Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    26-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Gsm onbewaakt opladen is levensgevaarlijk’

    ‘Gsm onbewaakt opladen is levensgevaarlijk’



    Als je leven je lief is, doe je er goed aan om wakker te zijn wanneer je gsm oplaadt. Dat blijkt uit een advies van de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC). ‘Er zijn gsm’s die ’s nachts vonken produceren en er is dus risico op brand.’

    Gsm’s die tijdens het opladen plots ontploffen of vonken produceren, zijn niet zo zeldzaam als we denken, zegt Scott Wolfson van het CPSC. ‘Het is daarom verstandig dat je altijd in de buurt bent en zeker niet slaapt wanneer je je telefoon laat opladen.’

    Het advies komt er nadat de gsm van een Amerikaanse scholier plots in zijn zak ontplofte.

    Dit zijn volgens CPSC de zaken die je het best kan doen om het brandgevaar tot een minimum te beperken:

    - Je smartphone laten vallen is nooit een goed idee. Daardoor kunnen er defecten ontstaan aan de batterij.

    - Hitte moet je vermijden. Hou je toestel er altijd zo ver mogelijk van weg.

    - Hou je toestel en vooral de batterij ver weg van metalen voorwerpen.

    - Als je batterij ooit nat geweest is, is er een verhoogd risico op problemen.

    - Let op met de lader die je gebruikt. Heel goedkope laders of exemplaren die niet speciaal voor jouw toestel gemaakt zijn, houden risico’s in.

    26-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    25-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal snelheidsovertredingen meer dan verdubbeld in vijf jaar

    Aantal snelheidsovertredingen meer dan verdubbeld in vijf jaar

    Hoe lang gaat de Vlaamse overheid nog doorgaan met het pesten van automobilisten? Op vele plaatsen zijn de snelheidslimieten belachelijk of is de toegevoegde waarde van de automatische robotten nihil, omdat zich geen veiligheidsprobleem stelt.

    Kort samengevat, men besteed meer tijd aan snelheidsovertredingen dan aan criminaliteit. Maar ja, dat brengt geld in het laatje.




    Het aantal snelheidsovertredingen is in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld, zo blijkt uit het jaarverslag van de federale politie dat vandaag is bekendgemaakt. In 2008 waren er 557.818 vaststellingen van snelheidsovertredingen, in 2010 waren het er 807.823 en vorig jaar, in 2012, stond de teller op 1.243.490. Een en ander heeft te maken met de digitalisering van de vaststellingen.

    Het aantal manuren voor snelheidscontroles is gedaald van 66.535 in 2011 naar 60.422 in 2012. Het aantal camera-uren dat snelheidsovertredingen vastlegde, is daarentegen gestegen van 92.527 naar 199.427.

    "Ook in 2012 zijn nog 653.043 van de snelheidsovertredingen vastgesteld met mobiele camera's", zegt Michaël Jonniaux, directeur van de federale wegpolitie. "Maar elk uur controle met een mobiele camera in een flitsauto kost ook een uur aan administratie in het opstellen van pv's. Gaandeweg zijn er de semi-mobiele camera's aan wegwerkzaamheden en de trajectcontroles bijgekomen. De gegevens daarvan worden - samen met de digitale gegevens van de vaste camera's - supersnel verwerkt in de drie verwerkingscentra in Antwerpen, Gent en Namen."

    Momenteel zijn er nog negen analoge camera's in gebruik in het flitspark van de federale politie, maar die worden binnenkort vervangen door digitale camera's.

    Wat de verkeersslachtoffers betreft, laat het jaarverslag van 2012 volgende evoluties zien: het aantal dodelijke verkeersslachtoffers daalde van 131 in 2011 naar 118 in 2012. Het aantal zwaargewonden daalde van 1.125 naar 570, maar het aantal lichtgewonden steeg dan weer van 4.714 naar 4.933.

    25-06-2013 om 22:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kust bibbert voor rampzomer

    Kust bibbert voor rampzomer
     
    Het is crisis voor velen en dat is waar je het meest en snelst kunt op besparen thuis blijven!!!!!en wat de prijzen in de horeca betreft : het word gewoon voor de meeste gewoon veel te duur !!!!!!
     
    Ik heb nog nergens een site gevonden waarop ik last minute een appartement aan zee kan huren. Overal ter wereld worden hotelkamers die niet geboekt zijn aan goedkopere prijzen aangeboden. Overal, behalve aan de Vlaamse kust.

    Zo kort voor de start van de vakantie staan nog opvallend veel appartementen te huur.

    KNOKKE-HEIST/BLANKENBERGE/OOSTENDE - De toeristische sector aan de kust vreest voor een rampzomer. Het aantal boekingen voor huurappartementen en studio’s ligt vijftien procent lager dan vorig jaar, bij hotelkamers loopt dat op tot een kwart. ‘De vooruitzichten zijn zelden zo slecht geweest. We hebben echt snel zon nodig.’

    ‘Het ziet er slecht uit en de achterstand in de boekingen is niet meer op te halen.’ Dirk Coelus, de voorzitter van de beroepsvereniging van de vastgoedmakelaars aan zee (CIB Kust), ziet de zomer van 2013 somber in.

    ‘Tegenover vorig jaar liggen de boekingen om een appartement, studio of huis te huren in juli 10 tot 15 procent lager’, zegt hij. ‘En 2012 lag al 15 procent lager dan het jaar dáárvoor. In twee jaar tijd komen we zo tot een daling van 25 tot 30 procent. Dat is een zeer forse achteruitgang.’

    Het snertweer lijkt daar de belangrijkste reden voor: vorig jaar was het weer in juli dramatisch en na een slechte lente dit jaar lijkt er ook nu niet meteen zomers weer in aantocht. Al denken de vastgoedmakelaars toch vooral dat de economische crisis een belangrijke rol speelt.

    ‘We voelen dat onze klanten de broeksriem aanhalen’, zegt Coelus. ‘Het is niet alleen de Belgische kust die afziet: ook aan de Côte d’Azur voelen ze de crisis. Mensen besparen op hun vakantiebudget. En vakantie aan de eigen kust is sowieso niet de hoofdvakantie van de Vlaming, dus die wordt al eens vaker afgezegd of ingekort.

