk niet aan Kris Peeters". Dat zegt Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) op zijn blog. Coalitiepartner N-VA en diens voorzitter Bart De Wever zoeken volgens Van Rompuy systematisch naar polarisatie. Vooral De Wevers rol in het recente onderwijsdebat heeft het vertrouwen tussen de coalitiepartners aangetast, zegt Van Rompuy.

    Zaterdag zei Bart De Wever dat zijn partij N-VA er alles aan wil doen om na de verkiezingen van volgend jaar op alle niveaus "de macht te nemen". "Daar is het bij De Wever om te doen", reageert Van Rompuy. "BDW wil van de kiezer een mandaat waardoor hij niet langer moet rekening houden noch met de andere Vlaamse partijen noch met de Franstalige partijen die naar de woorden van de nieuwe Vlaamse MP Geert Bourgeois 'maar moeten volgen' als N-VA incontournable wordt op beide niveaus".

    "Na het onderwijsdebat en het optreden van BDW hierin is het vertrouwen tussen de Vlaamse regeringspartijen zwaar ondermijnd en en doet men verder omdat in deze moeilijke tijden Vlaanderen moet bestuurd worden en oplossingen moeten worden gegeven aan de groeiende werkloosheid en de zware economische uitdagingen", zegt de CD&V'er.

    "Nooit was er zoveel partijpolitieke profilering in Vlaanderen. N-VA zoekt op elk thema naar het maatschappelijk conflict en ze wakkeren de tegenstellingen tussen de bevolking aan: is dat het nieuwe Vlaanderen van morgen? Een Vlaanderen van onverdraagzamen? . BDW is groot geworden door de conflicten binnen België, nu zoekt hij systematisch naar polarisatie binnen Vlaanderen. Elk probleem is in zijn ogen een politieke tegenstelling", aldus Van Rompuy.

    17-06-2013 om 11:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA blijft met 35 procent de grootse partij in Vlaanderen

    N-VA blijft met 35 procent de grootse partij in Vlaanderen

    Proficiat voor BDW, tot ergernis van Vanrompuy E. de jakkeraar van de CDNV, al jaren bedriegt hij het Vlaamse volk. Al 35 jaar betaald de Vlaamse gemeenschap 15.000 euro per maand aan die sjoemelaar , maar hij kan het liegen niet laten, hij alleen heeft de waarheid in pacht, Maar na zijn loopbaan als parlementsluiaard, zal hij nog ettelijke miljoenen mee krijgen voor zijn werk.

    Eindelijk. De enigste redding voor dit land. Weg met de traditionele partijen!!



    Als er vandaag federale verkiezingen zouden zijn, blijft de N-VA de grootste partij in Vlaanderen. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van VTM, De Morgen, Le Soir en RTL. De Vlaams-nationalisten klimmen in die steekproef naar 35 procent, meer dan 6 procent hoger dan het verkiezingsresultaat van 2010 en iets hoger dan dezelfde peiling drie maanden geleden. De traditionele partijen blijven ver achterop en dicht bij elkaar. In Wallonië en Brussel blijft de PS de grootste.

    CD&V blijft op de tweede plaats maar haalt met 15,7 procent iets minder dan bij de verkiezingen (17,6%). Eenzelfde beeld bij sp.a, dat met bijna 14 procent net onder de stembusuitslag van 2010 blijft. Open Vld haalt iets meer dan bij de vorige peiling, maar blijft op 13,2 procent. Vlaams Belang zakt onder de tien procent en Groen blijft steken op 7,7 procent. Lijst Dedecker haalt niet eens een procent, de PVDA+ stijgt naar meer dan 3 procent.

    In Wallonië verliest de PS terrein. Met 28,7 procent zit de partij van premier Di Rupo negen procent onder het verkiezingsresultaat. Maar het is niet grote concurrent MR die profiteert. Die blijft op 22 procent. Ook cdH (12,6%) en Ecolo (13%) blijven status quo. De PTB (of PVDA) en een reeks kleine partijtjes profiteren wel van het PS-verlies. De PTB boekt zowat 4,5 procent.

