Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    29-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 februari?

    Wat verandert er op 1 februari?

    Duurder openbaar vervoer, meer waarschuwingen van gsm-operatoren en duurder bier: er verandert weer heel wat op 1 februari. Een overzicht.

    Tarieven MIVB omhoog

    De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verhoogt op 1 februari haar tarieven. De meeste vervoersbewijzen zullen iets duurder worden.

    De Jumpkaart, voor één reis gaat, van 2 naar 2,10 euro, die voor vijf ritten gaat van 7,70 naar 8 euro en voor tien ritten van 13,50 naar 14 euro. Voor de Mobib-kaart gaat het om een stijging van 1,90 naar 2 euro en van 12 naar 12,50 euro voor tien reizen.

    Ook een maandabonnement voor de MIVB zal duurder worden: van 47,50 naar 49 euro. De prijs van het jaarabonnement blijft wel stabiel op 499 euro.

    De schoolabonnementen, de sociale abonnementen en de abonnementen voor senioren worden niet duurder.

    Het boetetarief voor zwartrijders gaat ten slotte omhoog met 5 procent. Wie een eerste keer betrapt wordt zonder geldig vervoerbewijs, moet 105 euro ophoesten (voorheen: 100 euro). Een tweede inbreuk of meer binnen de twee jaar kost 210 euro en wie met een vervalst ticket reist of de MOBIB-kaart van iemand anders gebruikt, moet 400 euro betalen.

    De Lijn verhoogt tarieven met gemiddeld 1,37 procent

    Een rit met de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn wordt op 1 februari gemiddeld 1,37 procent duurder. De tarieven van de abonnementen en lange ritten met een Lijnkaart worden aangepast aan de gestegen levensduurte.

    De prijs van de jongerenabonnementen gaat licht omhoog. Een jongerenabonnement voor -25 jaar, de Buzzy Pazz, kost voortaan 183 euro voor een jaar en 67 euro voor drie maanden. Dat is telkens een stijging met 1 euro. Een Buzzy Pazz voor een maand slaat 0,10 euro op, tot 23,60 euro.

    Een Omnipas (25+) zal 249 euro kosten voor een jaar, terwijl dat voorheen 237 euro was. De prijs van een Omnipas voor drie maanden stijgt dan weer naar 91 euro (+5 euro), voor één maand wordt dat 32 euro (+1,5 euro).

    Een rit van 3 of meer zones met een Lijnkaart in voorverkoop kost vanaf februari 1,90 euro, dertig eurocent meer dan voorheen. Met een Lijnkaart % - een Lijnkaart tegen verminderd tarief - wordt dat 1,40 euro (+20 eurocent).

    Tot slot betalen 65-plussers die niet in Vlaanderen wonen en mensen met een sociaal abonnement voortaan 38 euro voor een jaarabonnement, een stijging met 2 euro.

    Korte ritten met een Lijnkaart, biljetten en sms-tickets worden niet duurder.

    Treinritten worden iets duurder

    Een rit met de trein kost vanaf februari gemiddeld 1,44 procent meer. Spoorwegmaatschappij NMBS benadrukt dat de stijging lager ligt dan de evolutie van de gezondheidsindex en de werkingskosten van het bedrijf.

    De tariefaanpassing treft onder meer de abonnementen en de standaardbiljetten. Die worden respectievelijk gemiddeld 1,2 procent en 2,5 procent duurder. De minimumprijs voor een standaardbiljet wordt 2 euro (tegen 1,9 euro op dit moment).

    Ook de prijs van een Go Pass 10 (een kaart voor tien ritten in tweede klas bestemd voor jongeren tot 26 jaar) gaat omhoog. Zo’n tienrittenkaart zal vanaf februari 51 euro kosten (in plaats van 50 euro). De prijzen van producten als Go Pass 1, het Seniorenbiljet, de Rail Pass en de Key Card veranderen niet.

    Verder zal vanaf 1 februari ook de Diabolo-toeslag, die geldt voor elke treinreis naar of vanuit Brussels Airport, worden verhoogd. Treinreizigers betalen vanaf dan 5,07 euro bovenop de prijs van hun ticket, in plaats van de huidige 4,44 euro.

    Philippe Paquay nieuwe topman van Bloso

    Philippe Paquay wordt vanaf 1 februari de nieuwe administrateur-generaal van Bloso, de sportadministratie van de Vlaamse overheid. Paquay heeft een lange carrière bij Bloso achter de rug en sinds het pensioen van Carla Galle, in mei vorig jaar, was hij er al waarnemend administrateur-generaal.

    Na 22 jaar aan het hoofd van Bloso ging Carla Galle vorig jaar met pensioen. De zoektocht naar een opvolger liep niet van een leien dakje. In april 2013 werd namelijk een selectieprocedure opgestart, maar die procedure moest afgesloten worden zonder geschikte kandidaat.

    De Vlaamse regering moest noodgedwongen een nieuwe procedure opstarten. Uit de twee geselecteerde kandidaten die deze procedure opleverde, heeft de Vlaamse regering begin dit jaar uiteindelijk voor Philippe Paquay gekozen.

    Paquay (48) is jurist en werkt sinds 1993 bij Bloso. In 2011 werd hij er algemeen directeur. Sinds het pensioen van Galle had hij er als waarnemend administrateur-generaal de algemene leiding.

    AB InBev-bier wordt gemiddeld 2 cent duurder per consumptie

    De Leuvense brouwer AB InBev Belgium verhoogt vanaf 1 februari de prijzen van zijn bieren. Het gaat om een prijsaanpassing voor pilsbier met gemiddeld ongeveer 1,5 cent per glas. Inclusief de speciaalbieren, komt de aanpassing neer op gemiddeld zowat 2 cent per consumptie.

    De prijsaanpassing bij AB InBev Belgium geldt grosso modo voor alle types verpakkingen en merken, zowel in de horeca als in de grootdistributie. De voornaamste merken van de brouwerij zijn Jupiler, Stella Artois, Hoegaarden, Leffe en Belle-Vue.

    Vanaf 15 februari zal overigens ook Alken-Maes de prijs van zijn bieren verhogen. Het gaat om een stijging met 1,5 cent per glas voor pils. Bij speciaalbieren is dat nog iets meer. Brouwerij Alken-Maes heeft onder meer Cristal, Maes, Grimbergen en Affligem in de portefeuille.

    Het is aan de horeca-uitbaters en de winkels zelf om uit te maken of ze de prijsstijging doorrekenen aan de klanten.

    Gsm-operatoren moeten klanten gratis waarschuwen

    Belgische gsm-operatoren zullen vanaf 1 februari hun abonnees gratis een waarschuwing moeten sturen wanneer het forfait van het abonnement overschreden wordt.

    De operatoren werden eerder al door Europa verplicht om hun klanten een waarschuwing te geven wanneer hun factuur te hoog oploopt door roaming op netwerken in andere lidstaten van de Europese Unie. Vanaf februari legt de federale overheid ook op nationaal vlak een regeling op, meer bepaald bij het overschrijden van het forfait.