    25-06-2013 om 13:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrestant in Alpenmoorden is broer van slachtoffer

    Arrestant in Alpenmoorden is broer van slachtoffer

    Toch een fraai staaltje samenwerking tussen de Franse en Engelse politiediensten. Proficiat.

    Altijd eerst in de familie zoeken, want bij moorden is het nogal dikwijls daar dat het zit (een waanzinnig hoog percentage. Je kan je kinderen beter leren dat ze met vreemden moeten meegaan en nooit met bekenden, want dan lopen ze statistisch gezien minder risico).



    In het Engelse graafschap Surrey is een 54-jarige man gearresteerd in de zaak van de viervoudige moord van september vorig jaar in de Franse Alpen nabij Annecy. Dat meldt de BBC. Volgens SkyNews heeft de politie bevestigd dat de arrestant Zaid al-Hilli, broer van gezinshoofd Saad al-Hilli, is.

    De arrestatie gebeurde omstreeks 08.30 uur Belgische tijd. Ze was vooraf gepland en het resultaat van het lopend onderzoek.

    Zaid al-Hilli heeft destijds ontkend in onmin met zijn broer te leven.

    Op 5 september 2012 werden de Britse Irakees Saad al-Hilli, zijn echtgenote en zijn schoonmoeder doodgeschoten in hun BMW, terwijl een voorbijkomende fietser hetzelfde lot onderging. De twee dochters uit het gezin raakten zwaargewond bij de mysterieuze schietpartij.

    De 54-jarige man werd vandaag gearresteerd in Chessington en wordt beschuldigd van samenzwering in het moordcomplot.

    Vorige maand deed de politie van Surrey een oproep om een wagen te helpen traceren die bij de plaats van de moorden was gesignaleerd. Het ging om een terreinwagen met Britse nummerplaat die twintig minuten voor de moordpartij werd gezien in Chevaline.

    De politie verklaarde toen ook dat onderzoeksteams uit Surrey en Sussex nauw samenwerkten met hun Franse collega's en dat er "een aantal onderzoekspistes" in Groot-Brittannië liep.

    25-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    24-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorwaardelijke celstraf voor uitbater rokerscafé in Ieper

    Voorwaardelijke celstraf voor uitbater rokerscafé in Ieper

    Het feit dat er in veel café's nog gerookt wordt bewijst dat er helemaal geen groot draagvlak is/was voor een totaal rookverbod. Een sticker op de deur: roken toegelaten of roken niet toegelaten en iedereen is content, toch ? Hoe hypocriet ben je als regering als je enerzijds "hoopt" 2.5 miljard uit tabakaccijnzen binnen te halen en anderzijds een rookverbod invoert "omdat Europa dat vraagt" ?

    Ja de meesten dachten dat de kroegen zich gingen vullen met de niet rokers die zo hard riepen dat ze nooit op cafe konden gaan .nu is er een rookverbod en wie was er niet. deze hard roepende niet roker. . dus laat de cafe bazen gewoon vrij in het runnen van een rook cafe of een niet rokers cafe dan kunnen de mensen kiezen




    Een Ieperse cafébaas is door de correctionele rechtbank van Ieper bij verstek veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en een geldboete van 750 euro. De man stond terecht omdat hij verschillende inbreuken pleegde tegen het rookverbod.

    Guido D. stuurde vorige maand zijn kat naar de rechtbank toen hij zich moest verantwoorden voor het negeren van het rookverbod in zijn zaak. Omdat hij zelf een fervent roker is, plaatste Guido D. ook asbakken op de tafels in zijn café. Volgens de openbaar aanklager zet hij zijn cliënteel daardoor aan tot roken, of laat hij alleszins uitschijnen dat er mag gerookt worden in de zaak. In een verklaring legde de Ieperse cafébaas uit dat de omzet van zijn café steeg als hij het roken toeliet.

    24-06-2013 om 20:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder geboortes, meer kleuters in 2012

    Minder geboortes, meer kleuters in 2012

    Veel kinderen hebben is dan ook weggelegd voor de betere famillies die er een nanny op kunnen nahouden...

    Eindelijk zou ik zeggen.Lopen hier al met een paar miljard teveel op de aarde. Moet m'n ontmoedigen.Afschaffen kindergeld enz.Geloof maar niet dat de kindjes van u later voor je gaan zorgen.Is een beetje naief. Heb het genoeg gezien in het rusthuis van m'n moeder. De directeur gaf me bijna 100 % gelijk.



    Het aantal geboortes in Vlaanderen is in 2012 voor het tweede jaar op rij gedaald, en dit zowel bij Belgische als niet-Belgische moeders. Toch is de groep jonge kinderen in de laatste tien jaar niet meer zo groot geweest als nu. Dat wil zeggen dat de kinderopvangcrisis niet meteen opgelost zal zijn. Ook opvallend: het aantal gezinnen met een derde kind stijgt. Dat blijkt uit het rapport 'Het Kind in Vlaanderen 2012' van Kind en Gezin.

    In 2012 werden 69.446 kinderen geboren in Vlaanderen. Dat zijn er 863 minder dan in 2011 (70.319), of een daling van 1,2 procent.

    Minder dan 70.000
    Volgens Kind en Gezin komt het aantal geboortes daarmee voor het eerst sinds 2007 weer onder de 70.000 te liggen. Andere cijfers weerleggen dat: het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE) telde vorig jaar bijvoorbeeld 69.605 geboortes.

    Vruchtbaarheid
    Vrouwen stellen de zwangerschap steeds vaker (en langer uit): niet alleen twintigers, ook jonge dertigers starten met het stichten van een gezin. De vruchtbaarheid van de jongste vrouwen bereikt daarmee een dieptepunt, die van vrouwen boven 35 blijft wel stijgen.

    Dat wil echter niet zeggen dat de gezinnen kleiner zijn, want meer en meer gezinnen met kinderen kiezen voor een derde kind. Dat betekent wel dat meer vrouwen kinderloos blijven.

    Andere nationaliteiten
    Gemiddeld had een Vlaamse vrouw in 2012 1,72 kinderen. Niet-Belgische vrouwen hebben nog altijd meer kinderen (2,75) dan een Belgische vrouw (1,61), maar ook bij hen daalt de vruchtbaarheid.