    Eenzelfde beeld in Brussel. De PS blijft er de grootste (24,5%), ondanks verlies. MR en FDF kwamen in 2010 nog samen op, maar zijn nu gescheiden. Hun opgestelde peilingsresulaten (20,9% en 10,1%) komen hoger uit dan hun gezamenlijke verkiezingsresultaat van 2010 (26,6%).

    De peiling werd afgenomen tussen 5 en 11 juni bij ruim 900 mensen in Vlaanderen, ruim 900 mensen in Wallonië en 500 mensen in Brussel.

    17-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    16-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Croo: 'Ik hoop niet dat we voor weken vertrokken zijn'

    De Croo: 'Ik hoop niet dat we voor weken vertrokken zijn'
     
    CD&V-vicepremier Pieter De Crem denkt dat er nog heel wat besparingen mogelijk zijn.

    Die geloofd zijn eigen leugens nog



    Het kernkabinet is zaterdagnamiddag begonnen aan de begrotingscontrole. Volgens Open VLD-vicepremier Alexander De Croo wordt het een ‘moeilijke, maar haalbare’ oefening. CD&V-vicepremier Pieter De Crem denkt dat er nog heel wat besparingen mogelijk zijn. PS-vicepremier Laurette Onkelinx is daar niet zo zeker van, zo had ze gisteren al laten merken.

    Zoals bekend moet de regering dit jaar nog 524 miljoen euro vinden om de begroting op het uitgetekende spoor te houden. Voor de begroting van volgend jaar zou 3,5 miljard euro nodig zijn. Alle vicepremiers lieten verstaan dat ze maatregelen willen nemen die meteen al een effect hebben op de begroting van 2014.

    ‘Deze oefening wordt moeilijk, maar haalbaar’, zei Open VLD-vicepremier en minister van Pensioenen De Croo. 'Ik hoop niet wat we voor weken vertrokken zijn', zo sprak hij zijn wens uit dat de begrotingscontrole niet al te veel tijd in beslag zal nemen.

    Zijn CD&V-collega en minister van Defensie Pieter De Crem vindt dat er nog heel wat bespaard kan worden. ‘Als iedereen had gedaan wat we bij Defensie hebben gedaan, stonden we al verder’, liet hij voor de deur van de Lambertmont optekenen.

    PS-vicepremier Onkelinx vindt dat niet zo evident. ‘Nog veel besparingen mogelijk?’, reageerde ze. ‘Volgend jaar is meer dan drie miljard euro nodig. Dat is gigantisch’. Zoals vrijdag vroeg ze zich af ‘of dat mogelijk is zonder de sociale en economische machine te breken’.

    De topministers zullen zaterdag vooral werkafspraken maken. Vanaf maandag starten de coalitiepartners met bilaterale gesprekken.

    16-06-2013 om 21:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever wil met N-VA in federale regering stappen

    De Wever wil met N-VA in federale regering stappen

    Socialisten zijn volksbedriegers,dat ondertussen de echte economie in dit land kapot gaat zal hun worst wezen,de angstige werknemer draagt graag wat verdoken extra belastingen af en gromt wat bij de zoveelste fabriekssluiting.Straks heeft hier niemand nog een job dankzij de emotionele leugens van de socialisten.

    Doet de NV-a niet mee, dan nemen ze geen verantwoordelijkheid, willen ze meedoen dan worden ze nu al veroordeeld dat het postjespakkers zijn... voor sommigen is het ook nooit goed hé ...



    Bart De Wever wil met zijn partij N-VA na de verkiezingen van 2014 in de federale regering stappen. Het is de eerste keer dat hij dat zo direct zegt, meldt VTM Nieuws vandaag. Uit een peiling van verschillende media bleek eerder dat twee op de drie Vlamingen vindt dat N-VA in de federale regering moet als ze de grootste wordt.