    Aanbiedingen van de gsm-operatoren omvatten namelijk vaak zo’n forfait: dat is een vast maandelijks bedrag waarin belminuten, sms’en en soms ook een bepaald datavolume begrepen zijn.

    De nieuwe regeling houdt nu in dat de operator een gratis en duidelijk bericht moeten sturen naar de abonnee, van zodra het duidelijk is dat het forfait overschreden werd. De berichten worden in principe per sms verzonden. Alleen wanneer de klanten geen sms kunnen ontvangen sturen de operatoren deze waarschuwing per e-mail. De klant kan ook zelf een bovengrens vaststellen die hoger is dan het maandelijkse forfait. Wanneer deze bovengrens wordt bereikt, is de operator eveneens verplicht om een waarschuwingsbericht te sturen.

    Als er geen maandelijks forfaitair bedrag of bovengrens werd vastgesteld, zal standaard een bovengrens van 50 euro voor de hele factuur gelden.

    Het doel van de waarschuwingsberichten is dat de klant controle behoudt over zijn kosten. De waarschuwingsberichten hebben niet tot gevolg dat de dienstverlening wordt stopgezet.

    De regeling zal gelden bij de diensten postpaid mobiele telefonie en mobiel internet. In tegenstelling tot bij bijvoorbeeld prepaid diensten, bestaat daar namelijk een reële kans dat de verbruiker de controle over de kosten verliest.

    Strengere regels voor voorlopige rijbewijzen

    Wie een voorlopig rijbewijs heeft, mag vanaf 3 februari behalve zijn/haar begeleider(s) geen passagiers meer vervoeren. Met deze maatregel en andere hoopt de federale regering de veiligheid tijdens de rijopleiding te verbeteren. Vanaf februari kunnen ook gebrevetteerde rijinstructeurs, in dienst bij een vzw, tegen betaling lesgeven. En wie twee keer na elkaar faalt voor het praktisch examen, moet eerst 6 uur les volgen in een erkende rijschool.

    De naam van de begeleider moet ook op het voorlopig rijbewijs staan. Nog tot eind januari mogen mensen met een voorlopig rijbewijs B bovenop hun begeleider één passagier vervoeren.

    Wie niet over de middelen beschikt om een opleiding in een erkende rijschool te volgen, kan tegen betaling les volgen bij een gebrevetteerde rijinstructeur in dienst bij een vzw. Dat systeem valt tussen de opleiding in een rijschool (20 uur rijles om een voorlopig rijbewijs zonder begeleider te verkrijgen) en de vrije opleiding (waarbij een familielid, vriend... begeleider is).

    De termijn van de voorlopige rijbewijzen blijft dezelfde: 36 maanden voor een rijbewijs met begeleider, 18 maanden voor een zonder begeleider. Is die termijn verstreken, dan wordt de kandidaat verplicht om de opleiding in een rijschool verder te zetten. Om het praktisch rijexamen te mogen afleggen moet hij minstens 6 uur rijles hebben gevolgd.

    Wie het praktisch examen wil afleggen, moet minstens 3 maanden een voorlopig rijbewijs bezitten, zoals nu al het geval is, maar moet ook ten hoogste 3 jaar geleden geslaagd zijn voor de theorie, of ervan zijn vrijgesteld. En wie twee keer na elkaar faalt, moet eerst 6 uur rijles volgen in een erkende rijschool.

    De nieuwe regels gelden voor alle rijbewijzen die vanaf 3 februari uitgegeven worden - 1 februari is een zaterdag.

    Overschrijvingen en domiciliëringen volgens het Europese SEPA-formaat

    De overschrijvingen en domiciliëringen in België zullen vanaf 1 februari gebeuren via SEPA, een uniform Europees betaalsysteem. Er wordt in België momenteel wel nog een transitieperiode voorzien om de overgang naar dat Europese systeem in goed banen te leiden.

    Voor de Belgen zal de omschakeling naar het SEPA-betaalsysteem vermoedelijk geen al te groot probleem vormen. Een groot deel van de overschrijvingen in België gebeurt namelijk al volgens de SEPA-normen, met een Europees overschrijvingsformulier, met een langer IBAN-rekeningnummer en eventueel een BIC-code. Ons land behoort daarmee tot de koplopers van Europa wat betreft de migratie naar het nieuwe Europese betaalsysteem.

    Normaal gezien had de eengemaakte Europese betaalruimte tegen 1 februari al definitief moeten zijn, maar de Europese Commissie stelde vast dat de migratie nog niet in alle landen ver genoeg staat. Europa houdt wel vast aan de officiële deadline, maar stelt tegelijkertijd ook een extra overgangsperiode voor.

    In België komt er een overgangsperiode van twee extra maanden, dus tot eind maart. Dat houdt in dat de domiciliëringen op de oude, Belgische formaten de komende twee maanden wel nog verwerkt kunnen worden door de bank, maar dat er geen nieuwe domiciliëringen meer gecreëerd zullen worden in het oude Belgische formaat.

    De Belgische banksector heeft een transitieperiode van 2 maanden ingevoerd. Maar op Europees niveau is er een akkoord over een transitieperiode van zes maanden, zoals de Europese Commissie die voorgesteld had. Dat akkoord moet in februari wel nog formeel goedgekeurd worden, maar zal retroactief gelden vanaf 1 februari. Nadat alle Europese lichten op groen staan zal de Belgische banksector de kwestie herevalueren.

    Het SEPA-betaalsysteem wordt in totaal in 34 Europese landen ingevoerd. Naast de 28 EU-lidstaten, gaat het om IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland, Monaco en San Marino.

    29-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegpiraat van E314 twee jaar naar de cel voor vechtpartij

    Wegpiraat van E314 twee jaar naar de cel voor vechtpartij

    C

    Curd V., de vermeende wegpiraat van de E314, is dinsdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 26 maanden en een geldboete van 6.000 euro. De 49-jarige man stond terecht omdat hij een fotograaf en een medewerkster van een notaris had aangevallen en geslagen. Zijn werkgeefster, die hem met een vals attest een even vals alibi had bezorgd, kreeg een celstraf met uitstel van 12 maanden.

    De fotograaf moest begin 2012 in opdracht van een notaris foto’s gaan nemen van de woning waar V. verbleef. Volgens de fotograaf werd hij door V. hardhandig weggejaagd. De veertiger had hem daarbij geslagen en geschopt en zou een hond op hem afgestuurd. Hij had ook verhinderd dat een medewerkster van de notaris die bij het incident aanwezig was, de politie belde.

    V. ontkende alles en schermde met een attest van zijn werkgeefster en een handgeschreven verklaring van een medewerker van een transportfirma, die in de woning was op het moment van de feiten. Beiden moesten hem vrijpleiten maar zijn volgens de correctionele rechtbank duidelijk vals. Uit het telefonie-onderzoek bleek immers dat V. op het moment van de feiten wel degelijk ter plaatse was. De fotograaf herkende bovendien zowel V. als diens wagen formeel.