    Een kwart van de kinderen in Vlaanderen wordt geboren uit een moeder die bij haar geboorte niet de Belgische nationaliteit had. In Antwerpen is dat aantal het grootst (33,2 procent). De drie meest voorkomende nationaliteiten zijn Marokkaans (4,9 procent), Turks (2,5 procent) en Nederlands (1,9 procent).

    Bij een kwart van de gezinnen is Nederlands niet de moedertaal. Zo'n 5 procent spreekt Frans, vier procent Arabisch en drie procent Turks.


    Veel kleuters
    Als gevolg van de sterke geboortecijfers tussen 2003 en 2010 is de groep jonge kinderen (3 tot 12 jaar) het grootst sinds tien jaar. Vooral het aantal kleuters is sterk gestegen (2,7 procent), de groep 6- tot 12-jarigen nam toe met 1 procent. In het totaal is de groep jonge kinderen gegroeid met 9.572.

    Dat er minder geboorten geregistreerd zijn vorig jaar, betekent dus niet dat de nood aan kinderopvang en onderwijs niet nog enkele jaren zal blijven groeien.

    Gezinssituatie
    *Taal
    Drie op vier Vlaamse kinderen groeien op in een gezin met Nederlands als voertaal, een procent minder dan in 2012. Frans (5 procent), Arabisch (4 procent) en Turks (3 procent) zijn de belangrijkste andere talen die een moeder met haar kinderen praat.

    *Relatie
    Twee op drie kinderen groeit op bij gehuwde ouders (-3 procent). Tien procent woont bij een alleenstaande mama, 1,5 procent bij een alleenstaande papa.

    *Werk
    88,8 procent van de kinderen leeft in een gezin met minstens één werkende ouder. Bij 3,7 procent werkt geen enkele ouder, bij bijna 7 procent is het niet vast te stellen of de ouders werken.

    *Armoede
    De kansarmoede-index is algemeen gestegen van 9,75 naar 10,45 procent en is gebaseerd op registraties van wijkverpleegkundigen die zoeken naar signalen van kansarmoede. Antwerpen en Limburg scoren hier het hoogst (respectievelijk 13,4 en 11 procent), net als niet-Belgische moeders (28,4 procent).

    Minder wiegendood, weinig borstvoeding
    Gelukkig is er ook goed nieuws: de thuissituatie is veiliger geworden. Minder kinderen stierven door een ongeval, en ook het aantal gevallen van wiegendood is gedaald: 16 in 2010 tegenover 20 in 2009.

    Niet-Belgische moeders geven vaker borstvoeding dan Belgische moeders (70 versus 63 procent), al is er wel een groot verschil naar kansarmoede. 35 procent kansarme moeders geeft borstvoeding tegenover 61 procent niet-kansarme moeders. Deze cijfers zijn gemeten op dag 6 na de geboorte

    24-06-2013 om 13:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean Lambrecks zoekt maar vindt Michelle Martin niet in Malonne

    Jean Lambrecks zoekt maar vindt Michelle Martin niet in Malonne

    Jean Lambrecks zoekt maar vindt Michelle Martin niet in Malonne

    Sinds Jean Lambrecks twee keer 20 euro op zijn rekening kreeg gestort van Michelle Martin, is de ex van Dutroux opnieuw in een mediastorm terechtgekomen. Zo zou ze het klooster van Malonne alweer verlaten hebben.

    Zijn slaap heeft vader Lambrecks er niet voor gelaten, maar toch wilde hij het voorbije weekend zelf checken wat er van dat gerucht is. En wat blijkt? De clarissen spreken sussende taal, maar verder blijkt uit niets dat Martin er wel nog is.

    Lees het volledige verhaal vandaag in uw krant.

    24-06-2013 om 08:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    23-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbluffend: injectie met hiv geneest Emma's leukemie

    Verbluffend: injectie met hiv geneest Emma's leukemie

    Bij het lezen van dit relaas krijg ik kippenvel en staan de tranen in mijn ogen. eindelijk eens goed en positief nieuws!!!!!!!!!! . . hartelijk proficiat aan dit team artsen. hopelijk worden ze niet uitgebuit door de politiek die hun tijd met onbenulligheden doorbrengen!!!

    Eindelijk nog eens goed nieuws. Steun deze superartsen ipv geld in strijdlustige ontwikkelingslanden te pompen

     

    video Wat je hierboven kan zien, is hoe een team artsen van een kinderkliniek in het Amerikaanse Philadelphia de zevenjarige Emma injecteren met een dodelijk virus, hiv. Op die manier slaagden ze erin de leukemie, die bij Emma in een terminale fase was, te genezen.

    Immunoloog Carl June bereikt verbluffende resultaten met deze baanbrekende behandeling waarbij gemodificeerde hiv-cellen met succes de kankercellen bestrijden.

    Het onderzoek van June werd het onderwerp van de documentaire 'Fire with Fire', geregisseerd door oscarwinnaar Ross Kauffman.

    Proefkonijn
    De docu is het verhaal van Emma Whitehead, een meisje van zeven met leukemie. Emma was de eerste patiënt die door het team van June met deze nieuwe techniek werd behandeld. In essentie slaagt het hiv-virus erin het immuunsysteem aan te sporen om de kankercellen te doden.

    Hopen op een mirakel
    Behandelend arts Stephan Grupp: "De patiënten die we op deze manier behandelen, hebben geen andere optie meer. Helaas zijn ze terminaal. Emma's leukemie is twee keer teruggekomen, maar zij bleef er heel kalm bij. Haar ouders hoopten op een mirakel".

    De afweercellen van de patiënt worden besmet met een virus waardoor die cellen genetisch gewijzigd worden zodat ze reageren tegen de kankercellen. Uitgerekend het gemodificeerd hiv-virus wordt daarvoor gebruikt. Samengevat: gezonde cellen worden met hiv besmet om die cellen te helpen de kanker te bestrijden.

    Immuunsysteem herprogrammeren
    Het hiv-virus is echter zodanig gemanipuleerd dat het geen aids meer kan veroorzaken. Het virus is echter wel in staat het immunsysteem op danige wijze te herprogrammeren dat het de kankercellen begint aan te vallen. Die gewijzigde cellen noemen de onderzoekers 'seriemoordenaarscellen'. Elke cel kan meer dan duizend tumorcellen doden.