    "Ik ben een van de 65 procent Vlamingen die vindt dat de N-VA in de regering moet en wij gaan er inderdaad alles aan doen in 2014 om op alle niveaus de macht te nemen. Wij willen absoluut in de regering gaan, federaal en Vlaams", aldus De Wever aan VTM Nieuws. "Natuurlijk het woord is aan die andere partijen of ze met de N-VA een regering willen maken, eerst Vlaams en dan samen federaal", klinkt het tot slot.

    16-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    15-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse politie begint volgend jaar met omstreden tasers

    Nederlandse politie begint volgend jaar met omstreden tasers

    De Nederlandse politie zal volgend jaar toch proeven nemen met stroomstootwapens in de basispolitiezorg. Dat vertelde minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten na afloop van de ministerraad. Internationaal is er kritiek op deze 'tasers', maar volgens de minister van de conservatiefliberale VVD zijn die argumenten 'niet valide genoeg' om de proeven niet te ondernemen.

    Er is goed over nagedacht en er wordt 'maximaal zorgvuldig' te werk gegaan, zegt hij. Opstelten ziet de taser als een middel om nog beter te voorkomen dat een agent een vuurwapen trekt.

    Honderden doden
    Het VN-Comité tegen Marteling ziet het ding niet zitten, met name uit vrees voor onverantwoord gebruik, en Amnesty International zou al honderden doden door tasers hebben geteld. Maar Opstelten heeft ook steun vanuit de politie: "Het is niet zomaar de wens van een minister".

    Gezondheidsrisico
    Proeven met stroomstootwapens bij de gewone politie moeten niet worden ondernomen, liet parlementslid Magda Berndsen van de linksliberale oppositiepartij D66 pas nog weten. In een brief aan minister Opstelten verwees ze naar de recente, soortgelijke aanbeveling van het VN-Comité tegen Marteling. Met dit signaal kunnen de proeven toch echt niet, aldus Berndsen. "Het gezondheidsrisico van tasers is zeer groot. Vooral personen met hartproblemen lopen een groot risico. Politie heeft afdoende middelen zoals de wapenstok, een vuurwapen, pepperspray en handboeien", voegde ze toe.

    15-06-2013 om 21:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Producent Fyra eist afname 19 treinen door spoorwegen

    Producent Fyra eist afname 19 treinen door spoorwegen

    Begrijp niet dat men brol gaat kopen in Italie terwijl men in Belgie (Bombardier Brugge) degelijke treinstellen maakt. Blijkbaar zijn de Belgische maffiosi goed bevriend met de Italiaanse en dit ten koste van de eigen werkgelegenheid

    Mochten al die miljoenen "missers" van de Politiekers opgeteld worden klopt hun "begroting " van hier tot aan Timboektoe




    Fyrabouwer AnsaldoBreda eist dat de Belgische en Nederlandse spoorwegen alsnog in totaal 19 Fyratreinen afnemen. Het Italiaanse bedrijf zal de NS en de NMBS in dat verband voor de rechter in Breda slepen. Dat hebben advocaat Hans de Savornin Lohman en Stein van Thiel bevestigd. Het kort geding dient op vrijdag 28 juni om 10.00 uur.

    Volgens De Savornin Lohman zijn voor de levering afspraken gemaakt, maar komen de NS (16 treinen) en de NMBS (3 treinen) die contractuele verplichtingen niet na. Na een reeks van incidenten besloot eind mei eerst de NMBS en kort daarop de Nederlandse Spoorwegen te stoppen met de hogesnelheidstrein Fyra.

    Mankementen
    Beide spoorwegmaatschappijen claimen dat de V250 kampt met allerlei technische mankementen. Bovendien vinden de spoorbedrijven dat AnsaldoBreda geen zicht heeft geboden op oplossingen. De NS wil geen nadere mededelingen doen om haar positie "maximaal te beschermen", zegt een woordvoerder. De NMBS was niet bereikbaar voor commentaar.

    De Nederlandse en Belgische bedrijven bestelden in 2004 al de eerste V250's, die in 2007 in gebruik zouden worden genomen. In 2009 gingen gehuurde locomotieven voor intercityrijtuigen al onder de naam Fyra rijden tussen Amsterdam en Rotterdam. Wegens vertragingen legde de NS in 2010 een claim van 60 miljoen euro neer bij de fabrikant. Het duurde tot 2012 voor de treinen commercieel in gebruik konden worden genomen.