    'Strenge straf om na te denken over gedrag'

    De rechtbank was niet mals voor V., die in het verleden al 12 maal veroordeeld werd door de politierechtbank, onder meer voor vluchtmisdrijven, en al de gunst van de opschorting had gekregen voor een ander incident waarbij hij een gerechtsdeurwaarder te lijf was gegaan. 'De verdachte heeft uit die gunst blijkbaar de conclusie getrokken dat hij zich één en ander kan veroorloven', sprak de rechtbank. 'Een strenge straf dringt zich op, zowel om de maatschappij te beschermen als om hem zelf de kans te geven na te denken over zijn gedrag.'

    Ook de werkgeefster van V. kreeg een veeg uit de pan. 'De vrouw is waarschijnlijk zeer goed in haar vak maar hier heeft ze zich toch laten verleiden tot een ethisch zeer bedenkelijk optreden', aldus de rechtbank.

    In beroep tegen veroordeling

    urd V., de vermeende wegpiraat van de E314, is  een notaris foto’s gaan nemen van de woning waar V. verbleef. Volgens de fotograaf werd hij door V. hardhandig weggejaagd. De veertiger had hem daarbij geslagen en geschopt en zou een hond op hem afgestuurd. Hij had ook verhinderd dat een medewerkster van de notaris die bij het incident aanwezig was, de politie belde.

     

    28-01-2014 om 23:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roltrappen voetgangerstunnel blijven twee maanden gesloten

    Roltrappen voetgangerstunnel blijven twee maanden gesloten

    roltrappen voetgangerstunnel blijven twee maanden gesloten

    Vanaf woensdag zullen de roltrappen van de Sint- Annatunnel wegens schilderwerken twee maanden niet gebruikt kunnen worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verwacht lange files aan de lift.

    Het Agentschap Wegen en Verkeer laat weten dat de roltrappen van de Sint-Annatunnel vanaf woensdag 29 januari voor een periode van twee maanden buiten gebruik zullen zijn. Dat betekent dat alle voetgangers en fietsers die gebruik maken van de tunnel de komende twee maanden de lift zullen moeten gebruiken om de tunnel te betreden.

    De oorzaak van de sluiting zijn onderhoudswerken. Zo laat het AWV schilderwerken uitvoeren aan de galerijen boven de roltrappen. De schilderwerken starten woensdag aan de kant van Linkeroever. Daar zullen ze ongeveer een maand in beslag nemen.

    Impact

    Vanaf eind februari of begin maart nemen de schilders de galerijen boven de roltrappen op de rechteroever onder handen. Als de werken op Linkeroever bezig zijn, blijft de roltrap op de rechteroever wel in gebruik en omgekeerd.

    Ook zal telkens een roltrap van de kant waar gewerkt wordt als gewone trap gebruikt kunnen worden. Toch verwacht AWV een grote impact met lange files aan de lift.

    28-01-2014 om 17:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 10 meest gehate steden ter wereld

    De 10 meest gehate steden ter wereld

    De ene stad is de andere niet. Dat blijkt ook uit de lijst met de tien meest gehate steden ter wereld die de reiswebsite 'A Luxury Travel Blog' samenstelde. Daarvoor deed de site een beroep op reiservaringen van globetrotters. Opmerkelijk: steden als Parijs, Los Angeles en Melbourne staan ook in het rijtje. Wij leggen uit waarom. Akkoord met de lijst, of zagen wij steden over het hoofd? Meld het ons via de reacties.

    1. Parijs (Frankrijk)

    Veel romantische zielen, kunst- en modeliefhebbers hebben hun hart verloren in de lichtstad Parijs. Toch gaat niet iedereen overstag. De redenen volgens de reiswebsite? Hondenpoep in de straten, ellenlange wachtrijen in de musea (vooral in het Louvre), opdringerige straatartiesten en onbeleefde obers. Het eten en drinken in de Franse hoofdstad is bovendien erg prijzig, stelt de reiswebsite.

    2. Tijuana (Mexico)

    De Mexicaanse grensstad Tijuana blijkt ook niet geliefd bij toeristen. Er is niet alleen veel criminaliteit (al dan niet gerelateerd aan drugkartels), door de recessie en de daarmee gepaard gaande armoede, steken in de stad tal van ziektes de kop op, zoals de gevreesde Mexicaanse griep, die in 2009 een pandemie veroorzaakte.

    3. Belize City (Belize)

    Ook de straten van Belize City zijn het toneel van (drugs)criminaliteit. Toeristen voelen zich niet veilig, dus blijven ze er liever weg. De stad scoort ook slecht op het gebied van infrastructuur. Die is vervallen en oogt eerder triestig.

    4. New Delhi (India)

    Oplichters troef in de Indiase hoofdstad New Delhi, aldus de reiswebsite. Bij bloggers staat de plaats dan ook bekend als 'Scam City' (Stad van de Oplichters, nvdr.). Zelfs de meest ervaren reizigers zouden er zich niet veilig voelen. Van de luchthaven tot op straat: afzetters zijn er gemeengoed. Zelfs in hotels zijn ze te vinden. Aanhoudende berichten over verkrachtingen maken van New Delhi ook een eerder onpopulaire trekpleister.

    5. Los Angeles (Verenigde Staten)

    'You love it, or you hate it' is goed van toepassing voor de Amerikaanse metropool Los Angeles. De stad is 'the place to be' voor wie houdt van glitter en glamour, maar de hel voor wie de kriebels krijgt van toeristenvallen. De stad staat er volgens de reiswebsite bol van. Reizigers houden best ook rekening met kilometers lange files, smog, veel (straat)lawaai en gewelddadige rassenrellen.

    6. Timbuktu (Mali)

    Timbuktu, de hoofdstad van de gelijknamige regio in Mali, was ooit het walhala voor toeristen, maar is in de loop der jaren veel van zijn glorie verloren. Het is er niet alleen snikheet, maar ook erg zanderig.

    7. Melbourne en Sydney (Australië)

    Dat deze Australische steden ook op de lijst prijken, kan verbazen. Er schuilt dan ook een addertje onder het gras. De plaatsen zijn erg in trek bij toeristen 'Down Under, maar stuiten op wederzijdse afkeer van de inwoners van beide steden. Die 'haat' is diepgeworteld en gaat al meer dan 150 jaar mee, sinds de oprichting van de stad Melbourne.

    8. Lima (Peru)

    Ook niet iedereen loopt storm voor Lima, de hoofdstad van Peru. Sommigen noemen de plaats aantrekkelijker dan Mexico City, La Paz en Sao Paulo. Anderen vinden Lima een toeristenval en bovendien een lelijke en saaie stad.

    9. Caïro (Egypte)

    Recente onlusten houden toeristen weg uit Caïro. De Egyptische hoofdstad is ook onpopulair door de slechte luchtkwaliteit. Niet enkel geweld en polutie schrikken reizigers af, ook de verkeerschaos speelt een rol.

    10. Jakarta (Indonesië)

    Luchtvervuiling en chaos op de weg zijn ook in het nadeel van Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Bestemmingen als Sumatra, Bali en Yogyakarta zijn wel erg in trek. Veel toeristen belanden in Jakarta enkel om er van vlucht te veranderen. De armoede in de miljoenenstad is voor veel reizigers nog een reden om een trip aan Jakarta af te slaan.