    Dat kankers effectief worden bestreden met dergelijke nieuwe behandelingen, is heel uitzonderlijk. Daarom moeten artsen de familieleden van de patiënten telkens heel duidelijk maken dat het ook kan mislukken.

    Enkele dagen nadat Emma haar afweercelbehandeling had gekregen, werd ze heel ziek. Ze kreeg koorts, ademhalingsmoeilijkheden en problemen met de bloeddruk. Ze stond vlak bij de dood.

    Maar plots begonnen de afweercellen te groeien en begonnen die de kankercellen te bekampen. Binnen enkele uren was haar koorts weg. "Het leek wel de kalmte na de storm", getuigt één van de artsen. "De wolken trokken weg. Emma werd wakker en de leukemie was verdwenen".

    Emma overleefde en leidt een normaal leven. Het team van dokter Juni blijft nooit eerder geziene resultaten boeken.

    Amerikaanse oncologen maakten dit weekend het succes van die immuuntherapie openbaar op een internationaal congres. Hun werkwijze was al bekend: vorig jaar beschreven ze in een vakblad de gunstige resultaten bij de eerste drie patiënten. Nieuw is dat nu voor het eerst een kind is genezen én dat de twee eerste patiënten twee jaar na de behandeling nog steeds kankervrij zijn. Drie van de twaalf behandelde patiënten hadden er geen baat bij.

    De documentaire 'Fire with Fire' moet dienen als bewustzijnscampagne voor wat volgens onderzoekers het begin van een belangrijke vooruitgang in de bestrijding van kanker kan betekenen.

    23-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (19)
    22-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeding in België 10 procent duurder dan gemiddeld in EU

    Voeding in België 10 procent duurder dan gemiddeld in EU

    Ze vergeten dat we veel minder verdienen door onze hoge belastingen zelfs op uitkeringen is de belasting druk zo hoog dat je er je huur niet meer van kan betalen !!! logisch dat we over de grens gaan winkelen het is allemaal de schuld van de politiek die denkt niet aan de hard werkende mens en is alle voeling kwijt met de realiteit

    Dat krijg je nu eenmaal als we al onze ministers, staatssecretarissen en andere asielzoekers moeten onderhouden. En denk maar niet dat er daar één in z'n eigen vet gaat snijden.



    De prijzen voor voeding en niet-alcoholische dranken liggen in België 10 procent hoger dan het gemiddelde in de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers die het statistiekbureau Eurostat vandaag publiceerde. Voor alcohol en tabak is de consument in België dan weer iets goedkoper af dan gemiddeld.

    Eurostat vergeleek het prijspeil van een mandje producten over de hele Europese Unie. Denemarken blijkt het duurste land te zijn voor voeding en niet-alcoholische dranken, de prijs stijgt er 43 procent boven het gemiddelde uit. Het goedkoopst waren de producten in Polen, dat op 61 procent van het EU-gemiddelde zit.

    In Nederland zitten de voedingprijzen 4 procent onder het EU-gemiddelde, in tegenstelling tot Duitsland en Frankrijk die respectievelijk 6 en 9 procent boven het gemiddelde uitkomen. Deze drie buurlanden zijn dus goedkoper dan België. Luxemburg is wel nog een stukje duurder, met prijzen 16 procent boven het EU-gemiddelde.

    Voor alcohol en tabak ziet het er anders uit. Alcohol is in België 3 procent goedkoper dan gemiddeld in de Europese Unie, en tabak 5 procent. Alcoholische dranken zijn het goedkoopst in Bulgarije (67 procent van EU-gemiddelde) en Roemenië (75 procent van EU-gemiddelde). De alcoholdrinker die krap bij kas zit, mijdt best Finland (prijzen 75 procent boven EU-gemiddelde) en Ierland (62 procent boven EU-gemiddelde).

    De prijzen voor tabak zijn het laagst in Hongarije (52 procent van EU-gemiddelde), Litouwen (55 procent van EU-gemiddelde). In de duurste landen betaalt de roker volgens Eurostat bijna vier keer meer voor zijn rookwaar. Het gaat om Ierland (99 procent boven EU-gemiddelde) en het Verenigd Koninkrijk (94 procent boven EU-gemiddelde).

    22-06-2013 om 21:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Vlaming op tien leeft in armoede

    Een Vlaming op tien leeft in armoede

    Tja resultaat van 30 jaar kaviaarsoscialisme en binnen 5 jaar ist 4 op 10

    yep, ondertussen is er jaarlijks voor 28 miljard fraude en zwartwerk.



    Het Netwerk tegen Armoede blaast tien kaarsen uit, maar de balans van tien jaar armoedbeleid is volgens de organisatie niet positief: "De armoede is de voorbije tien jaar niet gedaald. Een op de tien Vlamingen leeft in armoede, een cijfer dat al jaren stagneert. De kinderarmoede is in tien jaar tijd zelfs verdubbeld en ligt nu ook op bijna 10 procent."

    De Vlaamse regering riep armoedebestrijding uit als absolute topprioriteit, zegt het netwerk. Vandaag is die belofte echter nog veel te weinig in concrete maatregelen omgezet, klaagt de organisatie.

    "De deadline voor 43.000 bijkomende sociale woningen is verschoven van 2020 naar 2023. De huurpremie is er ondertussen, maar alleen voor wie al vijf jaar wacht op een sociale woning. We blijven wachten op budget voor versterking en uitbreiding van de wijkgezondheidscentra, en de automatische toekenning van de schooltoelage is doorgeschoven naar schooljaar 2014-2015 en dus naar de volgende Vlaamse regering."

    Conclusie, aldus de organisatie; "De tiende verjaardag van het Armoededecreet biedt weinig reden tot vieren". Het Netwerk tegen Armoede en zijn verenigingen willen daarom een kritische luis in de pels blijven van het beleid, zowel lokaal als Vlaams. "Het is meer dan nodig."