    Kostenplaatje
    NS heeft tot nu toe 120 miljoen euro aan 9 treinen uitgegeven en nog eens 80 miljoen is vastgelegd in een bankgarantie. "De betalingen gaan in tranches. Een trein kost ongeveer 20 miljoen euro. Sommige zijn volledig betaald, andere voor een gedeelte", legt een woordvoerder van de NS uit.

    Het enige dat hij nu kwijt wil over de kwestie is dat de NS "haar in- en externe juridische experts opdracht heeft gegeven om de juridische en financiële afwikkeling met AnsaldoBreda voor te bereiden". De NS wil geen nadere mededelingen doen, om haar positie "maximaal te beschermen", zegt een woordvoerder. Ook bij de NMBS wou de woordvoerder geen commentaar kwijt nu de juridische procedures lopen.

    15-06-2013 om 16:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van den Bossche vraagt boze Peumans

    Van den Bossche vraagt boze Peumans "hoofd koel te houden"

    De windmolen projecten van de keizer moeten van iets betaald geraken,na ordinaire graaiers ,zijn de sossen ordinaire dieven van de burger geworden,heel limburg zijn ze aan het kapot maken en limburg niet alleen

    En gelijk heeft Peumans ,we moeten nu niet meer betalen om dat de rest van Vlaanderen te duur is.De lonen liggen hier zoal lager.En waar zijn die bomen wat ze hier gesnoeid hebben voor bouwgronden in Limburg voor Vlaanderen ik zie ze nergens maar wij kunnen ze wel gaan dokken.



    Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans is boos op Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche en Vlaams minister-president Kris Peeters. Volgens Peumans worden de Limburgers "onrechtvaardig" behandeld in de afspraken die gemaakt zijn met distributienetbeheerders Eandis en Infrax. Minister Van den Bossche vraagt Peumans "het hoofd koel te houden".

    De distributienettarieven in Vlaanderen schommelen sterk. Dat heeft onder meer te maken met de regio waar men woont en de hoeveelheid zonnepanelen in die regio. Die hebben namelijk een impact op de openbaredienstverplichtingen (ODV's) die de Vlaamse overheid aan de netbeheerders oplegt. Bedoeling is dat de twee grote spelers Eandis en Infrax die kosten gaan 'solidariseren'.

    Maar volgens Vlaams parlementsvoorzitter en Limburger Jan Peumans dreigen de Limburgers "onrechtvaardig" behandeld te worden. De Limburgse gemeenten vallen onder Infrax. En Infrax zou volgens Peumans na 2016 blijven zitten met een berg niet-gesolidariseerde kosten. Peumans baseert zich daarvoor op een conceptnota van de hand van Vlaams minister-president Kris Peeters en Vlaams energieminister Freya Van den Bossche. "Een modaal gezin zal na 2016 minstens 50 euro meer moeten betalen dan andere Vlaamse gezinnen en voor een kleine zelfstandige is dit zelfs 500 euro", aldus Peumans.

    Onrechtvaardig
    "Ik pik dit niet en eis dat Peeters en Van den Bossche de Limburgse consumenten rechtvaardig behandelen", klinkt het fors. "Waarom moet een Limburger meer betalen dan andere Vlamingen voor het beleid dat Freya Van den Bossche aan heel Vlaanderen heeft opgelegd."

    Van den Bossche blijft kalm onder de frontale aanval van Peumans: "De Vlaamse regering heeft op 30 april al beslist dat de solidarisering er komt, in het kader van een bredere hervorming van het netbeheer. Daar zijn ook duidelijke afspraken over gemaakt met Eandis en Infrax. Als iedereen zich eraan houdt, kunnen de gesprekken om de principeafspraken te concretiseren snel worden gestart. Ik roep daarom iedereen, ook Jan Peumans, op het hoofd koel te houden."

    15-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!