     

    28-01-2014 om 11:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    27-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foutparkerende agenten halen frieten

    Foutparkerende agenten halen frieten

    Het probleem is dat wij ook niet op hun begrip moeten rekenen als wij iets fout doen. Waarom zou ik dan begrip opbrengen voor hen? En zij hebben een voorbeeld-functie!
     
    Het probleem is het onbegrip tegenover elkaar.
    Wijzen naar elkaar voor kleine en lullige dingen. Voor de grote smeerlapperij worden de ogen gesloten en dit met de media op kop.

    Foutparkerende agenten halen frieten

    Er heerst onrust in Oostende nadat via de Krant van West-Vlaanderen bekend is geraakt dat twee agenten hun combi op een voorbehouden plek voor zorgverleners hadden geparkeerd om frietjes te halen. "Een sanctie volgt", bevestigt korpschef Philip Caestecker na een intern onderzoek.

    Het incident deed zich afgelopen zaterdagmiddag voor in de Karel Janssenslaan. Omstreeks 12u05 kwam de politiewagen de straat ingereden en parkeerde zich tegen de rijrichting in, met de wielen ruim buiten de parkeerstrook, op een betalende vrije plaats die voorbehouden was voor zorgverstrekkers. Ze stapten de nabije frituur binnen en keerden tien minuten later terug naar de auto, voorzien van frieten en drankjes.

    Korpschef Philip Caestecker benadrukt dat elk geval individueel wordt bekeken. Na intern onderzoek zou nu gebleken zijn dat de agenten fout hebben gehandeld. Ze kunnen zich dan ook aan een sanctie verwachten, aldus Caestecker.

    27-01-2014 om 23:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wathelet wil geen centrumrechtse meerderheid met N-VA

    Wathelet wil geen centrumrechtse meerderheid met N-VA

     

    "Zeggen dat hij (De Wever) een goede premier zou kunnen zijn, zou extreem gevaarlijk zijn".
    ........
    ... BOE !!!!!

    Dat is schrik hebben hé


    Wathelet wil geen centrumrechtse meerderheid met N-VA

    CdH-staatssecretaris Melchior Wathelet heeft maandag zijn twijfels geuit over het op de been brengen van een centrum-rechtse meerderheid aan Vlaamse kant. Hij ziet dat op zich wel zitten, maar voelt weinig voor de komst van N-VA die dat zou impliceren. "Hoe dichter je komt bij een centrum-rechtse meerderheid, dus met de N-VA, hoe gevaarlijker het wordt voor het land."

    Een alliantie CD&V - Open Vld op federaal niveau zou Wathelet "helemaal niet slecht vinden", zo liet hij maandag verstaan op de RTBF-radio. Niettemin plaatste hij daar meteen een stevige "maar" bij.

    Wathelet verwacht immers dat liberalen en christendemocraten ook N-VA aan boord zouden nemen om een meerderheid te halen aan Vlaamse kant. En de N-VA, dat ziet hij veel minder zitten. De cdH'er verwijst daarbij naar de aanslepende institutionele crisis van 2010-2011 en de vruchteloze pogingen om een federaal akkoord te sluiten met de Vlaams-nationalisten. "Hebben we zin om opnieuw 561 dagen in lopende zaken door te brengen? "

    Wathelet ging ook in op de uitspraken van MR-vicepremier Didier Reynders zaterdag, die in De Tijd stelde dat een federale regering met Bart De Wever als premier voor hem mogelijk is.

    Wathelet ziet zichzelf alvast geen vicepremier zijn in zo een regering. "Dat is een echte nachtmerrie", klonk het nog. "Ik kan me niet voorstellen dat de N-VA in een regering stapt om haar programma niet uit te voeren."

    "Zeggen dat hij (De Wever) een goede premier zou kunnen zijn, zou extreem gevaarlijk zijn", klonk het op Bel-RTL intussen ook uit de mond van cdH-minister Marie-Dominique Simone

    27-01-2014 om 19:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vande Lanotte haalt zeer hard uit naar Kathleen Cools Dit is onheus en onsmakelijk

    Vande Lanotte haalt zeer hard uit naar Kathleen Cools Dit is onheus en onsmakelijk

    Fraud Prevention Month

    Minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte heeft fel uitgehaald naar Terzake-anker Kathleen Cools.

    Zij had geïnsinueerd dat Vande Lanotte boter op het hoofd had omdat hij voorzitter was van de Raad van Bestuur van Electrawinds en dat zijn kinderen daar ook werkten.

    “Eén kind maar,” reageerde Vande Lanotte boos “en ik vind het bijzonder onsmakelijk en zeer onheus dat u dat zegt,” sneerde hij naar Cools.

    Vande Lanotte was zo boos dat hij zijn draad was kwijtgeraakt meer hij maakte ook duidelijk dat hij juridische stappen ging ondernemen tegen journalisten en (politieke) tegenstanders die blijven beweren dat hij aandelen zou hebben (gehad) van Electrawinds.

    27-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    26-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caroline Gennez wil een Vlaamse én een Waalse premier

    Caroline Gennez wil een Vlaamse én een Waalse premier

    Hahahaha, niet te geloven he, en de belgische kluchtpolitiek gaat maar verder..........en dan zouden wij die mensen serieus moeten nemen.........man, man, man.

     Deze dame vertegenwoordigd het échte socialisme niet. Ik heb als Sp.a lid hoe langer, hoe meer het schaamrood op mijn kaken staan.

    Caroline Gennez wil een Vlaamse én een Waalse premier

    Dinsdag ligt een boek van Caroline Gennez in de winkel. In ‘De Verschilligen’ pleit zij voor een nieuw maatschappijmodel, gebaseerd op meer deelname van de burger in onderwijs, economie en politiek.

    “Je kunt natuurlijk niemand verplichten om te participeren. Maar wie de kansen daartoe niet benut, verliest wel het morele recht om te klagen”, aldus de gewezen voorzitster van de sp.a. Zij doet ook een opmerkelijk voorstel voor een toekomstige regeringsvorming: de premier wordt rechtstreeks verkozen op een duoticket met een Vlaming en een Franstalige.

    Over de lijstvorming bij de sp.a in Antwerpen wil Caroline Gennez nog niet veel kwijt. Het lijstvormingscomité, waar ze zelf inzit, is nog niet klaar met het werk. Maar algemeen wordt aangenomen dat zij de Vlaamse lijst zal trekken, en Monica De Coninck de Kamerlijst.

    26-01-2014 om 22:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever We mikken op 30 procent

    De Wever We mikken op 30 procent

    De Vadder is een CD V gericht Persoon hij is niet geschikt voor politieke debatten te leiden wegens zijn afkeer voor de NVA.

    De N-VA moet na de verkiezingen van 25 mei "op tram 3" zitten en dus minstens 30 procent van de stemmen halen. Dat heeft voorzitter Bart De Wever gezegd in het programma 'De Zevende Dag' op één. Intussen is het "quasi zeker" dat De Wever kandidaat zal zijn op de Antwerpse Kamerlijst.