    22-06-2013 om 14:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Laurent: "Ik word al 25 jaar in diskrediet gebracht"

    Ik ben geen koningsgezinde,maar het lijkt mij dat Laurent zo een beetje de zondebok,het zwarte schaap is van de familie. Elke voet die hij verzet is verkeerd. Gewoonweg belachelijk

    Het is waar manneke, ze hebben een pik op u ! ocharmkes, de sukkelaar toch. Het leven kan hard zijn.

    Nu begrijp ik dat er nog zo weinig bomen in Vlaanderen staan, zagen dat ze in Vlaanderen kunnen, zagen...

    Arme sukkelaar, ik heb de tranen in mijn ogen. Mijn raad : verzaak aan je dotatie, stroop je mouwen op en begin te werken. Misschien eerst een stiel leren



    Prins Laurent laat in een reactie op de heisa rond zijn bezoek aan Israël weten dat hij "met spijt nog maar eens vastgesteld heeft dat elk door hem ondernomen project of reis op een bepaalde manier wordt geïnterpreteerd". Daardoor ziet hij zichzelf "sinds 25 jaar in diskrediet gebracht bij zijn gastheren door bepaalde personen die niet noodzakelijk door het staatsbelang gemotiveerd zijn". Met de mededeling zegt Laurent de feiten te willen uitleggen "zoals ze zich hebben voorgedaan".



    "De Prins werd uitgenodigd in Israël om uit de handen van de KKL (het Joods Nationaal Fonds, red.) een prijs te ontvangen ter ere van het werk dat hij al 20 jaar in de sector van het milieu en in specifieke sectoren uitvoert", zegt Laurent. Hij verwijst naar "de gediversifieerde bosbouw in de agro-sylvo-pastorale sector en de bouw en de renovatie van historisch vastgoed op basis van een vernieuwend concept van hernieuwbare energie en energetische efficiëntie." Laurent zegt in dit domein een voorloper te zijn.

    Als blijk van dank aan de KKL heeft Laurent aanvaard een boom te planten in het Belgische bos, in de buurt van Jeruzalem. "Elke geplante boom verbetert het lokale ecosysteem, maar ook het globale ecosysteem", klinkt het.

    Laurent vindt het niet kunnen dat de personen die hem in diskrediet brengen nooit "de acties verrechtvaardigen om de initiatieven van de prins te destabiliseren". De prins vindt dat zij "door zogenaamde problemen op te werpen het werk van vele personen met goede wil verminken". Hij haalt aan dat hij "joden, Arabieren en christenen ontmoette die in perfecte harmonie samenwerken maar van wie het werk systematisch genegeerd wordt door diegenen die denken dat ze in de normale en transparante activiteiten van de Prins in het buitenland moeten interfereren".

    22-06-2013 om 01:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    21-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Er is geen goesting om te werken. Omdat het zonder ook kan'

    'Er is geen goesting om te werken. Omdat het zonder ook kan'
     
    Deze heer heeft wel gelijk,er staan duizende jobs open die niemand wil doen omdat ze met te stempelen bijna evenveel verdienen als met te gaan werken met dank aan onze politiekers. Voorbeeld nemen aan andere landen en stempelen beperken tot één of twee jaar.
     
    Mr ' De Nul ' uw naam zegt meer dan genoeg. Het is gemakkelijk een grote bek open te zetten als je vet betaald wordt om op je luie pens te zitten, je hebt voor ietwat gelijk nl dat er wel zijn die niet willen werken, dat is wel zo, maar veel mensen die WILLEN werken geraken aan geen werk, en moest de regering wat minder de mensen uitpersen zou voor degenen die niet willen werken misschien wel hun mening kunnen

    Jan De Nul

    Topondernemer Jan De Nul heeft tijdens de uitreiking van de Trends HR-Manager van het jaar snoeihard uitgehaald naar onze politici. Ook de Belgen die niet werken moesten het ontgelden. ‘Er is gewoon geen goesting om te werken. Omdat het zonder ook kan’, aldus De Nul.

    De toespraak van De Nul droegt de titel ‘Moeder, waarom werken wij’. De Nul hekelde onder meer het feit dat er zoveel systemen zijn opgebouwd om betaald te worden zonder werken. Volgens De Nul hebben 6,1 miljoen Belgen de leeftijd om te werken, maar werken er slechts 3,1 miljoen. ‘Er is gewoon geen goesting om te werken. Omdat het zonder werken ook kan’.

    ‘We mogen niet vergeten dat die 3,1 miljoen mensen die wel werken, 8 miljoen anderen die niet werken, moeten onderhouden. Politici mogen doen wat ze willen, maar die 3 miljoen zullen nooit tevreden zijn,’ aldus De Nul.

    Volgens De Nul neemt de verschillende regering geen enkele strucurele maatregel om de komende generatie perspectief te geven. De oplossing bestaat er volgens De Nul uit de 6,1 miljoen Belgen doen werken, de overheid af te bouwen en alle prepensioenen te stoppen. ‘Als je een half miljoen mensen aan het werk kan zetten, heb je een half miljoen mensen meer die bijdragen, maar vooral een half miljoen minder uitkeringen.

    21-06-2013 om 20:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwijd 1 op 3 vrouwen slachtoffer van geweld

    Wereldwijd 1 op 3 vrouwen slachtoffer van geweld

    Cijfers liggen erg hoog en op verschillende plaatsen in de wereld is nog serieus wat werk voor de boeg. Deze vrouwen verdienen dit niet. Gelijkheid zou de norm moeten zijn. . . Wat België zelf betreft zie ik zelf geen indicaties dat vrouwen in het algemeen slecht worden behandeld. Want hoeveel mannen liggen thuis gewoon onder de sloef? Hoeveel worden gekleineerd? Da's typisch het wapen van de vrouw want fysiek kunnen ze het niet halen. Zoiets is natuurlijk niet zichtbaar; een blauw oog wel.

    Veel mannen zijn gefrustreerd.Wat doe je er aan?



    Wereldwijd werd 35 procent van alle vrouwen van 15 jaar of ouder al het slachtoffer van lichamelijk en seksueel geweld. De partner is daarbij het vaakst de dader, dat blijkt uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat vandaag gepubliceerd werd.