    "Als we geen dertig procent halen, zal de verleiding groot zijn om zonder de N-VA verder te besturen", zei De Wever. Rondt zijn partij die kaap, dan vindt De Wever dat ze het initiatiefrecht moet krijgen om de Vlaamse regering en de federale regering te vormen.

    Welke regeringen er gevormd zullen worden, zal helemaal afhangen van de verkiezingsuitslag, benadrukte De Wever. "We moeten spelen met de kaarten die op 26 mei op tafel zullen liggen", luidde het. Hoe dan ook blijven voor de N-VA "het maken van de juiste sociaal-economische keuzes - het liefst zonder de PS" en institutionele hervormingen aan elkaar verbonden.

    Net daarom zal De Wever kandidaat zijn op de federale lijst. "Daar is het te doen", verwees hij naar het federale niveau. Of hij trekt, duwt of een andere plaats krijgt, wilde hij nog niet zeggen

    26-01-2014 om 18:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert en Paola slaan jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op het paleis over

    Albert en Paola slaan jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op het paleis over

    Koning Albert II en koningin Paola zullen niet aanwezig zijn als koning Filip woensdag zijn nieuwjaarswensen overmaakt aan de gestelde lichamen. Dat bericht de Franstalige zender RTL-TVi en wordt bevestigd door de woordvoerder van het paleis. "Het gaat om een beslissing van Albert II zelf, die een zekere reserve wil bewaren en zich discreet wil opstellen bij grote evenementen waar koning Filip aan deelneemt", aldus woordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw.

    "Sinds het aantreden van zijn zoon, blijft koning Albert weg van de publieke scène, zoals hij had aangekondigd". Zo was het voormalige Belgische koningspaar ook afwezig bij het nieuwjaarsconcert in het koninklijk paleis in december. Maar dat wil volgens de paleiswoordvoerder niet zeggen dat beide vorsten zich niet meer samen in het openbaar zullen vertonen. Koning Albert II zal bijvoorbeeld wel deelnemen aan de 150ste verjaardag van het Rode Kruis in België, op 5 februari. De vroegere vorst was voorzitter van de organisatie, tussen 1958 et 1993.

    Volgens sommige media willen koning Albert II en koningin Paola met hun aanwezigheid tegenover de gestelde lichamen vooral tonen dat ze ontevreden zijn over het verminderen van hun dotatie.

    Woensdag ontvangt koning Filip de gestelde lichamen voor de traditionele nieuwjaarsreceptie op het paleis in Brussel. Dat zijn de overheden van het land, met onder meer de ministers, parlementsvoorzitters, buitenlandse ambassadeurs en vertegenwoordigers van onder meer de rechterlijke macht en de kerk.

    26-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    25-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak er één lange schooldag van

    Maak er één lange schooldag van

    De indeling zoals honderd jaar is niet juist.In de jaren vijftig was er nog school de zaterdag voormiddag en hadden we vrij de donderdag namiddag.Maar het idee dat Gennez voorstelt keur ik volledig af.

    Zolang de politici mijlenver van het dagelijkse leven staan dan de gewone werkman zullen ze met van die onhaalbare voorstellen blijven komen. Zij hebben gratis opvang, chauffeurs, onschendbaarheid, meiden en persoonlijke raadgevers bovenop hun onrealistische verloning. 80% Van onze politici zijn zonen, dochters, neven en nichten van de oude garde en hebben nooit het normale leven gekend. Laat staan dat ze beslissingen kunnen nemen over ons leven. Tijd voor een grote opkuis in Mei !

    ‘Een schooldag ziet er nu nog altijd uit als honderd jaar geleden’, zegt Gennez.

    Caroline Gennez (SP.A) pleit voor een compleet nieuwe invulling van de schooldag: ‘Verleng de schooldagen en integreer de vrijetijdsactiviteiten. Het grote voordeel: het hele gezin kan thuis gewoon gezin zijn.’

    ‘Een gemiddelde schooldag is vandaag nog altijd ingedeeld zoals honderd jaar geleden’, schrijft Caroline Gennez (SP.A) in haar boek De verschilligen, waarin ze oproept niet onverschillig te blijven en engagement op te nemen. ‘De schooldagen zouden langer moeten duren ­– tot achttien uur – om de leerlingen niet alleen kennis, maar ook creativiteit, ondernemingszin, burgerschap aan te leren.’

    De moderne, ‘brede’ schooldag bestaat volgens Gennez uit een combinatie van kinderopvang, kennisoverdracht, leren, spelen, cultuur, taal, sport, rust, levensbeschouwing en buurt- en vrijwilligersactiviteiten. ‘Haal de levensbeschouwelijke vakken, sport en muziek uit het lessenpakket, maar bied ze wel aan op school, op maat van het kind’, pleit Gennez.

    ‘De school moet de spil van de buurt worden. Wil het kind naar de tekenschool? Werk dan als school samen met de tekenacademie. Willen moslimkinderen de Koran lezen? Bied hen dat dan aan. Heeft iemand leerachterstand? Remedieer dan op school, laat logopedisten komen.’

    Een groot bijkomend voordeel volgens Gennez: ‘Huiswerk hoeft niet meer. Als de kinderen dan thuiskomen, hoeft er helemaal niet meer aan school gedacht te worden en dan is thuis ook écht thuis.’

    Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap noemt het voorstel van Gennez ‘een interessante piste’. ‘Zeker in het kader van het gelijkekansenonderwijs kan dit enorme mogelijkheden bieden’, zegt woordvoerster Sarina Simenon. ‘We moeten wel onderzoeken in hoeverre een langere schooldag tot achttien uur praktisch en financieel haalbaar is.’

    ‘Slecht voor het kind’

    Mieke Van Hecke, topvrouw van het Katholiek Onderwijs, wijst het idee daarentegen ‘in het belang van het kind’ volledig af. ‘Nog los van het organisatorische probleem ­– de accommodatie, het personeel ­– is het verlengen van de schooltijd ook gewoon slecht voor het kind. Vrije tijd moet voor hen absoluut losgekoppeld blijven van het schoolgebeuren’, zegt Van Hecke. ‘Ik begrijp ook niet waarom alles altijd moet worden weggetrokken van de ouders. De school neemt nu al veel meer taken op dan ze volgens mij zou moeten doen. Het is juist belangrijk dat ouders hun kinderen helpen met het huiswerk, over hun schouders meespieken waar ze mee bezig zijn, betrokken blijven bij wat ze doen in hun vrije tijd. Dat is even goed quality time.’

    Ook op politiek vlak ligt het voorstel (voorlopig) gevoelig. Op steun van haar partij hoeft Gennez niet te rekenen. ‘We hebben begrepen dat het een persoonlijke langetermijnvisie is van Caroline Gennez, we gaan daar niet verder op ingaan’, klinkt het bij haar partijgenoot en Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A). Ook N-VA, CD&V en oppositiepartij Open VLD zien weinig toekomst in de verplichte langere schooldagen, al wordt het ‘utopische idee’ niet zomaar afgeschoten. ‘Van Hecke gaat alleen maar uit van kinderen die al een goede thuis en achtergrond hebben’, vindt ex-minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten (Open VLD). ‘De school is de enige plaats waar alle kinderen, ongeacht hun achtergrond, op gelijke voet hun favoriete cultuur-, sport- en muziekactiviteiten zouden kunnen kiezen.’

    25-01-2014 om 18:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBI-directeur vraagt Financiën klacht in te dienen tegen De Gucht

    BBI-directeur vraagt Financiën klacht in te dienen tegen De Gucht

    Het is schandalig hoe vaak De Gucht en zijn vrouw met hun gesjoemel ervandoor geraken. En dat allemaal vanwege hun postjes en connecties, een doodgewoon iemand had al lang gehangen. De heer Anthonissen is meer dan terecht goed bezig deze grootschalige sjoemelaar te laten boeten, het wordt is tijd dan gerechtelijkheid echt geschied en hij de bak in draait of althans een groot deel van zijn fortuin mag ophoesten. Het is maar te hopen dat hij bij de verkiezing ook veel verliest.

    Alle sympathie voor die Mr. Anthonissen, die als topman bij de Bijzondere Belastings Inspectie ongetwijfeld weet wat voor een smeerlapke dat die De Gucht wel is.

    Karel Anthonissen, de gewestelijk directeur van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) Gent die een blaam riskeert als tuchtsanctie voor zijn tussenkomst in de belastingzaak rond Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs, wil dat de FOD Financiën klacht indient tegen De Gucht. "De Gucht en zijn raadsman hebben mijn cliënt als ambtenaar in functie gesmaad, beledigd en bedreigd", zegt Hugo Coveliers, de advocaat van Anthonissen.

    De fiscus startte een onderzoek omdat de villa van het echtpaar in Toscane argwaan wekte. Doordat de fiscus uiteindelijk de rekeningen van het echtpaar kon inkijken, werd een betwiste aandelentransactie opgemerkt. De Gucht realiseerde in 2005 een winst van 1,2 miljoen euro met het verkopen van aandelen van een zinkbedrijf, en het is op die transactie dat de fiscus 900.000 euro eiste van het echtpaar. Het Gentse hof van beroep oordeelde in december dat de fiscus onvoldoende aanwijzingen van belastingontduiking had om de rekeningen van het echtpaar in te kijken. De machtiging om de rekening in te kijken, werd vernietigd en alle gegevens daaruit mogen door de fiscus niet gebruikt worden.

    De top van Financiën oordeelt dat Anthonissen zich had moeten terugtrekken uit de zaak-De Gucht. De baas van de BBI had voorgesteld om Anthonissen een terechtwijzing te geven, maar de top van Financiën wil hem een blaam geven. Omdat dat een zwaardere tuchtsanctie is, kon Anthonissen zich vandaag opnieuw verdedigen.

    Gesmaad, beledigd en bedreigd
    "We hebben opnieuw weerlegd dat er sprake is van een fout in hoofde van Anthonissen", zegt zijn advocaat Hugo Coveliers. "Bovendien hebben we aan de voorzitter van de FOD Financiën gevraagd dat hij of de minister van Financiën klacht indient tegen De Gucht. Zowel meneer De Gucht en zijn raadsman hebben herhaaldelijk na de uitspraak (van het hof van beroep, nvdr.) mijn cliënt gesmaad, beledigd en bedreigd. Het artikel 276 van het Strafwetboek voorziet straffen voor iemand die een ambtenaar in functie beledigt. De Gucht heeft meneer Anthonissen onder meer een machtswellusteling genoemd."

    Partijdigheid
    Volgens de verdediging van De Gucht had Karel Anthonissen blijk gegeven van partijdigheid in het dossier, maar het hof oordeelde dat die "partijdigheid niet aanwezig is in het dossier". Anthonissen had meer dan tien jaar geleden over De Gucht geschreven in een stuk over het cordon sanitaire in 't Scheldt. "Ik heb De Gucht inderdaad een 'cordon bleu'-voorzitter genoemd, maar had het ook over een cordon vert en cordon rouge", verklaarde Anthonissen voor het hof van beroep.

    De Gucht verklaarde na het arrest van het hof dat hij blij was dat er "een einde komt aan de vaudeville opgezet door meneer Anthonissen". Hij omschreef hem als "partijdig", "een gevaarlijk man" en "een machtswellusteling". Gevraagd of hij verdere stappen ging ondernemen tegen Anthonissen, zei De Gucht: "Ik zal er eens over nadenken onder de kerstboom."

    Anthonissen schiet nu terug en wil een klacht van Financiën tegen De Gucht. "Nu is het aan de FOD Financiën om te zien wat ze doen. Ze moeten een definitief voorstel overmaken aan de minister van Financiën. Als ze bij een blaam blijven, gaan wij aan minister Geens vragen om artikel 276 toe te passen en klacht neer te leggen bij de procureur des Konings tegen meneer De Gucht wegens smaad, beledigingen en bedreigingen aan een ambtenaar", zegt Coveliers.

    25-01-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is Julie? Dief pakt geleidehond af van blinde

    Waar is Julie? Dief pakt geleidehond af van blinde

    Lager vallen kan niet,...............in wat voor een wereld leven wij toch ! Ik hoop echt dat het beestje spoedig zal verenigd worden met zijn baasje.

    Dat is echt schandalig. Stelen is sowieso al verkeerd, maar van mensen die geen weerstand kunnen bieden is dit gewoon nog een formaat erger.

    De politie is op zoek naar de driejarige Duitse herder Julie. Een dief heeft de geleidehond gestolen van een blinde man die op weg was naar een bushokje in Hamburg. Na de diefstal bleef de mindervalide verweesd achter.

    Harteloos en laf. Andere woorden zijn er niet voor wat er zich woensdagmorgen in de Duitse stad Hamburg afspeelde. Een 51-jarige blinde man was er aan het wandelen met zijn geleidehond. Hij wilde naar het bushokje, meldde Bild.  

    Plots voelde de man dat de leiband minder gespannen was en moest hij tot zijn ontzetting vaststellen dat zijn lieve Julie verdwenen was. Totaal hulpeloos bleef de blinde op straat achter. Een wegarbeider ving de man uiteindelijk op en riep de hulp in van de politiediensten, die nog steeds naarstig op zoek zijn naar de dief en de viervoeter. Dat de hond zelf ontsnapt is, wordt volledig uitgesloten. De halsband werd immers losgemaakt van de leiband door de meedogenloze jatter.

    24-01-2014 om 22:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffer krijgt voorrang bij verdeling geld en goederen van veroordeelde

    Slachtoffer krijgt voorrang bij verdeling geld en goederen van veroordeelde

    Slachtoffer krijgt voorrang bij verdeling geld en goederen van veroordeelde

    Het slachtoffer krijgt voorrang op de staat als de gelden en goederen van een veroordeelde worden verkocht. Dat staat in een wetsvoorstel van Carina Van Cauter (Open Vld) dat straks door de Kamer wordt goedgekeurd.

    Van Cauter wil zo voorkomen dat slachtoffers hun schadevergoeding niet of amper krijgen uitbetaald omdat de veroordeelde geen geld meer heeft. Zoiets gebeurde bv. in de zaak rond Michelle Martin.