    De cijfers van misbruik verschillen van streeks tot streek. De VN-organisatie wil haar gezondheidswerkers beter opleiden om geweld tegen vrouwen sneller te detecteren, slachtoffers te helpen en om te gaan met psychologische trauma's.  Met 37,7 procentzijn Zuid- en Zuid-Oost-Azië de regio's met de hoogste percentages van dergelijk geweld. Vrouwen in de Arabische wereld en Afrika hebben het nauwelijks beter, met 37 procent. In Latijs-Amerika bedraagt het percentage 30, terwijl in Oost-Europa en Centraal-Azië een kwart van de vrouwen te maken krijgt met geweld.  In Noord-Amerika, West-Europa, Japan en Oceanië wordt het percentage geschat op 23.

    Opvallend ook: 38 procent van de vrouwelijke moordslachtoffers worden gedood door hun echtgenoot of vriend.  De auteurs bestudeerden 141 voorgaande studies uit 81 landen.

    Niet over praten
    Hoofdonderzoekster Karen Devries: "Dit cijfer is alarmerend hoog, velen zullen hiervan schrikken, vooral omdat deze vorm van geweld vaak taboe is. Slachtoffers delen dit vaak niet met hun naaste omgeving." "Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd gezondheidsprobleem", voegt professor Margaret Chan, directeur-generaal van de WHO daar aan toe. De slachtoffers ondervinden ook op langere termijn gevolgen: ze lopen een hoger risico op depressie, alcoholisme en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's).

    Bekende slachtoffers
    Volgens het rapport is er meer nood aan preventie, want dit staat volgens de onderzoekers nog steeds in zijn kinderschoenen. In de Verenigde Staten werd huiselijk geweld uitgebreid in de media besproken door gevallen als de gewelddadige Chris Brown die zangeres Rihanna sloeg, ook Mel Gibson zou zijn temperament niet altijd onder controle hebben. In Groot-Brittannië onderzoekt de politie nu de zaak van de bekende chef Nigella Lawson, er zijn foto's uitgelekt waarop haar man de vrouw naar de keel grijpt.

    Preventiemaatregelen
    President van de grootste organisatie van feministen National Organization for Women (NOW) in de Vereigde staten Terry O'Neill: "Er zijn diensten nodig die ervoor zorgen dat slachtoffers financieel onafhankelijk worden zodat ze op zichzelf kunnen gaan wonen en dat de daders altijd aansprakelijk worden gesteld. Maar wereldwijd bestaan er grote culturele verschillen."

    Volgens een rapport van de Verenigde Naties is in 125 landen huiselijk geweld wettelijk verboden, maar dat betekent wel dat in 70 landen dit nog niet illegaal is. In de Verenigde Arabische Emiraten bijvoorbeeld mag een man van de sharia, de traditionele islamitische wet, zijn vrouw en kinderen een lijfstraf geven zolang dit geen littekens nalaat en hij andere vormen van straffen heeft geprobeerd. Volgens O'Neill zijn de cijfers van lichamelijk en seksueel geweld tegen vrouwen waarschijnlijk in de werkelijkheid nog hogerliggen  doordat slachtoffers deze misdaden niet altijd aangeven. "Ik ben zelf een slachtoffer van huiselijk geweld geweest en ik heb er 30 jaar niet over gepraat", besluit O'Neill.

    21-06-2013 om 11:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delphine Boël verklaart zich nader:

    Delphine Boël verklaart zich nader: "Er was discriminatie tegen mij en mijn familie"

    Een schande zo iets als koning te hebben. Je weet toch hoe ze dat noemen iemand die getrouwd is en met andere vrouwen flikfooit. Een kat een kat normen dat is precies wat moeilijk hier in belgie. Voor mij is dat de zoveelste schande wat duidelijk maskt dat we beter heel dzt koningshuis met alles erin en er rond opdoeken ! Gewoon weg ermee! Zij geen respect , wij ook niet!

    Het probleem is niet Delphine, volgens mij is de koning gewoon diep beschaamd tegenover zijn eigen familie. Hij zou zijn trots opzij moeten zetten en zijn dochter een kans geven hem beter te leren kennen.



     

    "Ik heb deze zeer moeilijke stap gezet omdat de situatie rond mijn bestaan gedegradeerd is tot discriminatie ten opzichte van mij en mijn familie." Zo legt Delphine Boël in een mededeling uit waarom ze gerechtelijke stappen onderneemt tegen koning Albert II, prins Filip en prinses Astrid. De 45-jarige Boël wil het DNA bekomen van deze leden van de koninklijke familie in een poging te bewijzen dat zij wel degelijk de biologische dochter is van koning Albert II.

    In het persbericht dat werd verspreid door een van haar advocaten, stelt Delphine Boël dat ze het slachtoffer is van verschillende vormen van discriminatie sinds in 1999 bekend raakte dat ze de natuurlijke dochter is van de koning. Ze maakt onder meer melding van afgesloten bankrekeningen of interferentie met haar professionele activiteiten.

    Ze legt bovendien uit dat ze al vele jaren opnieuw contact zoekt met de koning: "Ik heb opnieuw contact gezocht met Albert door hem brieven te sturen, via religieuze leiders of via privécontacten, met als doel de situatie tussen ons te normaliseren."

    Omdat al haar pogingen mislukten, heeft Boël besloten de juridische weg in te slaan. "Ik heb besloten een beroep te doen op de burgerlijke rechtbanken om een beetje duidelijkheid en transparantie te bieden", zegt ze.

    "Ik geloof niet dat mijn gerechtelijke actie de discriminatie zal stoppen of mijn persoonlijke relatie met mijn vader zal verbeteren, maar de bewijzen door DNA-tests zullen me zekerheid geven over mijn identiteit", besluit Boël.

    De zaak werd door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg uitgesteld naar donderdag 25 juni.

    Het letterlijke persbericht, vertaald uit het Engels:

    Ik heb deze zeer moeilijke actie ondernomen omdat de situatie rond mijn bestaan geleid heeft tot discriminatie tegen mij en mijn familie. Ik ondervind veel problemen: bankrekeningen zijn afgesloten, ik sta op de zwarte lijst van de 'Politically Exposed Persons', er is bemoeienis met mijn werk en er zijn nog andere zaken waar ik geen afdoende oplossing voor kan vinden. Dit alles is rechtstreeks gelinkt aan de stilte van Albert rond mijn bestaan.

    Sinds 1999, toen ik ontdekt werd door de media, heb ik geprobeerd de relatie met Albert te herstellen door brieven te schrijven en religieuze leiders of andere tussenpersonen in te schakelen. Dat is allemaal mislukt.

    Omdat ik deze zaken niet in privéverband kon oplossen, ben ik nu naar het gerecht gestapt om duidelijkheid te scheppen. Ik denk niet dat door deze stap alle discriminatie tegen mij of mijn familie zal verdwijnen of mijn persoonlijke relatie met mijn vader zal verbeteren. Maar met het DNA-bewijs zal er wel onweerlegbare zekerheid komen rond mijn bestaan.

    21-06-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    20-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flitsauto zelf 'geflitst'

    Flitsauto zelf 'geflitst'

    De filmer moet geen boete krijgen mog het niet geweten worden . anders was het weer voor de doofpot

    Dat er nog altijd zeikerds zijn die die flikken willen goedpraten snap ik niet. triestig gesteld ...waarschijnlijk zelf pakkemannen 

     

    Op YouTube is een opmerkelijk filmpje opgedoken waarbij een chauffeur een Belgische politiewagen met flitscamera volgt die 139 kilometer per uur rijdt waar maar 90 mag. Een loodzware overtreding die de politieagent in dienst -net als de filmende achtervolger- een rijverbod van twee weken en 550 euro boete kan opleveren. De federale politie belooft de beelden te onderzoeken.

    LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS

    20-06-2013 om 23:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Peeters: "De Gucht niet bevoegde commissaris voor Oosterweel"

    Waarvoor is De Gucht bevoegd?

    Moet De Gucht niet in den bak zitten voor fraude ?



    Vlaams minister-president Kris Peeters heeft vandaag een telefonisch contact gehad met Europees Commissaris voor Interne Markt Michel Barnier over het dossier van de Oosterweelverbinding. Dat meldt het kabinet van Peeters vandaag. Er is afgesproken dat er verder overleg komt over het complexe Oosterweeldossier. Pas na dat overleg zal de Commissie een beslissing nemen, klinkt het.



    Volgens Peeters was het contact met Barnier "nuttig". Peeters en Barnier spraken af dat er volgende week een vergadering komt tussen de adjunct-directeur-generaal van het Directoraat-Generaal Interne Markt van de Commissie en de Vlaamse experten. Bedoeling is om "wederzijds verduidelijkingen uit te wisselen over dit complexe thema", luidt het. "De Commissie zal dan de Vlaamse informatie verder bestuderen".



    Na de geplande werkvergadering komt er een nieuw contact tussen minister-president Kris Peeters en commissaris Barnier. "Pas nadien zal de Commissie een beslissing nemen", luidt het.

    Opdracht
    Ter herinnering: de Vlaamse regering verwacht van Europa een duidelijk antwoord op de vraag of bouwconsortium Noriant, dat de opdracht voor de Oosterweel had binnengehaald, een deel van de Oosterweelverbinding (het deel dat grotendeels ongewijzigd is gebleven, met name de Scheldetunnel en werken op Linkeroever) mag realiseren zonder nieuwe aanbesteding.

    De Commissie suggereerde vorige week dat er een nieuwe aanbesteding nodig is als een opdracht substantieel wijzigt, maar legde de beslissing bij de Vlaamse regering. Peeters nam geen genoegen met dat antwoord en drong aan op een "finaal overleg" met de Commissie.

    Warboel
    In Terzake hekelde Peeters ook de uitspraken van Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht. Die had afgelopen zondag in De Zevende Dag gezegd dat Vlaanderen van het Oosterweeldossier een "onontwarbaar kluwen" heeft gemaakt. Peeters betreurt de kritiek van De Gucht. Hij zegt dat De Gucht niet de bevoegde commissaris is en dat de liberale commissaris zich beter bezig houdt met andere dossiers, zoals het vrijhandelsakkoord tussen Europa en de Verenigde Staten.

    Morgen houdt het Vlaams Parlement een actualiteitsdebat over het dossier

    20-06-2013 om 14:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizend Antwerpenaren de straat op tegen besparingen

    Duizend Antwerpenaren de straat op tegen besparingen

    Spa en groen zijn echt slechte verliezers ,dit zouden alle burgemeesters ongeacht welke partij moeten doen en durven ,dat heet goed bestuur,trouwens spa en groen ,zetten gewoon zelf buitenspel in 2014 als ze zo door gaan,cd&v ook trouwens....

    Voor sommigen is het nog steeds niet duidelijk, HET GELD IS OP, de gang van zaken zoals die de voorbije tientallen jaren heeft bestaan in ons land bestaat nu niet meer.




    Op de Groenplaats in Antwerpen hebben een duizendtal werknemers, vrijwilligers en sympathisanten van de sociale sector geprotesteerd tegen enkele besparingen die het stadsbestuur doorvoert en de manier waarop die tot stand kwamen. Antwerpen schrapt voor 7 miljoen euro op een totaal van 54 miljoen aan subsidies en convenanten. Vooral kleinere sociale organisaties lijken daar het slachtoffer van te worden.

    Volgens het stadsbestuur kwamen de besparingen tot stand na een grondige analyse en werd niet zomaar met de kaasschaafmethode gewerkt waarbij iedereen evenveel moet inleveren. Heel wat middenveldorganisaties klagen echter dat er nooit overleg is gepleegd.

    "Men zegt dat het vooral een oefening is in efficiëntie, maar dit is een sector waarbij je uitgerekend daarop moeilijk kan besparen. Ons werk houdt nu eenmaal in dat we vaak lange intensieve contacten hebben met mensen die het moeilijk hebben", zegt David de Vaal, directeur van integratiecentrum de8. Zij verliezen 200.000 euro aan subsidies, al krijgen ze er volgens schepen voor Sociale Zaken Liesbeth Homans wel 150.000 euro bij voor het begeleiden van Roma's. De Vaal vindt dat misleidend, aangezien het om een project gaat dat vorig jaar al door Vlaanderen goedgekeurd werd.