    Als het geld en de onroerende goederen (huizen, inboedel) van een veroordeelde worden verdeeld om allerlei kosten te vergoeden, krijgt de staat momenteel voorrang. Zo moeten eerst de gerechtskosten worden betaald. Ook het RIZIV, de fiscus en de pensioendienst gaan voor op andere schuldeisers. Ook de advocaat van de verdachte gaat voor als hij zijn ereloon nog niet kreeg.

    Dat verandert nu. Het slachtoffer gaat nu voor op de staat. Op de hoogte van het bedrag dat het slachtoffer voor de staat aan de bak komt, kan krijgen staat geen beperking.

    Niet voor verzekeringen

    Maar verzekeraars van de slachtoffers (bij bv. verkeersongevallen) en de burgerlijk aansprakelijke partij (bv. de werkgever voor fouten van zijn werknemers) kunnen niet van dit voordeel genieten.

    Budgettair onduidelijk

    Het voorstel werd in de Kamercommissie Justitie unaniem goedgekeurd. Maar toch is het zeer omstreden, omdat het "voorrechtensysteem", waarbij bepaalde groepen bij de verdeling van geld en inboedel automatisch voorgaan op alle anderen, nu al heel uitgebreid is. Maar ook omdat men helemaal niet weet hoeveel dit aan de staat zal kosten. De fiscus was dan ook tegen omdat "de budgettaire toestand zich hiertoe niet leent".

    Een gevolg van het voorstel is ook dat het Fonds voor slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden vermoedelijk minder geld zal moeten uitkeren, omdat dit fonds alleen maar geld mag geven als het slachtoffer het nergens anders kan krijgen, ook niet van de dader.

    24-01-2014 om 15:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meir opent ook op zondag

    Meir opent ook op zondag

    meir opent ook op zondag

    De koopzondagen in Antwerpen komen er. Dat staat nu vast. De federale regering moet nog wel officieel haar goedkeuring geven, maar dat is normaal niet meer dan een formaliteit.

    De stad en de winkeliers overleggen nu samen hoe vaak de winkels zullen open zijn op zondag. Want het is nog niet zeker dat dat elke week zal zijn. En vanaf september zouden de koopzondagen dan moeten beginnen.

    Momenteel zijn er maximaal zes koopzondagen per jaar mogelijk in Antwerpen, maar als de federale regering binnenkort groen licht geeft voor de erkenning van de Antwerpse binnenstad als toeristisch centrum kan die limiet worden opgeheven.

    "We zijn er vrij gerust in dat we die erkenning zullen krijgen, als we zien dat bijvoorbeeld ook Kortrijk die onlangs ontvangen heeft", zegt schepen voor Middenstand en Toerisme Koen Kennis (N-VA). "Als stad kunnen wij op die manier de mogelijkheid creëren voor zondagsopeningen, maar het is nadien natuurlijk aan de ondernemers om er een succes van te maken."

    De stad en de winkeliers overleggen nu samen hoe vaak de winkels zullen open zijn op zondag. Want het is nog niet zeker dat dat elke week zal zijn. En vanaf september zouden de koopzondagen dan moeten beginnen.

    Momenteel zijn er maximaal zes koopzondagen per jaar mogelijk in Antwerpen, maar als de federale regering binnenkort groen licht geeft voor de erkenning van de Antwerpse binnenstad als toeristisch centrum kan die limiet worden opgeheven.

    "We zijn er vrij gerust in dat we die erkenning zullen krijgen, als we zien dat bijvoorbeeld ook Kortrijk die onlangs ontvangen heeft", zegt schepen voor Middenstand en Toerisme Koen Kennis (N-VA). "Als stad kunnen wij op die manier de mogelijkheid creëren voor zondagsopeningen, maar het is nadien natuurlijk aan de ondernemers om er een succes van te maken."

    24-01-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste foto van blond feestje op commissariaat

    Eerste foto van blond feestje

    op commissariaat

    De foto's zomaar publiek vertonen.? Werd de privacy hier niet geschonden. . goede advocaat nemen en ............

    Wij hebben de meest onbekwame flikken van europa!!!

    Dat een blondine werd vrijgesproken van dronken rijden omdat agenten zo verbijsterd waren door haar schoonheid, krijgt nog een staartje voor de betrokken inspecteurs. Zowel het parket van Dendermonde als de lokale politie in Aalst is met een onderzoek gestart naar de feiten, waarvan nu ook foto's zijn opgedoken.

    De 28-jarige S.B. uit Aalst werd vorige week vrijgesproken. Reden? De agenten waren zo onder de indruk van de knappe blondine dat ze geen tweede ademanalyse moest afleggen. Ook zouden de inspecteurs haar toegelaten hebben om zelf naar het commissariaat te rijden - nadat ze volgens een eerste test 2 promille geblazen had. Op het politiekantoor zou volgens haar advocaat een nachtelijke fotoshoot plaatsgevonden hebben met S.B. en nog twee bevriende blondjes. Nadien stuurden de agenten S.B. op Facebook ook vriendschapsverzoeken.

    Politierechter Mireille Schreurs kon niet anders dan de vrouw de vrijspraak te geven. Voor de agenten dreigen nu sancties, want zowel het parket van Dendermonde als de politie van Aalst heeft een onderzoek geopend. "Alle stukken die in de rechtbank voorgelegd werden, zijn opgevraagd en zullen bekeken worden", klinkt het bij het parket. Bij de politie van Aalst is men bezig met een intern onderzoek. "Na de onderzoeksfase volgt een tuchtprocedure en zal de sanctie bepaald worden", zegt burgemeester Christoph D'Haese.

    23-01-2014 om 23:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus ontslaat acht Belgische priesters wegens misbruik

    Paus ontslaat acht Belgische priesters wegens misbruik

    Acht Belgische priesters zijn de afgelopen jaren door het Vaticaan ontslagen nadat was gebleken dat ze zich schuldig hadden gemaakt aan seksueel misbruik. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

    Het zijn veelal oudere priesters die jaren geleden een veroordeling opgelopen hebben. "De paus heeft hun priesterwijding ongedaan gemaakt. Ze zijn opnieuw gewone burgers", zegt Tommy Scholtes, de woordvoerder van de Belgische Bisschoppenconferentie.

    De betrokkenen hebben geen enkele functie meer binnen de Kerk. Ze krijgen geen loon meer en kunnen geen aanspraak meer maken op een woning. Het gaat volgens Scholtes om zeven diocesane priesters (parochiepriesters) en één pater. Die laatste is Erik Dejaeger, de oblaat die nu in Canada terechtstaat.

    Verjaard
    De voormalige Brugse bisschop Roger Vangheluwe, die zijn neef misbruikte, is door de paus niet uit zijn ambt ontzet. "Volgens het Belgische gerecht waren de feiten verjaard. In dat geval zijn ze ook verjaard volgens het kerkelijk recht en kan het Vaticaan niet optreden. Men heeft hem wel gevraagd het priesterambt in de praktijk niet meer uit te oefenen."