    Een aantal kleinere organisaties kregen te horen dat ze helemaal geen werkingsmiddelen meer krijgen van de stad. Daarom moet bijvoorbeeld het Minderhedenforum zijn Antwerpse afdeling sluiten. "Etnisch-culturele minderheden waarderen dat de dialoog gaande wordt gehouden. Die groep vreest nu dat er terug óver hen gesproken wordt, maar niet mét hen", zegt directeur Naima Charkaoui.

    20-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    19-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiscus vult belastingsbrief fout in

    Fiscus vult belastingsbrief fout in

    Hoeveel oudjes hebben ze hier al mee liggen gehad stel ik mij de vraag dan. Ze weten zeer goed wat ze mogen en niet mogen maar, door de strakke besparingen van de regering gaan enkele van die ambtenaren hun boekje te buiten. En weet je wat, probeer maar eens gelijk te krijgen. Voor je het weet ben je nog meer geld kwijt aan beroepskosten. Een advocaat nemen kost je meer dan je terug kan krijgen. Opgelet voor herzieningen, ik heb er eentje gehad , ze laten je zweten tot je kraakt.

    Met hoeveel geld zijn die dieven ondertussen al gaan lopen,triestig....zéér triestig .Ik citeer VB "Geef ons geld terug"



    Belastingplichtigen kunnen maar beter opletten met de vooraf ingevulde belastinggegevens. Wat de fiscus voor u invult, is niet altijd juist of volledig, schrijft de financiële krant De Tijd vandaag.

    Fiscaal advocaat Michel Maus bond gisteren de kat de bel aan op Twitter. De door de fiscus vooraf ingevulde belastingbrief van zijn moeder op Tax-on-web bleek fout. Een fout in het voordeel van de fiscus ten bedrage van 700 euro.

    Volgens advocaat Luc Vanheeswijck van het fiscaal advocatenkantoor Dumon, Sablon & Vanheeswijck is 85 tot 90 procent van de vooraf ingevulde aangiften juist. Het is volgens Vanheeswijck aan de belastingplichtige om na te gaan of wat de fiscus heeft ingevuld, juist is.

    De vraag rijst of, naarmate de vooraf ingevulde belastingaangifte meer ingeburgerd raakt, mensen niet te veel vertrouwen krijgen in het systeem en ervan uitgaan dat wat de fiscus invult, sowieso correct is. Bij de 1,5 miljoen vereenvoudigde aangiften van vorig jaar waren er toch 75.000 belastingplichtigen die de vooraf ingevulde cijfers van de fiscus wijzigden. Dat ging om 5,12 procent van het totaal en is zonder Tax-on-web gerekend, waar jaarlijks ook foutjes in opduiken.

    "We zijn geen big brother en weten niet alles", zegt Francis Adyns, de woordvoerder van de fiscus.

    Maar wat Maus twitterde, is van een andere orde. Daar ging het om gegevens die de fiscus had, maar niet in rekening bracht, waardoor Maus' moeder 700 euro belasting te veel zou betalen. "Dit is het smerige van de zaak. De fiscus had de juiste informatie, maar rekende gewoon te veel aan."

    19-06-2013 om 19:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Franse krant: "Pas op in België voor flitscamera in vuilnisbak"

    Wettelijk moet de politie aangeven dat ze aan het flitsen zijn. indien ze nergens melding maken langs de weg dat ze aan het flitsen zijn, kan je dit voor de rechter brengen.

    Gas boete geven, vuilbak staat in de weg

    Dat is een goede, onrechtmatig verkregen bewijs, daar vuilbakken enkel mogen buiten staan op de dagen van ophaling of zouden we een GAS boete kunnen eisen wegens sluikstorten. Ben benieuwd wat de politierechter zal oordelen als iemand dit voor laat komen.

    Flikken een GAS boete geven wegens te vroeg buitenzetten van afval



    Een Franse krant waarschuwt haar lezers voor een 'flitsende vuilnisbak' in ons land. De camera betrapte al 216 hardrijders in het plaatsje Frasnes-lez-Anvaing in de buurt van Doornik. La Voix du Nord meldt dat het "niet om een grap gaat".

    Nieuw is het niet en de Belgische chauffeurs zijn intussen vertrouwd met het fenomeen. In Frankrijk ligt dat duidelijk anders. De krant waarschuwt haar lezers dan ook voor het nieuwe speeltje van de Belgische gemeente in de buurt van Frankrijk.

    De camera die in een klassieke vuilnisbak langs de weg verstopt zit, weegt ongeveer tachtig kilogram. La Voix du Nord geeft nog aan dat 'vuilnisbakcamera' in 2008 in gebruik genomen werd in de provincie Luxemburg.

    19-06-2013 om 13:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Kan koning wel 21 juli-toespraak houden?’

    ‘Kan koning wel 21 juli-toespraak houden?’
     
    Hij kan best zijn dochter erkennen... hij kan er alleen maar bij winnen. En zijn toespraak wat kan hij daar bij winnen.... och dat is een maat voor niks.
     
    Hij kan dit doen maar de burgers hebben er geen boodschap aan, net zoals zovele jaren van zijn toespraken: spreken om niets te zeggen.

    Archiefbeeld

    Senator Jurgen Ceder (ex-Vlaams Belang) vindt dat koning Albert Delphine Boël als zijn dochter moet erkennen of zich minstens vrijwillig moet onderwerpen aan een DNA-test. Zoniet beschikt hij niet meer over het morele gezag om in zijn jaarlijkse 21 juli-boodschap de mensen ‘de les te spellen’. Ceder wil deze stelling voorleggen aan premier Elio Di Rupo via een mondelinge vraag. Het bureau van de Senaat moet donderdag wel nog beslissen of de vraag ontvankelijk zal zijn.

    Maandag raakte bekend dat Delphine Boël een gerechtelijke procedure is gestart om via een DNA-test erkenning te krijgen als dochter van Koning Albert II. ‘Afgezien van de juridische vraag of deze procedure een grote kans maakt om te slagen, dienen ook morele vragen gesteld te worden, vindt Ceder. Albert II is immers de hoogste gezagsdrager van dit land en werpt zichzelf ook graag op als moreel gezag, in het bijzonder in zijn 21 juli-toespraken. Hij heeft bijgevolg een bijzondere voorbeeldfunctie, aldus nog de senator.

    19-06-2013 om 08:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!