    Het Vaticaan bevestigde vorige week dat er tussen 2011 en 2012 wereldwijd 384 priesters zijn ontslagen omdat ze zich bezondigden aan seksueel wangedrag.

    23-01-2014 om 18:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkel sp.a wil gratis bus en tram voor 65-plussers behouden

    Enkel sp.a wil gratis bus en tram voor 65-plussers behouden

    Enkel sp.a wil gratis bus en tram voor 65-plussers behouden

    Van alle Vlaamse partijen wil enkel de sp.a de gratis bussen en trams voor de 65-plussers behouden. Dat bleek woensdag tijdens een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. Voor de verkiezingen van 25 mei verandert er echter niets. Een beslissing hierover is voor de volgende Vlaamse regering.

    Het debat kwam er naar aanleiding van het verkiezingsmemorandum van De Lijn. Topman Roger Kesteloot stelde zich onder meer vragen bij de manier waarop de basismobiliteit op het platteland wordt ingevuld en wil ook af van het gratis openbaar vervoer bij 65-plussers.

    Sociaal isolement

    Dat laatste is niet naar de zin van sp.a. De socialisten maakten ten tijde van Steve Stevaert van het gratis openbaar vervoer een strijdpunt en geven dat niet zomaar op. "Een buslijn van voor ouderen het verschil maken tussen een sociaal leven en sociaal isolement", zei sp.a'er Steve D'Hulster.

    Andere partijen zijn een andere mening toegedaan en vinden dat De Lijn, om meer middelen ter beschikking te krijgen, wel aan de tarieven mag raken en dus het gratis openbaar vervoer mag schrappen. "Als je niet aan de inkomsten mag raken, moet je in de uitgaven snoeien. Daarmee dreigt De Lijn zichzelf op te peuzelen. U zegt de pleitbezorger te zijn van goed openbaar vervoer, maar eigenlijk bent u er de doodgraver van", meende Open Vld-parlementslid Sas Van Rouveroij.

    'Geen herverdeling'

    Groen zit op dezelfde lijn. "Dat een alleenstaande moeder van twee kinderen met een sociaal abonnement, via de jaarlijkse indexering meebetaalt aan de gratis 65+-abonnementen is geen herverdeling. Herverdelen is ervoor zorgen dat alle mensen met een laag inkomen ongeacht hun leeftijd, een goedkoop abonnement hebben waarmee ze de bus en de tram kunnen gebruiken en dat degenen die het kunnen betalen ook betalen", verklaarde Björn Rzoska.

    Ook coalitiepartner N-VA wil van het gratisbeleid af. "Gratis bestaat niet. Het is absoluut niet logisch voor mij en vele anderen dat een kapitaalkrachtige 65-plusser niets moet betalen voor het openbaar vervoer", zei Lies Jans.

    "Meer autonomie voor De Lijn"

    CD&V'er Johan Sauwens pleitte ervoor om De Lijn meer autonomie in het vastleggen van tarieven te geven. Hij wees op de lage kostendekkingsgraad bij De Lijn, die op nauwelijks 16 procent ligt. "En dat op het ogenblik dat de TEC, de Waalse maatschappij, erin slaagt, en daar is een erg socialistisch beleid, 30 procent dekkingscoëfficiënt te halen".

    Minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) zei dat het debat over de tarievenpolitiek voor de volgende Vlaamse regering is. De huidige regering van CD&V, sp.a en N-VA sprak in 2009 af dat de tarieven enkel met de index mochten stijgen.

    23-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    22-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitkeringen naar boven om armoede te bestrijden

    Uitkeringen naar boven om armoede te bestrijden

    "Armoede wordt een speerpunt van de campagne van de PVDA". Dat kondigde partijvoorzitter Peter Mertens dinsdag aan bij de voorstelling van de enquête die de partij hield bij 41.420 Belgen. De bevraging leert dat de Belg vooral wakker ligt van armoede, werk en de toekomst voor de jeugd.

    Mertens benadrukte dat armoede in alle leeftijds- en beroepscategorieën in de drie gewesten als bekommernis nummer één naar voor komt. Hetzelfde geldt ook voor de andere thema's.

    "Perfect haalbaar"
    Om de armoede te bestrijden wil PVDA dat "alle uitkeringen en inkomens die onder de armoedegrens liggen boven de grens van de menswaardigheid worden getrokken". Dat kost anderhalf miljard euro, maar is perfect betaalbaar als de notionele intrestaftrek, die 6,2 miljard per jaar kost, wordt afgeschaft, aldus Mertens.

    Uit de enquête blijkt nog dat 42% van de ondervraagden het eens is met de stelling "geen jacht op de werklozen, maar op de werkloosheid". Voorts kan de armoede voor hen voorkomen worden door de verlaging van de ziekenhuis- en geneesmiddelenprijzen (24%) en een serieuze verhoging van de pensioenen (23%).

    Fakkeljobs

    Voor het thema werk zet PVDA in op fakkeljobs - oudere werknemers vervangen door jongere - in plaats van het optrekken van de pensioenleeftijd. De partij onderzoekt hoe ze een systeem van vervroegd pensioen, indien de betrokkene in het bedrijf vervangen wordt door een jongere, kan uittekenen.

    De jeugd kan het best een toekomst gegeven worden door vaste banen met een degelijk loon (59%), wat een afwijzing is van de flexi- en hamburgerjobs. De ondervraagden vinden dit belangrijker dan de aanpak van de grote fraudeurs (26%) en de invoering van een miljonairstaks (22%).

    22-01-2014 om 23:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen boete voor laagvliegers door fout politie

    Geen boete voor laagvliegers door fout politie

    Dus als bij moord een verkeerde straat ingevuld word gaat de dader vrij uit !

    Juist is juist ..goed zo !

     

    186 chauffeurs die begin deze maand geflitst werden op een toegangsweg naar het E40-afrittencomplex in Affligem, moeten helemaal geen boete betalen. De politie vergiste zich tijdens het opstellen van het proces-verbaal. In plaats van de Molenstraat, waar de controle plaatsvond, vulden de agenten de nabijgelegen Bellestraat in. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

    De politie gaf de fout gisteravond toe. "We zullen alle geverbaliseerde bestuurders aanschrijven dat ze niet moeten ingaan op de uitnodiging om de boete te betalen", zegt woordvoerder Philippe Blanquaert. "Het politieparket stellen we in kennis van de vergissing." Op vrijdag 10 en zondag 12 januari werden 641 wagens geflitst, waarvan er 186 te snel reden. Eén snelheidsduivel haalde 104 kilometer per uur waar slechts 50 is toegelaten.

    Dat de politie-inspecteur zich bij het opstellen van de pv's heeft vergist, is niet zo vergezocht. De Bellestraat is een vier kilometer lange verbindingsweg die dwars door Affligem loopt. Bij de aanleg van het op- en afrittencomplex aan de E40 in 1987, werd een deel van de Molenstraat ingepalmd voor het doorgaand verkeer. Daardoor verandert de Bellestraat in Essene gedurende vierhonderd meter van naam en spreekt men over de Molenstraat.

    22-01-2014 om 15:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!